|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#4622 |
|
Wtajemniczenie
|
No podziel się z koleżanką!
Daj mi chociaż pół bociana!!! Mnie się wydaje, ze już do końca życia będę chodzić w tej ciąży... normalnie nigdy nie urodzę!!!
|
#4623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#4624 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochana jesteś!
niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi a Ty też chodzisz z jakimiś skurczami ciągle? Bo ja jestem cała jakimś jednym wielkim skurczem, już się do tego stanu chyba przyzwyczaiłam... no i tak chodzę i chodzę... i NIC!!!
|
#4625 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze.mamy jaks awarie netka i czytam was z telefonu ale cos mi kiepsko idzie bo wole wieksze ekrany
my od rana wieszamy półki, ja za chwile zrobie leczo.narobilyscie mi tez ochoty na ten sernik na zimno odezwe sie jak juz ogarna awarie netka
|
|
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam ciągle takie skurcze własnie na cały brzuch, ale cóz z tego.
Dzis dowiedziałam się, ze dziewczyna z sr, urodziła w czwartek, termin miała jak ja, odeszły jej wody w nocy, o 3 pojechali do szpitala, a o 9 rano juz urodziła Dodam, ze we wtorek w sr nic nie wskazywało na to, ze cos sie zacznie dziać. Ja mam takiego bociana, dostalismy wraz z życzeniami pod kościołem w dniu ślubu Bocian przy moim brzuchu
|
|
|
|
#4627 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() teraz siedzi nad łóżeczkiem i pilnuje małego położna kazała kupić czarno białe zabawki , bo noworodki widzą takie barwy, mąż kupił małemu piłeczkę czarno białą- taka pluszowa z rączkami, śmiać mi się chciało jak młody się w nią wpatrywał ![]() młody nakarmiony, wypił sobie i śpi- szłam do niego, żeby mu podać a on już nie spał, czuł, że cyc nadchodzi od tego ssania zrobił mu się pęcherzyk na górnej wardze i usta takie jaśniejsze Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-06-02 o 16:33 |
|
|
|
|
#4628 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale skurczy jako takich nie miałam. Coś mnie tam w brzuchu ćmi, i cały czas boję się że je przeoczę. Przeczyszcza mnie delikatnie, wczoraj odczuwałam bóle krzyża, poza tym cisza. Czekam dalej. Póki co wskakuje pod prysznic, bo jedziemy jeść Wszystko się opóźniło w czasie bo zasnęłam ![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4629 | |
|
Rozeznanie
|
Gabbi tam na pierwszej stronie możesz dopisać, że sweetjoy miał termin porodu na 26 maja
![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4630 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tego nie wiedziałam do czasu zobaczenia tego filmiku. Byłam szczerze powiedziawszy w szoku
|
|
|
#4631 |
|
Zadomowienie
|
Ja czytałam, że kilka kolorów widzą niemowlaki, na pewno czerwony, zielony i jakieś tam jeszcze, ale nie pamiętam
|
|
|
|
#4632 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie odnośnie golenia przed porodem. Goliłam się w czwartek przed wizytą, a dziś już mam lekki odrost, i jakby mi przyszło dziś rodzić to nie mogę się już golić bo mam tam podrażnioną skórę. Czy położna będzie mnie katowała, czy mini odrost jest ok ??
|
|
|
#4633 |
|
Rozeznanie
|
mąż mi wytłumaczył jak to jest, niemowlaki widzą w skali szarości i po prostu biały i czarny kolor są dla niego najbardziej kontrastowe, a reszty kolorów nie odróżnia, coś w stylu jakbyśmy patrzyły na czarno biały film
czyli tak jak myślałam te kolory widzi wyraźniej |
|
|
|
#4634 |
|
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki żeby się w końcu ruszyło.
Byłam u mamy i mi powiedziała "coś mi mówi że jutro urodzisz". Ach Ci prorocy. Teściowa mówiła że we wtorek urodzę i co? Cisza! Do tej pory miałam 1 skurcz (w 5-tym miesiącu) i to wszystko. Kręgosłup i pachwiny pobolewają mnie kilka dni i to wszystko.
|
#4635 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaka juz duza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witajcie A my dzisiaj mamy z mezulkiem 7 rocznice bycia razem
|
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszego z okazji rocznic
![]() Ja czekam na TZta, az wróci bo mielismy montowac połke nad łóżeczkiem i poprzyklejac naklejki, ale jakos mu sie nie spieszy do domu ![]() Mam ochote sama za to sie wziąśc
|
|
|
|
#4637 | |||
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny. nie pisalam przez ost 2 dni bo Marta napędziła nam niezłego stracha . wymiotowała biedulka wczoraj i przedwczoraj i najgorsze było to że były to wymioty chlustające. ja i ona byłyśmy całe do wymiany. szok! nie życzę nikomu - mnie osobiście taki widok nieźle przeraził. wczoraj tak się już nakręciłam - zwłaszcza po tym jak poczytałam w necie o zwężeniu odźwiernika żołądka u niemowląt i jego leczeniu operacyjnym - że pobiegliśmy do lekarza. na szczęście nasz pediatra uspokaja. mówi że jeśli zdarza się to zaraz po karmieniu to jest to ulewanie a jeśli pół godz po jedzonku to dopiero wtedy są to wymioty. kazała nam zagęścić mleczko - tak jak kotek doradzał kism i powinno być dobrze. mówi że to refluks i że niestety ale nie bardzo da się to leczyć, musimy się jakoś przemęczyć. będziemy mieć na pewno więcej pracy z praniem i prasowaniem (dobrze że mam mnóstwo ubranek to piorę tylko 1 na tydzień) no ale w końcu to minie
uspokoiłam się bardzo zwłaszcza że zważyliśmy małą i ładnie przybiera kazała nam kontrolować wagę co tydzień tak na wszelki wypadek. ufff co za ulga pytałam też o karmienie bo Marta nigdy nie je dłużej niż 10minut i ona twierdzi że to bardzo dobrze bo to jest właśnie efektywne karmienie. troszkę się martwiłam i nie zgadza się to z tym co ja się dowiedziałam i co wy piszecie - to znaczy o tym że mleko 1 fazy nie jest tak wartościowe jak 2 fazy i bałam się że Martusia zjada tylko mleko 1 fazy. no ale skoro ona twierdzi że jest ok to nie będę sie schizować tylko zaufam lekarzowi. w końcu wie więcej niż ja ![]() no to mieliśmy przeżycia. dobrze że lekarz uspokaja bo wczoraj cały ranek przepłakałam. myślałam że mała będzie musiała mieć operacje Cytat:
Cytat:
śliczne dzieciaki macie mamuśki Cytat:
![]() agata - obrabiasz fotki w jakimś programie? |
|||
|
|
|
#4638 | ||||
|
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki za wszystkie chcące już rodzić! Oby ruszyło do przodu! Zaczął się już czerwiec, ostatni nasz miesiąc
ciekawa jestem która Mamusia zamknie listę![]() Cytat:
i pępek też ciemny i krecha jest.Justyś oby coś ruszyło ja też latałam po schodach w nadziei, że coś ruszy, nic z tegoGratulacje dla Begi i Sweetjoy!!!! Cytat:
też czekam aż coś się zacznie regulować![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak Malutka będzie ładnie spać to naskrobię w końcu relację z porodu
|
|
#4639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4640 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz daję jej samą wodę, ale czasem jak widzę, że mała jest głodna a mnie cyc boli i do następnej porcji mm jest jeszcze daleko, to daję jej ociupinkę wody z glukozą. Choć staram się robić to naprawdę rzadko.Cytat:
Dziś na szczęście jest już dobrze, chyba koperek na wzdęcia pomógł ![]() Cytat:
A tak w ogóle mam pytanie do mam bardziej obeznanych. Czy duży zastój w jednej piersi mógł spowodować problemy z karmieniem nią jakie mam teraz? Cycek (nie sutek, ale cały cycek) mi dosłownie odpada jak nim karmię. Nie jestem w stanie wytrzymać karmienia nim dłużej niż 10-15min. Dodatkowo boli mnie pod pachą po karmieniu. Położna mówiła mi, że to może być jakaś czynność hormonalna, ale druga pierś jest mniej bolesna i wytrzymuję nawet pół godziny karmienia... Cytat:
aga_bre faktycznie filozof, byleby nie poszedł na filozofię, mówię to ja - z wykształcenia humanistka ![]() rozowa1987 to już duża pannica, możecie zrobić sobie imprezkę A dziś wreszcie bez problemu udało mi się założyć pierścionek zaręczynowy |
||||
|
|
|
#4641 |
|
Raczkowanie
|
Mam wiadomość od Karozki
![]() ![]() ![]() "Cześć po długim oczekiwaniu dzisiaj o 13.40 przyszedł na świat Leonek 3550g, 58 cm długi Pozdrawiam
|
|
|
|
#4642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Timii - witam w klubie refluksowców myśmy mieli taki refluks, że przez pół roku nie mieliśmy głębokiego wózka nawet i nigdzie nie wychodziliśmy, bo Michał zaczął jeździć dopiero w spacerówce, jak mógł już dłużej siedzieć pod kątem... dlatego musiałam kupić gondolę, bo miałam tylko spacerówkę![]() skoro masz takiego smoka, ze najada się w 10 minut to super! wiadomo, że te minuty to podaje się orientacyjnie - jedne dzieci ssą wolniej inne szybciej
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-06-02 o 20:25 |
|
|
|
|
#4643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() gratulacje |
|
|
|
|
#4644 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobra, spadam, bo mała mi się wybudza, czyli czas na kąpiel
|
|
|
|
|
#4645 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
Ja też chce rodzić może jakąś listę zrobimy?byłam na wizycie dziś i uwaga rozwarcie zwiększyło sie z 2 do 3 cm i nic się nie dzieje
|
|
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cześć w ogóle! ![]() Wykończona jestem. Rano uczelnia, potem odbiór wózka, wizyta u rodziców... Wózek jest boski, fotelik też!!! Będą zdjęcia, ale jak będę miała gdzie się z nim rozłożyć, teraz i tak u nas trwa walka z remontem. Mąż wziął się za upychanie książek... Strasznie ból pachwin mi dokucza, hormony szaleją... Płaczę bez powodu. Dziś znów miałam problem z parkowaniem, trochę ciasno wjechałam, mąż mnie obstukał, nie mogłam z nerwów skorygować, choć w końcu poprawiłam, ale nerwy mi puściły... Łzy się polały rzęsiste. I teraz rozbita jestem mocno. Spróbuję doczytać troszkę, choć jakaś zmęczona jestem... Siostra kupiła małemu karuzelkę, FP Rain Forest. Fajna jest. A ja przy okazji odbioru wózka kupiłam drugie body kibica, małe 56 rozmiar, bo to drugie jest w rozmiarze 68...
|
|
|
|
|
#4647 |
|
Wtajemniczenie
|
Szymon zasnął po kąpaniu,siedze sobie z Filipkiem będziemy oglądać Xfactor jak nic innego nie znajdziemy.AAA Szymon wyrósł z pajaca na 62 w sumie mógłby go nosić ale w pupie za krótki
![]() Mnie znowu zaczyna boleć gardło...do tego mam podły humor(jeżeli to tak można nazwać) jest mi strasznie smutno
|
|
|
|
#4648 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz to wrzaskun na wodę. Musimy go najpierw namydlić (tak jak nas uczyli w SR), a potem szybko do wody i zmywamy piorunem, bo ogłuchnąć można Ale podobno ja też niecierpiałam kąpieli, więc pewnie ma to po mnie ![]() Cytat:
Cytat:
I przekładam na następne karmienie. Chyba zacznę robić tak jak Ty i odsysać w trakcie, jak mi się przypomni.Cytat:
Tak to żal go budzić, bo po karmieniu zawsze tak ładnie śpi Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja używam Naturelle Classic, bo je lubię najbardziej. Mają bawełnianą powłokę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teraz już ponad tydzień karmię ostro piersią i skurczył mi się w oczach. Właściwie to teraz już wygląda tak, jakbym się bardziej najadła, a nie jak w ciąży. Ale pępek też mam czarny i krecha jeszcze jest
|
|||||||||
|
|
|
#4649 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Widzę, że mamy podobne obawy... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A czujesz się dobrze? Nie masz anemii? Kiedyś kawa była i moim paliwem. Ciekawa jestem jak to będzie po porodzie. A mleko dla dziecka miałaś na receptę? Siostra mi mówiła, że jak się nie ma pokarmu, to karmi się takie maleństwo mleczkiem na receptę. Ja nic o tym nie wiem... O!!! Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4650 |
|
Wtajemniczenie
|
Acha kism odnośnie podobieństwa u Seby to uzgodniliśmy, że oczy ma po mnie, a usta po Pawle
Nos jeszcze nie wiadomo. I kształt twarzy też chyba po mnie. Sama jestem ciekawa jak będzie wyglądał jak nabierze już swoich rysów To musi być ektra uczucie widzieć taką małą kopię nas samych ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Karozka GRATULACJE!!! Dziewczyny śliczne macie dzieciaczki, wybaczcie, że nie piszę tego każdej z osobna, ale naprawdę same słodziaki tu są Edytowane przez rinco Czas edycji: 2012-06-02 o 20:23 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

powiedziała, ze "najlepsze" są takie skurcze jakby od góry brzucha - że to te właściwe, a cały brzuch ma się robić twardy jak deska. Bardzo się cieszyłam, bo takie właśnie miałam przez dwa dni, a potem tylko ćmiło mnie tak nieprzyjemnie, jak na okres - w dole brzucha, że pół nocy nie mogłam spać. Dorobiłam się małego rozwarcia niby i "wysokiej gotowości porodowej", ale co dalej
Ja nie wiem, jak ja mam do poniedziałku urodzić, przecież nic normalnie się nie dziejeeee!!!

a Ty też chodzisz z jakimiś skurczami ciągle? Bo ja jestem cała jakimś jednym wielkim skurczem, już się do tego stanu chyba przyzwyczaiłam... no i tak chodzę i chodzę... i NIC!!!

)