|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI
Wczoraj położna na sr mówiła nam, że odbierała poród sn - dziecko 3900 bez nacinania krocza. Więc czasami się da
![]() Cytat:
![]() ![]() a i soczek bardzo chętnie wypiję ![]() Niestety z tym się muszę zgodzić, bardzo często rodzice (oczywiście nie wszyscy) oczekują od chrzestnych sponsoringu, żadnego tam uczestniczenia w wychowaniu, pomocy tylko właśnie kasy. Ja niestety tak trafiłam - na początku się starałam coś robić z dzieckiem, dla dziecka ale to nie było doceniane. Liczyły się tylko prezenty, oczywiście im droższe tym lepsze ![]() muminek82 współczuję Kochana ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1292 | |
Raczkowanie
|
Dzień dobry MAmusie
![]() Zaczynamy dziś z Adasiem34 tydzień ![]() ![]() Ostatnio kiepsko się czuję, jest mi duszno, nie mogę złapać tchu, może to i normalne w 8 miesiącu ciąży ale bardzo uciążliwe. I podobnie jak wiele z Was czuję się jak wieloryb, wczoraj próbowałam się ogolić, nie ma szans! Kolejne podejście z lusterkiem. Gdyby nie te problemy z oddychaniem, które pojawiły się ostatnio to ciąże fajnie znoszę. Piszecie na temat chrzestnych, u nas też jest to kwestia dosyć problematyczna. Mąż ma tylko brata ale mamy z nim nijaki kontakt - odkąd mieszkamy na swoim a trwa to już dobry rok był u nas raz czy dwa na specjalne zaproszenie, a mieszka w odległości kilku kilometrów. Kiedy my jesteśmy u teściów na obiedzie to on je sam przed tv ![]() ![]() Odnośnie sytuacji ze znajomą. Nie miałabym odwagi prosić o bycie chrzestną osoby, która otwarcie mówi mi, że nie jest zainteresowana. Chyba bym się nie przełamała. 1. Mam pytanie do mamuś, które są narażone na konflikt serologiczny. Czy rozmawiałyście z lekarzem prowadzącym o tym kiedy zostanie wam podana antyglobulina D. Jeszcze przed porodem czy dopiero po? Zapomniałam o tym porozmawiać na ubiegłej wizycie, teraz mój gin jest na urlopie i na wizycie 13 czerwca będę miała zastępstwo. 2. Kolejne pytanie odnośnie wymazów z pochwy. Mam mieć robione posiewy na najbliższej wizycie. Jeden z posiewów to wymaz na obecność Streptococcus. Czy poza tym Wasi lekarze robili Wam wymazy na obecność innych bakterii? Jak taki wymaz się nazywa? To jest ta tzw. biocenoza czy tam czystość pochwy? ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1293 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja swoje dziecko na pewno inaczej wychowam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1294 | |
Rozeznanie
|
Agunia gratuluję
![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1295 | |
Wtajemniczenie
|
agunia82 36 tydz
![]() Cytat:
ja mam dwójkę chrześniaków i nigdy czegoś takiego nie usłyszałam, wręcz przeciwnie, ponieważ jesteśmy z rodzeństwem na wzajem chrzestnymi u swoich dzieci to mamy np umowę że na mikołaja dzieci dostają tylko od rodziców, na urodziny też nic droższego się nie kupuje, jedyny wyjątek to chrzest i komunia ale tu też raczej kasy dajemy podobnie bez względu na to czy chrześniak czy nie, a w wakacje zawsze wymieniamy się dziećmi (też niezależnie od tego kto jest chrzestnym kogo) tak żeby każde choć kilka dni było "nie w swoim domu" i mogły spędzić trochę czasu z kuzynostwem (a rodzice trochę odpocząć od własnych pociech), ogólnie to mamy wspólne założenie że nie chodzi o kasę i wszystkim to pasuje ![]() Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-06-02 o 10:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
![]() U mnie dziś już całkiem dobrze ![]() ![]() Niedługo zbieramy się na chrzest do znajomych ![]() ![]() Niech ten weekend szybko minie, bo w poniedziałek tż wraca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Wtajemniczenie
|
a skoro jesteś Haniu to mam pytanie, pisałaś kiedyś że drugie dzieci rodzą się wcześniej, że większe to słyszałam ale że wcześniej jesteś pewna? nie powiem że mnie to by pocieszało
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że u nas też tak fajnie wyjdzie. A nie wiem czy Wam pisałam: ostatnio rozmawiałam z kuzynką, u której synka będę chrzestną (na odległość niestety, bo chrzest 1 lipca i zastąpi mnie moja mama). Pytam ją tak pół żartem-pół serio czy na Komunię mam mu kupić mieszkanie czy samochód wystarczy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1299 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój mąż ostatnio spytał swojej chrześnicy co ma 3,5 roku i jej ojciec jest za granicą, czy jej sie tęskni za tatą. Jej odpowiedź mnie osłabiła, bo dziecko z pełną powagą powiedziało, że za tatą jej się nie tęskni tylko za prezentami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka, która w lutym rodziła trzecie dziecko mówiła mi, że pierwsze i trzecie trochę przenosiła, a drugie urodziła tydzień przed tp. Może i coś w tym jest, ja się nastawiam na poród tydzień przed tp. bo tak mi z OM wychodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1301 | |
Zakorzenienie
|
Ehh oglądałam właśnie moje zdjęcia z sierpnia zeszłego roku, jaka ja byłam chuda
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No właśnie o to chodzi, wszystko zależy jak się trafi - w zasadzie z rodzicami dziecka. Ja trafiłam kiepsko, ale mój małż ma 3 chrześniaków (same dziewczynki) i tego problemu nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1302 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1303 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pierwsze dziecko (czyli ja) 3 tygodnie przed terminem Drugie - 2 tygodnie przed Trzecie - 2 tygodnie po terminie, mój brat nie spieszył się na świat ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1306 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Rozeznanie
|
A jak to dziewczyny jest z tym USG? Ostatnio miałam wizytę u lekarza w 30tc wyliczonego według daty OM. A na USG wyszło że to 31tyg i 3 dni...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1308 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze że Twój mąż, ta kobieta i jej dziecko wyszli z tego cało, a samochód to rzecz nabyta. Miejmy nadzieję, że ten kręgosłup nie będzie mu potem dokuczał. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mi też zimno, od wczoraj. Rozważałam włączenie ogrzewania, ale ostatecznie ciepły koc wystarczył- w końcu jest czerwiec ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po usunięciu najważniejsza rzecz to nie dopuścić do wypłukania skrzepu z rany, na pewno dostałaś listę rzeczy, których nie wolno robić, zeby do tego nie dopuścić ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Lepiej się trzymać wyliczeń z OM, te z usg są bardziej miarodajne na początku ciąży, na etapie na którym jesteśmy są duże rozbieżności. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1309 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Małż kupił truskawy, jak będę miała wenę później, żeby zrobić ciacho, to jeszcze ciachem do soczku poczęstuję ![]() Cytat:
Na początku ciąży u każdej kobiety zarodek rośnie w takim samym tempie, im późniejsza ciąża, tym większe indywidualne różnice w tempie wzrostu. I łatwiej jest o błąd w pomiarze.
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-06-02 o 11:29 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1310 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1311 |
Zakorzenienie
|
Hej laseczki dopiero co wstalam...
jetem zasmarkana polamana oczy mi lzawia i ropieja... czuje sie z du.py... dobrze ze mam dlugi weekend dopiero w srode do pracy. do tego niunia malo sie rusza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1312 | ||
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() jestem wykonczona ![]() ![]() ![]() ![]() dzisiaj zaczynamy 36 tydzien ![]() ![]() Cytat:
![]() a co do wozka... widze, ze jestes zadowolona..ten Navington tez jest lekki i troche wiekszy od Tutka.. ehh mam nadzieje, ze uda mi sie oba obczaic w hurtowni i wreszcie sie zdecyduje Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Zakorzenienie
|
to tak czy inaczej nie jest wykluczone
![]() ja tu już pisałam, że moja mama wszystkie swoje cztery porody miała 2-3 tyg przed terminem Sas już niedługo i będziemy miały nieprzespane noce z zupełnie innego powodu ![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-06-02 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1314 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze a propos szczepionek.
Wczoraj na sr rozmawialiśmy o szczepionkach, ale w zasadzie nic nowego z tego nie wynikło. Natomiast, położna uczuliła nas co do kupowania szczepionek na własną rękę ponieważ nie mamy pewności czy przy przechowywaniu tych szczepionek była zachowana ciągłość termiczna. Szczepionki, które są podawane dzieciom w szpitalach czy przychodniach są sprawdzane przez sanepid i przez to bezpieczne. Jeśli, rodzice chcą aby dziecko zostało zaszczepione ich szczepionką to w szpitalu podpisują papierek, że są świadomi tego co robią - jedynym słowem robią to na własne ryzyko. |
![]() ![]() |
![]() |
#1316 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Zakorzenienie
|
usilowalam zjesc miseczke platkow ale mleko smakowalo jak woda z ogorkow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1318 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja już po zakupach idę gotować barszcz ukraiński ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1319 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1320 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć wszystkim
![]() Ale jestem dziś padnięta... Wieczorem zasnęłam w salonie przed tv, obudziłam się koło północy jakaś obolała. Umyłam się i położyłąm do łóżka. No i do 3 w nocy nie mogłam zasnąć, tak mnie wszystko bolało ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.