Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-02, 15:00   #4621
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Jak byłam wczoraj na badaniu, to opisywałam położnej, jak mnie bolało ostatnio powiedziała, ze "najlepsze" są takie skurcze jakby od góry brzucha - że to te właściwe, a cały brzuch ma się robić twardy jak deska. Bardzo się cieszyłam, bo takie właśnie miałam przez dwa dni, a potem tylko ćmiło mnie tak nieprzyjemnie, jak na okres - w dole brzucha, że pół nocy nie mogłam spać. Dorobiłam się małego rozwarcia niby i "wysokiej gotowości porodowej", ale co dalej Ja nie wiem, jak ja mam do poniedziałku urodzić, przecież nic normalnie się nie dziejeeee!!!
Dziewczyny, dajcie mi tego bociana!!!!!
Ja mojego bociana nie oddam, też już chcę rodzić

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 15:10   #4622
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Ja mojego bociana nie oddam, też już chcę rodzić
No podziel się z koleżanką! Daj mi chociaż pół bociana!!! może być ta połówka od d.... strony nawet!!! Mnie się wydaje, ze już do końca życia będę chodzić w tej ciąży... normalnie nigdy nie urodzę!!!
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 15:14   #4623
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
No podziel się z koleżanką! Daj mi chociaż pół bociana!!! może być ta połówka od d.... strony nawet!!! Mnie się wydaje, ze już do końca życia będę chodzić w tej ciąży... normalnie nigdy nie urodzę!!!
No dobra, to podzielmy się jakoś tym bocianem

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-06-02, 15:25   #4624
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Kochana jesteś! niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi a Ty też chodzisz z jakimiś skurczami ciągle? Bo ja jestem cała jakimś jednym wielkim skurczem, już się do tego stanu chyba przyzwyczaiłam... no i tak chodzę i chodzę... i NIC!!!
Stary 2012-06-02, 15:56   #4625
_millena
Zadomowienie

Kurcze.mamy jaks awarie netka i czytam was z telefonu ale cos mi kiepsko idzie bo wole wieksze ekrany my od rana wieszamy półki, ja za chwile zrobie leczo.narobilyscie mi tez ochoty na ten sernik na zimno odezwe sie jak juz ogarna awarie netka

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 15:59   #4626
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Ja mam ciągle takie skurcze własnie na cały brzuch, ale cóz z tego.

Dzis dowiedziałam się, ze dziewczyna z sr, urodziła w czwartek, termin miała jak ja, odeszły jej wody w nocy, o 3 pojechali do szpitala, a o 9 rano juz urodziła Dodam, ze we wtorek w sr nic nie wskazywało na to, ze cos sie zacznie dziać.

Ja mam takiego bociana, dostalismy wraz z życzeniami pod kościołem w dniu ślubu Bocian przy moim brzuchu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04889.jpg (14,4 KB, 42 załadowań)
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 16:30   #4627
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość

Dzis dowiedziałam się, ze dziewczyna z sr, urodziła w czwartek, termin miała jak ja, odeszły jej wody w nocy, o 3 pojechali do szpitala, a o 9 rano juz urodziła Dodam, ze we wtorek w sr nic nie wskazywało na to, ze cos sie zacznie dziać.

Ja mam takiego bociana, dostalismy wraz z życzeniami pod kościołem w dniu ślubu Bocian przy moim brzuchu
mam identycznego, dużego i małego

teraz siedzi nad łóżeczkiem i pilnuje małego

położna kazała kupić czarno białe zabawki , bo noworodki widzą takie barwy, mąż kupił małemu piłeczkę czarno białą- taka pluszowa z rączkami, śmiać mi się chciało jak młody się w nią wpatrywał

młody nakarmiony, wypił sobie i śpi- szłam do niego, żeby mu podać a on już nie spał, czuł, że cyc nadchodzi

od tego ssania zrobił mu się pęcherzyk na górnej wardze i usta takie jaśniejsze

Edytowane przez blueelektron
Czas edycji: 2012-06-02 o 16:33
blueelektron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 16:34   #4628
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Kochana jesteś! niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi a Ty też chodzisz z jakimiś skurczami ciągle? Bo ja jestem cała jakimś jednym wielkim skurczem, już się do tego stanu chyba przyzwyczaiłam... no i tak chodzę i chodzę... i NIC!!!
No od kiedy zaczął mi odchodzić czop...od czwartku wieczora...jestem cala chora że to już ale skurczy jako takich nie miałam. Coś mnie tam w brzuchu ćmi, i cały czas boję się że je przeoczę. Przeczyszcza mnie delikatnie, wczoraj odczuwałam bóle krzyża, poza tym cisza. Czekam dalej. Póki co wskakuje pod prysznic, bo jedziemy jeść Wszystko się opóźniło w czasie bo zasnęłam

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
mam identycznego, dużego i małego

teraz siedzi nad łóżeczkiem i pilnuje małego

położna kazała kupić czarno białe zabawki , bo noworodki widzą takie barwy, mąż kupił małemu piłeczkę czarno białą- taka pluszowa z rączkami, śmiać mi się chciało jak młody się w nią wpatrywał
Wstawiałam tu linka do takiego filmiku, gdzie właśnie była mowa o tym i pokazywali czarno białe książeczki. Ale czy to znaczy że jak zabawka będzie kolorowa, to dziecko jej nie zobaczy?? Nie rozumiem właśnie tego.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-02, 16:38   #4629
blueelektron
Rozeznanie

Gabbi tam na pierwszej stronie możesz dopisać, że sweetjoy miał termin porodu na 26 maja

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:

Wstawiałam tu linka do takiego filmiku, gdzie właśnie była mowa o tym i pokazywali czarno białe książeczki. Ale czy to znaczy że jak zabawka będzie kolorowa, to dziecko jej nie zobaczy?? Nie rozumiem właśnie tego.
chyba widzą to wyraźniej, dla mnie to też ciężki motyw
Stary 2012-06-02, 16:39   #4630
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
[
chyba widzą to wyraźniej, dla mnie to też ciężki motyw
Ja tego nie wiedziałam do czasu zobaczenia tego filmiku. Byłam szczerze powiedziawszy w szoku

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-02, 16:52   #4631
8ewus8
Zadomowienie

Ja czytałam, że kilka kolorów widzą niemowlaki, na pewno czerwony, zielony i jakieś tam jeszcze, ale nie pamiętam
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 17:11   #4632
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Mam pytanie odnośnie golenia przed porodem. Goliłam się w czwartek przed wizytą, a dziś już mam lekki odrost, i jakby mi przyszło dziś rodzić to nie mogę się już golić bo mam tam podrażnioną skórę. Czy położna będzie mnie katowała, czy mini odrost jest ok ??

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-02, 17:17   #4633
blueelektron
Rozeznanie

mąż mi wytłumaczył jak to jest, niemowlaki widzą w skali szarości i po prostu biały i czarny kolor są dla niego najbardziej kontrastowe, a reszty kolorów nie odróżnia, coś w stylu jakbyśmy patrzyły na czarno biały film

czyli tak jak myślałam te kolory widzi wyraźniej
Stary 2012-06-02, 17:26   #4634
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Kurde to ja urodzę dziś
Trzymam kciuki żeby się w końcu ruszyło.
Byłam u mamy i mi powiedziała "coś mi mówi że jutro urodzisz". Ach Ci prorocy. Teściowa mówiła że we wtorek urodzę i co? Cisza! Do tej pory miałam 1 skurcz (w 5-tym miesiącu) i to wszystko. Kręgosłup i pachwiny pobolewają mnie kilka dni i to wszystko.
Stary 2012-06-02, 17:50   #4635
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szerylka Pokaż wiadomość

ja jestem 11 dni po cc i nie krwawie już od wczoraj a przytulanki planuje na dziś
a tu zdjęcie mojego szkraba
sliczny

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
mamy już miesiąc
jaka juz duza

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość

Przedstawiam Wam Mikołaja, który chyba zostanie filozofem, bo na wiekszości zdjęć wygląda tak:
mysliciel

Cytat:

fajowy

Witajcie
A my dzisiaj mamy z mezulkiem 7 rocznice bycia razem

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 18:10   #4636
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Najlepszego z okazji rocznic

Ja czekam na TZta, az wróci bo mielismy montowac połke nad łóżeczkiem i poprzyklejac naklejki, ale jakos mu sie nie spieszy do domu

Mam ochote sama za to sie wziąśc
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 18:14   #4637
Timii
Rozeznanie

czesc dziewczyny. nie pisalam przez ost 2 dni bo Marta napędziła nam niezłego stracha . wymiotowała biedulka wczoraj i przedwczoraj i najgorsze było to że były to wymioty chlustające. ja i ona byłyśmy całe do wymiany. szok! nie życzę nikomu - mnie osobiście taki widok nieźle przeraził. wczoraj tak się już nakręciłam - zwłaszcza po tym jak poczytałam w necie o zwężeniu odźwiernika żołądka u niemowląt i jego leczeniu operacyjnym - że pobiegliśmy do lekarza. na szczęście nasz pediatra uspokaja. mówi że jeśli zdarza się to zaraz po karmieniu to jest to ulewanie a jeśli pół godz po jedzonku to dopiero wtedy są to wymioty. kazała nam zagęścić mleczko - tak jak kotek doradzał kism i powinno być dobrze. mówi że to refluks i że niestety ale nie bardzo da się to leczyć, musimy się jakoś przemęczyć. będziemy mieć na pewno więcej pracy z praniem i prasowaniem (dobrze że mam mnóstwo ubranek to piorę tylko 1 na tydzień) no ale w końcu to minie uspokoiłam się bardzo zwłaszcza że zważyliśmy małą i ładnie przybiera kazała nam kontrolować wagę co tydzień tak na wszelki wypadek. ufff co za ulga

pytałam też o karmienie bo Marta nigdy nie je dłużej niż 10minut i ona twierdzi że to bardzo dobrze bo to jest właśnie efektywne karmienie. troszkę się martwiłam i nie zgadza się to z tym co ja się dowiedziałam i co wy piszecie - to znaczy o tym że mleko 1 fazy nie jest tak wartościowe jak 2 fazy i bałam się że Martusia zjada tylko mleko 1 fazy. no ale skoro ona twierdzi że jest ok to nie będę sie schizować tylko zaufam lekarzowi. w końcu wie więcej niż ja

no to mieliśmy przeżycia. dobrze że lekarz uspokaja bo wczoraj cały ranek przepłakałam. myślałam że mała będzie musiała mieć operacje taki to był u nas dzień dziecka zamiast się cieszyć że jesteśmy w komplecie

Cytat:
Zapobiegawczo też możesz jak widzisz, że zaczyna się coś dziać, jakieś zaczerwienienie, obrzęk po szczepieniu albo dziecko niespokojne. Miesza się troszkę sody oczyszczonej i wody na papkę i przykłada. Podobno rewelacja - od każdej pediatry i pielęgniarki słyszę, jakie to jest dobre, więc coś w tym musi być tylko ja nigdy nie stosowałam, bo Michał po szczepionce nigdy nie miał odczynów podobno też jest świetne na ukąszenia po komarach!!!
dziękuję za odp

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Heh, mówiłam, że są podobni?
Niestety zdjęcia niektóre nieostre, jak to bywa na szybko robione telefonem... ale wybrałam takie w podobnym pozach

(Tego pierwszego niestety nie udało mi się połączyć w Irfanview, bo jedno pionowe, a drugie poziome tak, żeby się nie przekręcały. Ktoś ma na to sposób? Próbowałam zmieniać, obcinać i zmieniać rozdzielczość, ale nic to nie dało )
faktycznie jak bliźniacy!

śliczne dzieciaki macie mamuśki

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Mam newsa
Begie13 napisała:
"Dzisiaj o godzinie 13.50 przyszła na świat nasza kluseczka Tosia z wagą 3760g i 56długa.Było ciężko ale żyję.Leże jak kłoda.Mam zmasakrowane krocze ale malutka wynagradza wszelkie bóle pozdrawiam i całuje Was"

Gratulujemy
begie - gratulacje

agata - obrabiasz fotki w jakimś programie?
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 18:29   #4638
centipede
Zadomowienie

Trzymam kciuki za wszystkie chcące już rodzić! Oby ruszyło do przodu! Zaczął się już czerwiec, ostatni nasz miesiąc ciekawa jestem która Mamusia zamknie listę
Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
u mnie brzucha już nie ma praktycznie w ogóle od kilku dni, tak do 2 tyg po porodzie sie utrzymywał. za to pępek dalej ciemny i krecha na brzuchu jest[COLOR="Silver"]
U mnie na razie tydzień po cc, brzuszek jest, taki flakowaty, mam nadzieję, że niedługo pójdzie sobie w pieron i pępek też ciemny i krecha jest.

Justyś oby coś ruszyło ja też latałam po schodach w nadziei, że coś ruszy, nic z tego

Gratulacje dla Begi i Sweetjoy!!!!

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Begie gratulacje!!!
Nie wiem gdzie Ci odpisać

Przewijam go w nocy i rzeczywiście jest marudzenie, ale jak jest w fazie snu to jak tylko przystawię go do cyca to zasypia zanim coś uciągnie więc na nic to budzenie się nie przydaje

Ostatniej nocy prawie nic nie zjadł, tzn. przestał ciągnąć już po południu i do rana wypił może parę łyków z cyca. W końcu gdzieś w środku nocy stwierdziłam, że dokarmię go butelką sztucznego, bo się zagłodzi. Połknął 60ml, po czym chlusnął. Rano to samo, tylko dokarmiłam go swoim odciągniętym - też chlusnął. Dopiero koło 9.00 się obudził tak, że zaczął porządnie ciągnąć. Co ciekawe zważyłam go wieczorem i ważył 3240, a rano (po takiej niejedzącej nocy) 3270!

W ogóle te noce mnie trochę dobijają i stresują. Mój mąż jak się już raz obudzi to potem nie może zasnąć do rana i strasznie mi go szkoda, bo od tygodnia chodzi jak zombie, a musi chodzić teraz do pracy, w dodatku mają zapiernicz. Ja coś tam przysypiam pomiędzy karmieniami, więc nie jest tak źle. Wczoraj położyłam się na łóżku na minutkę i tak zasnęłam, że 2 godz. później mąż nie mógł mnie dobudzić na karmienie. Ale te 2 godz. były dla mnie zbawienne, bo dziś czuję się w miarę wyspana

Marzę o regularnych godzinach karmień, żebym wiedziała, że Seba je wtedy i wtedy i mogła sie jakoś do tego dostosować. Bo narazie to jest jeden wielki chaos. Kiedy się te pory dzieciom regulują???

A swoją drogą - pytanie do mamuś - jak kąpiecie dzieci to zawsze o tej samej porze? Bo u nas jest tak, że raz to wychodzi np. o 19, a raz o 22, w zależności od tego kiedy wypadało wcześniej karmienie

I jeszcze te wszystkie dodatkowe czynności typu: podanie witamimy D, witaminy K, przemycie oczek (muszę parę razy dziennie, bo mu jedno ropieje), nawilżenie noska, pielęgnacja pępka... Zwariować możnaA jak dziecko jest głodne i wyje to ciężko myśleć o tych pierdołach, tylko przykłada się szybko do cyca

Jak macie jakieś swoje sposoby na ogarnięcie tego wszystkiego to poradzcie coś[COLOR="Silver"]
Rinco ja też próbuję jakoś wszystko ogarnąć, ale to kosmos jakiś jest też czekam aż coś się zacznie regulować

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
A mam pytanie, nie wiecie jak to jest z tymi położnymi, co niby mają przychodzić na wizytę po porodzie sprawdzać jak sobie dajemy radę??? Bo tak szczerze mówiąc to nie wiem jak to się ma do rzeczywistości w małych miastach? Czy u nas też chodzą? Czy może trzeba poprosić, żeby przyszła i pokazała? Bo one jakoś w szpitalu nie wyglądały na takie skore do pomocy... Jezu jak zobaczy ten bałaganJeszcze nie rozpakowaliśmy zakupów
ja jestem z małego miasta i mąż poszedł do przychodni w tej sprawie położna była już u nas raz i jestem bardzo zadowolona z jej wizyty! Następna we wtorek
Cytat:

Świetny ten bociek

Jak Malutka będzie ładnie spać to naskrobię w końcu relację z porodu
Stary 2012-06-02, 18:58   #4639
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
ja jestem z małego miasta i mąż poszedł do przychodni w tej sprawie położna była już u nas raz i jestem bardzo zadowolona z jej wizyty! Następna we wtorek
Super też muszę swojego wysłać póki jeszcze nie rodzę
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 19:24   #4640
inwytka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
a tą wodę to słodzicie glukozą?
bo mi położna powiedziała, że jak będziemy dawać wodę to z glukozą
Mi położna na jednej wizycie powiedziała, żeby przepajać glukozą, a tydzień później, żebym ją przegotowaną wodą przepajała. Sama już zgłupiałam Teraz daję jej samą wodę, ale czasem jak widzę, że mała jest głodna a mnie cyc boli i do następnej porcji mm jest jeszcze daleko, to daję jej ociupinkę wody z glukozą. Choć staram się robić to naprawdę rzadko.

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Dziecko samo nie rozumie swoich potrzeb

Nie ma się co dziwić, że rano marudzi Maciek też ładnie śpi w nocy, a rano marudzi. Nie można oczekiwać, że dziecko będzie spało 24 godziny na dobę Musi się porozglądać, trochę pokwękać.
Wczoraj to nie było kwękanie, tylko ryk. Smoczek był cały czas w użyciu, bo inaczej bębenki by mi popękały. Dziś na szczęście jest już dobrze, chyba koperek na wzdęcia pomógł

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Tak, ja rejestrowałam w przychodni. Zarejestrować się można już od 21tc (jakoś tak). Wizyt przed porodem jest coś około 6. Po porodzie niby też 6, ale możesz prosić o więcej i nikt nie powinien Ci odmówić (tak mówiła mi położna). Chciałam też zarejestrować dziecko do lekarza od razu, ale położna mi powiedziała, że tym się już ona zajmie. Ja tylko jej powiem po porodzie, do którego lekarza chciałabym dziecko zapisać, a ona zajmie się resztą
Ja już miałam jedną wizytę położnej, bo trochę późno się zarejestrowałam. Może jeszcze jedną zdążymy w przyszłym tygodniu umówić. Generalnie jestem bardzo zadowolona więc polecam skorzystać.
Hmm, u mnie nie ma wizyt przed porodem. Specjalnie poszłam miesiąc przed terminem, a pani w rejestracji kazała mi się zgłosić jak już dziecko będzie na świecie. Jak się trafi na fajną położną, to przydatne są te wizyty. Ja na swoją nie narzekam, na pierwszej wizycie bardzo mi pomogła, bo miałam mega zastój w cycach, a ona przez godzinę siedziała i rozmasowywała mi cycochy, żeby wreszcie zaczęło coś lecieć.

A tak w ogóle mam pytanie do mam bardziej obeznanych. Czy duży zastój w jednej piersi mógł spowodować problemy z karmieniem nią jakie mam teraz? Cycek (nie sutek, ale cały cycek) mi dosłownie odpada jak nim karmię. Nie jestem w stanie wytrzymać karmienia nim dłużej niż 10-15min. Dodatkowo boli mnie pod pachą po karmieniu. Położna mówiła mi, że to może być jakaś czynność hormonalna, ale druga pierś jest mniej bolesna i wytrzymuję nawet pół godziny karmienia...

Cytat:
Mam pytanie odnośnie golenia przed porodem. Goliłam się w czwartek przed wizytą, a dziś już mam lekki odrost, i jakby mi przyszło dziś rodzić to nie mogę się już golić bo mam tam podrażnioną skórę. Czy położna będzie mnie katowała, czy mini odrost jest ok ??
Ja miałam taki busz podczas porodu, że aż wstyd pisać. I nikt mnie nie golił w szpitalu Potem się śmiałam, że 5 dni przed terminem poród mnie zaskoczył

aga_bre faktycznie filozof, byleby nie poszedł na filozofię, mówię to ja - z wykształcenia humanistka
rozowa1987 to już duża pannica, możecie zrobić sobie imprezkę My 4 tygodnie kończymy w przyszły czwartek

A dziś wreszcie bez problemu udało mi się założyć pierścionek zaręczynowy

Zuzka
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 19:34   #4641
GaTTa
Raczkowanie

Mam wiadomość od Karozki

"Cześć po długim oczekiwaniu dzisiaj o 13.40 przyszedł na świat Leonek 3550g, 58 cm długi Pozdrawiam
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 19:43   #4642
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Mam wiadomość od Karozki

"Cześć po długim oczekiwaniu dzisiaj o 13.40 przyszedł na świat Leonek 3550g, 58 cm długi Pozdrawiam
Gratuluję!!!

Timii - witam w klubie refluksowców. Ojej... najważniejsze to kładzenie malucha pod kątem, bo nawet jak nie chlusta mlekiem, to czuje pieczenie w przełyku, więc będzie płakać, biedactwo. Gdybym mogła Ci jakoś pomóc jeszcze to pytaj myśmy mieli taki refluks, że przez pół roku nie mieliśmy głębokiego wózka nawet i nigdzie nie wychodziliśmy, bo Michał zaczął jeździć dopiero w spacerówce, jak mógł już dłużej siedzieć pod kątem... dlatego musiałam kupić gondolę, bo miałam tylko spacerówkę
skoro masz takiego smoka, ze najada się w 10 minut to super! wiadomo, że te minuty to podaje się orientacyjnie - jedne dzieci ssą wolniej inne szybciej skoro SAMA tyle je, to wszystko w porządku, chodzi tylko o to, żeby na siłę nie odstawiać ssącego dziecka

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-06-02 o 20:25
Stary 2012-06-02, 19:43   #4643
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam wiadomość od Karozki

gratulacje

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 19:48   #4644
inwytka
Raczkowanie

Cytat:
Mam wiadomość od Karozki

Gratulacje!

Dobra, spadam, bo mała mi się wybudza, czyli czas na kąpiel

Zuzka
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 19:48   #4645
nasteczka83
Raczkowanie

Hej,

Ja też chce rodzićmoże jakąś listę zrobimy?byłam na wizycie dziś i uwaga rozwarcie zwiększyło sie z 2 do 3 cm czopa ni ma i nic się nie dzieje mała tak nisko, że zmierzyć jej nie ma jak a skurczy brak nawet nie wiem jak bolą, bo nigdy nie miałam. Masaż szyjki był okropny, ale zniosę już wszystko.../do tp mamy 6 dni.....
nasteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 19:49   #4646
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Mam wiadomość od Karozki

Duży chłopiec!!! Gratuluję!!!

Cześć w ogóle!
Wykończona jestem. Rano uczelnia, potem odbiór wózka, wizyta u rodziców...

Wózek jest boski, fotelik też!!! Będą zdjęcia, ale jak będę miała gdzie się z nim rozłożyć, teraz i tak u nas trwa walka z remontem. Mąż wziął się za upychanie książek...

Strasznie ból pachwin mi dokucza, hormony szaleją... Płaczę bez powodu. Dziś znów miałam problem z parkowaniem, trochę ciasno wjechałam, mąż mnie obstukał, nie mogłam z nerwów skorygować, choć w końcu poprawiłam, ale nerwy mi puściły... Łzy się polały rzęsiste. I teraz rozbita jestem mocno.

Spróbuję doczytać troszkę, choć jakaś zmęczona jestem...

Siostra kupiła małemu karuzelkę, FP Rain Forest. Fajna jest. A ja przy okazji odbioru wózka kupiłam drugie body kibica, małe 56 rozmiar, bo to drugie jest w rozmiarze 68...
Stary 2012-06-02, 20:03   #4647
anulka4771
Wtajemniczenie

Szymon zasnął po kąpaniu,siedze sobie z Filipkiem będziemy oglądać Xfactor jak nic innego nie znajdziemy.AAA Szymon wyrósł z pajaca na 62 w sumie mógłby go nosić ale w pupie za krótki
Mnie znowu zaczyna boleć gardło...do tego mam podły humor(jeżeli to tak można nazwać) jest mi strasznie smutno

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 20:08   #4648
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak a propos kąpieli, przypomniało mi się, że my wreszcie osiągnęliśmy wczoraj harmonię w tym względzie! Kajko leżał w wanience na ramieniu taty rozanielony i nawet wszystkie czynności po znacznie mniej go denerwowały. Optymalna temp. wody dla niego to 37-37,5 st. czyli chyba standardowo. W sumie przy pierwszych kąpielach też taką robiłam, ale może sama kąpiel jednak była zbyt dużym szokiem, potem próbowałam chłodniejszą wodę (Maks lubił nie więcej niż 36,5), potem znowu cieplejszą i udało się
Zazdroszczę Nasz to wrzaskun na wodę. Musimy go najpierw namydlić (tak jak nas uczyli w SR), a potem szybko do wody i zmywamy piorunem, bo ogłuchnąć można Ale podobno ja też niecierpiałam kąpieli, więc pewnie ma to po mnie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
rinco my kąpiemy małego o stałej godzinie ok. 19:30, po tym jest cyc i od razu spanie. Wcześniej budził się o 24:00, 3:00 i 6:00, ale teraz odpoczynek nocny już mu się wydłużył i pierwsza pobudka jest między 2:00 a 3:00. A dlaczego u Was te godziny aż tak się różnią?? Co do ogarnięcia tego wszystkiego to ja mam nadzieję, że z czasem przychodzi. No i oczywiście chciałam powiedzieć, że Seba przystojniak jak się patrzy
Jak kąpiecie zawsze o 19.30 to jak to synchronizujecie z karmieniem? Macie stałe godziny karmienia? Bo u nas jest tak, że jak karmię na żądanie, to te przerwy między karmieniami są różne, raz 2 godz, raz 3 godz, a kąpiemy tak chwilę przed kolejnym karmieniem, więc różnie to wypada.

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Nie kąpiemy o jednej porze, wszystko zależy kiedy wypadnie karmienie Ale my kąpiemy teraz Maćka co 3 dni, w pozostałe przemywam ciało mokrą tetrą dwa razy dziennie
Wszystkie te czynności trzeba wykonywać przede wszystkim ze spokojem Jak chwilę pokrzyczy to nic się nie stanie
Witaminę podaję w kapsułce, K+D w jednej, podczas karmienia. Po kilku minutach od przystawienia do cyca, odsysam dziecko, odbijam i wtedy podaję, i znowu do cyca żeby zapił mlekiem
My też kąpiemy co 2-3 dni, a w pozostałe przemywam pieluszką. Witaminy mam niestety kupione osobno i dlatego muszę pamiętać o obu, położna mi powiedziała, żeby dawać jedną rano, a drugą wieczorem. A przeważnie jest tak, że Seba się drze, przystawiam go szybko, uje trochę, po czym przypominam sobie, że nie dałam witaminy I przekładam na następne karmienie. Chyba zacznę robić tak jak Ty i odsysać w trakcie, jak mi się przypomni.

Cytat:
Bo jak mi łobuz np. zaśnie o 18:30, to go nie budzę specjalnie na tą dla przykładu 19:30 albo jak skończy jeść o 19:15, to też nie wsadzę go do kąpieli o 19:30. Po prostu kąpiemy, jak się obudzi z jakiejś krótszej drzemki, żeby nie był jeszcze bardzo głodny, albo jak nie usypia po jedzeniu, to odczekujemy tak min. pół godz. i wtedy do kąpieli obojętnie która to godzina
No to u nas jest dokładnie tak samo. Tylko że my kąpiemy tak ze 2 godz po jedzeniu, jak się już zaczyna wybudzać trochę na następne karmienie Tak to żal go budzić, bo po karmieniu zawsze tak ładnie śpi

Cytat:
dziewczyny czy wasze dzieci trzymaja cały czas głowe w jedną strone, moja liwka cały czas ja daje na prawą strone ile się omęcze z przestawianiem jak tak dalej będzie to mamy iść na cwiczenia;(
Seba daje bardziej na lewo, ale za każdym razem jak go kładę do łóżeczka to mu zmieniam bok, więc śpi raz na jednym raz na drugim.

Cytat:
A mam pytanie, nie wiecie jak to jest z tymi położnymi, co niby mają przychodzić na wizytę po porodzie sprawdzać jak sobie dajemy radę??? Bo tak szczerze mówiąc to nie wiem jak to się ma do rzeczywistości w małych miastach? Czy u nas też chodzą? Czy może trzeba poprosić, żeby przyszła i pokazała? Bo one jakoś w szpitalu nie wyglądały na takie skore do pomocy... Jezu jak zobaczy ten bałagan Jeszcze nie rozpakowaliśmy zakupów
Ja mieszkam na wsi, zapisałam Sebę do miejscowego ośrodka zdrowia (też tam jestem zapisana) i przy zapisie wybierałam położną. Zapisałam go w poniedziałek, a we wtorek już położna u nas była, potem jeszcze raz w czwartek i jeszcze w poniedziałek ma przyjść.

Cytat:
miss albo inna doświadczona mama mam pytanko jak noworodek tygodniowy tak długo śpi<4,5 godz>, to należy go budzić do karmienia????

jakie podpaski kupić?chodzi mi o takie jakieś bawełniane a nie wielkie, mąż mi kupił always ultrta sensitive niby bawełniane, ale nie bardzo jestem do nich przekonana. Nie leci mi już tak mocno, więc podkłady poporodowe są już zbędne
Ja co prawda nie jestem doświadczona, ale położna mi powiedziała, że może być jedna przerwa 5-godzinna i najlepiej jakby była w nocy, żeby się można było wyspać. U nas 2 noce temu Seba tak spał, że ciężko go było dobudzić i nic prawie wtedy nie zjadł, bo zasypiał przy cycu to wtedy mieliśmy chyba ze 2 albo 3 takie dłuższe przerwy. Potem rano odżył i już normalnie jadł

Ja używam Naturelle Classic, bo je lubię najbardziej. Mają bawełnianą powłokę

Cytat:
Ja poszłam rodzić z lekkim odrostem i mnie nie golili, w dodatku mi jeszcze zrobili cięcie zaraz nad tym zarostem, więc jak nie masz chaszczy to chyba nie przeszkadza

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
U mnie na razie tydzień po cc, brzuszek jest, taki flakowaty, mam nadzieję, że niedługo pójdzie sobie w pieron i pępek też ciemny i krecha jest.
Ja jak wyszłam ze szpitala 4 dni po cc to miałam brzuch jak w 7 miesiącu. Wyglądałam, jakbym w ogóle nie urodziła Teraz już ponad tydzień karmię ostro piersią i skurczył mi się w oczach. Właściwie to teraz już wygląda tak, jakbym się bardziej najadła, a nie jak w ciąży. Ale pępek też mam czarny i krecha jeszcze jest
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 20:12   #4649
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Hm, tych innych parametrów nie kojarzę, więc też nic więcej nie doradzę... Przy płytkach prawie zawsze norma jest 140 (sporadycznie 130 lub 150), dlatego nie pisałam.

Proszę
Hehe, skoro dziękujesz, to rozumiem, że nie nastraszyłam za bardzo. To dobrze

Miło mi się z Wami siedzi, ale spróbuję się coś ogarnąć z domem i kolację zjem na spokojnie, korzystając z tego, że mój młodszy synuś śpi.
Czyli pewnie do jutra! Buźka
No ja też nie wiem co za parametry... Zobaczymy jak mi wyjdą wyniki w poliklinice. Staram się nie zamartwiać. Mąż powiedział moim rodzicom, że mam złe wyniki i teraz ciągle panikują z tym jak się czuję.

Cytat:
Kolejna część czopa mi odeszła, sporo tego jest. Ciekawe kiedy mnie ruszy
Hm... A jesteś pewna, że to czop?
Cytat:
5 odstawiam luteinę potem zobaczymy ale termin mam na 26 czerwca, choć gin mówi, że dobrze będzie jak wytrzymam do odstawienia tej luteiny, dodatkowo mam już jakieś skurcze co jakiś czas mimo brania leków, no zobaczymy Ja się tam kiepsko znam na objawach. ;/ Panikuję, że nie będę potrafiła rozpoznać kiedy mi się zacznie, bo te bóle które wcześniej wywołały rozwarcie i obniżenie szyjki wcale nie były mocne, te obecne potrafią być bardziej dokuczliwe,,,
Też mam takie obawy, że nie poczuję i co??? Brzuch mi mały wywala, czasem mam coś jak skurcze... Najbardziej pachwiny mi dokuczają.
Cytat:
ja mam takie same obawy, że nie rozpoznam że się zaczęło,

teraz rozmawiałam z koleżanką i ona nie miała regularnych skurczy ... myślała że to jeszcze nie to ale pojechała do szpitala a to już było TO

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Idę spać. Dobranoc
No i bądź to człowieku mądry...
Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość

zaczynam troszkę trząść pośladami przed tym, że w ogarnie mnie jakas niemoc jak juz będe miała dziecko przy sobie i po prostu trząchnę ramionkami , powiem : "pierd... nie robię ! " , odwróce się i wyjdę z bezsilności
próbuje ogarnąć wszystko co tu piszą świeże mamy, ale no po prostu nie idzie mi jakoś. Liczę na to, że faktycznie po porodzie włącza się guzik z napisem "instynkt" i większość rozwiązań i poczynań przyjdzie sama z siebie. Nie chciałabym zrobić dzidzi krzywdy....

Mama dziś dzwoni wieczorem : " dziecko co tu się dzieje, bociany latają nad naszym domem , krążą!" i cieszy michę :"przyniosą nam wnuczka!! i jak tu nie wierzyć w boćki?" więc pytam : "ALE CO ??? TERAZ ??? DZISIAJ??? " , mama: " a skąd mam wiedzieć?? nie pytałam przecież !!"
szczerze? padłam ! Ojciec opluwał kąty, mama zaganiała boćki....
ale miłe to było ! odkąd rodzice tam mieszkają nigdy nie pojawiły się bociany, nigdy. A mama twierdzi, że latały bardzo nisko trzy sztuki przez jakieś 15 minut. NO ZOBACZYMY !!!
Boćki są super!
Widzę, że mamy podobne obawy...
Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Ja od rana sprzątam.
Noc minęła średnio, bo chyba z 4 razy wstawałam siku
Wczoraj wieczorem jakaś chandra mnie złapała i już miałam dosyć wszystkiego. Bolał mnie brzuch (nadal boli), nogi jak balony, non stop ucisk na pęcherz, jeszcze jakieś durne upławy Już normalnie zwariować można. Odstawiłam jakiś czas temu duphaston więc hormony znowu mi szaleją na maxa i boję się, że będzie coraz gorzej z moim samopoczuciem. Jutro odstawiam wszystkie tabletki, to może zacznie się na dobre...aż się boję.

Mnie jeszcze czop nie odpadł, ale jak to może być tak tuż przed porodem, to luzik

Dzięki.

Mam dokładnie takie same myśli. Boję się, że siądę i będę płakała z bezsilności, albo będę chciała uciec z domu. Najwyżej zrobię sobie jakiś mały gigancik, a co
Mnie te hormony wykańczają, nawet na samym początku ciąży nie miałam takich jazd nastrojów jak teraz...
Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Grtaulacje dla wszystkich nowych mamusiek trochę kolejkę odblokowalo.

Zdaję się, ze teraz jednym z zamulaczy jestem ja i to już 3 dzień
No ale cóż, gin chciał mnie położyc do szpitala w pon. ale się nie zgodziłam, bo poszłabym sobie tylko poleżeć, to ja taki układ mam gdzieś, wole poleżeć w domu i być z synkiem Jeśli nic się nie ruszy to grzecznie się zgloszę 11, tak akurat 2 tyg. po terminie

Wczoraj zrobiliśmy sobie dzień dziecka, byliśmy z synkiem na wycieczce, pozniej na zakupach, więc nachodziłam się jak wariat, myslałam, że w nocy nogi mi odpadną, ale porodu nie przyspieszyło...

Mam dziś ambitny plan wysprzątać szafki w kuchni. Kupiłam sobie wczoraj nowe talerze, a od kilku dni latają mi po kuchni mole, więc będę szorować wszystkie zakamarki.

Miłej soboty! Trzymajcie się

I jeszcze oklaski dla wszystkich pieknych wizażowych dzieciaczków
Jak się sypnie, to się wszystkie na raz rozpakujemy...
Cytat:
Napisane przez szerylka Pokaż wiadomość
Ja pod koniec ciązy miałam w obwodzie 117cm teraz już praktycznie nie mam brzucha wcale cesarke miałam 22 maja tyle że ja wcale nie jem kawa to moje paliwo a apetyt straciłam zupełnie

Ja też nie jadłam wszystkiego tylko rosołki,krupniczki i gotowane a dziś już nie mam pokarmu wcale karmię Bebiko i mogę sobie pozwolić tyle że apetytu brak a waga leci jak szalona jak tak dalej pójdzie będę wygladała jak wieszak

ja jestem 11 dni po cc i nie krwawie już od wczoraj a przytulanki planuje na dziś
a tu zdjęcie mojego szkraba
Piękny maluch!
A czujesz się dobrze? Nie masz anemii? Kiedyś kawa była i moim paliwem. Ciekawa jestem jak to będzie po porodzie. A mleko dla dziecka miałaś na receptę? Siostra mi mówiła, że jak się nie ma pokarmu, to karmi się takie maleństwo mleczkiem na receptę. Ja nic o tym nie wiem...
Cytat:
mamy już miesiąc
O!!!
Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Szmaragdowy kotku gratuluję!!!!!!!!!

Hej dziewczyny. Normalnie jazda bez trzymanki. Mikołaj albo ssie albo śpi albo płacze. Generalnie ma tylko te 3 opcje na razie. No czasami zdarza mu się chwilka aktywności pod postacią zajmowania się sobą. Ja walczę z laktacją.

Przedstawiam Wam Mikołaja, który chyba zostanie filozofem, bo na wiekszości zdjęć wygląda tak:
Nie, no piękne dzieciątko!
Stary 2012-06-02, 20:14   #4650
rinco
Wtajemniczenie

Acha kism odnośnie podobieństwa u Seby to uzgodniliśmy, że oczy ma po mnie, a usta po Pawle Nos jeszcze nie wiadomo. I kształt twarzy też chyba po mnie. Sama jestem ciekawa jak będzie wyglądał jak nabierze już swoich rysów To musi być ektra uczucie widzieć taką małą kopię nas samych

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Karozka GRATULACJE!!!

Dziewczyny śliczne macie dzieciaczki, wybaczcie, że nie piszę tego każdej z osobna, ale naprawdę same słodziaki tu są

Edytowane przez rinco
Czas edycji: 2012-06-02 o 20:23
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości