Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-02, 10:08   #2851
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Ostatnio mąż załatwiał pośrednika. To był jakiś Expander czy inne cudo. I Oni nie biorą od Ciebie pieniędzy bo mają prowizję od banku za znalezienie klienta.
Muszę się zorientować jak to u mnie wygląda.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
aga dziękuję ... więc zakupię tylko czy te podkłady z Rossmanna są ok ???? czy lepiej na all sobie zakupić je ?????????
Są bardzo dobre.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
jak na mój gust to nie o obliczenia tu chodzi, bo z takim dochodem to Tamlin nie powinna mieć żadnego problemu na 240tys. my 2 lata temu jak braliśmy kredyt mieliśmy jakieś 3,5 tys dochodu, ja miałam umowę na czas określony jeszcze i bez problemu dostaliśmy 190tys. (musieliśmy mieć tylko ok 40 tys wkładu własnego zadeklarowane, ale w sumie nikt tego nie sprawdzał).
No właśnie mam dochód około 4000zł na dwie osoby, ja plus Paula, umowy dwie o pracę na czas nieokreślony. I problem powstał. Zobaczymy w poniedziałek co mi pani w banku powie, bo chyba ja też trochę sprawę spieprzyłam, bo wpisałam dochody na rękę a oni chcieli brutto, więc pewnie te moje pomniejszyli o składki i podatek. Smutna jestem cały czas i pół nocy nie spałam, ale jak nie dadzą tyle ile chcę to pożyczymy od rodziców. Nie chcę płacić za wynajem, kiedy mogę za taki sam pieniądz spłacać kredyt i rodziców. Poza tym marzę aby moje dzieci miały swoje mieszkanie i już nie czekały nas żadne przeprowadzki.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
a tu mój pieszczoch w całej okazałości
Śliczny

Cytat:
Wiecie pewna rzecz mnie męczy. Wczoraj był dzień dziecka. Od moich rodziców i rodzeństwa mój synek dostał jakieś drobiazgi. Nawet mi i mężowi skapnęło się po czekoladzie. A słuchajcie moi teściowie (mieszkają 80 km od nas więc na prezent nie liczyłam) nie tylko nie zadzwonili do synka - o co zresztą też mi nie chodzi bo ma 1,5 roku i jeszcze nie kuma. Ale zaskoczyło mnie co innego. Pytam Tżta czy dzwonili może do niego, a On na to, że nie ale wysłali po smsy z życzeniami I pytam a dla kogo te życzenia w tych smsach. I On odpowiedział, że dla niego. I pokazał mi i faktycznie tam było "synkowi" I jakoś tak dziwnie się poczułam.
Ja wiem, że bez sensu szukam problemu, ale jakoś mi przykro, że tylko ten synek i synek. Nie wnuczek i pomijam synową. Ale moja mama wychowała mnie w klimacie, że wszystkie synowe i zięć to tak samo już jej dzieci (może nie dosłownie). I tak mi jakoś przykro.
Mam naprawdę bardzo dobre układy z nimi i tak samo pamiętam o dniu matki i ojca.
Szczerze mówiąc to ja bym nie doszukiwała się problemu, w końcu swojemu dziecku złożyli życzenia. Moi rodzice też do Pauli nie dzwonili, ja za to prezencik od nich dostałam. Paula dostała od nas. I pożądek jakiś jest

Muszę się szykować na ślub i wesele a mi się nie chce.
A tak w ogóle to Paula dziś przytuliła brzuszek i pogłaskała i mówi że kocha dzidzię, a mały wtedy jak zaczął skakać, jakby słyszał swoją starszą siostrę
Stary 2012-06-02, 10:24   #2852
angel166
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
A więc trzymam mocno kciuki za Ciebie Konczi i mieszkanko Zielonej
Mój mąż też od dzisiaj już licząc na urlopie jest.
dopiero 18 idzie do pracy
no to się po byczy mój 11 wraca do pracy, a później kolejne dwa tygodnie urlopu w sierpniu

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Witamy
w nocy znalazlam fajne mieszkanko,duze ok 50m2,2 pokoje,w centrum za 1000zl ze wszystkim oprocz pradu i co najwazniejsze niska kaucja i nie ma piecka gazowego typu junkers co żre Bog wie ile
mam nadzieje ze mi sie uda,trzymajcie kciuki

Narazie zbieram sie do szkoly
bede tam gnic do 15.45... Boze widzisz a nie grzmisz
ttrzymam kciuki

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny

To trzymamy kciuki za egzaminy, dzieciaczki i mieszkanka

Wiecie pewna rzecz mnie męczy. Wczoraj był dzień dziecka. Od moich rodziców i rodzeństwa mój synek dostał jakieś drobiazgi. Nawet mi i mężowi skapnęło się po czekoladzie. A słuchajcie moi teściowie (mieszkają 80 km od nas więc na prezent nie liczyłam) nie tylko nie zadzwonili do synka - o co zresztą też mi nie chodzi bo ma 1,5 roku i jeszcze nie kuma. Ale zaskoczyło mnie co innego. Pytam Tżta czy dzwonili może do niego, a On na to, że nie ale wysłali po smsy z życzeniami I pytam a dla kogo te życzenia w tych smsach. I On odpowiedział, że dla niego. I pokazał mi i faktycznie tam było "synkowi" I jakoś tak dziwnie się poczułam.
Ja wiem, że bez sensu szukam problemu, ale jakoś mi przykro, że tylko ten synek i synek. Nie wnuczek i pomijam synową. Ale moja mama wychowała mnie w klimacie, że wszystkie synowe i zięć to tak samo już jej dzieci (może nie dosłownie). I tak mi jakoś przykro.
Mam naprawdę bardzo dobre układy z nimi i tak samo pamiętam o dniu matki i ojca.
nie smutaj, ja życzenia od teściów dostałam przypadkowo chyba bo dzwonili do mężusia ale się kąpał i kazał mi odebrac, to teściowa zamarła przez chwile, bo się zdziwiła, że ja odebrałam no i zaczeła od słów chciałąm Tomkowi złożyc życzenia, zaraz się poprawiając, że mi też

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

A tak w ogóle to Paula dziś przytuliła brzuszek i pogłaskała i mówi że kocha dzidzię, a mały wtedy jak zaczął skakać, jakby słyszał swoją starszą siostrę
oj słodkie

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 10:34   #2853
Iwoncia81
Zakorzenienie

Ale tu dzisiaj cicho
Ja zaraz chyba sie zdrzemne bo znowu spać mi sie chce.
Dzisiaj laba bo obiad mężul zrobi jak wróci - spagetti
A mi sie kompletnie nic nie chce
Życze udanego weekendu bo nie wiem czy tu wejde czy nie
Ciao
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 10:37   #2854
angel166
Zakorzenienie

jutro jedziemy do tesciów pokazac im ten wózek, zobaczymy co powiedzą i ciekawe czy gdy kupią nam ten wózek to coś jeszcze, bo chcieli przeznaczyc 600zł, a on 250 kosztuje mogli by reszte nam dac ja już bym wiedziała najlepiej co trzeba maleństwu kupic, bo z wyprawki mam na razie tylko większosc ciuszków i wanienkę. Wczoraj zamówiłam też butelkę jednak na tommee tippee 150 ml się zdecydowałam zamiast aventa. Taki spontan, bo na koncie zostąło mi 15zł, więc chciałam zamówic coś dla malutkiej, a do aventa mi zabrakło

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 11:26   #2855
lilka00
Wtajemniczenie

Mi rodzice wczoraj przywieźli ciasto i dali 100 zł, żebym sobie kupiła jakiś drobiazg, bo mama jakąś w tym roku nie miała pomysłu na prezent .

Jadę dzisiaj po południu na grilla, a pogoda beznadziejna, tak mi się nie chce, poza tym gril całonocny nad jeziorem w domku, pewnie zmarznę na kość i jeszcze wszyscy mnie zirytują, bo będą pijani . Jakoś odkąd nie pije strasznie nie lubię patrzeć na pijanych ludzi.

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
jutro jedziemy do tesciów pokazac im ten wózek, zobaczymy co powiedzą i ciekawe czy gdy kupią nam ten wózek to coś jeszcze, bo chcieli przeznaczyc 600zł, a on 250 kosztuje mogli by reszte nam dac ja już bym wiedziała najlepiej co trzeba maleństwu kupic, bo z wyprawki mam na razie tylko większosc ciuszków i wanienkę. Wczoraj zamówiłam też butelkę jednak na tommee tippee 150 ml się zdecydowałam zamiast aventa. Taki spontan, bo na koncie zostąło mi 15zł, więc chciałam zamówic coś dla malutkiej, a do aventa mi zabrakło
Mi rodzice ostatnio obiecali wózek do 1500 zł, fajnie, bo chciałam używany kupować, a teraz mogę zaszaleć i kupić jakiś nowy, fajny
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 11:31   #2856
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Wpadłam się przywitać

Zimno na dworze, wieje okropnie. Mogę leżeć w taką pogodę
Trzymam kciuki za mieszkania, żeby Wam się ułożyło
I współczuje całych dni weekendowych w szkołach. Raczej bym już nie dała rady.
Stary 2012-06-02, 11:35   #2857
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

A wiesz że ja sie spodziewałam chociaż życzeń dla mnie od mojej mamci??
Guzik sie doczekałam napisała mi tylko sms czy moge jej na allegro coś zamówić
No i potem mmsa dostałam ze spodenkami i śliniaczkem dla brzuszkowego wnuczka
No nic, chyba za stara jestem już na obchodzenie dnia dziecka

Kciuki trzymam za egzaminy, mieszkanka, kredyty, zakupy i co tam dzisiaj kto w planach ma
aj
No my też już stare konie, ale chyba najbardziej mnie dotknęło, że synkowi potrafili a wnuczkowi dupa. To jedyny wnuk jak na razie. Drugi jest w moim brzuszku. Mimo, że mąż jest najmłodszy.

Cytat:

Szczerze mówiąc to ja bym nie doszukiwała się problemu, w końcu swojemu dziecku złożyli życzenia. Moi rodzice też do Pauli nie dzwonili, ja za to prezencik od nich dostałam. Paula dostała od nas. I pożądek jakiś jest

Kochana Paula. Na pewno będzie chciała pomagać przy braciszku

I pewnie masz rację. Powinnam to olać. Ale pochodzę z domu pełnego serdeczności i czy to synowa, córka, wnuk wszyscy są równo traktowani. A tu się spotykam z podziałem, który jest mi obcy.
I chyba taka beznadziejnie wrażliwa jestem.

A co do Twoich rodziców to ja bym przyjęła ich propozycję.
widzisz sama marzysz o tym by dzieciom zapewnić przyszłość. Postaw się na ich miejscu i jak Ty byś postąpiła gdy Paula będzie w takiej sytuacji. Chodzi mi o to, że jeśli kolejny raz będziesz musiała przyjąć pomoc od rodziców (a Oni chętnie to czynią) to niech Ci nie będzie z tym źle. przecież będziesz stawać na głowie, żeby im to oddać i na pewno też im pomożesz kiedy nadarzy się okazja.
Cytat:
no to się po byczy mój 11 wraca do pracy, a później kolejne dwa tygodnie urlopu w sierpniu[COLOR="Silver"]

nie smutaj, ja życzenia od teściów dostałam przypadkowo chyba bo dzwonili do mężusia ale się kąpał i kazał mi odebrac, to teściowa zamarła przez chwile, bo się zdziwiła, że ja odebrałam no i zaczeła od słów chciałąm Tomkowi złożyc życzenia, zaraz się poprawiając, że mi też[COLOR="Silver"]

oj słodkie
Mój mąż też Tomek
To widzisz moja wolała smsa wysłać, żeby uniknąć takiej sytuacji

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-02, 11:39   #2858
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

To trzymamy kciuki za egzaminy, dzieciaczki i mieszkanka

ja tez wczoraj sie rozczarowalam(zreszta nie pierwszy raz) na moim tesciu.mieszka z nami a wczoraj wnuczkowi nawet lizaka nie kupil ani zyczen nie zlozyl...masakra

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 11:58   #2859
colds
Zakorzenienie

Cytat:
witam i o kciuki proszę dzisiaj się przydadzą tak jak jutro ...
pogoda jest do du^y totalnie ... ale cóż mamy wiosnę nie ?

gratuluję tygodni nowych ...
i miłego week Wam życzę

Cytat:
Hey kochane

My dziś zaczynamy 26 tydzień, wg suwaczka 25
małą kopała mnie do 23 i od 5 rano już buszuje w brzuszku
miłego weekendu Wam życzę, bo będę od dzisiaj rzadziej, bo mężuś ma urlop to trza się nim na cieszyc

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
dzien dobry
ja od 3:30 nie spie.skurcze mnie w nnogach zaczely lapacaaaaałłłłłł łaaaa
i spac juz nie moglam.juz po sniadaniu i chyba jeszcze sie polozebo jak tak wczesnie wstaje to caly dzien sie czuje jakbym miala kaca
milego dnia
Ja dzisiaj całą noc nie spałam . Dopiero około 5 zasnęłam

Cytat:
ja tez wczoraj sie rozczarowalam(zreszta nie pierwszy raz) na moim tesciu.mieszka z nami a wczoraj wnuczkowi nawet lizaka nie kupil ani zyczen nie zlozyl...masakra
My pojechaliśmy teściom szparagi zawieźć, teściu złożył mi życzenia i jak podziękowałam to rzucił złośliwym tonem: 'to rozumiem, że teraz dzieci dzieci mają..' .
Stary 2012-06-02, 12:23   #2860
LadyBeatta
Zadomowienie

zaliczylam dzis podstawy mechaniki, mimo niemal zerowej wiedzy o tejze
Stary 2012-06-02, 12:27   #2861
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana Paula. Na pewno będzie chciała pomagać przy braciszku

A co do Twoich rodziców to ja bym przyjęła ich propozycję.
widzisz sama marzysz o tym by dzieciom zapewnić przyszłość. Postaw się na ich miejscu i jak Ty byś postąpiła gdy Paula będzie w takiej sytuacji. Chodzi mi o to, że jeśli kolejny raz będziesz musiała przyjąć pomoc od rodziców (a Oni chętnie to czynią) to niech Ci nie będzie z tym źle. przecież będziesz stawać na głowie, żeby im to oddać i na pewno też im pomożesz kiedy nadarzy się okazja.
Paula zapowiedziała że pomagać będzie, z zastrzeżeniem, że pieluch to ona zmieniać nie ma zamiaru, bo nie jest naszą służącą
Co do pomocy rodziców, to nie taka prosta dla mnie sprawa. Jeszcze jak byłam z moim mężem, moi rodzice wyłożyli pieniądze, około 100 000zł na nasz biznes. Na szczęście nie zakładaliśmy oddzielnej działalności tylko rozszerzyliśmy mamy. Tym sposobem mimo rozwodu wszystko zostało w rodzinie. Zostało mi do spłaty jakieś 30 000zł i nie chciałam nic już od nich więcej brać. I tak wystarczająco mi pomogli.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
My pojechaliśmy teściom szparagi zawieźć, teściu złożył mi życzenia i jak podziękowałam to rzucił złośliwym tonem: 'to rozumiem, że teraz dzieci dzieci mają..' .
Ha ha ha jaki on zabawny

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
Jesteś wielka maleńka
Stary 2012-06-02, 12:29   #2862
Kalpana
Zakorzenienie

Dziewczyny te kocyki które się przewijają ostatnio przez wątek to są grube czy cienkie?

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 13:00   #2863
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Serce matki...
Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
Cytat:
Paula zapowiedziała że pomagać będzie, z zastrzeżeniem, że pieluch to ona zmieniać nie ma zamiaru, bo nie jest naszą służącą
Co do pomocy rodziców, to nie taka prosta dla mnie sprawa. Jeszcze jak byłam z moim mężem, moi rodzice wyłożyli pieniądze, około 100 000zł na nasz biznes. Na szczęście nie zakładaliśmy oddzielnej działalności tylko rozszerzyliśmy mamy. Tym sposobem mimo rozwodu wszystko zostało w rodzinie. Zostało mi do spłaty jakieś 30 000zł i nie chciałam nic już od nich więcej brać. I tak wystarczająco mi pomogli.
Fajnie powiedziała

Tamlin to życzę Ci, żeby wszystko się ułożyło. Spróbuj jeszcze z tym pośrednikiem.

Lady gratuluję

Kalpana jeśli mowa o tych z króliczkiem, pieskiem, żabką itp. to One są cienkie. Ale te o gładkiej fakturze. czyli te:
http://allegro.pl/koc-kocyk-bobas-76...360829379.html

Bo te:http://allegro.pl/puszysty-kocyk-mik...361204275.html mają inną fakturę i nie wiem. Ale podejrzewam, że za tą cenę raczej też cienkie.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-06-02, 13:10   #2864
colds
Zakorzenienie

Dziewczyny, podczytałam sobie wątek Majówek. Piszą one o wizytach położnych i zarejestrowaniu się przed porodem w przychodni ???
Może mi któraś wytłumaczyć jak to w ogóle funkcjonuje z tą położną wszystko?
Stary 2012-06-02, 13:20   #2865
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, podczytałam sobie wątek Majówek. Piszą one o wizytach położnych i zarejestrowaniu się przed porodem w przychodni ???
W każdym mieście jest inaczej.
Najlepiej przejdź się lub zadzwoń do przychodni w której chcesz zarejestrować dziecko i zapytaj.
Ja dopiero po porodzie zadzwoniłam i podali mi numer do położnej środowiskowej. I zadzwoniłam do niej, a Ona zapytała dlaczego tak późno. Że powinnam przed. No ale przyjechała do mnie i okazała się najwspanialszą osobą na świecie
Potem już resztę załatwiała Ona. Dała wszystkie papiery do wypełnienia i zebrała wywiad. Potem przyszedł do domu lekarz, ale w większości placówek jednak trzeba samemu się do tego lekarza przejść.

Moja bratowa natomiast w innej części miasta sama szła do przychodni, zgłaszała synka, dawała wszystkie namiary i dopiero była wysyłana położna.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-06-02, 13:29   #2866
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

To ile wynosiłaby rata kredytu za takie mieszkanko, jeśli można spytać? Bo szczerze to my mamy tylko niewiele większą ratę za DOM 125 m2... Tylko pewnie zupełnie inna lokalizacja.

możemy na rate przeznaczyc te 3000 tys., cena mieszkania to 795 tys, wiec cos pod 30 lat by wyszło. sama juz nie wiem, bo i tak kiedys bedziemy w stanie kupic bez kredytu mieszkanie, bo tz dostanie po rodzicach. ale z drugiej strony czekac, tulac sie na wynajmie, i wydawac te 3000 na czyjs kredyt...takie marnotrastwo troche
poszukamy chyba jakiegos posrednika, zorientujemy sie co i jak i zobaczymy.

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Dziewczyny te kocyki które się przewijają ostatnio przez wątek to są grube czy cienkie?
cieknie sa, do wozka w ziemie chyba za cienkie. dotykalam je w smyku. ja kupie ejden zeby miec tak do domu i na wiosne.

Cytat:
nie mam pojecia my mamy opieke prywatna w medicover wiec pewnie jak sie mała urodzi to dopiero ja wciagniemy w pakiet i karte wyrobimy, no bo jak wczesniej az sie dopytac musze!

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 13:33   #2867
Kalpana
Zakorzenienie

Katiem, Kasiam dzięki. W takim razie na all są chyba same takie kocyki, grubych nie widzę....

A ja mam problem z położną, bo podpisywałam deklarację jakoś w lutym chyba (ale do lekarza rodzinnego nie) i ostatnio u mojego rodzinnego podpisywałam że do niego chodzę i z pośpiechu podpisałam też położną (a miałam zamiar tylko do lekarza i pielęgniarki) i nie wiem jak teraz jest, bo wolałabym mieć tę do której na początku byłam zapisana, ale chyba jakbym chciała zmienić to muszę teraz płacić? Nie wiecie jak to jest?

K

Sz
Stary 2012-06-02, 13:38   #2868
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Katiem, Kasiam dzięki. W takim razie na all są chyba same takie kocyki, grubych nie widzę....

A ja mam problem z położną, bo podpisywałam deklarację jakoś w lutym chyba (ale do lekarza rodzinnego nie) i ostatnio u mojego rodzinnego podpisywałam że do niego chodzę i z pośpiechu podpisałam też położną (a miałam zamiar tylko do lekarza i pielęgniarki) i nie wiem jak teraz jest, bo wolałabym mieć tę do której na początku byłam zapisana, ale chyba jakbym chciała zmienić to muszę teraz płacić? Nie wiecie jak to jest?
Wydaje mi się, że raz na rok możesz zmienić.
Ale może ktoś jeszcze będzie bardziej poinformowany.

Ale moment. Chodzi Ci o pielęgniarkę środowiskową?

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-06-02 o 13:43
Stary 2012-06-02, 13:57   #2869
colds
Zakorzenienie

Cytat:
W każdym mieście jest inaczej.
Najlepiej przejdź się lub zadzwoń do przychodni w której chcesz zarejestrować dziecko i zapytaj.
Ja dopiero po porodzie zadzwoniłam i podali mi numer do położnej środowiskowej. I zadzwoniłam do niej, a Ona zapytała dlaczego tak późno. Że powinnam przed. No ale przyjechała do mnie i okazała się najwspanialszą osobą na świecie
Potem już resztę załatwiała Ona. Dała wszystkie papiery do wypełnienia i zebrała wywiad. Potem przyszedł do domu lekarz, ale w większości placówek jednak trzeba samemu się do tego lekarza przejść.

Moja bratowa natomiast w innej części miasta sama szła do przychodni, zgłaszała synka, dawała wszystkie namiary i dopiero była wysyłana położna.
Czyli najlepiej zadzwonić/przejść się już teraz? I wypytać?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-02, 14:02   #2870
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli najlepiej zadzwonić/przejść się już teraz? I wypytać?
Jak najbardziej, żebyś się potem nie musiała zastanawiać i martwić.
Różne też osoby siedzą w tych przychodniach - przyjdziesz ich zdaniem późno, ktoś będzie nieprzyjemny i niepotrzebnie się zdenerwujesz.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-06-02, 14:39   #2871
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
hej!
wczoraj bardzo późno wróciliśmy z tego usg i nie miałam już siły pisać.
jestem rozczarowana. zapłaciliśmy 250zł, wszystkie narządy wewnętrzne sprawdzone, wszystko ok, jedyne odstępstwo od normy to BPD, jest za małe ale to tylko kształt głowki że za płaski jest ale to ponoć nic strasznego, głowka jeszcze zmieni kształt, najważniejsze że przepływy w półkulach i półkule są ładne.
A rozczarowana jestem bo chciałam płytkę żeby mi nagrali ale mała tak się położyła ze ja tam nic nie widziałam w sumie. az sam lekarz mówi że chyba nie ma sensu kasy tracić na płytę bo mała się położyła na brzuchu i w sumie nic nie widać.
no i trochę mi było smutno bo niby ją widziałam ale w sumie nie widziałam bo i tak nie kumałam co jest co...
no nic, mam nadzieję że ta głowka nabierze odpowiedniego kształtu i może jeszcze w 30 tc tam pojadę, sama nie wiem, to spory wydatek bo 200 km dojechać jeszcze musimy.
no to Wam się wyżliłam.
aa to jeszcze wam sie wypłacze że wczoraj dyrektorka dzwoniła do mnie 14 razy! ona chce mnie chyba zgnębić na maxa. nawet powiedziała żę powinnam być w pracy i pracować (tzn robic to co nalezy do niej tylko ze zawsze zwala to na mnie) a teraz musi to robić sama i uważa że to ja powinnam i powinnam chociaż tam do niej przyjść i jej pomóc. nie poszłam. coś mi się wydaje że po macierzyńskim nie mam gdzie wrócić
dobrze, że to nic poważnego
nie przejmuj się pracą - dzidzia jest teraz najważniejsza

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34440183]czytałam że po każdym

a tak w ogóle to dzień dobry dziewczynki!!

mój dzidek juz wie że dziś jego dzień bo mi tak skacze w brzuchu,wypina sie i szaleje wariacik.
wkraczamy dziś w 26 tydzień
z tej okazji coś słodkiego[/QUOTE]

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
hehe ja też się zastanawiam czy coś od mamy dostanę, nadal jej dzidzią jestem
ja dostałam:P

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
choco gratulejszyn !!

my też dzisiaj wchodzimy w 26 tydzień
a więc soczek dla wszystkich
super

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Wstałam kochane, nadrabiałam, bo ja muszę być na bieżąco i czytam ze zrozumieniem Dziś już 26 tydzień
Super

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
To trzymam kciukaski za ten egzamin.
Dziękuję. Jakoś tam poszło, ale wynik dopiero we wt.

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Konczi, dziwna ta kobieta - może teraz wyśle? ale bynajmniej nie doszło do żadnej pomyłki, bo jak zamiast karuzeli można wysłać szmaty?
Dziewczyny, gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni.
A my jutro zaczynamy III trymestr

Konczi dziwna sytuacja, ale mam nadzieję, że się wyjaśni - daj znać.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 14:42   #2872
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się, że raz na rok możesz zmienić.
Ale może ktoś jeszcze będzie bardziej poinformowany.

Ale moment. Chodzi Ci o pielęgniarkę środowiskową?
No chyba tak. Bo tam jest lekarz, pielęgniarka i ta trzecia to o nią

K

Sz
Stary 2012-06-02, 15:31   #2873
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
tamlin, wiem, że to marna pociecha, ale u nas też kryzys na całego. na ubranka jeszcze nas stać w tym miesiącu ale jak tak dalej pójdzie to firma mojego tż rozleci się zupełnie, a tyle lat i pieniędzy w nią włożył... a to wszystko przez jego własnego brata prowadzili razem biznes a ten gówniarz doprowadził do ogromnych długów, z których teraz nie możemy się pozbierać. a on zamiast nam pomóc to on wszystko ☠☠☠☠☠☠☠i bo to nie jego nazwisko widnieje na papierach tż jest załamany, nie śpi po nocach, nie je...
jeszcze nigdy nie byliśmy w takich tarapatach... a jeszcze kredyt na głowie mam nadzieję, że jakoś to się wszystko wyklaruje bo inaczej to nie wiem, co będzie za pół roku...

najgorsze, że to własna rodzina Cię pogrąża...
Biedna... Ale trzymam kciuki, zeby powoli się wszystko wyjaśniło i poukładało.

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

aga super zdobycze
Stary 2012-06-02, 15:42   #2874
zielona1911
Zakorzenienie

dzieki za kciuki dziewczyny
dzwonilam i powiedziala ze bedzie czekac na mnie do 10tego humor od razu mam lepszy tylko ze to mieszkanie nie ma sprzetow agd tj pralka i lodowka i lozka,lozko to akurat pikus chodzi mi tylko o to agd. i tu wlasnie mam pytanie czy nie orientujecie sie czy dostane to na raty? tzn ja juz mam pare rzeczy na raty wlasnie w sygmie jest tego ok.400-500zl,splacane regularnie,bez zadnych opoznien,nie jestem w biku i mam na umowie 1700zl i niewiem czy dostane jeszcze cos,nie chodzi mi o jakis super drogi sprzet tylko powiedzmy te 2 rzeczy do 2tys zl na 40rat-to bedzie z odsetkami ok 70zl miesiecznie.Jak myslicie przejdzie?
A kanape chce kupic za gotowke.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 15:49   #2875
anesh_
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34446156]ja też tak czytałama czesto widze mamy z tymi fotelikami wpiętymi do stelaza.rozumien na chwile na zakupy ale na spacer to juz przegięcie

moni dobrze Cie rozumiem.co prwada podłogi i drzwi już mam ale z meblami jest krucho.na razie kupilismy szafe i lóżko a dziś jedziemy po telewizor
czuje sie jak na placu budowy[/QUOTE]

jak my się do nas wprowadziliśmy to mieliśmy co następuje: łóżko, szafkę z pokoju tżta, dwie stare kanapy ze starym stołem od teściowej, stolik z ikei za 29 zł. I dostaliśmy na nowy dom - od moich rodziców lodówkę (nową) i od teściowej tv (też nowy). To wszystko. W łazience mieliśmy prysznic, kibelek i umywalkę,ale mebli innych niz wymieniłam nie mieliśmy. AAAA my nawet schodów wew. nie mieliśmy:P

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
kochane mam do Was pytanie organizujecie imprezę z okazji narodzin dziecka dla koleżanek/ przyjaciólek itp? taką jak się czasem widzi na filmach, że przynoszą rzeczy dla dzidziusia tzw. babyshower?

Oj ja chyba na to siły nie będę miała, wolę,z\żeby każdy przyszedł z osobna, postawi się kawę i jakieś kupne ciastka i tyle, a na imprezę to zaraz jakieś jedzonko trzeba przygotowywać i tyle sprzątać po tym....
Stary 2012-06-02, 15:52   #2876
colds
Zakorzenienie

Jest mi jakoś tak.. przykro.
Mam wrażenie, że nie mogę przeżyć ciąży na swój sposób. Odkąd rodzice, a szczególnie mama, dowiedzieli się to cały czas trują. Inaczej tego określić nie umiem .
Kup to, zrób tamto, tam jest takie, lepiej tak.
Cieszę się, że chcą pomóc - kupują ciuszki, interesują się, chcą zasponsorować łóżeczko. Ale kurczę.
Nawet głupich witamin nie mogę sama wybrać i kupić
Na początku mówiłam, że wybrałam sobie takie i takie, i jeżeli pójdzie to czy mogłaby mi kupić.. Oczywiście, nie ma problemu. Jednak Jej się wydawało, że jakieś inne będą lepsze. I co? Wracam do domu, okazuje się, że kupiła te, co Ona chciała Dzisiaj to samo..
Z ciuszkami im tłumaczyłam, że mamy inny gust i jeżeli chce kupować to RAZEM wybierajmy. Nie dociera .
Co miesiąc słyszę, że mam kupić to, to,to i tamto, bo nie mam, a to przecież takie ważne. Wiem! Tylko może nie mam funduszy? Albo chcę coś innego? Nie takie jak ONA wybrała? :/
Była na stronie miasta, znalazła informację o SR. Przychodzi do mnie, mówi o tym, pokazuje ulotkę, zostawia ją. Fajnie. Cieszy mnie to. I tyle, by starczyło. A nie, że nagle mnie informuje, że Ona zapisała sobie nr do tych położnych, co to organizują.. Po co? Pytam się po co? Skoro ulotkę mi zostawiła
Nie wiem, może się czepiam, może hormony mi buzują.. Ale naprawdę.
Chciałabym wiele rzeczy SAMA robić, a nawet od czasu do czasu, pluć sobie w brodę, że coś robię za późno/za wcześnie/ w ogóle.
Bardzo schlebia mi pomoc, zainteresowanie. Tyle, że tego jest zdecydowanie za dużo..
Normalnie siedzę i ryczę, mam dosyć tej chorej sytuacji..
Stary 2012-06-02, 16:20   #2877
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Konczi, tym szalejąco płynącym czasem równiez jestem przerażona. III trymestr??... A dopiero były 2 kreseczki na teście lada moment poród i ... słodki souvenir na całe życie...
Już się nie moge doczekać. Kocham tego Szkrabka małego.

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
No rodziców to mam naprawde super, bo o teściach tego nie powiem raczej

U Ciebie to chociaż teściowa dała sie namówić, zawsze to raźniej jak sie idzie z kimś takim co potrafi doradzić bo kurcze ja bym chciała z chłopem iśc ale on sie nadaje do tego jak....

Jaaaa.... on pewnie tak jak mój... burżuaj, ja sama lecę, albo z siorkami.

Ostatnio jak z mą najmłodszą byłam to mi dziękuje do teraz, że sobie mogła kupić dwie pary nowych spodenek za 2 zł każda:P

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
gdzie można najtaniej kupic pieluchy tetrowe? czy oprócz all są nie drogie w jakimś markecie?
w pepco była sztuka (takich zwykłych białych za 2,79 zł - nie wiem czy to drogo czy tanio czy normalnie..
Stary 2012-06-02, 16:31   #2878
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam wrażenie, że nie mogę przeżyć ciąży na swój sposób. Odkąd rodzice, a szczególnie mama, dowiedzieli się to cały czas trują. Inaczej tego określić nie umiem .
Cieszę się, że chcą pomóc - kupują ciuszki, interesują się, chcą zasponsorować łóżeczko. Ale kurczę.
Na początku mówiłam, że wybrałam sobie takie i takie, i jeżeli pójdzie to czy mogłaby mi kupić.. Oczywiście, nie ma problemu. Jednak Jej się wydawało, że jakieś inne będą lepsze. I co? Wracam do domu, okazuje się, że kupiła te, co Ona chciała Dzisiaj to samo..
Z ciuszkami im tłumaczyłam, że mamy inny gust i jeżeli chce kupować to RAZEM wybierajmy. Nie dociera .
Co miesiąc słyszę, że mam kupić to, to,to i tamto, bo nie mam, a to przecież takie ważne. Wiem! Tylko może nie mam funduszy? Albo chcę coś innego? Nie takie jak ONA wybrała? :/
Była na stronie miasta, znalazła informację o SR. Przychodzi do mnie, mówi o tym, pokazuje ulotkę, zostawia ją. Fajnie. Cieszy mnie to. I tyle, by starczyło. A nie, że nagle mnie informuje, że Ona zapisała sobie nr do tych położnych, co to organizują.. Po co? Pytam się po co? Skoro ulotkę mi zostawiła
Chciałabym wiele rzeczy SAMA robić, a nawet od czasu do czasu, pluć sobie w brodę, że coś robię za późno/za wcześnie/ w ogóle.
Bardzo schlebia mi pomoc, zainteresowanie. Tyle, że tego jest zdecydowanie za dużo..
no jak widac rodzice popadają w skrajności tak źle i tak nie deobrze.... jedni(moi) zerowe zainteresowanie okazują, inni np Twoi az za bardzo sie interesują nie mogą jakoiegos złotego sroidka znaleźć???? Biedna jestes rozumiem cie i chyba wolę jak moi wcale sie nie wtrącają niz jak by mieli w takiej mierze sie angażować Powiedz jej moze jakos delikatnie ze za dużo sie wtrąca...

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 16:32   #2879
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Słońce to postaw już dzisiaj granice. Albo może nie angażuj jej w to wszystko. Bo po porodzie lepiej nie będzie.
A wręcz przeciwnie.
Na mnie też patrzyli dziwnie kiedy oznajmiłam, że zabawki chcę kupować z atestem - drewniane, ekologiczne a nie śmierdzące plastikowe chińczyki - to moje dziecko ma do buzi brać?
Dziwna reakcja, że nie daję dziecku słodyczy i chcę, żeby to uszanowano. Jak babcia już chce coś dać to niech to będzie gorzka czekoladka.
I każdy wszystko wiedział lepiej. W końcu mąż się odezwał, że Oni swoje wychowali i teraz niech nam dadzą to zrobić.
Na początku patrzyli dziwnie, ale jakoś się wszyscy dostosowali.

Może daj do zrozumienia, że to przede wszystkim Wasze dziecko.

I nie płacz kochana.

Zielona ja niestety nie wiem

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-06-02 o 16:37
Stary 2012-06-02, 16:36   #2880
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
powiedzcie mi czy wlascicielka mieszkania ma takie prawo,ze wchodzi z obcymi osobami pod moja nieobecnosc i pokazuje mieszkanie rzekomo ktore bedzie do wynajecia? bo wlasnie dzis byla sytuacja taka,ze nie bylo mnei w domu a ona dzwoni ze przyjdzie za 10min z jakims panem ogladac mieszkanie a ja jej mowie,ze mnie nie ma w domu,ze tam sa moje rzeczy i drogie sprzety,ze boje sie o to,a pozatym takie rzeczy mowi sie wczesniej,a ona ze to jej mieszkanie i klienta niechce stracic. Teraz mi zapowiedziala ze o 18 tez ktos przyjdzie,czyli wychodzi na to ze w ciagu dwoch tygodni bede miec co chwile obcych ludzi w domu. Ma takie prawo? Ja jeszcze k... tu mieszkam i chce prywatnosc!!!!!
nie wiem czy ma takie prawo - ale nawet jak ma to trochę to chamskie jest z jej strony - nawet bardzo chamskie....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości