Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-04, 20:46   #3211
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
jeśli można wiedzieć dlaczego bez ? bo ja nie potrafie pojac jak ktos moze chciec bez
Hmm trudno to dokładnie wytłumaczyć. Nie czytałam zbyt wiele o wadach i zaletach znieczulenia więc nie powiem, że to jest złe bo cośtam Po prostu czuję, że naturalnie będzie lepiej, może nie koniecznie dla mnie, ale dla małej.
Mam też taką potrzebę sprawdzenia się w ciężkiej sytuacji... coś podobnego czułam przed operacją kręgosłupa. Wiem, troche chore.
Zresztą to mój pierwszy raz i jeszcze nie wiem na co się decyduję. Prawdopodobnie przy drugim porodzie zdecyduję się na znieczulenie
Stary 2012-06-04, 20:47   #3212
marta1986222
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Chyba zacznę prasowanko. 15 min. dziennie na sprzątanie i mam porządek

Też codziennie ogarniam i cały czas porządeczek tak jak lubię
To jest dobra metoda bo po co potem męczyć się i odgruzowywać mieszkanie.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
dziewczyny, a jak to u Was jest ze słodyczami. dajecie je dzieciom bez ograniczeń czy istnieją jakieś zasady, kiedy mogą je dostać?

Ja postaram się jak najdłużej nie dawać i będę prosiła innych by też nie próbowali wciskać.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:48   #3213
lukrecja_25
Wtajemniczenie

ja z natury niewiele pije i w sylwestra twz wypiłam jednego drinka i lampke szampana a tz sie nawalił... a 1 stycznia na kacu mnie bzyknął 2 razy hahaha i zajszłam... za dwa tygodnie juz wiedziałam ale twardo czekałam do @... jednak test zrobiłam dzien przed spodziewaną Od czerwca co miesiąc miałam objawy i testy robiłam jednak jedna krecha zawsze była a wtedy oprócz bólu piersi nie miałam zadnych objawów ale poprostu czułam ze zaszłam i sie nie pomyliłam bałam sie tylko w test spojzec bo bałam sie ze znowu nic... a tu niespodzianka

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:48   #3214
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
ahahah ja tez brałam tabletki przez 3 lata był ok a tu nagle
też podczas brania zafasolkowałaś? a jakie brałaś?

Cytat:
Napisane przez olus0607 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, juz od dawna was podczytuję. Jestem w 20 tygodniu ciąży, termin na 24.10. Pisze, bo mam pewne pytanie a dokladnie chodzi mi o to jak są wózki 3 w 1 to tam jest nosidelko i czy ono ma takze funkcje fotelika samochodowego? Zawsze wydawalo mi sie ze nie, ale teraz mam wątpliwości. Zdrówka dla wszystkich przyszłych mam
witaj olusiu ... wydaje mi się że spełnia takie funkcje tylko ie wiem jak z atestami ich jest

Cytat:
No... to w końcu dopiero co było A ja teściowej wmawiałam, że mi te jej tzatziki zaszkodziły
no to dobra byłaś ... ja milczałam póki do gina nie pobiegłam no i dopadły mnie mdłości .. źle się czułam .. to było fatalne

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Ja w Sylwestra jakoś pić nie mogłam, wódke była dla mnie za ciepła i jakaś taka dziwna. W Nowy Rok powiedziałam mężowi, że chyba będzie tatusiem, bo po 3 kieliszkach nad kibelkiem siedziałam ledwo 12 doczekałam.
5 stycznia miałam dostać okres, 7 zrobiłam test z mężusiem i już małego mojego miałam w brzuszku.

ja w sylwestra szalałam a test 8 zrobiłam mimo że 7 mój mąż mi truł że w ciąży jestem ... nie wierzyłam mu no .. a jeszcze 7 byliśmy na urodzinach i szampan mi śmierdział a na uniwerku kawa .. musiałam przesiąść się bo dziewczyna obok sobie taką czaje zafundował że mnie słabło ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:52   #3215
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
dziewczyny, a jak to u Was jest ze słodyczami. dajecie je dzieciom bez ograniczeń czy istnieją jakieś zasady, kiedy mogą je dostać?

pytam z ciekawości bo ja chciałabym by moja mała jak najdłużej nie znała smaku czekolady. tzn, takiej ze sklepu, nie mam na myśli domowych ciast czy deserów.

mój tż ma takie samo zdanie ale boję się, że nam się to nie uda ze względu na rodziców i teściów wkurza mnie strasznie, kiedy moja mama wciska wnuczkom po czekoladzie,nie pytając mojej siostry o zdanie. jej to nie przeszkadza, ale ja wolałabym by najpierw spytała mnie po cichu czy może.

to samo moja teściowa, przyjeżdża do niej jakiś dzieciaczek a ona hop do sklepu i wraca z ogromniastą czekoladą. na dodatek gdy któraś z mam, mówi małemu, żeby najpierw zjadł obiad a później słodycze to ona mówi do tego malca, żeby nie słuchał mamy tylko zjadł czekoladkę
oj u nas napewno beda ograniczenia, i mysle ze przez dosc dlugi czas mala slodkiego nie dostanie. mam taka mala kuzynke 5 lat ma, od malego na slodkim, na sniadanie te platki co tam sam cukier itd i dziura za dziura, pierwszy zab miala naprawainy w wieku 3 lat !! slodkie mozna zastapic owocem, jakims musem, budyń zrobiony samemu z odrobina miodu. Jak widze dzieci co roku jeszcze nie skonczyly z czekolada w reku czy ciachem to mi slabo

Cytat:
Hej dziewczyny, juz od dawna was podczytuję. Jestem w 20 tygodniu ciąży, termin na 24.10. Pisze, bo mam pewne pytanie a dokladnie chodzi mi o to jak są wózki 3 w 1 to tam jest nosidelko i czy ono ma takze funkcje fotelika samochodowego? Zawsze wydawalo mi sie ze nie, ale teraz mam wątpliwości. Zdrówka dla wszystkich przyszłych mam
witaj !! 3 w 1 to jest gondola, spacerówka i fotelik samochodowy.

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Hmm trudno to dokładnie wytłumaczyć. Nie czytałam zbyt wiele o wadach i zaletach znieczulenia więc nie powiem, że to jest złe bo cośtam Po prostu czuję, że naturalnie będzie lepiej, może nie koniecznie dla mnie, ale dla małej.
Mam też taką potrzebę sprawdzenia się w ciężkiej sytuacji... coś podobnego czułam przed operacją kręgosłupa. Wiem, troche chore.
Zresztą to mój pierwszy raz i jeszcze nie wiem na co się decyduję. Prawdopodobnie przy drugim porodzie zdecyduję się na znieczulenie
rozumiem tak chciałam wiedziec ja sie zbyt boje bolu, wiec jak moge sobie ulzyc to czemu nie

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-06-04 o 20:58
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:52   #3216
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34508596]hehe ja 5 robiłam test.nawet sobie ten dzien w kalendarzu zapisałam
a podobno jesli chodzi o wzrost to dzidki pod tym względem bardziej do mam są podobne[/QUOTE]

Też gdzieś to wyczytałam, ale mój tż też raczej po mamied nie odziedziczył wzrostu

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
brzusio w 17 tyg
Stary 2012-06-04, 20:55   #3217
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Mój mały ma długie kości udowe i piszczelowe, więc jedyne podobieństwo - do męża - on ma nogi jak cindy crawford, długie i zgrabne

Ja w Sylwestra jakoś pić nie mogłam, wódke była dla mnie za ciepła i jakaś taka dziwna. W Nowy Rok powiedziałam mężowi, że chyba będzie tatusiem, bo po 3 kieliszkach nad kibelkiem siedziałam ledwo 12 doczekałam.
5 stycznia miałam dostać okres, 7 zrobiłam test z mężusiem i już małego mojego miałam w brzuszku.
jeśli chodzi o test to ja dopiero zrobiłam na początku lutego taka zawzięta byłam wszystkie znaki na niebie i ziemi mówiły mi, że jestem w ciąży a ja dalej swoje, że to nieprawda

Cytat:
Moja bratanica ma czekoladę bez ograniczeń i wogóle się nią nie interesuje

Jeżeli nie chcesz żeby teściowa wykarmiała dziecko czekoladą to jej na początku o tym powiedz. Albo lepiej niech mąż powie, że macie takie i takie zasady i prosicie żeby się ich trzymała. Moja koleżanka tak wyszkoliła swoją córkę, że ona nawet jak dostała czekoladę to zjadła tylko paseczek bo tyle jej było wolno.

Ja tam specjalnie zabraniać nie będę, chyba że Maluszkowa nie będzie jadła innych rzeczy. Ale od czasu do czasu przyjemność dziecku się należy.
powiedzieć, to jej na pewno powiem, bo pyskata jestem ale obawiam się, że będzie to robiła dalej za moimi plecami i co wtedy? chyba przestanę ją odwiedzać...

i może źle się wyraziłam, nie chcę małej zabraniać tylko ograniczyć słodycze, bo u rodziny tż jest z tym problem... wszyscy są otyli i nie chcę by mała taka była. a u nich je się słodycze kilogramami
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:56   #3218
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

...
brałam yasminelle, z zegarkim w reku zawsze, mialam alarm nastawiony. żadnej biegunki, wymiotow, zeby sie tabletka mogla nie wchlonoc, nic!! naprawde nie wiem jak to sie stalo tak wiec po porodzie bedziemy sie podwojnie zabezpieczac, bo chyba juz samym tabletkom nie zaufam

Stary 2012-06-04, 20:58   #3219
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
brałam yasminelle, z zegarkim w reku zawsze, mialam alarm nastawiony. żadnej biegunki, wymiotow, zeby sie tabletka mogla nie wchlonoc, nic!! naprawde nie wiem jak to sie stalo tak wiec po porodzie bedziemy sie podwojnie zabezpieczac, bo chyba juz samym tabletkom nie zaufam
ale jajca.troche mnie wcieło.rozumiem jakbyś obsunełą sie z tabletka czy coś a tu nic
dzidek był wam po prostu przeznaczony
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 21:00   #3220
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja niestety nie pomogę bo jeszcze wprawki w tym wóżka nie ogarniam

Cytat:
brzusio w 17 tyg
no śliczny

Cytat:

witaj olusiu ... wydaje mi się że spełnia takie funkcje tylko ie wiem jak z atestami ich jest

no to dobra byłaś ... ja milczałam póki do gina nie pobiegłam no i dopadły mnie mdłości .. źle się czułam .. to było fatalne

ja w sylwestra szalałam a test 8 zrobiłam mimo że 7 mój mąż mi truł że w ciąży jestem ... nie wierzyłam mu no .. a jeszcze 7 byliśmy na urodzinach i szampan mi śmierdział a na uniwerku kawa .. musiałam przesiąść się bo dziewczyna obok sobie taką czaje zafundował że mnie słabło ...
ale ja jej powiedziałam dopiero w 13 tygodniu. A jak było mi niedobrze to serio myślałam, że po tych cacykach. Tylko potem zrobiłam sobie kawę i poprostu nie mogłam jej wypić, a jak koleżanka posmarowała sobie ręce kremem i o mało nie padłam, chociaż tydzień wcześniej sama go używałam to pomyslałam, że może...

Ja nawet nie czytam o alkoholu w ciąży - tak jak napisałam pierwszy miesiąc przebalowałam. Nie codziennie ale dość często. Badania mówią, że bejbik zdrowy i ja w to wierzę

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 21:04   #3221
kasiam187
Wtajemniczenie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34509101]ale jajca.troche mnie wcieło.rozumiem jakbyś obsunełą sie z tabletka czy coś a tu nic
dzidek był wam po prostu przeznaczony[/QUOTE]

dokładnie gina mi to samo powiedziała choc na poczatku bylo ciezko, bo najpierw to ja chcialam skonczyc studia i znalesc prace ...to teraz nie wyobrażam sobie inaczej, juz sie tak przywiązałam do tej kruszynki

Stary 2012-06-04, 21:10   #3222
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
jeśli chodzi o test to ja dopiero zrobiłam na początku lutego taka zawzięta byłam wszystkie znaki na niebie i ziemi mówiły mi, że jestem w ciąży a ja dalej swoje, że to nieprawda

powiedzieć, to jej na pewno powiem, bo pyskata jestem ale obawiam się, że będzie to robiła dalej za moimi plecami i co wtedy? chyba przestanę ją odwiedzać...

i może źle się wyraziłam, nie chcę małej zabraniać tylko ograniczyć słodycze, bo u rodziny tż jest z tym problem... wszyscy są otyli i nie chcę by mała taka była. a u nich je się słodycze kilogramami
Moja koleżanka też nie dawała synkowi słodyczy, babcie poinformowała, a jak na chwilę zniknęła to mały potem miał smoczka wymazanego od czekolady a one się jeszcze broniły

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

W sumie trochę się boję, że teściowa mi dziecko rozpuści. Z drugiej strony w końcu jestem żoną syna, którego ona wychowała i nie mogę narzekać.
Postanowiłam się nie zamartwiać dopóki bejbik się nie urodzi cały i zdrowy

Stary 2012-06-04, 21:13   #3223
Dearlie
Zakorzenienie

Dobry, dobry Ależ mi ten dzień uciekł, ale znalazłam czas, żeby Was poczytać.

Ja mam ten termometr z Lidla, ale szczerze mówiąc jeszcze nawet nie wyjęłam go z pudełka, żeby sprawdzić " z czym to się je".

Dzisiaj zadzwoniłam do położnej i umówiłam się z nią na pierwszą wizytę w poniedziałek za tydzień. Czy któraś z Was mogłaby mi powiedzieć na czym będzie ona polegała? Z tego co mi się udało dowiedzieć od znajomej to podobno położna na każej takiej wizycie przed porodem słucha serduszka malucha. Podobno pomaga także w komponowaniu wyprawki do szpitala, tzn. daje listę niezbędnych przedmiotów oraz uczy prawidłowego oddychania podczas porodu. Czy to wszystko prawda?

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Witam sie razem z moim synkiem
Sisiorek byl wiec mam kolejnego chłopca
wszystkie pomiary idealnie na 23 tydzien,waga 650g,ale nie mowil ze jest jakis za duzy.
nastepna wizyta 25.06
Kily nie mam i zapalenia watroby typu B tez nie
Noooo nareszcie jakiś chłopak! Gratuluję z całego serducha!

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja tylko tak na szybko, bo muszę lecieć do lekarza po kolejne skierowanie do super laryngologa. Chciałam Wam się pochwalić, że nasze kochane dzidzi poleciało na przekupstwa i dziś pięknie rozłożyło nóżki i zgodnie z moimi przeczuciami i wbrew temu, co mi wszyscy wróżyli mimo pięknego wyglądu w ciąży, będzie dziewczynka (chyba, że coś sie jej między nóżkami zawinęło - jak to powiedział gin, ale to mało prawdopodobne).
Także Colds, jakbyś mogła wpisać na pierwszej stronie Zuzankę będę wdzięczna. Teraz zastanawiamy się nad drugim imieniem i najprawdopodobniej będzie Zuzanna Magdalena (podobno, choć w to nie wierzę jakoś specjalnie, każda litera w imieniu niesie za sobą konkretne predyspozycje, talenty itp. także nasze dziecię długie imiona przeżyje; zresztą ja nie dość, że mam 2 długie imiona łącznie 18 liter to jeszcze nie chciałam tylko nazwiska męża i też mam 2. drugim imieniem jedynie w oficjalnych dokumentach się posługuję, więc Zuzia też będzie musiała)
Serduszko Maleńkiej bije 154 uderzeń na min., długości ciałka niestety nie znam, ale waży 1100gram i j uż jest ułożona główką w dół. I dalej ze wzgledu na twardniejący brzuch mam się oszczędzać jak królowa angielska (gin specjalnie przy mym mężu podkreślał, chyba bardzo do niego dotarło, bo dziś sam się wziął za obiad i pysznego pstrąga z jabłuszkami przygotował) i w tym stanie wytrwać jeszcze 8 tygodni. a po 3 sierpnia spokojnie, bez szkody dla Malutkiej, możemy sie rozpakowywać. Oby wytrzymała a nie po mamcie się śpieszyła na świat w 31tc!
Gratuluję córci!!! Mnie też zmroziło jak przeczytałam o tych 8 tygodniach

Cytat:

mój króliczek do roku czasu był Zuzią aż pewnego dnia zauważyłam, że zwierzak ma jakieś ogromne guzki na dole brzuszka. bardzo się przestraszyłam, bo poprzedniego uszatego uspaliśmy z powodu nowotworu.
no więc wpadam go gabinetu zalana łzami i tłumaczę weterynarzowi, że króliś ma jakąś narośl i żeby go ratował, a on chwilę popatrzył, zrobił oczy jak 5 złotych a po chwili wyparował, że zwierzak będzie żył a te narośla to ... JĄDRA
matko, jak mi było wstyd
przez kilka miesięcy unikałam tego weterynarza. nawet sama nauczyłam się obcinać pazurki małemu by tam nie chodzić

za Zuzia zmieniła się na Zenka
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
U moich rodziców było identycznie. Bożenka miała iśc na zabieg usunięcia guzów i tym sposobem Baksik był o krok od zostania kastratem
Hahahaha rozwaliły mnie Wasze królicze historie.

Cytat:
brzusio w 17 tyg
Cudny

Cytat:
O mamo Jestem wstrząśnięta, że to możliwe
Stary 2012-06-04, 21:15   #3224
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

słyszałam, że tabletki należy zmieniać iż za długo nie powinno się tych samych brać i może coś w tym jest ???

a ja siedzę i czekam na wyniki ... miały być w poniedziałek a tu już po 21 i wyników brak ehhhh ...
Stary 2012-06-04, 21:19   #3225
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
ja z natury niewiele pije i w sylwestra twz wypiłam jednego drinka i lampke szampana a tz sie nawalił... a 1 stycznia na kacu mnie bzyknął 2 razy hahaha i zajszłam... za dwa tygodnie juz wiedziałam ale twardo czekałam do @... jednak test zrobiłam dzien przed spodziewaną Od czerwca co miesiąc miałam objawy i testy robiłam jednak jedna krecha zawsze była a wtedy oprócz bólu piersi nie miałam zadnych objawów ale poprostu czułam ze zaszłam i sie nie pomyliłam bałam sie tylko w test spojzec bo bałam sie ze znowu nic... a tu niespodzianka
Ja też na początku nie miałam żadnych objawów, nawet takich jak miałam zwykle na @ i to mnie właśnie zastanowiło. Test zrobiłam dopiero jak nie dostałam @, 26 stycznia to dokładnie było. To był nasz pierwszy miesiąc starań i nie liczyłam na 2 kreski, a jednak.

Właśnie sobie rożki oglądam na All, chyba po wypłacie zamówię jakiś. Trza się brac za tą wyprawkę, bo prawie nic nie mamy.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 21:26   #3226
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Ja też na początku nie miałam żadnych objawów, nawet takich jak miałam zwykle na @ i to mnie właśnie zastanowiło. Test zrobiłam dopiero jak nie dostałam @, 26 stycznia to dokładnie było. To był nasz pierwszy miesiąc starań i nie liczyłam na 2 kreski, a jednak.

Właśnie sobie rożki oglądam na All, chyba po wypłacie zamówię jakiś. Trza się brac za tą wyprawkę, bo prawie nic nie mamy.
Zrobiłam test w ten sam dzień

Stary 2012-06-04, 21:26   #3227
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
oj u nas napewno beda ograniczenia, i mysle ze przez dosc dlugi czas mala slodkiego nie dostanie. mam taka mala kuzynke 5 lat ma, od malego na slodkim, na sniadanie te platki co tam sam cukier itd i dziura za dziura, pierwszy zab miala naprawainy w wieku 3 lat !! slodkie mozna zastapic owocem, jakims musem, budyń zrobiony samemu z odrobina miodu. Jak widze dzieci co roku jeszcze nie skonczyly z czekolada w reku czy ciachem to mi slabo
Moja Paula nie jadła słodyczy przez długi bardzo czas. Ja jej nie dawałam, później nie znała smaku i sama nie chciała. Czekolady do tej pory nie lubi, a ząbki jej się psują. Także jak widać brak słodyczy nie chroni przed próchnicą.

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dzisiaj zadzwoniłam do położnej i umówiłam się z nią na pierwszą wizytę w poniedziałek za tydzień. Czy któraś z Was mogłaby mi powiedzieć na czym będzie ona polegała? Z tego co mi się udało dowiedzieć od znajomej to podobno położna na każej takiej wizycie przed porodem słucha serduszka malucha. Podobno pomaga także w komponowaniu wyprawki do szpitala, tzn. daje listę niezbędnych przedmiotów oraz uczy prawidłowego oddychania podczas porodu. Czy to wszystko prawda?
Przed porodem już chodzi? Za czasów gdy ja jako środowiskowa byłam to tylko po porodzie się chodziło.

Co do ciąży na tabletkach, to najczęściej jak już się zdarzało mieć na oddziale taką pacjentkę to po Cileście była. Pamiętam jedną kobietkę, miała zakaz zachodzenia w ciążę, bo miała bardzo chore nerki. Dializy co dwa dni, czekała na przeszczep. No i brała Cilest. I zaszła. Jak ona się cieszyła, że los zadecydował za nią, że jednak będzie mamą mimo wszystko. Cały czas od pierwszego dnia jak się dowiedziała leżała w szpitalu, urodziła jakoś w 28t.c. Maluszek niestety zmarł... Straszne to było dla niej ale i dla nas.
Stary 2012-06-04, 21:32   #3228
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
raczej 3

dzięki za linka a ten kocyk jest cienki czy grubszy ?

zaraz wstawię zdjęcie termometru
Kocyk jest raczej średni nie potrafie ocenić bo nie mam koców w domu oprócz dwóch które są zdecydowanie cieńsze od tego co pokazywałam

Cytat:

cykaj foty i dawaj zobaczymy jak wygląda faktycznie kocyczek

już dawno przeca wstawiony :p
Chyba ominęłaś

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
I jak kocyk? Cienki czy gruby?

Średni a milutki jak nie wiem

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
podaję link do termometru. jest w gazetce na 21 stronie
http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=nalAey

o dzięki

Cytat:
komputer mi się zawiesił i dopiero teraz wstawiam obiecane fotki

złośliwość rzeczy martwych
Dzięki za fotki, kurcze chyba taki sobie sprawie

Cytat:

mój króliczek do roku czasu był Zuzią aż pewnego dnia zauważyłam, że zwierzak ma jakieś ogromne guzki na dole brzuszka. bardzo się przestraszyłam, bo poprzedniego uszatego uspaliśmy z powodu nowotworu.
no więc wpadam go gabinetu zalana łzami i tłumaczę weterynarzowi, że króliś ma jakąś narośl i żeby go ratował, a on chwilę popatrzył, zrobił oczy jak 5 złotych a po chwili wyparował, że zwierzak będzie żył a te narośla to ... JĄDRA
matko, jak mi było wstyd
przez kilka miesięcy unikałam tego weterynarza. nawet sama nauczyłam się obcinać pazurki małemu by tam nie chodzić

za Zuzia zmieniła się na Zenka
A to ja miałam chomika imieniem Maciuś a po pół roku jakoś dowiedziałam sie że to baba i moja mama wołała go Maciusia

Co to z tą zgagą jest
Już trzeci dzień pod rząd mnie ona maltretuje

Byłam dzisiaj w aptece i widziałam podkłady poporodowe za 4zł z bella mama.
Już te nazwy mi sie pierdzielą i musze zapytać czy one są dobre czy bedą jeździć między nogami ?????
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 21:33   #3229
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj.

Tak, jest to fotelik samochodowy.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 21:34   #3230
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj w aptece i widziałam podkłady poporodowe za 4zł z bella mama.
Już te nazwy mi sie pierdzielą i musze zapytać czy one są dobre czy bedą jeździć między nogami ?????
Gdzieś czytałam że one nie są dobre, latają pomiędzy girami.
Stary 2012-06-04, 21:38   #3231
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja Paula nie jadła słodyczy przez długi bardzo czas. Ja jej nie dawałam, później nie znała smaku i sama nie chciała. Czekolady do tej pory nie lubi, a ząbki jej się psują. Także jak widać brak słodyczy nie chroni przed próchnicą.

Przed porodem już chodzi? Za czasów gdy ja jako środowiskowa byłam to tylko po porodzie się chodziło.

Co do ciąży na tabletkach, to najczęściej jak już się zdarzało mieć na oddziale taką pacjentkę to po Cileście była. Pamiętam jedną kobietkę, miała zakaz zachodzenia w ciążę, bo miała bardzo chore nerki. Dializy co dwa dni, czekała na przeszczep. No i brała Cilest. I zaszła. Jak ona się cieszyła, że los zadecydował za nią, że jednak będzie mamą mimo wszystko. Cały czas od pierwszego dnia jak się dowiedziała leżała w szpitalu, urodziła jakoś w 28t.c. Maluszek niestety zmarł... Straszne to było dla niej ale i dla nas.
Nawet nie próbuję sobie wyobrazić biedna kobitka.

Tamlin a jak to się właściwie stało, że tak całkowicie zmieniłaś zawód?

Stary 2012-06-04, 21:38   #3232
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
wszystkie pomiary idealnie na 23 tydzien,waga 650g,ale nie mowil ze jest jakis za duzy.
nastepna wizyta 25.06
Gratulacje

Cytat:
Dziewczyny, ja tylko tak na szybko, bo muszę lecieć do lekarza po kolejne skierowanie do super laryngologa. Chciałam Wam się pochwalić, że nasze kochane dzidzi poleciało na przekupstwa i dziś pięknie rozłożyło nóżki i zgodnie z moimi przeczuciami i wbrew temu, co mi wszyscy wróżyli mimo pięknego wyglądu w ciąży, będzie dziewczynka (chyba, że coś sie jej między nóżkami zawinęło - jak to powiedział gin, ale to mało prawdopodobne).
Także Colds, jakbyś mogła wpisać na pierwszej stronie Zuzankę będę wdzięczna. Teraz zastanawiamy się nad drugim imieniem i najprawdopodobniej będzie Zuzanna Magdalena (podobno, choć w to nie wierzę jakoś specjalnie, każda litera w imieniu niesie za sobą konkretne predyspozycje, talenty itp. także nasze dziecię długie imiona przeżyje; zresztą ja nie dość, że mam 2 długie imiona łącznie 18 liter to jeszcze nie chciałam tylko nazwiska męża i też mam 2. drugim imieniem jedynie w oficjalnych dokumentach się posługuję, więc Zuzia też będzie musiała)
Serduszko Maleńkiej bije 154 uderzeń na min., długości ciałka niestety nie znam, ale waży 1100gram i j uż jest ułożona główką w dół. I dalej ze wzgledu na twardniejący brzuch mam się oszczędzać jak królowa angielska (gin specjalnie przy mym mężu podkreślał, chyba bardzo do niego dotarło, bo dziś sam się wziął za obiad i pysznego pstrąga z jabłuszkami przygotował) i w tym stanie wytrwać jeszcze 8 tygodni. a po 3 sierpnia spokojnie, bez szkody dla Malutkiej, możemy sie rozpakowywać. Oby wytrzymała a nie po mamcie się śpieszyła na świat w 31tc!

Jurek jest tak słodki, że z chęcią bym go od Was wzięła i moim rodzicom sprezentowała, tylko to za daleko....

nie wyobrażam sobie jak musi się czuć. W ogóle od dawna się zastanawiałam nad tym dlaczego tak się dzieje. Moja mama 2 synków straciła. Jeden z moich braci urodził się w 34tc 3 lata po mnie i niestety tylko 2 tygodnie żył, a drugi w 17tc zmarł

Tamlin, może już pisałaś (wieczorkiem Was nadrobię) jak wyszło z kredytem. udało się?!
Gratulacje

Dziewczyny a te witaminy o których piszecie np Femibion to bez recepty są nie?? Bo ja kurcze biorę tylko kwas foliowy i może zastąpić go teraz jakimiś witaminkami...nic mi ta moja ginka nie powiedziała a ja nawet nie pomyślałam żeby zapytać
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 21:39   #3233
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Gdzieś czytałam że one nie są dobre, latają pomiędzy girami.
Można zabrać ze sobą zszywacz i problem z głowy

Stary 2012-06-04, 21:39   #3234
katiem
Wtajemniczenie

Dopiero wróciłam z pracy, a tu tyle stron

Cytat:
nastepna wizyta 25.06
gratulacje

Cytat:
!
Gratulacje

Cytat:
gratulacje!!

Dziewczyny, dzięki za gratulacje. Jak to fajnie wreszcie poznać płeć
tak Wam zazdrościłam, że Wy już wiecie a moja ciąża jedna z najstarszych na wątku i ciągle nic.... Oby tylko nic się nie pojawiło

U nas w żadnym szpitalu nie dają znieczulenia zewnątrzoponowego przy porodzie naturalnym, choć podobno w jednym (w którym planuję rodzić) w ciągu miesiaca mają wprowadzić. na ten moment dostępne są inne środki: gaz rozweselający i dolargan (przed nim jednak położna z sr przestrzegała. twierdziła, że bardzo często dzieci, które rodzą się w ciągu 2 godzin od przyjęcia leku mają bardzo nasiloną żółtaczkę, kłopoty z odruchem ssania)
Ja dostałam dolargan. Ale wszystko było ok. Byliśmy w szpitalu 2 doby.
Ale gaz rozweselający bym przyjęła

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Ja do Poznania mam 50km, a tam chcę rodzić . Nie wyobrażam sobie gdzieś indziej
:
A w którym szpitalu? Ja w Św. Rodzinie.

Cytat:
jeśli można wiedzieć dlaczego bez ? bo ja nie potrafie pojac jak ktos moze chciec bez
Ja się boję ZZO - tego wkłucia w kręgosłup więc chyba wolę bez.

Cytat:

pytam z ciekawości bo ja chciałabym by moja mała jak najdłużej nie znała smaku czekolady. tzn, takiej ze sklepu, nie mam na myśli domowych ciast czy deserów.

mój tż ma takie samo zdanie ale boję się, że nam się to nie uda ze względu na rodziców i teściów wkurza mnie strasznie, kiedy moja mama wciska wnuczkom po czekoladzie,nie pytając mojej siostry o zdanie. jej to nie przeszkadza, ale ja wolałabym by najpierw spytała mnie po cichu czy może.

to samo moja teściowa, przyjeżdża do niej jakiś dzieciaczek a ona hop do sklepu i wraca z ogromniastą czekoladą. na dodatek gdy któraś z mam, mówi małemu, żeby najpierw zjadł obiad a później słodycze to ona mówi do tego malca, żeby nie słuchał mamy tylko zjadł czekoladkę
Moja mama już od początku wiedziała, ze jestem przeciwna słodyczom. Jedyne co może dać to gorzka czekolada- przynajmniej Mg dużo.
Jak są imprezy rodzinne to odpuszczam bo nie wytłumaczę dziecku dlaczego inne mogą, a On nie. Na szczęście to jest raz na kilka miesięcy.
A teściowa to nic mu nie daje bez mojej zgody.

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dobry, dobry Ależ mi ten dzień uciekł, ale znalazłam czas, żeby Was poczytać.

Ja mam ten termometr z Lidla, ale szczerze mówiąc jeszcze nawet nie wyjęłam go z pudełka, żeby sprawdzić " z czym to się je".

Z położną w szpitalu czy środowiskową?

A u mnie było tak, że skonczyłam karmić cycem jak młody miał 14 miesięcy. Wtedy też dostałam pierwszy od tych 2 lat okres i miesiąc później okazało się, że jestem w ciąży I znowu koniec z okresem

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 21:41   #3235
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
A u mnie było tak, że skonczyłam karmić cycem jak młody miał 14 miesięcy. Wtedy też dostałam pierwszy od tych 2 lat okres i miesiąc później okazało się, że jestem w ciąży I znowu koniec z okresem
a jaka oszczędność

Stary 2012-06-04, 21:42   #3236
Konczita
Zakorzenienie

Iwcia nie bajeruj że wstawiłaś realne foty kocyka bo ja przecież ich nie widziałam tylko te na all były .. nooo

idę bonie ma wyników a ja jestem zmęczona ...
będę jutro ...
pa mamusie
Stary 2012-06-04, 21:44   #3237
elena_100
Wtajemniczenie

Zgaga mnie dopadła po kalafiorze

Ja też się pożegnam

Stary 2012-06-04, 21:46   #3238
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Tamlin a jak to się właściwie stało, że tak całkowicie zmieniłaś zawód?
Mój pierwszy zawód wyuczony to księgowa. Studiowałam ekonomię wieczorowo a dziennie poszłam do studium medycznego na położnictwo. Skończyłam ekonomię i poszłam na akademię medyczną licencjat z położnictwa zrobić. Już wtedy jakoś tak wyszło że po stażu zostałam w szpitalu i tak sobie pracowałam, aż zaszłam w ciążę z Paulą. Poszłam na zwolnienie, umowę miałam do dnia porodu. Później zbierałam się aby wrócić do pracy w szpitalu, bo miałam gdzie wracać, ale nie opłacało mi się. Wtedy pensje były na prawdę marne, a ja musiałabym nianię mieć też na nocki, bo mąż w delegacjach ciągle był. I jakoś tak postanowiliśmy że zamieszkamy w moim rodzinnym mieście a ja wykorzystam może ekonomiczne wykształcenie. I tak zostało. Tęsknię nie raz bardzo za szpitalem, ale papierki polubiłam W szpitalu nawet były mąż mi się oświadczył. Przyszedł mi na nocny dyżur z kwiatami i pierścionkiem
Stary 2012-06-04, 21:50   #3239
Konczita
Zakorzenienie

a ja jeszcze zapytam ...
co sądzicie o tych pieluszkach

http://allegro.pl/pieluszki-pieluchy...364969841.html
Stary 2012-06-04, 21:53   #3240
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
a ja jeszcze zapytam ...
co sądzicie o tych pieluszkach

http://allegro.pl/pieluszki-pieluchy...364969841.html
ja sie nie mam zamiaru bawić w wielorazówki.wiem że to teraz modne być eko ale nie bede sobie życia utrudniała.wzory są śliczne

Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Czas edycji: 2012-06-04 o 21:55
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości