|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny, czy mi się wydaje, czy Weronika nam gdzieś zniknęła? ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2942 | ||||||
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
hej
ależ Wy dużo piszecie, nie sposób wszystkiego przeczytać ![]() ale z doświadczenia wiem, że po porodach wątek zwalnia tempo ![]() gratuluję rozpoczętych kolejnych tygodni ![]() Cytat:
![]() wiem, że to maluszek ale temperaturę ciała ma taką jak Ty według mnie najgorsze co może być to przegrzewać malucha, jak widzę dzieci ubrane jak eskimosy w naszym klimacie, oprócz grubego kombinezonu opatulone dodatkowo w gruby śpiwór a temperatura przyzwoita to robi mi się słabo moja starsza pociecha co prawda marcowa ale temperatury różne nas spotkały, ubierałam ją w rajstopki/śpiochy, body, grubszą bluzeczkę, kombinezon z łapkami i czapkę w wózku stawiałam budkę i zakładałam osłonkę, wtedy w gondoli jest naprawdę ciepło, chłodne powietrze tam prawie nie dociera jak było zimniej to dodatkowo przykrywałam kocykiem, zakładałam grubsze skarpetki itp. teraz za dużo zmieniać nie będę, jedyne co to będę przykrywać grubszym kocem zamiast cieńszego sama wyczujesz jak ubierać swojego malucha, jak po spacerze kark będzie zimny to znaczy, że trzeba ubrać grubiej, zimnymi rączkami i stopkami nie ma się co przejmować w sumie to zależy też od dziecka, niektóre są np. zmarźlaczkami i trzeba im założyć dodatkową warstwę Cytat:
![]() ja w poprzedniej ciąży nie kupiłam i teraz chyba też poradzę sobie jak poprzednio czyli wkładając między nogi albo pod brzuszek zwykłą poduszkę, też było ok Cytat:
może jeszcze taka słabiutka jest dlatego przezroczysta się wydaje Cytat:
jak Lusia była malutka to nie myłam butelki płynem do naczyń, tylko gotowałam przed każdym użyciem (to w pierwszym tygodniu jej życia) potem jak podrosła to zaczęłam myć płynem i gotowałam tylko raz na jakiś czas, a w międzyczasie wyparzałam tylko wrzątkiem Cytat:
![]() lepiej o rzeczach, które Ci przeszkadzają porozmawiać z mamą już teraz po porodzie może być tylko gorzej oprócz hormonów, które będę szaleć, dojdzie być może jeszcze Twoje zmęczenie, lekkie zagubienie w nowej rzeczywistości itp. wtedy albo siebie będziesz dręczyć albo wybuchniesz maksymalnie spróbuj wytłumaczyć mamie, że to Twoja ciąża że cenisz jej pomoc i rady ale dla Ciebie to się dzieje za szybko i potrzebujesz zwolnienia żeby móc się w siebie wsłuchać że przez takie tempo czujesz się zagubiona z mamami to już tak jest, że często wszystko wiedzą najlepiej ![]() ale to nasze życie, nasze ciąże, nasze dzieci i teraz to my mamy prawo decydować one swój czas już miały i już go wykorzystały ![]() Cytat:
u nas rozpoczęty 6 miesiąc maluszka zaczęła bardziej dawać o sobie znać i teraz coraz częściej czuję jej ruchy dziś miałam śmieszną sytuację bo moje starsze dziecię dostało czkawki przyszła do mnie na kolana i wygłupiałyśmy się podskakując za każdym razem jak czkała jak starsza czkała to maluch za każdym razem dawał mi kopniaka ![]() a mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które robiły już test obciążenia glukozą czy któraś dodawała do tej, ohydnej moim zdaniem, mieszanki sok z cytryny? da się to przełknąć wtedy?
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Zakorzenienie
|
Ale mam leniwy i śpiący dzień
![]() Pogoda nijaka, niewyspana jestem bo jacyś idioci wydzierali sie pod oknami co chwile, a jak już zasnełam to nagle po 9tej sie zrobiło ![]() Nie mam dzisiaj do niczego cierpliwości, nawet mi sie filmów oglądać nie chce. I ten ludziowstręt... Masakryczny - mogłabym na bezludnej wyspie teraz siedzieć i by mi to nie przeszkadzało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mąż mi obiadek ugotował,objadłam sie i myśle co tu robić
![]() byłam z pieskiem na dworze,ciepło jest tylko pochmurno okropnie. może siie z małym naa jakiś spacerek ruszymy ![]() Maggie psiak mieszka z Nami,przyzwyczaił sie okropnie ![]() dostał obiad i śpi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2945 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mimo, że to dopiero połowa dnia to już czuję się lepiej. Pomijając samopoczucie typowo fizyczne, to psychicznie od razu też jest lepiej. Zdecydowanie potrzebowałam odpoczynku. ![]() ![]() Ja nadrabiając Was wczoraj też się zastanawiałam, że coś jej nie widać. Czy któraś z Was ma z nią jakiś kontakt? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też nigdy wcześniej takiego problemu nie miałam a teraz to jest przerażające ![]() Niedawno z koleżanki sie śmiałam bo ona ma to do teraz, też jest w ciąży, a w tym miesiącu ma sie rozpakować. Jak to bedzie trwało do końca ciąży to ja chyba oszaleje sama ze sobą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Wtajemniczenie
|
witam ponownie.
jakoś nie najlepiej się dziś czuję, od rana mdli mnie strasznie ![]() ![]() na dodatek tż pojechał na ryby i nie ma mi kto herbatki zrobić ![]() kiepski dzień dzisiaj... ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- jeśli chodzi o wspomniany przez Was ludziowstręt ![]() ![]() jestem typem samotnika, wszelkie spotkania, imprezy typu imieniny, urodziny to dla mnie męka... najlepiej czuję się w domu, dobra książka, muzyka w tle, fajny film- to kocham najbardziej ![]() Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-06-03 o 14:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2948 |
Zakorzenienie
|
ja wlasnie wrocilam do domu i padam,oczy mi sie kleją,nogi bolą
![]() ale najwazniejsze ze przed ostatni zjazd zaliczony ![]() ![]() ![]() Gratulacje z rozpoczetych tygodni ![]() ja jutro mam wizyte w koncu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Wtajemniczenie
|
czesc
![]() Katarzinka wczoraj pisała i może już na wakacjach cieszyć się towarzystwem męża ![]() Nie ma Werci już tydzień, ani Sojki, ciekawe co u nich ![]()
#2950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Wtajemniczenie
|
dołączam do klubu ludfziowstrętowców
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2952 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczynki gratuluję nowych rozpoczętych tygodni ![]() ![]() Też nie mam poduszki do spania i szczerze powiedziawszy chyba zdążę urodzić zanim sobie ją sprawię ![]()
![]() |
#2953 |
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34475879]
chetnie skorzystam bo przyda sie taka umiejetnosc ![]() [/QUOTE] To zapraszam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 | ||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry ... wróciłam z uniwerku kolejny egz za mną yhhh
jeszcze jeden i jak będą zaliczone pod koniec miesiąca obrona ... i teraz najlepsze .. złożyłam pracę i dzisiaj znalazłam w niej błąd .. kuźwa no .. muszę jeszcze raz drukować i latać by 4 zmienić na 3 yhhh a po za tym zjadłam pyszną zapiekankę i botwinkę i teraz mnie mdli .. i mała jakaś spokojna od wczoraj ... chyba jej się te moje studiowanie nie podoba Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
a więc gratuluję .. ![]() ![]() Anusia Wam również ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- a ja mam wykładowcowstręt ... wszystkich bym wybiła za te terminy egzaminów .. wrrrr
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-06-03 o 16:28 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Wtajemniczenie
|
a ja sobie leże i pije koktajl z truskawek
![]() dzidek szaleje dzisiaj od 5:30 ... to dobrze bo dwa poprzednie dni prawie nie kopal i sie zaczynalam martwic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasza niunia od wczoraj też mniej aktywna ale na egzaminie dała o sobie znać co mnie uspokoiło ... i jak wcinała zapiekankę to też szalała
![]() |
#2957 |
Zakorzenienie
|
A mi wstyd jak cholera
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2958 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2960 |
Rozeznanie
|
no to i ja muszę wstać po loda. oj dziewczyny, dziewczyny...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie kupiłam dla maluszka spodnie z allegro:O. Chłopięce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Konto usunięte
|
dziewczyny ja też mam ludziowstręt.cięzko mnie gdzieś wyciągnąc.tak mnie wkurzaja ludzie niektórzy że masakra.dziś np kuzynka tżta od progu do nas woła bartolino gratuluje,słyszałam o nowinie(wczas tak w ogóle,ślepa sie wcześniej nie skapneła).i że tak młodo i tamto,sramto.no sory jakie młodo.mam 25 lat a tż jest parwie 2 lata starszy.no stara nie jestem ale jakś nastka też nie.bez przesady i oczywiscie dla niej jest jasne że to jest wpadka.no bo nie mamy ślubu no i jakby mogło byc inaczej.jej sie nie miesci w głowie ze dziecko można sobie zaplanowac nie mając ślubu.ale dyskusja z nia nie ma sensu bo jej mózg nie funkcjonuje normalnie
a w ogóle to sie tak zryczałam tżtowi bo w nowym fokusie jest takie zdjecie płodu w czasie operacji bo ten dzidek miał rozsczep kregosłupa i lekarze sie podjeli jakiejsc nowatorskiej operacji i ten płodzik kochany był w czasie tej operacji w 21 tyg i chwycił lekarza za palec ![]() takie maleństwo Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-06-03 o 17:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczęta!
Czytam o Waszym wstręcie do ludzi i myślę sobie, że u mnie jest podobnie. Tzn. potrzebuję sporo czasu tylko sama ze sobą, bardzo mnie denerwują zaludnione sklepy itp. W pracy jest okej, cieszę się, że mogę jeszcze pracować i spotykać się z tymi ludźmi ![]() Z nowych zakupów to odwiedziłam dzisiaj Allegro i sprzedawcę Rodzyneczki. Kupiłam butelki, smoczki uspokajające i kilka innych pierdół. Momentami myślę, że w sumie niewiele potrzebna, a później ogarnia mnie przerażenie, że kiedy ja to kupię. W przyszłym tygodniu pojadę do bratowej po ciuszki więc będę wiedziała czego mi brakuje. Natomiast wózek dostaniemy od rodziców, na pierwsze miesiące będę miała kołyskę natomiast później kupię łóżeczko, może nawet zdecyduję się na Allegro i taki zestaw z pościelą itd. Tymczasem czujemy się dobrze, Dzidzia kopie, ale co do imienia to się jeszcze nie zdecydowaliśmy. Najbliższa wizyta 14 czerwca ![]()
#2964 | ||
Zakorzenienie
|
Ale się wybawiłam na weselu. Wróciliśmy z poprawin i padłam. Mam to wszystko gdzieś i dziś się nie ruszam dalej niż do kibla. Wytańczyłam się wczoraj strasznie, jednak kankan i zorba mnie pokonały. Nie dałam rady do końca dotrzymać kroku
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję rozpoczętych tygodni, miesięcy i zdanych egzaminów ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2965 |
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34483714]
a w ogóle to sie tak zryczałam tżtowi bo w nowym fokusie jest takie zdjecie płodu w czasie operacji bo ten dzidek miał rozsczep kregosłupa i lekarze sie podjeli jakiejsc nowatorskiej operacji i ten płodzik kochany był w czasie tej operacji w 21 tyg i chwycił lekarza za palec ![]() takie maleństwo[/QUOTE] o rany... to zdjęcie jest niesamowite ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Zakorzenienie
|
Siedzę i ryczę...
Na mamusiach majowo-czerwcowych ta Aniołkowa Mama, co Wam pisałam, że jej Dawidek w 30t.c. umarł napisała co czuje i jedno zdanie mnie rozwaliło. Łzy lecą jak grochy. Macie cytat: Ja czuję jakiś taki niepokój, jak nie idę na cmentarz. Muszę iść, pogadać z Małym, powiedzieć mu, że jeszcze miał teraz siedzieć w brzuchu, a ostatnio już - że mógłby już być po drugiej stronie, opowiadam mu, co się dzieje u nas i pytam - sama nie wiem kogo - dlaczego tak bardzo, tak cholernie bardzo nie ma go z nami... Mój ranking tuszów do rzęs trochę się zmienił, obecnie na pierwszym miejscu jest taki, który łatwo się zmywa z policzków chusteczką. |
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Zadomowienie
|
i ja sie zaliczm do tych co maja ludziowstret
![]() no normalnie nie moge z nikim porozmawiac bo zaraz mnie nerw na te osoby bierze(oprocz tżta ![]() ![]() ![]() gratuluje zdanych egzaminow i rozpoczetych tygodni ![]() ![]() moj maz tez polecial do sklepu po lody i nie ma go juz 30 min,a sklep niedaleko ![]() ja juz wykapana w lozeczku leze ![]() dzis znowu o 4 wstalam.jakies bezsenne noce mnie dopadly ![]() a jutro pewnie dobudzic sie nie bede mogla a musze wstac o 7
#2969 |
Zakorzenienie
|
To moje dzieciątko ma teraz taką rączuńke piękniutką
![]() Wzruszające zdjęcie.. co do ludziowstrętu to ja mam tak od dawna ![]() ![]() lubie przebywać z mężem i synkiem-starczy mi ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Coco blanco widze Cie podglądaczu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Wtajemniczenie
|
ide se gary pomyje... potem arbuza zjem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.