|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
Po prostu czuję, że naturalnie będzie lepiej, może nie koniecznie dla mnie, ale dla małej. Mam też taką potrzebę sprawdzenia się w ciężkiej sytuacji... coś podobnego czułam przed operacją kręgosłupa. Wiem, troche chore. Zresztą to mój pierwszy raz i jeszcze nie wiem na co się decyduję. Prawdopodobnie przy drugim porodzie zdecyduję się na znieczulenie
|
|
|
|
|
#3212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
Też codziennie ogarniam i cały czas porządeczek tak jak lubię To jest dobra metoda bo po co potem męczyć się i odgruzowywać mieszkanie. Cytat:
Ja postaram się jak najdłużej nie dawać i będę prosiła innych by też nie próbowali wciskać.
|
|
#3213 |
|
Wtajemniczenie
|
ja z natury niewiele pije i w sylwestra twz wypiłam jednego drinka i lampke szampana a tz sie nawalił... a 1 stycznia na kacu mnie bzyknął 2 razy hahaha i zajszłam... za dwa tygodnie juz wiedziałam ale twardo czekałam do @... jednak test zrobiłam dzien przed spodziewaną
Od czerwca co miesiąc miałam objawy i testy robiłam jednak jedna krecha zawsze była a wtedy oprócz bólu piersi nie miałam zadnych objawów ale poprostu czułam ze zaszłam i sie nie pomyliłam bałam sie tylko w test spojzec bo bałam sie ze znowu nic... a tu niespodzianka
|
|
|
|
#3214 | |||
|
Zakorzenienie
|
też podczas brania zafasolkowałaś? a jakie brałaś?
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja w sylwestra szalałam a test 8 zrobiłam mimo że 7 mój mąż mi truł że w ciąży jestem ... nie wierzyłam mu no .. a jeszcze 7 byliśmy na urodzinach i szampan mi śmierdział a na uniwerku kawa .. musiałam przesiąść się bo dziewczyna obok sobie taką czaje zafundował że mnie słabło ...
|
|
#3215 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() tak chciałam wiedziec ja sie zbyt boje bolu, wiec jak moge sobie ulzyc to czemu nie
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-06-04 o 20:58 |
|||
|
|
|
#3216 |
|
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34508596]hehe ja 5 robiłam test.nawet sobie ten dzien w kalendarzu zapisałam
![]() a podobno jesli chodzi o wzrost to dzidki pod tym względem bardziej do mam są podobne[/QUOTE] Też gdzieś to wyczytałam, ale mój tż też raczej po mamied nie odziedziczył wzrostu ![]()
|
#3217 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
taka zawzięta byłam wszystkie znaki na niebie i ziemi mówiły mi, że jestem w ciąży a ja dalej swoje, że to nieprawda ![]() Cytat:
i co wtedy? chyba przestanę ją odwiedzać...i może źle się wyraziłam, nie chcę małej zabraniać tylko ograniczyć słodycze, bo u rodziny tż jest z tym problem... wszyscy są otyli i nie chcę by mała taka była. a u nich je się słodycze kilogramami |
||
|
|
|
#3218 |
|
Wtajemniczenie
|
brałam yasminelle, z zegarkim w reku zawsze, mialam alarm nastawiony. żadnej biegunki, wymiotow, zeby sie tabletka mogla nie wchlonoc, nic!! naprawde nie wiem jak to sie stalo
tak wiec po porodzie bedziemy sie podwojnie zabezpieczac, bo chyba juz samym tabletkom nie zaufam
|
|
|
|
#3219 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dzidek był wam po prostu przeznaczony
|
|
|
|
|
#3220 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no śliczny ![]() Cytat:
Ja nawet nie czytam o alkoholu w ciąży - tak jak napisałam pierwszy miesiąc przebalowałam. Nie codziennie ale dość często. Badania mówią, że bejbik zdrowy i ja w to wierzę
|
|
#3221 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34509101]ale jajca.troche mnie wcieło.rozumiem jakbyś obsunełą sie z tabletka czy coś a tu nic
dzidek był wam po prostu przeznaczony [/QUOTE]dokładnie gina mi to samo powiedziała choc na poczatku bylo ciezko, bo najpierw to ja chcialam skonczyc studia i znalesc prace ...to teraz nie wyobrażam sobie inaczej, juz sie tak przywiązałam do tej kruszynki |
|
|
|
#3222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- W sumie trochę się boję, że teściowa mi dziecko rozpuści. Z drugiej strony w końcu jestem żoną syna, którego ona wychowała i nie mogę narzekać. Postanowiłam się nie zamartwiać dopóki bejbik się nie urodzi cały i zdrowy
|
|
#3223 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry, dobry
Ależ mi ten dzień uciekł, ale znalazłam czas, żeby Was poczytać. ![]() Ja mam ten termometr z Lidla, ale szczerze mówiąc jeszcze nawet nie wyjęłam go z pudełka, żeby sprawdzić " z czym to się je". Dzisiaj zadzwoniłam do położnej i umówiłam się z nią na pierwszą wizytę w poniedziałek za tydzień. Czy któraś z Was mogłaby mi powiedzieć na czym będzie ona polegała? Z tego co mi się udało dowiedzieć od znajomej to podobno położna na każej takiej wizycie przed porodem słucha serduszka malucha. Podobno pomaga także w komponowaniu wyprawki do szpitala, tzn. daje listę niezbędnych przedmiotów oraz uczy prawidłowego oddychania podczas porodu. Czy to wszystko prawda? Cytat:
Gratuluję z całego serducha! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cudny Cytat:
Jestem wstrząśnięta, że to możliwe
|
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słyszałam, że tabletki należy zmieniać iż za długo nie powinno się tych samych brać i może coś w tym jest ??? a ja siedzę i czekam na wyniki ... miały być w poniedziałek a tu już po 21 i wyników brak ehhhh ...
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Test zrobiłam dopiero jak nie dostałam @, 26 stycznia to dokładnie było. To był nasz pierwszy miesiąc starań i nie liczyłam na 2 kreski, a jednak. ![]() Właśnie sobie rożki oglądam na All, chyba po wypłacie zamówię jakiś. Trza się brac za tą wyprawkę, bo prawie nic nie mamy. |
|
|
|
|
#3226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do ciąży na tabletkach, to najczęściej jak już się zdarzało mieć na oddziale taką pacjentkę to po Cileście była. Pamiętam jedną kobietkę, miała zakaz zachodzenia w ciążę, bo miała bardzo chore nerki. Dializy co dwa dni, czekała na przeszczep. No i brała Cilest. I zaszła. Jak ona się cieszyła, że los zadecydował za nią, że jednak będzie mamą mimo wszystko. Cały czas od pierwszego dnia jak się dowiedziała leżała w szpitalu, urodziła jakoś w 28t.c. Maluszek niestety zmarł... Straszne to było dla niej ale i dla nas. |
||
|
|
|
#3228 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie potrafie ocenić bo nie mam koców w domu oprócz dwóch które są zdecydowanie cieńsze od tego co pokazywałam ![]() już dawno przeca wstawiony :p Chyba ominęłaś ![]() Średni a milutki jak nie wiem ![]() Cytat:
o dzięki ![]() złośliwość rzeczy martwych ![]() Dzięki za fotki, kurcze chyba taki sobie sprawie ![]() Cytat:
![]() Co to z tą zgagą jest ![]() Już trzeci dzień pod rząd mnie ona maltretuje ![]() Byłam dzisiaj w aptece i widziałam podkłady poporodowe za 4zł z bella mama. Już te nazwy mi sie pierdzielą i musze zapytać czy one są dobre czy bedą jeździć między nogami ????? |
|||
|
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, jest to fotelik samochodowy. |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzieś czytałam że one nie są dobre, latają pomiędzy girami.
|
|
|
|
#3231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
biedna kobitka.Tamlin a jak to się właściwie stało, że tak całkowicie zmieniłaś zawód?
|
|
#3232 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny a te witaminy o których piszecie np Femibion to bez recepty są nie?? Bo ja kurcze biorę tylko kwas foliowy i może zastąpić go teraz jakimiś witaminkami...nic mi ta moja ginka nie powiedziała a ja nawet nie pomyślałam żeby zapytać
|
||
|
|
|
#3233 |
|
Wtajemniczenie
|
Można zabrać ze sobą zszywacz i problem z głowy
|
#3234 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dopiero wróciłam z pracy, a tu tyle stron
![]() Cytat:
gratulacjeCytat:
GratulacjeCytat:
Ale gaz rozweselający bym przyjęła Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak są imprezy rodzinne to odpuszczam bo nie wytłumaczę dziecku dlaczego inne mogą, a On nie. Na szczęście to jest raz na kilka miesięcy. A teściowa to nic mu nie daje bez mojej zgody. Cytat:
A u mnie było tak, że skonczyłam karmić cycem jak młody miał 14 miesięcy. Wtedy też dostałam pierwszy od tych 2 lat okres i miesiąc później okazało się, że jestem w ciąży I znowu koniec z okresem |
|||||||
|
|
|
#3235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Iwcia nie bajeruj że wstawiłaś realne foty kocyka bo ja przecież ich nie widziałam tylko te na all były .. nooo
idę bonie ma wyników a ja jestem zmęczona ... będę jutro ... pa mamusie
|
#3237 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgaga mnie dopadła po kalafiorze
![]() Ja też się pożegnam
|
#3238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W szpitalu nawet były mąż mi się oświadczył. Przyszedł mi na nocny dyżur z kwiatami i pierścionkiem
|
|
|
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jeszcze zapytam ...
co sądzicie o tych pieluszkach http://allegro.pl/pieluszki-pieluchy...364969841.html
|
#3240 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-06-04 o 21:55 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.

bo ja nie potrafie pojac jak ktos moze chciec bez 
Po prostu czuję, że naturalnie będzie lepiej, może nie koniecznie dla mnie, ale dla małej. 
Od czerwca co miesiąc miałam objawy i testy robiłam jednak jedna krecha zawsze była a wtedy oprócz bólu piersi nie miałam zadnych objawów ale poprostu czułam ze zaszłam 

wkurza mnie strasznie, kiedy moja mama wciska wnuczkom po czekoladzie,nie pytając mojej siostry o zdanie. jej to nie przeszkadza, ale ja wolałabym by najpierw spytała mnie po cichu czy może.

biedna kobitka.
i dolargan (przed nim jednak położna z sr przestrzegała. twierdziła, że bardzo często dzieci, które rodzą się w ciągu 2 godzin od przyjęcia leku mają bardzo nasiloną żółtaczkę, kłopoty z odruchem ssania)