|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dla mnie ten na slawkowskiej najlepsze, bo wlasnie mi italie przypominaja ![]() Cytat:
konczi bedzie dobrze ![]() ![]() ![]() a i dziewczyny jak macie gdzies blisko do reala, to maja body dlugii i krotki rękaw po 4,99 i nawet bawełna nie takej zlej jakosci ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3062 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
No tak, Wy jesteście super kochane, bo z dzidzią i psem to tylko monolog:P
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3063 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() oglądam julke i wkuwam użytkowanie wieczyste i ograniczone prawa rzczowe
#3064 |
Rozeznanie
|
Colds gratuluje, ja za 2 tygodnie
![]() ![]() Ja to czytałam jak dostała wyniki sekcji i było coś z niewydolnością łożyska. I dziewczyny z forum wypowiadały się-te co coś sie na tym znają-, że zawinił lekarz.
#3065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3066 |
Wtajemniczenie
|
![]() Gratulacje, III trymestr to brzmi dumnie ![]() ![]()
#3067 |
Zakorzenienie
|
Kuuuuuurdeeeee, tyle napisałam i nacytowałam i sie nie wysłało
![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuje wszystkim za gratulacjie i oklaski i ja też klaszcze za rozpoczęte tygodnie ![]() Boże... Robie trzecie pranie i mnie krzyż boli. A mój chłop zbunkrował w którejś kieszeni chusteczke do nosa i ją wyprałam z dżinsami i teraz spodnie całe w chusteczce, cholery idzie dostać ![]() Zawsze sprawdzam kieszenie a dzisiaj po łebkach i oprócz chusteczki wyprałam 50groszy ![]() Chciałabym żeby moje allegrowe zakupy już przyszły bo nie wyrabiam ![]() ![]() A wiecie co... Zaczynają kilkogramy mi przybywać... Już jestem w takiej samej wadze jak przed ciążą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3068 |
Zakorzenienie
|
Ja jutro uderzam po truskawki
![]() SPodnie pokaże Wam póki co w sklepie http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_p...spodnie&pro=17
#3069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mama a może miałam zamiar iść dalej ale chyba podziękuję już .. i na mgr się zatrzymam .. a szkoda bo liczyłam że pójdę dalej ale teraz niunia najważniejsza ![]() będę dzisiaj w real to sobie pooglądam co mają ![]()
![]() |
#3070 |
Zakorzenienie
|
Rożek bardzo łądny. Ja chyba kupie stąd. Miała go mam na oddziale u mnie i bardzo mi się podobał - zarówno kolor jak i wykonanie http://alaias.istore.pl/pl/1899-roze...appuccino.html
---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Tamlin, a może idz do banku i zapytaj które dochody masz wykazać, tak, żeby było dobrze. Każdy bank powinien mieć takiego doradce kredytowego.
#3071 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj kochana, skoro w Krakowie ci się podoba, to i w Warszawie dałabyś radę, bo aż tak zatrważającej różnicy nie ma. Ja tutaj żyję już od kilku lat, pochodzę z małej miejscowości, gdzie wszystko jest blisko i się po prostu przyzwyczaiłam do warunków stolicy. Jak byś nie miała wyjścia i nie mogła nigdzie indziej liczyć na dobrze platną pracę, to i do Nowego Jorku byś się przyzwyczaiła, bo człowiek się adaptuje i mnie osobiście dziwią słowa, że "ja bym czegoś nie mógł" bo tak naprawdę nie wiesz czego nie możesz, dopóki tego nie spróbujesz, ale to jest tylko moje zdanie i oczywiście nikomu go nie narzucam ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3072 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę przyznać iż godny obserwacji ten rożek ![]() jem frytki nooo zgrzeszyłam jak nic
![]() |
#3073 | ||
Rozeznanie
|
Hello,
Gratuluje mamusiom rozpoczętych tygodni ![]() ![]() Co do prawa jazdy, to nie ma się czego bać, a jaka to później wygoda i frajda. Zielona trzymam ![]() anusia za Twoją środową wizytę też już zaciskam kciuki Co do pieluch flanelowych to kupię z 5 sztuk. Są takie milusie w dotyku, a te tetrowe teraz jakieś dziwne w tych sklepach. takie sztywne jakby je kto wykrochmalił. kiedyś pamiętam były inne. będę jeszcze szukać, ale też dużo kupować nie będę max.15 sztuk. Cytat:
Cytat:
![]() Idę się za obiad wziąć i posprzątać trochę, bo później czasu nie będzie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3074 |
Wtajemniczenie
|
jejuuu czy wy tez dzisiaj siły na nic nie macie??? Ja jestem taka słaba i kręci mi sie w głowie i mi duszno jest ciągle.... bosze nie wyrobie chiba no..... juz po 13:15 jest moze dotrwam do kuńca roboty.. a jutro mam wolne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3075 |
Zakorzenienie
|
![]() Zmieniłam witaminy, dzisiaj wzięłam pierwszą tabletkę.. I znowu przechodzę męczarnie ![]() Ulewa mi się, a na początku, po chwili od wzięcia, zrobiło mi się duszno i zaczęłam się pocić.. do tego zawroty głowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3076 |
Rozeznanie
|
colds a może Twój organizm nie potrzebuje witamin i tak reaguje co? ja to tak odbieram
|
![]() ![]() |
![]() |
#3077 |
Zakorzenienie
|
Colds ja na początku też tak miałam. Zażywam Falvit Mama. Przyznaje szczerze, że biore witaminy co drugi dzień i jest lepiej.
#3078 |
Zadomowienie
|
Zapomniałam się wam pochwalić, że siarka mi leci z lewego cycocha, a tak się martwiłam, że mam małe cycuszki i nie wykarmię mojego maluszka, no ale nadal mnie bolą piersi i teraz jak zaczyna siara lecieć, to dodatkowo swędzą na maksa. Dobrze, że wkładki laktacyjne już zakupiłam, bo dzisiaj się przydały do pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
Raczkowanie
|
colds a moze powiedz o tym ginowi, albo zrób tak jak kraven i co drugi dzien... wspólczuje ci strasznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3080 |
Zadomowienie
|
a jeszcze może głupio się spytam, bo nie chce mi się w necie szukać, czy nadal codziennie bierzecie kwas foliowy? ja biorę z przyzwyczajenia, ale nie wiem, czy trzeba
|
![]() ![]() |
![]() |
#3081 | ||
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ale u nas w nocy lało, aż kilka razy się przebudzałam bo tak deszcz o dach dudnił ![]() ![]() Gratulacje wszystkim rozpoczynającym nowe tygodnie a nawet nowe trymestry ![]() Cytat:
Ja w Prenatalu miałam 60 mg tj 428% GDA i czułam się strasznie źle po nim no i odstawiłam ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez monarika Czas edycji: 2012-06-04 o 12:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3082 |
Zakorzenienie
|
W lumpkach nic ciekawego nie znalazłam, kupiłam tylko taką tunikę-koszulę dla siebie. A dla synka w sklepie tylko koszulę i skarpetki.
![]() ![]() ja też biorę co drugi, a nawet co trzeci dzień. |
![]() ![]() |
![]() |
#3083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3084 |
Raczkowanie
|
Mi podobnie, kazał odstawic folik i tez biorę femibion 2 ale tam zdaje sie w skladzie troche kwasu jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3085 | ||
Zakorzenienie
|
Trzymajta kciuki do 16-tej, okaże się co z moim kredytem w tym banku. Jak znów będzie jakieś ale, to mam ich w dupie i idę gdzie indziej.
Cytat:
![]() A dochody w końcu zostały spisane z umowy bo tylko tam były faktycznie brutto. Ja chyba dziś też tak zgrzeszę ![]() Cytat:
Ja nie biorę, kwas foliowy wskazany jest w I trymestrze, poza tym jest w witaminach, tyle że mniejsza ilość. Witaminy plus folik to za dużo. A witaminy biorę co dwa-trzy dni. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3086 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
"Zwykle do końca pierwszego trymestru przyjmuje się kwas foliowy w ciąży w dawce 0,4 - 1 mg/dziennie. Czasem zaleca się jego zażywanie także w drugim i trzecim trymestrze ciąży w ramach profilaktyki anemii. Zwiększenie przyjmowanej dawki kwasu foliowego w czasie ciąży zaleca się jeśli w rodzinie urodziły się dzieci z wadami cewy nerwowej oraz jeśli przyszła mama przyjmuje leki przeciwpadaczkowe czy też jest chora na cukrzycę". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3087 |
Raczkowanie
|
O jejciu dziewczyny nadrobiłam, w międzyczasie zrobiła pranie i obiad- pierogi ruskie, bo nie mam coś dziś weny na gotowanie.
Kraven śliczny ten rożek, pewnie bym się skusiła ale bratowa kazała mi nie kupować bo ma 3 po swojej małej i mi da, a więcej i tak nie będzie mi potrzebne. Co do pieluch flanelowych to kupiłam 3, a tetrowych 10, kurcze nie wiem czy nie za mało. A na dodatek chyba mnie złapała jakaś wirusówka bo mnie strasznie żołądek boli i mam biegunkę, a w niedzielę koleżanka ze studiów narzekała że się męczyła całą noc, więc chyba i mnie dopadło. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3088 |
Rozeznanie
|
A skoro jesteśmy już przy witaminach to jaki preparat z magnezem stosujecie? bo ja kupiłam jakieś cholerstwo niby jedną tabletkę na dzien mozna brać, a zapotrzebowanie na magnez pokrywa tylko w 16 % za to na witaminę B6 w 100%
|
![]() ![]() |
![]() |
#3089 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Już tłumaczę. Cały czas brałam właśnie Falvit Mama, skończyły się, a mi nie było po drodze do apteki. Zresztą, stwierdziłam, że nie zaszkodzi zrobić jakiejś tam przerwy. No i wyszło na to, że miesiąc nie brałam. A jak poszłam do aptek to w żadnej nie mieli tych witamin i w jednej aptekarka zapytała się o wiek ciąży. Gdy powiedziałam, że niedługo zacznę IIItrymestr to dała mi Prenatal. Gdy zaczynałam brać ten Falvit to mój organizm zareagował podobnie, tyle, że zwróciłam wtedy tabletkę ![]() Mi lekarz nie mówił, że mam odstawić to biorę cały czas.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3090 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A rano się dowiedziałam, że pokrzywa ma też dużo żelaza. I dobrze ją brać przy anemii. Tzn jest w herbatkach - które uwielbiam. wpadłam na chwilę i lecę do pracy. Do wieczorka kochane ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.