|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Cytat:
a prostowanie coraz bardziej mnie kusi bo ta przejściowa fryzura jest straszna nie moge czasem na nią już patrzeć ale staram sie być twarda
|
|
|
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Silikonów nie używam, bo potem mam przyklapus pospolitus na łebku ![]() Nie zawsze, moje wycieniowane ledwie raczą falować, za to im bardziej wyrównane, tym większy korkociągowy szał
|
|
#1413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam proste i mi silikony krzywdy nie robią, ale i tak niewiele ich stosuję.
|
||
|
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie chodzi o samą filozofię CG, co o to, że o objętość walczę jak mogę i jakiekolwiek obciążenie wskazane nie jest
|
|
#1415 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
ja się powoli zbliżam do końca BD i potem spróbuję jakiegoś innego szamponu na co dzień, zapewne tez dziecięcego...
Ja go polubiłam, najpierw dziwnie mi się go uzywało, ale się przyzwyczaiłam. Nie zauważyłam tych negatywów, o których piszecie - świąd czy plątanie. Tzn mam platanie, ale po wszystkim, BD używam powiedzmy 4-5 razy w tyg, pozostałe 2 to były szampony do blondu, po wszystkim włosy miałam takie same
|
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
widziałyście plusssz na włosy?
http://www.plussszlady.pl/produkty/r...sy-i-paznokciemyślicie, że lepiej pić takiego plusza z witaminami czy łykać tabletki?
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1419 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja odkąd zrobiła 3 miesięczną kuracje drożdżową mam paznokcie twarde jak skała mam nadzieje że tak już zostanie i że nie będę musiała nić łykać |
||
|
|
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1421 |
|
Raczkowanie
|
moje włosy zaczynają przekraczać magiczną linię długości do stanika!
![]() |
|
|
|
#1422 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) - to raczej całkiem indywidualna sprawa, bo jakbyś zapytała na Zakręconym Forum to większość wyrównała albo właśnie schodzi z cieniowania![]() Uważam, że to całkiem osobnicze, chociaż pokutuje u fryzjerów, że "jak ma pani kręcone, to trzeba cieniować".
|
|
#1424 | |
|
Zadomowienie
|
a miałaś szybszy przyrost włosów? albo zauważyłaś jakies działąnie drożdży gdzie indziej ?
np. lepsza cera---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
wiem że to sprawa indywidalna, ale z moich obserwacji wynika że potrzeba cieniowania jest zależna od rodzaju skrętu jak ktoś ma "ruloniki" to tak naprawde cieniowania nie potrzebuje ale jak ma coś jak ja to już tak.Widziałam na zakręconym różne włosy i jednak uważam że niektórym dziewczyną przydaloby sie delikatne cieniowanie, a czasem uciekają przed tym jak przed ogniem |
|
|
|
|
#1425 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odstawiłam to zniknęły
|
|
#1427 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1428 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z was byłaby chętna na maskę Tołpy https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...oner-masc.html
oraz maskę Romantic https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,27230,romantic-professional-maska-do-wlosow-z-jedwabiem.html? Chętnie wymienię . Jesli ktoś jest zainteresowany zapraszam na PW
|
#1430 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tych bez sles to będe jak zawsze zachwalać BO ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
Karmazynka, a Ty zażywasz Biotynę?
![]() Nie wiem czy to Ty, ale ktoś we wcześniejszej częsci pisał o biotynie.. |
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
Ja łykam tą 5000 mg i wit B complex jednocześnie. . Narazie ok półtora miesiąca dopiero, więc nic konkretnego powiedzieć nie mogę, poza tym że paznokcie szybciej mi rosną no i cera gladka jak nigdy( tfu tfu) teraz czekam na włosy..
|
|
|
|
#1436 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj po całodobowym olejowaniu olejem ze słodkich migdałów stwierdzam, że to kolejny olej po którym nie mam żadnych efektów..
Próbowałam już kokosa, oliwy z oliwek, arachidowego, lnianego, sezamowego i dzisiaj słodkich migdałów i ŻADEN się nie sprawdził |
|
|
|
#1437 |
|
Raczkowanie
|
Witam was wszystkie i przyłączam się do wątku.
Walkę o piękne i zdrowe włosy dopiero zaczynam Ale już nie mogę się doczekać efektów.Włoski miałam bardzo zniszczone więc zaczełam od Encanto, żeby zaczeły wyglądać jak włosy Od kilku dni łykam Skrzypovitę, olej z wiesiłoka, drożdże. Piję pokrzywę i skrzyp. Zamówiłam olej kokosowy, wiec niebawem zacznę olejować. No i czekam na efekty Włoski wyglądają coraz lepiej, tylko żeby jeszcze chciały szybciej rosnąć... cóż cierpliwość jest gorzka, ale ma slodkie owoce
|
|
#1438 |
|
Rozeznanie
|
ja kończę opakowanie Belissy (50 tabl.) i mogę podsumować ją tak:
1) wzmocnienie paznoci - średnie, owszem są twardsze, ale i tak się rozdwajają 2) włosy - wypadają w niezmienionej ilości (ani szkodzi ani pomaga) 3) ale uwaga.. rzęsy są ładniejsze :p nie spodziewałam się tego akurat :p 4) cera bez zmian, ale nie mam z nią problemów i tak następnym razem spóbuję czegoś, co polecacie a moje cieniowanie odrosło na tyle, że spróbowałam dziś pierwszy raz w życiu zrobić poziomy warkocz i trzymał się ![]() Forbidden, a próbowałaś po prostu Alterry? myślę, że jest dobrym olejkiem na początek aha i ja zauważyłam efekty dopiero po tym, jak zaczęłam nakładać olej na wilgotne włosy.
Edytowane przez chomiG Czas edycji: 2012-06-03 o 19:34 |
|
|
|
#1439 |
|
Raczkowanie
|
Ja od 17 znów siedzę z Dabur Amlą Jaśminową na głowie, wydaje mi się, że włosy już są fajniejsze (zaczynałam tydzień temu) i albo mam przywidzenia, albo siwiznę mniej widać
![]() Dziewczyny, próbowałyście szamponu Bingospa jajecznego z kolagenem? Co o nim sądzicie? Wczoraj w Tesco dorwałam go za bodajże 6 czy 7 zł za 500 mL i wrzuciłam do koszyka. Z resztą pachnie tak, że kupiłabym go tylko po to, żeby go wąchać Niestety, nie było żadnych masek, ale na razie jadę na alterrach. Pachną super i fajnie łączą się z zapachem amli
Edytowane przez Ewcia1333 Czas edycji: 2012-06-03 o 19:37 |
|
|
|
#1440 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nakładałam oleje raczej na suche, chyba że dawałam pod nie psikacz. Może spróbuje je zwilżyć po prostu wodą ![]() I piękny warkocz Mam zamiar od jutra zrobić mega atak na moje włosy. Postanowiłam się przemóc i zacząć pić drożdże Do tego CP, skrzypokrzywa i joanna rzepa O i postanowiłam wstawić zdjęcie moich włosów. Tylko się nie przestraszcie To ma być raczej zdjęcie pod tytułem "na razie są brzydkie, ale za kilka miesięcy wstawię zdjęcie pięknych włosów". No i właśnie nie wiem co mogę z nimi zrobić, bo wydają mi się takie bez życia, bezkształtne i nie wiem po prostu brzydkie. Do tego myślałam, ze są ścięte na równo bo o to prosiłam fryzjerkę i z przodu wyglądają tak, a teraz jak patrzę na zdjęcie to bardziej to wygląda jak V. Mam nadzieję, że kiedyś będą wyglądały jak włosy niektórych z was |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

czyli muszę czekać aż urosną, tylko kiedy to będzie
a prostowanie coraz bardziej mnie kusi bo ta przejściowa fryzura jest straszna nie moge czasem na nią już patrzeć ale staram sie być twarda 

Więc wychodzi na to, że u mnie do zmywania olei to raczej Alterra albo szampony z sles... chyba że Liliputz albo rosyjskie. I dzięki za pomysł z pędzlami 

Trochę na to wskazuje, albo po prostu czegoś im brakuje
Nie wiem czego im może brakować
mam nadzieje że tak już zostanie i że nie będę musiała nić łykać

odstawiłam to zniknęły 
nie mam już żadnych plussszow, skończyły się