Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-01, 19:11   #2791
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Tamlin, Ty sama starasz się o kredyt, prawda?
ostatnio czytałam, że banki bardzo niechętnie udzielają kredytu, choć oficjalnie się do tego nie przyznają, kobietom w ciąży, tzn. jeśli starają się o kredyt same a nie np. z partnerem. podobno boją się o spłatę w przyszłości. W artykule radzili w takiej sytuacji załatwiać kredyt przez jakiegoś pośrednika finansowego, tak aby nie mieć bezpośredniej styczności z bankiem, który we wniosku zaznacza sobie, że kobieta jest w ciąży (jeśli sie przyzna, albo ta ciąża jest widoczna) i szuka pretekstu, żeby z "racjonalnego" powodu kredytu nie dać.
http://www.open.pl/news/w_ciazy_trudniej_o_kredyt.html
http://banki.wp.pl/kat,70440,title,W...l?ticaid=1e8db
A to nie wiedziałam. Ciekawe czy to o to chodzi, bo babka z banku wie że mam partnera, tylko że nie mamy ślubu, wie że pracuję u mamy i mam zapewniony stały wysoki dochód. Zapytam jej w poniedziałek czy to o to chodzi. Z drugiej strony przy "Rodzina na swoim" jest opcja dla samotnych rodziców... Już sama niewiem o co chodzi...

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Aha No dobra. źle zrozumiałam.

Ale przecież od rodziców też można mieć formę pożyczki.

Albo jest jeszcze inne rozwiązanie. Jak kończyłam studia nie miałam żadnej zdolności kredytowej, a mój mąż był narzeczonym z ustaloną datą ślubu.
I rodzice zaproponowali, że kredyt będzie na naszą trójkę. Na mnie i ich oboje. A ja będę go spłacać. I cały czas go z mężem spłacamy.
Masz rację, ale nie chcę rodziców wiązać z sobą kredytem, bo oni planują kupić lokal na działalność i w razie jakby im oszczędności brakło, musieliby poratować się kredytem a wtedy lipa bo już mój by mieli w papierach. Dlatego nawet na poręczyciela nie chcę żadnego z nich. No nic zostaje czekać do poniedziałku, zobaczymy co z tego wyjdzie...

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
co sądzicie o tym wózku? opłaca się? http://tablica.pl/oferta/3w1-bebecar...b056a12;r:3;s: kolega męża z pacy ma go do sprzedania, regulowana rączka i pompowane koła, pytałam się, bo w opisie nie pisze
Bardzo fajny
Stary 2012-06-01, 19:17   #2792
Almariel
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Angel fajny ten wózeczek.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 19:24   #2793
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Agaton te zakupy są świetne. Tylko pozazdrościć. A to są lumpki na wagę? Czy wycenione ciuszki?
wszystkie ciuszki są wycenione i tak w czwartki jest nowa dostawa i wtedy jest najlepszy towar i najdroższy, często z metkami, ale body za 1,5 to raczej nieduża kwota we wtorki wszystko przecenione jest o 50 % a w środę każdą rzecz kupisz za złotówkę

nie chodzę do tych na wagę, nic tam ciekawego znaleźć nie mogę

Cytat:
maggie, katiem
właśnie słyszałam, że mydełko wysusza skóre i wystarczy płyn/emulsja do kąpieli. Bardzo chce karmic piersią, ale wiadomo na wszelki wypadek trzeba się zabezpieczyc tak się nad tym aventem 125ml zastanawiam dzięki za info co do pieluch, bo tak się nad 10 sztukami zastanawiałam i nie wiedziałam czy to nie za mało. A flanelowe też kupujecie czy tylko tetrowe? i ile flan. jak coś?
angel, ja kupiłam 40 tylko, że ja jeszcze sprzątam po przeprowadzce i bardzo mi się przydadzą, zwłaszcza przy myciu okien. a tych mam kilkanaście

flanelowe też kupiłam, mogą służyć za cieniutkie kocyki. mam ich 7 sztuk.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Tamlin, Ty sama starasz się o kredyt, prawda?
ostatnio czytałam, że banki bardzo niechętnie udzielają kredytu, choć oficjalnie się do tego nie przyznają, kobietom w ciąży, tzn. jeśli starają się o kredyt same a nie np. z partnerem. podobno boją się o spłatę w przyszłości. W artykule radzili w takiej sytuacji załatwiać kredyt przez jakiegoś pośrednika finansowego, tak aby nie mieć bezpośredniej styczności z bankiem, który we wniosku zaznacza sobie, że kobieta jest w ciąży (jeśli sie przyzna, albo ta ciąża jest widoczna) i szuka pretekstu, żeby z "racjonalnego" powodu kredytu nie dać.
http://www.open.pl/news/w_ciazy_trudniej_o_kredyt.html
http://banki.wp.pl/kat,70440,title,W...l?ticaid=1e8db
my korzystaliśmy z usług takiego pośrednika, nie było żadnego problemu z kredytem.

facet w naszym imieniu złożył wnioski do kilku banków i przedstawił nam ich ofertę. do nas należała decyzja, z której skorzystamy.
w banku pojawiliśmy się tylko raz, by podpisać umowę

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
gratuluje coreczek

Wy tu o zakupach a ja nie mam nic

chce ktoś lodow albo arbuza???
arbuza poproszę

Cytat:
dobrze widzisz bardzo im śpieszno go sprzedac, bo wyjeźdzają za granicę
angel, za taką kwotę to bym się długo nie zastanawiała. gdyby mi jednak nie podpasował opchnęłabym go na allegro, pewnie za 2 razy więcej
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 19:24   #2794
elena_100
Wtajemniczenie

cześć mamusie

idę nadrabiać

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 19:26   #2795
Iwoncia81
Zakorzenienie

Angel wózek fajny i fajna cena - aż za fajna - musiałabym go na żywo zobaczyć czy nie ma gdzieś jakiegos "haczyka"
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 19:31   #2796
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Angel wózek fajny i fajna cena - aż za fajna - musiałabym go na żywo zobaczyć czy nie ma gdzieś jakiegos "haczyka"
to przede wszystkim. Boję się, że wszyscy będą biadolic, że za wcześnie na wózek

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 19:40   #2797
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
to przede wszystkim. Boję się, że wszyscy będą biadolic, że za wcześnie na wózek
A tam za wczesnie, u mnie juz dwa miechy stoi i czeka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-01, 19:44   #2798
Konczita
Zakorzenienie

o nie tylko nie tablica ....
ehh ja się uczę dalej ... chyba nie będzie tak łatwo jak miało być ... bo ja nic nie pamiętam już yhhh
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 19:58   #2799
Kalpana
Zakorzenienie

Które fajniejsze? Oczywiście mam na myśli, żeby się nadawało i dla chłopca i dla dziewczynki
http://img03.allegroimg.pl/photos/or.../83/2381658362
http://img17.allegroimg.pl/photos/or...2/2375637211_1

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 20:00   #2800
elena_100
Wtajemniczenie

rany zastopujcie bo nie mogę nadążyć

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Konczi ja nie ide bo jak znam siebie to przy tych bólach i tak będe sapać po swojemu chyba że położna bedzie mną dyrygować
Też nie idę, bo się boję. Wiem, że będzie bolało i takie tam ale jeszcze o tym nie myślę, a sr będę myślała w kółko

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
hej!
wczoraj bardzo późno wróciliśmy z tego usg i nie miałam już siły pisać.
jestem rozczarowana. zapłaciliśmy 250zł, wszystkie narządy wewnętrzne sprawdzone, wszystko ok, jedyne odstępstwo od normy to BPD, jest za małe ale to tylko kształt głowki że za płaski jest ale to ponoć nic strasznego, głowka jeszcze zmieni kształt, najważniejsze że przepływy w półkulach i półkule są ładne.
A rozczarowana jestem bo chciałam płytkę żeby mi nagrali ale mała tak się położyła ze ja tam nic nie widziałam w sumie. az sam lekarz mówi że chyba nie ma sensu kasy tracić na płytę bo mała się położyła na brzuchu i w sumie nic nie widać.
no i trochę mi było smutno bo niby ją widziałam ale w sumie nie widziałam bo i tak nie kumałam co jest co...
no nic, mam nadzieję że ta głowka nabierze odpowiedniego kształtu i może jeszcze w 30 tc tam pojadę, sama nie wiem, to spory wydatek bo 200 km dojechać jeszcze musimy.
no to Wam się wyżliłam.
aa to jeszcze wam sie wypłacze że wczoraj dyrektorka dzwoniła do mnie 14 razy! ona chce mnie chyba zgnębić na maxa. nawet powiedziała żę powinnam być w pracy i pracować (tzn robic to co nalezy do niej tylko ze zawsze zwala to na mnie) a teraz musi to robić sama i uważa że to ja powinnam i powinnam chociaż tam do niej przyjść i jej pomóc. nie poszłam. coś mi się wydaje że po macierzyńskim nie mam gdzie wrócić
Zobaczysz, że będzie ok.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
choco gratulejszyn !!

my też dzisiaj wchodzimy w 26 tydzień
a więc soczek dla wszystkich
Gratulacje

Cytat:
mamusie pamiętacie moją akcję z karuzelą????? jakoś nie dało mi to spokoju i na własną rękę zaczęłam szukać tej kobiety w necie i znalazłam ją na NK ... więc napisałam do jej męża i do jej rodziny (osoby noszące to samo nazwisko) i dzisiaj otrzymuje od niej maila że doszło do pomyłki i że jeszcze dzisiaj wyśle odpowiednie przedmioty .. hmm co sądzicie o tym ? wyśle znowu jakieś szmaty ?
Haha... ale jej musi być wstyd

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Zasypiam na stopjąco normalnie. Jaki ten dzień jest parszywy, pada ciągle, poza tym w nocy spać nie mogłam bo się zamartwiałam. teraz ten kredyt i tyle kasy potrzeba na różne opłaty notarialne plus podatek i w ogóle do nowego mieszkania trzeba bedzie pokupować. A skąd brać na to wszystko. Jeszcze dwa wesela mamy w czerwcu. I tak leżałam i się martwiłam. No ale nic, jakoś się jeden miesiąc przemęczymy. Tylko że nic małemu kupić nie moge bo nie mam za co

Też mam wesele i roczek

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
dziewaczyny dziekuje za wszystkie kciuki
Po wizycie wspaniale, malutka ma siędobrze, jest zdrowa, wazy ok 550 gram jest sliczna ma podobny nosek to swojej siostry (srodkowej)
A imię jakie wybraliśmy to Dorotka

Jestem mega szczesliwa i nie popsuje mi tego nawet kłótnia z mezem okropna wczoraj. :/
I egzamin zdany dzieki Waszym kciukom zapewne
u mnie dzis deszcze aura srednia, ale ja i tak sie ciesze bo kupilam sobie w ciucholandzie fajne czarne sportowe spodnie ciazowe, bluzke długa z H&M i dla malutkiej śpioszki i poalrkową bluze za całe 11 zł wszystko
Gratuluję Dorotki.

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
Są już obie nerki i obu dzidzi....ale sie ciesze!!!!!!!!!!!!!!! I będą córeczki wiec w domu bede miala dwie parki.a czulam jakoś ze bedą chłopcy znów,juz nawet imiona mielismy wybrane a teraz jakos nic mi sie nie nasówa, nic nie pasuje...Dzidzie kopią jak szalone,ja wymiotuję i mam biegunke wiec musz emiec kroplowki bo jestem słaba jak mucha bo moje dziewuszki to bardzo duze babki!!!
aaaaaa.... świetnie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34446499]ja nie palnuje.chyba że zaplanują za mnie[/QUOTE]

ja też nie planuję, nawet panieńskiego nie zdążyłam zrobić

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
powiedzcie mi czy wlascicielka mieszkania ma takie prawo,ze wchodzi z obcymi osobami pod moja nieobecnosc i pokazuje mieszkanie rzekomo ktore bedzie do wynajecia? bo wlasnie dzis byla sytuacja taka,ze nie bylo mnei w domu a ona dzwoni ze przyjdzie za 10min z jakims panem ogladac mieszkanie a ja jej mowie,ze mnie nie ma w domu,ze tam sa moje rzeczy i drogie sprzety,ze boje sie o to,a pozatym takie rzeczy mowi sie wczesniej,a ona ze to jej mieszkanie i klienta niechce stracic. Teraz mi zapowiedziala ze o 18 tez ktos przyjdzie,czyli wychodzi na to ze w ciagu dwoch tygodni bede miec co chwile obcych ludzi w domu. Ma takie prawo? Ja jeszcze k... tu mieszkam i chce prywatnosc!!!!!
Tosz to czyste świństwo

Cytat:
A mnie dziwi że taka mała ta kwota.

Jejku jaka jestem zła przez ten kredyt który nie wiadomo czy dostanę. Wyć mi się chce normalnie. Nie chcę od rodziców brać, chciałam sama. Swój dług mieć i go sobie spłacać, a nie znów na rodziców liczyć. Mama powiedziała że pomogą, ale ja nie chcę za bardzo. A znając mojego pecha, jak nie pozwolę sobie pomóc to do usranej śmierci będę na wynajmowanych mieszkaniach. Kur.wa ale 4000zł dochodu mieć na siebie i dziecko i to im za mało. Załamię się jak nie dostanę. Źle mi dziś strasznie...
Głowa do góry, może nie będzie tak źle. A jako para w konkubinacie dostać nie możecie? Czy chcesz żeby to było absolutnie twoje. Jak się za dużo pytam to przepraszam

Stary 2012-06-01, 20:01   #2801
zielona1911
Zakorzenienie

jadlam dzis czeresnie

Boze ogladam ogloszenia o mieszkanie do wynajecia i mam dosc jakie ceny z kaucjami to przesadzaja,ja rozumiem ze sie boja ale 4 tys to raczej watpie zeby statystyczny Polak tyle dał
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-01, 20:02   #2802
Iwoncia81
Zakorzenienie

Kalpana jak dla mnie to oba fajne obojętne czy dla chłopca czy dziewczynki
Chociaż... Te jaśniejsze chyba fajniejsze
Stary 2012-06-01, 20:02   #2803
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

m_moni, zmywarkę mam faktycznie boscha ale resztę sprzętów z innych firm. kuchenkę plus płytę mastercooka, dla mnie rewelacyjnie działa piekarnik lodówka też mastercooka ale wymieniamy ją w tym roku na inną. nie sprawdziła się okap gorenje, czarne szkło.

niby powinno się dobierać sprzęty jednej firmy, ale jaki to ma sens gdy np. piekarnik innego producenta działa lepiej. ale pokręciłam, mam nadzieję, że zrozumiesz moje wypociny, bo ja sama już zaczęłam się w tym gubić
ja akurat mastercook nie polecam, same zle doswiadczenia. mielismy na wynjetym poprzednim mieszkaniu elektryczny z plyta, dziadostwo to mi tak nerwy targalo piekarnik jak chodzil to w calym mieszkaniu gorac, czulas sie jakbys byla wewnatrz tego piekarnika. a bosch mozesz podejsc, dotkna reka i nic chlodne wszystko, dziecko sie nie oparzy
moja ciotka z kolei ma taki, ze piecze jej placek od gory a od dolu surowy zostaje
Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość

DZIEWCZYNY Z KRAKOWA I OKOLIC dajcie namiary na jakieś sh w krk (najlepiej w pobliżu rynku/ dworca) gdzie można złowić fajne ciuszki dla bobasa
nie pomoge niestety, nie chodze, nie umiem grzebać i znajdywac w takich miejscach nic

Cytat:
Jeśli chcesz od razu karmić MM to butelki lepiej 2. I faktycznie jak napisała maggie - te małe butelki wystarczą na początek.
przy mm 2 to za malo, ze 3 chociaz, zeby miec wysteryzlizowane i gotowe na noc i rano, zeby nie musiesc strylizowac w nocy

Cytat:
Katiem no niby tak mi wyszło, że do 3 miesięcy 62, ale czy całą zimę obchodzi? A znowu jak wezmę większy, to czy się w nim nie utopi?

ja chce kupic cienszy na jesien62, podoba mi sie taki jak na dola. a na zime kupie takie 62-68

Cytat:
A mnie dziwi że taka mała ta kwota.

Jejku jaka jestem zła przez ten kredyt który nie wiadomo czy dostanę. Wyć mi się chce normalnie. Nie chcę od rodziców brać, chciałam sama. Swój dług mieć i go sobie spłacać, a nie znów na rodziców liczyć. Mama powiedziała że pomogą, ale ja nie chcę za bardzo. A znając mojego pecha, jak nie pozwolę sobie pomóc to do usranej śmierci będę na wynajmowanych mieszkaniach. Kur.wa ale 4000zł dochodu mieć na siebie i dziecko i to im za mało. Załamię się jak nie dostanę. Źle mi dziś strasznie...
ale dlaczego nagle zmienili zdanie chorzy jacys czy co
mam nadzieje, ze sie jednak uda

Cytat:
o nie tylko nie tablica ....
ehh ja się uczę dalej ... chyba nie będzie tak łatwo jak miało być ... bo ja nic nie pamiętam już yhhh
trzymam kciuki za jutro
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 47063bf48421744a.jpg (27,8 KB, 20 załadowań)

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-06-01 o 20:06
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 20:03   #2804
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
wow! to Ty przygotowana jesteś na każdy wymiar

otóż co wyczytałam xD
Czynników wpływających na wagę noworodka jest bardzo dużo. To, czy dziecko będzie niskie, czy wysokie, tęgie, czy też szczupłe, w dużej mierze zależy od rodziców, którzy przekazują tę informację w genach (wzrost dziecka jest determinowany w większym stopniu wzrostem matki niż ojca)

OO buu a liczyłam, że dzieci odziedziczą wzrost po tżcie chociaż w części (on 198 ja 163 )

Cytat:
Które fajniejsze? Oczywiście mam na myśli, żeby się nadawało i dla chłopca i dla dziewczynki
Wydaje mi się, że pierwsze bardziej dla chłopca i dziewczynki bo te drugie to raczej dla chłopca
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 20:04   #2805
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
jak juz cos ten jaśniejszy choc moim zdaniem oba bardziej dla chlopczyka

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 20:09   #2806
kraven
Zakorzenienie

Aaaa przypomniałyście mi że mam arbuza w lodówce

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 20:10   #2807
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
obydwa fajne, choć mi się bardziej podoba ten brązowy komplecik
Stary 2012-06-01, 20:10   #2808
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
dziewczyny jak Wy myslicie bo ja chce ten wozek TAKO i czy brac 3w1 czy lepiej 2w1-jest tanszy,a fotelik dokupic inny. Chodzi mi o to czy jak maly sie urodzi pod koniec wrzesnia to bedzie jezdzil w foteliku przypietym do stelaza?czy juz bedzie za zimno? jak myslicie?

ja ciągle myślę nad tym bo chciałam fotelik maxi cosi a wózek tako captova na 100% dzisiaj sobie nim jeździłam i jest dla mnie ok

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
dziewaczyny dziekuje za wszystkie kciuki
Po wizycie wspaniale, malutka ma siędobrze, jest zdrowa, wazy ok 550 gram jest sliczna ma podobny nosek to swojej siostry (srodkowej)
A imię jakie wybraliśmy to Dorotka

jakie piękne imię mała Dorotka będzie podoba mi się!

Cytat:
no nie, bomba chyba nie... ale raczej bym nie liczyła, że przyjdzie dokładnie to co zamówiłaś, bo baba pewnie już tego nie ma. może będzie pościel i karuzela ale raczej nie te, co widziałaś na tablicy. a może domagaj się zwrotu pieniążków?
już na nic się nie nastawiam Wam szczerze powiem ... ale zobaczymy co teraz wymyśli

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
Są już obie nerki i obu dzidzi....ale sie ciesze!!!!!!!!!!!!!!! I będą córeczki wiec w domu bede miala dwie parki.a czulam jakoś ze bedą chłopcy znów,juz nawet imiona mielismy wybrane a teraz jakos nic mi sie nie nasówa, nic nie pasuje...Dzidzie kopią jak szalone,ja wymiotuję i mam biegunke wiec musz emiec kroplowki bo jestem słaba jak mucha bo moje dziewuszki to bardzo duze babki!!!

gratuluje córeczek !!! i zdrówka życzę
Stary 2012-06-01, 20:13   #2809
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
też mi się tak wydaje, że się opłaca, bo nówki chodzą od 2000zł http://www.familyshop.com.pl/marka.php?marka=Bebecar tylko coś podejrzanego mi się w tym wydaje ktoś za takie grosze by sprzedawał
Musicie obejrzeć dokładnie.

Cytat:
wszystkie ciuszki są wycenione i tak w czwartki jest nowa dostawa i wtedy jest najlepszy towar i najdroższy, często z metkami, ale body za 1,5 to raczej nieduża kwota we wtorki wszystko przecenione jest o 50 % a w środę każdą rzecz kupisz za złotówkę

nie chodzę do tych na wagę, nic tam ciekawego znaleźć nie mogę

angel, za taką kwotę to bym się długo nie zastanawiała. gdyby mi jednak nie podpasował opchnęłabym go na allegro, pewnie za 2 razy więcej
No kurcze bardzo mało. I takie ładne te ciuszki.

Kalpana jaśniejsze

kasiam masz rację z tymi butelkami

Tamlin mam nadzieję, ze wszystko się uda. Trzymam kciuki.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-01, 20:14   #2810
elena_100
Wtajemniczenie

A wogóle to dla dzidzi dziś zjadłam kawałek torcika i pączka. Zaszalała

Wczoraj byłam dziewczynkom coś zakupić na dzień dziecka i mówię do męża: za niedługo trzeba będzie śpioszki kupować. A on mi pokazuje, że niebieskie. A ja mu na to, żeby raczej przyzwyczajał się do różowego. A on na to: A co w niebieskich dziewczynka chodzić nie może?

Poza tym mam dziś doła. Szefowa wogóle nie zareagowała na moją ciążę. Jakby nigdy nic kazała mi dziś dać listę firm, które księguję, że w razie jak się rozchoruję to musi rozdzielić pracę a na dłuższą przerwę znaleźć jakieś rozwiązanie. Ani nie zapyta do kiedy mam zamiar pracować ani kiedy rodzę, nic. Nie rozumiem tego, w końcu chyba ja do nie nie pójdę. Obawiam się, że jeszcze mi teraz po pensji poleci

Poza tym nie mam nic dla dzidzi, ilość tych rzeczy mnie przeraża A tu ciągle na coś kasę trzeba. Jeszcze wesele na dodatek. Mąż chce zatrudnić kogo do tego poddasza bo sam nie da rady zbyt szybko tego zrobić, tylko się zastanawiam,czy to ma sens. Kasę na poddasze mamy, ale jak mam umowę do końca roku to raczej potem zostanę bez kasy. Jak nie znajdę szybko pracy to nie będzie lekko. I już sama nie wiem czy się na to poddasze upierać.

Ku... mam dziś doła

Stary 2012-06-01, 20:17   #2811
Almariel
Zakorzenienie

Kalpana też jestem za tymi jaśniejszymi. Te drugie wydaje mi się że mimo wszystko lepsze dla chłopczyka.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 20:17   #2812
elena_100
Wtajemniczenie

Poza tym obcieło mi cytowanie a chciałam:

Kasi_m podziękować za nazwę maści.

Iwonce pogratulować kocyków, a Angel i Aga-ton zakupów.

A Dearlie i Katiem spóźnione ale od serca wszystkiego najlepszego

Stary 2012-06-01, 20:19   #2813
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
my korzystaliśmy z usług takiego pośrednika, nie było żadnego problemu z kredytem.

facet w naszym imieniu złożył wnioski do kilku banków i przedstawił nam ich ofertę. do nas należała decyzja, z której skorzystamy.
w banku pojawiliśmy się tylko raz, by podpisać umowę
A jak takiego pośrednika znaleźć i ile jego usługi kosztują?

Cytat:
Jak dla obu płci to bardziej pierwsze.

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Głowa do góry, może nie będzie tak źle. A jako para w konkubinacie dostać nie możecie? Czy chcesz żeby to było absolutnie twoje. Jak się za dużo pytam to przepraszam
Przy programie "Rodzina na swoim" konkubinaty nie są brane pod uwagę, a przy normalnym hipotecznym można, ale tam oprocentowanie jest dużo większe.

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ale dlaczego nagle zmienili zdanie chorzy jacys czy co
mam nadzieje, ze sie jednak uda
Niewiem Kasiu. Jak wstępnie Pani wyliczała to zdolność miałam na 240 000 a teraz nie mam na 176 000. Niewiem o co tu chodzi. Nie tracę jeszcze nadzieji. Jak będzie trzeba to rodzice pomogą, pocieszam się tym, że mam busa i sprzęt budowlany do sprzedania na jakieś 60 000zł, więc od razu bym rodzicom oddała, ale mimo wszystko już za dużo mi pomogli w życiu. Chciałam sama.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-01, 20:20   #2814
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak dla obu płci to te białe

Stary 2012-06-01, 20:21   #2815
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Konczi te podkłady do przewijania możemy użyć po porodzie na łóżko żeby nie pobrudzić pościeli jak będziemy krwawić, a resztę wykorzystam do przeijania dzidzi jak gdzies bedziemy poza domem
(
Cytat:
konczita, podkłady do przewijania mogą być różne. ja np. mam takie z seni, gdzie z jednej strony jest ceratka a z drugiej miękki podkład ale mam też takie grube, wielorazowe, gdzie jest sama ceratka, można myć ją wodą z płynem. a praktyce się okaże które lepsze przydadzą się jak np. pojedziemy w odwiedziny do dziadków, bo w domu planujemy przewijak nakładany na łóżeczko.
właśnie zastanawiam się nad tymi podkładami i wychodzi mi, że jak w szpitalu ich nie wykorzystam to później dla maleńkiej będę miała nie ? czy do szpitala inne trzeba kupić? hmmm bo widziałam w Rossmannie ale nie wiem czy one dobre

Cytat:

jak dla mnie te pierwsze

Zielona ale akcja ... niefajnie tak, ja bym się na to nie godziła
Iwcia podeślij link gdzie kupiłaś kocyki widziałam dzisiaj takie w smyku i też chcę
Stary 2012-06-01, 20:22   #2816
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
A jak takiego pośrednika znaleźć i ile jego usługi kosztują?

Jak dla obu płci to bardziej pierwsze.

Przy programie "Rodzina na swoim" konkubinaty nie są brane pod uwagę, a przy normalnym hipotecznym można, ale tam oprocentowanie jest dużo większe.

Niewiem Kasiu. Jak wstępnie Pani wyliczała to zdolność miałam na 240 000 a teraz nie mam na 176 000. Niewiem o co tu chodzi. Nie tracę jeszcze nadzieji. Jak będzie trzeba to rodzice pomogą, pocieszam się tym, że mam busa i sprzęt budowlany do sprzedania na jakieś 60 000zł, więc od razu bym rodzicom oddała, ale mimo wszystko już za dużo mi pomogli w życiu. Chciałam sama.
Ech... doskonale cię rozumiem. Ciekawe jak można aż o tyle dup.nać się w obliczeniach

Stary 2012-06-01, 20:25   #2817
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
echh a podobno w ciazy wiedza sama sie chłonie,ma sie dużo energii do działania i w ogóle cud miód i orzeszki.
u mnie to wygląda zupełnie odwrotnie...
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 20:27   #2818
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Jaśniejsze ja lubię bardzo białe i kremowe rzeczy, tak więc zawsze wybieram te jaśniejsze..
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Aaaa przypomniałyście mi że mam arbuza w lodówce
Ech, mniam
Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Poza tym mam dziś doła. Szefowa wogóle nie zareagowała na moją ciążę. Jakby nigdy nic kazała mi dziś dać listę firm, które księguję, że w razie jak się rozchoruję to musi rozdzielić pracę a na dłuższą przerwę znaleźć jakieś rozwiązanie. Ani nie zapyta do kiedy mam zamiar pracować ani kiedy rodzę, nic. Nie rozumiem tego, w końcu chyba ja do nie nie pójdę. Obawiam się, że jeszcze mi teraz po pensji poleci

Poza tym nie mam nic dla dzidzi, ilość tych rzeczy mnie przeraża A tu ciągle na coś kasę trzeba. Jeszcze wesele na dodatek. Mąż chce zatrudnić kogo do tego poddasza bo sam nie da rady zbyt szybko tego zrobić, tylko się zastanawiam,czy to ma sens. Kasę na poddasze mamy, ale jak mam umowę do końca roku to raczej potem zostanę bez kasy. Jak nie znajdę szybko pracy to nie będzie lekko. I już sama nie wiem czy się na to poddasze upierać.

Ku... mam dziś doła
Szefowa, cóż, nie zareagowała pewnie inaczej niż 90% pracodawców, i szybko się u nas podejście do kobiet w ogóle (nie tylko tych w ciąży) nie zmieni Ja mam szczęście że pracuję w prorodzinnej, małej firmie i nie martwię się czy będę miała gdzie wracać, ale znam wiele dziewczyn które z powodu ciąży spotkało wiele nieprzyjemności W*wia mnie takie podejście, albo głupie komentarze które słyszałam, typu "nie zatrudniajmy jej, jest rok po ślubie, zaraz ją zapłodni i zero z niej pożytku będzie". Aż się nóż w kieszeni otwiera.
Z kasą też nam pod górkę teraz i sama się martwię co będzie staram się myśleć że wszystko się ułoży, a na razie wdrożyliśmy program oszczędnościowy
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 20:33   #2819
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ja akurat mastercook nie polecam, same zle doswiadczenia. mielismy na wynjetym poprzednim mieszkaniu elektryczny z plyta, dziadostwo to mi tak nerwy targalo piekarnik jak chodzil to w calym mieszkaniu gorac, czulas sie jakbys byla wewnatrz tego piekarnika. a bosch mozesz podejsc, dotkna reka i nic chlodne wszystko, dziecko sie nie oparzy
moja ciotka z kolei ma taki, ze piecze jej placek od gory a od dolu surowy zostaje

o kurcze, to jakieś kiepskie modele musiały być ja miałam w poprzednim mieszkaniu kuchenkę i była na tyle rewelacyjna, że w domu też taką kupiliśmy

a mastercook też ma funkcję zimnej obudowy i drzwiczek, wszystko zależy od modelu

ale wiadomo, każdy ma swoje ulubione firmy
Stary 2012-06-01, 20:36   #2820
Kalpana
Zakorzenienie

Dzięki kochane Te ciemniejsze mi się podobają, ale właśnie tak bardziej chyba dla chłopca.... Jak ja bym chciała już wiedzieć co będzie To wezmę te jasne. Te ciemne 13zł z przesyłką jakby któraś była zainteresowana.
A te? https://lh4.googleusercontent.com/-V...2/DSC_0800.jpg

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości