|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI
Cytat:
![]() ![]() Jeszcze ze 2-3 tygodnie i my zaczniemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1472 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja cc nie chcę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Zakorzenienie
|
Soleilka bralam paracetamol nie pomaga :/
Masakra wizja naszego rozpakowywania mnie przeraza. |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Zakorzenienie
|
Ale mnie dziś czyści
![]() ![]() Mnie też przeraża wizja rozpakowywania, szkoda, że to nie bociany przynoszą dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Zakorzenienie
|
Mi TŻ kupił kilogram, ale nie smakowały mi. Takie małe słodkie jeszcze są... Czekam na moje ulubione takie ogromne prawie czarne. I na agrest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1478 |
Zakorzenienie
|
a moje byly dobre ale truskawki kupilam i nie odsyc ze byly drogie jak diabli to jeszcze takie niedobre w ogole nie smakowaly jak truskawka
|
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Zakorzenienie
|
Odpowiedź jest w ostatnim akapicie. http://mlekomamy.pl/index.php?page=alias-2
|
![]() ![]() |
![]() |
#1480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1481 |
Zakorzenienie
|
ahh nawet mi nie mow mama tez mi pisala ze robila biszkopt z galaretka i truskawkami, takiego smaka mi narobila.
nic uciekam spac bo padam nocka znowupewnie bedzie z du.py, dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1482 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Brzuchatki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witam z rana z kawą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Zakorzenienie
|
Witam się z wami z łóżka. Pierwszy raz od hohoho leżę i nie wiem, co mam ze sobą zrobić. Normalnie to bym już szalała ze ścierą i mopem, a dzisiaj mam dzień lenia.
Mnie rozpakowywanie trochę przeraża, ale i jestem taka podekscytowana, że jak już pojadę do szpitala, to nie będę mogła się doczekać momentu narodzin małej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | ||
Zakorzenienie
|
hejka
![]() ![]() Mieliśmy dzisiaj z mężem jechać na piknik rodzinny z jego firmy, ale po wieściach z ostatniej wizyty gina nie wiem, czy sobie nie darować. brzuchol mi twardnieje codziennie, momentami dość mocno, i mam leżeć jak najwięcej. Siedzenie długie mi w ogóle nie służy ![]() Nie ekscytuje mnie wizja leżenia znowu przez cały dzień, ale wolałabym też urodzić jednak dopiero w 38 tyg, nie wcześniej. Chociaż małż się śmiał, że z tego miejsca co piknik będzie do szpitala jest blisko ![]() A do tego przyszły tydzień i tak się zapowiada intensywniej niż zwykle, bo w pon idę krew pobrać, w środę gin, w czwartek przyjeżdżają rodzice i może teście (ale moja mamcia już się zapowiedziała, że ona żarełko przygotuje a ja mam odpoczywać), w piątek myśleliśmy z małżem wyskoczyć na chwilę na jakąś dobrą włoską pizzę z okazji urodzin a w sobotę mam wymazy i może odwiedzi mnie koleżanka ze śląska Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a ja będę dzisiaj robić ciasto z truskawkami ![]()
![]() |
#1486 | |
Wtajemniczenie
|
Witam sie moja drogie już po kawce
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A potem już jak ja wyszłam z pokoju zabiegowego widzę tą babę, jak siedzi przed drzwiami do innego gabinetu i czeka na wizytę, i gada z mężem, że ona dopiero za 15 minut ma tą wizytę, jeszcze stwierdziła, że w sumie to ona na rentgen pójdzie teraz skoro ma tyyyyyle czasu (a chwilę już przed tym gabinetem siedziała). No myślałam w tamtym momencie, że mnie trafi
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-06-03 o 09:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | |
Zakorzenienie
|
Ja też nie zauważyłam, żeby ktoś się rozczulał nad ciężarnymi - może ja nie wzbudzam litości hehe. Chociaż wczoraj w superpharmie stanęłam przy kasie nie rozglądając się, że jest jedna kolejka i zostałąm obsłużona, na co ludzie tak się oburzyli, że aż naprawdę przykro się robi. W końcu jest napisane jak byk, że kobiety w ciąży i matki z dziećmi obsługiwane są bez kolejki.
W tesco również baba się wydarła na sprzedawcę z rybnego, żeby się zdecydował, kogo obsługuje i gdzie jest początek kolejki, bo ona lata wte i wewte i kupić o 5 min nie może, a ja księżna podeszłam i od razu dostałam co chciałam. Bezczelne babsko, dostało jej się kilka ciepłych słów ode mnie i tż ![]() Agunia, ja bym pewnie poszła na ten piknik, przecież nie musicie siedzieć niewiadomo ile, a spotkać ze znajoymi się można. Każdy chyba widzi, że w ciąży jesteś i nie będzie miał pretensji o angielskie wyjście. Z drugiej strony - pogoda za oknem taka sobie, trochę chyba zimno jak na piknikowanie? Ja dziś idę do babci na obiad, potem do teściów na deser, a potem wieczor ze znajomymi u nas w domu. Zapowiada się też intensywny tydzień, dużo spotkań itd ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Wtajemniczenie
|
skoro już w tym temacie to jak ostatnio stałam w kolejce do rejestracji - już w bardzo widocznej ciąży, przede mną stała babcia z małą wnuczką i mężczyzna, ja byłam ostatnia, no i przyszedł jakiś młody - na oko 25 lat - chłopka czy on może bez kolejki bo ma tylko odebrać wyniki, nie dość że kolejka krótka to jeszcze mu się stać nie chciało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja odkąd mam te twardnienia to owszem, zdarza mi się wykorzystywać ciążę w przychodni czasem, zwłaszcza jak jest długa kolejka albo wiem, że zaraz mam autobus a następny dopiero 40 min później. Ale jak jest mało ludzi to czekam. A wtedy akurat miałam bardzo słaby dzień, brzuch mnie tak napierniczał że aż mąż mnie do domu musiał odwozić
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-06-03 o 09:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1491 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
![]() Dziś lepiej spałam, ale ciągle mnie boli brzuch ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po to, żeby małą pupką trzepało ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wciągasz mleko do strzykawki. Końcówkę strzykawki i mały palec wkładasz dziecku do ust. Wtedy Maluch ssie Twój palec a mleko leci ze strzykawki. Ten sposób polecała mi położna, gdyby się okazało, ze mam za mało pokarmu o trzeba dokarmiać mm. Chodzi o to, żeby nie podawać butelki, a dokarmić Maluszka ![]()
![]() |
#1492 |
Raczkowanie
|
Witam po dłuższej nieobecności
![]() Dziś ciąg dalszy zaliczeń i egzaminów ale jakoś się to przejdzie ![]() Coraz częściej dostaje skurczy i mam czasmi dziwne wrażenie że mi się coś pcha między nogi, co nie jest fajne bo wtedy pawie co 5 min musze chodzić do wc. Mam nadzieje że u was wszytko ok i że jeszcze żadne maleństwo nei przyszło na ten świat. Ide przejrzec tak mneij więcej co u Was słychac i zaraz spadam na uczelnie pozdrawiam i ściskam was mocno ![]()
#1493 |
Zadomowienie
|
Ja wlaśnie zjadłam pycha naleśniki, lecę pod prysznic i do kościoła...
Ostatnio się nałaże, narobię (prasuje, sprzątam, przestawiam) 0 12 jestem ledwo żywa i jakoś mam mało czasu na wizaż... wcześniej strasznie czekałam na poród, teraz ciągle mam wrażenie że jeszcze jest tyle do zrobienia i mam nadzieje że dzidzia się nie urodzi zanim nie skończę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1494 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry w niedziele
![]() jestem strasznie niewyspana jakoś kiepsko z formą u mnie dzisiaj ![]() naszczęście teściowie zaprosili nas na obiadek i pomału szykujemy się do wyjścia ![]() miłego dnia dziewczyny ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | |
Rozeznanie
|
Czes kochane
Od czwartku leniuchowaliśmy u moich rodziców dlatego tak mi sie znikneło ![]() Wczoraj skorzystałam z okazji i poszłam do tej fajnej lekarki Usg super malutka jest super wymiarowa i waży 1900 w 32 tc. ![]() ![]() ![]() Mam uważać i sie bardzo oszczedzac żeby jeszcze te 4 tyg wytrzymać. Na badanieu takim zewnetrznym to by nie wyszło a mój gin nigdy w ten sposów nie kontrolował szyjki przez USG ![]() ![]() Ogólnie strasznie sie ciesze że poszłam do niej ![]() Cytat:
![]() ![]() Mykam Was nadrabiac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1496 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1497 | ||
Zakorzenienie
|
Depoison super wieści z wizyty
![]() Cytat:
Coś mi się tak kojarzy, że w przypadku kobiet, które już rodziły właśnie często tak jest, że szyjka częściej zaczyna się rozwierać od wewnątrz właśnie Cytat:
Dzisiaj do małża powiedziałam, że łatwiej już by chyba z dzieckiem było, bo przynajmniej by się człowiek nie zastanawiał, czy dobrze robi w ogóle wychodząc z domu, a tak przy takim uziemieniu i nakazie leżenia ile wlezie bywa ciężko ![]() Małż stwierdził, że przesadzam, on chyba myśli, że mi tak komfortowo teraz jest że hej, prawie nic nie muszę robić (poza obiadem czy wyjściem z psem, czy sporadycznie jakimiś drobnymi domowymi sprawami się zajmę jak pranie) tylko leżę do góry brzuchem całymi dniami. A ja mam tego serdecznie dość!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1498 | ||||
Zadomowienie
|
czesc! Ja pierwszy raz od tygodnia pospałam do 10!!! WOW! wstawałam 4 razy siusiu ale nie wybudziło mnie to!!!! jestem z siebie dumna
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Zakorzenienie
|
Witam
po bardzo ciężkiej nocy ![]() masakrycznie się wczoraj czułam, bolał mnie brzuch, nogi przeokropnie, no i na dodatek co chwile wstawałam do toalety i spac nie mogłam. .... az sie popłakałam z bezsilności ![]() mam nadzieje, ze nastepne noce będą lepsze....
#1500 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pogrubionego, to zgadzam się w 100% ![]() Eh... mężczyźni nigdy tego do końca nie zrozumieją... ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.