|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Polubione
I zdjęcie i strona fotografa ![]() Jaki maleńki masz ten brzuszek jeszcze I jesteś naprawdę bardzo zgrabną kobieta Ile Ty masz wzrostu, Oliweczko?Cytat:
To naprawdę niepokojące ![]() Cytat:
2. Oj, chyba jeszcze nie Dziś przez cały dzień zrobił tylko 2 kroczki Za to stoi cały dzień. Nic innego nie robi tylko wstaje, stoi po kilka minut, siada na chwilę i znowu wstaje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już nie pamiętam co to jest A kciuki w takim razie dalej zaciskam ![]() I brawa dla Zębalskiego
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-06-04 o 21:44 |
||||
|
|
|
#2282 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Dziewczyny poklikacie na nas trochę? jesteśmy tak blisko 15stki
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
Telik - hop hop!!!
Nateczko - a Ciebie to już nie ma i nie ma Wracaj!!!Eve - jak ojciec po operacji?
|
#2284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Gotuję mu sama i wrzucam kawałeczek rosołku w kostce ![]() Z naszego talerza też podjada ![]() Cytat:
Mój synek zaczął raczkować... (co ze mnie za matka? nie pamiętam dokładnie kiedy) ale było to coś koło 8,5 miesiąca ![]() Polubione. Później udostępnię i polubię od tż, znajomych poproszę też ![]() Nadrabiam dalej. |
||
|
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy namiocik z Lidla, jesy wielki!!! Myślałam że bedzie taki żeby w razie czego na plaży w nim Sarenke położyć spać, a tam chyba z 4 dzieci by się zmieściła
Patik też mamy zielony. My od połowy lipca wybywamy do Świnoujścia, TZ zostanie 2 tygodnie-bo tyle ma urlopu, a ja i Sarcia chyba do końca wakacji ![]() I tak pod Euro...WSZYSCY jesteśmy drużyną narodową!
|
|
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
0-13 to nosidełka tak?
Oliweczko brzuszek pięknie rośnie ![]() Stronę fotografa też polubiłam. Dzięki Beatce ![]() Stronczek ja bym odczekała parę dni ze spacerami. Dajcie linka z namiotem Lidlowskim ![]() Patik ja gotuję Radkowi np taką zupę mrożoną z Hortexu kalafiorową. Całą na raz. Trochę doprawię +kluseczki lub ryż. Czasem mięska wrzucę trochę. Później mrożę. Są różne zupki, wybieram takie, które Radziu może jeść. Alibany Alicja jest cudna |
|
|
|
#2287 |
|
Wtajemniczenie
|
są cudowne, ale się uśmiałam
klikam ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- no dziewcdzyny idziecie łeb w łeb, |
|
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
Ja daje dużo!!! mięsa, teraz ugotuje chyba pomidorówke.
|
|
|
|
#2289 |
|
Wtajemniczenie
|
iustyna poszło
|
|
|
|
#2290 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliweczko śliczny masz brzuszek! Stronczek, Agni - jak tutaj najprościej dostać się do ginekologa na NHS? Jest w każdej przychodni? Bo u mnie chyba nie ma To co wtedy najpierw do GP?
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-06-04 o 22:27 |
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Jak często dajecie jogurt naturalny maluchowi?
Codziennie? ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Iustyna musimy wskoczyć jedno miejsce wyżej i obie bedziemy "bezpieczne" |
|
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
Ja daje codziennie jogurt, monte
albo coś tak innego. Saren bardzo lubi wszystko co jogurtowe, tylko wyciągam z lodówki z godzine wcześniej, bo takie zimne to nie bardzo chce jeść.
|
|
|
|
#2293 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja rzadko daję jogurt naturalny, bo mały średnio lubi, ale owocowych zjadł dzisiaj 3
( 2 po 100 ml i 1 50 ml )
|
#2294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wowo Cytat:
Kochana Oliweczko dawaj link bezposredni do zdjecia twojej Julki bo chcialam dac reszcie znajomych co by na nia klikali ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- kochane operacja trwala 11.5 h skonczyla sie o 19.30. nic nei wiadomo, zabrali go na oddzial wybudzeniowy za 12 h udziela szczegolowych informacji. Caly dzien w pracy bylam nieobecna, nie chcialo mi sie jesc, bo az mnie brzuch bolal z nerwow. Masakra. Dziekuje za kciuki
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-06-04 o 22:41 Powód: literowka |
||
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
Radek jadł niedawno jogurt naturalny z owocami przez dwa dni. Ten mały mu podzieliłam na dwa razy. Nic mu nie wyskoczyło
![]() Zastanawiałam się, żeby mu blenderem taki jogurt zmiksować np z bananem ![]() Wyszedłby może taki shejk jak Marzena robiła z mm Haniołkowi ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Eweeve |
|
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka mamy podobne nazwiska - moj tesc pochodzi z pod chelma
dodalam cie do znajomych i udostepnilam link
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2298 |
|
Wtajemniczenie
|
Zosiu sto lat
Patik no znowu jakieś dziadostwo się czepilo, zdrówka życzę Brumeczku jestem Ale Tymonek sam sto czy w oparciu o coś ? Lili u nas jogurt naturalny + owoce daje 1-2 razy w tygodniu W niedziele podatkami twarozek zmiksowany z badaniem ale średnio mojemu małemu mężczyźnie smakowalo On bardziej miesnolubny Dziubku dobrze was widzieć W szoku jestem jaki Denis duży ![]() Iustyna Kajoolku czyli Szymon już tak mówi, Woow jestem w szoku Alibany ale słodko wyglada w tym różowym pojemniku U nas dziś powrót do normalności Był pierwszy spacerek bylam w pracy itd Pozatym 4 białe zębole przeswituja A ja zapomniałem co to znaczy przespana noc Ale nie ma co narzekać - i tak w miarę dzielnie Jan to znosi Aha i miałam pisać ze taka lux-telik jestem Paznokcie u nóg pomalowalam i nogi ogoliłam ![]() Nie myślałam ze takie rzeczy bedą mnie kiedyś cieszyć
|
#2299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Eve czekam niecierpliwie na wiesci i kciuki tez trzymalam Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-06-04 o 22:54 |
|
|
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEKUJE WASZE KCIUKI NA PEWNO SA NIEOCENIONE
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jestem głodna ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Dziewczyny prosze o głosy dla nas ![]() Jeszcze tylko godzina została
|
|
|
|
|
#2302 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomóżcie na koniec
|
|
#2303 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz co ja mam PCO i ostatnio daje mi się ono szczególnie we znaki - nadmierne owłosienie, trądzik, przebarwienia... Pamiętam, że 5-6 lat temu pomagały mi na to tabletki anty - buzia gładka jak pupcia niemowlaka - później przestałam je brać, bo staraliśmy się o Szymonka, później ciąża i karmienie piersią. Teraz chyba chciałabym wrócić do anty nie tyle o ile chodzi mi o antykoncepcję tylko głównie o poprawienie stanu cery. Może poprostu GP mi przepisze ![]() Zaczęłam dzisiaj dużo czytać o PCO i tak mnie naszło jak to przeczytałam, że wkońcu muszę coś z tym zrobić: "Nadmierne owłosienie, łojotok i trądzik w PCOS można leczyć tabletkami antykoncepcyjnymi zawierającymi cyproteron, który działa antyandrogennie".
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-06-04 o 23:15 Powód: Literówka |
|
|
|
|
#2304 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ki owocoweCytat:
Cytat:
![]() codziennie ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2306 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie czego mi brakuje? budzika!!!
tak bym chciała obudzićś sie przy dźwięku budzika a nie przy: - płaczu, - kwęku - zapachu kupy - uczuciu mokrego prześcieradła - kopniaku w:głowę, brzuch, rękę -cciąganiu za włosy - szczypaniu -próbie wyciągnięcia mojej głąki ocznej na zewnątrz - łaskotaniu mego języka Wasze dzieci też was tak terroryzują? |
|
|
|
#2307 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekamy na wieści Cytat:
![]() 2. Jak dobrze, że choróbsko juz mija Nam też zębole już prześwitują. Ale do przebicia podejrzewam, że jeszcze daleko. 3. Fiu fiu ![]() Cytat:
![]() Bo Tymuś śpi sam, w swoim pokoju. Więc kupy nie czuję (zresztą nigdy nie robi w nocy), mokro mi nie jest (zresztą tylko raz w życiu się przesiusiał nocą), nie szczypie, nie kopie i nie ciągnie (chyba że swoje zabawki, ale im współczuć nie będę ). Płacze rzadko, w sumie nie pamiętam kiedy płacz mnie obudził. U nas jest tylko to kwękanie. To mój budzik
|
|
#2308 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Musisz mi zdać z tego relację, bo ja sobie tego nie wyobrażamCytat:
Ale mi miło-naprawdę Dziękuję ![]() jeszcze nie zaczęłam podawać Cytat:
Ale mi się wydawało, że dałam bezpośredni link ![]() Ale długa operacja oby skuteczna![]() Cytat:
Dziękuję za udostępnienie linka Beatka SERDECZNE dzięki za to info ze strony BraciaStudio-ja bym nawet nie wiedziała... BARDZO dziękuję Patik-tak mam konto na fejsie, ale tak rzadko tam bywam, że nawet niewiem jak to działa WITAMY. Dzisiaj kończę godzinkę wcześniej , a jutro mam przymusowy urlop, bo nie ma kto zostać z Julcią.
|
|||||
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny przyjęli Filipa do przedszkola
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
U nas żywcem leje i leje od rana, i tak zapowiadają cały dzień ![]() Dzieć spał do 7 zwariowało, od 17 do 7 z 2 przerwami na mm i zmianę pieluchy.Agni moja śpi sama w swoim królestwie i nie mam takich atrakcji, rano jak leży ze mną to wtedy maltretuje mi włosy itp ![]() Ania a co Cię rano jeszcze dzisiaj nie było? Lilii weź wejdź na stronę lidla i przeglądnij gazetki plażowe , nie chce mi się linka dawać ![]() Carmela Oliweczka śliczny brzuszek, trochę zazroszczę, taki snetyment czuję do ciążowego lenistwa Evee OMG tyle godzin . Oby było dobrze
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.

To naprawdę niepokojące 
Mój Dominek chciałby tylko stać, a jeszcze kolanka słabe i nie daje rady zbyt długo. Choć rwie się okropnie 
Dziś przez cały dzień zrobił tylko 2 kroczki 

zębole

12.06.2010

- nadmierne owłosienie, trądzik, przebarwienia... Pamiętam, że 5-6 lat temu pomagały mi na to tabletki anty - buzia gładka jak pupcia niemowlaka