|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
|
#2882 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi teściowa złożyła życzenia na dzień dziecka, choć ja muszę przyznac, że teściowej na dzień matki życzeń nie składam, składam je mamie tylko. Ale za to pamiętam o wszystkich innych jej świętach typu imieniny. Trochę dziwne, że nic nie wspomnieli o wnuczku, ale nic nie zrobisz... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moja teściowa, jakby się zapędziła, to też by tak robiła. Na pewno Twoja mama też robi to z troski i serdeczności, ale mam takie odczucie, jak Ty, że trochę przesadza... Mimo wszystko rób po swojemu, to Twój czas i Twoje dziecko masz do tego prawo. A ja byłam dzisiaj z mamą na zakupach. W ramach dnia dziecka ufundowała mi śliczną koszulę do karmienia i szlafroczek taki bawełniany słodki w serduszka. Chciałam sobie właśnie taki bawełniany kupic, bo nie miałam takiego.
|
|||||
|
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz to nawet pol skarpetki nie dostalam od nikogo dla tego w brzuszku;( i jest mi smutno. Tesciowie nawet nie pytaja sie jak sie czuje,nawet jak kiedys wyszlam ze szpitala (z odklejajaca sie kosmowka) to nikt sie nie zapytal czy wogole ciaza utrzymanaJa niemam kasy jak lodu niestety i mi ciezko czasami,nie moge miec tego co chce.przy Oskarze pomaga mi dziewczyna mojego taty (lat 32 ) daje mi ubrania po swoim synku i zabawki i jak widzi na ciuchach cos fajnego to zaraz kupi,nawet jezeli cos mi sie nie spodoba to jestem naprawde szczesliwa,ze ktos o mnie mysli,ze ktos chce pomoc mi i mojemu synkowi![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- katiem moi tesciowie tez nie napisali smsa malemu,no trudno.Ja jestem dobrze wychowana i na dzien matki zanioslam jej od mojego tz(jest w trasie) i ode mnie symboliczna różę. Przynajmniej pamietalam,ona nie -no trudno. |
|
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34453119]
ja nie wiem.nie umiem buszowac po sh ![]() [/QUOTE] Umiesz, tylko o tym nie wiesz .Tez myślałam, że nie umiem, aż do momentu, kiedy nie zaczęłam . Przyjedź do mnie to Cię nauczę .
|
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
tak wogole jutro zaczynam 23 tydz wedlug suwaczka wiec^^ 6^^ miesiac
i w poniedzialek wizyta w koncu |
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale tak jak napisała lukrecja - przydałby się w tym wszystkim kompromis
|
|
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy z Torunia. Wypad się udał, chociaż troche padało. Akurat był piknik ekologiczny i fiesta na rynku więc sie załapaliśmy.
I przy okazji kupiłam sobie spodnie ciążowe, takie lekki na lato
|
#2889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- A ja zawsze do takich na wagę chodzę - ja lumpeks mama jestem:O:P---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
białe |
||
|
|
|
#2890 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Boję się tego jak to będzie gdy pojawi się Maleńka.. Tym bardziej, że to będzie jedyna osoba, którą będę mogła poprosić o pomoc gdy będę na uczelni, a TŻ w pracy. Rozumiem, że Ona bardzo cieszy się, bo ja też. Tylko czasami to Jej zachowanie jest ponad mnie. ![]() Cytat:
Cytat:
I staram się zrozumieć też Twoją sytuacje, Twoje odczucia. Bo pewnie gdyby nikt się nie interesował to byłoby mi zwyczajnie przykro. Cytat:
. Ten czas tak szybko leci.. Obłęd ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2891 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
Jak masz umowę do końca roku, a będziesz na L4 lub macierzyńskim to kasę automatycznie będziesz miała do końca macierzyńskiego z Zusu. No ale szefowa nie jest upoważniona do tego, żeby Ci umowę przedłużyć jak Ci sie kończy kiedy jesteś na macierzyńskim... ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
i te brązowe za 13 zeta.... wow.... też masz talent do wynajdowania
|
|||
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin trzymam kciuki za kredyt
![]() Za 13 zł to super okazja
|
#2893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
colds a rozmawiałaś na spokojnie i na poważnie już na ten temat z mamą? Tak, żeby dotarło. Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-06-02 o 19:11 |
|
|
|
|
#2894 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba jednak kupie jeden rożek
bo mi sie strasznie podobają te http://allegro.pl/becik-rozek-produc...8.html zresztą dziadek(mój tata) nie weźmie dzidka na rece bez rozka
Edytowane przez lukrecja_25 Czas edycji: 2012-06-02 o 20:28 |
|
|
|
#2895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My przyjęliśmy plan kupowania najpierw grubych rzeczy, tj. wózka, łózka, fotelika, pościeli, a pierdółki na końcu choć trochę ubranek mam ale nie mogłam się połapac ile czego mam wiec musiałam spisać więc małych rzeczy typu rożki odkładam na później |
|
|
|
|
#2896 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja wozek i lozeczko juz mam od dawna, musze kupic jeszcze fotelik, materacyk i zostajapierdółki
ubranka juz wszystkie mam a
Edytowane przez lukrecja_25 Czas edycji: 2012-06-02 o 19:24 |
|
|
|
#2897 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
No właśnie... tam po prostu nie masz poukładanych rzeczy rozmiarami i kilka takich samych obok siebie tylko każdy ciuszek jest inny, potrzeba po prostu wiele cierpliwości, żeby coś ciekawego wynaleźć ![]() A moja siorka.... ona tez tylko tam, a ciuchy lepsze ode mnie ma.... cud miód dosłownie .---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
Ale najpierw umyć normalnie płynem, a później zalać wrzątkiem, tak? Nie trzeba np. w garneczku wody gotować razem z butelką? Zresztą nie wiem czy by się wtedy nie odkształcała. |
|||
|
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny ta siara z cyców to jest przezroczysta i gęsta? Bo mi coś takiego leci, poprzedzając piekielnym swędzeniem sutków.... |
|
|
|
|
#2899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
potem już tylko zalewałam wrzątkiem. płynu używam, ale ja kupuję takie eko - poza tym zdania na temat używania płynu są podzielone Chyba NUK wypuścił płyn taki bezpieczny. |
|
|
|
|
#2900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mam dość, wierzycie mi ? nawet moje dziecię zamilkło ... chyba nie bardzo lubi te klimaty ekonomiczne bleeee babeczkinie przejmujcie się że rodzice nie pamiętali o dniu dziecka ... zabiegani sa i trzeba ich zrozumieć zresztą Oni już czekają na to dziecię wasze i spostrzegają często inaczej ten dzień ... no .. ale mój tatuś pamiętał ... mimo że z pamięcią kiepsko ... jednak to co dostaliśmy przeznaczyliśmy na niunię
|
|
#2901 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() melduję się tylko i zmykam zaraz do łóżka. cały dzień spędziłam na nogach i padam na twarz. zwieźliśmy sporo gratów ze starego mieszkania i trzeba było je gdzieś rozłożyć. matko, ile tego się nazbierało przez 5 lat gdzie my to zmieściliśmy na 38 m? nie mam tylko pomysłu, co zrobić z pozostałymi meblami, które nie są nam potrzebne. są dosyć nowe, więc szkoda ich wyrzucić na śmietnik. może podpytam rodziców i teściów, czy nic im się nie przyda a resztę zostawię nowym właścicielom mieszkania. a małżonek właśnie testuje maszynę do wypieku chleba zaangażował się chłopina niesamowicie coś czuję, że nawet jeśli wyjdzie wielki zakalec będę zmuszona go spróbować i jeszcze przytakiwać, że jeszcze nigdy tak dobrego chleba nie jadłam
|
|
|
|
#2902 |
|
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/becik-rozek-produc...8.html
teraz powinien iść
|
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
kurde ale sobie pojadlam
A jutro znowu szkola ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2904 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2906 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Kobitki, żeby Was nadrobić to spędziłam tutaj tyyyyyle czasu.
A ja nadal wpadam do Was sporadycznie, bo naprawdę w ciągu tygodnia nie mam czasami czasu nawet na to, żeby komputer włączyć. Jednak lubię sobie tutaj do Was zajrzeć i poczytać co u Was. U nas wszystko ok, wizytę mam dopiero 20 czerwca, więc trenuję cierpliwości. Dzidzia pięknie kopie, nadal częściej aktywna jest od rana. Z gorszych rzeczy, to ostatnio mam problemy ze snem. W każdej pozycji mi niewygodnie Poza tym nadal mam wieczorami paskudne bóle kręgosłupa, co jeszcze bardziej utrudnia mi ułożenie się w dogodnej pozycji do snu. Zastanawiam się nawet nad kupnem tej poduchy do snu, ale nie wiem czy warto w nią inwestować. Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z nią związane? Warto kupić? Cytat:
Ja mam już ćwierć wieku. Spóźnione wszystkiego najlepszego!!! Cytat:
Uuuaaaa mnie też przeraża, że ten czas tak pędzi i część z nas wskakuje już w III trymestr. ![]() Gratuluję Gratuluję również całej reszcie rozpoczętych tygodni! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2907 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niestety, nie poszło Cytat:
|
||
|
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Aga_ton może spróbuj wystawić na allegro? Albo na gumtree? Na tej drugiej ogłoszenia są bezpłatne i sporo moich znajomych chwaliło tę stronę.
|
|
|
|
#2910 | ||
|
Wtajemniczenie
|
almariel, a jak Ci idzie kompletowanie wyprawki?
Cytat:
![]() Dearlie, ja również mam straszne bóle kręgosłupa najgorzej przy samym tyłku mnie boli ![]() z ułożeniem do snu też miałam swego czasu problemy ale zauważyłam,że gdy położę się na boku i między nogi włożę grubszą poduchę to zasypiam momentalnie. może wypróbuj ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

I pytam a dla kogo te życzenia w tych smsach. I On odpowiedział, że dla niego. I pokazał mi i faktycznie tam było "synkowi"
.

A tu ciągle na coś kasę trzeba. Jeszcze wesele na dodatek. Mąż chce zatrudnić kogo do tego poddasza bo sam nie da rady zbyt szybko tego zrobić, tylko się zastanawiam,czy to ma sens. Kasę na poddasze mamy, ale jak mam umowę do końca roku to raczej potem zostanę bez kasy. Jak nie znajdę szybko pracy to nie będzie lekko. I już sama nie wiem czy się na to poddasze upierać.

gdzie my to zmieściliśmy na 38 m?
A ja nadal wpadam do Was sporadycznie, bo naprawdę w ciągu tygodnia nie mam czasami czasu nawet na to, żeby komputer włączyć. Jednak lubię sobie tutaj do Was zajrzeć i poczytać co u Was.