|
|
#2701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowe Panny Młode - cz. VI
Cytat:
). No i dlatego też szukaliśmy takiego miejsca, żeby od razu dało się zdjęcia porobic nawet znaleźliśmy żabę w trawie jestem ciekawa jakie zdjęcia z nią powychodziły ![]() a co do mojego szefa i jego pomysłów, to można by książkę napisac ![]() też się muszę dokumentami zając, ale coś mnie na twarzy wysypało i nie mam ochoty isc robic sobie zdjec może w sobotę w końcu się wybiorę, bo zaraz miesiąc minie a ja nic nie załatwiłam.Myska0 a czy mi się wydaje, czy pytałaś kiedyś o materac, jaki kupic? moze to wina materaca, że się nie wysypiacie? za twardy, albo za miękki? nam się zawsze spało dobrze, nawet na jednoosobowym łóżku ![]() ewuszkaaa, _bagheera_ witamy wśród Żonek
|
|
#2702 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Cytat:
wypoczywajcie z mężami i zbierajcie się do relacji! :
|
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
no i od jutra chyba nie bedzie wypadalo nam zajmowac tego watku;( toz my stare wyjadaczki sie tu zrobilysmy
|
|
|
|
#2704 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Cytat:
My na urlop dopiero w Boże Ciało.. ![]() Czekam na relację ![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
) A żabkę całowałaś i wyszedł z niej Twój Mężuś? ![]() No ja zdjęcia do tej pory nie zrobiłam.. Dziś muszę to zrobić... :/ Ależ nie chce mi się zabierać za papierologię.. Tak to ja pytałam o materac i go kupiliśmy.. My na ogół też (na wyjazdach czy jak się zdarzyło) spaliśmy bez problemu na jednoosobowym łóżku.. Nigdy nie mieliśmy z tym problemu.. Nawet jak było niewygodne.. Więc myślę, że to nie wina materaca.. Może po prostu jesteśmy przemęczeni.. Jutro się wyśpię, mąż ma na 7 do pracy, a ja sobie zalegnę ![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- I jeszcze jedno.. Kupiliśmy pralkę.. Robiliśmy pierwsze pranie bez wsadu i było ok, robiliśmy drugie pranie z wsadem zaczęła normalnie wychodzić z łazienki Pomyśleliśmy, że może za dużo napchaliśmy i za duże obroty ustawiliśmy.. Ale kolejne pranie które nastawiłam było leciutkie, obroty nie za duże i normalnie znowu to samo.. Miałyście może taki przypadek?Co może być nie tak?
|
||||
|
|
|
#2705 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
|
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś z poziomicą sprawdzimy..Jak to nie pomoże to reklamacja i znowu zostaniemy bez pralki
|
|
|
|
|
#2707 |
|
Rozeznanie
|
Czesć żonki
czy Wam tak dni galopują od ślubu? Ja się wciąż nie mogę ogarnąć i na wszystko nam brakuje czasu. Do dziś nie zrobiliśmy sesji ale już się wstepnie na wtorek przyszły umówiliśmy. Skończyliśmy remontować i urządzać pokój i jestem bardzo zadowolona z efektów. Muszę przyznać, że bardzo brakuje mi przygotowań do ślubu, tego czekania i całej otoczki z tym związanej
|
|
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
Dusia wlasnie siedzialam io tym myslalam
az mnie taki zal za zoladek sciska, ze chcialabym jeszcze raz
|
|
|
|
#2709 |
|
Przyjaciółka KWC
|
A ja bym chyba drugi raz nie chciała, chociaż było cudownie, ale raz wystarczy.
Fajne były przygotowania, ale teraz żyję naszym jutrzejszym wyjazdem, siedze w pracy i w głowie przeglądam zawartość szafy i obmyślam z czym zrobić kanapki na drogę. ![]() Plener przełożyliśmy na 17 czerwca, więc zdjęcia i album będę mieć dopiero w lipcu.
|
|
#2710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My sesję będziemy mieć dopiero pod koniec czerwca.. :/ Ja bym tam drugi raz tego wszystkiego nie chciała przeżywać, ale to samo uczucie bycia przed i tego oczekiwania było miłe ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() My plener mamy umówiony na któryś z dni 20.06.,23.06. lub 24.06. Także na zdjęcia też sobie poczekamy... |
||
|
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
no my niestety podroze musielismy odlozyc na za jakis czas, bo MAZ (jak to fajnie brzmi) nie dostanie wiecej urlopu, mamy jeszcze wrzesien, ale jedziemy wtedy na wesele mojej przyjaciolki i tym sposobem caly urlop rozejdzie sie po kosciach;( stad tez pewnie moja chec powrotu do 1 maja
kiedy jeszcze wszystko bylo w fazie planowania. moze to dlatego, ze teraz mam za duzo czasu na myslenie
|
|
|
|
#2712 |
|
Raczkowanie
|
My plener zaplanowaliśmy na 10.06
Myślę, że postawimy na balony z helem i mam dwa wyjścia; jest firma na Śląsku która zajmuje się dekoracją balonami i pompuje je również druga opcja to podjechać do Parku Ślaskiego i ugadać się z którymś ze sprzedawców na napompowanie balonów ![]() Ja dziś zrobiłam krok w dobrą stronę, złożyłam wniosek o nowy dowód. Macie gdzieś listę instytucji gdzie trzeba zgłosić nowe nazwisko ?
|
#2713 |
|
Wtajemniczenie
|
Oto moja obiecana relacja:
CZWARTEK: tego dnia za bardzo nie pamiętam, ale wiem, że się jeszcze odzywałam na wizażu ![]() PIĄTEK: Spało mi się wspaniale poleżałam mniej więcej do 7, poszłam pod prysznic, zjadłam śniadanko i na 9 do fryzjera. Po drodze weszłam jeszcze do kwiaciarni po kwiaty do włosów - miałam dwie jasnoróżowe róże. Dwie godziny tam spędziłam, ale efekt był dokładnie taki jaki miał być!! Byłam bardzo zadowolona , a jak już byłam ubrana przyszedł drugi raz z jeszcze jednym telegramem od sąsiadów i powiedział mi "ale ładnie wyglądasz" Słodkie to było, więc dostał buziaka. Nerwów nie miałam prawie wcale, aż mnie to zaczęło zastanawiać dlaczego! Około godziny 15.20 przyjechał tż z kamerzystą. Najpierw kamerzysta filmował tylko mnie, a potem poprosił tż-ta, który jak wszedł to szepnął mi do ucha BOMBA! Przysięga poszła nam ładnie, mówiliśmy głośno i wyraźnie. Flecistka pięknie grała, po przysiędze przeleciało mi nawet nie wiem kiedy Wyszliśmy z kościoła, wystrzeliły tuby i zawyły trąby i klaksony, bo stały i czekały na nas trzy tiry, pięknie ubrane, które prowadziły nas na salę i przez całą drogę robiły hałas gości pod kościołem było mnóstwo, ale poszło w miarę sprawnie. Kiedy dojechaliśmy na salę wszyscy już na nas czekali. Zabawa była bardo udana, ponad połowa gości została do samego końca!!! Zespół dał takiego czadu, że wódki zeszło bardzo mało, bo goście tak się bawili, że nie mieli kiedy pić podziękowania dla rodziców mega wzruszające, wszyscy goście płakali, tak im się piosenka podobała, a była ona jedną wielką improwizacją SOBOTA: rano czekało na nas królewskie śniadanko, a w drodze powrotnej zatrzymała nas policja za prędkość i nie mieliśmy w dodatku dokumentów. Przywiozła siostra tż i pojechaliśmy do mojego chrzesnego, który w wyniku ciężkiej choroby nie mógł przyjść na wesele. Potem były poprawiny u mnie, pogoda była piękna, więc na dworze, mieliśmy fajerwerki i było wspaniale. Bawiliśmy się do 2. NIEDZIELA: zleciała na odpoczynku, a w... PONIEDZIAŁEK: pojechaliśmy w tajemnicy przed wszystkimi na wspaniałą sesję nad morzem!! pogoda była idealna Zdjęcia i film będą za dwa tygodnie to było moje wymarzone wesele |
|
|
|
#2714 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() _bagheera_ gratulacje, super że wszystko się udało
|
|
|
#2715 |
|
Podróżniczka
|
Gratuluje Wszystkim Majowym żonkom !!
![]() Dziewczyny dałyśmy radę Iceflower, świetna relacja Bagheera, Tylko, że ta policja Was złapała... Nasza sesja plenerowa już za dwa tyg. Mężulek załatwił sesję na polu golfowym, którego właścicielem jest jego szef Już nie mogę się doczekać. Później sesja nad zalewem - mam nadzieję, że zdjęcia będą piękne i że dostaniemy je jeszcze przed wyjazdem na podróż poślubną ![]() Film z wesela już w przyszłym tyg.
|
|
|
|
#2716 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do pralki to też myślę że może byc źle wypoziomowana. my też kupilismy pralkę, już chyba z 3 tyg temu i cały czas nie ma czasu, żeby ją podłaczyc :/ my kupiliśmy materac jakiś czas temu i na początku było mi twardo i plecy bolały, ale widzę że jest coraz lepiej, chyba się przyzwyczaiłam a co do żaby to mąż trzymał ją na dłoniach, a ja niby całowałam ale z daleka, bo żaba się trochę "rzucała" do ucieczki i nie chciałam, żeby w czasie takiego skoku wylądowała rozpłaszczona na mojej twarzy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak odbiorę dowód (przed dowodem jeszcze się muszę przemeldowac) to zmienię prawo jazdy, potem z dowodem po kolei zgłaszam się do banków, US, pracy, sądu (zmiana w księdze wieczystej), elektrowni, ery, jak masz internet, lub inne rachunki na swoje nazwisko, to tam też. jak sobie jeszcze coś przypomnę, to dopiszę fajna relacja, tylko trochę krótka ![]() a co do wątku to mozemy założyc nowy pt "majowe żonki 2012". swoją drogą dziwne, że się jeszcze nie pojawiła żadna przyszłoroczna majowa PM no i przypomniałam sobie, że jeszcze do nowej przychodni musze się zapisac,
Dni z dziećmi są bardzo długie ale lata mijają bardzo szybko ❤️❤️❤️ K+H+Z Edytowane przez alwa Czas edycji: 2012-06-01 o 23:20 |
|||
|
|
|
#2717 |
|
Wtajemniczenie
|
majóweczki, które się nie udzielają na wątku ogólnym - dla Was relacja
![]() nadszedł czas pisania relacji z mojego ślubu ![]() piątek piąteczek był lajtowy, umyliśmy i zatakowaliśmy auto, byliśmy u rodziców męża na kolacji, wypiliśmy po kieliszeczku, pośmialiśmy się, wróciliśmy do domku, poprasowałam góry ciuchów: na ślub, na wyjazd, mojej córce na czas, kiedy nas nie będzie (poszła na tydzień "na służbę" do mojej mamy), spakowaliśmy się na wyjazd i poszliśmy spać ![]() sobota obudziłam się 04.30 i nie mogłam już usnąć, zaraz potem wstała moja córka, dostałam prezent z okazji Dnia Mamy, pogadałyśmy sobie, poszła spać, a ja zrobiłam sobie kawusię, grzankę, siadłam do kompa, potem wzięłam prysznic, wysuszyłam włosy ( zapomniałam spakować suszarkę na wyjazd miałam włosy nakręcone na termoloki, w międzyczasie mojej córce robiła loki prostownicą, moją woalkę pocięła na części: grzebyk wywaliła, a siateczkę i fifolka z tiulu przypinała wsuwkami całość trwała prawie 2 godziny, już był czas na makijaż i w dodatki nie kupiłam biletu na parking, więc z córką biegłyśmy do auta i deptałam ile można, żeby się nie spóźnić ![]() w tym momencie zaczął mi się włączać stres, a czas zaczął przyśpieszać ![]() makijaż trwał jakieś 40 minut, byłam mile zaskoczona jakością kosmetyków, jakie miała moja pani, oraz efektem końcowym w międzyczasie stwierdziłam, że koniecznie potrzebuję tabletki p/bólowe i w pełnym makijażu i fryzurze poszłam do apteki farmaceutka pochwaliła moją fryzurę miałam taką umowę z moim TŻ-tem, że zobaczymy się dopiero, jak będziemy gotowi, przy czym ja zrobiłam to wcześniej i czekałam na niego, a on nie mógł uporać się z zawiązaniem krawatu, bo niestety krawat był miękki i węzeł się nie układał - zresztą na zdjęciach to widać ![]() moja córka zrobiła taa daammm! a mój TŻ tak: nasi świadkowie się ciut spóźnili, mój TŻ zszedł z bagażami do auta, zarządził, jak ma być przystrojone auto, w tym bałaganie ( ściągałam pranie z balkonu ) wrócił jeszcze do domku, wręczył mi bukiet, ja przypięłam mu butonierkę i zeszliśmy do autaw bramie spotkaliśmy sąsiada, ale chyba mnie nie poznał ![]() zanim jeszcze dojechaliśmy, zadzwoniła do mnie koleżanka, że ponoć USC jest w innym miejscu, pogadałyśmy, my dojechaliśmy a tu jej nie ma więc tylko powiedziałam wszystkim gościom "dzień dobry" i zaczęłam do niej dzwonić, nie odbierała, TŻ mnie woła, że trzeba dać dowody, że już czas...ostatecznie weszliśmy do urzędu, załatwiliśmy urzędowe sprawy, przeszliśmy do poczekalni, była chwila dla fotografa no i zaraz weszliśmy na salę ![]() wiecie, do tej pory mam dziwne uczucie jak o tym myślę - ślubu udzielała nam pani, która w czasie, kiedy chodziłam do szkoły podstawowej, była tam sekretarką ![]() najpierw była krótka przemowa, potem oświadczenie i było tak: pani powiedziała"Proszę, pan powtarza: Świadomy praw i obowiązków.." wtedy ja "świadomy praw.." i się zorientowałam, że to nie ja mam mówić ![]() oczywiście wszyscy się śmiali ![]() później już wszystko poszło tak, jak trzeba ![]() życzenia, prezenty, całusy ![]() przy wyjściu wystrzeliły tuby - mieliśmy z banknotami 200 zł, ale one są malutkie, jak 1/3 normalnego banknotu -wszyscy byli baaardzo tymi tubami zaskoczeni - u mnie w rodzinie to była nowość po małym średnio przyjemnym incydencie ( zaczepiły nas dzieciaki i zażądały 40 zł, bo mają dużo rodzeństwa ) pojechaliśmy zrobić trochę zdjęć na tarasach zamku Książ - strażnik ganiał mojego męża za chodzenie po murkach przyjechaliśmy do restauracji, goście już na nas czekali, mój teść wzniósł toast szampanem ![]() potem obiadek, po obiedzie chwila przerwy, kawa/herbata i tort ) z całego dniagoście śmiali się z nas, że na sali nastąpiła konsumpcja związku, bo zjedliśmy z TŻ-tem sowy z dekoracji dzieciaki (no i dorośli też ) okupowały fontannę czekoladową - mieliśmy do niej owoce w kawałeczkach ![]() kolejnym zaskoczeniem było nieznane u nas drzewko do odbijania paluchów - odbijane były palce, nosy i usta oraz dostała jedną reklamację, że większe rzeczy się nie zmieszczą ![]() około 23 goście zaczęli się wykruszać powoli, a my z mężulkiem poszliśmy do naszego pokoju, zostałam przeniesiona przez próg i nastąpiła noc poślubna ![]() niedziela wstaliśmy około 8, zeszliśmy na śniadanie, spakowaliśmy prezenty i ruszyliśmy w podróż ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- w klubie zdjęcia
|
|
#2718 |
|
Zadomowienie
|
Bagheera i Margida, gratuluję ślubów i życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
![]() Margido, a Ty miałaś może przyjęcie zamiast wesela? Wstaw sówki! ![]() Któraś pisała, że nie pojawiły się PMki z maja 2013, być może ja nią będę
Edytowane przez Alejka13 Czas edycji: 2012-06-02 o 21:22 |
|
|
|
#2719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zdjęcie trochę rozmazane, ale w tej chwili nie dysponuję lepszym ![]() tak, ja miałam przyjęcie
Edytowane przez MARGIDA Czas edycji: 2012-06-02 o 21:28 |
|
|
|
|
#2720 |
|
Zadomowienie
|
Cudowne te sówki!
A na ile osób? Mogłabyś opisać mi przebieg, jak to wyglądało godzinnie? Bo też chciałabym się na to zdecydować.
|
#2721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Właśnie Mężulek (nie mogę się jeszcze przyzwyczaić ) poszedł do pracy, a ja się jeszcze wyleguję...W środę jedziemy w Bieszczady i już się nie mogę doczekać.. Czeka mnie jeszcze jedna delegacja we wtorek i prawie będę myślami w górach ![]() Okazało się, że chyba będę miała skrócony urlop.. Jak nie znajdzie się osoba, która mogłaby za mnie pojechać w delegację to będę musiała wrócić na 14-15.06., a mam wypisany urlop od 8-15.06. Jestem wściekła, bo sobie kurde przełożyli szkolenie akurat na ten tydzień co mnie nie ma Pięknie Fajnie, że wszystko się udało Zazdroszczę kąpieli w tej wannie ![]() Cytat:
Zdjęcia również ![]() Cytat:
Okazało się, że chyba z tyłu nie odkręciliśmy takich śrub, może to było przyczyną.. No i ustawiona została ponownie na nóżkach..Na materacu ogólnie śpi mi się baaaardzo dobrze, więc nie wydaje mi się, żeby to zmęczenie wynikało właśnie z tego.. No ciekawe jak to zdjęcie z żabką wyjdzie ![]() Ja też zrobiłam listę gdzie trzeba zgłosić zmianę nazwiska: - praca, US, bank, Fundusz Emerytalny, dowód osobisty, prawo jazdy, dowód rejestracyjny, przenieść telefon na siebie i zmienić sieć i chyba tyle.. Zdjęcie do dowodu i prawka już mam (swoją drogą wyszłam na nich beznadziejnie), jutro zanoszę wnioski. Reszta do załatwienia jak będę miała nowy dowód. |
||
|
|
|
#2722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, mam pierwsze zdjecia z pleneru;D;D;D
|
|
|
|
#2724 |
|
Wtajemniczenie
|
ale ich nie widać, nawet w klubie
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
juz wrzucam, tylko mam wolnego neciocha
![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- kurcze, sto lat mi zajmie w klubie wrzuce link
|
|
|
|
#2726 |
|
Raczkowanie
|
dodałam kilka zdjęć do klubu
![]() pozdrawiam
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
Kirii, prześlicznie wyglądałaś Mieliśmy mieć dzisiaj plener, a tu doooopa z pogodą, może w piątek się uda, chociaż przewidujemy być na kacu po weselu koleżanki ![]() Ja się tam z tego wątku nie wynoszę, czekam na nowe majówki, a my stare-młode już nie panny, a mężatki będziemy dzielnie służyć radą i doświadczeniem
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
ponieważ jesteście świeżo po to chciałabym prosić Was o radę. Dostałam dzisiaj maila od wizażystki z prośbą przesunięcie o godzinę później makijażu. Doradźcie mi proszę, czy godz. 12:00 na makijaż w domu to nie za późno, jeśli o 15 jest ślub. Makijaż potrwa max 1h. Póxniej godzina na ubranie się, bo o 14 planuję przyjazd narzeczonego i błogosławieństwo. Do kościoła mam 5 minut pieszo. Ile trwa błogosławieństwo? Nie wiem, czy nie zapomniałam o czymś ważnym pomiędzy. Bram w mieście raczej nie powinno być na tym odcinku do kościoła. Jak to widzicie wykonalne?
Edytowane przez LaLoca Czas edycji: 2012-06-04 o 14:57 |
|
|
|
#2729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Witajcie w ogóle dziewczynki Rzadko się odzywam, przyzwyczajam się do mieszkania z teściową ... Jestem z nią cały czas sama, bo mojęga męża w tygodniu nie ma - jest kierowcą... Może za jakiś tydzień będę miała zdjęcia i film, to obiecuję wrzucić coś do klubu
|
|
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie ŻONKI (i nie pmki
) Ja tylko na chwilkę.. Wrzuciłam świeże zdjęcia do klubu ![]() LaLoca - powinnaś zdążyć.. Jeśli suknia nie jest 'wymagająca'
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

). No i dlatego też szukaliśmy takiego miejsca, żeby od razu dało się zdjęcia porobic 

i nie mogłam już usnąć, zaraz potem wstała moja córka, dostałam prezent z okazji Dnia Mamy, pogadałyśmy sobie, poszła spać, a ja zrobiłam sobie kawusię, grzankę, siadłam do kompa, potem wzięłam prysznic, wysuszyłam włosy ( zapomniałam spakować suszarkę na wyjazd 

to chciałabym prosić Was o radę.