Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-04, 07:15   #1861
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV

hello
my juz o 5;07 na nogACh mam nadzieje ze o 8 pojdziemyna drzemkę
pranie juz zrobione, zmywanie sie pierze, obaid gotowy, tz zaraz przyniesie zakupy tylko planow brak pogoda dupaaa, wszyscy pracuja..ehhh
mufff i co ze zlobemZ?

laski co sadzają na nocnik, łapiecie tylko kupki czy siuski też?? bo ja nie wiem zupełnie kiedy ona siusia, a kupę robi zawsze wtedy kiedy karmie ją, wiec jak wtedy sadzać/?

PS> WŁĄSNIE ODKYRYŁAM DRUGĄ DOLNĄ JEDNYNKE może to nasz winowajca/??

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210

Edytowane przez zmyslkobiety
Czas edycji: 2012-06-04 o 07:31
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 07:18   #1862
glamourous
Zakorzenienie

Trzecia
Noc po kaszce bez szalu, pospali do polnocy czyli w zasadzie jak po cycku
Pobudka 7.45, w miedzyczasie z 4 karmienia

Cycek lepiej, guzek sie zmniejsza

Tez szukam fryzury
Wariateczka u mnie tez az tak wesolo nie jest zagladaj to posmecimy razem
Stary 2012-06-04, 07:19   #1863
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

my też od 5 ale mała padła już przed 7.

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 07:26   #1864
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Dziewczyny,macie jakies fajne stronki z fryzurami?Chce jakas fajna,wlosy mam poldlugie (takie za ramiona),ale fryzury 0,po prostu sobie urosly przez ostatni rok.
Ja jak poszukuje inspiracji to wpisuję w google np fryzury i wybieram grafikę. Teraz mam faze na jakieś refleksy czy pasemka - myślicie, że by mi pasowały na czarnych włosach? Wiem, że trzeba ściągnąć kolor, żeby coś wyszło, ale tam z kilku pasm bym zaryzykowała Bo się napaliłam hehe ale to nie pierwszy ani ostatni raz..A potem i tak nic z tego nie wychodzi

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
superowsko!
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 07:36   #1865
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
świetna okazja i śliczny wózek a pasażer jeszcze piekniejszy mój zięciu zresztą

a to nie przeszkadza ze Wy siostry ?

witamy z rana

moja księżniczka jak to ma w zwyczaju zasneła o 19, cycek o 4 i spanie do 5.30 teraz przed 7 juz ledwo żywa, tarła oczęta, więc dostała cyca i hop do wyrka (swego) .... ale śpiewa i śpiewa do maskotek już 40 min i nie zanosi się by miała spać
kurde ostatnio jak się budzi o tej 4 to biore ją do siebie do wyrka i tak dosypiamy do rana... a tak ładnie te 6 mcy spała tylko u siebie w łóżeczku

princ - super że TŻet cały i zdrowy powrócił

wariateczko- wbijaj sie i nie patrz na nic... cokolwiek pisz

a gdzie reszta warty ? glam, nikaa, fatal ??? czyzby dziś pospały ??? oby tak

edit: jak zaczełam pisac było pare postów mniej

glam gratki za cycka :brawo:

Daniel Fasolek w drodze

Edytowane przez ja_dalia
Czas edycji: 2012-06-04 o 07:39
ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 07:39   #1866
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Princ ja miałam z czarnych ściągany kolor tzn. balejaż raz wyszły rude a teraz fajny blond
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 544998_410607612305410_85888295_n.jpg (30,9 KB, 33 załadowań)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

Stary 2012-06-04, 07:43   #1867
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Princ ja miałam z czarnych ściągany kolor tzn. balejaż raz wyszły rude a teraz fajny blond
A powiedz kochana jak ze zniszczeniem włosów?
Stary 2012-06-04, 07:47   #1868
domi7ks
Zakorzenienie

hej Mamusie

U nas pobudka juz o 7.25

Dziś mam ambitny plan- sprzątanie generalne

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Ja jak poszukuje inspiracji to wpisuję w google np fryzury i wybieram grafikę. Teraz mam faze na jakieś refleksy czy pasemka - myślicie, że by mi pasowały na czarnych włosach? Wiem, że trzeba ściągnąć kolor, żeby coś wyszło, ale tam z kilku pasm bym zaryzykowała Bo się napaliłam hehe ale to nie pierwszy ani ostatni raz..A potem i tak nic z tego nie wychodzi

superowsko!

ja to też co jakiś czas mam faze, ale nigdy się nie odważe chyba z tego co wiem, to np. końcówki możesz rozjaśnić i chyba wtedy się nie ściąga koloru ale nie jestem pewna a na czarnych włosach pasowałyby refleksy
Ja trochę żałuję, że ściełam włosy rok temu. Miałam juz takie długie do pasa. I tak ścinałam, ścinałam aż sciełam lekko za ramiona. Choć wczoraj patrze i już mam prawie do łopatek no ale jak ocham długie włosy i to był błąd mój

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 07:47   #1869
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Mam takie same jak miałam mam ich dużo i mało podatne na niszczenie wszystko zależy od fryzjera czym Ci robi. Ja od lat chodzę do mojej koleżanki z podstawówki na włosy do jej do domu. Wiadomo nie od razu się ściągnie kolor z umiarem. Bo jak by od razu to mur beton popalone włosy

Stary 2012-06-04, 07:49   #1870
dominej
Raczkowanie

Witam w poniedziałek!
Jak weekend szybko minął I znowu w pracy....
Zmykam poczytać co tam w weekend napisałyście i oczzywiście dobudzam sie kawą, bo moja Dobrusia prawie całą noc nie spała - coś jej się przestawiło ?

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 07:52   #1871
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam do jeansów obcasy- dziś miałam 12 cm

Ile Wasze dzieci jedzą ze słoiczka? Mój może 1/3 słoiczka a reszta to cyc...więcej nie chce słoiczka
też lubię obcasy, ale co z tego... tz lubi jak je kupuję, przymierzam i paraduję po sklepie, na tym koniec. Jak chcę gdzieś w nich wyjść to słyszę "po co je zakładasz? chcesz zeby inni się na ciebie gapili? załoz czarne baletki"bez sensu...
moja nie upchnie w siebie więcej niż 1/3 słoiczka. chociaż nie, tego małego gerbera jarzynki z delikatną rybkę to może wszamać nawet cały
Cytat:
I dzisiejsze teksty Soni

- jakiego chcesz lizaka malego czy duzego
- malego bo ten duzy przeciez mi sie do buzi nie zmiesci

- mamusiu szkoda ze nie masz duzo rekow jak pajak bo bys ich mogla razem kapac
nawet to sobie wyobraziłam

Seona gratuluję rocznicy a tżta

Cytat:
kilka nagórd wpadło w tym tyg, min bransoletka by Dziubeka, ciekawe czy fajna bedzie?
łaa szczęściara

moja pani od wczoraj namiętnie mówi tata tata i to z taka subtelnością, ciuchutkotż cały dzień z bananem na twarzy, córeczki nie odstępował prawie że na krok
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 07:55   #1872
glamourous
Zakorzenienie

Moja cierpliwosc jest dzis wielkosci ziarenka maku. Wstali wyspani, nakarmieni, kupy byly ai tak od rana marudzenie i jazgot. No o co tym srulom chodzi? Wyjatkowo zle te zeby znosza i to obaj masakra doslownie
Stary 2012-06-04, 08:01   #1873
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
też lubię obcasy, ale co z tego... tz lubi jak je kupuję, przymierzam i paraduję po sklepie, na tym koniec. Jak chcę gdzieś w nich wyjść to słyszę "po co je zakładasz? chcesz zeby inni się na ciebie gapili? załoz czarne baletki"
dziwak Twój tż...ale chyba z zazdrości..
Mój to jeszcze dumny jak paw ze mną idzie

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Cytat:

moja pani od wczoraj namiętnie mówi tata tata i to z taka subtelnością, ciuchutkotż cały dzień z bananem na twarzy, córeczki nie odstępował prawie że na krok
Mój też cieszy się jak mała mówi tata - nie ważne, ze nieświadomie, ważne, że mówi, a jak ktoś jeszcze to słyszy to już poliki tż-owi pękają z radochy

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:
Mam takie same jak miałam mam ich dużo i mało podatne na niszczenie wszystko zależy od fryzjera czym Ci robi. Ja od lat chodzę do mojej koleżanki z podstawówki na włosy do jej do domu. Wiadomo nie od razu się ściągnie kolor z umiarem. Bo jak by od razu to mur beton popalone włosy
Właśnie dobry fryzjer to już prawie sukces Ja nie mam obecnie kogoś. Mam koleżanke fryzjerke, ale ona ma mało czasu po pracy,a w salonie to ceny z kosmosu. Ale zadzwonie do niej, może akurat

Edytowane przez princessskaa
Czas edycji: 2012-06-04 o 07:57
Stary 2012-06-04, 08:05   #1874
Oliveira79
Zadomowienie

eloł

wstałysmy o 6:30, w nocy chyba dwie pobudki...
wczoraj podałam lactulosum i dzisiaj w pampku znowu bobek wprawdzie większy, ale jednak bobek, no może bob teraz lezy na brzuszku i baczki lecą czy podac jej po południu znowu to lactulosum?

pogoda do mam nadzieje ze do niedzieli sie ociepli bo my chrzciny mamy

Cytat:

super, wiedziałam ze bedzie lepiej

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość

my siostry forumowe-duchowe

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 08:05   #1875
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Cytat:
Moja cierpliwosc jest dzis wielkosci ziarenka maku. Wstali wyspani, nakarmieni, kupy byly ai tak od rana marudzenie i jazgot. No o co tym srulom chodzi? Wyjatkowo zle te zeby znosza i to obaj masakra doslownie
Glam sciskam kciuki za poprawę, mam nadzieje, ze jak sie zębole wyklują (oby szybko) to wszytko wróći do normy MUSI, zawsze tak sobie powtarzam

Stary 2012-06-04, 08:08   #1876
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Właśnie dobry fryzjer to już prawie sukces Ja nie mam obecnie kogoś. Mam koleżanke fryzjerke, ale ona ma mało czasu po pracy,a w salonie to ceny z kosmosu. Ale zadzwonie do niej, może akurat
Dokładnie u niej w salonie 140zł a ja płacę 80zł mój mąż pracuje w firmie gdzie produkują szampony itp. tylko do branży fryzjerskiej to zaniosłam jej ostatnio szampon 5l i zrobiła mi za 40zł

Stary 2012-06-04, 08:10   #1877
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:

tak myslalam
ale mam super pamięć..... jednak

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Ja dawałam tylko deserki czyt.owoce czasem jabłko starłam.Zdarzyło sie tez starte jablko z kaszka manna ale pojawiły sie zaparcia i glutenu nie daje wcale raz zjadła słoiczek zupki z hipp i znowu klopoty z kupaa.Raz sama ugotowałam same warzywka i zjadła ale to było w tym czasie co zaparcie i nie wiem juz co ja zapiera?
Nie dawałam jeszcze zadnych kaszek, bo dr kazała wstrzymac sie do 6mcy wiec jeszcze 9 dni zaczne pewnie od kleiku kukurydzianego moze z gruszka, i ta kaszke na dobranoc ze sliwka,Chyba????Nie wiem((

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Po wczorajszym to ja sie boje jej cokolwiek dac. Dzis zjadła 1/3 słoiczka gruszki zobaczymy jutro efekt jak i po tym bedzie zaparcie to do 18rz cyc))

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Robie w aptece internetowej zamowienie i nie wiem co mi potrzeba???Juz zamowiłam kilka rzeczy ale na pewno czegos jeszcze potrzebuje i o tym zapomne
no i co tam kupiłąś w aptece?

kurcze wspołczuje tych zaparć....a przypomnij mi jak długo nei robiła? bo gdzies czytałam, że na początku to normalne że sa zaparcia bo ukl pokarmowy przyzwyczaja się do nowych produktów no my dzisiaj 3.dzień zaczynamy "bez" ale bąki lecą ostro to moze coś się ruszy.... po drzemce zetrę jabłuszko
a z tymi kaszkami to co lekarz to poinia... każdy mówi co innego i matki robią różnie.... my jedziemy na jaglance i owsianej... na początku tez manny dawałam- a teraz zamierzam dosypywać do zupek-obiadu... ale jeszcze ich nie wporwadzam...najpierw zobacze czy będzie tolerował ziemniaczka
kuzynka powiedziała, ze do jego diety biorę się jak pies za jeża i żebym uważała bo mi alergik wyrośnie

Cytat:

Ile Wasze dzieci jedzą ze słoiczka? Mój może 1/3 słoiczka a reszta to cyc...więcej nie chce słoiczka
no mój podobny wiekowo i zjada niecałe pół słoiczka- ale wiadomo na śliniaku jeszcze zostanie- to pewnie podobnie jak twój... kaszke lubi ale narazie dawałam z 3 łyżeczek
my jemy i starte owoce przeze mnie i ze sloiczka- te ze słoiczka to są przetarte na jednolita masę a jak ja ścieram to nie jest takaa jednorodna masa-ale mały na szczeście się nie krztusi

Cytat:
Ale piszecie dużo. Nie mogę się wstrzelić w rozmowy. Weekend więc mało siedzę przy laptopie. Wczoraj mieliśmy mnóstwo gości chrzestny Olivki + koleżanka ze średniej szkoły z 2 letnią

Wasze dzieci już tyle zębów mają a Oliv ciągle szuka i szuka...

Ostatnio pojechaliśmy z Oliv autobusem bardzo jej się podobało. Na dzień dziecka dostała huśtawkę.
kciukasy za ząbki ))))
i jaka ona śliczna, dama z ta opaską na główce

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
kupilismy spacerowke Peg Perego Pliko P3 uzywany ok2lat. stan prawie idealny kilka malych rysek na stelazu i przy tylnich hamulcach. bez dziur, plam, material jak nowy za smieszna cene 370zl
łał

jak to zoribłaś? taką zarąb.ista używkę wyczaić?
Cytat:
Goldi super ze sie udalo ze spacerowka
A moj zul to jak twoj ciagle by gdzies podszczypywal. A komplementow to raczej oczekuje niz prawi. po co mi ten chlop w ogole

Chlopcy dzis po raz pierwszy dostali zoltko do zupy. A teraz na noc dalam kasze bo naprawde juz na rezerwie jade jak sie nie przespie to kogos zamorduje albo co
super, brawo za żółtko
ja swojemu tez daje kaszke ale na wodzie z owockiem ok 18tej tak 1h przed kapiela moze pół godzinki i nie spi jakos po niiej dłuzej
Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
jak ja moglam zapomniec

Fifi dzis stawia mleko
kl aski: łał ale sie opijemy z Vikusiem mlenia

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Glam Sonia jest naprawde niesamowita .Napisz,jak chlopcy po kaszce.My po kaszce (sinlac)+ popitka cyckiem i woda spimy od 20 do ok.5.

Dziewczyny,macie jakies fajne stronki z fryzurami?Chce jakas fajna,wlosy mam poldlugie (takie za ramiona),ale fryzury 0,po prostu sobie urosly przez ostatni rok.
sinlac bezglutowa prawda? kiedy podajesz? i wode podajesz i cyc? moze mojemu sie chce pic i dlatego sie czesto budzi? bo ja tylko sypie kaszke-jaglans+owsiana no wode do uzyskanie dobrej konsystencji i po 1h podaje cyca przed snem

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość

witamy z rana

moja księżniczka jak to ma w zwyczaju zasneła o 19, cycek o 4 i spanie do 5.30 teraz przed 7 juz ledwo żywa, tarła oczęta, więc dostała cyca i hop do wyrka (swego) .... ale śpiewa i śpiewa do maskotek już 40 min i nie zanosi się by miała spać
kurde ostatnio jak się budzi o tej 4 to biore ją do siebie do wyrka i tak dosypiamy do rana... a tak ładnie te 6 mcy spała tylko u siebie w łóżeczku

a gdzie reszta warty ? glam, nikaa, fatal ??? czyzby dziś pospały ??? oby tak

edit: jak zaczełam pisac było pare postów mniej

glam gratki za cycka :brawo:
jezdeśwa młody obudził sie o 4tej ale go mocno trzymałam w ramionac h i po pół godzinie usnał do 7mej

ciesz sie ze przesypia ci tak duzo-przynajmniej z mojego punktu widzenia ja ze swoim juz od północy spie hehehehe nawet kaszka nie pomaga
ale pogoda bleh

lece na drzemke bo maruda straszliwie
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 08:10   #1878
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
wczoraj podałam lactulosum i dzisiaj w pampku znowu bobek wprawdzie większy, ale jednak bobek, no może bob teraz lezy na brzuszku i baczki lecą czy podac jej po południu znowu to lactulosum?
Polecam znów na takie problemy Biogaię rewelacja. Mojej koleżanki synek miał zatwardzenie dała od razu 10kropli nie zdążyli dojść do domu (500m) i kupa brzuszek nie boli

Stary 2012-06-04, 08:23   #1879
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
też lubię obcasy, ale co z tego... tz lubi jak je kupuję, przymierzam i paraduję po sklepie, na tym koniec. Jak chcę gdzieś w nich wyjść to słyszę "po co je zakładasz? chcesz zeby inni się na ciebie gapili? załoz czarne baletki"bez sensu...
moja nie upchnie w siebie więcej niż 1/3 słoiczka. chociaż nie, tego małego gerbera jarzynki z delikatną rybkę to może wszamać nawet cały
łaa szczęściara
ło matko
własnie nie szczesciara- bo to takie duperelki (krem, szalik kibica , ksiązka, ta bransoletka, album na zdjęcia)

nikaa to faktycznie podobnie jedzą to spoko ja tez od północy ze swoim spie

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 08:26   #1880
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Polecam znów na takie problemy Biogaię rewelacja. Mojej koleżanki synek miał zatwardzenie dała od razu 10kropli nie zdążyli dojść do domu (500m) i kupa brzuszek nie boli
kurcze, czytalam ulotke i to jest raczej na biegunke i odwodnienie

Stary 2012-06-04, 08:39   #1881
fatal21
Wtajemniczenie

witam.pierwsza to ja bylam ale nie pisalam.Mala 5.51 wstala.Oliveira najlepiej rano lactulosum dawac.

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Dalia dobry zarcik z tym Naszym spaniem.Nika dzis zamowie bo sis tez cos chciala i przesylka bedzie free. U nas kupy 3dni nie bylo tylko bobki i wiecej nie dopuszcze do tego po tym co moje dziecie przezywalo.moj chrzestny syn 3mce na lactulosum byl codziennie rano i teraz jak zegarek robija dzis lacido juz dalam bo wieczorem i w nocy stekala.jak'nic nie bedzie to lactulosum dostanie
Stary 2012-06-04, 08:42   #1882
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
witam.pierwsza to ja bylam ale nie pisalam.Mala 5.51 wstala.Oliveira najlepiej rano lactulosum dawac.
---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Dalia dobry zarcik z tym Naszym spaniem.Nika dzis zamowie bo sis tez cos chciala i przesylka bedzie free. U nas kupy 3dni nie bylo tylko bobki i wiecej nie dopuszcze do tego po tym co moje dziecie przezywalo.moj chrzestny syn 3mce na lactulosum byl codziennie rano i teraz jak zegarek robija dzis lacido juz dalam bo wieczorem i w nocy stekala.jak'nic nie bedzie to lactulosum dostanie
tylko w ulotce napisali, że zaczyna dzialać po 24-48 h po podaniu - ja podałam koło 15ej... olać ulotkę? i zapodać jej teraz znowu?

Stary 2012-06-04, 08:54   #1883
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

eh miałam pisać coś.. ale dziecko wstało po az 23 minutach drzemki(( nie udało mi sie do niej dołączyć w zwiazku z tym idziemuy na zakupy, moze powioetrze ją zmeczy (o ja nawina)

Stary 2012-06-04, 09:01   #1884
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość

Baha fajne zakupy, z fotelika na pewno będziecie zadowoleni, a Michasia od kiedy przenosicie do prawdziwego fotelika, czy tak jak jest napisane na nosidłach będziecie czekać do 8-9mca???

Nie, nie. Nasz był tylko do 10kg, więc kawaler od razu po wyjsciu ze sklepu do nie gozasiadł. Dlatego juz musielismy kupic.
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 09:02   #1885
ja_dalia
Wtajemniczenie

zmysł... moja od 7mej trze oczy i marudzi na spanie.... a tu 9 a ona wciąż walczy ze sobą.... dałam jej cyca, wsadziłam w łóżeczko... narazie coś tam protestuje, ale zobaczymy co dalej, bo mogłaby się kimnąć... prysznic trzeba wziąć no i inne plany mamy

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 09:06   #1886
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cześć po weekendowo

Cytat:
dziękuję za troskę ano męczy się, męczy ale tesciowa mi dzisiaj kupi ten lactulosum (bo nam sie nie chce z domu ruszac ) więc spodziewam się dzisiaj przełomu [COLOR="Silver"]

ja bardziej trzymałam kciuki za Marcina, ale w sumie to obydwaj zasłuzyli na wygraną - uważam że jeden i drugi mają rewelacyjne głosy więc z wygranej Dawida tez się cieszę;
bardzo mi się podobało wykonanie przez wszystkich piosenki „Moves Like Jagger” - zwykle nie lubię takich grupowych wykonów, ale przy tym aż same się nogi rwaly do tańca
doczytałam dziś, że nadal B. się męczy. Ucałuj ją od ciotki

Na początku też kibicowałam Marcinowi, ale on jakiś taki strasznie pewny siebie mi się wydawał. Choć przystojny i już na castingach wpadł mi w oko Ale jak Dawid zaśpiewał na żywo tą piosenkę I love you babe... No to mnie oczarował To prawda, że obaj mają super głos, ale Marcin wg mnie oczywiście ma łady i często spotykany głos, a Dawid ma taki charakterystyczny, no ma swój styl chłopak Coś jak Kamil Bednarek z Mam Talent

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
dziewczyny, krosty wokół ust mogą byc od ślinienia i zebów??? bo już nie mam siły eleiminować kolejnych pokarmów
myślę, że jak najbardziej to może być od śliny

Cytat:
Napisane przez princessskaa;34482853
Jak jechaliśmy do babci to obcasy założyłam do jeansów, idzie tz za mną pod blokiem i mówi "ale Ty za☠☠☠iście wyglądasz ah" :D:D:D:D:D:D Jak mi się samoocena poprawiła w sekunde :hahaha:[COLOR="Silver"
musicie być super małżeństwem

Cytat:
Amelka je 130 g - a niektóre dzieci w jej wieku jedzą dwa razy tyle

Cytat:
Wczoraj jak chlopcy tak strasznie marudzili ze juz z siebie wychodzilam to mowie do nich- badzcie cicho kto bedzie ryczal tego wyrzuce przez okno. No i oczywiscie zaraz ktoras beksa zaczela plakac a Sonia- mamusiu on chiba tylko kaszlal
To jej " chiba" to mnie rozwala

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
My dzisiaj mamy 7 rocznicę ślubu!!! :
Najlepsze życzenia

Cytat:
No przez 2 miesiące tylko 860g ale w centylach się mieści
tylko? 400g miesięcznie to chyba dużo?

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
laski co sadzają na nocnik, łapiecie tylko kupki czy siuski też?? bo ja nie wiem zupełnie kiedy ona siusia, a kupę robi zawsze wtedy kiedy karmie ją, wiec jak wtedy sadzać/?
ja sadzam małą po drzemkach, czasem jak ją przebieram. Sadzać możesz często, nie ważne czy coś złapiesz czy nie - ważne, że maluch przyzwyczaja się do nocnika i do siedzenia na nim. Mi rano czasem uda się złapać siuśki i kup.sko.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 09:10   #1887
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Cześć dziewczyny,
Tyle piszecie że szok
My cały dzień na spacerkach

Biogaja to to samo co dikoflor .... może zatwardzać!!!! Podaje się w przypadku biegunek i alergii. Na pewno to nie jest na zaparcia!!!! Nam nawet na kilka dni kazali odstawić (albo zmniejszyć ilość kropki) przy zaparciach jakie Martynka miała na początku wprowadzania nowości do diety. Na zaparcia najlepsza suszona śliwka i często leżenie na brzuszku i masowanie plecków wówczas. Nam to polecała położna i kilku lekarzy

Glam ... łączę się z Tobą w bólu jeśli chodzi o dzieciaczki i ich marudzenie. Ja średno w nocy wstaję 5 razy ... tak już od 2 miesięcy. Koszmar. Wczoraj mała nie chciała zasnąć do 22 i marudziła i w końcu dałam jej panadol. Jeeeeezu ile tego syropu się daje ... biedna nie mogła tego wypić, więc dzis muszę kupić coś nowego bardziej stężonego. Dodam że po syroku pobudek było 4 ...także takie mam dziecko ... tż sie smieje ... Martynka robi wszystko by być jedynaczką

Baha ... super fotelik... my chcemy kupić też racaro, bo bazę isofix już mamy z nosidełka. Ale chcemy ten jeden model wyżej z rozsuwaną szyną. Z zakupem czekamy do targów Mother&Baby Znajomy pan z recaro moze znowu da duzą znizkę. Rok temu od cen producenta tz wynegocjował aż 250 zł zniżki. Ale on to negocjowanie cen ma chyba w genach

Idę się ogarniać, ubrać jak na zimę, bo w piatek sie zaziębiłam i teraz smarkam i gardełko boli ...i wychodzimy na spacer. Niestety moje dziecko tylko śpi na świeżym powietrzu. A jak nie wyjdę to marudzi na potęgę

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 09:18   #1888
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Na mm ale mozesz swoje odciagnac i na nim zrobic. Tylko komu by sie chcialo
codzinnie odciagam solidna porcje do kaszki, juz mialam przestac i dawac mm, ale jakos tak leci

Cytat:
wysusza?? ajj

a wasze dzieciaczki mają jeszcze ciemieniuszkę? mojej pani ostatnio się pojawia i to coraz więcej czego używacie do mycia główki?
moja juz nie ma, ale dlugo miala oliwka u nas nei dzialala, sprawdzil sie krem z aa

Cytat:
Fatal ale kupa taka twarda? Bo jesli tak to faktycznie moze duphalac podaj

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Dziewczyny te co mialy zapalenie piersi- karmilyscie z tej " chorej" piersi???? Bo mi lekarz kazal z niej nie karmic raczej
ja karmilam z chorej caly czas na Twoim miejscu bym sobie basen podarowala, bo moze gorzej przewiac.

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
U mnie tez wiec z jednej strony szkoda, ze tak szybko maly wstal itd, bo jak byl mniej mobilny to sie fajnie nia bawil. Zastanawiam sie , czy sprzedac czy zostawic? W sumie duzo miejsca nie zajmuje... jutro lezaczek wystawiam, 3x uzywany, mi sie bardziej niz mlodemu podobal

A dzisiaj schowalam karuzele i tak mi sie smutno zrobilo, ze maly jest juz taki ''dorosly''

Fifi tez pod wieczor mniej ''sie kontroluje''. No ale mnie pocieszylas, ze bedzie niedlugo lepiej
my ruchoma czesc karuzelki juz dawno schowalismy, ale pozytywna spelnia swoja role, jak mloda ma drzemke to czesto po wlaczanej pozytywce poznaje, ze juz wstala
u nas lezaczek tez szalu nie robil, tylko do karmie nia jak jeszcze nie siedziala, ale ja mialam podarowany- uzywany wiec zalu nie ma

Kasia juz w ogole wytrzymuje chwile stojac bez trzymania sie czegokolwiek, ale to doslownie sekunde jak cos przeklada z reki do reki.

Kupilam nakladki na rogi z baby ono, bo mamy taki niski stoliczek i sa bez sensu, bo ona sobie je sciaga i sie nimi bawi.

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość

PS> WŁĄSNIE ODKYRYŁAM DRUGĄ DOLNĄ JEDNYNKE może to nasz winowajca/??
oby to byl winowajca i juz bylo po wszystkim
ja na razie lapie tylko siku na nocnik, jak sie obudzi to ja daje na nocnik i zazwyczaj ok 1 minuty i jest siku, gorzej jak trzeba dluzej czekac. Widze kiedy robi kupke, ale za szybko jej to idzie, jak rozbieram to juz po zazwyczaj

u nas tez dzis pobudka po 5, ale Mloda ominela wczoraj 1 drzemke i padla o 18:30 wiec nie powiem, ze sie tego nie spodziewalam.
Swoja droga jaki dlugi jest wieczor jak dziecko tak szybko spac idzie
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 09:29   #1889
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Cześć po weekendowo

doczytałam dziś, że nadal B. się męczy. Ucałuj ją od ciotki

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Na początku też kibicowałam Marcinowi, ale on jakiś taki strasznie pewny siebie mi się wydawał. Choć przystojny i już na castingach wpadł mi w oko Ale jak Dawid zaśpiewał na żywo tą piosenkę I love you babe... No to mnie oczarował To prawda, że obaj mają super głos, ale Marcin wg mnie oczywiście ma łady i często spotykany głos, a Dawid ma taki charakterystyczny, no ma swój styl chłopak Coś jak Kamil Bednarek z Mam Talent
Kamil jest the best

Stary 2012-06-04, 09:31   #1890
wariateczka88
Zadomowienie

Glam w ogole to ja Cie podziwiam
ja mam jedno dziecko a juz mnie kur.....wica bierze,nie wiem co jej sie stalo,od 4 dni nic tylko marudzi,nikomu sie nie da zabawic,nawet tacie(chociaz wczoraj juz jej przeszlo) tylko mama i raczki
nie wiem o co z cycem chodzilo ale jak lepiej to dobrze
no i niestety to tyle na dzis,bo moj jeczus wzywa wiec moze zajrze wieczorem

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości