Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-03, 19:52   #1711
anna99302
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
Witam Kobietki
Próbowałam Wam napisać ze szpitala, ale mój mobilny internet coś szwankuje Od wczoraj wieczora nie czułam Natanka, całą noc spałam niespokojnie, od rana aż do 16stej cały czas cisza w brzuszku... Postanowiliśmy zadzwonić do szpitala, no i kazali przyjechać. Zbadali ciśnienie, mocz i podłączyli pod ktg. Jak leżałam mały zaczął szaleć Położna sie ucieszyła, bo zapis też był w porządku i wypuszczono nas spokojnych do domku.

Jak słodko leży przy brzuszku Moja centralnie na brzuch sie kładzie i nic sobie nie robi z kopniaków
Ale fajnie, że CIę wypuścili. U nas w razie takich wątpliwości musiałabym zostac na dwa dni...
A masz kotka czy kotkę? Mój kocur mnie ignoruje totalnie, a ta na zdjęciu to kotka. I ona jest bardziej wrażliwa
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 19:53   #1712
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Kobietki
Próbowałam Wam napisać ze szpitala, ale mój mobilny internet coś szwankuje Od wczoraj wieczora nie czułam Natanka, całą noc spałam niespokojnie, od rana aż do 16stej cały czas cisza w brzuszku... Postanowiliśmy zadzwonić do szpitala, no i kazali przyjechać. Zbadali ciśnienie, mocz i podłączyli pod ktg. Jak leżałam mały zaczął szaleć Położna sie ucieszyła, bo zapis też był w porządku i wypuszczono nas spokojnych do domku.
Następnym razem spróbuj obudzić go uciskiem, a jak to nie pomoże, to jedź szybciej.
Teraz najważniejsze, że nic mu nie dolega.

Co z Nadalką? Zawsze informowała, że żyje.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 19:58   #1713
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Super Dobrze, że wszystko jest w porządku

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
uff... dobrze, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
no to super, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Ale fajnie, że CIę wypuścili. U nas w razie takich wątpliwości musiałabym zostac na dwa dni...
A masz kotka czy kotkę? Mój kocur mnie ignoruje totalnie, a ta na zdjęciu to kotka. I ona jest bardziej wrażliwa
u nas jak nic sie nie dzieje to puszczaja szybciutko
mam kotkę
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Następnym razem spróbuj obudzić go uciskiem, a jak to nie pomoże, to jedź szybciej.
Teraz najważniejsze, że nic mu nie dolega.
Próbowałam go lekko zaczepiać.
Najwazniejsze, ze synek czuje sie dobrze, moze nasza deszczowa pogoda mu sie udzieliła

Dziękuje Wam za troske Kochane a teraz uciekam, bo mnie Tż przegania. Mam nadzieje, ze u Was też wszystko w porządku. Całuje

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 19:58   #1714
Mandragorrka
Zakorzenienie

Idę pod długi prysznic A potem może z małżem coś... A może nie
Miłego wieczoru Mamcie

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 20:04   #1715
Maciejka__
Zakorzenienie

Coś jeszcze pisałam, ale nie trafiłam w klawisz i mi się skasowało.

W każdym razie od powrotu kłuje mnie gdzieś przy szyjce, a to piąty dzień z niższą dawką lutki i przy aplikacji poczułam, że jest bardziej miękko, więc do czasu donoszenia ciąży daruję sobie nawet takie wyjazdy, jak dzisiejszy.

W tej chwili mała się rozpycha, ale na szczęście w innym miejscu.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-06-03 o 20:05
Stary 2012-06-03, 20:07   #1716
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Coś jeszcze pisałam, ale nie trafiłam w klawisz i mi się skasowało.
następnym razem spróbuj wcisnąć ctrl Z

coś czuję, że u nas z połową czerwca zacznie się niezłe rozpakowywanie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 20:10   #1717
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Czy Twoja pierworodna córcia wyczuła Twoją ciążę?
Na ostatnich zajęciach sr był poruszony temat zwierząt i położna mówiła, że koty bardzo często rozpoznają, że kobieta jest w ciąży, jeszcze jak kobieta sama tego nie wie.
Zaczynają kłaść się na brzuch. Jedna z dziewczyn ze sr ma kotkę i to potwierdziła
no właśnie nie wiem, zupełnie nie pamiętam, czy kładła się (wtedy) na brzuch, chyba nie. Teraz tego na pewno nie robi. Mówię - ona w ogóle nie chce przyjąć do wiadomości nadchodzących zmian

Cytat:
Ona po prostu wie, że musi wyspać się na zapas.
no fakt, powinnam wziąć z niej przykład, a nie tylko głupio zaglądać i patrzeć, czy żyje

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
no i zrobimy sondę na najobrzydliwszego czopa
Cytat:
a na najładniejszego też?
zróbmy też na największego, żeby ta zapałka się do czegoś przydała

Cytat:
No słuchaj! Ja proponuję jeszcze jedno zdjęcie: z naszą twarzą i usmiechem w banana, czopem i dwoma kciukami do góry

No właśnie! Ostatnio pisałam do Depoison, że odkąd moja kotka została skopana przez Franka to nie przychodzi do mnie, ale od wczoraj znowu kładzie się przy brzuszku i mruczy. Jak w załączniku Focię robiłam wczoraj jak sobie odpoczywałyśmy. Tak sobie leżała i mruczała.
też o tym myślałam (że zdjęcie z twarzą bardzo by się przydało), tylko nie wiedziałam, gdzie w tym momencie miałby być czop. Wciąż na stole? bo w dłoni chyba nie, skoro kciuki w górze

wow, jak cudnie! ja się chyba takich obrazków nie doczekam, moja córcia uparcie kładzie mi się w okolicach głowy. No mówię - nie dorosła chyba do posiadania młodszego rodzeństwa...

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-03, 20:12   #1718
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Jak w czasie wizyty wspomniałam o dokładnym USG ok. 30 tc, to gin zastępujący mojego powiedział, że mam prawo iść PRYWATNIE.
Ostatnio dowiedziałam się, że już nie pracuje. Czyżby było za dużo skarg?
Mój co prawda wrócił ze zwolnienia, ale wcześniej tamten też w tej przychodni przyjmował, tylko w innych godzinach. Ostatecznie zmierzył główkę, brzuszek i kość udową, a o przepływach chyba mówił, że są dobre. Kolorowego obrazu na pewno nie było , więc nie wiem, czy tak doskonale widział to na USG, czy ocenił właśnie łożysko na I st. rozwoju i uznał, że wszystko jest w porządku. Skoro u Ciebie też jest pierwszy stopień rozwoju i kruszynka raczej za duża, niż za mała, to nie masz powodu do obaw.
Nie? To może u mnie też mierzył tak, jak trzeba.
Na połówkowym było kolorowo, ale wtedy faktycznie mierzyli przepływy w pępowinie i malutkiej w sercu.
Bardzo Wam dziękuję mamusie za odpowiedzi

To usg w 30 tc to mam wrażenie, że zrobił tak od czapy. I nic w opisie nie mam na temat przepływów pępowinowych. W 21 tc sprawdzał ilość naczyń w pępowinie, przepływy i wyszło ok. W 30 tc Tak jak piszesz, łożysko I st dojrzałości, ilość wód płodowych ok, dzidzia ładnie przyrasta więc mam nadzieję, że przepływy są prawidłowe.

13 czerwca w środę mam wizytę kontrolną ale na niej tylko ktg i posiewy na bakterie. Później usg z pomiarami i przepływami 4 lipca (38 tc) i 11 lipca wizyta kontrolna z ktg. To tyle jeżeli chodzi o moje badania.
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 20:20   #1719
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
następnym razem spróbuj wcisnąć ctrl Z

coś czuję, że u nas z połową czerwca zacznie się niezłe rozpakowywanie
Ale mi zniknęło całe okienko! A na pewno nie nacisnęłam Alt+F4. Chwilę wcześniej zdążyłam część skopiować do schowka, więc przynajmniej nie skasowało wszystkiego.

I nie chcę się rozpakowywać w połowie czerwca!
Stary 2012-06-03, 20:22   #1720
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mi zniknęło całe okienko! A na pewno nie nacisnęłam Alt+F4. Chwilę wcześniej zdążyłam część skopiować do schowka, więc przynajmniej nie skasowało wszystkiego.

I nie chcę się rozpakowywać w połowie czerwca!
aaa to chyba że tak

a pod koniec może być?
zaciskaj mocno nogi i uważaj na siebie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 20:23   #1721
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

też o tym myślałam (że zdjęcie z twarzą bardzo by się przydało), tylko nie wiedziałam, gdzie w tym momencie miałby być czop. Wciąż na stole? bo w dłoni chyba nie, skoro kciuki w górze

wow, jak cudnie! ja się chyba takich obrazków nie doczekam, moja córcia uparcie kładzie mi się w okolicach głowy. No mówię - nie dorosła chyba do posiadania młodszego rodzeństwa...
Nie no czop dalej na stole przy przedmiocie, do którego wielkości będziemy go porównywac No patrz, Twoja ma syndrom starszego rodzeństwa-nie widzi zmian- zachowanie z cyklu: jak zamknę oczy, to zniknie? Będziesz musiała okazywac jej dużo uczuc jak się pojawi!!!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 20:43   #1722
branzoletka
Branzoletka

Witam się niedzielnie choć humoru nie mam. No cóż ciężko znoszę psychicznie wszelkie bóle w tej ciąży i nic na to nie poradze, że nie umiem tryskać szczęściem gdy wszystko mnie wkurza

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Na pewno jest Nawet jak jest się bezrobotnym, to przysługuje urlop macierzyński (wiem, bo jestem zarejestrowana i zostałam już uświadomiona w tym temacie).
Mi też teraz kazali żeby ktoś doniósł zaświadczenie, że urodziłam a 25 września mam się podpisać i ustalić następny termin po macierzyńskim(cokolwiek by to znaczyło, bo kasy nie dostanę, bo nie pobierałam zasiłku).

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
Witam po dłuższej nieobecności
Dziś ciąg dalszy zaliczeń i egzaminów ale jakoś się to przejdzie
Coraz częściej dostaje skurczy i mam czasmi dziwne wrażenie że mi się coś pcha między nogi, co nie jest fajne bo wtedy pawie co 5 min musze chodzić do wc.
pozdrawiam i ściskam was mocno
Hej i gorące kciuki za egzaminki
Mnie też czasem mały tak gmera na samiutkim dole, że aż boli chyba pęcherz, bo latam do wc tak mnie goni

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Czes kochane
Od czwartku leniuchowaliśmy u moich rodziców dlatego tak mi sie znikneło
Wczoraj skorzystałam z okazji i poszłam do tej fajnej lekarki Usg super malutka jest super wymiarowa i waży 1900 w 32 tc.Tz i Zosia byli ze mna , póżniej zrobiła mi jeszcze USg dopochwowe żeby ocenic szyjke i o ile długośc jest ok 35 cm ale nestety szyjka zaczyna się rozwierać nie od zewnątrz a od wewnątrz
Mam uważać i sie bardzo oszczedzac żeby jeszcze te 4 tyg wytrzymać.
Na badanieu takim zewnetrznym to by nie wyszło a mój gin nigdy w ten sposów nie kontrolował szyjki przez USGDo tego zbadała mi ph i wyszedł stan zapalny- nie mam zadnych upławów ani pieczenia a tu Dostałam jakies grobułki.
Ogólnie strasznie sie ciesze że poszłam do niej
Gratki za tak udaną wizytę Rzadko się zdarza tak zaangażowany lekarz z reguły należy się cieszyć jak jest miły... Z szyjka to normalne, że na kilka tyg. przed porodem się skraca powoli, byle nie za szybko oczywiście ale skoro lekarz kazał się oszczędzać, to tak zrób, już nie dużo zostało

Co do chrzestnych, to się nie dziwię, że niektórzy się boją nimi być, bo zamiast czuć się zaszczyconym człowiek czuje się często jak dojna krowa.

Lece na film. Jutro ma padać więc będe więcej czasu na kompie.
Aha polecam od czasu do czasu długie poleżenie w wannie ja tak dzisiaj zrobiłam i w stanie nieważkości super odpoczęły mi wszystkie obolałe gnaciki, poczułam się jak nowo narodzona Szkoda, że nie mam z kim na basen chodzić, bo to jeszcze lepsze musi być
Dobranoc mamusie

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 20:57   #1723
chce_byc_mama
Zakorzenienie

zapiekanka byla pyszna
wpadla jeszcze do mnie kolezanka napilysmy sie herbatki i poszla do domu

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 21:02   #1724
hanjah
Zakorzenienie

Niech już ten mój tż wróci, bo mnie jego siostra do szału doprowadza Dobra-powinnam być wdzięczna, bo mi pomaga, robi zakupy, zabiera Dorotkę na spacery etc. ale poza tym wkurza mnie jak nikt inny
I to takie pierdoły że zastanawiam się czy to nie przez ciążę czasem...

Zostałam na jutro bez obiadu-tzn. coś tam sobie zrobię, ale zła jestem: pojechałam do kościoła a ona miała upiec pierś ze szpinakiem. A przy okazji dodała ziemniaki i chyba tonę tymianku Ja tymianek bardzo lubię, ale w ciąży jest zabroniony I jeszcze wymyśliła, że maliny (nie konkretnie liście, tylko w ogóle owoce) też są zabronione-to sobie z kosmosu wzięła, a o tymianku nie pomyślała. Stara panna co się "zna" na wychowaniu dzieci i mi "dobrych" rad udziela

Niech już sobie do tego RPA leci, bo nie zdzierżę jej jak przylezie jak się dziecko urodzi. Już powiedziałam tż że jakby co to nie chcę jej w szpitalu widzieć.

Bardzo wredna i niewdzięczna jestem?
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 21:03   #1725
KarolinaPW
Zadomowienie

Witam, wieczornie
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Hej!witam niedzielnie

Wracamy wlasnie z weekendu, wczoraj zrobilismy mega mega spacer, potem mnie klulo w podbrzuazu. Zastanawiam sie czy mi pomalutku czop nie odchodzi bo wczoraj mialam cos takiego dziwnego.

Przy okazji ze bylismy na niemieckiej granicy kupilam chemie niemiecka, spawdzilam tez art.dzieciece ale szalu nie bylo
O kurcze, ale juz bym spanikowała
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Ostatnio mi powiedziała przez telefon, że ona dziecka spod znaku bliźniąt nie chce, więc mam chodzić w ciąży dopóki nie dojdzie do raka i trzymać jak najdłużej. To jej powiedziałam, że przetrzymam specjalnie dla niej do koziorożca (koniec grudnia)
Udana tesciowa nie ma co... ale dobrze jej przygadałaś
Cytat:
no właśnie, zabawki można przyczepić jakieś inne
Stawiam na brązowy

w DE tak jest chyba we wszystkich szpitalach. Przychodzi fotograf, rozkłada jakiś biały kocyk i robi dzidkowi 50 zdjęć. Jedno dostajemy za darmo (w formie niewielkiej odbitki) - to samo ujęcie jest też zamieszczone na stronie szpitala (np. http://www.first-moment.de/babygaler...dex.php?ref=56 albo http://www.babygalerie24.de/babygale...x.php?ref=1031)
I tu się kończą zalety tej usługi. Koleżanka, która urodziła synka 2 miesiące temu opowiadała, że w jej szpitalu działała pani fotograf, u której resztę ujęć można kupić za... 98€ za motyw
Ad1. Twój głos został przyjęty
Ad2.Nieźle się cenią, ale zawsze można sobie ściągnąć zdjęcie ze strony szpitala i powiększyć dowolnie
Ad2.
Cytat:
Hej!
Byliśmy z tż w Ikei i z listy wyprawkowej mogę skreślić pościel do łóżeczka, komplet powłoczek, prześcieradła z gumką i ręczniki z kapturkiem.
Wszystko białe, albo z niewielkim dodatkiem koloru.
Może tam wrócimy, ale nie w weekend, a przede wszystkim nie po załatwianiu innych spraw. Padam, więc nawet nadrabiać będę z przerwami.
Zauważyłaś że Ikea ma niestandardowy rozmiar pościeli, inny od tych powszechnie wystepujących na Allegro? myślałam, że kupię kołderkę z Ikei a poszwę na All a tu zonk, inne wymiary
Cytat:
(a jednocześnie cóż za różnorodność! może stworzymy projekt fotograficzny? bo widzę, że z wizerunkami czopów na necie to ogólnie bieda )

Anyway - zaczęłam dziś 37 tc, co oznacza, że wg tutejszych (germańskich) kalkulacji Zosia jest już dziecięciem donoszonym

o - i takie coś dostałam na ost. wizycie. Pojemniczek na mleko, łyżeczka, pudełko i porcja jakiejś kaszki - was też cieszą takie - w sumie niepotrzebne - pierdółki, czy tylko ja lubię takie niespodzianki? bo pół drogi do domu to macałam
Ad1.Projekt graficzny musimy przemysleć szczegóły techniczne, bo jak przypadkowo do klopa wpadnie i trzeba będzie wyłowić i podsuszyć, może to zaburzyć wiarygodność konsytencji
Ad2. Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!
Ad3. tez lubię takie pierdółki
Cytat:
Nasz projekt natomiast widzę następująco: pierwsze zdjęcie czopa w majtkach, drugie na stole (czop w towarzystwie czegoś uniwersalnego - na przykład zapałki - żeby wiadomo było, jaki jest duży )
Depoison- umarłam, leżę i kwiczę
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 21:07   #1726
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Hania a to nie wiedzialam ze tymianku w ciazy nie wolno.

Amelcia
Stary 2012-06-03, 21:08   #1727
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Hania a to nie wiedzialam ze tymianku w ciazy nie wolno.
No niestety-może działać poronnie. Nie znalazłam info jak może działać na nas w zaawansowanej ciąży ale wolę nie ryzykować... A tak lubiłam ziemniczaki pieczone z tymiankiem i do tego sos czosnkowy
Stary 2012-06-03, 21:10   #1728
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
No niestety-może działać poronnie. Nie znalazłam info jak może działać na nas w zaawansowanej ciąży ale wolę nie ryzykować... A tak lubiłam ziemniczaki pieczone z tymiankiem i do tego sos czosnkowy
kurcze no to dupa.... I co ona na to? powiedzialas jej ze nie mozesz jesc tymianku?

Amelcia
Stary 2012-06-03, 21:12   #1729
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze no to dupa.... I co ona na to? powiedzialas jej ze nie mozesz jesc tymianku?
Pewnie że powiedziałam. To było pierwsze co poczułam jak do domu weszłam... pachnie obłędnie ale co z tego jak nie mogę tego zjeść Mam nadzieję, że tż zje bo szkoda żeby się zmarnowało... A tego zioła jest tyle, że nawet nie ma go jak zeskrobać z tego jedzenia

Jakoś nie czułam się w obowiązku mówić jej wcześniej że tego nie mogę, bo nie wiedziałam że wpadnie na pomysł dosypania go...
Stary 2012-06-03, 21:14   #1730
ajka89
Zadomowienie

Cześć Kobietki!
U mnie jak nie urok to sraczka. Humor mi się trochę poprawił, ale zaczyna mi znowu narastać ropą ten torbiel przy kręgosłupie nacinane miałam 8 maja i już to gówno znowu się zbiera i zaczyna mnie rwać niesamowicie. Jutro jadę do wepchać się w kolejkę do chirurga ( bo tak terminy są dopiero na lipiec) ale może coś uda mi się załatwić, a jak nie to jadę do szpitala na SOR i wtedy się na pewno dostanę do jakiegoś chirurga, bo na dyżurze zawsze jakiś jest. Zła jestem cholernie, już w dupie z tym bólem ( w sumie to prawie dosłownie) ale jak mi to będzie tak co trzy tygodnie się zbierać to przed porodem zaliczę jeszcze z 3 zabiegi a taki zabieg to przecież dostaje normalnie narkozę i wtedy się to nacina, potem antybiotyk całe opakowanie. To na pewno nie jest obojętne dla dziecka. Boję się strasznie, bo na razie ten ból jest jeszcze do zniesienia, chociaż coraz gorzej mi się siedzi...ale nie wiem. Zobaczę co jutro mi się uda załatwić u chirurga i co on na to powie. Musieli by mi to usunąć całkowicie, ale już wtedy mi powiedzieli, że na taki zabieg się nie zdecydują, bo to za duże zagrożenie
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 21:14   #1731
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie że powiedziałam. To było pierwsze co poczułam jak do domu weszłam... pachnie obłędnie ale co z tego jak nie mogę tego zjeść Mam nadzieję, że tż zje bo szkoda żeby się zmarnowało... A tego zioła jest tyle, że nawet nie ma go jak zeskrobać z tego jedzenia

Jakoś nie czułam się w obowiązku mówić jej wcześniej że tego nie mogę, bo nie wiedziałam że wpadnie na pomysł dosypania go...
choc tymianek do szpinaku mi troche nie pasuje :/
No ale nie w tym rzecz.
I Ty teraz biedna glodna nie masz co zjesc.
To Ci kobita wymyslila.
No w sumie skad moglas przewidziec ze zacznie eksperymentowac kulinarnie.

Amelcia
Stary 2012-06-03, 21:20   #1732
pumas
Zakorzenienie

Witajcie nadrobiłam, ale nie mam już siły się odnosić do wszystkiego Wybaczcie. Czuję się jednak spokojnie wiedząc, że u wszystkich wszystko OK!
Ja padam ze zmęczenia - może jutro będzie spokojniejszy dzień.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 21:21   #1733
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Witajcie nadrobiłam, ale nie mam już siły się odnosić do wszystkiego Wybaczcie. Czuję się jednak spokojnie wiedząc, że u wszystkich wszystko OK!
Ja padam ze zmęczenia - może jutro będzie spokojniejszy dzień.
Pumcia Ty mialas odpoczywac a Ty non stop w biegu
a tak narzekalas ze sie bedziesz nudzic na L4

Amelcia
Stary 2012-06-03, 21:23   #1734
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
choc tymianek do szpinaku mi troche nie pasuje :/
No ale nie w tym rzecz.
I Ty teraz biedna glodna nie masz co zjesc.
To Ci kobita wymyslila.
No w sumie skad moglas przewidziec ze zacznie eksperymentowac kulinarnie.
Ja wiem, że ona lubi eksperymentować, ale do tej pory jak coś robiła U NAS to chociaż się konsultowała ze mną.
Coś tam sobie jutro wymyślę... ale przykro mi...
To chyba hormony albo nie wiem co, bo normalnie tak nie reaguję. Jej to powiedziałam spokojnie, a mimo to się we mnie gotuje
Stary 2012-06-03, 21:28   #1735
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
aaa to chyba że tak

a pod koniec może być?
zaciskaj mocno nogi i uważaj na siebie
Teoretycznie 22, a praktycznie już 18 powinno być bezpiecznie dla dzidzi, ale nie zdążę przygotować pokoju, więc chyba lepiej, żeby to było bliżej 13 lipca.

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Aha polecam od czasu do czasu długie poleżenie w wannie ja tak dzisiaj zrobiłam i w stanie nieważkości super odpoczęły mi wszystkie obolałe gnaciki, poczułam się jak nowo narodzona Szkoda, że nie mam z kim na basen chodzić, bo to jeszcze lepsze musi być
Dobranoc mamusie
Takie leniuchowanie w wannie i dolewanie co jakiś czas ciepłej wody też polecam.
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ad1. Twój głos został przyjęty
*
Zauważyłaś że Ikea ma niestandardowy rozmiar pościeli, inny od tych powszechnie wystepujących na Allegro? myślałam, że kupię kołderkę z Ikei a poszwę na All a tu zonk, inne wymiary
Jak kupisz ten leżaczek, to prosimy o recenzję.
*
Tak, że ma inny zauważyłam już w sklepie i na szczęście 1 komplet powłoczek kupiłam, ale byłam przekonana, że na all wybiorę jeszcze ze 2 inne, a tu nic z tego. W dodatku użytkownik, który ma powłoczki (chyba jeden) nieźle sobie liczy za pośrednictwo. Więcej napisałam w kolejnych postach.
Stary 2012-06-03, 21:31   #1736
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Pumcia Ty mialas odpoczywac a Ty non stop w biegu
a tak narzekalas ze sie bedziesz nudzic na L4
Tak ostatnio wychodzi, ale pewnie po wtorkowej wizycie trochę wyluzuję i będę musiałą poodpoczywac. No i trochę się czasem nudzę
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 21:39   #1737
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
uwaga znowu się chwalę ciuszki ze słonecznej Italii. Wymiętolone, ale to nie moja wina - one są jeszcze w opakowaniach będę musiała je uprać
BArdzo ładne, te co poprzednio wkleiłaś też super
Cytat:
Ups... widzę, że na zdjęciu w łóżeczku wygląda na bardziej kolorową: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00161328/
W dodatku komplety powłoczek są dostosowane do ich wymiarów pościeli, czyli kołdry 110 x 125 cm i poduszki 35 x 55 cm, co oznacza, że trudno mi będzie dokupić później inne wzory gdzieś poza Ikeą.
Wolałam kupić pościel tj. wypełnienie w sklepie stacjonarnym, a teraz nie jestem pewna, czy to był dobry pomysł. Mam nadzieję, że przynajmniej będzie trwalsza, niż typowe w podobnych cenach.
Myślę, że jak dziecko trochę urośnie, to będę musiała kupić większe i do tego oczywiście różne nowe powłoczki.
Teraz dopiero doczytałam, że też zwróciłaś uwagę na te wymiary
Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
kurcze-wszyscy tu juz na koncowce a ja juz nie moge... jeszcze tyle czasu...polozna mowi ze spoko-do terminu toi Pani siedziec tu nie bedzie, no to pytam do kiedy w takim razie, a ona no...tak 35tc to taki juz bezpieczny termin... a ja skonczylam dopiero 27
to jeszcze prawie 2 miesiace w szpitalu... a nawet wstawac nie moge... umieram z nudow, leze i calymi dniami gapie sie w jeden punkt, albo gram w kulki... jem, spie, rysuje, ale to wszystko taka monotonia... nawet gadac z ludzmi mi sie juz nie chce.
Juz nie mowiac o dzieciach ktorych prawie wogule nie widuje...
a moj tz tak nie ma do nich cierpliwosci...boje sie ze im sie krzywda dzieje...

eh, Pomarudzilam, to moge teraz ponadrabiac
Trzymaj się kochana już nie tak długo
Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Mamuśki napiszcie mi proszę czy robiłyście usg z przepływami w ciąży?

Napiszcie jak to u Was było, czy lekarz zalecał to badanie z przepływami w 30 tc?
Miałam robione w 25tyg, na połówkowym, potem już nie. Mój gin ma taki aparat że sam te przepływy bada, nie odsyła mnie nigdzie.
Cytat:
Witam Kobietki
Jak dobrze, że wszytko z Natankiem w porządku, lepiej się upewnić niż zamartwiać
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Dobranoc mamusie
Nie mam wanny i czasem bardzo mi tego brakuje...
Cytat:
Jadłam parę razy w tej ciąży ziemniaki z tymiankiem i to nasypałam go sporo, mam nadzieję, że nie zaszkodził małemu
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Cześć Kobietki!
U mnie jak nie urok to sraczka. Humor mi się trochę poprawił, ale zaczyna mi znowu narastać ropą ten torbiel przy kręgosłupie nacinane miałam 8 maja i już to gówno znowu się zbiera i zaczyna mnie rwać niesamowicie. Jutro jadę do wepchać się w kolejkę do chirurga ( bo tak terminy są dopiero na lipiec) ale może coś uda mi się załatwić, a jak nie to jadę do szpitala na SOR i wtedy się na pewno dostanę do jakiegoś chirurga, bo na dyżurze zawsze jakiś jest. Zła jestem cholernie, już w dupie z tym bólem ( w sumie to prawie dosłownie) ale jak mi to będzie tak co trzy tygodnie się zbierać to przed porodem zaliczę jeszcze z 3 zabiegi a taki zabieg to przecież dostaje normalnie narkozę i wtedy się to nacina, potem antybiotyk całe opakowanie. To na pewno nie jest obojętne dla dziecka. Boję się strasznie, bo na razie ten ból jest jeszcze do zniesienia, chociaż coraz gorzej mi się siedzi...ale nie wiem. Zobaczę co jutro mi się uda załatwić u chirurga i co on na to powie. Musieli by mi to usunąć całkowicie, ale już wtedy mi powiedzieli, że na taki zabieg się nie zdecydują, bo to za duże zagrożenie
O kurcze, ale pech z tą torbielą...trzymaj się kochana kciuki za wizytę u chirurga, oby nie trzeba było kolejnych zabiegów
Możliwe, że podzielę Twój los- odnowił mi się ropień w pachwinie i już od marca się z tym męczę (raz się powiększa, raz maleje). Obecnie się tak powiększył, że chodzić mi ciężko, jak nie zacznie znikać to też do chirurga się wybieram
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-03, 21:39   #1738
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Humor mi się trochę poprawił, ale zaczyna mi znowu narastać ropą ten torbiel przy kręgosłupie
Nie sądzę, żeby chcieli co 3 tygodnie robić zabieg. Raczej założą Ci na ten czas jakiś dren lub znowu sączek. Tylko z antybiotykiem pewnie masz rację. Powodzenia u chirurga. Sądzę, że potraktują to jako powikłanie, albo kontynuację leczenia i jednak przyjmą Cię od razu.

Auuuuu... mała próbuje mi zrobić dziurę tuż pod pępkiem!
Stary 2012-06-03, 21:45   #1739
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Nie no czop dalej na stole przy przedmiocie, do którego wielkości będziemy go porównywac No patrz, Twoja ma syndrom starszego rodzeństwa-nie widzi zmian- zachowanie z cyklu: jak zamknę oczy, to zniknie? Będziesz musiała okazywac jej dużo uczuc jak się pojawi!!!
ok, rozumiem mam tylko nadzieję, że w tak szerokim kadrze czop nie zginie - wszak jest jego głównym bohaterem

oj, tak, będę musiała okazywać potwornie dużo uczuć (bo dużo, to ja jej już okazuję). Albo mąż po prostu będzie musiał zrezygnować z pracy - wtedy jedno z nas będzie się nieustannie zajmować Zosią, drugie - kotem

Cytat:
Ad1.Projekt graficzny musimy przemysleć szczegóły techniczne, bo jak przypadkowo do klopa wpadnie i trzeba będzie wyłowić i podsuszyć, może to zaburzyć wiarygodność konsytencji
Ad2. Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!
Ad3. tez lubię takie pierdółki

Depoison- umarłam, leżę i kwiczę
rozumiem, że weźmiesz udział w projekcie?

Cytat:
Tak, że ma inny zauważyłam już w sklepie i na szczęście 1 komplet powłoczek kupiłam, ale byłam przekonana, że na all wybiorę jeszcze ze 2 inne, a tu nic z tego. W dodatku użytkownik, który ma powłoczki (chyba jeden) nieźle sobie liczy za pośrednictwo. Więcej napisałam w kolejnych postach.
cała pociecha w tym, że te ikeowskie pościele są dość ładne i nie powalają ceną
(pamiętam, że z pościelą dla dorosłych też kiedyś był ten problem -wszystkie poszewki na poduszki miały jakiś niestandardowy rozmiar. Wciąż tak jest czy coś się zmieniło?)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 21:48   #1740
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
BArdzo ładne, te co poprzednio wkleiłaś też super

Teraz dopiero doczytałam, że też zwróciłaś uwagę na te wymiary

Trzymaj się kochana już nie tak długo

Miałam robione w 25tyg, na połówkowym, potem już nie. Mój gin ma taki aparat że sam te przepływy bada, nie odsyła mnie nigdzie.

Jak dobrze, że wszytko z Natankiem w porządku, lepiej się upewnić niż zamartwiać

Nie mam wanny i czasem bardzo mi tego brakuje...

Jadłam parę razy w tej ciąży ziemniaki z tymiankiem i to nasypałam go sporo, mam nadzieję, że nie zaszkodził małemu

O kurcze, ale pech z tą torbielą...trzymaj się kochana kciuki za wizytę u chirurga, oby nie trzeba było kolejnych zabiegów
Możliwe, że podzielę Twój los- odnowił mi się ropień w pachwinie i już od marca się z tym męczę (raz się powiększa, raz maleje). Obecnie się tak powiększył, że chodzić mi ciężko, jak nie zacznie znikać to też do chirurga się wybieram
Właśnie przed ciążą też już miałam, ale mi się znikło i zapomniałam o tym ( wtedy też tak aż nie bolało) no i nie wiedziałam co to jest. byłam wtedy u rodzinnego, a ona stwierdziła, że nic nie czuję i nie widzi niepokojącego i to pewnie kość ogonowa mnie boli. a teraz akurat w ciąży się odnowiło i spokoju nie daje... a że miejsce jest takie, że ani siedzieć, ani leżeć za bardzo nie mogę. Chociaż w pachwinie, to też przerąbane. Trzymam kciuki, żeby Ci znikł, bo to męka okropna
Cytat:
Nie sądzę, żeby chcieli co 3 tygodnie robić zabieg. Raczej założą Ci na ten czas jakiś dren lub znowu sączek. Tylko z antybiotykiem pewnie masz rację. Powodzenia u chirurga. Sądzę, że potraktują to jako powikłanie, albo kontynuację leczenia i jednak przyjmą Cię od razu.

Auuuuu... mała próbuje mi zrobić dziurę tuż pod pępkiem!
Tylko, że ten sączek mi wypadł sam po 5 dniach. Może powinien być dłużej ale na kontroli lekarz powiedział, że jak nie cieknie to jest ok. Maż mi opatrunki zmieniał, to mówił,że jeszcze tak z dwa dni trochę leciało, potem już nic...a antybiotyki to niby dla kobiet w ciąży bezpieczny, ale myślę, że to bez odgłosu w organizmie się nie obędzie

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
ok, rozumiem mam tylko nadzieję, że w tak szerokim kadrze czop nie zginie - wszak jest jego głównym bohaterem

oj, tak, będę musiała okazywać potwornie dużo uczuć (bo dużo, to ja jej już okazuję). Albo mąż po prostu będzie musiał zrezygnować z pracy - wtedy jedno z nas będzie się nieustannie zajmować Zosią, drugie - kotem

rozumiem, że weźmiesz udział w projekcie?

cała pociecha w tym, że te ikeowskie pościele są dość ładne i nie powalają ceną
(pamiętam, że z pościelą dla dorosłych też kiedyś był ten problem -wszystkie poszewki na poduszki miały jakiś niestandardowy rozmiar. Wciąż tak jest czy coś się zmieniło?)
Wciąż tak jest. Żeby mieć pościel z Ikei, to trzeba mieć też kołdrę od nich. To jest właśnie głupie, bo mi się tam też podobają pościele.
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości