Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.II. - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-04, 22:21   #3031
bura kocurka
Zakorzenienie

Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.II.

Cytat:
Napisane przez Aper Pokaż wiadomość
Podobnie jak Wy przeznaczam jakąś część na wieszak Ale jak już wiszą - to jak? w zależności od rodzaju wieszaka/uchwytów - np sukienka ze sweterkiem? spodnie+bluzka +żakiet?
Czy może: kolorami? - np "zestaw" brązowy;
a może rodzajem garderoby? trzy spódnice razem, obok2 bluzki z kr. rękawem?
Szukam jakiegoś klucza, bo wtedy każda rzecz będzie miała swoje miejsce.
Muszę komponować więcej niż 1 rzecz na wieszak :/
Słyszałam kiedyś i uznałam to za dobry pomysł - żeby wieszać sobie np. bluzkę razem z pasującym dodatkiem. Wtedy widzisz, że ta apaszka super pasuje do tej bluzki, a jak tego nie widzisz...to nie nosisz, bo zapominasz albo nie chce Ci się szukać i dopasowywać

Cytat:
Napisane przez istari Pokaż wiadomość
Cześć
W wielkim skrócie - całe życie chomikowałam (mam to w genach). Tak bardzo, że (mieszkając sama) musiałam w ciągu niespełna 2 lat nabyć szafę wnękową, dwa pawlacze i dwa regały. Oprócz tego miałam (i mam) 2 komody i szafę trzydrzwiową oraz szafkę na książki. Kiedy kończyło mi się miejsce na drugim regale (pozostałe meble pozapychane do granic) i miałam w planach kupno trzeciego () poznałam minimalistę, który posiada 1 szafę składaną (taki stelaż z materiałem), 1 komodę, 1 szafkę na książki, 2 szafki na kółkach z szufladami . Moja mina kiedy to zobaczyłam a potem . I się zaczęło Najpierw dokopałam się do bloga http://minimalist-ka.blogspot.com/
a potem znalazłam inne, włącznie ze słynnym blogiem Leo Babauty. I dotarło do mnie jedno: im więcej mam rzeczy, tym więcej energii ze mnie wysysają, tym więcej czasu poświęcam na ich układanie/przekładanie/reorganizowanie itd. Wyrzucanie zaczęłam od gazet (było tego 7 dużych pudeł z Ikei) - każdą przejrzałam, wyrwałam artykuły, do których wrócę a resztę wyrzuciłam. Obecnie zostało 1 pudło z Filmami, których nie wyrzucę, bo kino to jedna z moich pasji i 1 pudło z gazetami, które są interesujące W CAŁOŚCI i moim zdaniem ponadczasowe np. Charaktery, Sens. Jak widzisz nie jestem typową minimalistką ale i nie czuję potrzeby żeby pozbyć się absolutnie wszystkiego co nie jest maksymalnie użyteczne. Przejrzałam też ciuchy - część wyrzuciłam, część rozdałam, ale i tak sporo jeszcze zostało. Zaczęłam wystawiać rzeczy, których nie potrzebuję na allegro, ograniczyłam kupowanie "na zapas" ( co było moim hobby:/), wyrzuciłam część materiałów ze studiów a resztę podzieliłam tematycznie i upchnęłam do pudeł z etykietkami.
Odkąd zaczęłam się pozbywac rzeczy a te, które ze mną zostają porządnie segreguję czuję się lepiej, mam więcej czasu i mniej na głowie
Mam "Sztukę prostoty" i "Sztukę planowania", jestem w połowie tej pierwszej (czytam zwykle kilka książek naraz, co też postaram się zmienić).
Od ponad roku zapisuję KAŻDY wydatek. Stworzyłam listy: przeczytanych książek w danym roku, zużytych kosmetyków w ramach "projektu denko". Mam kalendarz, w którym zapisuję ważne daty/terminy/rzeczy do zrobienia danego dnia i wykreślam je kolorowym markerem po załatwieniu.
To chyba tyle... W razie czego pytaj śmiało
Jesteś moim guru....

Chcę tak jak Ty...a jednocześnie czuję, po prostu czuję, że nie potrafię się pozbyć niektórych rzeczy. Nie potrafię pozbyć się ubrań, których często w ogóle nie noszę, ale po prostu...jestem do nich obsesyjnie przywiązana Wiem, to chore
Wezwać egzorcystę do mojego pokoju!

Chociaż powiem Wam...że to u mnie rodzinne - moi rodzice są tacy sami pod względem kupowania różnych rzeczy i chomikowania, no jota w jotę wrosłam w ich charaktery...i mój brat też jest taki sam (wiecie, że ma więcej ciuchów niż jego żona? ) Szaleństwo!

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

A co do list, to ja zamierzałam stworzyć sobie takie:

- przeczytanych książek, bo nie pamiętam, które czytałam albo jakie miały tytuły jak chcę komuś polecić i też zapisalabym takie, które zamierzam przeczytać jak mi wpadną w oko

- listę obejrzanych filmów i tych, które zamierzam obejrzeć (te same powody co wyżej)

- listę odwiedzonych miejsc (taaak...zagranicą aż tak za bardzo nie bywałam, ale Polskę zwiedzałam sporo z rodziną i serio...nie pamiętam gdzie byłam! A wystarczyłoby jedno zdjęcie wstawić do "katalogu" i by mnie olśniło )

- katalog ubrań No chyba, że stanę się minimalistką i nie będzie mi to potrzebne...w co jednak wątpię

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 22:23   #3032
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
ja tez jestem ja tez

no wlasnie i obawiam sie zeby nie rozchrzanił ten wolny dzien moich planów

dzis przyjechała mi moja szafa wiec bede miec dwie
i tez sie zastanawiam jak to najrozsadniej zorganizowac

j ajestem czwarta....obwieszone wieszaki dokopac sie mozna do fajnych ciuchów np.po sezonie buuuuuuu

dzis szalony dzien,przyjechała lodówkawiec kuchnia z grubsza ogarnięta....ale to jeszczze nie to to co bym chciala
przyjechała szafa wiec jutro walka ze ''szmatami''
skłądanie tejze szafy z tz dzis mnie umeczyło
poszłam z mlodym spac w poludnie
za pare chwil planuje zanuzyc si ew wannie i zrelaksowac i isc spac..
Patri sympatic wpis na blogu
aaa istari powaliłas mnie na kolana az mi si esmutno zrobiło,że mój kalendarz lezy sobie na parapecie i mnie parzy....lista przeczytanych ksiazek ogólnie niezle dajesz czadu....
witam nowe dziewczyny -macie sie regularnie udzielac i meldowac
bura dzięki za arkusz ....to teraz jeszcze instrukcja obsługi...my to sie kiedys mozemy umówic na rajd po ciuchlandach co by sobie szafy odsswiezyc po naszym odgruzowywaniu
Tygrysie coż ciekawego mogłabys rzec na temat moich zdjęć ktore wrzuciłąm do klubu..nie mogłam dojechac do was

Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 22:23   #3033
istari
Paul's girl

Cytat:

aaa istari powaliłas mnie na kolana az mi si esmutno zrobiło,że mój kalendarz lezy sobie na parapecie i mnie parzy....lista przeczytanych ksiazek ogólnie niezle dajesz czadu....
Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość

Jesteś moim guru....

Chcę tak jak Ty...a jednocześnie czuję, po prostu czuję, że nie potrafię się pozbyć niektórych rzeczy. Nie potrafię pozbyć się ubrań, których często w ogóle nie noszę, ale po prostu...jestem do nich obsesyjnie przywiązana Wiem, to chore
Wezwać egzorcystę do mojego pokoju!
dzięki dziewczyny azali powiadam Wam, nie od razu Rzym zbudowano
kocurko - może zacznij po prostu nosic te rzeczy i problem sam się rozwiąże
istari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 22:35   #3034
Dilayla
Zadomowienie

''
Sztuka Planowania
Moim zdaniem najważniejsza część sukcesu. Zaplanować to, co chce się osiągnąć. Zanim wyjedziesz samochodem z garażu wiesz dokąd zmierzasz. Zanim okręt opuści port wie dokąd chce dopłynąć, zanim żołnierze opuszczą bazę wiedzą jaki jest ich cel. A co gdyby ich nie mieli? Załoga umarła by na środku morza, Ty kręcił byś się jak idiota po mieście a żołnierze zostaliby wystrzelani. Trzeba zaplanować to dbokąd chce się dotrzeć.''

czy to jest z tej książki o ktorej mowa?
jesli tak to ma ktos w pdf?bardzo chetnie bym sie z nią zapoznałą

Stary 2012-06-04, 22:37   #3035
tigrinha
Zadomowienie

Cytat:
Tygrysie coż ciekawego mogłabys rzec na temat moich zdjęć ktore wrzuciłąm do klubu..nie mogłam dojechac do was
Pewnie Za kilka dni, ok? Jeszcze tylko opisz jaki masz naturalny kolor włosów, jakbyś określiła cerę... po zdjęciach ciężko powiedzieć coś na pewno, więc trzeba będzie jeszcze kiedyś w realu to potwierdzić
tigrinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 22:45   #3036
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tigrinha Pokaż wiadomość
Pewnie Za kilka dni, ok? Jeszcze tylko opisz jaki masz naturalny kolor włosów, jakbyś określiła cerę... po zdjęciach ciężko powiedzieć coś na pewno, więc trzeba będzie jeszcze kiedyś w realu to potwierdzić
zapomnialam bo arbuje od 15 lat juz włosy ale to było jak mysz takje okresliłam...ze wygladam jak mysz spod miotły
cera nie mam zielonego pojecia,podkładu uzywam naturalnego odcienia,nie wiem czy mieszana a moze normalnie nienormalna ale jaki odcien-zabij mnie nic nie wiem na ten temat

Stary 2012-06-04, 23:16   #3037
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
bura dzięki za arkusz ....to teraz jeszcze instrukcja obsługi...my to sie kiedys mozemy umówic na rajd po ciuchlandach co by sobie szafy odsswiezyc po naszym odgruzowywaniu
Ty mnie nie namawiaj na ciuchlandy Ja tu się od 3 tygodni hamuje, żeby nie iść! Jutro znów będę walczyć ze sobą mocno, żeby nie zboczyć na złą drogę Ale że parszywie się czuję, to nie będzie mi się na szczęście chciało...

Ja mam się pozbywać ciuchów, a nie je gromadzić!

Cytat:
Napisane przez istari Pokaż wiadomość
kocurko - może zacznij po prostu nosic te rzeczy i problem sam się rozwiąże
No cóż...to są akurat te rzeczy, do których brakuje mi okazji na założenie i pokazanie publice albo nie wiem z czym je zestawić Czyli wiadomo już jak kupuję ubrania...impulsywnie

I zawaliłam egzamin - WRRRRRRR!!!!!!! Jestem wkurzona, chora...idę spać i walę to wszystko

Stary 2012-06-04, 23:57   #3038
change
Zadomowienie

Kocurko uszyska do góry, zdarza się najlepszym no i zdrówka!!!

I) 10 kg
II) 10 kg
change jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 00:34   #3039
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

jejku, nie jestem w stanie was przeczytac...za wiele oczy plona. innym razzem... Dobranoc
Stary 2012-06-05, 00:56   #3040
change
Zadomowienie

Dobranoc, kolorowych snów! Nebulko Jezu ile Ty masz fantastycznych zdjęć w albumach, nie żebym była jakąś stalkerką, ale widoczki i zwierzaki to już dwie rzeczy, które potrafią mnie zainteresować
btw. apropo czekamy na obiecane loki

I) 10 kg
II) 10 kg
change jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 01:02   #3041
uma_lucy
Raczkowanie

Cytat:
I zawaliłam egzamin - WRRRRRRR!!!!!!! Jestem wkurzona, chora...idę spać i walę to wszystko

Bedzie raport: nie mialam dziś siły na walkę z ciuchami, więc zajrzałam do szuflad zamkniętych na kluczyk latami. Znalazłam różne ciekawostki, obudziły się wspomnienia. Mam wpis z 2004, w którym widnieje jak byk prokrastynacja w moim wykonaniu.
8 lat..
Czy to się zmieni?

OBY TAK No, dobrze, że nikt tych głupot nie cytuje

Edytowane przez uma_lucy
Czas edycji: 2012-06-05 o 11:05
uma_lucy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 06:11   #3042
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Tydzień wyrzucania zbędnych rzeczy. Dzień II.
Wstałam o 6. Obudziłam się 10 minut przed budzikiem.
Pościeliłam łóżko.
Z mojej listy tourne po domu zrobiłam wczoraj 1/3.
Rano wyprasuję firanki i zasłony do pokoju dziecka i mogę zabrać się za porządkowanie moich kochanych notatek i kochanych papierków.
Mam kilka godzin korków dziś.
Co dalej z dniem, okaże się.
Tydzień planowania swojego czasu przydałby się przed tygodniem sprzątania, ale ok, jakoś się odnajdę.
Życzę Wam miłego i owocnego dnia... znaczy polecam truskawki.

PS. Obserwując różne tendencje tu na wątku, np. post powyżej, powzięłam decyzję, że w moim planie włączę w ten tydzień przemianę mentalną.
Te z Was, które mają tendencję do mówienia o sobie źle:
przez ten tydzień powstrzymajcie się od dokopywania sobie i pogrążania się, a na koniec tygodnia podzielcie się wnioskami.
Proponuję włączyć trochę miłości własnej, sama przechodzę dość ważne przemiany w tej chwili i widzę jak miłość własna jest potrzebna, żeby cieszyć się życiem, a nie bać go.
Przydałyby się jakieś ćwiczenia w tym zakresie.
Dysponujecie czymś, co dałoby się zastosować na własną rękę?

Ja muszę się zastanowić, bo decyzja zapadła pod wpływem chwili

Edytowane przez Patri
Czas edycji: 2012-06-05 o 06:39
Patri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 08:32   #3043
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć!
Dziś mam w planach załatwić jedno żabsko i nie utknąć na tym przez cały dzień!

Z przyjemnych rzeczy - wreszcie mogę czarować w kuchni
Dziś mam zamiar zrobić zakupy spożywcze. W planach:
rabarbar, truskawki, świeży szpinak, pomidory, gorgonzola, polędwiczki wieprzowe, dorsz, młode ziemniaki, dobry chleb.
Mała rzecz, a cieszy

Może wreszcie znajdę chwilę na jakieś sukienkowe fotki...
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 08:33   #3044
Addicted to love
Rozeznanie

ktos tu obiecał (Patri) ze wrzuci fotki ze spotkania
Patri zapomnialas czy to przejaw prokrastynacji? bo jak to drugie to:

Matko co to jest grogonzola?

systematycznie pracuje nad angielskim
najwyższy czas nauczyć się gotować
5/50

Addicted to love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 08:47   #3045
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Addicted to love Pokaż wiadomość
To taki ser pleśniowy

Jak ja mam siebie kochać z gilem do pasa?

Uma_lucy - przeczytałam to co napisałaś i czuję się dobita. Też mam wrażenie jakbym stała w miejscu i przede wszystkim czuję, że cofnęłam się rzeczywiście intelektualnie (za to może trochę lepiej u mnie z inteligencją emocjonalną ). Kiedyś zajmowałam się jakimiś hobby, uczyłam się języków, zabierałam się za wszystko późno, ale jakoś lepiej mi to wszystko wchodziło do głowy - a teraz to naprawdę czuję się jak debil czasami. Czytam coś, czytam i nic! I mam wrażenie, że to właśnie mózg jest taki rozleniwiony, dlatego już nie potrafi...

Stary 2012-06-05, 08:49   #3046
Addicted to love
Rozeznanie

to do:
ogarnac pokoj przed wyjsciem
uporzadkowac notatki i o nich zapomniec ( egzamin zaliczony)
wydrukowac
korki
napisac prace
przygotowac plan nauki ( lasub masz w tym wprawe moze moglabyś pomoc?)
zjesc sniadanie!!!!

Dzieki Bura

5/50

Edytowane przez Addicted to love
Czas edycji: 2012-06-05 o 19:37
Stary 2012-06-05, 08:51   #3047
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:

ser z niebieską pleśnią:
http://www.seromaniacy.pl/seropedia/ser,Gorgonzola

Uwielbiam ze szpinakiem

Cytat:
To taki ser pleśniowy

Jak ja mam siebie kochać z gilem do pasa?

Uma_lucy - przeczytałam to co napisałaś i czuję się dobita. Też mam wrażenie jakbym stała w miejscu i przede wszystkim czuję, że cofnęłam się rzeczywiście intelektualnie (za to może trochę lepiej u mnie z inteligencją emocjonalną ). Kiedyś zajmowałam się jakimiś hobby, uczyłam się języków, zabierałam się za wszystko późno, ale jakoś lepiej mi to wszystko wchodziło do głowy - a teraz to naprawdę czuję się jak debil czasami. Czytam coś, czytam i nic! I mam wrażenie, że to właśnie mózg jest taki rozleniwiony, dlatego już nie potrafi...
Ja też mam takie wrażenie... I jakoś próbuję go rozkręcić, ale dosłownie ciągle się rozleniwiam i dekoncentruję... Nie umiem sobie wsiąść na ambicję...
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 08:56   #3048
Addicted to love
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
ser z niebieską pleśnią:
http://www.seromaniacy.pl/seropedia/ser,Gorgonzola

Uwielbiam ze szpinakiem
Kurcze nawet zle nazwe przepisałam kiedys mama przyniosla do domu ser plesniowy, ale niestety nikomu nie smakowal. Moze to kwestia, ze nie laczylismy go z niczym

5/50

Stary 2012-06-05, 09:00   #3049
Mariposa3
Raczkowanie

Cześć!
Bura kocurka- nie przejmuj się! Każdemu może się zdarzyć. Nic się nie martw.
Uma- każdy moment jest dobry na to, żeby zacząć nad sobą pracować, więc po prostu postaraj się wyciągnąć wnioski
Patri- powodzenia!
Istari- no to fajnie, że sobie tak wszystko posegregowałaś
Tygrysku- świetnie, że masz swoje listy
A ja.. też się melduję Jeśli chodzi o wczoraj, to w pewnym stopniu pozałatwiałam sprawy związane ze studiami, więc to zawsze coś! Pracowałam nadal nad moją listą 100 marzeń i celów. Przygotowałam listy: zakupów, zadań na najbliższy czas, przeczytanych książek i obejrzanych filmów, które będę z czasem uzupełniać. Myślę, że to będzie mobilizujące.
A jeśli chodzi o wyrzucanie, przeglądanie, to w zasadzie prawie wszystko mam poukładane, bo już wcześniej to zrobiłam. Pamiętam tę przeprawę przez zawartość szuflad :P
Do zrobienia w ramach tego zadania zostało mi przejrzenie ubrań i butów, no i sprzątanie.
A co do tego upływu czasu, to żeby Wam było raźniej, powiem trochę o swojej sytuacji. Jako dziecko nie wiedziałam zupełnie w jakim kierunku pójść z powodu wszechstronnych zainteresowań. W dodatku odkrywano we mnie wiele talentów, do śpiewu, rysowania, gry na pianinie, nauki języków, aktorstwa i innych! I jaki był efekt? Nie wybrałam nic. W żadnym kierunku nie dałam z siebie wszystkiego, robiłam wszystko po trochu, bo nie wiedziałam na czym się skupić, a później zupełnie nic z tych rzeczy. I teraz bardzo żałuję, że czegoś nie wybrałam... Ale żeby dodać sobie otuchy, staram się samą siebie przekonać do tego, że zawsze mogę zacząć nad czymś pracować. Ba, nawet nad wszystkimi tymi talentami! Bylebym czerpała z tego satysfakcję i przyjemność. Wymaga to jednak pracy. Zawsze jest czas, żeby zacząć nad sobą pracować i się realizować.
Wszystkie Was pozdrawiam! Bardzo się cieszę, że Wasze spotkanie się udało
Miłego dnia

Edytowane przez Mariposa3
Czas edycji: 2012-06-05 o 09:15
Mariposa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 09:42   #3050
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariposa3 Pokaż wiadomość
Cześć!
Uma- każdy moment jest dobry na to, żeby zacząć nad sobą pracować, więc po prostu postaraj się wyciągnąć wnioski
Patri- powodzenia!
A ja.. też się melduję Jeśli chodzi o wczoraj, to w pewnym stopniu pozałatwiałam sprawy związane ze studiami, więc to zawsze coś! Pracowałam nadal nad moją listą 100 marzeń i celów. Przygotowałam listy: zakupów, zadań na najbliższy czas, przeczytanych książek i obejrzanych filmów, które będę z czasem uzupełniać. Myślę, że to będzie mobilizujące.
A jeśli chodzi o wyrzucanie, przeglądanie, to w zasadzie prawie wszystko mam poukładane, bo już wcześniej to zrobiłam. Pamiętam tę przeprawę przez zawartość szuflad :P
Do zrobienia w ramach tego zadania zostało mi przejrzenie ubrań i butów, no i sprzątanie.
A co do tego upływu czasu, to żeby Wam było raźniej, powiem trochę o swojej sytuacji. Jako dziecko nie wiedziałam zupełnie w jakim kierunku pójść z powodu wszechstronnych zainteresowań. W dodatku odkrywano we mnie wiele talentów, do śpiewu, rysowania, gry na pianinie, nauki języków, aktorstwa i innych! I jaki był efekt? Nie wybrałam nic. W żadnym kierunku nie dałam z siebie wszystkiego, robiłam wszystko po trochu, bo nie wiedziałam na czym się skupić, a później zupełnie nic z tych rzeczy. I teraz bardzo żałuję, że czegoś nie wybrałam... Ale żeby dodać sobie otuchy, staram się samą siebie przekonać do tego, że zawsze mogę zacząć nad czymś pracować. Ba, nawet nad wszystkimi tymi talentami! Bylebym czerpała z tego satysfakcję i przyjemność. Wymaga to jednak pracy. Zawsze jest czas, żeby zacząć nad sobą pracować i się realizować.
Miłego dnia
Cały czas wyobrażam sobie, że jeszcze mogłabym nauczyć się ładnie śpiewać...ale jakoś nie za bardzo mi wychodzi zabieranie się za to Widzę, że te talenty, to takie w moim stylu i tak samo pewnie zaniedbane jak te moje - może zapiszemy się na jakieś warsztaty?

Stary 2012-06-05, 09:48   #3051
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Nic takiego nie obiecywałam
Nie wrzucę tu żadnych zdjęć prócz swoich.
Takie mam zasady.

Cytat:
Napisane przez Mariposa3 Pokaż wiadomość
Cześć!
Patri- powodzenia!
Miłego dnia
Nebula, nasza ci ona! Polać jej, if you know what I mean.
Super napisałaś Mariposa3, pozytywnie, czujesz bluesa, good!.

Cytat:
może zapiszemy się na jakieś warsztaty?
Tydzień próbowania czegoś nowego już możecie zacząć
Wcześniej mnie przerażał, a teraz nie mogę się go doczekać!
Stary 2012-06-05, 09:53   #3052
Addicted to love
Rozeznanie

Patri Dziewczyny, spotkanie wątkowe się udało w mojej skromnej opinii. Dzięki Tygrysie za analizę kolorystyczną. Dołączam jako moje nowe "hobby" Super było Was poznać. Co do fotek - juuuuuutroooooo

Chodzilo mi o ta wiadomosc w klubie moze cos zle zrozumialam, ale w sumie chyba byly plany, ze po spotkaniu wrzucicie jakies wspolne zdjecie zeby reszta mogla Wam zazdroscic

5/50

Stary 2012-06-05, 10:02   #3053
aako
Zakorzenienie

czy mogę się do was dziewczyny dołączyc? [juz chyba kiedys próbowałam, ale oczywiście skonczyło się jak zawsze] również jak zawsze skończył się projekt edyty - skonczył się na pierwszym tygodniu może z Wami pójdzie mi lepiej ?

cały czas zmuszam się do wszelkich aktywności i jakoś to idzie ale marnie. Np. postanowie że bede myć naczynia po jedzeniu i owszem myje ale przez 2 dni a potem znowu to samo.

teraz podczytując zaczęłam wyrzucać te wszystkie rzeczy bo czuje że zostałam zagracona w swoim własnym domu.

Przyjmiecie ponownie?

aako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:12   #3054
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Co do fotek - juuuuuutroooooo
Miałam na myśli rozesłanie fotek dziewczynom na ich prywatne poczty.
Nie publikuję zdjęć innych osób, chyba, że sobie tego życzą.
Taką mam zasadę.

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez aako Pokaż wiadomość
Przyjmiecie ponownie?
Jeśli nie zmieniłaś avataru, to chyba pamiętam go, udzielałaś się jakoś strasznie na początku, dobrze pamiętam? :/
Wbijaj, miło Cię widzieć!
Stary 2012-06-05, 10:13   #3055
Addicted to love
Rozeznanie

ok rozumiem

5/50

Stary 2012-06-05, 10:15   #3056
Dilayla
Zadomowienie

Bura zyczę zdrowia ...z gilem walcz hmm psikaj cos do noska i smaruj sobie mascia majerankowa to łatwiej pooddychasz....mnie korci dzis dostawa ale nie pojde chyba......

ratunku nie mam motywacji...mam ochote przesiedziec cały dzien przed kompem...pijac kawusię...pije własnie druga...za duzy mi si ebajzel zrobił przez te wczorajsze szafy i lodówki i nie umiem sie oganac...chcialabym wszystko na raz i zaczełam sie miotac jak debilka jakaś

Stary 2012-06-05, 10:15   #3057
aako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patri Pokaż wiadomość

Jeśli nie zmieniłaś avataru, to chyba pamiętam go, udzielałaś się jakoś strasznie na początku, dobrze pamiętam? :/
Wbijaj, miło Cię widzieć!
chyba na początku.
Aż strach pomyśleć ze niewiele się pod względem organizacji mojego życia zmieniło

aako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:17   #3058
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Napisane przez aako Pokaż wiadomość
chyba na początku.
Aż strach pomyśleć ze niewiele się pod względem organizacji mojego życia zmieniło
Damy radę.
Tym razem damy radę.
Stary 2012-06-05, 10:44   #3059
uma_lucy
Raczkowanie

Cytat:
Miło, że ktoś jednak rozumie mój problem. Załamałam się wczoraj, jak sobie uświadomiłam ile trwam w tym stanie, ile czasu zmarnowałam. Nie chce tak dłużej żyć, dlatego siedzę tu z Wami.

Nie oczekuję głaskania po głowie. Tylko właśnie kopa w d... i pierdzielnięcia w dynię.

Aktualnie nie mogę połknąć kilku żab i to mi tak doskwiera, że uwidacznia się w postach.
mam tak jak Ty,Kocurko, czytam i nic, rozmowa z kimś i pustka. Języki obce... Ileż to ja razy mówiłam, że zacznę, że już jutro. Że będę też ćwiczyć i się zdrowo odżywiać. A pffff.
Dlatego czasem wątpię, czy uda mi się coś zmienić. Chciałabym.
Tylko dzielę się wątpliwościami, czy to źle? Nie chcę nikogo demotywować do pracy i zmian. Tylko uświadomiłam sobie, że czeka mnie kawał roboty i hop siup to to nie pójdzie.
uma_lucy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:53   #3060
Mariposa3
Raczkowanie

Bura kocurka- a wiesz ile razy ja myślałam o tym, żeby się zapisać? Ale powiem Ci, że sporo można zrobić na własną rękę, pod warunkiem, że uda się zmobilizować. Np. mogę ćwiczyć rysowanie, śpiew, ale systematycznie.
Patri-
Dilayla- oby motywacje przyszła jak najszybciej
No, dziewczyny, ja dzisiaj sprzątam! Napiszę wieczorem.
Mariposa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości