Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-03, 14:34   #1591
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Patrząc na to ile położne zbierają wywiad, to jakbym pojechała z rozwarciem 8 cm, to bym im tam urodziłam przed zebraniem go
W sumie nie miałabym nic przeciwko
Ale rzeczywiście papierologii jest mnóstwo Jak położna pokazywała nam porodówkę to prawie, że w każdym miejscu wypisywało się jakieś kwity. Położna troszkę się śmiała z ilości papierzysk jakie trzeba przetworzyć, no ale nie ma na to rady.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 14:39   #1592
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
W sumie nie miałabym nic przeciwko
Ale rzeczywiście papierologii jest mnóstwo Jak położna pokazywała nam porodówkę to prawie, że w każdym miejscu wypisywało się jakieś kwity. Położna troszkę się śmiała z ilości papierzysk jakie trzeba przetworzyć, no ale nie ma na to rady.
Jak mnie przyjmowali na patologię, to godzinę to wypełniała

Muszę się zapisać do okulistki jeszcze czy nie ma przeciwwskazań do porodu sn. Tylko nie byłam u niej dobre 3 lata, nie wymieniłam szkieł, więc pewnie opieprz ładny zbiorę

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 14:46   #1593
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak mnie przyjmowali na patologię, to godzinę to wypełniała
Godzinę? Masakra... To rzeczywiście jak pojedzie się późno można nie zdążyć z papierologią

Idę poszukać czegoś słodkiego, strasznie mam dzisiaj ochotę na krówki. Chociaż w sumie jest mi obojętne co zjem, byle było słodkie

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 14:50   #1594
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
phdwao- czop to taka bardzo gesta przezroczysta galareta. Jak odejdzie czop i boli podbrzusze to chyba trzeba jechac do szpit. a co najmniej do gina...?
Jak sam czop bezboleśnie odejdzie to nie ma co do szpitala jechać, bo to oznacza że poród niebawem, ale może to zająć jeszcze nawet 2-3 tygodnie. Co innego bóle, jak są podejrzane to nawet bez odchodzącego czopu trzeba sprawdzić...
Ktoś się pytał jak może wyglądać czop... no to ja pogrzebałam w google-skarbica wiedzy i tu macie nieco obrzydliwe przykłady
http://user.xthost.info/harsharani/c...603008_med.jpg
http://www.bricattery.pl/zdjecia/eta...orodu/czop.jpg
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...XQN3_h2cUDy9Ux
Podobno może być to taki twardy korek, a może być bardziej śluzowate... może być białe, przeźroczyste, albo podbarwione krwią...

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
a swoją drogą ciekawe czy te 7 cm przyszło jej w bólach... ja planuje właśnie jak najdłużej być w domu ze skurczami, podobno w domu z mniejszym stresem to szybciej postępuje
Ja też tak bym chciała. U nas na SR mówili żeby się nie stresować i śpieszyć jak odejdą wody (chyba że są zielone)... że zazwyczaj to długo trwa zanim dojdzie do tego prawidłowego porodu. I jak odejdą i dzidziulko się rusza, to można jeszcze spokojnie w domu pobyć, kąpiel w wannie wziąść żeby zminimalizować ból itp. Jak się jedzie do szpitala to przeważnie skurcze ustają. Dzieje się tak, bo zmiana otoczenia tzn. szpital itd. wywołuje u nas jakiś tam stres, nawet minimalny, wytwarza się adrenalina która hamuje wytwarzanie się oksytocyny... po jakimś czasie skurcze wracają jak się oswoimy.. ale faktycznie poród szybciej się posówa w domowym zaciszu

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Wkurzyłam się wczoraj-chciałam oglądać "Jasminum" (to nic, że oglądałam już kilka razy i nawet mam go na dysku)
Też mi się pobodał ten film, jako jeden z nieliczych polskich

Kasiu, piękna córunia
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 15:00   #1595
Soleilka
Zakorzenienie

Umyłam podłogę, ścierka aż czarna Nie wiem jak mama TŻ sobie wyobraża nie myć paneli, przecież by brudem zarosły

Bloguję
Stary 2012-06-03, 15:00   #1596
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Fakt, zabawki nie są górnolotne, ale to zawsze można sobie doczepić wg uznania coś innego waham się miedzy brązowym a beżowym
no właśnie, zabawki można przyczepić jakieś inne
Stawiam na brązowy

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Ad. 2 Zabawki mają się podobać Zosi, a nie Tobie!
Ad. 3 Takie pytanie raczej nie doprowadziłoby mnie do złości, tylko ataku śmiechu.
Nawet nie Zosi, a synkowi Karoliny
No właśnie - normalnie albo bym się roześmiała albo nie wywołałoby to we mnie żadnej reakcji, ale ostatnio jakaś taka rozdrażniona chodzę, że jak słyszę coś tak durnego, to zaczynam toczyć pianę z pyska

Cytat:
nie wiem skąd macie takie przekonanie że w Polsce tak jest, ja się osobiście nie spotykam z żadnymi życzliwymi odruchami związanymi z moja widoczną ciążą, oczywiście nie o rodzinę mi chodzi choć często wydaje mi się że moja mama uważa że przesadzam bo kiedyś to kobiety.... raczej spotkam się z sytuacjami o których wspomniała cynamonowy deserek
mówisz? ja się sugerowałam właściwie tylko tym, że nie raz i nie dwa pojawiało się na wątku coś w rodzaju "a dziś mnie ktoś przepuścił w kolejce. Miłe to" albo "jakaś pani zauważyła mój brzuch i ustąpiła mi miejsca". No a wczoraj jeszcze Linka napisała o tych odruchach opiekuńczych...
Myślałam, że w PL jakoś ludzie są inaczej nastawieni do ciężarnych
Bo tu generalnie nikt się nie patyczkuje (co mi w sumie nie przeszkadza, bo skoro mam siłę, by wyjść z domu i wsiąść do metra to znaczy że ją mam, by przejechać tych kilka przystanków na stojąco)

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Nie wiem czy tak jest we wszystkich szpitalach w UK, ale w Edi przychodzi babka i robi zdjęcia dziecku w szpitalu Dorotka ma takie zrobione jakieś 12h po narodzinach Można sobie różne pakiety wybrać (my mamy taki z dużym zdjęciem portretowym, do tego kilka mniejszych które daliśmy dziadkom-kolorowe albo czarno białe do wyboru). My zapłaciliśmy jakieś 20f. Zdjęcia przychodzą do domu.
w DE tak jest chyba we wszystkich szpitalach. Przychodzi fotograf, rozkłada jakiś biały kocyk i robi dzidkowi 50 zdjęć. Jedno dostajemy za darmo (w formie niewielkiej odbitki) - to samo ujęcie jest też zamieszczone na stronie szpitala (np. http://www.first-moment.de/babygaler...dex.php?ref=56 albo http://www.babygalerie24.de/babygale...x.php?ref=1031)
I tu się kończą zalety tej usługi. Koleżanka, która urodziła synka 2 miesiące temu opowiadała, że w jej szpitalu działała pani fotograf, u której resztę ujęć można kupić za... 98€ za motyw

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Wstawiam też zdjęcie córeczki , po południu będziemy rozkładać już łóżeczko dla małej ... już nie mogę się doczekać . Całuski dla Was i miłej niedzieli
cudna! i buzia już po niemowlęcemu okrąglutka

Cytat:
Ona twierdzi, że pod koniec lipca mi przywiezie takie chusteczki namoczone olejkami. Bo na mokro to zapleśnieją panele No a TŻ głupi jej słucha Ja nie mam zamiaru na kolanach jakimiś chusteczkami myć podłogi.
A póki co stwierdziła, że mam na sucho je przecierać. U mnie w domu panele są kilka lat, myję na mokro i nic, a ona która nigdy nie miała paneli się wymądrza przez telefon
a może jej się panele z deską podłogową pomyliły? bo przy desce to faktycznie trzeba uważać na wilgoć (ale nawet nie to, ze zgnije, tylko mięknie i potem łatwiej zarysować np. krzesłem)
ale panele??
(a może ona chce wam ten cały system Swiffer Sweeper przywieźć? jak tak, to bierz, to jest fajne )

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 15:02   #1597
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Jak sam czop bezboleśnie odejdzie to nie ma co do szpitala jechać, bo to oznacza że poród niebawem, ale może to zająć jeszcze nawet 2-3 tygodnie. Co innego bóle, jak są podejrzane to nawet bez odchodzącego czopu trzeba sprawdzić...
Ktoś się pytał jak może wyglądać czop... no to ja pogrzebałam w google-skarbica wiedzy i tu macie nieco obrzydliwe przykłady
Podobno może być to taki twardy korek, a może być bardziej śluzowate... może być białe, przeźroczyste, albo podbarwione krwią...
Numer 2 wygląda jak obleśny glut z nosa

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
a może jej się panele z deską podłogową pomyliły? bo przy desce to faktycznie trzeba uważać na wilgoć (ale nawet nie to, ze zgnije, tylko mięknie i potem łatwiej zarysować np. krzesłem)
ale panele??
(a może ona chce wam ten cały system Swiffer Sweeper przywieźć? jak tak, to bierz, to jest fajne )
No właśnie deski nie można zalać wodą, bo też się rozłazi, ale panele Ona mówiła o jakichś chusteczkach. Później coś jeszcze napomknęła o jakimś mopie specjalnym do paneli, to tego mopa niech wiezie bo ja na kolanach paneli myć nie będę.
Zresztą przy dziecku panele muszą być wymyte, przecież to się zbierają bakterie, kurz osiada

Bloguję
Stary 2012-06-03, 15:09   #1598
chce_byc_mama
Zakorzenienie

a ja sie objadam mamba

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 15:18   #1599
Maciejka__
Zakorzenienie

Hej!
Byliśmy z tż w Ikei i z listy wyprawkowej mogę skreślić pościel do łóżeczka, komplet powłoczek, prześcieradła z gumką i ręczniki z kapturkiem.
Wszystko białe, albo z niewielkim dodatkiem koloru.
Może tam wrócimy, ale nie w weekend, a przede wszystkim nie po załatwianiu innych spraw. Padam, więc nawet nadrabiać będę z przerwami.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 15:39   #1600
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
czop...........? ? ? ? aaaaaaaaaaaaaaaaaa
ale ze co to jest tak dokladniejsz szczegolowo
Dziewczyny ja juz sram po gaciach a nei mam jeszcze wszystkiego do szpitalaaaaaaaaaaa !!!
to taki glut sluzowy

nie panikuj
Cytat:
Już?
no własnie nie odszedł napewno cały, ale na zwykły śluz to nie wyglądało
Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
phdwao- czop to taka bardzo gesta przezroczysta galareta. Jak odejdzie czop i boli podbrzusze to chyba trzeba jechac do szpit. a co najmniej do gina...?
cos takiego miałam, aczkolwiek nie panikuję, bo dowiedziałam się, że może odchodzic kawałkami i na kilka tygodni przed porodem
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Phdwao nie za wcześnie na czop?
troche wczesnie, bo za 4 tyg. bede donoszona, ale cąłkiem mozliwe ze stopniowo odchodzi
Cytat:
Hej!
Byliśmy z tż w Ikei i z listy wyprawkowej mogę skreślić pościel do łóżeczka, komplet powłoczek, prześcieradła z gumką i ręczniki z kapturkiem.
Może tam wrócimy, ale nie w weekend, a przede wszystkim nie po załatwianiu innych spraw. Padam, więc nawet nadrabiać będę z przerwami.
super
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 15:43   #1601
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

troche wczesnie, bo za 4 tyg. bede donoszona, ale cąłkiem mozliwe ze stopniowo odchodzi
w sumie co ja się dziwię, mi chyba zaczął odchodzić na 3 tyg przed ciążą donoszoną pewna nie jestem, ale do tej pory czasami mi wychodzą takie białe skrzepy jak te z 3 zdjęcia od nicki, tylko nieco mniejsze, więc chyba się odrywa cały czas małymi kawałkami

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 15:47   #1602
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić, ze dzisiaj zaczęłam 33 tydzien

Cytat:

[/COLOR]Ostatnio mi powiedziała przez telefon, że ona dziecka spod znaku bliźniąt nie chce, więc mam chodzić w ciąży dopóki nie dojdzie do raka i trzymać jak najdłużej. To jej powiedziałam, że przetrzymam specjalnie dla niej do koziorożca (koniec grudnia)
zartujesz, że tak ci powiedziała??
Cytat:
ja już mam nawet kupioną dla siebie wodę w butelce z dziubkiem i coś do przegryzienia dla małża wczoraj kupiliśmy, niech sobie leży i czeka. Jak coś się zacznie dziać nie będzie czasu na odwiedzanie spożywczaka, a te przekąski mogą sobie dłuuuuugo leżeć

Phdwao nie za wcześnie na czop?
u nas na SR położna poradziła, żeby jeszze dołozyc do torby herbatniki albo sucharki dla siebie. Bo poród może byc późno w nocy a do śniadania daleko. A jak emocje opadną to będziemy głodne
Cytat:
ale mam ochote na parowki!!!
a nie mam w domu a tzta nie chce wysylac do polskiego sklepu
a ja jadłam na śniadanie w ogóle nigdy mi tak parówki nie smakowały jak w ciąży

Phdwao a kiedy masz wizytę kolejną u gina?
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 15:51   #1603
depoison
Zadomowienie

Cytat:
widziałam już kiedyś te zdjęcia - straszne fu, nie?
(a jednocześnie cóż za różnorodność! może stworzymy projekt fotograficzny? bo widzę, że z wizerunkami czopów na necie to ogólnie bieda )

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Godzinę? Masakra... To rzeczywiście jak pojedzie się późno można nie zdążyć z papierologią
tu to samo Dlatego ogólnie (często i namiętnie) radzą, by do szpitala pojechać 2-3 tygodnie przed terminem i wtedy wszystko wypełnić.

Cytat:
No właśnie deski nie można zalać wodą, bo też się rozłazi, ale panele Ona mówiła o jakichś chusteczkach. Później coś jeszcze napomknęła o jakimś mopie specjalnym do paneli, to tego mopa niech wiezie bo ja na kolanach paneli myć nie będę.
Zresztą przy dziecku panele muszą być wymyte, przecież to się zbierają bakterie, kurz osiada
to całkiem możliwe, że mówiła o tym swifferze właśnie http://www.swiffer.de/de_DE/products/swiffer-sweeper
To jest naprawdę bardzo fajne, głównie dlatego, że zajmuje minimum miejsca (trzymanie mopa w łazience bardzo mnie irytowało, teraz takiego sprzętu nie posiadam w ogóle), dość zwrotne i skuteczne My też dostaliśmy kiedyś od teściowej

Cytat:
a ja sie objadam mamba
jeszcze powiedz, że tą kwaśną

Cytat:
Hej!
jaka pościel?
tzn. w sensie bielizny pościelowej - z jakim wzorkiem?

Anyway - zaczęłam dziś 37 tc, co oznacza, że wg tutejszych (germańskich) kalkulacji Zosia jest już dziecięciem donoszonym

o - i takie coś dostałam na ost. wizycie. Pojemniczek na mleko, łyżeczka, pudełko i porcja jakiejś kaszki - was też cieszą takie - w sumie niepotrzebne - pierdółki, czy tylko ja lubię takie niespodzianki? bo pół drogi do domu to macałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4706a [640x480].jpg (29,9 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4708a [640x480].jpg (53,1 KB, 18 załadowań)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 15:52   #1604
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
u nas na SR położna poradziła, żeby jeszze dołozyc do torby herbatniki albo sucharki dla siebie. Bo poród może byc późno w nocy a do śniadania daleko. A jak emocje opadną to będziemy głodne
herbatniki dla mnie też są tylko muszę męża uczulić, żeby mi ich wcześniej nie zjadł

Depoison no gratki 37 tygodnia

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-06-03 o 15:54
Stary 2012-06-03, 15:55   #1605
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Depoison mialam wszystkie smaki :P

i mnie tez ciesza takie pier,dolki

Amelcia
Stary 2012-06-03, 15:55   #1606
Soleilka
Zakorzenienie

Czy coś jeszcze muszę dokupić dla Małego z kosmetyków oprócz szamponu i płynu 2w1?

Mam:
- krem ochronny Bambino
- krem pielęgnacyjny Bambino
- oliwkę Babydream
- krem na odparzenia HIPP
- krem na odparzenia J&J (próbka)
- krem pielęgnacyjny J&J (próbka)
- mleczko pielęgnacyjne J&J (próbka)
- płyn i szampon do kąpieli J&J (próbka)
- płyn i szampon do kąpieli Nivea Baby (ale to od 1 miesiąca)
- patyczki do uszu
- 3 paczki chusteczek do tyłka
- próbka balsamu przeciwsłonecznego

Nie wiem czy coś jeszcze mam mieć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_9230.jpg (65,1 KB, 28 załadowań)

Bloguję
Stary 2012-06-03, 15:57   #1607
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Czy coś jeszcze muszę dokupić dla Małego z kosmetyków oprócz szamponu i płynu 2w1?

Mam:
- krem ochronny Bambino
- oliwkę Babydream
- patyczki do uszu

chyba tylko do kapania cos

Amelcia
Stary 2012-06-03, 15:57   #1608
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
(a jednocześnie cóż za różnorodność! może stworzymy projekt fotograficzny? bo widzę, że z wizerunkami czopów na necie to ogólnie bieda )

Anyway - zaczęłam dziś 37 tc, co oznacza, że wg tutejszych (germańskich) kalkulacji Zosia jest już dziecięciem donoszonym

o - i takie coś dostałam na ost. wizycie. Pojemniczek na mleko, łyżeczka, pudełko i porcja jakiejś kaszki - was też cieszą takie - w sumie niepotrzebne - pierdółki, czy tylko ja lubię takie niespodzianki? bo pół drogi do domu to macałam
hahha tak myślę, że projekt jak najbardziej. może lepeij takie zdjecia jak jeszcze w majtkach jest?

No kochana, to Zosieńka może nas zaskoczyc swoją obecnością po tej stronie brzuszka lada dzień. Ja osobiście nie mogę się doczekac jak ją nam pokażesz! będzie prześliczna!
A co do pierdółek-pewnie, że tak!
Stary 2012-06-03, 15:58   #1609
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie co ja się dziwię, mi chyba zaczął odchodzić na 3 tyg przed ciążą donoszoną pewna nie jestem, ale do tej pory czasami mi wychodzą takie białe skrzepy jak te z 3 zdjęcia od nicki, tylko nieco mniejsze, więc chyba się odrywa cały czas małymi kawałkami
no wlasnie także mozliwe ze juz co nie co odpada, ale kurcze nie widziałam tej fotki nicki
Cytat:

Phdwao a kiedy masz wizytę kolejną u gina?
za 2 tygodnie
Cytat:

wow gratulacje jesteście bezpieczne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-03, 15:59   #1610
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
zartujesz, że tak ci powiedziała??
Chciałabym żartować
Cytat:

to całkiem możliwe, że mówiła o tym swifferze właśnie http://www.swiffer.de/de_DE/products/swiffer-sweeper
To jest naprawdę bardzo fajne, głównie dlatego, że zajmuje minimum miejsca (trzymanie mopa w łazience bardzo mnie irytowało, teraz takiego sprzętu nie posiadam w ogóle), dość zwrotne i skuteczne My też dostaliśmy kiedyś od teściowej

Cóż za pomysł Nie sądzę żeby mój TŻ był zadowolony jakbym poszła do kibelka i wróciła z czymś na papierze

Ale ona planowała same te chusteczki kupić, bez tego "mopa" więc chcąc nie chcąc bym musiała na kolanach czyścić podłogę

Gratulacje Już zaraz możesz Zosię tulić

Fajne, też takie prezenty chcę!

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
chyba tylko do kapania cos
No właśnie do kąpania musi być Tylko myślę czy coś jeszcze żeby później jak głupek nie latać z dzieckiem po sklepie

Bloguję
Stary 2012-06-03, 16:00   #1611
anna99302
Zadomowienie

Cytat:

Mam:
- krem ochronny Bambino
- oliwkę Babydream
- patyczki do uszu

Strrasznie tego dużo? Ja chce kupic szampon i mydło 2 w 1, jakiś krem, balsam i cos na odparzenia. Patyczków do uszu nie można na początku. No o chusteczkach nie wspominam bo to podstawa.
Stary 2012-06-03, 16:02   #1612
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Strrasznie tego dużo? Ja chce kupic szampon i mydło 2 w 1, jakiś krem, balsam i cos na odparzenia. Patyczków do uszu nie można na początku. No o chusteczkach nie wspominam bo to podstawa.
Większość to próbki
Tych patyczków ze stoperami też nie wolno? Bo ja tym nie chcę grzebać Małemu w środku ucha tylko wydaje mi się wygodniejsze w przecieraniu małżowiny bo w te wszystkie zakrętasy można wejść patyczkiem i wyczyścić

Bloguję
Stary 2012-06-03, 16:06   #1613
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
no wlasnie także mozliwe ze juz co nie co odpada, ale kurcze nie widziałam tej fotki nicki
tu niżej w linkach masz zdjęcia

Cytat:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-03, 16:07   #1614
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
tu niżej w linkach masz zdjęcia
wygląda to oblesnie ale kawałek czegos takiego widziałam ale nie taki długi
Stary 2012-06-03, 16:08   #1615
Soleilka
Zakorzenienie

Jeszcze zapytam. Kiedy mam założyć kartę Małemu u pediatry? Jeszcze przed porodem czy już po? Bo lekarza już mam wybranego (TŻ niechętnie, ale się na niego zgodził )

Bloguję
Stary 2012-06-03, 16:09   #1616
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Chyba miałaś zaklepany wątek rozpakowaniowy i zaczęłaś ten -czyżby to okazało się prorocze
Cytat:
Ja mam dziś powera, więc zamiotę, umyję podłogę (póki TŻ nie widzi, bo by podkablował mamuśce, że panele na mokro myję ), zmienię poszwy I coś muszę tu ogarnąć, bo mnie nerwa bierze jak widzę taki syf
Widzę, że baaaaaaardzo chcesz sięrozpakować pierwsza.
Cytat:
Ja też tak bym chciała. U nas na SR mówili żeby się nie stresować i śpieszyć jak odejdą wody (chyba że są zielone)... że zazwyczaj to długo trwa zanim dojdzie do tego prawidłowego porodu. I jak odejdą i dzidziulko się rusza, to można jeszcze spokojnie w domu pobyć, kąpiel w wannie wziąść żeby zminimalizować ból itp.
Nasza położna mówiła, że po odejściu wód kąpiel w wannie odpada. Pozostaje prysznic.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 16:13   #1617
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że baaaaaaardzo chcesz sięrozpakować pierwsza.
ja się trzymam kolejki
W sumie to tylko zamiotłam i umyłam podłogę, więc nie przemęczałam się

Bloguję
Stary 2012-06-03, 16:18   #1618
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Za to w autobusach się nie cackam i od razu zajmuję miejsce, przy oknie żeby ktoś mógł siąść sobie przy mnie, no ale sorry... Należy mi się i nie mam zamiaru stać całą drogę żeby jakiś gówniarz mógł sobie po szkole "odpocząć"[COLOR="Silver"]
I bardzo dobrze

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić, ze dzisiaj zaczęłam 33 tydzien
Gratki

Cytat:
a nasze dzieci pytałaś? bo to od nich zależy ostatnio wątek wolniej nam idzie - albo ja częściej zaglądam - więc różnie może być
No właśnie. A za jakieś 2 tyg może u nas dziećmi sypnąć już
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 16:22   #1619
Soleilka
Zakorzenienie

A miałam Wam pokazać i w końcu zapomniałam
Prezenty na Dzień Dziecka - dla mnie cyckonosz Dostałam jeszcze kilka ciuszków od chrzestnej, ale nie wiem czy chcecie oglądać, więc zdjęć już nie robiłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_9231.jpg (43,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_9232.jpg (47,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_9233.jpg (40,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_9234.jpg (50,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_9235.jpg (44,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_9236.jpg (53,1 KB, 31 załadowań)

Bloguję
Stary 2012-06-03, 16:24   #1620
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Hania gdzie kupujesz mieso?
A różnie. Kiedyś kupowałam kurczaka w lidlu (tzn. nóżki, udka), ale jak raz trafiłam na stęchłego (a to się okazało dopiero jak go upiekłam bo nie śmierdział ani nic jak był surowy) to już tam nie kupię więcej Mielone, steki, karkówkę kupujemy w Morrisons.
Tż czasem przywozi z pracy (pracuje w fabryce gdzie przetwarzają mięso): bekon, gulasz, teraz mam pół zamrażalnika piersi z kurczaka np. Jak przywozi coś gotowego to mu to do pracy robię. Minus jest taki, że to są produkty z krótkim terminem więc albo muszę robić coś z tym od razu albo mrozić. A plus jest taki, że mamy to za niewielkie pieniądze, bo to taki sklep dla pracowników tylko

Cytat:
w DE tak jest chyba we wszystkich szpitalach. Przychodzi fotograf, rozkłada jakiś biały kocyk i robi dzidkowi 50 zdjęć. Jedno dostajemy za darmo (w formie niewielkiej odbitki) - to samo ujęcie jest też zamieszczone na stronie szpitala (np. http://www.first-moment.de/babygaler...dex.php?ref=56 albo http://www.babygalerie24.de/babygale...x.php?ref=1031)
I tu się kończą zalety tej usługi. Koleżanka, która urodziła synka 2 miesiące temu opowiadała, że w jej szpitalu działała pani fotograf, u której resztę ujęć można kupić za... 98€ za motyw

My wybraliśmy tańszą opcję, wyszło jakieś 20f za jedno czy dwa takie duże portretowe i kilka mniejszych. Babka zrobiła kilka ujęć i wybraliśmy to, które nam się najbardziej podobało. I dziecko można zawinąć w co się chce-nasza była w miętowym kocyku ff'gh'gh
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości