|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
|
|
|
|
#2912 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
Może tablica.pl z meblami? Cytat:
spróbuj! ![]() Jeśli chodzi o rogal do spania (taka poducha w literę C ) to mojej koleżance pomógł bardzo. Teraz używa jej jako podpórkę przy karmieniu. Kupię taką sobie, jak mi brzucho jeszcze urośnie, bo na razie taki sobie mam. I wszyscy się dziwią, że tak nisko, ja się nie martwię ale nie wiem czemu ludzi to tak zaskakuje. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2914 |
|
Zadomowienie
|
hejka a ja narazie tylko oglądam te słodkie ciuszki
![]() ja przed porodem kupie tylko kilka niezbędnych rzeczy do szpitala a cała reszta jak już dzidzi bedzie z nami
|
#2915 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
śliczne te niektóre rożki ![]() Cytat:
ale co tam, niech się cieszy, co mu będę żałować ![]() lourose, jakbyś miała wyżej to by się dziwili, że co tak wysoko nie wszystkim dogodzisz, taki naród ![]() mnie też wnerwia, że moja mama co mnie zobaczy już od progu biadoli, że coś brzuszka nie widać a ja jej na to widać, widać, tylko ty coś ślepa na stare lata jesteś ona mnie wkurzy, a ja ją Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-06-02 o 23:13 |
||
|
|
|
#2916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja moją denerwuję kiedy mówię do niej Babciu do bidulki nie dociera jeszcze, do mojego taty tak samo
|
|
|
|
|
#2917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie jedynie podtrzymuje na duchu fakt, że ten czas tak ucieka, więc mam nadzieję, że szybko miną te dni do wizyty. ![]() Ja również mam problem z bólami w odcinku lędźwiowym. Ale jaki to jest ból! Jakby ktoś szpile wbijał, a jak dłużej poleżę w jednej pozycji to ruszyć się nie mogę, bo tak mi od razu kręgosłup sztywnieje. Oszaleć można. Wczoraj nawet zastanawiałam czy ten ból nie promieniuje gdzieś do biodra, że to aż tak boli. Zastanawiałam się czy wpływ na te bóle ma moja praca - tryb siedząco-stojący czy też zła postawa, bo trochę garbus ze mnie. A Ty pracujesz cały czas?Z tymi nogami to mam podobnie! Tyle, że ja jedną nogę zarzucam na TŻ-ta. Dlatego też rozważam zakup tej poduchy, żeby za jakiś czas nie zadusić biedaka. Cytat:
Ja tak się nauczyłam do picia mleka rano, ale może rzeczywiście musiałabym spróbować pić na noc. Dziękuję za odpowiedź odnośnie poduszki. Utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że warto w nią zainwestować.
|
|
#2918 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
przed ciążą też zakładałam nogę na tż teraz trochę się boję by mi niechcący nie przyłożył w brzuch przez sen więc na wszelki wypadek odwracam się do niego tyłkiem |
||
|
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2920 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też kiepsko śpię. Pomaga zwinięta kołdra między nogami. Cytat:
|
||
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje,że nadrobilam wszystko i zmykam spać
![]() do jutra A i dzisiaj na suwaczku 21 tydz czyli wchodzimy w 22 ale ten czas leci
|
|
|
|
#2922 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mega wygodna pozycja i dobrze, że mąż nie ma nic przeciwko temu ![]() Cytat:
III trymestr oficjalnie zaczynam!! w 28tc dzidziuś opanowuje sztukę mrugania i potrafi śnić o mamusi podobno ![]() Sojka, widzę Cię!! jak się czujesz? Jak Zosieńka??
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-06-02 o 22:55 |
|||||
|
|
|
#2923 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dziewczyny, gratuluję Cytat:
chlebek wyszedł przepyszny ![]() od dziś tylko taki
|
|||
|
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
No i chyba dzisiaj nie zasne
chłop mnie wnerwia i kiedyś go ubije jak schabowego i ja mam z nim jechać do Zakopca na 3 dni... W życiu!!!!!!!!!!! ![]() I zgaga mnie męczy po tym głupim kubusiu, półtora butli wypiłam na wieczór i teraz mam |
|
|
|
#2925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hejka a raczej dzien dobry dzis idziemy na komunie znowu sie najem ale co tam wczesniej chudlam teraz wrocilam do wagi wiec narazie jest ok
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
Ja podziwiam te dziewczyny ktore wstaja o 4 czy 5 rano, ja wstalam dzis 6.20 i mam dosc i juz wiem ze caly dzien mam do d...
Do 9.00 jest w sam raz.. Znowu szkola |
|
|
|
#2927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale juz niedługo i bede spała dluzeja ja podziwiam te dziewczyny ktore chodza do szkoły
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
Hey kochane,
ja dziś wstałam o 6, malutka znów mnie kopniakami obudziła, w penym momencie, aż mi nóżkę włożyła w coś, aż zabolało miłego dzionka kochane, my dzisiaj będziemy jechali do teściów, a później do znajomych, gdzie koleżanka też jest w ciąży tylko miesiąc krócejniż ja.Kalpana nie mam pojęcia, ja będę kocyki kupowała w sklepie, bo musze dotknąc i zobaczyc na własne oczy ![]() anesh na all do 2zł mozna spokojnie kupic tylko w sumie przesyłka to chyba na jedno wyjdzie![]() zielona kolejnego tygodnia, anusia 6m-ca maggie III trymestru![]() kraven a gdzie foty spodni?? ![]() lukrecja bardzo ładny rożek
|
#2929 |
|
Zadomowienie
|
my dzis zaczynamy 6miesiac
|
#2930 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana
![]() Ja dzisiaj zaczynam 28 tydzień - masakra jakaś jak ten czas leci. A z Wami to chyba jeszcze szybciej. To 7 miesiąc jest? O Matko z córką ![]() Cytat:
Ja też co jakiś czas piekę chleb, ale nie mam maszynki. Ale chyba ją kupię. A mąż robił z gotowej mieszanki czy sam wrzucał składniki? Bo te mieszanki to według nich jedna ściema. A w ogóle to należą mu się ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Gratulacje |
||
|
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() ja wstaje o 6 i jestem wyspana i Jurek wtedy domaga siee spaceru![]() U Nas pochmurno ale ciepło
|
|
|
|
#2932 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja sie obudziłam dokładnie o 5:27 ale se gniła z kocicami w wyrku jeszcze i mnie uspiły mruczeniem
i wsataólam ponownie o 8:40 ubiertam sie i jade po nziemniaki bo mi sie chvce packów ziemniaczanych na obiad
|
|
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
kajaja
6 miesiaca katiem 7m-ca ale ten czas leci, ja 7 za dwa tygodnie
|
#2934 | |
|
Konto usunięte
|
Hej Mamuśki!!!
Ja dziś też wybywan na cały dzień.Chciałam sie tylko przywitac i życzyć miłego dnia Cytat:
![]() angel chyba Ty pytałąś o pieluski tetrowe ja kupiłam w pepco 10 szt za 10 zł czy 9 jakoś tak![]() wczoraj mama z bacia opowiadały mi o swoich porodach.mama to jeszcze w miare spoko w porównaniu z babcią,ale jak babcia zaczela opwiadac ze bylo 6 łóżek na sali,nie przysłonięte niczym,żadnym parawanem ani nic.i te położne wydzierające sie i podobno wszystki babki przeklinały swoich mężów a i gratuluje rozpoczetych tygodni
Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-06-03 o 10:15 |
|
|
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2936 | |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() mnie niestety zgaga męczy codziennie, niezależnie od tego co zjem ale jakoś daję sobie radę bez tabletek, żucie migdałów troszkę pomaga Cytat:
jeśli chodzi o chlebek, to nie używaliśmy mieszanki. w książeczce dołączonej do maszyny są podane podstawowe przepisy i z jednego z nich tż skorzystał. a w mieszanki też nie wierzę, lepiej samemu zrobić |
|
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
też podziwiam Te, które wstają tak wcześnie. ja mogę spać do 10
u mnie dziś pobudka o 7 (i teraz już zasypiam) bo musiałam na zajęcia jechać. całkowicie bez sensu, bo o 10 byłam już w domu i to jeszcze z zaliczeniem wizyty w jednej galerii w poszukiwaniu czegoś dla maluszka. Miały być promocje z okazji dnia dziecka i faktycznie fajne przeceny są, ale dla niemowlaczków nie było nicdostałam zaproszenie do udziału w konferencji naukowej. jakiś referat lub artykuł będę musiała przygotować... Już mi się to podoba ![]() Kajka gratulacja 6 mca! Katiem, Tobie 7! (idziemy łeb w łeb - ciekawe ktora pierwsza się rozpakuje?) Anusia, i co robicie z psiakiem?
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-06-03 o 11:27 |
|
|
|
#2938 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
W końcu mam czas, żeby do Was na bieżąco zaglądać. Dziś robimy sobie z Tż-tem zupełny dzień lenia czyli leżymy i nic kreatywnego nie robimy. Nawet obiadem nie muszę się martwić, bo TŻ-cik zaproponował, że zrobi spagetti, a ja mu w tej potrawie nigdy nie dorównam. Życzę Wam wszystkim miłego dnia. ![]() Cytat:
![]() A myślałaś już o jakimś konkretnym modelu? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przeczytałam to właśnie mojemu TŻ-towi i ma teraz wielką zagwozdkę jak to możliwe, że śni o tej mamie. Gratuluję Cytat:
|
|
#2939 |
|
Rozeznanie
|
Cześć,
a my dziś zaczynamy 20 tydzień cały czas nie daje mi spokoju jak to bedzie w zimie ze spacerami z malenstwem. jak je wtedy ubrać, żeby było mu naprawdę ciepło? Małe sprostowanie -dziś stuknął nam 20 tydzień czyli wchodzimy już w 21 Edytowane przez martusia26 Czas edycji: 2012-06-03 o 13:14 |
|
|
|
#2940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za oknem leje ale chyba i tak wezme parasol i pojde na spacer,bo w domu nie wytrzymam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.

gdzie my to zmieściliśmy na 38 m?
zaangażował się chłopina niesamowicie
coś czuję, że nawet jeśli wyjdzie wielki zakalec będę zmuszona go spróbować i jeszcze przytakiwać, że jeszcze nigdy tak dobrego chleba nie jadłam
A ja nadal wpadam do Was sporadycznie, bo naprawdę w ciągu tygodnia nie mam czasami czasu nawet na to, żeby komputer włączyć. Jednak lubię sobie tutaj do Was zajrzeć i poczytać co u Was.
Dzidzia pięknie kopie, nadal częściej aktywna jest od rana. Z gorszych rzeczy, to ostatnio mam problemy ze snem.
W każdej pozycji mi niewygodnie
Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z nią związane? Warto kupić?

chłop mnie wnerwia i kiedyś go ubije jak schabowego