|
|
#1411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)
Cytat:
normalna jej pobudka to okolice 6.
|
|
|
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Bokeh ja jestem blisko - Bytom ![]() powiedzcie mi - tygodnie ciąży liczycie od om czy owu/zapłodnienia? Czyli teoretycznie, skoro om miałam 13 kwietnia, to dzisiaj (7t1d) powinno być widać serduszko? Czy powinno być widać dopiero w 7tyg ale od zapłodnienia? Ostatnio doszliśmy z mężem, kiedy się udało - prawdopodobnie w naszą noc poślubną ![]() Ja dzisiaj się czuję dobrze, chociaż śniły mi się tak niemożliwie straszne rzeczy.... ;(
|
#1413 |
|
Raczkowanie
|
samolotem to jasna sprawa bo jest zmiana ciśnienia,moja koleznaka tak własnie poroniła.Ale samochodem???eee bzdury....
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- dzis mam chyba dobry dzień ,mdłości względne,Pola ledwo wstała,pobawiłą sie to chyba ze wzgledu na pogode znowu śpi...a ja mam ochote na nalesniki z serem i truskawkami..i na placki ziemniaczane!!!!najlepiej to i to na raz zeby było! |
|
|
|
#1414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja licze od ostatniej miesiączki dzisiaj zaczynam 9 tydzień ) Serduszko już powinno być widoczne u mnie już pikało w 6 tygodniu i 4 dniu ) ojjj te sny.... ja ostatnio też miałam straszne.. tzn w senniku było tak napisane że aż sie przestraszylam, ale staram się o tym nie myśleć i nie wierzyć![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- mmm racuchy bardzo lubie mniam ja chyba sobie zaraz zrobie ze dwie zapiekanki z salami i serkiem zóltym mniam, chociaż jeszcze mnie mdli troche, to moze poczekam
|
|
|
#1416 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, ja tez Was ostatnio tylko podczytuje bo choroba mnie rozlozyla, mloda wyjatkowo marudna, pogoda beznadziejna, Tz siedzi w domu bo jego zaklad ma znowu przestoj, liczy na zmiane pracy :/ Do tego mdlosci zaczely mi dokuczac i ogolnie samopoczucie do d... bo nadal czekam na termin pierwszej wizyty u poloznej
Chcialabym miec chociaz pewnosc, ze wszystko jest ok, ze serduszko ladnie bije ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja sie wole nie nastwiac. Przeczucie niby mam na chlopca ale staram sie je ignorowac coby pozniej wlasnie jakiegos rozczarowania nie przezyc ![]() Cytat:
|
|
#1417 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym tragedia Kooocurka też daje wiele do myślenia... Na usg mam przyjść 11-go czerwca chyba umrę przez ten tydzień ze strachu... |
|
|
|
|
#1418 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja mam od wczoraj problem, mam świadomość że dzidzia rośnie, ale to jakie mam ciśnienie na pęcherzu od wczoraj to jakaś masakra. Jak leże sobie w domu to jest OK, a jak tylko trochę pochodzę, wstanę, poruszam się zaraz czuję że chce mi się sikać. Idę do toalety i sikam ledwo co, kłuje mnie z prawej strony, wkręcam sobie że może boli.
Myślicie że powinnam się udać do lekarza skontrolować co i jak? Oczywiście już umowilam wizytę, a o 15 odbieram wyniki badania moczu, więc chyba troche mi się rozjaśni, czy to przeziębienie czy tylko dzidzia ciśnie
|
|
|
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
koniecznie, tym bardziej jak piszesz,że choróbsko wstrętne Cię bierze- a tu masz dużo witaminy C no i miód też dobrze Ci zrobi
trzmyaj się cieplutko ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() ja też jak się dowiedziałam o kocurku to popłakałam sobie, tym bardziej,że przeczytałam jeszcze jak przechodziła samo poronienie to łzy mi ciurkiem leciały i potem aż żałowałam,że wogóle to przeczytałam ja też mam ciąże wysokiego ryzyka i aż paraliżuje mnie strach jak mi brzuch twardnieje czy coś lekko zaboli, modlę się aby ten pierwszy trymestr minął jak najszybiej a z drugiej strony wiem,że jakieś lęki mi wcale nie pomogą trzeba się cieszyć z tego co mamy i tyle- damy radę dziewczynki |
|
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie mało co ciśnie na pęcherz, w nocy w zasadzie w ogóle - wstawałam tylko w 2 noce i to niedługo po położeniu się. Przez dzień minimalnie więcej niż zwykle.
Za to męczą mnie wzdęcia A mdłości czuję praktycznie przez cały dzień ale nie, żeby mi się chciało faktycznie wymiotować.
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Delicjanko
mam nadzieję, że będzie ok, bo po ostatnim plamieniu jestem strasznie niespokojna i mam złe przeczucia..... Na 18:50 mam wizytę, wrrrr cały dzień przede mną.....Marsi niestety ja mam problem nawet z umyciem zębów, przed miałam normalnie obsesję na tym punkcie, teraz jak cokolwiek miętowego choćby się zbliży do mnie to mnie od razu cofa
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sikam co chwilę- w pracy to się nabijają ze mnie mi to bardziej ekologii szkoda- tyle wody i papieru się marnuje |
|
|
|
|
#1423 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale wiesz co, ja mam wrażenie że chce mi się baardzo, sikać ide i siekam ledwo co, czy też tak masz?
|
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
Aganieszka ja już widziałam moje Maleństwo (a raczej pęcherzyk...) ale miałam plamienia, w przeciągu dwóch tygodniu odkąd się dowiedziałam będę na 3wizytach z usg, ehhh to mnie strasznie martwi
ale sobie zapisałam milion pytań do mojego gina i dzisiaj o wszystko wypytam, także musi być dobrze!!!Ja właśnie straszliwie zaczęłam się bać po sytuacji Koocurka..... Cytrynowa - mnie ciśnie na pęcherz strasznie, chodzę jak szalona i najgorsze jest to, że za każdym razem sikam, jakbym wstrzymywała się przez wiele wiele godzin....... Ostatnio w nocy chodziłam co 15 minut!
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze dziewczyny mam taki problem bo mialam male krwawienie w piatek wieczorem zwolnilam sie godzine z pracy (pracuje od 10-21) zadzwonilam do mojej gin ktora kazala mi lezec potem sobote mialam wolna a w niedziele i dzis mam niby prace z tym ze zadzwonilam do mojego szefa ze wezme l4 ktore on jak najbardziej poparl tlyko ze ta gin nic nie mowila o l4 teraz sie boje ze tam dzis pojde a ona mi nie bedzie chciala wypisac albo cos, nie wiem tez czy mam chodzic do pracy troche sie obawiam tak jak wspominalam mam od 10-21 i ciagle oprocz 30 min i 15 min przerwy stoje, chodze biegam nosze rozne rzeczy. ale z drugiej strony co ja zrobie tyle miesiecy w domu?
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam elmex ona nie jest aż tak mocno miętowa, a dobra pasta ja sobie jeszcze płyn kupiłam, też nie jest mocny, ale jednak mnie cofa jeszcze;/ kurcze, musze się do dentysty wybrać, a wy dziewczyny jak tam macie już każdy ząbek wyleczony? ja miałam zakładać aparat stały no ale w takiej sytuacji dopiero w lutym gdzieś to zrobie...
|
|
|
#1427 |
|
Raczkowanie
|
Teraz to jest nic..jak przychodzi 9 miesiac,brzuch jest pod brode,człowiek ledwo sie ułoży a tu siku, i tak jest co godzine....
tak na rozluznienie napisze Wam kawał,usmiałam sie jak głupia: kiedy sie trzeba zaczać odchudzać????? KIEDY KUPIONE HULA HOP IDEALNIE PASUJE DO TALI ![]() no dziewczyny jeszcze kilka misięcy i żaden hula hop na nas nie będzie pasował
|
|
|
|
#1428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1429 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Delicjanka;34495300]Polecam elmex ona nie jest aż tak mocno miętowa, a dobra pasta
ja sobie jeszcze płyn kupiłam, też nie jest mocny, ale jednak mnie cofa jeszcze;/ kurcze, musze się do dentysty wybrać, a wy dziewczyny jak tam macie już każdy ząbek wyleczony? ja miałam zakładać aparat stały no ale w takiej sytuacji dopiero w lutym gdzieś to zrobie... o masz dentysta..własnie musze sie zapisac na wizyte...
|
|
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
Delicjanka ja ma z zębami problem, bo jeden miałam wyrwać.. ale nie zdążyłam przed ciążą! na szczęście na razie mnie nie boli ani nic się tam nie dzieje, oby dotrwał do drugiego trymestru
|
|
|
|
#1431 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() płynów nie cierpię, zawsze mi się rany od nich robią ;/ ja ściągnęłam aparat jakiś rok temu już, nosiłam 3,5 roku teraz powinnam retencyjny silikonowy nosić, ale....cofa mnie, jak tylko wsadzę na zęby;/Cytat:
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zanim sie wszystkiego dowiedzialam skoncyzlam dwie kanałówki ! na szczescie bo tyle ile sie tam znieczulen bierze i roznych specyfików to szkoda gadac, mam podobno jeszcze jakies leczenie ale nie wiem czy moge sie z tym w 1 trymestrze wybierac?
a co do smaków to mam ochote na marchewke z kalafiorem zasmażaną ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- wiem wiem, ale ja to zawsze tak mam ze jak chora to do pracy :/ zawsze sie boje ze pracodawca pomysli ze z byle czym chodzi na l4 to niby nie jest byle co ale mam tak zakodowane głupio w głowie:/
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Ech te zęby, ja muszę usunąć czwórki wszystkie;/ zanim założe aparat bo nie ma miejsca ;/ więc wole się na to nastawić w lutym, zresztą po ósemce, która wyrwałam 4tyg temu jeszcze pamiętam ten ból więc na razie podziękuje hehee
ja jeszcze muszę ze dwa ząbki zrobić małe dziurki ech;/ no ale.. dobrze że wytrzymała jestem i nie potrzebne mi żadne takie znieczulenie Głodna jestem ale czuje że jak coś zjem to mnie znowu cofnie do kibelka
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie mam niedokończoną kanałówkę, bo dentystka powiedziała, że jednak trzeba wyrwać.. ząb się zaczął kruszyć i nie byłoby jak go zakljastrować
ja jeszcze nie mam żadnych smaczków |
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
sklep to nie przelewki - kartony, stanie po tyle godzin, my miałyśmy jeszcze za krótką drabinę, więc żeby sięgnąć jakiegoś buta pod sufitem musiałam skakać po regałach, nieeeeeeeee, nie ma sensu!!! Bokeh, w ciąży Ci się to należy w 100% i naprawdę, jak miałaś plamienia to od razu L-4 i leżeć plackiem, bo nie wiadomo, co to może być......
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co jeśli lekarka nie wypisze mi l4 możliwe to?
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh raczej nie robią problemów z wypisywaniem l4 w ciązy
|
|
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
ale dzisiaj ruszyłyście z kopyta od rana
ja dziś byłam zrobić resztę badań, wyniki dopiero w piątek :/ wizyta w poniedziałek - to będzie 10 tydzień, myślicie, że mi zrobi już normalnie USG, czy jeszcze wewnętrzne?tak pisałyście o tych snach i niepokojach.. Ja też ostatnio strasznie jestem niespokojna o maleństwo.. tzn przez moje studia i przez to, że bliski temat dzieci niepełnosprawnych, to czasem tak z innymi ciężarówkami z roku biadolimy, że to się zaczyna robić straszne, bo siłą rzeczy siedząc w temacie, myślimy o tym, że nam się nie daj Boże tak przytrafi nie raz nie mogę już na zajęciach wysiedzieć. Niepotrzebnie zaczynam panikować
|
|
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie nie ma co o tym myśleć i swirować, będzie dobrze jej ale fajnie że już masz zaraz wizyte, ja czekam do 29 czerwca abuuu ... badania zrobię sobie w przyszłym tygodniu raczej ja dzisiaj z domu nie ruszałam tyłeczka, muszę się jedynie pouczyć na jutrzejsze zaliczenia awrrrrr ... ;/
|
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no już się doczekać nie mogę! Chcę mieć już pewność, że wszystko jest w jak najlepszym porządku i zobaczyć dzidziolka a mnie chyba zawali zaraz mnóstwo rzeczy do zrobienia.. jeszcze jeden weekend i jedna tygodniówka, miejmy nadzieje bez Kampanii Wrześniowej w tym roku i będzie dobrze ![]() W tamtym roku wszystkie poległy na Historii wychowania |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.

nie wiem co sie ze mna dzieje normalnie o tej porze trzeba mnie bylo zwlekac z lozka a tak budze sie 5 rano 6 rano 8 rano i moge wstac bo co bym od 5 robila
ale normalnie zmuszam sie zeby spac.... ide dzis na wizyte przelozylam ze srody na dzis bo w piatek wieczorem mialam plamienia małe i lezalam caly weekend z zalecenia lekarki a teraz pędęm do niej dziś lece troche z duszą na ramieniu, ale mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze 

Chcialabym miec chociaz pewnosc, ze wszystko jest ok, ze serduszko ladnie bije 
- limonka, mięta, łyżeczka miodu i woda z lodem

ale nie, żeby mi się chciało faktycznie wymiotować.
mam nadzieję, że będzie ok, bo po ostatnim plamieniu jestem strasznie niespokojna i mam złe przeczucia..... Na 18:50 mam wizytę, wrrrr cały dzień przede mną.....