Życie z kierowcą TIRa - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-27, 17:05   #301
karim
Raczkowanie

GG do karim
Dot.: Życie z kierowcą TIRa

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Piątka dzieci...nie wiem czy bym się zdecydowała na taką ilość pociech nawet mając męża pracującego na miejscu, a co dopiero kierowcę...

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Ostatnio mi koleżanka powiedziała, że mi zazdrości. Jej mąż codziennie po pracy zmęczony jak koń po westernie, je, pada na dziób i śpi. A mój luby jak już jest, to ma wolne, hyhy. Powiedziała, że w ostatecznym rozrachunku ja spędzam z facetem więcej czasu i w przyjemniejszej atmosferze niż ona ze swoim.

Wszystko ma swoje plusy i minusy...
no wiesz tak wyszło ze mamy 5 w sumie 2 była juz nie planowana i rok po roku było ciężko ale już to przetrwałam
a teraz siedzę i pije kawkę mój w Francji stoi do jutra bo u nich swieto i sie już denerwuje bo nie lubi tak stać
karim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 18:30   #302
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio mi koleżanka powiedziała, że mi zazdrości. Jej mąż codziennie po pracy zmęczony jak koń po westernie, je, pada na dziób i śpi. A mój luby jak już jest, to ma wolne, hyhy. Powiedziała, że w ostatecznym rozrachunku ja spędzam z facetem więcej czasu i w przyjemniejszej atmosferze niż ona ze swoim.

żebys wiedziala.
ta tesknota,te emocje,a ten seks
naście lat narzeczeństwa
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 18:39   #303
blondi1041
Rozeznanie

Cytat:

zgadzam sie w 100 procentach !! moj jak wraca to jest super atmosfera , bo sie stesknilismy za soba, nie marudzi, w dodatku ma caly tydzien wolny, wiec moze gotowac obiadki kiedy ja wracam zmeczona do domu, zajmuje sie dzieckiem i jest dobrze. wiadomo ze musi w koncu jechac i jest mi smutno.
A jesli chodzi o dzieci to tez nie chce miec wiecej, jedno mi wystarczy, sama prawie caly czas ze wszystkimi ploblemami .. tak jak jest , jest ok

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Napisane przez karim Pokaż wiadomość
no wiesz tak wyszło ze mamy 5 w sumie 2 była juz nie planowana i rok po roku było ciężko ale już to przetrwałam
a teraz siedzę i pije kawkę mój w Francji stoi do jutra bo u nich swieto i sie już denerwuje bo nie lubi tak stać
moj tez stoi we francji

blondi1041 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 19:07   #304
Agusiaczek1985
Wtajemniczenie

Cytat:

Zgadzam się i z tym co mówisz. Trzeba spróbować wszystkiego zeby wiedziec jak to jest. Ale co by było gdyby cos się stało a wiesz ze nie może być w tej chwili ani za godzine? Ja chyba tej przyjemnej atmosfery nie umiem stworzyć
Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
żebys wiedziala.
naście lat narzeczeństwa
Ja nie zauważam aby mój TŻ jakoś naprawde się stesknił za mną. Przynajmiej nie mów mi tego wprost Ale fakt, wczoraj mi powiedział że dawno się nie kochalismy ale niestety nici z tego było bo akurat okres wypadł
Stary 2012-05-27, 20:24   #305
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusiaczek1985 Pokaż wiadomość

Ja nie zauważam aby mój TŻ jakoś naprawde się stesknił za mną. Przynajmiej nie mów mi tego wprost Ale fakt, wczoraj mi powiedział że dawno się nie kochalismy ale niestety nici z tego było bo akurat okres wypadł
osobiscie wolę czyny ,a nie słowa.
zauwazyłam jednak dziwną tendencje,więcej tematów mamy do rozmowy na GG,przez tel niż w domu.
zresztą mój tz jest z rodziny milczących i zamkniętych w sobie.
Stary 2012-05-27, 20:42   #306
zielona1911
Zakorzenienie

Moj jest w Hiszpani
a najgorzej to chyba maja kierowcy busow,nie maja tacho wiec jezdza jak swiry,moj czasami jedzie po 30 godz bez snu i tez bardzo sie martwie;(
Ale dzieki takiej rozlace kocham go duzo bardziej i faktycznie jak jest te pare dni w domu to zycie jest jak w bajce i to jest chyba jedyny plus,ze jak wraca to rzucamy sie na siebie jak napaleni nastolatkowie
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 21:15   #307
Agusiaczek1985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Moj jest w Hiszpani
a najgorzej to chyba maja kierowcy busow,nie maja tacho wiec jezdza jak swiry,moj czasami jedzie po 30 godz bez snu i tez bardzo sie martwie;(
Ale dzieki takiej rozlace kocham go duzo bardziej i faktycznie jak jest te pare dni w domu to zycie jest jak w bajce i to jest chyba jedyny plus,ze jak wraca to rzucamy sie na siebie jak napaleni nastolatkowie
Powiedzcie, jak dajecie radę wytrzymywac to wszystko...
Stary 2012-05-27, 21:28   #308
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzcie, jak dajecie radę wytrzymywac to wszystko...
nie mamy innego wyjścia
Stary 2012-05-27, 21:53   #309
Agusiaczek1985
Wtajemniczenie

Cytat:
nie mamy innego wyjścia
Ale jak dawac sobie radę z rozłaką? Co z zaufaniem? Czy martwicie się o swojego kierowcę? Czy dzwwonienie do siebie i pytanie gdzie jest i co robi to kontrola?
Mój TŻ nie lubi, jak on to określa, spowiadac się całego planu dnia

Przeczutałam nascie lat narzeczeństwa i dlatego zapytałam jak dajecie rade...

Edytowane przez Agusiaczek1985
Czas edycji: 2012-05-27 o 21:55
Agusiaczek1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 21:59   #310
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Przeczutałam nascie lat narzeczeństwa i dlatego zapytałam jak dajecie rade...
jak nascie lat narzeczeństwa
Stary 2012-05-27, 22:01   #311
Agusiaczek1985
Wtajemniczenie

Cytat:
żebys wiedziala.
naście lat narzeczeństwa
Chyba ze cos źle zrozumiałam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-27, 22:24   #312
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Mniam mniam

Cytat:
Ale co by było gdyby cos się stało a wiesz ze nie może być w tej chwili ani za godzine?
Nic by nie było, mam rodzinę, swoją i jego, bliskich, daję sobie radę. Bardziej on to przeżywa niż ja.

Cytat:
Ja chyba tej przyjemnej atmosfery nie umiem stworzyć
To nie Ty masz ją tworzyć, tylko Wy oboje...

Cytat:
Ja nie zauważam aby mój TŻ jakoś naprawde się stesknił za mną. Przynajmiej nie mów mi tego wprost
No mój mi to i mówi i pokazuje kiedy może...ale u nas są początki związku, więc wiadomo, zakochańcowa głupawka

Cytat:
osobiscie wolę czyny ,a nie słowa.
zauwazyłam jednak dziwną tendencje,więcej tematów mamy do rozmowy na GG,przez tel niż w domu.
U mnie musi być po równo i czynów i słów, u mojego faceta tak samo.

A mnie się śmiać chce, bo on jest chyba jedyną osobą, z którą nie umiem pisać na gadu Przez telefon już lepiej, ale jednak najlepiej nam się rozmawia w realu.

Cytat:
a najgorzej to chyba maja kierowcy busow,nie maja tacho wiec jezdza jak swiry
Kierowcy busów i ci, którzy jeżdżą na wschód. To co tam się dzieje, to mózg staje.

Cytat:
Ale jak dawac sobie radę z rozłaką? Co z zaufaniem? Czy martwicie się o swojego kierowcę? Czy dzwwonienie do siebie i pytanie gdzie jest i co robi to kontrola?
Mój TŻ nie lubi, jak on to określa, spowiadac się całego planu dnia
Mam kolegów kierowców, znam kilka par na odległość - kierowcy, marynarze...więc wiedziałam w co się pakuję decydując się na związek z kierowcą. Wiadomo, że dopiero rzeczywistość weryfikuje teorię, że ciężko przewidzieć jak się będzie reagowało, ale znam siebie dość dobrze, czułam że się w tym odnajdę.

Bez zaufania nie funkcjonuje żaden związek, ani ten na odległość, ani stacjonarny. Nie wiązałabym się z facetem, jeśli bym nie wierzyła że będzie ok.

Czy się martwię? Jasne że tak. Ale to nie ma nic wspólnego z odległością, z jego zawodem - kocham, to się martwię, tak po prostu.

Dzwonienie - raz, dwa razy w tygodniu, tak to smsy. Nie skupiamy się na szczegółach technicznych, chyba że się wydarzy coś, czym chcemy się podzielić. Nie lubię wypytywać ani być wypytywana, mój facet też. Ważniejsze od tego w jakim mieście w Anglii siedzi i co, z kim i w jakiej ilości wypił w weekend jest dla mnie to, że tęskni, że zmienili mu nieco grafik i że mu się aspiryna skończyła
Stary 2012-05-28, 07:55   #313
zielona1911
Zakorzenienie

moj jezdzi tylko na zachod i poludnie. Tyle dobrze ze w prawie kazdym panstwie ma rodzine to wpadnie i wypierze sie np.do mojej mamy.Ona zawsze mu tez wałówe zrobi,wiec nie ma zle. Piszemy do siebie smsy i jak stoi np,na weekend to szuka parkingu z WI FI i caly dzien gadamy na skype co do zaufania to mu ufam,moze dla niektorych to jest jasne ze kierowca=tirówki, ja bym bardziej powiedziala ze kierowcy jak stoja na weekendy to zbieraja sie w kupe,robia grilla,sluchaja nut i piją. Moj nawet wozi ze soba piłke zeby grac w noge
Ja sie czesto pytam gdzie jest ale nie co robi bo wiadomo,ze jedzie albo spi bo kierowcy busow nie maja postoju 8godz tylko tak jak pisalam wczesniej jada i jada i dopiero jak napawde padaja na twarz ida sie przespac i to nie 8 godz tylko godzinike-dwie-trzy i dalej jadą.Chyba ze nie ma zaladunku,albo dojada do celu wczesniej wiec wtedy spia.
Stary 2012-05-28, 11:06   #314
Agusiaczek1985
Wtajemniczenie

Cytat:

No mój mi to i mówi i pokazuje kiedy może...ale u nas są początki związku, więc wiadomo, zakochańcowa głupawka

Kierowcy busów i ci, którzy jeżdżą na wschód. To co tam się dzieje, to mózg staje.

Mam kolegów kierowców, znam kilka par na odległość - kierowcy, marynarze...więc wiedziałam w co się pakuję decydując się na związek z kierowcą. Wiadomo, że dopiero rzeczywistość weryfikuje teorię, że ciężko przewidzieć jak się będzie reagowało, ale znam siebie dość dobrze, czułam że się w tym odnajdę.

Bez zaufania nie funkcjonuje żaden związek, ani ten na odległość, ani stacjonarny. Nie wiązałabym się z facetem, jeśli bym nie wierzyła że będzie ok.

Czy się martwię? Jasne że tak. Ale to nie ma nic wspólnego z odległością, z jego zawodem - kocham, to się martwię, tak po prostu.

Dzwonienie - raz, dwa razy w tygodniu, tak to smsy. Nie skupiamy się na szczegółach technicznych, chyba że się wydarzy coś, czym chcemy się podzielić. Nie lubię wypytywać ani być wypytywana, mój facet też. Ważniejsze od tego w jakim mieście w Anglii siedzi i co, z kim i w jakiej ilości wypił w weekend jest dla mnie to, że tęskni, że zmienili mu nieco grafik i że mu się aspiryna skończyła
Początki zawsze są fajne

Słyszałam o takim panu który stoi już 4 tygodnie, 1000 km za Moskwą i nie chcą go załadować wspóczuje jego żonie.
Stary 2012-05-28, 11:18   #315
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba ze cos źle zrozumiałam
nie zrozumiałaś źle.poprostu edytując część tekstu wykasowałam przez przypadek słowo jak
Stary 2012-05-28, 14:53   #316
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Początki zawsze są fajne
I trzeba dbać o to, żeby zawsze było fajnie Wiadomo, że z upływem czasu wiele się zmienia, ale dbać o związek trzeba zawsze, bo tak samo można spierniczyć w pierwszym miesiącu, jak i po 10 latach.

Cytat:
Słyszałam o takim panu który stoi już 4 tygodnie, 1000 km za Moskwą i nie chcą go załadować wspóczuje jego żonie.
No niestety, wschód rządzi się swoimi prawami...
Stary 2012-05-28, 15:48   #317
Agusiaczek1985
Wtajemniczenie

Cytat:
I trzeba dbać o to, żeby zawsze było fajnie Wiadomo, że z upływem czasu wiele się zmienia, ale dbać o związek trzeba zawsze, bo tak samo można spierniczyć w pierwszym miesiącu, jak i po 10 latach.
Ja chce dbać cały czas
Ale za nas dwoje nie nadrobie wszystkiego przecież
Stary 2012-05-28, 16:09   #318
elvegirl
po drugiej stronie szafy

No nie, żeby związek funkcjonował, to dwie strony muszą nad nim pracować.
Stary 2012-06-04, 19:04   #319
blondi1041
Rozeznanie

co tak cicho ?? mój jeszcze kilka dni i wraca
jak u waszych tż z wagą ? niby niektorzy narzekają na brak ruchu i wzrost wagi za kółkiem. a mój wręcz przeciwnie. za każdym razem jak wraca to kilka kg mniej waży, to chyba dlatego , że oszczędza na jedzeniu w trasie.

Stary 2012-06-04, 19:08   #320
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondi1041 Pokaż wiadomość
co tak cicho ?? mój jeszcze kilka dni i wraca
jak u waszych tż z wagą ? niby niektorzy narzekają na brak ruchu i wzrost wagi za kółkiem. a mój wręcz przeciwnie. za każdym razem jak wraca to kilka kg mniej waży, to chyba dlatego , że oszczędza na jedzeniu w trasie.
wzrost wagi
i choćby nie wiem jak często sobie gotował to i tak żywność jest naszpikowana hormonami,a mniej ruchu sprawia,że tyje
Stary 2012-06-04, 19:21   #321
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Oj wzrost wagi Stara się usilnie zrzucić, ale jak się je raz dziennie, w dodatku same konserwanty, zapija to colą i uskutecznia spacery tylko dookoła ciężarówki, to marne szanse
Stary 2012-06-04, 19:37   #322
blondi1041
Rozeznanie

no wlasnie moj je zazwyczaj :
-jeden słoik dziennie z mięsem i sosem robionym (lub kupiony)
-do tego gotuje sobie makaron lub ryż
- na sniadanie jakas kanapka z pasztetem lub w weekend jajecznica(4 jajka, jakas kielbasa, przyprawy)
oprocz tego zupki chinskie.. energetyki, cola
i za kazdym razem jest ok. 5 kg mniej po 3 tygodniach

Stary 2012-06-04, 19:47   #323
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Może stres go tak zżera?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-04, 20:46   #324
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie moj je zazwyczaj :
-jeden słoik dziennie z mięsem i sosem robionym (lub kupiony)
-do tego gotuje sobie makaron lub ryż
- na sniadanie jakas kanapka z pasztetem lub w weekend jajecznica(4 jajka, jakas kielbasa, przyprawy)
oprocz tego zupki chinskie.. energetyki, cola
i za kazdym razem jest ok. 5 kg mniej po 3 tygodniach
moj wazy caly czas tyle samo,jest szczuply. Je codziennie sloik kloopsow,golabkow lub kotlety i ziemniaki purre w proszku,krokiety je platki z mlekiem,pije maslanki, je tylko chleb tostowy z konserwami,serem zoltym,serkami roznymi.
Zupek chinskich nie jada.

Dowiedzialam sie dzis ze bede miec drugiego synka
Stary 2012-06-04, 20:50   #325
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Gratulujemy Synka

Mój luby ma skłonności do tycia, kiedyś prowadził bardzo aktywny tryb życia i jak widzę zdjęcia sprzed lat, zanim zaczął jeździć, to nie dowierzam, hehe.
Stary 2012-06-04, 20:58   #326
blondi1041
Rozeznanie

Cytat:
moj wazy caly czas tyle samo,jest szczuply. Je codziennie sloik kloopsow,golabkow lub kotlety i ziemniaki purre w proszku,krokiety je platki z mlekiem,pije maslanki, je tylko chleb tostowy z konserwami,serem zoltym,serkami roznymi.
Zupek chinskich nie jada.

Dowiedzialam sie dzis ze bede miec drugiego synka
gratuluje
ja , przy tej Jego pracy nie zdecyduje sie na kolejnego potomka . chociaz córka chcialaby miec rodzenstwo, , ale przeraza mnie fakt, ze w kolko jestem sama z problemami, a od wrzesnia córka idzie do zerowki jako 5-ciolatek :/ , nie wiem jak pogodze moja prace z jej szkola i tym wszystkim same stresy ostatnio

Stary 2012-06-05, 17:31   #327
karim
Raczkowanie

GG do karim

Cytat:
gratuluje
ja , przy tej Jego pracy nie zdecyduje sie na kolejnego potomka . chociaz córka chcialaby miec rodzenstwo, , ale przeraza mnie fakt, ze w kolko jestem sama z problemami, a od wrzesnia córka idzie do zerowki jako 5-ciolatek :/ , nie wiem jak pogodze moja prace z jej szkola i tym wszystkim same stresy ostatnio
hej ,mój tez ma brzuszek ale to chyba od piwa ,a co do drugiego pytania dlaczego mówisz ze byś sie nie zdecydowała na kolejne dziecko? ja jak pisałam mam 5 i jakoś daje rade nie powiem jest ciężko bo cały czas tylko dom dzieci nieraz bym chciała się z tego wyrwać no ale takie życie wyrywam sie latem jadę zawsze z mężem w trasę do słonecznej Hiszpani i wtedy jest super

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 20:06   #328
zielona1911
Zakorzenienie

moje kochanie jest w Hiszpani
Synek tak strasznie za nim teskni ze 100razy dziennie pyta sie kiedy tata bedzie i mowi ze on kocha tate. Zawsze rano kiedy sie budzi to pyta czy tata jeszcze spi,bo jest nauczony ze przyjezdza w nocy i rano do niego biegnie
Dzis sobie ubzdural ze tata dzis przyjedzie i posprzatal caly swoj pokoj zeby tata sie cieszyl
no serce pęka,ale pieniedzy brak wiec nie mamy wyjscia.
Mam nadzieje ze w piatek juz bedzie i zaszyjemy sie w naszym gniazdku i przez tydzien go nie oddam zupelnie nikomu
Stary 2012-06-06, 10:02   #329
karim
Raczkowanie

GG do karim

Cytat:
moje kochanie jest w Hiszpani
Synek tak strasznie za nim teskni ze 100razy dziennie pyta sie kiedy tata bedzie i mowi ze on kocha tate. Zawsze rano kiedy sie budzi to pyta czy tata jeszcze spi,bo jest nauczony ze przyjezdza w nocy i rano do niego biegnie
Dzis sobie ubzdural ze tata dzis przyjedzie i posprzatal caly swoj pokoj zeby tata sie cieszyl
no serce pęka,ale pieniedzy brak wiec nie mamy wyjscia.
Mam nadzieje ze w piatek juz bedzie i zaszyjemy sie w naszym gniazdku i przez tydzien go nie oddam zupelnie nikomu
hej moje kochanie tez w Hiszpanii jest w alikante ,moje dzieci tez tęsknią najmłodszy synek powiedział mi ostatnio ze jak jest tata w domu to tak inaczej fajniej a jak robiłam im grila na dzień dziecka to powiedział z córka ze girl im nie smakuje bo taty nie ma mi juz tez jest bardzo tęskno juz bym chciała zeby był w domku bo to 4 tydzień idzie ale mam nadzieje ze w sobotę już będzie i wtedy tez zamkniemy się w naszym gniazdku tylko ze mój jak wraca to tylko na 3 dni nie starczy sie sobą nacieszyć niestety
Stary 2012-06-06, 10:31   #330
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karim Pokaż wiadomość
hej moje kochanie tez w Hiszpanii jest w alikante ,moje dzieci tez tęsknią najmłodszy synek powiedział mi ostatnio ze jak jest tata w domu to tak inaczej fajniej a jak robiłam im grila na dzień dziecka to powiedział z córka ze girl im nie smakuje bo taty nie ma mi juz tez jest bardzo tęskno juz bym chciała zeby był w domku bo to 4 tydzień idzie ale mam nadzieje ze w sobotę już będzie i wtedy tez zamkniemy się w naszym gniazdku tylko ze mój jak wraca to tylko na 3 dni nie starczy sie sobą nacieszyć niestety
Ja wlasnie wymieniam teraz mieszkanie bo wynjamnuje na tansze. Wtedy bedzie jezdzil po 2 tygodnie i 4 dni w domu. A jak dostane upragnione komunalne to juz wogole szukamy roboty na tzw. "koła".
Smutne to jest,ze tak dzieci musza tesnic za tata.ja tesknilam jako dziecko za mama,ona wyjechala do pracy do Niemiec i juz nie wrocila.Zobaczylam ja dopiero po 5 latach wiec wiem jak to jest ciezko.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości