|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Śliczny ![]() Cytat:
![]() Muszę się szykować na ślub i wesele a mi się nie chce. A tak w ogóle to Paula dziś przytuliła brzuszek i pogłaskała i mówi że kocha dzidzię, a mały wtedy jak zaczął skakać, jakby słyszał swoją starszą siostrę ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2852 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2853 |
Zakorzenienie
|
Ale tu dzisiaj cicho
![]() Ja zaraz chyba sie zdrzemne bo znowu spać mi sie chce. Dzisiaj laba bo obiad mężul zrobi jak wróci - spagetti ![]() A mi sie kompletnie nic nie chce ![]() Życze udanego weekendu bo nie wiem czy tu wejde czy nie ![]() Ciao ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2854 |
Zakorzenienie
|
jutro jedziemy do tesciów pokazac im ten wózek, zobaczymy co powiedzą
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2855 | |
Wtajemniczenie
|
Mi rodzice wczoraj przywieźli ciasto i dali 100 zł, żebym sobie kupiła jakiś drobiazg, bo mama jakąś w tym roku nie miała pomysłu na prezent
![]() Jadę dzisiaj po południu na grilla, a pogoda beznadziejna, tak mi się nie chce, poza tym gril całonocny nad jeziorem w domku, pewnie zmarznę na kość i jeszcze wszyscy mnie zirytują, bo będą pijani ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2856 |
Rozeznanie
|
Wpadłam się przywitać
![]() Zimno na dworze, wieje okropnie. Mogę leżeć w taką pogodę ![]() Trzymam kciuki za mieszkania, żeby Wam się ułożyło ![]() I współczuje całych dni weekendowych w szkołach. Raczej bym już nie dała rady.
#2857 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I pewnie masz rację. Powinnam to olać. Ale pochodzę z domu pełnego serdeczności i czy to synowa, córka, wnuk wszyscy są równo traktowani. A tu się spotykam z podziałem, który jest mi obcy. I chyba taka beznadziejnie wrażliwa jestem. A co do Twoich rodziców to ja bym przyjęła ich propozycję. widzisz sama marzysz o tym by dzieciom zapewnić przyszłość. Postaw się na ich miejscu i jak Ty byś postąpiła gdy Paula będzie w takiej sytuacji. Chodzi mi o to, że jeśli kolejny raz będziesz musiała przyjąć pomoc od rodziców (a Oni chętnie to czynią) to niech Ci nie będzie z tym źle. przecież będziesz stawać na głowie, żeby im to oddać i na pewno też im pomożesz kiedy nadarzy się okazja. ![]() Cytat:
![]() To widzisz moja wolała smsa wysłać, żeby uniknąć takiej sytuacji ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2858 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2859 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2860 |
Zadomowienie
|
zaliczylam dzis podstawy mechaniki, mimo niemal zerowej wiedzy o tejze
![]()
#2861 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pomocy rodziców, to nie taka prosta dla mnie sprawa. Jeszcze jak byłam z moim mężem, moi rodzice wyłożyli pieniądze, około 100 000zł na nasz biznes. Na szczęście nie zakładaliśmy oddzielnej działalności tylko rozszerzyliśmy mamy. Tym sposobem mimo rozwodu wszystko zostało w rodzinie. Zostało mi do spłaty jakieś 30 000zł i nie chciałam nic już od nich więcej brać. I tak wystarczająco mi pomogli. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2862 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny te kocyki które się przewijają ostatnio przez wątek to są grube czy cienkie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2863 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tamlin to życzę Ci, żeby wszystko się ułożyło. Spróbuj jeszcze z tym pośrednikiem. Lady gratuluję ![]() Kalpana jeśli mowa o tych z króliczkiem, pieskiem, żabką itp. to One są cienkie. Ale te o gładkiej fakturze. czyli te: http://allegro.pl/koc-kocyk-bobas-76...360829379.html Bo te:http://allegro.pl/puszysty-kocyk-mik...361204275.html mają inną fakturę i nie wiem. Ale podejrzewam, że za tą cenę raczej też cienkie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2864 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, podczytałam sobie wątek Majówek. Piszą one o wizytach położnych i zarejestrowaniu się przed porodem w przychodni ???
Może mi któraś wytłumaczyć jak to w ogóle funkcjonuje z tą położną wszystko? |
![]() ![]() |
![]() |
#2865 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepiej przejdź się lub zadzwoń do przychodni w której chcesz zarejestrować dziecko i zapytaj. Ja dopiero po porodzie zadzwoniłam i podali mi numer do położnej środowiskowej. I zadzwoniłam do niej, a Ona zapytała dlaczego tak późno. Że powinnam przed. No ale przyjechała do mnie i okazała się najwspanialszą osobą na świecie ![]() Potem już resztę załatwiała Ona. Dała wszystkie papiery do wypełnienia i zebrała wywiad. Potem przyszedł do domu lekarz, ale w większości placówek jednak trzeba samemu się do tego lekarza przejść. Moja bratowa natomiast w innej części miasta sama szła do przychodni, zgłaszała synka, dawała wszystkie namiary i dopiero była wysyłana położna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2866 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() poszukamy chyba jakiegos posrednika, zorientujemy sie co i jak i zobaczymy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
Zakorzenienie
|
Katiem, Kasiam dzięki. W takim razie na all są chyba same takie kocyki, grubych nie widzę....
A ja mam problem z położną, bo podpisywałam deklarację jakoś w lutym chyba (ale do lekarza rodzinnego nie) i ostatnio u mojego rodzinnego podpisywałam że do niego chodzę i z pośpiechu podpisałam też położną (a miałam zamiar tylko do lekarza i pielęgniarki) i nie wiem jak teraz jest, bo wolałabym mieć tę do której na początku byłam zapisana, ale chyba jakbym chciała zmienić to muszę teraz płacić? Nie wiecie jak to jest? |
![]() ![]() |
![]() |
#2868 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale może ktoś jeszcze będzie bardziej poinformowany. Ale moment. Chodzi Ci o pielęgniarkę środowiskową? Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-06-02 o 13:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2870 |
Wtajemniczenie
|
Jak najbardziej, żebyś się potem nie musiała zastanawiać i martwić.
Różne też osoby siedzą w tych przychodniach - przyjdziesz ich zdaniem późno, ktoś będzie nieprzyjemny i niepotrzebnie się zdenerwujesz. |
![]() ![]() |
![]() |
#2871 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie przejmuj się pracą - dzidzia jest teraz najważniejsza ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34440183]czytałam że po każdym a tak w ogóle to dzień dobry dziewczynki!! mój dzidek juz wie że dziś jego dzień bo mi tak skacze w brzuchu,wypina sie i szaleje wariacik. wkraczamy dziś w 26 tydzień ![]() z tej okazji coś słodkiego[/QUOTE] ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
![]() Dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
![]() Konczi dziwna sytuacja, ale mam nadzieję, że się wyjaśni - daj znać. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- aga super zdobycze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2874 |
Zakorzenienie
|
dzieki za kciuki dziewczyny
![]() dzwonilam i powiedziala ze bedzie czekac na mnie do 10tego ![]() ![]() A kanape chce kupic za gotowke. |
![]() ![]() |
![]() |
#2875 | |
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34446156]ja też tak czytałam
![]() moni dobrze Cie rozumiem.co prwada podłogi i drzwi już mam ale z meblami jest krucho.na razie kupilismy szafe i lóżko a dziś jedziemy po telewizor ![]() czuje sie jak na placu budowy[/QUOTE] jak my się do nas wprowadziliśmy to mieliśmy co następuje: łóżko, szafkę z pokoju tżta, dwie stare kanapy ze starym stołem od teściowej, stolik z ikei za 29 zł ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
Oj ja chyba na to siły nie będę miała, wolę,z\żeby każdy przyszedł z osobna, postawi się kawę i jakieś kupne ciastka i tyle, a na imprezę to zaraz jakieś jedzonko trzeba przygotowywać i tyle sprzątać po tym.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2876 |
Zakorzenienie
|
Jest mi jakoś tak.. przykro.
Mam wrażenie, że nie mogę przeżyć ciąży na swój sposób. Odkąd rodzice, a szczególnie mama, dowiedzieli się to cały czas trują. Inaczej tego określić nie umiem ![]() Kup to, zrób tamto, tam jest takie, lepiej tak. Cieszę się, że chcą pomóc - kupują ciuszki, interesują się, chcą zasponsorować łóżeczko. Ale kurczę. Nawet głupich witamin nie mogę sama wybrać i kupić ![]() Na początku mówiłam, że wybrałam sobie takie i takie, i jeżeli pójdzie to czy mogłaby mi kupić.. Oczywiście, nie ma problemu. Jednak Jej się wydawało, że jakieś inne będą lepsze. I co? Wracam do domu, okazuje się, że kupiła te, co Ona chciała ![]() Z ciuszkami im tłumaczyłam, że mamy inny gust i jeżeli chce kupować to RAZEM wybierajmy. Nie dociera ![]() Co miesiąc słyszę, że mam kupić to, to,to i tamto, bo nie mam, a to przecież takie ważne. Wiem! ![]() Była na stronie miasta, znalazła informację o SR. Przychodzi do mnie, mówi o tym, pokazuje ulotkę, zostawia ją. Fajnie. Cieszy mnie to. I tyle, by starczyło. A nie, że nagle mnie informuje, że Ona zapisała sobie nr do tych położnych, co to organizują.. Po co? Pytam się po co? Skoro ulotkę mi zostawiła ![]() Nie wiem, może się czepiam, może hormony mi buzują.. Ale naprawdę. Chciałabym wiele rzeczy SAMA robić, a nawet od czasu do czasu, pluć sobie w brodę, że coś robię za późno/za wcześnie/ w ogóle. Bardzo schlebia mi pomoc, zainteresowanie. Tyle, że tego jest zdecydowanie za dużo.. ![]() Normalnie siedzę i ryczę, mam dosyć tej chorej sytuacji.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2877 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
Jaaaa.... on pewnie tak jak mój... burżuaj ![]() ![]() Ostatnio jak z mą najmłodszą byłam to mi dziękuje do teraz, że sobie mogła kupić dwie pary nowych spodenek za 2 zł każda:P ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- w pepco była sztuka (takich zwykłych białych za 2,79 zł - nie wiem czy to drogo czy tanio czy normalnie.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2878 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2879 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wręcz przeciwnie. Na mnie też patrzyli dziwnie kiedy oznajmiłam, że zabawki chcę kupować z atestem - drewniane, ekologiczne a nie śmierdzące plastikowe chińczyki - to moje dziecko ma do buzi brać? Dziwna reakcja, że nie daję dziecku słodyczy i chcę, żeby to uszanowano. Jak babcia już chce coś dać to niech to będzie gorzka czekoladka. I każdy wszystko wiedział lepiej. W końcu mąż się odezwał, że Oni swoje wychowali i teraz niech nam dadzą to zrobić. Na początku patrzyli dziwnie, ale jakoś się wszyscy dostosowali. Może daj do zrozumienia, że to przede wszystkim Wasze dziecko. I nie płacz kochana. Zielona ja niestety nie wiem ![]() Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-06-02 o 16:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.