|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Pieleszko nawet nie wiesz jak się cieszę, że macie to za sobą. Wzruszyłaś mnie
Emi i Sarka rządzą ![]() Eweeve cudne zdjęcie Marina ![]() Nie pojechaliśmy na działkę. Widocznie tak miało być. Znajomi też w ostatniej chwili stwierdzili, że to niezbyt dobry pomysł (ona w 9 miesiącu). Poza tym zimno na dworze i między mną a TŻtem też chłodem powiało
|
#2072 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
Cytat:
Nie smutaj jeszcze nie jedna impreza przed Wami Cytat:
Cytat:
za ciężko by miał ![]() ale zachowanie Sarity bombowe ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Patik - a gdzie wypatrzyłś taką okazję że w rossmannie to będzie? tak z ciekwości pytam niezła okazja dla tych co piją Hippa
|
|
|
#2073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Och, och, och!!! Eve, a opowiedz, jak to sie odbywało? Ile trwało i jak Maryś to zniosła? Ubranka są tej fotografki, tak? Cytat:
Albo zęby, ale to hcyba za intensywnie, co? ![]() Youyou - a Ty kiedyś pisałaś, że będziecie mieć sesję u fotografa. Aktualne?
|
|
#2074 |
|
Wtajemniczenie
|
Goraczka spadla, dalam Ibum i jest 37,4. Za to zwymiotowala raz. Ogolnie jednak widze ze samopoczucie ma lepsze niz wczesniej. Klade zaraz ja spac.
|
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
kolejne dwa
brumku dziewczyna poki co robi w domku sesje. Wszystko jest na jej wyposazeniu, ale mozna przyjsc ze swoimi. Na jednym ze zdjec Marysia bedzie miala swojego rampersa, ale nie na tych co wkleilam. Wszystko trwalo 2,5 h. Kobieta ma podejscie do dzieci, zabawiala ja, dawala zabawki swojej corki, uspokajala itd. Poprostu rewelacja. JEstem MEGA zadowolona.
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki Marysia zniosla super. Troszke uciekala ale to normalne, dziecko nie moze usiedziec w jednym miejscu tyle czasu. Ale wszystko super. Jestem przeszczesliwa, paniatka na lata.
A reszcie dziewczynek dziekuje - dzieki wam sesja sie odbyla ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
|
|
#2077 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hi
Pieleszko- nie zazdroszczę wam przeżyć, to musiało być okropne. Jesteś bardzo dzielna, a Hanysek bardzo silna. Tyle was Denis przystojniaku najlepsze życzenia Cytat:
Całkiem ok Jaś miał mały katarek rańo pozatym gorączki brak, apetyt i uśmiech są ![]() Ja smarkamtroszke ale się nie daje nawet biegać już poszłam wieczorem Dobrze ze szwagierka uprzedzila ze nie Barachlo kupiła, spryskaj zwierzaki pod pracami perfumami ![]() Madziulka Życzę wam zdrówka Cytat:
![]() A trzydniówke już Wiki maiała? A my spędziliśmy kolejny dzień w domu Myśle żeby już jutro wybrać się choć na krótki spacerek, bo szału dostanę A Jaś już nie gorączkowe i widocznie mu się poprawiło Myślicie ze to dobry pomysł?
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
mysle ze jak nie bedzie mega wielkiego wiatru i goraczki brak to mozesz wyskoczyc z nim na troszke.
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
Teliku jak Agata miała szmery w oskrzelach (mocny kazel) i antybiotyk to na learka jazała chodzic na spacery jak jest ładna pogoda.
Pieleszko jestescie bardzo dzielne. My bylismy dziś na festynie z okazji na dziecka, ale krótko, bo okropnie wiało. Agata obejrzała przedstwienie aktora z teatru dziecięcego. Porobiliśmy troche zdjęć m.in na policyjnym motorze. Fajnie było. |
|
|
|
#2080 |
|
Zadomowienie
|
dobry wieczor
a jednak w Rabce jest Wi-Fi Jestem w b.fajnym pensjonacie, obczaje jeszcze dokladniej co i jak kilka dni i wtedy go Wam pewnie polece na urlop z dzieckiem ![]() Aania, Vaniliva - dziekuje Lili - ja daje kaszke na kolacje plus na zasniecie UU - nic to nie pomaga, spi tyle samo co bez kaszki (czasem zdazy mi sie nie dac to mam porownanie). Tak samo budzi sie w nocy takze nie wiem... ale probuj, moze bedziesz miec wiecej szczescia.A kaszki pitnej nigdy dzieciom nie dawalam, nawet nie wiem co to takiego
|
|
|
|
#2081 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jacieeeee to niedobrze, że tak się z tż nie możecie dogadać, Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dziękują Kochana Cytat:
Cytat:
nic mi nie mów, u nas dzisiaj tak wiało,że mino mojej wagi to i mnie by porwało ![]() Cytat:
ja od kilku miesięcy podaję Nati kaszkę łyżeczka, w ogóle my nie mamy butelki więc naczej nie ma opcji, ale najada się ale i tak w nocy budzi się possać sobie cysia AgaGuernsey a Wy już na majorce?? Cytat:
ło ale napisałam ![]() 100 latr dla dzisiejszych solenizantów eve piękną córcie masz, slicznie wyszła na zdjęciach brumek, a Ty jak tam? zdrowa? głowa nie boli? robiłaś w ogóle jakies badania? a i jeszcze miała dopisac Tymek świetnie wyszedł na zdjęciu, jak wychodził z pod stołu ![]() Iustyna trzymam kciuki za badania u nas okiej , cos miałam napisać, kurcze nie pamiętam
|
||||||||
|
|
|
#2082 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra słodziasy jak Was tak dużo na pasku, to KLIKNIJCIE PATIKA, bo wypadła i pół dnia klikam i
![]() Obiecała, że to ostatni konkurs
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2084 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie jakiś znak życia ![]() Co u Was? Jak Filip? Iustynko klikałam na Patika jak tylko miałam chwilę, ale tych chwil bylo dziś bardzo malo. Eve Sarenka i Emi cudaśnę
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
zmalowana powitac
|
#2087 |
|
Wtajemniczenie
|
zmalowana jak egzamin? Co jesz?
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
A tak jakoś mnie tu przywiało.
Póki co spadam do kojka bo coś mnie rozkłada (lepiej jakby ktoś ) branoc ![]() Iustyna a zgadnij ;P zdane na 5 A w ciągu 20 min nie miałam okazji czytać bo wzięłam notatki z innego przedmiotu Branoc
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2012-06-02 o 22:27 |
|
|
|
#2089 | |
|
Raczkowanie
|
nie miałam okazji poznac "osobiście", tylko z krzaków ![]() Cytat:
![]() Dziubek co tam u was jak twoj slodziutki synek, sto lat dla Szymka! Stronczek mocne przytulanie dla naszej Wiki! Brunetka Bella jak po konkursie mam jakieś nagrody?? ![]() Zaneta Emi super sobie radzi! a Sarenka już nie źle ogarnia youtuba zdolna dziewczynkaTelik jak już ze dwa dni nie ma gorączki a pogoda ladna to przewietrzyć się jak najbardziej Eve zdjęcia piękne czas chyba lulu
Edytowane przez adrji Czas edycji: 2012-06-02 o 22:29 |
|
|
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siostra, czasem jej znajomi jak jej się chce udostępnić link ![]() Moi znajomi na fb. I coś na zasadzie Ty-Patik ![]() W dzień sobie nadgonię a po nocy zawsze kilka miejsc jestem w dół ![]() Dziś mnie nie było pół dnia i spadłam o 8 lub 9 miejsc. Masakra, straszne parcie jest na te nagrody. Patik po tym konkursie robię sobie przerwę. Choćby nie wiem jaką nagrodę oferowali ja NIE BIORĘ udziału. Dzięki za odpowiedzi co do kaszki na noc. Będę w biedronce to takową zakupię i zobaczymy jak Radosław na nią zareaguje ![]() Pieleszko dobrze, że już jesteście PO. Cześć Zmalowana ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Eweeve sesją Marysieńki jestem zachwycona! Pamiątka będzie cudowna! Żaneta oglądam własnie filmik z Emi. Rozkoszna jest. Co to masz za gazety na ścianie? |
|
|
|
|
#2091 |
|
Wtajemniczenie
|
Eve sesja jest przepiękna! Marysia ślicznie wygląda!!!
Bella co u Was, pisz pisz pisz!!! Jak dziewczynki, jak Ty? Pieleszko Jesteście wielcy!Zmalowana ! Lili nie obiecuj
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
Eweeve sesją Marysieńki jestem zachwycona! Pamiątka będzie cudowna! - lili wiem wiem juz napisalas na FB
Żaneta oglądam własnie filmik z Emi. Rozkoszna jest. Co to masz za gazety na ścianie? - wlasnei to u zanetki widzialam tapete jakby gazetami byla sciana wyklejona. Emi wymiata - pieknie chodzi - kiedy moja tak bedzie? ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- dziekuej za mile slowa o Marysi
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela jaka słodka Sarenka
|
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
jesteście WIELKIE , bardzo dziękujemy za życzenia,
widziałam ,że niezastąpione ciocie jak zawsze nie zawiodły i pamiętały mimo ,że nas tak mało ... niestety ale tylko "przeleciałam" posty , jesteśmy na weekend u rodziców i miałam chwilke dosłownie na wizaż dla chorowitków dużo zdrówka, i małych i ich mamuś !!!!! Pieleszko strasznie się cieszę,że już po wszystkim i w domku jesteście u nas oprócz złych wiadomości życie toczy się w biegu za Szymkiem, łobuz raczkuje z prędkością światła, wstaje gdzie popadnie i chodzi wzdłóż wersalek , wspina się na meble i ogólnie wszędzie go pełno plus jego niezamykająca się buzia-non stop gada ![]() przepraszam że się nie odniosę do postów ![]() cieżko funkcjonować w takim nastroju w załączniku łobuz przed euro
|
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek Szymek jest ROZBRAJAJĄCY! Uwielbiam go
I za kolejną miesięcznicę
|
|
|
|
#2096 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziubek ale masz rozrabiakę w domu!
szałowy jest
|
|
#2097 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam nietypową dla mnie porą
![]() Pieleszko, cieszę się że jesteście w domu! cudne zdjęcia!!! Cytat:
Trzymam ciągle kciuki żeby się poukładało! Cytat:
Byliśmy na dniu dziecka organizowanym na wojskowym lotnisku w Balicach. Świetna sprawa Dzieciaków mnóstwo, można było obejrzeć dokładnie samoloty (pilotów ), sprzęty, samochody, do tego różne pokazy, masa innych atrakcji dla dzieci. Adaś nie mógł się nadziwić samolotom ![]() A potem na imieninach u przyjaciółki, no i przed chwilą wróciliśmy ![]() Przepraszam że się do większej liczby postów nie odniosę ale zmykam do spania
|
|
|
#2098 |
|
Wtajemniczenie
|
o jaa jestem pierwsza (i jedyna na pasku). Zuza wstała o 6.45, idę się zastrzelić
wszyscy śpią, tylko ją nie
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Moja jedna o 6 się obudziła i zasnęła a druga za pół godziny no i koniec spania nam urządziła
|
#2100 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
My też od 6!!! ![]() Pieleszka strasznie sie wzruszyłam...człowiek w tej całej codziennej gonitwie zapomina jakie ma szczęście, że ma zdrowe dziecko...życzę Wam żebyście już nigdy, przenigdy nie musieli przeżywać nawet namiastki tego co działo sie przez ostatnie miesiące!Dużo zdrówka! eveewezdjęcia cudowne bo Maryś cudowna Zaneta Emi jest niesamowita!!!Rozwija sie tak szybko, że aż nie nadążam! I chyba tylko jej z dziewczynek zostały ciemne włoski?Śliczna CarmelaNastepna boska!Też pozdrawiamy! dziubek Ale Denis urósł!!!!!!!!Widać rozrabiake w oczach ![]() Telik Jak jest uśmiech i apetyt to chłop zdrowy ![]() U Nas też jeszcze karuzela gra co prawda wyjełam ten pałąk z misiami(Ewka strasznie sie nad nimi znecała)ale muzyczka gra.Nie wiem kto przy niej lubi bardziej zasypiac-czy Ewa czy jaA My wzoraj miałyśmy nalot szwagra z Ewci ulubiona kuzynka-6 lat starsza-także dzień minął błyskawicznie ![]() Tż nie ma wiec mamy nietypowe menu...krupnik zamiast rosołu, i jajko sadzone z mizeria i młodymi ziemniakami zamiast miesa...Dzień Boży nie po Bożemu ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Zmalowana ja też znam Cie tylko z krzaków ale nie powiem-odczuwam Twój brak...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

za ciężko by miał 

takze nie wiem... ale probuj, moze bedziesz miec wiecej szczescia.

) 
zdolna dziewczynka
Jesteście wielcy!