|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI
Cytat:
![]() Cytat:
dlatego z początkiem stycznia szykuję się na powrót do pracy. Też kupujemy turystyczne bo jeżeli mój mąż zdecyduje się na dalsze zatrudnienie w obecnej firmie to będę się z maluchem przemieszczać.
|
||
|
|
|
#1412 |
|
Zadomowienie
|
POdsiadło jest super!
|
|
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1414 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na początku rzeczywiście maleństwo robi non stop, a potem mniej. Po ok 6 tygodniach może się zdarzyć ze ilość kupek dojdzie właśnie do 1 raz na 10 dni. |
|||
|
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1418 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie wróciliśmy z zakupów spożywczych, obłowiliśmy się w gratisowe 3 dwupaki delicji (tych większych, podwójnych opakowań), promocja w ramach clubcard, ale będzie wyżerka
![]() A teraz zajadam się arbuzem, mogę się podzielić
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1421 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chyba, że oficjalnie nie ma Cię w firmie, a jesteś tylko zgłoszona do ubezpieczenia zdrowotnego to wtedy rzeczywiście nie przysługuje Ci urlop. |
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaki urlop macierzyński?? Jak się pracuje na swoim to nie ma czegoś takiego. Tak szczerze nie wiem skąd to wzięłaś. Zdaję sobie sprawę o możliwości bycia wspólnikiem bądź osobą współpracującą, ale na razie nie chcę takiej opcji .
Edytowane przez anna99302 Czas edycji: 2012-06-02 o 21:39 |
|
|
|
|
#1423 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja dzisiaj też spałaszowałam arbuza ![]() Cytat:
dzisiaj rano dzwonił do mnie mój "oprawca" i pytał jak się czuje (a poważnie mój stomatolog bardzo przeżywał że musi mi tego zęba usunąć) powiedział że mogę płukać szałwią żeby się szybciej zagoiło.
|
|||
|
|
|
#1424 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Prześcieradełko musi być wymiarowe ![]() He, he z krajem w którym mieszka mniej ludzi niż na Ursynowie ![]() Cytat:
![]() Nie mam oporów co do glutów, obrzydzić mnie trudno ![]() (inaczej nie mogłabym pracować tam gdzie pracuję )Cytat:
![]() Bo to ponoć uspokaja, usypia dziecko- ja jakoś nie mam do nich przekonania, kupię leżaczek bez wibracji ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Ale z tym płukaniem bardzo ostrożnie, napar ma być letni/chłodny i tak raczej nabierz do buzi, potrzymaj i wypluj, bez wykonywania ruchów policzkami jak tradycyjnie przy płukaniu sie robi, bo wtedy powstaje podciśnienie, które może wypłukać ten skrzep, przy myciu zębów podobnie, też baaaardzo delikatnie płucz i omijaj szczoteczką to miejsce. |
|||
|
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm może urlop macierzyński to złe sformułowanie - raczej powinno być zasiłek macierzyński płacony przez ZUS, który przysługuje. A co robi w tym czasie osoba prowadząca działalność to inna sprawa ![]() A w tym temacie trochę się znam... |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny kiedy zaczełyście odczuwac skurcze przepowiadające??? Albo takie rozciaganie w miednicy?? Nie wiem jak to nazwac ale słabo się czuje.... |
|
|
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
Anna skurcze przepowiadajace zaczelam czuc juz dosyc dawno, okolo 24 tc.
Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2012-06-02 o 22:18 |
|
|
|
#1428 |
|
Zadomowienie
|
Takie podkłuwania w dole brzucha?
|
|
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O proszę z taką opcją jeszcze się nie spotkałam, możliwe że tak jest. Skurczów przepowiadających nie miałam jeszcze i rozciągania też nie. Jeśli słabo się czujesz to może połóż się i odpoczywaj Może to Ci pomoże |
|
|
|
|
#1430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuje tak będe robiła |
|
|
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
nie.
raczej jak sciaganie sie calego brzucha od gory do dolu i puszczanie. a takie klocia tez czuje ale nie wiem co to jest wydaje mi sie ze szyjka. |
|
|
|
#1432 | ||||||
|
Zadomowienie
|
No, wreszcie was nadrobiłam
. Jak wróciłam wczoraj od położnej, tak się zaraz zabrałam za sprzątanie i gotowanie, o 19 przyszli goście, wyszli po północy, dziś znów pół dnia poza domem i choć forum miałam cały czas włączone (a biedy komp hulał bez potrzeby) to dopiero przed godziną mogłam się zabrać za czytanie ![]() Po wczorajszym spotkaniu z położną znów nie mam nic ciekawego do powiedzenia : ktg ok, mocz ok, wszystkie badania krwi ok (i nawet żelazo poszło w górę), wymaz pobrała, przy okazji sięgnęła do szyjki i orzekła, że Zośce się jeszcze na świat nie śpieszy - szyjka twarda jak kamień i zamknięta na głucho ![]() A ponieważ jest aż tak nudno, to następna wizyta (wbrew jakimś-tam odgórnym zaleceniom) nie za tydzień a dopiero 12 czerwca (wtedy też będzie ostatnie usg) Cytat:
(tylko pałąk z zabawkami średnio mi się podoba)czy ja coś przeoczyłam, czy tu już powinna być gromada zaległych zdjęć? ![]() Cytat:
(ta, co Ci ustąpiła miejsca)bo w Niemczech jest chyba podobnie - nigdzie nie spotkałam się z jakimś szczególnym traktowaniem ciężarnych - czy to w metrze/autobusie, czy w sklepie. Nie ma przepuszczania, nie ma ustępowania. Tylko u lekarzy jest znacznie łatwiej: normalnie jednak trzeba na wizytę u specjalisty poczekać nawet do kilku tygodni, ale ciężarna ma zawsze pierwszeństwo: znajdą wolny termin choćby na "za dwa dni". Ale tak na co dzień, na ulicy - zapomnij! ![]() Cytat:
wiem, że to marne pocieszenie, ale może będzie Ci po prostu raźniej: ja też przeziębiona (choć już jest lepiej, ale przed kilkoma dniami myślałam, że mózg wykicham i płuca wykaszlę) a psychicznie też jakoś nie za fajnie. Co chwila coś mnie irytuje. Na przykład wczoraj szwagierka spytała, czy pojedziemy dziś na Ku'damm rowerami. Tak, qr.wa, rowerami, w dziewiątym miesiącu ciąży?! ![]() Cytat:
/a o kupach raz na 10 dni już słyszałam. Uznałyśmy z koleżanką, że to ogromnie ekonomiczne /Cytat:
bo to tutaj jednak rzadkość, jak zauważyłam. Mam koleżankę z trzyletnią córką i zawsze jak tam idę, to przynoszę jakąś pierdółkę dla małej (choćby konika Filly). I ponoć jestem jedyną osobą, która tak robi (a koleżanka ma głównie niemieckie znajome) normalnie ![]() zamiast do ust - to do odkurzacza, coby sobie malinek na języku nie narobić ![]() /i ja to właśnie kupiłam, bo u nas odkurzacz i tak wiecznie na wierzchu, ze względu na wszędobylską sierść/ Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Hej podczytuję Was, ale jakoś nie mam weny. Dzięki za odpowiedzi co do butelek.
Dziś mój TZ zapytał czy przygotowałam już listę wyprawkową Bo cały czas tylko mówię że muszę to zrobić Stwierdził, że musimy się tym zająć, bo to już nie ma żartów Chyba ma rację ![]() Dzis zjadłam chyba z 2 kg owoców, nie mówiąc o innych rzeczach. Pyszne wszystko i zdrowe ale za dużo i czuję się jak mała beczka
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ide spac. ciao piekne!
|
|
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Nie mam sił tak mnie dziś bolą żebra. Idę Was nadrabiać
|
|
|
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
depoison
nie wiem czy inne dziewczyny też mają takie wrażenie, ale mnie się wydaje że w Polsce ciężarne wzbudzają zainteresowanie i takie opiekuńcze odruchy Ustępowanie miejsca i tym podobne to norma |
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzies Ty byla caly dzien.
Mnie tez zebra bola normalnie nie umiem siedziec. |
|
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
tak to prawda choc tutaj tez sie z tym spotkalam, ale nie jest to takie chuchanie i dmuchanie jak w PL
|
|
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O kurcze zapomniałam o wizażu. A położna pytała wczoraj czy mamy jeszcze jakieś pytania. Powinnam wtedy zapytać jak w to wszystko wkomponować mamusie lipcowo-sierpniowe ![]() Niedawno pokazywałaś nam bodziaki, które mają być w niemieckim Lidlu - u nas będą od 14.06.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:51.

Może powinnam założyć tą fridę na tył suszarki i całe urządzenie opatentować?
Przecież to byłoby bez spirali grzewczej, więc konstrukcyjnie bardzo proste.
w każdym razie jako takiego macierzynskiego nie mam i mozliwe, że czasem franek będzie z nami w biurze. Juz mam kupione łóżeczko turystyczne nawet

Zamówiłam ją właśnie po to, żeby sobie poradzić na początku. Położna mówiła, że kąpać ma tata, a mama tylko stać z boku i robić zdjęcia.
. Ma tylko 4 lata i zdarzyło mu się to pierwszy raz. Siostra poprawiała narzutę na kanapie i pod poduszką znalazła żelki które mały chciał kupić w sklepie a ona mu nie kupiła bo to sama chemia. No i musiał schować do kieszeni. Pojechała z nim oddać do sklepu no i za karę od razu bajkę mu wyłączyła którą właśnie oglądał. Musiała mu też wytłumaczyć że to grzech i że pani by musiała zapłacić za te żelki ze swoich pieniędzy itd. Najbardziej się przejął jak mu powiedziała że jak się kradnie to się idzie do więzienia... pytał się co tam można robić

i pytał jak się czuje (a poważnie mój stomatolog bardzo przeżywał że musi mi tego zęba usunąć) powiedział że mogę płukać szałwią żeby się szybciej zagoiło.

dziękuje tak będe robiła

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)