|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI
Cytat:
![]() Ale rzeczywiście papierologii jest mnóstwo |
|
|
|
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę się zapisać do okulistki jeszcze czy nie ma przeciwwskazań do porodu sn. Tylko nie byłam u niej dobre 3 lata, nie wymieniłam szkieł, więc pewnie opieprz ładny zbiorę
|
|
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
Godzinę? Masakra... To rzeczywiście jak pojedzie się późno można nie zdążyć z papierologią
![]() Idę poszukać czegoś słodkiego, strasznie mam dzisiaj ochotę na krówki. Chociaż w sumie jest mi obojętne co zjem, byle było słodkie
|
|
|
|
#1594 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ktoś się pytał jak może wyglądać czop... no to ja pogrzebałam w google-skarbica wiedzy i tu macie nieco obrzydliwe przykłady ![]() http://user.xthost.info/harsharani/c...603008_med.jpg http://www.bricattery.pl/zdjecia/eta...orodu/czop.jpg http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...XQN3_h2cUDy9Ux Podobno może być to taki twardy korek, a może być bardziej śluzowate... może być białe, przeźroczyste, albo podbarwione krwią... Cytat:
Cytat:
![]() Kasiu, piękna córunia |
|||
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
Umyłam podłogę, ścierka aż czarna
Nie wiem jak mama TŻ sobie wyobraża nie myć paneli, przecież by brudem zarosły
|
|
|
|
#1596 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Stawiam na brązowy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No właśnie - normalnie albo bym się roześmiała albo nie wywołałoby to we mnie żadnej reakcji, ale ostatnio jakaś taka rozdrażniona chodzę, że jak słyszę coś tak durnego, to zaczynam toczyć pianę z pyska ![]() Cytat:
Myślałam, że w PL jakoś ludzie są inaczej nastawieni do ciężarnych ![]() Bo tu generalnie nikt się nie patyczkuje (co mi w sumie nie przeszkadza, bo skoro mam siłę, by wyjść z domu i wsiąść do metra to znaczy że ją mam, by przejechać tych kilka przystanków na stojąco) Cytat:
I tu się kończą zalety tej usługi. Koleżanka, która urodziła synka 2 miesiące temu opowiadała, że w jej szpitalu działała pani fotograf, u której resztę ujęć można kupić za... 98€ za motyw Cytat:
![]() Cytat:
ale panele?? ![]() (a może ona chce wam ten cały system Swiffer Sweeper przywieźć? jak tak, to bierz, to jest fajne |
||||||
|
|
|
#1597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
Ona mówiła o jakichś chusteczkach. Później coś jeszcze napomknęła o jakimś mopie specjalnym do paneli, to tego mopa niech wiezie Zresztą przy dziecku panele muszą być wymyte, przecież to się zbierają bakterie, kurz osiada
|
||
|
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie objadam mamba
|
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Byliśmy z tż w Ikei i z listy wyprawkowej mogę skreślić pościel do łóżeczka, komplet powłoczek, prześcieradła z gumką i ręczniki z kapturkiem. Wszystko białe, albo z niewielkim dodatkiem koloru. Może tam wrócimy, ale nie w weekend, a przede wszystkim nie po załatwianiu innych spraw. Padam, więc nawet nadrabiać będę z przerwami. |
|
|
|
#1600 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie panikuj ![]() no własnie nie odszedł napewno cały, ale na zwykły śluz to nie wyglądało Cytat:
troche wczesnie, bo za 4 tyg. bede donoszona, ale cąłkiem mozliwe ze stopniowo odchodzi ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewna nie jestem, ale do tej pory czasami mi wychodzą takie białe skrzepy jak te z 3 zdjęcia od nicki, tylko nieco mniejsze, więc chyba się odrywa cały czas małymi kawałkami
|
|
#1602 | |||
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
w ogóle nigdy mi tak parówki nie smakowały jak w ciąży ![]() Phdwao a kiedy masz wizytę kolejną u gina? |
|||
|
|
|
#1603 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(a jednocześnie cóż za różnorodność! może stworzymy projekt fotograficzny? bo widzę, że z wizerunkami czopów na necie to ogólnie bieda )Cytat:
Dlatego ogólnie (często i namiętnie) radzą, by do szpitala pojechać 2-3 tygodnie przed terminem i wtedy wszystko wypełnić.Cytat:
To jest naprawdę bardzo fajne, głównie dlatego, że zajmuje minimum miejsca (trzymanie mopa w łazience bardzo mnie irytowało, teraz takiego sprzętu nie posiadam w ogóle), dość zwrotne i skuteczne My też dostaliśmy kiedyś od teściowej jeszcze powiedz, że tą kwaśną ![]() Cytat:
![]() tzn. w sensie bielizny pościelowej - z jakim wzorkiem? Anyway - zaczęłam dziś 37 tc, co oznacza, że wg tutejszych (germańskich) kalkulacji Zosia jest już dziecięciem donoszonym ![]() o - i takie coś dostałam na ost. wizycie. Pojemniczek na mleko, łyżeczka, pudełko i porcja jakiejś kaszki - was też cieszą takie - w sumie niepotrzebne - pierdółki, czy tylko ja lubię takie niespodzianki? bo pół drogi do domu to macałam |
||||
|
|
|
#1604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko muszę męża uczulić, żeby mi ich wcześniej nie zjadł ![]() Depoison no gratki 37 tygodnia
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-06-03 o 16:54 |
|
|
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
Czy coś jeszcze muszę dokupić dla Małego z kosmetyków oprócz szamponu i płynu 2w1?
![]() Mam: - krem ochronny Bambino - krem pielęgnacyjny Bambino - oliwkę Babydream - krem na odparzenia HIPP - krem na odparzenia J&J (próbka) - krem pielęgnacyjny J&J (próbka) - mleczko pielęgnacyjne J&J (próbka) - płyn i szampon do kąpieli J&J (próbka) - płyn i szampon do kąpieli Nivea Baby (ale to od 1 miesiąca) - patyczki do uszu - 3 paczki chusteczek do tyłka - próbka balsamu przeciwsłonecznego Nie wiem czy coś jeszcze mam mieć
|
|
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak myślę, że projekt jak najbardziej. może lepeij takie zdjecia jak jeszcze w majtkach jest? No kochana, to Zosieńka może nas zaskoczyc swoją obecnością po tej stronie brzuszka lada dzień. Ja osobiście nie mogę się doczekac jak ją nam pokażesz! będzie prześliczna! A co do pierdółek-pewnie, że tak! |
|
|
|
|
#1609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za 2 tygodnie Cytat:
![]() jesteście bezpieczne
|
||
|
|
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym żartować
![]() Cytat:
Nie sądzę żeby mój TŻ był zadowolony jakbym poszła do kibelka i wróciła z czymś na papierze Ale ona planowała same te chusteczki kupić, bez tego "mopa" więc chcąc nie chcąc bym musiała na kolanach czyścić podłogę Gratulacje Już zaraz możesz Zosię tulić ![]() Fajne, też takie prezenty chcę! ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- No właśnie do kąpania musi być
|
|
|
|
|
#1611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tych patyczków ze stoperami też nie wolno? Bo ja tym nie chcę grzebać Małemu w środku ucha tylko wydaje mi się wygodniejsze w przecieraniu małżowiny bo w te wszystkie zakrętasy można wejść patyczkiem i wyczyścić
|
|
|
|
|
#1613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze zapytam. Kiedy mam założyć kartę Małemu u pediatry? Jeszcze przed porodem czy już po?
Bo lekarza już mam wybranego (TŻ niechętnie, ale się na niego zgodził )
|
|
|
|
#1616 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
![]() W sumie to tylko zamiotłam i umyłam podłogę, więc nie przemęczałam się
|
|
|
|
#1618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratki Cytat:
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
A miałam Wam pokazać i w końcu zapomniałam
![]() Prezenty na Dzień Dziecka - dla mnie cyckonosz Dostałam jeszcze kilka ciuszków od chrzestnej, ale nie wiem czy chcecie oglądać, więc zdjęć już nie robiłam
|
|
|
|
#1620 | |
|
Zakorzenienie
|
A różnie. Kiedyś kupowałam kurczaka w lidlu (tzn. nóżki, udka), ale jak raz trafiłam na stęchłego (a to się okazało dopiero jak go upiekłam
bo nie śmierdział ani nic jak był surowy) to już tam nie kupię więcej Tż czasem przywozi z pracy (pracuje w fabryce gdzie przetwarzają mięso): bekon, gulasz, teraz mam pół zamrażalnika piersi z kurczaka np. Jak przywozi coś gotowego to mu to do pracy robię. Minus jest taki, że to są produkty z krótkim terminem więc albo muszę robić coś z tym od razu albo mrozić. A plus jest taki, że mamy to za niewielkie pieniądze, bo to taki sklep dla pracowników tylko ![]() Cytat:
My wybraliśmy tańszą opcję, wyszło jakieś 20f za jedno czy dwa takie duże portretowe i kilka mniejszych. Babka zrobiła kilka ujęć i wybraliśmy to, które nam się najbardziej podobało. I dziecko można zawinąć w co się chce-nasza była w miętowym kocyku |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.

Nie wiem jak mama TŻ sobie wyobraża nie myć paneli, przecież by brudem zarosły

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Ona mówiła o jakichś chusteczkach. Później coś jeszcze napomknęła o jakimś mopie specjalnym do paneli, to tego mopa niech wiezie 

Już?

bo widzę, że z wizerunkami czopów na necie to ogólnie bieda
Dlatego ogólnie (często i namiętnie) radzą, by do szpitala pojechać 2-3 tygodnie przed terminem i wtedy wszystko wypełnić.
bo nie śmierdział ani nic jak był surowy) to już tam nie kupię więcej