Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-02, 20:16   #4651
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
mówi że to refluks i że niestety ale nie bardzo da się to leczyć, musimy się jakoś przemęczyć. będziemy mieć na pewno więcej pracy z praniem i prasowaniem (dobrze że mam mnóstwo ubranek to piorę tylko 1 na tydzień) no ale w końcu to minie uspokoiłam się bardzo zwłaszcza że zważyliśmy małą i ładnie przybiera kazała nam kontrolować wagę co tydzień tak na wszelki wypadek. ufff co za ulga
hej sorrki,że się wtrącam ale z tym refluksem to omów dokładnie temat z pediatrą

może to być łagodny objaw refluksu- akurat mój synek miał najbardziej lightową odmianę, natomiast refluks w mojej rodzinie jest dziedziczny i niestety dzieciaki w mojej rodzinie bardzo źle go znosiły- raz był kiepsko zdiagnozowany i nie leczony, chłopczyk ma dziś 6 lat i do dziś wielkie problemy z refluksem
dzieciaki właśnie kiepsko przybierał na wadze, inne z kolei od specjalnych mieszanek- miały obłędną masę

pozdrawiam wszystkie mamusie
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 20:22   #4652
rinco
Wtajemniczenie

No dobra, to jeszcze na koniec (bo zaraz się wyłączam i idę na trochę w kimono ) mam pytanie: czy któraś z Was karmi przez nakładki silikonowe? Bo ja niestety tak - Seba był karmiony przez pierwsze 2 doby tylko butlą i potem tak się przyzwyczaił do gumy, że w ogóle nie chciał łapać gołego cyca. A żeby w ogóle go karmić piersią musiałam zakładać nakładki. Teraz już ładnie łapie, ssie itd., tylko chciałabym go odzwyczaić od nakładek, ale nie wiem jak. Poza tym niby przez te nakładki karmienie jest mniej efektywne i rzeczywiście Seba wisi standardowo 30-45 min zanim się naje...
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 20:44   #4653
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Tak, ja rejestrowałam w przychodni. Zarejestrować się można już od 21tc (jakoś tak). Wizyt przed porodem jest coś około 6. Po porodzie niby też 6, ale możesz prosić o więcej i nikt nie powinien Ci odmówić (tak mówiła mi położna). Chciałam też zarejestrować dziecko do lekarza od razu, ale położna mi powiedziała, że tym się już ona zajmie. Ja tylko jej powiem po porodzie, do którego lekarza chciałabym dziecko zapisać, a ona zajmie się resztą
Ja już miałam jedną wizytę położnej, bo trochę późno się zarejestrowałam. Może jeszcze jedną zdążymy w przyszłym tygodniu umówić. Generalnie jestem bardzo zadowolona więc polecam skorzystać.
Oj, muszę i ja do przychodni pójść, zapisać siebie... Tylko nie wiem czy muszę się wyrejestrowywać u rodziców? Bo tam jestem ciągle zapisana... Do lekarza ogólnego nie chodzę bo nie choruję... Ale chyba nie będzie do mnie położna z drugiego końca miasta jechała...?
Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Bry
Ja trochę z rana posprzątałam w kuchni,bo dzisiaj mąż niestety nie pomoże w sprzątaniu, bo wozi do ślubu, więc musiał przygotować auto.
Na obiadek knedle z truskawkami a na deser sernik na zimno z truskawkami. Nie to żeby mnie ktoś naśladował

koleżanka z pracy dzwoniła, z godzinę chyba pogadałyśmy, zdała mi relację co się dzieje w pracy i coraz bardziej powatpiewam że tam wróce.
rozmawiałam w sprawie pracy z jedną osobą i chyba od stycznia jednak nastawiam się, że bardziej prawdopodobne jest, że pójdę już w nowe miejsce.
Ja też się zastanawiam nad powrotem do pracy... Wolałabym zmienić. Zobaczymy jak będzie.
Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
My staramy sie kąpać między 19-20, w zależności jak wychodzi karmienie, witaminę K+D dajemy do południa w trakcie karmienia, bo podobno lepiej się wchłania, oczka przemywam jak widzę, że coś się tam zbiera, nosek i uszka po kąpieli, pępka niczym nie smarujemy ani nie psikamy. W sumie staramy się robić wszystko w trakcie kąpieli.

Ja jednak odciągam delikatnie, bo chciałam zostawić i nie ruszać, ale ostatnio po kąpieli leciutko odciągnęłam i było tam troszkę białej mazi, więc wyczyściłam i będe tak robiła 2 razy w tygodniu. Poza tym znajoma nie ruszała i mały w 4 miesiącu trafił do lekarza, bo mu się tam ropa zrobiła i czekał go nieprzyjemny zabieg.

Co do wit. K+D to z tego co mi mówiono w szpitalu to podaje się ją jak karmi się piersią, jeśli dziecko karmione jest sztucznie to odstawia się. Nie wiem ile w tym prawdy, ale mnie tak poinstruowano
Dzięki za odpowiedź! Czyli jednak tak. Pamiętam kiedyś jak męża brat był u nas to dzwonił do niego ktoś ze szpitala właśnie po poradę, bo na izbę przyjęć przywieźli dziecko z takowym problemem i potrzebna była interwencja chirurgiczna... Tylko tamten chłopiec miał już chyba z 6 lat.
Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
A czy chcecie czy nie,to wam wkleję bo później nie będę miała dostępu do komputera.

Składniki na spód brownies:
115 g masła
100 g gorzkiej czekolady, połamanej na drobne kawałki
1 szklanka drobnego cukru do wypieków
2 duże jajka, w temperaturze pokojowej
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
115 g mąki pszennej

Do niewielkiego garnuszka włożyć masło, dodać czekoladę i rozpuszczać na małej mocy palnika, mieszając od czasu do czasu, aż składniki się połączą i powstanie gładki sos czekoladowy. Ściągnąć z palnika, odłożyć do lekkiego przestudzenia.

Jajka (w całości) ubić z cukrem przy pomocy miksera na puszystą pianę. Powoli wlewać lekko przestudzoną czekoladę (może być ciepła), miksując do połączenia. Dodać przesianą mąkę i zmiksować.

Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia (sam spód). ja dzielę ciasto na dwie porcje, i wykłądam dużą tortownicę, i taką malutką warstwa spodu jest cienka,ale dobrze to współgra potem z masą serową. Na spód przelać masę brownies, wyrównać. Piec w temperaturze 180ºC przez około 25 minut. Wyjąć z piekarnika.

Kiedy spód z brownies się piecze, przygotować masę serową.

Ser:
1kg sera
2 budynie śmietankowe /bez cukru/
1/2 litra kremówki
półtora szklanki cukru- 1/2 szkl.do sera, 1szkl.do białek
6-7 jajek (zależy jak duże)
cukier waniliowy

Ser:
Ser zmielić lub kupić gotowy zmielony. Do sera dodać cukier i cukier waniliowy, kolejno po jednym żółtku oraz budynie, następnie ubitą pianę z białek, na końcu ubitą kremówkę. Jeżeli ktoś lubi może dodać bakalie- przed kremówką. Piec godzinę w 180 stopniach. masy jest dużo, również na dwie tortownice, dużą i małą. zawszze robię dwie z racji że ser do serników pakowany jest po 1kg w wiaderku,a ja robię właśnie z takiego wierzch lukrujję albo polewam roztopioną czekoladą. aha i uważajcie, bo lubi opadać ale warto, bo jest przepyszny !
Ale apetyczny..
Cytat:
A na pokuszenie wstawię fotkę
To nie mój, ale podobny
O, teraz to już wymiękłam a w domciu nie ma nic słodkiego...
Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Ja mam ciągle takie skurcze własnie na cały brzuch, ale cóz z tego.

Dzis dowiedziałam się, ze dziewczyna z sr, urodziła w czwartek, termin miała jak ja, odeszły jej wody w nocy, o 3 pojechali do szpitala, a o 9 rano juz urodziła Dodam, ze we wtorek w sr nic nie wskazywało na to, ze cos sie zacznie dziać.

Ja mam takiego bociana, dostalismy wraz z życzeniami pod kościołem w dniu ślubu Bocian przy moim brzuchu
To może i u mnie to są skurcze? Tak mi cały brzuch napina...
Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Szymon zasnął po kąpaniu,siedze sobie z Filipkiem będziemy oglądać Xfactor jak nic innego nie znajdziemy.AAA Szymon wyrósł z pajaca na 62 w sumie mógłby go nosić ale w pupie za krótki
Mnie znowu zaczyna boleć gardło...do tego mam podły humor(jeżeli to tak można nazwać) jest mi strasznie smutno
Biduś... Może z tym gardłem to trzeba do lekarza? Ściskam, żeby zły humor odpędzić...
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
No dobra, to jeszcze na koniec (bo zaraz się wyłączam i idę na trochę w kimono ) mam pytanie: czy któraś z Was karmi przez nakładki silikonowe? Bo ja niestety tak - Seba był karmiony przez pierwsze 2 doby tylko butlą i potem tak się przyzwyczaił do gumy, że w ogóle nie chciał łapać gołego cyca. A żeby w ogóle go karmić piersią musiałam zakładać nakładki. Teraz już ładnie łapie, ssie itd., tylko chciałabym go odzwyczaić od nakładek, ale nie wiem jak. Poza tym niby przez te nakładki karmienie jest mniej efektywne i rzeczywiście Seba wisi standardowo 30-45 min zanim się naje...
Ja kupiłam na wszelki wypadek takie nakładki, ale strasznie wielkie mi się wydają. Nie wiem czy będę używać...

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Za tydzień w sobotę skończymy 38 tygodni... Tak się zastanawiam, czy nie pójść w ogródek... Strasznie mi zarasta, bo popadało trochę... Dla dziecka już będzie bezpiecznie... No, co. Najwyżej urodzę...
Stary 2012-06-02, 21:10   #4654
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Mam wiadomość od Karozki

"Cześć po długim oczekiwaniu dzisiaj o 13.40 przyszedł na świat Leonek 3550g, 58 cm długi Pozdrawiam
g ratulacje

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
ja używałam nakładek i moja najadała się w 10-15 min a jakie masz nakładki jakiej firmy?moje miały wielkie otwory przez które moja się dławiła i ja brzuszek bolał,a samego cyca tez nie umie chycić teraz odciągam i daje z butli i jest o wiele spokojniejsza

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

są różne rozmiary nakładek ja mam s
Stary 2012-06-02, 21:17   #4655
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość

[/COLOR]Za tydzień w sobotę skończymy 38 tygodni... Tak się zastanawiam, czy nie pójść w ogródek... Strasznie mi zarasta, bo popadało trochę... Dla dziecka już będzie bezpiecznie... No, co. Najwyżej urodzę...
Byle w rękawicach!!!! nic nie rób rękami w ziemi czasem!!
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 21:22   #4656
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Ja się zastanawiam nad kupnem takich nakładek silikonowych, Pewnie kupie je jak będę miała problem z poranionymi brodawkami.
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 21:24   #4657
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Byle w rękawicach!!!! nic nie rób rękami w ziemi czasem!!
Tak, tak w rękawiczkach. Nie umiem nic robić gołymi rękami.
Stary 2012-06-02, 21:29   #4658
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dziewczyny, na razie Was nie nadrabiam, bo....mam mega skurcze
Z jakiego kalkulatora skurczów korzystałyście?????
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 21:31   #4659
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Ojojoj...
Ja z zegarkiem ewentualnie sprawdzam... Przydałby się dobry kalkulator...
Stary 2012-06-02, 21:41   #4660
Gaabbi
Wtajemniczenie

Mam skurcze częste, co kilka minut i bardzo bolesne. Czop mi nie odszedł i wody też nie. Co mam robić??? Ja pierdzielę

Mamuśki gdzie jesteście??????????
Stary 2012-06-02, 21:42   #4661
inwytka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam nad kupnem takich nakładek silikonowych, Pewnie kupie je jak będę miała problem z poranionymi brodawkami.
O ile Twoje dziecko będzie chciało jeść z tymi nakładkami. Mój dzieć na przykład w ogóle nie chciał ssać z tymi nakładkami, więc jak byłam pogryziona, to pozostało mi tylko zaciskać zęby z bólu ale ogólnie nie narzekam, bo od samego początku nie mamy problemu z ssaniem cyca na przemian z butelką.

Zuzka
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 21:44   #4662
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Mam wiadomość od Karozki

"Cześć po długim oczekiwaniu dzisiaj o 13.40 przyszedł na świat Leonek 3550g, 58 cm długi Pozdrawiam
gratuluje
Cytat:
Mam skurcze częste, co kilka minut i bardzo bolesne. Czop mi nie odszedł i wody też nie. Co mam robić??? Ja pierdzielę

wez zapisuj sobie, jak bedą regularne to jedź, idz wez cieplą kąpiel, jak po tym nie przejdzie to znaczy, ze się zaczeło, wez tez nospę

mi wody nie odeszly, przebijali mi pęcherz plodowy
Stary 2012-06-02, 21:45   #4663
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:

O kurcze... Ja bym się chyba do szpitala szykowała... Sama nie wiem.
Stary 2012-06-02, 21:49   #4664
inwytka
Raczkowanie

Cytat:

Jak masz regularne i nie przechodzą po ciepłej kąpieli, to nie masz na co czekać. Mi też ani czop, ani wody nie odeszły. Czekałam w domu i liczyłam odstępy w skurczach przez 2 godziny i pojechałam na IP.

Zuzka
Stary 2012-06-02, 21:50   #4665
Tacca
Zakorzenienie

Idę poleżeć... Do jutra!
Gaabi trzymaj się!!!
Stary 2012-06-02, 21:55   #4666
Gaabbi
Wtajemniczenie

To idę wziąć ciepłą kąpiel.
Dam znać, czy mi przeszło.
Skurcze są bardzo bolesne
Stary 2012-06-02, 21:55   #4667
clauudik
Rozeznanie

AAAAA Gaabbi czyżby się zaczęło??? Mi mąż liczył na stoperze w komórce.

rinco jeśli chodzi o kąpiel, ja czasem karmię tuż przed wsadzeniem małego do wody, tzn bardziej daję mu się napić - cyc w buzię dosłownie na 2 minutki. On w sumie ma dosyć regularny cykl dnia i dlatego udaje nam się kąpać mniej więcej o stałej porze. W sumie to wydaje mi się, że dzięki tej kąpieli mamy mniej więcej stałe godziny karmienia w nocy i spania w dzień, mimo iż karmię na żądanie. Jeśli zaś chodzi o nakładki, to niestety nie pomogę, bo mój nie chciał przez nie ciągnąć.

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 22:25   #4668
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:

mi połózna mówiła, żeby jechać jak skurcze będą w odstępach poniżej 5minut a najlepiej jakby juz co 3 minuty były
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 22:30   #4669
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Mam wiadomość od Karozki

karozka gratulacje

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Gratuluję!!!

Timii - witam w klubie refluksowców. Ojej... najważniejsze to kładzenie malucha pod kątem, bo nawet jak nie chlusta mlekiem, to czuje pieczenie w przełyku, więc będzie płakać, biedactwo. Gdybym mogła Ci jakoś pomóc jeszcze to pytaj myśmy mieli taki refluks, że przez pół roku nie mieliśmy głębokiego wózka nawet i nigdzie nie wychodziliśmy, bo Michał zaczął jeździć dopiero w spacerówce, jak mógł już dłużej siedzieć pod kątem... dlatego musiałam kupić gondolę, bo miałam tylko spacerówkę
skoro masz takiego smoka, ze najada się w 10 minut to super! wiadomo, że te minuty to podaje się orientacyjnie - jedne dzieci ssą wolniej inne szybciej skoro SAMA tyle je, to wszystko w porządku, chodzi tylko o to, żeby na siłę nie odstawiać ssącego dziecka
kotku dziekuje, na pewno bede jeszcze pytac bo jest mnostwo watpliwosci co i jak robic

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej sorrki,że się wtrącam ale z tym refluksem to omów dokładnie temat z pediatrą

może to być łagodny objaw refluksu- akurat mój synek miał najbardziej lightową odmianę, natomiast refluks w mojej rodzinie jest dziedziczny i niestety dzieciaki w mojej rodzinie bardzo źle go znosiły- raz był kiepsko zdiagnozowany i nie leczony, chłopczyk ma dziś 6 lat i do dziś wielkie problemy z refluksem
dzieciaki właśnie kiepsko przybierał na wadze, inne z kolei od specjalnych mieszanek- miały obłędną masę

pozdrawiam wszystkie mamusie
hej, dzieki za odzew. napisz tylko jak refluks ma byc leczony. moj pediatra twierdzi ze niestety nie ma na to lekarstwa. jedyne co to kazala zageszczac nam mleko.

Cytat:
ja uzywalam raz w szpitalu jak juz z bolu nie moglam ale staralam sie za duzo nie stosowac bo podobno nie sa najlepsze dla dziecka. no i balam sie ze pozniej mała nie bedzie chciala cyca
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 22:34   #4670
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dziewczyny jaki kolor powinien miec czop? Bezbarwny albo rozowaty? Bo ja mam taki odcien pod zolty podchodzacy

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 22:37   #4671
szerylka
BAN stały

Tacca ja karmię zwykłym Bebiko 1 mleko początkowe ,córkę też od razu karmiłam tym ,Bebiko na receptę to to samo tylko jest hipoalergiczne w szpitalu również mu je podawano ,co do anemii nie mam wszystko jest w porządku czuję się wysmienicie mogłabym juz zacząć sporty uprawiać ale ze wzg na cc oczywiście tego nie zrobię czasami wiadomo jestem wykończona jak mały daje czadu staram się chociaz godzinkę dziennie kłaść spać tym bardziej że Tż ma urlop i mi pomaga
szerylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 22:40   #4672
Ewunia_1984
Zadomowienie

Gaabbi, i jak???
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 22:49   #4673
andzya
Zakorzenienie

Gaabbi,jak tam?
Ja w sprawie skurczy nie pomogę, u mnie się od wód zaczęło,a skurcze już w szpitalu po dłuższym czasie się pojawiły
Stary 2012-06-02, 22:55   #4674
inwytka
Raczkowanie

A więc mój opis porodu. Mam nadzieję, że kogoś zainteresuje moje wypracowanie.

Dzień przed porodem obudziłam się zaniepokojona, nie wiedziałam czym. Nie mogłam sobie znaleźć miejsca. Czułam, że coś się może wydarzyć, ale nie wiedziałam co. Bałam się nawet dzwonić do rodziców, żeby jakiejś złej wiadomości nie usłyszeć. Mierzyłam sobie ciśnienie i przez cały dzień miałam za wysokie, ale postanowiłam, że jak wróci Tż, to dopiero wtedy zadecyduję czy jechać do szpitala. No ale w końcu stwierdziłam, że i tak następnego dnia mam wizytę u mojej ginki i ona w razie utrzymującego się nadciśnienia skieruje mnie do szpitala. Tego dnia zaczęło mnie poważnie w krzyżu łupać Obejrzałam film, pogadałam z Tż i położyłam się dość późno. Między 3 a 4 nad ranem obudził mnie bolesny skurcz. Nie przejmowałam się tym. Stwierdziłam, że to może być przepowiadający, dlatego starałam się zasnąć. Nie było już mi dane spać tej nocy, bo skurcze przybierały na sile i częstotliwości. Poszłam się wykąpać. Tż zjadł śniadanie, ja z tych nerwów zjadłam tylko dwa ciastka owsiane, które dzień wcześniej piekłam, żeby się uspokoić :P około 6 rano byłam już na IP. Przyjęcie trwało ok. 1,5 godziny (mnóstwo badań, papierków do podpisu itp.). W tym czasie skurcze zmniejszyły swoją częstotliwość (jak były co 3-5 min, tak na IP miałam co 10-15min), ale lekarka badająca mnie stwierdziła, że wyglądam obiecująco. Szyjka scentrowana, rozwarcie na 1,5 palca i dawaj na porodówkę. Chwilę (no może nie taką chwilę ) jeszcze postałam z Tż na korytarzu, zadzwoniłam do mamy. W tym czasie położna latała po porodówce i mnie szukała Musiałam wrócić na łóżko, podpięli mnie pod ktg, w międzyczasie zrobili usg. Powiedziałam Tźowi, żeby jechał podbić moje ubezpieczenie, bo pewnie do wieczora będę się męczyć (pół godziny po tym jak pojechał, ja dzwoniłam, żeby szybko wracał, bo jestem już w połowie). Szpital , w którym rodziłam, to masówka i hala produkcyjna, więc jak zobaczyli, że wolno się rozwieram, to przebili mi pęcherz płodowy, a potem jeszcze dowalili kroplówkę z oksytocyną. No i wtedy dopiero zaczęła się jazda. Coraz gorzej wytrzymywałam skurcze. Cały czas musiałam leżeć, nie mogłam ani chodzić, ani kucać. Praktykantka, która cały czas nade mną czuwała, przy każdym moim skurczu podchodziła i pytała czy na pewno nie chcę ZZO. A ja byłam twarda i odmawiałam. Do czasu... przy 8 cm rozwarcia błagałam o znieczulenie. Szybko podpisałam zgodę na ZZO. Przyszedł anestezjolog, bardzo miły pan tak na marginesie. Zaczął już majstrować przy moim kręgosłupie, a ja czułam, że zbliża się skurcz. Zaczęłam krzyczeć, żeby się jeszcze nie wbijał, bo mi idzie skurcz i na pewno się poruszę. On powiedział, że może się palić i walić, ale nie mogę się ruszyć, bo on już zaczął się wbijać. Takiego wrzasku, to chyba jeszcze nie wydałam z siebie, ale przynajmniej się nie poruszyłam Wreszcie zaczęło mi się robić błogo, szkoda, że na krótko, bo niedługo potem miałam pełne rozwarcie i skurcze zaczęły przechodzić w bóle parte. Położna kazała mi przeć, ale że jeszcze trochę znieczulenie działało, to nie potrafiłam wypychać dziecka. Główka była za wysoko a ja źle parłam, koszmar, nie pozwolili mi przeć, a ja czułam coraz większą ochotę wydalenia tego klocka W końcu pozwolili mi przeć i przenieśli na samolot. Oczywiście tam też miałam problemy, położna na mnie krzyczała, że ja muszę wszystko kontrolować bo zamiast porządnie przeć, to patrzyłam, czy mi krzywdy tam nie robią no ale w końcu jakoś się zebrałam w sobie i wypchnęłam swoje dziecko. Była mała, krzycząca i śmierdząca wodami płodowymi oczywiście zostałam bardzo nacięta, ale tak to jest, jak się nie współpracuje z położną
A i rodziłam przy 20 osobowej grupie studentów. Nikt mnie nie pytał o zdanie, ale ja i tak miałam to w d...ie, chciałam tylko urodzić
W sumie rodziłam 6 godzin z kawałkiem, więc nie jest tak źle. Już nawet nie pamiętam jak bardzo mnie bolało potem już czułam tylko ulgę i szczęście, że już po wszystkim, bez komplikacji i dziecię jest zdrowe

Zuzka
Stary 2012-06-02, 22:59   #4675
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez inwytka Pokaż wiadomość
A więc mój opis porodu. Mam nadzieję, że kogoś zainteresuje moje wypracowanie.
Jasne, że interesuje masz rację, najważniejsze, że dzidzia zdrowa. A na studentów to ja bym się nie zgodziła i wywaliła z sali. Ja musiałam mieć ciszę, ciemno i spokój.

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 23:03   #4676
inwytka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Jasne, że interesuje masz rację, najważniejsze, że dzidzia zdrowa. A na studentów to ja bym się nie zgodziła i wywaliła z sali. Ja musiałam mieć ciszę, ciemno i spokój.
w sumie to tam były chyba same dziewczyny. I tak już patrzyły jak się pocę i wydzieram podpięta pod ktg, więc już mi było obojętne Zresztą wiedziałam na co się piszę wybierając ten szpital

Zuzka
Stary 2012-06-02, 23:17   #4677
Gaabbi
Wtajemniczenie

Leżałam w wannie około 45 minut i miałam dwa skurcze. Nie wiem, czy to woda tak działa, czy to nie to Teraz, po wyjściu, miałam znowu dwa skurcze, z którymi sobie poradziłam oddychając przeponą. Będę teraz leżała i siebie obserwowała. Zapisuję sobie co ile mam skurcze i zobaczymy co będzie. Najbardziej mnie "niepokoi" to, że ja jestem w miarę odporna na ból, a te skurcze na prawdę bolą bardzo. Dużo są mocniejsze, niż na miesiączkę, a miesiączki za czasów nastolatki przechodziłam tragicznie.
Dobra, nie pozostaje mi nic innego, jak czekać na rozwój wydarzeń.
Jestem zmęczona i chce mi się spać
Mój P śpi.... powiedział, że on już ma stresa i musi się zdrzemnąć A niech Chłopak śpi, na zdrowie
Szkoda, że żadna z Was nie wie gdzie można znaleźć ten kalkulator, co liczy skurcze. Pamiętam, że któraś z Was wklejała, ale nie pamiętam która i nie wiem dlaczego nie ma tego na pierwszej stronie
Stary 2012-06-02, 23:30   #4678
Alfahelisa
Zakorzenienie

hmm ja teraz tak na szybko znalazłam coś takiego
http://www.contractionmaster.com/

nie wiem jaki kiedyś był wrzucany
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 23:34   #4679
_millena
Zadomowienie

Nooo. wreszcie wsród żywych (tzn żywych wirtualnie).
Padam w zasadzie po całym dniu mocno zorganizowanym od południa.
D 12 nie mogłam sie zebrać, ale jak już sie ruszyłam to poszło jakoś.
Tż wreszcie poprzykręcał prawie wszystkie półki, ja sobie poukładałam rzeczy, przemeblowaliśmy troszkę sypialnie, oprócz kacika dla mlodego zrobiliśmy mini biblioteczkę i wreszcie mam gdzie ustawiać książki o seksie , do tej pory walały się gdzie popadnie , albo stały w pracowni i przychodzil klient i oczom jego ukazywała się np kamasutra
albo chociażby : w oczekiwaniu na dziecko, może nie o seksie, ale kompletnie nie zwiazana tematycznie z tym co robimy zawodowo
doszłam do wniosku, że będę jednak przewijać na komodzie, nawet nie wygląda to tak tragicznie jak myślałam, a przede wszystkim jest ergonomicznie, bo będę mieć wszystko pod ręką.
jeszcze nam zostały do powieszenia ramki, ale może poczekamy aż się młody na świecie pojawi, wstawimy wówczas focie. Na razie powiesiłam tylko ramki z obrazkami dla dzieci ( i to jeszcze krzywo i za wysoko ) ale coś się wymysli

Już nie pamiętam czy pisałam :
te Wasze dzieciaki są cudowne , na prawdę ! Co jedno to piękniejsze !!! I te minki, włoski, paluszki... cudownie !!!
wrzućcie czasem fotę jak wrzeszczą , żebyśmy nie myślały, że takie słodziaki są non stop !!!

Cytat:
Mam wiadomość od Karozki

ojej! GRATULACJE !!!!
widzę że begie odkorkowała kolejkę
Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
Hej,

Ja też chce rodzićmoże jakąś listę zrobimy?byłam na wizycie dziś i uwaga rozwarcie zwiększyło sie z 2 do 3 cm czopa ni ma i nic się nie dzieje mała tak nisko, że zmierzyć jej nie ma jak a skurczy brak nawet nie wiem jak bolą, bo nigdy nie miałam. Masaż szyjki był okropny, ale zniosę już wszystko.../do tp mamy 6 dni.....
rany... to jak masz takie rozwarcie, to przecież jak się zacznie, to pojedziesz, pierdniesz i urodzisz

Cytat:
Ale pępek też mam czarny i krecha jeszcze jest
czarny pępek ??

Cytat:
o jaaaaa... alez się podjarałam !!!!
zaraz ci znajde ten kalkulator !!!! momento !!

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 23:36   #4680
kism
Wtajemniczenie

Gabi, ja podawałam www.contractionmaster.com
Powodzenia!!!
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości