![]() |
#3421 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Koty część IV
Cytat:
![]() Ależ masz radosne kocie dziecko! ![]() Świetne zdjęcia ![]() Siejusia, właśnie, czytałam tu przecież o tym podejrzeniu alergii. Kuriozum ![]() Wet mówi poobserwować, nie sikać. No ok...
![]() |
#3422 |
Rozeznanie
|
wet o uśpieniu mówił już te prawie dwa tygodnie temu, jak zobaczył wyniki badań.. ale wtedy mama zdecydowała się na tygodniową terapię antybiotykową, było lepiej 3-4 dni, a teraz znów jest źle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Zadomowienie
|
Ja czytałam, że od 8. Srajtka brałam jak miał 6 i ma się dobrze. Dobre pytanie, też mnie to ciekawi.
#3424 |
Raczkowanie
|
oczywiście nie daję, ściągałam go z niego, jak tylko zobaczyłam
![]() ![]() tylko jak go oduczyć budzenia o 5:30! codziennie, jak budzik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3425 |
Nie depcze krokusów
|
Mam to samo. W zimie wstaje trochę później. Na wiosnę zdarzało mu się o 4:40.
![]() |
#3426 |
Raczkowanie
|
na początku o 4:30 wstawał, teraz godzinkę później chwilę pobuszuje, pobawi się wszystkim co znajdzie, nawet pustą butelką po wodzie, która strasznie hałasuje -.- i kładzie się dalej spać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() między 8 a 12 tygodniem, kociak 6 tygodniowy jest trochę za mały na odłączenie od matki. 12 tygodni to wiek przestrzegany w hodowlach, ja swojego kota wzięłam, jak miał 7 tyg, nie znałam się wtedy na kotach, teraz pewnie bym wolała, żeby jeszcze ze dwa tyg posiedział z mamą |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3428 |
Zakorzenienie
|
Prawda, ze jestem słodka? ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3430 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3431 |
Nie depcze krokusów
|
![]() |
#3432 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3433 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A kicia miażdży ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogrubione ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3435 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oj ![]() ![]() Ale sprawdzałam czy by ssał cyca- ssałby ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3436 | ||
KOTerator
|
Witam.
Ja dzis w skrocie telegraficznym bo nie ma mnie w domu... Tesknie za kotkami. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
![]() Karmy powinien polubic jak to bedzie maluszek. Zgadzam sie oczywiscie z Esfira - nie przesadz z witaminami, w Applawsie jest wszystko (lub prawie wszystko - zeby bylo bezpieczniej i nie bylo pozniej na mnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Brrr... Zmieniło to coś w jej podejściu do owadów?
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Nie. To bylo jakis rok temu i juz dawno zapomniala. Wyszlysmy na zewnatrz na chwilke na spacer na smyczy i po kilku minutach ja paskuda uzadlila a po kilku godzinach zaczelam sie martwic slinieniem i skonczylo sie u weta. To byla niedziela, wiec wyladowalam u weta calodobowego. I tak poznalam weta Milki ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Wszystkie kotki jak zawsze piekne. Pozdrawiam Was i przesylam glaski dla kotkow. Trzymac jutro za mnie kciuki prosze ![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2012-06-01 o 18:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie się łamie serce za każdym razem, jak słysze, jak moj malec popiskuje za matką, robię co mogę, żeby miała dobrze, ale wiadomo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3440 |
Zakorzenienie
|
Madzik, Danutam, Soso śliczności!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3443 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Futro Daisy. Dostał ten lek w zastępstwie, bo nie był dostępny lek przepisany pierwotnie. Ja się nie znam. Powtarzam to, co słyszałam ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
Śliczny kotek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3444 | ||||
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() Koci katar to łzawienie, wydzielina z nosa, gorączka, brak apetytu, problemy z oddychaniem, kot mało lub w ogóle nie pije. ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
Chodzi też o to, że to matka uczy kocięta korzystać z kuwety, uczy, jak łowić myszy, jak się bronić itd. Nie chodzi tylko o samodzielne jedzenie. Poza tym kocięta musza nauczyć się same wypróżniać. Z tego co pamiętam z obserwacji moich kotów, nastąpiło to w okresie 3-4 tygodnia jakoś, nie chcę kłamać. Kotka liże je po brzuchu. Kocięta zabrane wcześniej nie potrafią się dokładnie samodzielnie wypróżniać, a później wielkie halo, bo kotek załatwia się tam, gdzie stoi. ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
Nie wiem, nienawidzę takich sytuacji, gdzie jest wybór : próbować leczyć czy uśpić ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- ![]() ![]()
![]() |
#3445 |
Wtajemniczenie
|
Muki dostał na dzień dziecka nową dużą zamykaną kuwetę i od razu zaakceptował w starej było mu ciasno, niestety nie można przy nim oglądać meczy w telewizji bo łapie piłkarzy przez co wkracza na wojenną ścieżkę z moim mężem a przed nami euro - jak mu to wyperswadować? Czy wąsy u kotów odrastają jego są strasznie połamane.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
|
Wyciągałam z lodówki rzodkiewkę, a Chamisko się biedne zerwało myśląc, że to mięcho
![]() Catus- Wieśniakus ![]()
#3447 | |
Zakorzenienie
|
Soso sliczny kociak i ten nosek
![]() co do choroby sierocej u kociakow to miala ja moja Giulietta , ktora znalazlam w parku jak miala 1,5 m-ca , ssala kota rezydenta bo myslala ze to jej mama ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Cytat:
![]() Cham piekny jak zawsze ![]() ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Uciekam do pracy , milego dnia ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3448 |
Wtajemniczenie
|
Ja też jestem zdania, że kociaki od domowej kotki powinny być z nią możliwie długo, im dłużej siedzą z matką i rodzeństwem tym na lepsze koty wyrastają, w sensie stabilności psychicznej, to kotka uczy co wolno a co nie...i w zabawie z rodzeństwem uczą się delikatności...
chyba że kociaki żyją w złych warunkach i zabranie ich jest koniecznością, wtedy wobec wyboru życie i zdrowie a zbyt szybkie odstawienie raczej wybór staje się prosty, zresztą od dzikiej kotki maluchy zabrane szybciej mają większe szanse na oswojenie i pełną asymilację z człowiekiem, nie nabierają dzikości od matki...do ok 5 - 6 tyg życia w kilka dni stają się w pełni domowymi kociakami, później różnie z tym bywa ![]() Moja pierwsza kotka na swoim też miała chorobę sierocą, ssała kocyk, nawet będąc już dorosła, i miała ogromne problemy z kuwetą heh...obecne me kotki przyszły do mnie w starszym wieku, Shila 5 m-cy, Mojo 3,5 m-ca i zapewne dzięki temu są takie grzeczne dla człowieka, nie gryzą nie drapią, ostoje spokoju i pełna pokora ![]() Edytowane przez marea Czas edycji: 2012-06-02 o 07:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3449 |
Wtajemniczenie
|
Co do choroby sierocej to możesz zajrzeć do linku w moim podpisie- tam masz przykład choroby sierocej
![]()
#3450 | |
|
Cytat:
Chciałam posiedzieć trochę po pracy przy kompie, ale ten tak zaczął miauczeć. Uspokoił się dopiero jak się położyłam ![]() O, o kocie mowa ![]()
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2012-06-02 o 09:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:26.