Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-02, 23:17   #1471
Soleilka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dla mnie biodra sa nie do wytrzymania w nocy bo nie umiem sobie znalezc pozycji do spania.
a na renra tez juz probowalam wszystkiego i nie nie daje :/

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Kolejna czerwcowka sie rozpakowywuje !!!
Mi się marzy wziąć coś przeciwbólowego i mieć spokój lekomanka ze mnie

Jeszcze ze 2-3 tygodnie i my zaczniemy

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 23:17   #1472
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
depoison
nie wiem czy inne dziewczyny też mają takie wrażenie, ale mnie się wydaje że w Polsce ciężarne wzbudzają zainteresowanie i takie opiekuńcze odruchy
Ustępowanie miejsca i tym podobne to norma
Niestety różnie bywa.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 23:18   #1473
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Czyli pewnie zaczniesz 13 przed północą, 16 urodzisz, 17 i 18 będziesz odpoczywać po tych trzech dniach.
.
.
.
To oczywiście żart. Mam nadzieję, że wszystkie będziały mieć albo lekkie porody, albo cc.
Śmiałam się do TŻ, że diagram zaczyna schodzić w nocy z 11 na 12, a on 12 ma urodziny

Ja cc nie chcę przeraża mnie wizja leżenia plackiem kilka godzin

Bloguję
Stary 2012-06-02, 23:20   #1474
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Soleilka bralam paracetamol nie pomaga :/

Masakra wizja naszego rozpakowywania mnie przeraza.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 23:21   #1475
Soleilka
Zakorzenienie

Ale mnie dziś czyści Kilogram czereśni to był zły pomysł

Mnie też przeraża wizja rozpakowywania, szkoda, że to nie bociany przynoszą dzieci

Bloguję
Stary 2012-06-02, 23:24   #1476
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ale mnie dziś czyści Kilogram czereśni to był zły pomysł

Mnie też przeraża wizja rozpakowywania, szkoda, że to nie bociany przynoszą dzieci
tez pojadlam troche czeresni przed tem.

Amelcia
Stary 2012-06-02, 23:27   #1477
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
tez pojadlam troche czeresni przed tem.
Mi TŻ kupił kilogram, ale nie smakowały mi. Takie małe słodkie jeszcze są... Czekam na moje ulubione takie ogromne prawie czarne. I na agrest

Bloguję

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-02, 23:32   #1478
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Mi TŻ kupił kilogram, ale nie smakowały mi. Takie małe słodkie jeszcze są... Czekam na moje ulubione takie ogromne prawie czarne. I na agrest
a moje byly dobre ale truskawki kupilam i nie odsyc ze byly drogie jak diabli to jeszcze takie niedobre w ogole nie smakowaly jak truskawka

Amelcia
Stary 2012-06-02, 23:35   #1479
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Rany, co oznacza "karmienie po palcu"? Oświecicie mnie?
Odpowiedź jest w ostatnim akapicie. http://mlekomamy.pl/index.php?page=alias-2
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 23:46   #1480
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
a moje byly dobre ale truskawki kupilam i nie odsyc ze byly drogie jak diabli to jeszcze takie niedobre w ogole nie smakowaly jak truskawka
Ja mam działkowe Dzisiaj ciasto z truskawkami jadłam

Bloguję
Stary 2012-06-02, 23:52   #1481
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
ahh nawet mi nie mow mama tez mi pisala ze robila biszkopt z galaretka i truskawkami, takiego smaka mi narobila.

nic uciekam spac bo padam nocka znowupewnie bedzie z du.py,

dobranoc

Amelcia
Stary 2012-06-03, 08:27   #1482
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dzień Dobry Brzuchatki Pospałam, zjadłam śniadanie i mogę myśleć o planach na niedzielę. Miłego dnia Kobietki

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 08:44   #1483
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
niestety zdjęcia są fatalnej jakości, skleroza i zapomniałam baterii do aparatu
furak Miłoszka aha i kaczuszka
naprawdę fajnie się prezentuje

Witam z rana z kawą Ja juz po kościółku.
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 08:51   #1484
pumas
Zakorzenienie

Witam się z wami z łóżka. Pierwszy raz od hohoho leżę i nie wiem, co mam ze sobą zrobić. Normalnie to bym już szalała ze ścierą i mopem, a dzisiaj mam dzień lenia.

Mnie rozpakowywanie trochę przeraża, ale i jestem taka podekscytowana, że jak już pojadę do szpitala, to nie będę mogła się doczekać momentu narodzin małej
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 09:13   #1485
agunia82
Zakorzenienie

hejka Ja w końcu po przespanej nocy, co prawda budziłam się na siku (i leki), ale nie miałam znowu dwugodzinnej przerwy w spaniu Jak padłam po 23 tak wstałam wpół do dziesiątej.
Mieliśmy dzisiaj z mężem jechać na piknik rodzinny z jego firmy, ale po wieściach z ostatniej wizyty gina nie wiem, czy sobie nie darować. brzuchol mi twardnieje codziennie, momentami dość mocno, i mam leżeć jak najwięcej. Siedzenie długie mi w ogóle nie służy
Nie ekscytuje mnie wizja leżenia znowu przez cały dzień, ale wolałabym też urodzić jednak dopiero w 38 tyg, nie wcześniej.
Chociaż małż się śmiał, że z tego miejsca co piknik będzie do szpitala jest blisko
A do tego przyszły tydzień i tak się zapowiada intensywniej niż zwykle, bo w pon idę krew pobrać, w środę gin, w czwartek przyjeżdżają rodzice i może teście (ale moja mamcia już się zapowiedziała, że ona żarełko przygotuje a ja mam odpoczywać), w piątek myśleliśmy z małżem wyskoczyć na chwilę na jakąś dobrą włoską pizzę z okazji urodzin a w sobotę mam wymazy i może odwiedzi mnie koleżanka ze śląska

Cytat:

Dzis zjadłam chyba z 2 kg owoców, nie mówiąc o innych rzeczach. Pyszne wszystko i zdrowe ale za dużo i czuję się jak mała beczka
ja wczoraj też się tak najadłam, truskawkami i arbuzem Arbuza jeszcze jadłam na noc, chociaż małż mi nie chciał go dać, bo stwierdził, że będę latać sikać jak głupia i go budzić (jakbym i tak nie latała co rusz )

Cytat:
też czekam na te czereśnie

Cytat:
a ja będę dzisiaj robić ciasto z truskawkami miało być wczoraj, ale byłam zbyt padnięta

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 09:20   #1486
wanilllka82
Wtajemniczenie

Witam sie moja drogie już po kawce dziś jestem nie formie, jestem zmęczona ciążą, jak wiele z Was, wiem że będzie mi brakować buszowania małego w brzuszku ale już bym chciała miec go przy sobie, miec swoją firurę, swoje ubrania...

Cytat:
depoison
nie wiem czy inne dziewczyny też mają takie wrażenie, ale mnie się wydaje że w Polsce ciężarne wzbudzają zainteresowanie i takie opiekuńcze odruchy
Cytat:
tak to prawda choc tutaj tez sie z tym spotkalam, ale nie jest to takie chuchanie i dmuchanie jak w PL
nie wiem skąd macie takie przekonanie że w Polsce tak jest, ja się osobiście nie spotykam z żadnymi życzliwymi odruchami związanymi z moja widoczną ciążą, oczywiście nie o rodzinę mi chodzi choć często wydaje mi się że moja mama uważa że przesadzam bo kiedyś to kobiety.... raczej spotkam się z sytuacjami o których wspomniała cynamonowy deserek
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 09:26   #1487
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
nie wiem skąd macie takie przekonanie że w Polsce tak jest, ja się osobiście nie spotykam z żadnymi życzliwymi odruchami związanymi z moja widoczną ciążą, oczywiście nie o rodzinę mi chodzi choć często wydaje mi się że moja mama uważa że przesadzam bo kiedyś to kobiety.... raczej spotkam się z sytuacjami o których wspomniała cynamonowy deserek
różnie u nas z tym jest, ja się spotykam i z życzliwymi reakcjami (choć rzadko) jak przepuszczenie w kolejce, ale i z takimi jak ostatnio u mnie w przychodni. Na drzwiach do pokoju zabiegowego jest wywieszona wielka tabliczka "kobiety w ciąży zapraszamy bez kolejki". Ostatnio jak byłam na badaniach pytam się, kto teraz będzie wchodził do gabinetu, na co pewien facet "moja żona, ale ona się spieszy na badania", dziewczyna siedząca obok od razu do nich "ale na drzwiach jest wywieszona tabliczka, że ta pani (tu wskazuje na mnie) ma pierwszeństwo". Facet widzę po minie od razu bulwers, babka mina skwaszona. Ja i tak w sumie jak powiedział o tych badaniach nie chciałam się przed nią "wpychać", więc spytałam kolejnej osoby, czy mogę wejść przed nią.
A potem już jak ja wyszłam z pokoju zabiegowego widzę tą babę, jak siedzi przed drzwiami do innego gabinetu i czeka na wizytę, i gada z mężem, że ona dopiero za 15 minut ma tą wizytę, jeszcze stwierdziła, że w sumie to ona na rentgen pójdzie teraz skoro ma tyyyyyle czasu (a chwilę już przed tym gabinetem siedziała). No myślałam w tamtym momencie, że mnie trafi

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-06-03 o 09:29
Stary 2012-06-03, 09:31   #1488
pumas
Zakorzenienie

Ja też nie zauważyłam, żeby ktoś się rozczulał nad ciężarnymi - może ja nie wzbudzam litości hehe. Chociaż wczoraj w superpharmie stanęłam przy kasie nie rozglądając się, że jest jedna kolejka i zostałąm obsłużona, na co ludzie tak się oburzyli, że aż naprawdę przykro się robi. W końcu jest napisane jak byk, że kobiety w ciąży i matki z dziećmi obsługiwane są bez kolejki.
W tesco również baba się wydarła na sprzedawcę z rybnego, żeby się zdecydował, kogo obsługuje i gdzie jest początek kolejki, bo ona lata wte i wewte i kupić o 5 min nie może, a ja księżna podeszłam i od razu dostałam co chciałam. Bezczelne babsko, dostało jej się kilka ciepłych słów ode mnie i tż

Agunia, ja bym pewnie poszła na ten piknik, przecież nie musicie siedzieć niewiadomo ile, a spotkać ze znajoymi się można. Każdy chyba widzi, że w ciąży jesteś i nie będzie miał pretensji o angielskie wyjście. Z drugiej strony - pogoda za oknem taka sobie, trochę chyba zimno jak na piknikowanie?

Ja dziś idę do babci na obiad, potem do teściów na deser, a potem wieczor ze znajomymi u nas w domu. Zapowiada się też intensywny tydzień, dużo spotkań itd

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
różnie u nas z tym jest, ja się spotykam i z życzliwymi reakcjami (choć rzadko) jak przepuszczenie w kolejce, ale i z takimi jak ostatnio u mnie w przychodni. Na drzwiach do pokoju zabiegowego jest wywieszona wielka tabliczka "kobiety w ciąży zapraszamy bez kolejki". Ostatnio jak byłam na badaniach pytam się, kto teraz będzie wchodził do gabinetu, na co pewien facet "moja żona, ale ona się spieszy na badania", dziewczyna siedząca obok od razu do nich "ale na drzwiach jest wywieszona tabliczka, że ta pani (tu wskazuje na mnie) ma pierwszeństwo". Facet widzę po minie od razu bulwers, babka mina skwaszona. Ja i tak w sumie jak powiedział o tych badaniach nie chciałam się przed nią "wpychać", więc spytałam kolejnej osoby, czy mogę wejść przed nią.
A potem już jak ja wyszłam z pokoju zabiegowego widzę tą babę, jak siedzi przed drzwiami do innego gabinetu i czeka na wizytę, i gada z mężem, że ona dopiero za 15 minut ma tą wizytę, jeszcze stwierdziła, że w sumie to ona na rentgen pójdzie teraz skoro ma tyyyyyle czasu (a chwilę już przed tym gabinetem siedziała). No myślałam w tamtym momencie, że mnie trafi
Ja nigdy nie wykorzystuję ciąży do tego, żeby być przed kimś nawet, jeśli jest taka wywieszka. Ale denerwuje mnie, że ludzie są tacy zerojedynkowi, nie wpuszczą i już nawet, jakby się człowiekowi coś działo.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 09:31   #1489
wanilllka82
Wtajemniczenie

skoro już w tym temacie to jak ostatnio stałam w kolejce do rejestracji - już w bardzo widocznej ciąży, przede mną stała babcia z małą wnuczką i mężczyzna, ja byłam ostatnia, no i przyszedł jakiś młody - na oko 25 lat - chłopka czy on może bez kolejki bo ma tylko odebrać wyniki, nie dość że kolejka krótka to jeszcze mu się stać nie chciało
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-03, 09:33   #1490
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Agunia, ja bym pewnie poszła na ten piknik, przecież nie musicie siedzieć niewiadomo ile, a spotkać ze znajoymi się można. Każdy chyba widzi, że w ciąży jesteś i nie będzie miał pretensji o angielskie wyjście. Z drugiej strony - pogoda za oknem taka sobie, trochę chyba zimno jak na piknikowanie?
małż to pojedzie nawet sam, bo tam sporo atrakcji fajnych ma być (z których właściwie ja w ogóle nie skorzystam). Nie będzie tam nikogo niestety, kogo bym znała Ci bliźsi znajomi małża wybywają akurat w ten weekend. A to jest aż na hucie, całe miasto do przejechania, więc nie chcę ganiać męża jak coś, żeby mnie odwoził do domu jak się gorzej poczuje i jechał tam z powrotem. Jakby było bliżej, to bym na pewno pojechała. Nic, mam jeszcze chwilę czasu żeby podumać

Ja odkąd mam te twardnienia to owszem, zdarza mi się wykorzystywać ciążę w przychodni czasem, zwłaszcza jak jest długa kolejka albo wiem, że zaraz mam autobus a następny dopiero 40 min później. Ale jak jest mało ludzi to czekam. A wtedy akurat miałam bardzo słaby dzień, brzuch mnie tak napierniczał że aż mąż mnie do domu musiał odwozić

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-06-03 o 09:36
Stary 2012-06-03, 09:49   #1491
Irmusia81
Zakorzenienie

Witam niedzielnie

Dziś lepiej spałam, ale ciągle mnie boli brzuch Tak dziwnie od pępka w górę, jest napięty, bolesny przy zmianie pozycji, chodzeniu. Nie mam pojęcia od czego to... Wzięłam nospę i magnez, ale nie wiem czy pomoże... Wczoraj leki nie pomogły... Może to od jelit albo wątroby

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Ja mam opory odnośnie samego sposobu użycia, że trzeba jednak ustami wydzielinę z nosa wciągać, nie wiem czy dam radę, nawet jeżeli wydzielina nie ma bezpośredniego kontaktu z ustami
Ja też I na pewno się na to nie zdecyduję. W końcu wystarczy trochę wyczucia i na pewno nie zrobi się dziecku krzywdy gruszką.

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ano na szczęście możliwe Rozmawiałam tutaj z księdzem o tym i kuzynka też rozmawiała z tym, który będzie chrzcić. Robi się takie wyjątki w pewnych sytuacjach. Kuzynce bardzo zależy, a ja nie jestem teraz w stanie polecieć do Polski. Także ja będę wpisana w dokumentach, a moja mama poda małego do chrztu.
Ciekawe. Nie wiedziałąm, że jest taka możliwość.

Cytat:
niestety zdjęcia są fatalnej jakości, skleroza i zapomniałam baterii do aparatu
furak Miłoszka aha i kaczuszka
Super zakupy

Cytat:
Chciałam też od razu po fakultatywnym wykorzystać zaległy wypoczynkowy z 2012r ale szef nie wyraża zgody. Nie wiem jak to jest uregulowane prawnie, czy ma obowiązek pozwolić mi wykorzystać zaległy urlop czy to zależy od jego widzi mi się.
Z tego co pamiętam, to raczej nie moze Ci odmówić udzielenia zaległego urlopu wypoczynkowego

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Nikt mi nie odpowiedział, po co w leżaczku wibracje.
Po to, żeby małą pupką trzepało

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
A ja jestem i nikt nic nie mówi. Jaki urlop macierzyński?? Jak się pracuje na swoim to nie ma czegoś takiego. Tak szczerze nie wiem skąd to wzięłaś. Zdaję sobie sprawę o możliwości bycia wspólnikiem bądź osobą współpracującą, ale na razie nie chcę takiej opcji .
Na pewno jest Nawet jak jest się bezrobotnym, to przysługuje urlop macierzyński (wiem, bo jestem zarejestrowana i zostałam już uświadomiona w tym temacie).

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Po wczorajszym spotkaniu z położną znów nie mam nic ciekawego do powiedzenia : ktg ok, mocz ok, wszystkie badania krwi ok (i nawet żelazo poszło w górę), wymaz pobrała, przy okazji sięgnęła do szyjki i orzekła, że Zośce się jeszcze na świat nie śpieszy - szyjka twarda jak kamień i zamknięta na głucho
A ponieważ jest aż tak nudno, to następna wizyta (wbrew jakimś-tam odgórnym zaleceniom) nie za tydzień a dopiero 12 czerwca (wtedy też będzie ostatnie usg)
To super!

Cytat:
depoison
Zgadzam się Choć nie zawsze się to sprawdza Nawet w sklepach z kasą pierwszeństwa zdarza się, że kasjerka "nie widzi" mojego brzucha

Cytat:
[/COLOR]Rany, co oznacza "karmienie po palcu"? Oświecicie mnie?
Wciągasz mleko do strzykawki. Końcówkę strzykawki i mały palec wkładasz dziecku do ust. Wtedy Maluch ssie Twój palec a mleko leci ze strzykawki. Ten sposób polecała mi położna, gdyby się okazało, ze mam za mało pokarmu o trzeba dokarmiać mm. Chodzi o to, żeby nie podawać butelki, a dokarmić Maluszka
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 09:51   #1492
luby957
Raczkowanie

Witam po dłuższej nieobecności
Dziś ciąg dalszy zaliczeń i egzaminów ale jakoś się to przejdzie
Coraz częściej dostaje skurczy i mam czasmi dziwne wrażenie że mi się coś pcha między nogi, co nie jest fajne bo wtedy pawie co 5 min musze chodzić do wc.

Mam nadzieje że u was wszytko ok i że jeszcze żadne maleństwo nei przyszło na ten świat.
Ide przejrzec tak mneij więcej co u Was słychac i zaraz spadam na uczelnie

pozdrawiam i ściskam was mocno
Stary 2012-06-03, 09:58   #1493
nicki86
Zadomowienie

Ja wlaśnie zjadłam pycha naleśniki, lecę pod prysznic i do kościoła...
Ostatnio się nałaże, narobię (prasuje, sprzątam, przestawiam) 0 12 jestem ledwo żywa i jakoś mam mało czasu na wizaż... wcześniej strasznie czekałam na poród, teraz ciągle mam wrażenie że jeszcze jest tyle do zrobienia i mam nadzieje że dzidzia się nie urodzi zanim nie skończę Ja jeszcze żadnych bolesnych skurczy nie mam... czasami tylko mnie boli jak mam z rana pełniejszy pęcherz a pchła mi się pcha na niego z całej siły...no i ta kość łonowa boli. Ale podobno do wszystkiego można się przyzwyczaić
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 10:02   #1494
muminek82
Wtajemniczenie

Dzień dobry w niedziele
jestem strasznie niewyspana jakoś kiepsko z formą u mnie dzisiaj
naszczęście teściowie zaprosili nas na obiadek i pomału szykujemy się do wyjścia
miłego dnia dziewczyny

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Po wczorajszym spotkaniu z położną znów nie mam nic ciekawego do powiedzenia : ktg ok, mocz ok, wszystkie badania krwi ok (i nawet żelazo poszło w górę), wymaz pobrała, przy okazji sięgnęła do szyjki i orzekła, że Zośce się jeszcze na świat nie śpieszy - szyjka twarda jak kamień i zamknięta na głucho
A ponieważ jest aż tak nudno, to następna wizyta (wbrew jakimś-tam odgórnym zaleceniom) nie za tydzień a dopiero 12 czerwca (wtedy też będzie ostatnie usg)
cieszę sie że wszystko wporządku
Cytat:

Świetna bryka

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
naprawdę fajnie się prezentuje
Witam z rana z kawą Ja juz po kościółku.

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie

Dziś lepiej spałam, ale ciągle mnie boli brzuch Tak dziwnie od pępka w górę, jest napięty, bolesny przy zmianie pozycji, chodzeniu. Nie mam pojęcia od czego to... Wzięłam nospę i magnez, ale nie wiem czy pomoże... Wczoraj leki nie pomogły... Może to od jelit albo wątroby

Super zakupy
przykro mi że brzuszek tak boli,oby szybko przeszło po no-spie!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 10:06   #1495
linzey
Rozeznanie

Czes kochane
Od czwartku leniuchowaliśmy u moich rodziców dlatego tak mi sie znikneło
Wczoraj skorzystałam z okazji i poszłam do tej fajnej lekarki Usg super malutka jest super wymiarowa i waży 1900 w 32 tc.Tz i Zosia byli ze mna , póżniej zrobiła mi jeszcze USg dopochwowe żeby ocenic szyjke i o ile długośc jest ok 35 cm ale nestety szyjka zaczyna się rozwierać nie od zewnątrz a od wewnątrz
Mam uważać i sie bardzo oszczedzac żeby jeszcze te 4 tyg wytrzymać.
Na badanieu takim zewnetrznym to by nie wyszło a mój gin nigdy w ten sposów nie kontrolował szyjki przez USGDo tego zbadała mi ph i wyszedł stan zapalny- nie mam zadnych upławów ani pieczenia a tu Dostałam jakies grobułki.
Ogólnie strasznie sie ciesze że poszłam do niej
Cytat:
Dziewczyny czy to prawda, że zwolnienia lek. można wystawiać tylko do 36 tc? W 37 tc. lekarz już nie wystawi zwolnienia?[COLOR="Silver"]
W pierwszej ciąży tak miałam że dostałam w 36 tc do konca ciaży a podobno ppotem sciagają juz z macierzynskiego czyli rodze 2 tyg po terminie i mam 2 tyg krótszy macierzynski ale prawda jest taka że to dobra wola lekarza i tyle- kto sprawdzi mi karte ciazy i oceni na ile tp jest ustalony prawidłowo

Mykam Was nadrabiac
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 10:11   #1496
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
A do tego przyszły tydzień i tak się zapowiada intensywniej niż zwykle, bo w pon idę krew pobrać, w środę gin, w czwartek przyjeżdżają rodzice i może teście (ale moja mamcia już się zapowiedziała, że ona żarełko przygotuje a ja mam odpoczywać), w piątek myśleliśmy z małżem wyskoczyć na chwilę na jakąś dobrą włoską pizzę z okazji urodzin a w sobotę mam wymazy i może odwiedzi mnie koleżanka ze śląska
Faktycznie sporo tego Ja ostatnio czuję się tak źle, że doszłam do wniosku, że wyjścia, spotkania będę ograniczać do absolutnego minimum Po prostu nie cieszą mnie wyjścia, na których myślę ciągle o tym, ze brzuch mnie boli albo szyjka kłuje tak, zę mam ochotę krzyczeć z bóluA zakupy to jakiś koszmar teraz... Nie mam siły chodzić po sklepach, stać w kolejkach itd... A tu jeszcze chociaż miesiąc trzeba wytrzymać

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Witam sie moja drogie już po kawce dziś jestem nie formie, jestem zmęczona ciążą, jak wiele z Was, wiem że będzie mi brakować buszowania małego w brzuszku ale już bym chciała miec go przy sobie, miec swoją firurę, swoje ubrania...
Jak bym czytała o sobie Dziś rano buczałam mężowi, ze mam już dość Kocham naszego synka, wiem, że musi jeszcze posiedzieć w brzuchu, ale po prostu jestem już zmęczona....

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
J
Ja nigdy nie wykorzystuję ciąży do tego, żeby być przed kimś nawet, jeśli jest taka wywieszka. Ale denerwuje mnie, że ludzie są tacy zerojedynkowi, nie wpuszczą i już nawet, jakby się człowiekowi coś działo.
A ja owszem. Zaczęłam niedawno Zresztą czuję się jak z krzyża zdjęta, więc nie mam sobie nic do zarzucenia w tym temacie

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
Witam po dłuższej nieobecności
Dziś ciąg dalszy zaliczeń i egzaminów ale jakoś się to przejdzie
Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
przykro mi że brzuszek tak boli,oby szybko przeszło po no-spie!
Mam nadzieję, ze przejdzie...

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Wczoraj skorzystałam z okazji i poszłam do tej fajnej lekarki Usg super malutka jest super wymiarowa i waży 1900 w 32 tc.Tz i Zosia byli ze mna , póżniej zrobiła mi jeszcze USg dopochwowe żeby ocenic szyjke i o ile długośc jest ok 35 cm ale nestety szyjka zaczyna się rozwierać nie od zewnątrz a od wewnątrz
Na badanieu takim zewnetrznym to by nie wyszło a mój gin nigdy w ten sposów nie kontrolował szyjki przez USGDo tego zbadała mi ph i wyszedł stan zapalny- nie mam zadnych upławów ani pieczenia a tu Dostałam jakies grobułki.
)
Super, ze wizyta udana Co do rozwierania szyjki od wewnątrz, to chyba już normalne na tym etapie. Byleby za szybko nie postępowało
Stary 2012-06-03, 10:18   #1497
agunia82
Zakorzenienie

Depoison super wieści z wizyty

Cytat:
Czes kochane
fajnie, że z małą ok, a Ty się oszczędzaj i będzie wszystko dobrze.
Coś mi się tak kojarzy, że w przypadku kobiet, które już rodziły właśnie często tak jest, że szyjka częściej zaczyna się rozwierać od wewnątrz właśnie

Cytat:
Faktycznie sporo tego Ja ostatnio czuję się tak źle, że doszłam do wniosku, że wyjścia, spotkania będę ograniczać do absolutnego minimum Po prostu nie cieszą mnie wyjścia, na których myślę ciągle o tym, ze brzuch mnie boli albo szyjka kłuje tak, zę mam ochotę krzyczeć z bóluA zakupy to jakiś koszmar teraz... Nie mam siły chodzić po sklepach, stać w kolejkach itd... A tu jeszcze chociaż miesiąc trzeba wytrzymać

Jak bym czytała o sobie Dziś rano buczałam mężowi, ze mam już dość Kocham naszego synka, wiem, że musi jeszcze posiedzieć w brzuchu, ale po prostu jestem już zmęczona....
Ja na szczęście jeszcze tylko 2 tyg muszę nogi zaciskać, też już czasem mam dość tej ciąży, zmęczona już strasznie jestem.
Dzisiaj do małża powiedziałam, że łatwiej już by chyba z dzieckiem było, bo przynajmniej by się człowiek nie zastanawiał, czy dobrze robi w ogóle wychodząc z domu, a tak przy takim uziemieniu i nakazie leżenia ile wlezie bywa ciężko
Małż stwierdził, że przesadzam, on chyba myśli, że mi tak komfortowo teraz jest że hej, prawie nic nie muszę robić (poza obiadem czy wyjściem z psem, czy sporadycznie jakimiś drobnymi domowymi sprawami się zajmę jak pranie) tylko leżę do góry brzuchem całymi dniami. A ja mam tego serdecznie dość!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-03, 10:21   #1498
anna99302
Zadomowienie

czesc! Ja pierwszy raz od tygodnia pospałam do 10!!! WOW! wstawałam 4 razy siusiu ale nie wybudziło mnie to!!!! jestem z siebie dumna gorzej bo cały czas mnie kłuje jakby jajnik...i to tylko z jednej strony. Myślicie, że to mały?? lezy z tamtej strony wlaśnie...

Cytat:

To ja ostatnio miałam sytuację, że dwie babeczki wbiły się przede mnie bez pytania Twierdząc, że one tylko z dwoma produktami.. Nie istotne, że ja też z małymi zakupami.. Jedna o mało nie odbiła mi się od brzucha tak się spieszyła

Kolejna sytuacja w markecie. Czekam z bratową w dłuuuugaśnej kolejce. Podeszłam do kas po jakiś drobiazg, coś słodkiego i słyszę rozmowę dwóch Pań - "jaka to, że niby pod pretekstem oglądania czegoś przy kasie, a tak pewnie zaraz nam wlezie w kolejkę.." Wróciłam oczywiście na swoje miejsce. Nie ma co mieć złudzeń

U ginekologa tłum babeczek w poczekalni mimo, że każda umówiona na konkretną godzinę. Wszystkie w otoczeniu swoich bohaterów, kobiety ciężarne stoją z braku miejsc - a tatusiowie siedzą otaczając ramieniem swoje niewiasty takie sytuacje też mają miejsce.

Tłum ludzi w busie. Stoję, tłum na mnie napiera, trzymam się dzielnie żeby nie wybić zębów w starciu z przednią szybą młodzieży szkolna siedzi i dyskutuje nie bacząc na nic. Staruszki też nie mają co liczyć na gest z ich strony.

Raz starsza Pani ustąpiła mi miejsce w kolejce. Przed świętami tłum ludzi do kasy, przestępuję z nogi na nogę - przepuściła mnie

Do tej pory nie było takiej sytuacji, że podróżując czy stojąc w kolejce poczułam się źle, dlatego jest mi obojętne zachowanie tych wszystkich ludzi bez wyobraźni. Nie mam im tego za złe, bardziej współczuję obojętności i bawi mnie z jakimi idiotami przychodzi nam obcować. Ale kilka razy zdarzyło mi się zwrócić uwagę komuś kto rozsiada się wygodnie a obok niego mdleje staruszka albo matka z dzieckiem na rękach obija się o szybę autobusu z braku równowagi bo taka obojętność ludzi doprowadza mnie do pasji..
ehhh jak się czyta o tych sytuacjach to aż się słabo robi. mnie najbardziej wkurzają starzy ludzie. Sorry, ale jeżeli macie siłę żeby zapieprzac po marketach, to macie też siłę żeby postac chwilę jak ciężarna ja siedzę! Nie mówiąc o zapachu od nich! Mam wrażenie, że się nie kąpią bo już im nie zależy...ale czy ja muszę cierpiec z tego powodu

Cytat:
mam jakies dziwne przeczucie i czuje sie taka niespokojna,,,
Nie wiem czy to przez to ze tz mnie wkurzyl choc w sumie to juz mam gdzies... Jutro sie z nim policze ale jakos tak dziwnie sie czuje...
To pewnie przez pełnię. Ja też tak miałam wczoraj
Cytat:

Na pewno jest Nawet jak jest się bezrobotnym, to przysługuje urlop macierzyński (wiem, bo jestem zarejestrowana i zostałam już uświadomiona w tym temacie).
:
Nie zrozumiałaś mnie. Ja na macierzyński nei mogę isc bo musi ktoś firmy pilnowac a firma jest za duza żeby mąż ogarnął to sam
Cytat:
Czes kochane
W pierwszej ciąży tak miałam że dostałam w 36 tc do konca ciaży a podobno ppotem sciagają juz z macierzynskiego czyli rodze 2 tyg po terminie i mam 2 tyg krótszy macierzynski ale prawda jest taka że to dobra wola lekarza i tyle- kto sprawdzi mi karte ciazy i oceni na ile tp jest ustalony prawidłowo

Mykam Was nadrabiac
Ale fajnie, że mała już taka duża!!! i zaciskaj nogi oby do tego 36!!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 10:24   #1499
ewka5891
Zakorzenienie

Witam

po bardzo ciężkiej nocy
masakrycznie się wczoraj czułam, bolał mnie brzuch, nogi przeokropnie, no i na dodatek co chwile wstawałam do toalety i spac nie mogłam. .... az sie popłakałam z bezsilności
mam nadzieje, ze nastepne noce będą lepsze....

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 10:26   #1500
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na szczęście jeszcze tylko 2 tyg muszę nogi zaciskać, też już czasem mam dość tej ciąży, zmęczona już strasznie jestem.
Dzisiaj do małża powiedziałam, że łatwiej już by chyba z dzieckiem było, bo przynajmniej by się człowiek nie zastanawiał, czy dobrze robi w ogóle wychodząc z domu, a tak przy takim uziemieniu i nakazie leżenia ile wlezie bywa ciężko
Małż stwierdził, że przesadzam, on chyba myśli, że mi tak komfortowo teraz jest że hej, prawie nic nie muszę robić (poza obiadem czy wyjściem z psem, czy sporadycznie jakimiś drobnymi domowymi sprawami się zajmę jak pranie) tylko leżę do góry brzuchem całymi dniami. A ja mam tego serdecznie dość!
Noo u Ciebie na szczęście już tylko 2 tygodnie
Co do pogrubionego, to zgadzam się w 100%
Eh... mężczyźni nigdy tego do końca nie zrozumieją...

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Nie zrozumiałaś mnie. Ja na macierzyński nei mogę isc bo musi ktoś firmy pilnowac a firma jest za duza żeby mąż ogarnął to sam
Aaaa ok

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Witam

po bardzo ciężkiej nocy
masakrycznie się wczoraj czułam, bolał mnie brzuch, nogi przeokropnie, no i na dodatek co chwile wstawałam do toalety i spac nie mogłam. .... az sie popłakałam z bezsilności
mam nadzieje, ze nastepne noce będą lepsze....
Przytulam Oj ciężka ta końcówka ciąży jest....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości