XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-03, 11:47   #1441
fablous
Zakorzenienie

Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon

Cytat:
Napisane przez clara099 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,
mam do Was pytanie odnośnie strojenia kościoła. mamy sami ślub w tym dniu, zatem sami musimy go przystroić. z tego, co orientowałam się w kwiaciarni ceny za dekorację kościoła wahają się od 600-1000 zł (już z kwiatami). szukam jakiejś tańszej alternatywy. na allegro jest multum organzy na dekoracje, widziałam fantastyczne lampiony na świece w sklepie, mam dostęp do tanich kwiatków ciętych, ale nie wiem czy się w to wszystko bawić i kogo w to zaangażować (trzeba to najpierw rozstawić, a później posprzątać). a Wy jak rozwiązujecie sprawę z dekoracją kościoła? jak się kształtują u Was ceny? czy któraś z Was kupuje może dekoracje?
pozdrawiam
Ja wynajmuję firmę, która kompleksowo robi mi dekorację: sala, kościół, samochód a także wiązanki dla mnie i świadkowej. Co do ceny to jeszcze nie dogadałyśmy się konkretnie, więc nawet nie wiem. Dekoratorka to znajoma, której ufam w zupełności, ma bardzo fajne poczucie estetyki, podobają mi się jej prace . Do tego zajmuje się zupełnie wszystkim, kupuje wszystko co trzeba więc nam nic nie zostaje na głowie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dziewczynki,

mozecie mi podpowiedziec, u kogo kupowalyscie winietki?

Zapomniałam o nich zupełnie....
Ja też jeszcze nie kupiłam winietek, chętnie podpatrzę jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na all
Jak się czujesz kochana?

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Kocurku ja nie pomogę bo zamówię same plany stołów bez winietek .
Co u Ciebie? Jak się czujesz?

Dziewczyny znalazłam fajną stronkę i mają calkiem ładne plany stołów, zaproszenia itp.
http://fontanessi.abc24.pl/default.a...048&pro=644666
Świetne plany, bardzo mi się podobają. Gdybyśmy robili coś takiego to na pewno zamówiłabym u tego gościa

W ogóle to nie pamiętam kto wrzucił piosenkę Ani Dąbrowskiej, ale zakochałam się . Ten utwór chodzi za mną cały dzień.

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 11:48   #1442
carmelova
Zakorzenienie

I w ogóle hit hitów! Moja mami kupiła sobie sukienkę w pierwszym sklepie do którego weszłyśmy!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Sukienka mamy.jpg (12,2 KB, 63 załadowań)
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 11:56   #1443
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
I w ogóle hit hitów! Moja mami kupiła sobie sukienkę w pierwszym sklepie do którego weszłyśmy!
Bardzo ładna i gustowna

Ja z moją mamą wyruszam na shopping w lipcu.

Stary 2012-06-03, 12:00   #1444
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
świetna

Ja niedawno kupiłam mu w Intimi własnie bokserki biale, z szarymi lamówkami całe w mózgi, a na newralgicznym miejscu jest wieki mózg i piszę: Here's my brain.
Zobaczył to i mówi: ... no wiesz
Stary 2012-06-03, 12:03   #1445
Karolina_83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez clara099 Pokaż wiadomość
a Wy jak rozwiązujecie sprawę z dekoracją kościoła? jak się kształtują u Was ceny? czy któraś z Was kupuje może dekoracje?
pozdrawiam
U nas na szczęście dekoracja kościoła zajmują się siostry zakonne a że robią to cudnie to jestem spokojna o wszystko. Same kupują kwiaty trzeba tylko powiedzieć co się chce. Koszty za całość to od 200-400 zł (zależy jakie kwiaty wybierzemy) a że jest jeden ślub przed nami to dzielimy wszystko na pół i wychodzi niewiele. Dziewczyna ta co jest przed chce białe hortensje i mieczyki (liczymy, że cena będzie niska bo to wtedy sezon na te kwiaty), mi w sumie do niczego nie pasują ale że są to piękne i duże kwiaty to zgodziłam się na to co ona wybrała. Na dwa tygodnie przed mamy spotkać się we dwie z zakonnicą i wszystko konkretnie już ustalić.
Wczoraj mieliśmy termin potwierdzania i oczywiście za dużo telefonów nie było więc tych co nie jesteśmy pewnie musimy obdzwonić. Na szczęście mamy już prawie 100 osób (plus ileś tam jeszcze niewiadomych) liczba minimalna 120 ale bierzmy wszystkie noclegi u niego więc mam nadzieję że nawet jak nie zbierzmy tej liczby to mam nadzieję że się jakoś dogadamy. Teraz wiem że podpisanie umowy z minimalną wymaganą liczbą osób to był błąd bo to tylko dodatkowy niepotrzebny stres.
Ostatnie dwa tygodnie było dla mnie jakieś strasznie dołujące bo odmówiło mi rodzeństwo cioteczne i w sumie jakby stworzyć ranking najlepszych wymówek to byliby chyba w czołówce niestety.
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 12:05   #1446
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
świetna

Ja niedawno kupiłam mu w Intimi własnie bokserki biale, z szarymi lamówkami całe w mózgi, a na newralgicznym miejscu jest wieki mózg i piszę: Here's my brain.
Zobaczył to i mówi: ... no wiesz

Hahaha, dobre
Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Bardzo ładna i gustowna

Ja z moją mamą wyruszam na shopping w lipcu.
Dziękuję Mama ma rozmiar 36/36, więc wygląda w niej świetnie
Stary 2012-06-03, 12:07   #1447
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolina_83 Pokaż wiadomość
Ostatnie dwa tygodnie było dla mnie jakieś strasznie dołujące bo odmówiło mi rodzeństwo cioteczne i w sumie jakby stworzyć ranking najlepszych wymówek to byliby chyba w czołówce niestety.
To już jakaś plaga chyba. Co wymyślili, że kota muszą nakarmić?

Stary 2012-06-03, 12:13   #1448
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie jedną z najgłupszych wytuacji o jakiej słyszałam to było potwierdzenie przez ciotkę Młodych przybycia, po czym telefon do PMki w dniu ślubu, że jednak nie przyjdzie, bo musi kredyt spłacać
Stary 2012-06-03, 12:15   #1449
Karolina_83
Raczkowanie

Cytat:
No z tym kotem to dobre - bo mają dwa koty, nazwisko też kocie a wymówka - ma zaliczenia i zjazd - odpadła nam siostra cioteczna jej mąż i dzieci.
Jedna mieszka w Szwecji - brak urlopu - o weselu wie od roku, zaproszenie od kwietnia - odpadło dwie osoby.
Dwie ciąże - jedna początkowa, druga bardziej zaawansowana obie wykluczają możliwość uczestnictwa w moim weselu mimo, że są na miejscu - odpadło 4.
Dwa uzasadnione przypadki - jedna siostra cioteczna ma termin porodu na 4 tygodnie przed weselem a że mieszka w Szwecji to nikt jej do samolotu nie wpuści i za duże ryzyko a druga ma wesele swojego chrześnika 200km więc też rozumiem - odpadło 6.
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 12:20   #1450
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
W Nanu-Nana w Bonarce

Co do męskich bokserek to właśnie kliknęłam Tżtowi te: http://allegro.pl/ck-calvin-klein-bo...362176280.html.
uwielbiam mojego TZ w Calvinach mam ochote go schrupac od razu

Cytat:
bardzo ladna gdzie kupiona? Ta koronkowa czesc jest podszyta czyms bezowym czy przezroczysta?

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 12:42   #1451
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
uwielbiam mojego TZ w Calvinach mam ochote go schrupac od razu

bardzo ladna gdzie kupiona? Ta koronkowa czesc jest podszyta czyms bezowym czy przezroczysta?
Jest podszyta cielistym materiałem Kupiona w Vissavi w Bonarce.

Dzisiaj -30% na wszystko w Mohito, więc wsiadam na rower i jadę do M1 Przyjemne z pożytecznym :P
Stary 2012-06-03, 13:03   #1452
MiciaKicia
Zakorzenienie

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 13:05   #1453
fablous
Zakorzenienie

Cytat:

Dzisiaj -30% na wszystko w Mohito, więc wsiadam na rower i jadę do M1 Przyjemne z pożytecznym :P
Promocja jest już od 1.06. Sama skorzystałam z niej w piątek, kupiłam sobie śliczną bluzeczkę

Stary 2012-06-03, 13:13   #1454
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:

ooo zagladne tam ja dzisiaj robie trzecie podejscie do Mohito

Stary 2012-06-03, 13:40   #1455
melod_y
Zakorzenienie

wrocilam z zajec...

nena- my mamy barmana.. i placimy ogolnie za obsluge i alkohol razem barmanowi.. Nie mam czasu i checi latac za dodatkowym alkoholem, zreszta jak Oni nam to tlumaczyli, lepiej jesli oni kupia, bo to co zostanie to bedzie ich, a jesli np. gosciom posmakuje jeden tym alkoholu i braknie go? to co? nigdy nie przewidzimy czego pojdzie najwiecej.. tak wiec oni daja nam wglad do faktur i nic nam nie zginie i nie bedziemy palcic za to co nie zeszlo
i chyba tez placimy 1000 zl za obsluge i mowia ze za alkohol pewnie zaplacimy 600 zl (chyba ze goscie na prawde duuuuuuzo wypija to policza nam wiecej, albo jak mniej- to mniej zaplacimy ) Ale mowia ze to im sie nie zdarza ale wola o tym napomniec.
I nie placimy za "kradzione" szklanki

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 13:44   #1456
Magdzia0108
Zadomowienie

Cześć dziewczynki. Wczoraj miałam dzień wycięty z życia - odchorowywałam piątkowy wieczór panieński, hehe.

W skrócie - wszystko co zaplanowałam było zrealizowane tzn byłyśmy najpierw na sesji fotograficznej z dziewczynami (było nas 9). Szampan był, rozluźniłyśmy się sesja się każdej podobała Potem taxi zawiozło nas do centrum miasta i tam poszłyśmy do studia na zajęcia pool dancing (taniec na rurach) Mi się podobało, części dziewczynom również. Tym którym nie wychodziło już mniej, ale nie okazywały tego, po prostu nie wykonywały wszystkich rzeczy, które nam pokazywano, ale robiły np fotki lub kręciły nas Po 22:00 wróciłyśmy do mojego mieszkania. Cały dzień od rana mieszkanie oddałam do dyspozycji siostrze i rewelacyjnie je udekorowała - klimat hawajski był - napisy, kwiaty hibiskusa, plakat z widokiem na ocean i delfiny , balony, nadmuchana palma, balon, piłka plażowa i inne rzeczy, rurki, naszyjniki hawajskie itp sprawy Spisała się na medal Zjadłyśmy coś na ciepło, bo każda była głodna po 4 godzinach. Następnie dziewczyny zrobiły mi test na znajomość przyszłego męża - wyszło całkiem nieźle 9 na 15 pytań dobrze Potem wręczyły mi prezent - powiedziały, że nie chciały kupować jakiś głupich prezentów tylko coś co mi się spodoba - bielizna na noc poślubną - kazały mi same wybrać więc wiedziałam, jaką dostanę, ale po za tym dostałam bransoletkę Lilou z sówką na szczęście. Bardzo jestem dziewczyną wdzięczna - nie jest to tani prezent, ale faktycznie, lepiej taka pamiątka na całe życie Potem zrobiłyśmy sobie konkurs na najlepszą rzeźbę w ogórku męskiego członka śmiechu było co nie miara. Przyszła kolej na tort, nie był zbyt perwersyjny czyli nie sam członek, ale element męskiego przyrodzenia był Projekt mojej siostry Załączam wam zdjęcie. W smaku był super, owocowo śmietankowy - w ogóle nie był słodki, zamulający - był w sam raz No i chwilę było tak sztywnawo tzn bo nie każda z każdą się znała, ale potem od godziny 1:00 (o tej godzinie poszły do domu dwie dziewczyny, bo mają malutkie dzieciaczki więc rozumie), jak już zaczęły się toasty w postaci wódki, każdej zaszumiało w głowie i zaczęłyśmy tańczyć. W ruch poszły również rekwizyty tzn palma i banan Zdjęcia są takie, że tylko mogą je obejrzeć osoby biorące udział w tym wieczorze No i wszystko skończyło się koło 4:00, bo niektóre musiały rano wstać do pracy. Na wyjście siostra moja zamówiła w tej cukierni gdzie tort był robiony, ciasteczka peniski i każdej dawałyśmy na odchodne łańcuchy hawajskie też im dałam Na drugi dzień, a raczej po paru godzinach spania męczyłam się do końca dnia, ale warto było Siniory mam na nogach i zakwasy po wygibasach na rurach, hehe. Każda dziewczyna pisała do mnie, że impreza była prze super itp Z niektórymi umówiłam się na 16 czerwca na after party (idziemy na dicho) bo wtedy mój TŻ ma wieczór kawalerski więc nie mam zamiaru siedzieć w domu tego wieczora Siostra moja jest kochana, muszę jej jeszcze raz podziękować za super wieczór panieński Najlepsze jest to, że wszystkie dziewczyny, które były na panieńskim, będą na weselu więc był to też wieczór integracyjny i na weselu powinno być jeszcze lepiej Dobra, koniec już tego pisania Mam nadzieję, że was zadowoliłam opisem...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort.jpg (27,3 KB, 75 załadowań)

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 13:58   #1457
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Magdzia super relacja! tort zajefajny zapisałam sobie go i będę robiła podobny tzn połowa babki a połowa faceta
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 14:01   #1458
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Hej ho!

Totalnie za długo spałam, nie pytajcie
Nenuś - wiedziałam, że mogę na Ciebie liczyć
Aaaa Madziu rewelkowy wieczór panieński i prześwietny torcior )) Właśnie chwilkę wcześniej zalicytowałam dokładnie takie gatki dla mojego TŻa - moment temu też była o nich mowa Mam nadzieję, że mój wieczór też będzie taki fajny

Zmykam ogarniać - na 18 muszę być gotowa ---> moi rodzice zaprosili mnie i moją siostrę z TŻami do kawiarni na jakieś super deserki z okazji dnia dziecka - sweeet

Och Kochane, powiem Wam, że jestem znacznie spokojniejsza jak tu do Was zajrzałam, muszę się zebrać w sobie i nie dać się przedślubnemu stresowi Mua
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 14:07   #1459
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki. Wczoraj miałam dzień wycięty z życia - odchorowywałam piątkowy wieczór panieński, hehe.

W skrócie - wszystko co zaplanowałam było zrealizowane tzn byłyśmy najpierw na sesji fotograficznej z dziewczynami (było nas 9). Szampan był, rozluźniłyśmy się sesja się każdej podobała Potem taxi zawiozło nas do centrum miasta i tam poszłyśmy do studia na zajęcia pool dancing (taniec na rurach) Mi się podobało, części dziewczynom również. Tym którym nie wychodziło już mniej, ale nie okazywały tego, po prostu nie wykonywały wszystkich rzeczy, które nam pokazywano, ale robiły np fotki lub kręciły nas Po 22:00 wróciłyśmy do mojego mieszkania. Cały dzień od rana mieszkanie oddałam do dyspozycji siostrze i rewelacyjnie je udekorowała - klimat hawajski był - napisy, kwiaty hibiskusa, plakat z widokiem na ocean i delfiny , balony, nadmuchana palma, balon, piłka plażowa i inne rzeczy, rurki, naszyjniki hawajskie itp sprawy Spisała się na medal Zjadłyśmy coś na ciepło, bo każda była głodna po 4 godzinach. Następnie dziewczyny zrobiły mi test na znajomość przyszłego męża - wyszło całkiem nieźle 9 na 15 pytań dobrze Potem wręczyły mi prezent - powiedziały, że nie chciały kupować jakiś głupich prezentów tylko coś co mi się spodoba - bielizna na noc poślubną - kazały mi same wybrać więc wiedziałam, jaką dostanę, ale po za tym dostałam bransoletkę Lilou z sówką na szczęście. Bardzo jestem dziewczyną wdzięczna - nie jest to tani prezent, ale faktycznie, lepiej taka pamiątka na całe życie Potem zrobiłyśmy sobie konkurs na najlepszą rzeźbę w ogórku męskiego członka śmiechu było co nie miara. Przyszła kolej na tort, nie był zbyt perwersyjny czyli nie sam członek, ale element męskiego przyrodzenia był Projekt mojej siostry Załączam wam zdjęcie. W smaku był super, owocowo śmietankowy - w ogóle nie był słodki, zamulający - był w sam raz No i chwilę było tak sztywnawo tzn bo nie każda z każdą się znała, ale potem od godziny 1:00 (o tej godzinie poszły do domu dwie dziewczyny, bo mają malutkie dzieciaczki więc rozumie), jak już zaczęły się toasty w postaci wódki, każdej zaszumiało w głowie i zaczęłyśmy tańczyć. W ruch poszły również rekwizyty tzn palma i banan Zdjęcia są takie, że tylko mogą je obejrzeć osoby biorące udział w tym wieczorze No i wszystko skończyło się koło 4:00, bo niektóre musiały rano wstać do pracy. Na wyjście siostra moja zamówiła w tej cukierni gdzie tort był robiony, ciasteczka peniski i każdej dawałyśmy na odchodne łańcuchy hawajskie też im dałam Na drugi dzień, a raczej po paru godzinach spania męczyłam się do końca dnia, ale warto było Siniory mam na nogach i zakwasy po wygibasach na rurach, hehe. Każda dziewczyna pisała do mnie, że impreza była prze super itp Z niektórymi umówiłam się na 16 czerwca na after party (idziemy na dicho) bo wtedy mój TŻ ma wieczór kawalerski więc nie mam zamiaru siedzieć w domu tego wieczora Siostra moja jest kochana, muszę jej jeszcze raz podziękować za super wieczór panieński Najlepsze jest to, że wszystkie dziewczyny, które były na panieńskim, będą na weselu więc był to też wieczór integracyjny i na weselu powinno być jeszcze lepiej Dobra, koniec już tego pisania Mam nadzieję, że was zadowoliłam opisem...
Ten tort jest świetny....perfekcja w każdym calu

Mam dziś wolne popołódnie Tż ogląda tv a ja buszuje w internecie i szukam ślubnych inspiracji
Ale Was zaczarowałam tą piosenką Ani D
Stary 2012-06-03, 14:09   #1460
kulla
Raczkowanie

Witajcie

Już od jakiegoś czasu Was podczytuję! Prawdziwie przyjemnie mi z tym! Szczególnie jeśli chodzi o inspiracje wszelakie i organizację tego przedsięwzięcia zwanego weselem (i ślubem też).

Chciałam Wam za to podziękować. Szczególnie, że do tego wydarzenia podchodzę po swojemu czyli z minimalizmem wcielonym, genetycznie zapisanym, itd. Ale dzięki Wam udało mi się zauważyć wiele ważnych szczegółów, które budują nastrój tego dnia

Chciałam też złożyć dotychczasowym PM wszystkiego tego, co najpiękniejsze na tej zupełnie nowej ścieżce życia Takiego entuzjazmu, jaki mogłam zaobserwować w postach

Szczególne życzenia dla niut0, która chyba pochodzi z mojego miasta (kto wie czy wczoraj nie widziałam jej samochodu ślubnego na drodze!).

Sama ślub biorę już niedługo, bo 18.08. Udało mi się bardziej zorganizować dzięki podczytywaniu wątku

Gracias Senioritas!

I fell into a ring of fire'

Johnny Cash
kulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 14:46   #1461
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:

zeknelam na ich strone, maja tam duzo ladnych sukienek mamie spodobala sie ta, ktora ma Twoja mama i jeszcze taka zielona

Cytat:
boskerki CK
super, gratuluje swietnego panienskiego!!

Dziewczyny z Krakowa i okolic - jakby ktoras chciala dolaczyc do mojego panienskiego to odbedzie sie jednak 23.06, mam nadzieje ze ta data nie ulegnie juz zmianie, bo zmieniamy co kilka dni . Niestety mimo zmian i tak kilka dziewczyn wtedy nie moze byc , ale trudno, ta data odpowiadala wiekszosci. Wiec... jesli macie ochote to zapraszam Tance odbeda sie zapewne w klubie Fashion Time, bo stamtad mamy najblizej do domu

Witaj Kulla - milo ze sie odezwalas moja druga data slubna o ktorej marzylam po 07.07 byl 18.08

Stary 2012-06-03, 14:54   #1462
Anulka_p
Zakorzenienie

Dobry dzień bardzo dobry
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 15:05   #1463
niusia_87
Zakorzenienie

Witam, po drobnej nieobecności

Ach jaka była impreza
z mężem
całe dwa dni
a jaka muzyka
radio zet
miejsce imprezy: kuchnia
co robiliśmy: pucowaliśmy, sprzątaliśmy, wiertaliśmy, malowaliśmy, itd ....

nic nie wiem co tu pisałyście, streszczenie poproszę
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 15:05   #1464
Jamee
Zakorzenienie

Carmelova piękna sukienka Mama ma bardzo dobry gust

Kulla witaj i pochwal się co macie załatwione

Anulka_p a czemu taki dobry

Udało mi się dzisiaj poprawić jeden rozdział, teraz biorę się za naukę na jutrzejszy sprawdzian nie chce mi się tym bardziej, że za godzinę przyjedzie TŻcik (a miało go nie być bo miał zajęcia ale skończył szybciej) Miłego dnia i do napisania jutro

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 15:09   #1465
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Sory ze ja dzisiaj tak tylko przelotem, ale mam zakrecony weekend..

Ksiadz Nas ladnie przepytal ale nie typowo z pamięciowi ale na rozumienie tego wszytskiego

Wiecie jaka wtope zrobilismy? On nam powiedzial na poczatku ze nam zapowiedzi wypisze i z tym mamy juz zalatwione i mamy sie ncizym nie martwic ( o kasie nic nie wspomnial co mnie zdziwilo) ale na koniec zapytalam go jak to jest z tymi zapowiedziami u nas czy sie nie placi? czy jak?
Powiedzial ze nie wymagaj oplat ze jezeli ktos ma ZYCZENIE to moze dac. I my mowimy ze no owszem damy. I pokazuje TZ pod stolem 2 palce (w moim rozumieniu 2 banknoty po 50 zl)ale on chyba nie zaczail i wyciagnal 50 zl a mowilam mu aby 100 dal i go kopie ale chyba w tym stresie wogole nie kontaktowalismy :p

I strasznie mi glupio ze tak malo dalismy.... wstyd mi niesamowity ale nie chcialam przy tym ksiedzu drzec sie na TZ aby dawal jeszcze jeden banknot 50..

nie wiem co teraz zrobic i czy nie dac przy nastepnym spotkaniu jeszcze raz 50 zl?

Aha... i spisalismy tylko polowe protokolu, reszte mamy dokonczyc na 2 tyg., przed slubem..
Nie przejmuj się jak nic nie chciał to jemu to różnicy nie zrobiło

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja długo się zastanawiałam czy kupić czy zrobić i postanowiłam sama zrobić zawieszki i winety
Zawieszki już mam a nad winetami pracuje,będą w tym samym stylu tak samo zrobione
Za 25 kartek papieru wizytówkowego zapłaciłam 9 zł,za wstążke 6 zł(32 metry) Także sporo zaoszczędzilismy

Cytat:
Moja orzechodzi fazę "nic mi się nie podoba"

Cytat:
super, że wsystko się udało

Cytat:
Napisane przez kulla Pokaż wiadomość
Witajcie

Już od jakiegoś czasu Was podczytuję! Prawdziwie przyjemnie mi z tym! Szczególnie jeśli chodzi o inspiracje wszelakie i organizację tego przedsięwzięcia zwanego weselem (i ślubem też).

Chciałam Wam za to podziękować. Szczególnie, że do tego wydarzenia podchodzę po swojemu czyli z minimalizmem wcielonym, genetycznie zapisanym, itd. Ale dzięki Wam udało mi się zauważyć wiele ważnych szczegółów, które budują nastrój tego dnia

Chciałam też złożyć dotychczasowym PM wszystkiego tego, co najpiękniejsze na tej zupełnie nowej ścieżce życia Takiego entuzjazmu, jaki mogłam zaobserwować w postach

Szczególne życzenia dla niut0, która chyba pochodzi z mojego miasta (kto wie czy wczoraj nie widziałam jej samochodu ślubnego na drodze!).

Sama ślub biorę już niedługo, bo 18.08. Udało mi się bardziej zorganizować dzięki podczytywaniu wątku

Gracias Senioritas!

Witaj

Zaszłam dzisiaj do kwiaciarni we wsi obok zapytać o kwiaty do dekoracji sali. Bukiety zamówiłam już, ale co do sali muszę pogadać z babką, bo ona w ogóle by wolała, żeby nie było kwiatów na stołach. Ale mniejsza o nią teraz. Chciałam dać na stoły czosnek błękitny, po jednej kulce w wysokim wazonie i ta pani w kwiaciarni mi powiedziała, że on jest fioletowy, a tylko się nazywa błękitny i na dodatek kosztuje 20zł za szt Wujek google twierdzi, że kwiaty są niebieskie. Wie któraś coś na ten temat?
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 16:42   #1466
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Zaszłam dzisiaj do kwiaciarni we wsi obok zapytać o kwiaty do dekoracji sali. Bukiety zamówiłam już, ale co do sali muszę pogadać z babką, bo ona w ogóle by wolała, żeby nie było kwiatów na stołach. Ale mniejsza o nią teraz. Chciałam dać na stoły czosnek błękitny, po jednej kulce w wysokim wazonie i ta pani w kwiaciarni mi powiedziała, że on jest fioletowy, a tylko się nazywa błękitny i na dodatek kosztuje 20zł za szt Wujek google twierdzi, że kwiaty są niebieskie. Wie któraś coś na ten temat?
No mnie też wygląda na fioletowy, taki delikatny fiolet

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 17:54   #1467
Deborah85
Przyczajenie

Dzień dobry

Melody moim zdaniem 50zł spokojnie wystarczy, my też tyle daliśmy

Nena ja bym była za pierwszym rozwiązniem

Carmelova ta zawieszka na drzwi jest cudowna, sama o takiej myślałam i sukienka dla mamy jest rewelacyjna

Clara009 ja też mam taką samą sytuację, przez długi czas chciałam zająć się dekoracją ale w końcu postwiłam na profesjonalną obsługę. Ja po prostu nie wyrobiłabym się z tym wszystkim nawet przy pomocy osób trzecich

Lolita25 bardzo ładne zawieszki

Magdzia gratuluję udanego panieńskiego

Witaj Kulla

Dziewczyny chyba znalazłam piosenkę na pierwszy taniec!!! Wczoraj skacząc po kanałach trafiłam na X Factor i mimo, że znam ten utwór bardzo dobrze, to wykonanie mnie urzekło Słucham jej na okrągło.. Czekam tylko na reakcję mojego M.

http://www.youtube.com/watch?v=fQB9K6pMkY0
Deborah85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 18:36   #1468
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Co za weekend: wczoraj byłam na urodzinach siostry TŻa, było beznadziejnie i jedna wielka kłótnia... Ale jestem dumna z TŻa, bo owszem pił, ale mało Byłam na makijażu w Inglocie i to była porażka - nie polecam nikomu, bo kobieta niczego poza pędzlem nie użyła fajnego i po nałożeniu podkładu i na to pudru zapytała jak pomalować mi oczy - podała lusterko i gdy zobaczyłam twarz, to powiedziałam, że w domu nałożę cień, bo nie wiem jeszcze jaki i że jej dziękuję - na szczęście bezpłatne doradztwo. Jak tylko wyszłam poszłam po płyn do demakijażu i w toalecie centrum handlowego zmyłam to dziadostwo Ja nie umiem się malować i chcę zainwestować po ślubie kasę w jakieś kosmetyki, aby ładnie wyglądać na podróż poślubną i jako żona, a tu :doopa:

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
oj to masz wrażliwe, ból powinien zejść za kilka godzin, max. jutro - a jak efekt?
ja się wybieram po powrocie z krk na drugi zabieg
Ból zszedł, ale teraz boli mnie to "wędzidełko" łączące wargę i dziąsło na dole, bo kurcze mam szyny wybielające na noc i sobie za mocno wepchałam wczoraj na zęby A efekt super - jeszcze do piątku przeboleję z szynami, później zapadnie decyzja czy dalej w nich chodzić, wymiana wypełnień w kilku zębach i będzie holiłódzki smajl Ja już efekty widzę i to cieszy, bo różnica jest ogromna, a co dopiero jak będzie koniec wybielania

Margida - brawo za kolor!! Niesamowita i piękna PMka z Ciebie Ja w dniu ślubu prasować nie będę - ja będę sikać co minutę z nerwów I brawo za zmianę fryzurki Popłakałam się czytając Twoją relację...

Wszystkim wczorajszym PMkom składam gratulację i życzę wszystkiego najlepsiejszego

carmelova: mam tą samą księgę gości i mam małe zastrzeżenia co do jakości (wstążka do poprawki - w każdym razie u mnie tak było)

chocolate muffin: przy relacji ze ślubu Niuto aż mi łezka w oku się zakręciła...

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Wiki poziom reprezentowany przez Twojego szefa oraz zmienniczkę "babcię, znaczy prabacię" jest tak niski, że sięga jadra ziemi... Brak mi słów!!! A za Ciebie trzymam kciuki, byś znalazła nowa pracę, badania wyszły pozytywnie i zaliczyła egzamin z rosyjskiego!!!!
Dziękuję za te słowa - utwierdzam się w przekonaniu, że pracuję z porąbanymi ludźmi

Ale najważniejsze - byłam wczoraj na przymiarce!! Mam masę fot, spędziłam tam 1,5 godziny a efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania!! Jestem tak zadowolona, że cały czas oglądam fotki i mimo, że mam masę szpilek, klamry, brak obszyć, sporo poprawek i że to wersja robocza to ja nie potrafiłam kiecki ściągnąć z zachwytu A panie sprzedające doradzały, słuchały, pomagały i mogę każdej przyszłej PMce polecić ten salon a taki banan mam na twarzy, gdy wracam myślami do wczorajszego dnia Zaszło kila znaczących zmian w wyglądzie kiecki i jest teraz TĄ jedyną, idealną, moją wymarzoną Kocham ją!! (Ludzie, ja piszę jak na bani ale z tych emocji nie umiem się skupić...)

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Kilianna - kolor dodaje charakteru, a suknia śliczna

Edytowane przez Wiktusiaczek
Czas edycji: 2012-06-03 o 18:38
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 18:46   #1469
MiciaKicia
Zakorzenienie

kolejna sprawa odhaczona!!!
7up i kosz na wódke oj moje zestawienie na 50 dni przed będzie się sporo różniło od tego co było na 100 :P

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Ale najważniejsze - byłam wczoraj na przymiarce!! Mam masę fot, spędziłam tam 1,5 godziny a efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania!! Jestem tak zadowolona, że cały czas oglądam fotki i mimo, że mam masę szpilek, klamry, brak obszyć, sporo poprawek i że to wersja robocza to ja nie potrafiłam kiecki ściągnąć z zachwytu A panie sprzedające doradzały, słuchały, pomagały i mogę każdej przyszłej PMce polecić ten salon a taki banan mam na twarzy, gdy wracam myślami do wczorajszego dnia Zaszło kila znaczących zmian w wyglądzie kiecki i jest teraz TĄ jedyną, idealną, moją wymarzoną Kocham ją!! (Ludzie, ja piszę jak na bani ale z tych emocji nie umiem się skupić...)

pokaa

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 18:46   #1470
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kulla Pokaż wiadomość
Witajcie

Gracias Senioritas!

witaj
fajnie że nasz wątek jest taki przydatny, pochwalisz się suknią i resztą załatwionych spraw??

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości