Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-02, 21:37   #1441
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI

Dziewczyny z UK w ARGOSIE przecena konik morski fisher price 12.49 £

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 21:39   #1442
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Gdzieś czytałam, że nie ma prawa odmówić udzielenia zaległego urlopu, ale te przepisy się zmieniają, więc sprawdzę jesienią. A o wniosek fakultatywny składa się chyba dopiero pod koniec macierzyńskiego.
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Tak, tak - pod koniec. Też tak napisałam Niby nie ma prawda, ale różnie bywa.
Dziękuję Wam za odpowiedź Wiem, że jeżeli chodzi o fakultatywny muszę złożyć wniosek u pracodawcy na 7 dni przed planowanym urlopem a odnośnie tego wypoczynkowego to sama nie wiem kogo zapytać bo jak dzwoniłam do zus-u to nie potrafili mi jasno odpowiedzieć, wydaje mi się jednak, że tak jak pisze Mandragorrka - dobra wola pracodawcy. Nic na siłę, zobaczymy jak się sprawy potoczą.

Cytat:
wiesz co u nas jest rozdzielnośc majatkowa i ja bylam zatrudniona w firmie zanim zostalismy małżeństwem wiec może dlatego

Dziewczyny kiedy zaczełyście odczuwac skurcze przepowiadające??? Albo takie rozciaganie w miednicy?? Nie wiem jak to nazwac ale słabo się czuje....
Ja nie odczuwałam dotychczas żadnych skurczy - przynajmniej tak mi się wydaje. Czasem brzuch mi twardnieje jak dużo chodzę, odkąd jestem na zwolnieniu rzadko. Odczuwam jedynie coś w charakterze ukłuć, skurczy, pulsowania.. w pochwie od czasu do czasu.
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 21:42   #1443
Linka25
Zakorzenienie

i właśnie depoison
takiej nudy na wizytach w ciąży sobie zawsze życzymy żeby było nudno i żeby nic się nie działo!!!

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Mandi a jak to jest z macierzyńskim tj. jego rozpoczęciem? Jak to wygląda od strony formalnej? Co trzeba zrobić? Co i kiedy zgłaszamy pracodawcy?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 21:43   #1444
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Nie wyspana jak cholera, ale witam się w 36 tygodniu

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość

Zaczynamy dziś z Adasiem34 tydzień,

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
dzisiaj zaczynamy 36 tydzien

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość

Sprawdzałyście swój biorytm w dniu wyznaczonego terminu porodu?

http://magia.onet.pl/biorytm/

Mój biorytm fizyczny na 21 lipca 2012r. jest niestety kiepski..
Mój na 13 lipca jest kiepski, ale najgorszy mam 17-18 lipca. Czyżbym miała przenosić
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
jakie kupujecie butelki (jeśli kupujecie?), z jakimi smoczkami?
Zastanawiam się nad tą http://canpolbabies.com/pl/produkty/...group:2/page:1 albo wezmę Lovi
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
niestety zdjęcia są fatalnej jakości, skleroza i zapomniałam baterii do aparatu
furak Miłoszka aha i kaczuszka
Świetna bryka
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
a gdzies Ty byla caly dzien.
Mnie tez zebra bola normalnie nie umiem siedziec.
Leżałam
Cytat:
Bolą Cię z przodu czy z tyłu też??
Bolą mnie z każdej możliwej strony

Pytałam babci ile rodziła moją mamę: 3 dni, pytałam mamę ile mnie rodziła: 3 dni. Zapowiada mi się wręcz idealnie lekki poród A wszyscy u nas w rodzinie mieli wagę poniżej 3 kg Coś mi się zdaje, że będę miała cc

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 21:44   #1445
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
piszee z lezacej pozycji ale ide spac. ciao piekne!
Aha to bardziej położyć już się nie da

Cytat:
nie wiem czy inne dziewczyny też mają takie wrażenie, ale mnie się wydaje że w Polsce ciężarne wzbudzają zainteresowanie i takie opiekuńcze odruchy
Ustępowanie miejsca i tym podobne to norma
Że wzbudzają zainteresowanie to na pewno, ale mi osobiście jeszcze w ciąży nie zdarzyło się aby ktoś mi ustąpił miejsca. Ale z drugiej strony autobusem nie jeżdżę, na zakupy - oprócz spożywki chodzę niezbyt często - bo nie lubię, do gina prywatnie. Więc pewnie to też ma jakiś wpływ Ale odruchy opiekuńcze to na pewno - może nie całkiem obce osoby ale znajomi bliżsi i dalsi wykazują dużo większe zainteresowanie moim samopoczuciem i stanem zdrowia.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 21:53   #1446
Linka25
Zakorzenienie

Ja kupię butelkę poleconą przez prowadzącą SR jest to Medela Calma. Ponoć lepiej gdy smoczek jest szeroki (balonik)niż malutki i wąski. Wtedy dziecko ssie odpowiednio a nie gryzie.

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Rany, co oznacza "karmienie po palcu"? Oświecicie mnie?

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-06-02 o 21:55
Stary 2012-06-02, 21:53   #1447
pumas
Zakorzenienie

Wróciłam, jestem padnięta. Remonty i porządki w szafach u babci to nie na moje ciążowe siły.

Ja mam butelki TT, zwykłe i antykolkowe. Zobaczymy, jak się sprawdzą.

W poniedziałek idę podpisać umowę z moim szpitalem, a we wtorek idę na ostatnią wizytę. Ogólnie jak tak dalej będę szaleć i się nie oszczędzać, to będzie ze mną kiepsko.

Dobranoc, jutro was nadrobię
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-02, 21:56   #1448
chce_byc_mama
Zakorzenienie

"karmienie po palcu" to chyba jak sie ma jakies problemy z karmieniem ale to chyba wczesniakow dotyczy jak dobrze kojarze.

Amelcia
Stary 2012-06-02, 22:00   #1449
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
"karmienie po palcu" to chyba jak sie ma jakies problemy z karmieniem ale to chyba wczesniakow dotyczy jak dobrze kojarze.
przeraża mnie to wszystko

i cieszę się z tych zajęć w SR, one mnie trochę uświadamiają bo czuję się niepewnie w temacie "dzidziusiów"
Stary 2012-06-02, 22:05   #1450
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:

Mandi a jak to jest z macierzyńskim tj. jego rozpoczęciem? Jak to wygląda od strony formalnej? Co trzeba zrobić? Co i kiedy zgłaszamy pracodawcy?
Jak już urodzisz to zgłaszasz fakt pracodawcy - urlop/zasiłek macierzyński jest przyznawany od dnia porodu. Aby go uzyskać należy dostarczyć do pracodawcy skrócony odpis aktu urodzenia dziecka oryginalny. Zakład pracy na podstawie aktu wylicza ilość przysługującego urlopu - obecnie jest to 20 tygodni (140 dni). Powinni dać Ci jakieś pismo w który informują Cię, że udzielają Ci urlopu macierzyńskiego od dnia do dnia. Pod koniec urlopu możesz złożyć podanie o urlop macierzyński fakultatywny w wymiarze 4 tygodni.

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
i cieszę się z tych zajęć w SR, one mnie trochę uświadamiają bo czuję się niepewnie w temacie "dzidziusiów"
Nie Ty jedna... zajęcia w sr dużo mi dały, jestem spokojniejsza ale na nich nie da się przerobić wszystkich przypadków które mogą nam zgotować nasze kochane słoneczka

Stary 2012-06-02, 22:05   #1451
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Mój na 13 lipca jest kiepski, ale najgorszy mam 17-18 lipca. Czyżbym miała przenosić

Zastanawiam się nad tą http://canpolbabies.com/pl/produkty/...group:2/page:1 albo wezmę Lovi

Świetna bryka

Leżałam

Bolą mnie z każdej możliwej strony

Pytałam babci ile rodziła moją mamę: 3 dni, pytałam mamę ile mnie rodziła: 3 dni. Zapowiada mi się wręcz idealnie lekki poród A wszyscy u nas w rodzinie mieli wagę poniżej 3 kg Coś mi się zdaje, że będę miała cc
Nie myśl w ten sposób, nie ma reguły. Nastaw się pozytywnie. Jak nie będzie postępu porodu to zadecydują pewnie o cesarce. Nie sądzę, żeby męczyli Ciebie i maluch 3 dni. Silne skurcze przepowiadające mogą trwać dłużej ale wtedy najczęściej odsyłają do domu, a po odejściu wód nie można za długo czekać z porodem.

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Aha to bardziej położyć już się nie da

Że wzbudzają zainteresowanie to na pewno, ale mi osobiście jeszcze w ciąży nie zdarzyło się aby ktoś mi ustąpił miejsca. Ale z drugiej strony autobusem nie jeżdżę, na zakupy - oprócz spożywki chodzę niezbyt często - bo nie lubię, do gina prywatnie. Więc pewnie to też ma jakiś wpływ Ale odruchy opiekuńcze to na pewno - może nie całkiem obce osoby ale znajomi bliżsi i dalsi wykazują dużo większe zainteresowanie moim samopoczuciem i stanem zdrowia.
To ja ostatnio miałam sytuację, że dwie babeczki wbiły się przede mnie bez pytania Twierdząc, że one tylko z dwoma produktami.. Nie istotne, że ja też z małymi zakupami.. Jedna o mało nie odbiła mi się od brzucha tak się spieszyła

Kolejna sytuacja w markecie. Czekam z bratową w dłuuuugaśnej kolejce. Podeszłam do kas po jakiś drobiazg, coś słodkiego i słyszę rozmowę dwóch Pań - "jaka to, że niby pod pretekstem oglądania czegoś przy kasie, a tak pewnie zaraz nam wlezie w kolejkę.." Wróciłam oczywiście na swoje miejsce. Nie ma co mieć złudzeń

U ginekologa tłum babeczek w poczekalni mimo, że każda umówiona na konkretną godzinę. Wszystkie w otoczeniu swoich bohaterów, kobiety ciężarne stoją z braku miejsc - a tatusiowie siedzą otaczając ramieniem swoje niewiasty takie sytuacje też mają miejsce.

Tłum ludzi w busie. Stoję, tłum na mnie napiera, trzymam się dzielnie żeby nie wybić zębów w starciu z przednią szybą młodzieży szkolna siedzi i dyskutuje nie bacząc na nic. Staruszki też nie mają co liczyć na gest z ich strony.

Raz starsza Pani ustąpiła mi miejsce w kolejce. Przed świętami tłum ludzi do kasy, przestępuję z nogi na nogę - przepuściła mnie

Do tej pory nie było takiej sytuacji, że podróżując czy stojąc w kolejce poczułam się źle, dlatego jest mi obojętne zachowanie tych wszystkich ludzi bez wyobraźni. Nie mam im tego za złe, bardziej współczuję obojętności i bawi mnie z jakimi idiotami przychodzi nam obcować. Ale kilka razy zdarzyło mi się zwrócić uwagę komuś kto rozsiada się wygodnie a obok niego mdleje staruszka albo matka z dzieckiem na rękach obija się o szybę autobusu z braku równowagi bo taka obojętność ludzi doprowadza mnie do pasji..
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 22:10   #1452
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Jak już urodzisz to zgłaszasz fakt pracodawcy - urlop/zasiłek macierzyński jest przyznawany od dnia porodu. Aby go uzyskać należy dostarczyć do pracodawcy skrócony odpis aktu urodzenia dziecka oryginalny. Zakład pracy na podstawie aktu wylicza ilość przysługującego urlopu - obecnie jest to 20 tygodni (140 dni). Powinni dać Ci jakieś pismo w który informują Cię, że udzielają Ci urlopu macierzyńskiego od dnia do dnia. Pod koniec urlopu możesz złożyć podanie o urlop macierzyński fakultatywny w wymiarze 4 tygodni.
Dzięki. Czyli odpis aktu urodzenia jak go już uzyskam. A wcześniej zgłaszam fakt porodu: w formie dowolnej np. maila? Nie musi to być chyba na piśmie? Muszę to zgłosić niezwłocznie pewnie, czyli najlepiej w dzień po porodzie?

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:

Nie Ty jedna... zajęcia w sr dużo mi dały, jestem spokojniejsza ale na nich nie da się przerobić wszystkich przypadków które mogą nam zgotować nasze kochane słoneczka
Nie da się, pewnie, ale sporo rozjaśniaja jednak O niektórych rzeczach w ogóle bym nie pomyślała.
Na ostatnich zajęciach będziemy rozmawiać o szczepieniach, ciekawe co babeczka powie. Pewnie bardzo rozsądnie, bo ona ma takie mocno zdroworozsądkowe podejście i jest taka raczej eko
Stary 2012-06-02, 22:12   #1453
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki. Czyli odpis aktu urodzenia jak go już uzyskam. A wcześniej zgłaszam fakt porodu: w formie dowolnej np. maila? Nie musi to być chyba na piśmie? Muszę to zgłosić niezwłocznie pewnie, czyli najlepiej w dzień po porodzie?

Nie da się, pewnie, ale sporo rozjaśniaja jednak O niektórych rzeczach w ogóle bym nie pomyślała.
Na ostatnich zajęciach będziemy rozmawiać o szczepieniach, ciekawe co babeczka powie. Pewnie bardzo rozsądnie, bo ona ma takie mocno zdroworozsądkowe podejście i jest taka raczej eko
Ad 1. Dokładnie tak

Ad 2. Koniecznie zdaj relację z zajęć dot. szczepionek, ciekawa jestem co na ten temat powie Twoja położna.

Stary 2012-06-02, 22:12   #1454
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
dziękuje tak będe robiła
Nie ma sprawy
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Po wczorajszym spotkaniu z położną znów nie mam nic ciekawego do powiedzenia : ktg ok, mocz ok, wszystkie badania krwi ok (i nawet żelazo poszło w górę), wymaz pobrała, przy okazji sięgnęła do szyjki i orzekła, że Zośce się jeszcze na świat nie śpieszy - szyjka twarda jak kamień i zamknięta na głucho

ładny ten brązowy (tylko pałąk z zabawkami średnio mi się podoba)
Super, że wszytko gra

Fakt, zabawki nie są górnolotne, ale to zawsze można sobie doczepić wg uznania coś innego waham się miedzy brązowym a beżowym

Cytat:
Ja tak samo, w kolejce też jeszcze mnie nikt nie przepuścił
Cytat:

Rany, co oznacza "karmienie po palcu"? Oświecicie mnie?
Jak dziecko ma problemy ze ssaniem z piersi a nie chce sie dawać butelki lub z niej też nie umie jeść to strzykawką z rurką podaje się dziecku odciągnięte mleko jednocześnie wkładając mu palec do buzi opuszką w stronę podniebienia, żeby była namiastka sutka.
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 22:17   #1455
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Jak dziecko ma problemy ze ssaniem z piersi a nie chce sie dawać butelki lub z niej też nie umie jeść to strzykawką z rurką podaje się dziecku odciągnięte mleko jednocześnie wkładając mu palec do buzi opuszką w stronę podniebienia, żeby była namiastka sutka.
Dzięki

Zajęcia z karmienia w SR jeszcze przede mną
Stary 2012-06-02, 22:18   #1456
chce_byc_mama
Zakorzenienie

mam jakies dziwne przeczucie i czuje sie taka niespokojna,,,
Nie wiem czy to przez to ze tz mnie wkurzyl choc w sumie to juz mam gdzies... Jutro sie z nim policze ale jakos tak dziwnie sie czuje...

Amelcia
Stary 2012-06-02, 22:26   #1457
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Fakt, zabawki nie są górnolotne, ale to zawsze można sobie doczepić wg uznania coś innego waham się miedzy brązowym a beżowym
Ten beżowy bardziej mi się podoba, ale pewnie wzięłabym brązowy bo jest ciemniejszy. Leżaczek posłuży jeszcze dla dziecka starszego, które będzie w nim np. karmione, a ten śliczny beżowy kolorek łatwiej wybrudzić.

Cytat:
mam jakies dziwne przeczucie i czuje sie taka niespokojna,,,
Nie wiem czy to przez to ze tz mnie wkurzyl choc w sumie to juz mam gdzies... Jutro sie z nim policze ale jakos tak dziwnie sie czuje...
Kochana to pewnie przez Tż, bo na rodzenie to masz jeszcze dużo czasu

Stary 2012-06-02, 22:32   #1458
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Mandi no wlasnie nie wiem co to tak normalnie w klatce piersiowej az czuje taki jakis niepokoj.

Amelcia
Stary 2012-06-02, 22:35   #1459
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Mandi no wlasnie nie wiem co to tak normalnie w klatce piersiowej az czuje taki jakis niepokoj.
Jak jeszcze nie byłam w ciąży to zdarzało mi się odczuwać taki niepokój z niewyjaśnionego powodu. Tak jak bym miała jakiś ciężar na piersi. Przez jakiś czas tak się czułam, a potem przechodziło.
Może u Ciebie tak samo, tym bardziej, że Twój Tż dzisiaj narozrabiał.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-02, 22:35   #1460
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Po wczorajszym spotkaniu z położną znów nie mam nic ciekawego do powiedzenia (...) A ponieważ jest aż tak nudno, to następna wizyta (wbrew jakimś-tam odgórnym zaleceniom) nie za tydzień a dopiero 12 czerwca (wtedy też będzie ostatnie usg)

ładny ten brązowy (tylko pałąk z zabawkami średnio mi się podoba)

Na przykład wczoraj szwagierka spytała, czy pojedziemy dziś na Ku'damm rowerami. Tak, qr.wa, rowerami, w dziewiątym miesiącu ciąży?! Normalnie bym olała, a teraz jakoś wpieniają mnie nawet takie durne - choć w sumie niewinne - pytania

a ten Niemiec to tak chętnie daje?
bo to tutaj jednak rzadkość, jak zauważyłam.
Ad. 1 Oby do końca było tak nudno.
Ad. 2 Zabawki mają się podobać Zosi, a nie Tobie!
Ad. 3 Takie pytanie raczej nie doprowadziłoby mnie do złości, tylko ataku śmiechu.
Ad. 4 Nie mam pojęcia.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 22:35   #1461
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Zdenerwowałaś się i jest efekt Może jednak skusisz sie na meliske?
Stary 2012-06-02, 22:39   #1462
chce_byc_mama
Zakorzenienie

no to chyba jednak zrobie sobie meliske.
co mi szkodzi.

Amelcia
Stary 2012-06-02, 22:41   #1463
Soleilka
Zakorzenienie

nic mi się nie chce, chyba zaraz pójdę spać

Bloguję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-02, 22:45   #1464
chce_byc_mama
Zakorzenienie

kurcze skonczyla mi sie czysta melisa.
zaparzylam sobie taki mix: melisa, rumianek, koper wloski i imbir.

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
nic mi się nie chce, chyba zaraz pójdę spać
spalas caly dzien leniuszku

Amelcia
Stary 2012-06-02, 22:47   #1465
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze skonczyla mi sie czysta melisa.
zaparzylam sobie taki mix: melisa, rumianek, koper wloski i imbir.
Na pewno nie zaszkodzi

Uciekam spać, jak dla mnie to już późna godzina. Dobrej nocy

Stary 2012-06-02, 22:51   #1466
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
spalas caly dzien leniuszku
tylko leżałam. Nie dawałam rady usnąć, bo nie mam jak leżeć, każda pozycja sprawia mi ból Najbardziej przeraża mnie to, że to już mnie bardzo boli, a przecież do końca daleko, więc te żebra będą jeszcze bardziej boleć

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

W ogóle co mi dziś babcia powiedziała wg niej dziecko trzeba odebrać w rożku i zero fotelików do samochodu, bo to niebezpieczne. Godzinę ją uświadamiałam i w końcu do niej dotarło

Bloguję
Stary 2012-06-02, 22:55   #1467
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
tylko leżałam. Nie dawałam rady usnąć, bo nie mam jak leżeć, każda pozycja sprawia mi ból Najbardziej przeraża mnie to, że to już mnie bardzo boli, a przecież do końca daleko, więc te żebra będą jeszcze bardziej boleć

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

W ogóle co mi dziś babcia powiedziała wg niej dziecko trzeba odebrać w rożku i zero fotelików do samochodu, bo to niebezpieczne. Godzinę ją uświadamiałam i w końcu do niej dotarło
mi tez jest w kazdej pozycji niewygodnie.
najgozej mam z miednica.
boli strasznie.

ahhhh te babcie

Amelcia
Stary 2012-06-02, 23:02   #1468
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
mi tez jest w kazdej pozycji niewygodnie.
najgozej mam z miednica.
boli strasznie.

ahhhh te babcie
Mi najbardziej przeszkadzają żebra, do bólu bioder jestem przyzwyczajona - od 7 lat wypada mi lewy talerz biodrowy

Bloguję
Stary 2012-06-02, 23:08   #1469
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Mi najbardziej przeszkadzają żebra, do bólu bioder jestem przyzwyczajona - od 7 lat wypada mi lewy talerz biodrowy
dla mnie biodra sa nie do wytrzymania w nocy bo nie umiem sobie znalezc pozycji do spania.
a na renra tez juz probowalam wszystkiego i nie nie daje :/

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Kolejna czerwcowka sie rozpakowywuje !!!

Amelcia
Stary 2012-06-02, 23:16   #1470
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
Czyli pewnie 13 przed północą zaczniesz, 16 urodzisz, a 17 i 18 będziesz odpoczywać po tych trzech dniach.
.
.
.
To oczywiście żart. Mam nadzieję, że wszystkie będziały mieć albo lekkie porody, albo cc.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości