|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 | |
Branzoletka
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Zakorzenienie
|
bebe
Co za pech z tym wypadkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1263 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1264 | ||
Branzoletka
|
Cytat:
![]() Też już mam brzuch pod cyckami, bo jak narazie on rośnie mi do przodu nie na boki i tylko mam nadzieje, że przed porodem mi się obniży przynajmniej na 4 tyg. przed tak jak za pierwszym razem ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do oczu to przecież na podstawowym badaniu widać czy się siatkówka odkleja czy nie a ryzyko czy się to zrobi podczas porodu zawsze istnieje jeśli się ma wadę oczu. Poza tym nie chodzi tylko o odklejenie się siatkówki ale o pare innych rzeczy które mogą się stać z oczami(z wadą) podczas porodu(znam z autopsji). Chyba pora iść spać a tak się dorwałam do kompa jak wygłodniała ![]() Dobranoc mamusie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1265 | |||||
Zakorzenienie
|
cały był twardy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() o matulo jeszcze choróbsko Cie dopadło ![]() ![]() mi dziś strasznie smutno, rozmawiałam z potencjalną chrzestną mojego synka, to była luźna rozmowa o byciu chrzestną (ostatnio kilka ciężarnych jest w naszym otoczeniu), ona w ogóle sie nie spodziewa, ze ja chciałabym właśnie ją... no i w tej luźnej rozmowie powiedziała mi, ze ona nie chciałaby być niczyją chrzestną, bo to WYDATEK... serce mi pękło ![]() nie mam już odwagi jej prosić... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Zakorzenienie
|
Może nie.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zimno mi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też bym jej już nie pytała, ale właśnie ze względu na to, że traktowałaby bycie chrzestną jako obowiązek finansowy. Dla mnie to jest najmniej istotna kwestia. Przykro mi bardzo, że tak się o tym dowiedziałaś, ale może lepiej że już teraz a nie jakbyś ją rzeczywiście poprosiła na chrzestną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Zakorzenienie
|
Jutro przede mną pierwszy dzień bez luteiny
![]() ![]() Zaraz spać, czekam aż TŻ skończy swoje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej, ze mielismy olbrzymi problem z chrzestną ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- branzoletka ja tez mam tak obfite upławy, kilka razy dziennie zmieniam wkładki, ale nie jest to objaw chorobowy tylko ciążowy, wiec jakoś sie z tym pogodziłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Zakorzenienie
|
Natee skoro koleżanka tak myśli o byciu chrzestnym, to nie jest tego warta. Znajdziesz kogoś, kto ucieszy się z tej roli, zobaczysz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie wiem czy kogoś znajdziemy ![]() Ryczeć mi sie chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
*** Nie dziwię się, że Ci smutno. ![]() Poczekaj do czasu po porodzie - zobaczysz, czy będzie interesować się dzieckiem i najwyżej wtedy wrócisz do tematu. Jeśli wyczujesz, że nie ma szans, to trudno - pomyślisz o kimś, kto uzna to za zaszczyt. ![]() To zrezygnuj z wycieczki po buty! Niech tż albo mama kupią Ci tanie tenisówki, a Ty leż! Za 4 tygodnie maluszek będzie bezpieczny, ale teraz na poród jeszcze jest za wcześnie. Wystarczy, że będziesz często chodzić do gina. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1273 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1274 |
Zadomowienie
|
natee szkoda że tak wyszło, ale niestety rola chrzestnych nawet przez wielu rodziców jest sprowadzana do roli "sponsora" ...
![]() bebe1987, współczuje wypadku.. mam nadzieję że z kręgosłupem wszysto w porządku, jednak on ważniejszy niż samo auto... nitka, cudna sesja, pewnie jeszcze wyorzystasz koleżankę i jej zdolności jak dzieciątko już będzie na świecie ![]() apropo szczepień, wrzucam coś jeszcze: http://www.youtube.com/watch?v=2mMs4...eature=related |
![]() ![]() |
![]() |
#1275 | |
Zakorzenienie
|
![]() No i małą czuję tylko kilka centymetrów pod mostkiem. Cytat:
![]() ![]() Będzie dobrze. U mnie jeszcze kilka dni. Tylko Tobie zostanie nospa chyba, a mi już tylko magnez... Obiecana pizza... Zaszalałam dziś z jedzeniem, mam nadzieję, że ten jednorazowy wypad nie odbije się na wadze. Jutro będę grzeczna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1277 | ||
Zadomowienie
|
Cześc! Ja już na nogach...od 5! Nie mogłam spac...znowu... jadę zaraz do firmy na kilka godzin..ehh co jest z tym spaniem????
![]() ---------- Dopisano o 05:57 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ---------- Nitka-super sesja!! Ja wciąż czekam na rezultaty mojej i tez na pewno sie pochwalę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chce byc mamą-kochana, zostało ci tak niewiele!!! Głowa do góry! Jesteś bardzo dzielna! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1278 | |||
Zakorzenienie
|
Hej!
Pospalam oczywiscie z przerwami:/ Dzis wyjezdzamy na weeked wiec moge nie zagladac na forum ![]() ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Pumcia lampke kupilismy taka stojaca grzybek z chmurkami Cytat:
---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Wczoraj na SR bylo o porodzie zabiegowym i nie powiem-bylo mi momentami slabo na sama mysl:/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Zakorzenienie
|
Cześć Mamcie
![]() Od 6 jestem na nogach - nieprzyzwoita godzina, zważywszy na to że jest sobota ![]() Miłego dnia Kochane ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1280 |
Rozeznanie
|
mi też, a mały uwiera mnie cały czas głową w żebra...
Ja wczoraj zasnęłam dopiero koło 1 a dziś obudziłam się koło 7 i nie mogłam zasnąć oczywiście, bo moje dziecko sobie imprezę urządziło w moim brzuchu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas z płcią nic się nie zmieniła i nie zmieni. Myślę, że jeśli na usg dzieciaczek dobrze się rozkraczy to jest mało prawdopodobne, że płeć się zmieni. Ando Kochana zaciskaj nogi. Jeszcze troszkę ![]() Cytat:
![]() nitka_88 piękna sesja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Aha a nie pisał ostatnio ktoś na wizażu - może nicki, że chrzesty może być jeden? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Wtajemniczenie
|
witam się z rańca
![]() też tak mam, mały mnie już pod żebrami kopie, tzn tak od środka, ciąża zaczyna być dla mnie męcząca i tak jak pisała branzoletka - pierwszą wspominam dużo łagodniej, do ostatniego dnia hasałam a teraz czuje się jak niezgrabny wieloryb nitka_88 piękna sesja ![]() U nas płeć od początku ta sama i na pewno już się nie zmieni, w 3D widziałam dowody |
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Nie wyspana jak cholera, ale witam się w 36 tygodniu ![]() ![]() ![]() Z okazji czego stawiam soczek jabłkowo-malinowy, tłoczony z całych owoców, nie rozcieńczany Cytat:
![]() Ad. 2 Ojej, współczuje przeżyć i mam nadzieję, że z kręgosłupem męża będzie ok ![]() ![]() Cytat:
Jak Twój gin byłby na urlopie to idź do jakiegokolwiek, może to nie infekcja, ale sprawdzić nie zaszkodzi Cytat:
Ad.2 Wiesz co, moim zdaniem to dobrze, że to wyszło teraz. Ale tak sobie myślę, że może ona tak powiedziała, bo faktycznie teraz większość rodziców oczekuje od chrzestnych jedynie prezentów dla dziecka, i to jest przykre. Może po porodzie z nią porozmawiaj, na spokojnie i szczerze, powiedz, że Tobie nie zależy na tym, żeby chrzestni kupowali prezenty, ale żeby po prostu uczestniczyli w życiu dziecka. I zaznacz, że zrozumiesz jeśli odmówi
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1285 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() wczoraj nie dałam rady się już odezwać moja wizyta u dentysty skończyła się wyrwanym zębem ![]() ![]() Ogarne z małżem mieszkanie i zabieramy sie za składanie wózka i leżaczka potem wkleje foty ![]() muszę nadrobić co tam wczoraj naskrobałyście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1286 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratki za 36 tydzień , jeszcze tylko 4 tygodnie do planowanego tp ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i tylko 2 tyg do ciąży donoszonej ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1288 |
Zadomowienie
|
Agunia, gratuluję 36 tc
![]() Dzień dobry wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1289 | ||||
Wtajemniczenie
|
nadrobiłam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() bebe współczuje co za pech z tym wypadkiem,mam nadzieje że z mężem wszystko będzie dobrze. nitka ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Wtajemniczenie
|
Agunia gratki z okazji 36tc
![]() ![]() muminek pokazuj wózio ![]() ![]() sas mi się podoba ten grander tutek, jest leciuteńki i nie jedna mamusia czerwcowa go bardzo wychwala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.