Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-04, 22:44   #3271
Dearlie
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
A w którym kierunku? Bo ja studiuję w Pzn. i mam 70 km do Pzn. - może mijam koleżankę po drodze
Ja też mam 70km do Poznania. A w którym kierunku od tego miasta mieszkasz?
Stary 2012-06-04, 22:47   #3272
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
hehe ja miałam takiego banana ze jak TŻ przyszedł z pracy i mnie zobaczył to odrazu wiedział i spytał" co?? W ciązy jesteś ?? " hahaha
Mój tż był na delegacji i mu wysłałam zdjęcie testu ciążowego z dwoma kreseczkami - jedna była taka leciutka i on oczywiście jej nie widział. Napisałam w mmsie - ile widzisz kresek - a on na to: jedną.... to dobrze czy źle?

a zaraz po zrobieniu testu zawołałam do moich siorek, które akurat spędzały u mnie ferie zimowe, że pozytywny.... i jeszcze godzine siedziałyśmy w łazience i się na ten test gapiłyśmy....
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 22:48   #3273
kwartalinka
Raczkowanie

dobry wieczór

gratulacje dla wszystkich mam, które poznały płeć swoich maluchów

w pierwszej ciąży koniecznie chciałam wiedzieć czy urodzę chłopca czy dziewczynkę
w kolejnych myślałam, że zdam się na niespodziankę ale nic z tego
oczywiście, że chciałam wiedzieć najszybciej jak to tylko było możliwe

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
też chętnie się dowiem czy wkładki laktacyjne z Rossmanna sa dobre

A zna któraś jakieś sprawdzone i dobre wkładki laktacyjne?
ja używałam i były fajne, cienkie, w miarę przewiewne i tanie
ale nie wiem czy nadają się na sam początek kiedy mleka może lecieć dość sporo, myślę że mogą przeciekać
na początku używałam johnsona, są grubsze i nie przepuszczają, minusem jest materiał, z którego są zrobione bo cienkie niteczki przyklejały się do brodawek i musiałam je ściągać zanim dałam Małej pierś
niestety lepszych nie znalazłam więc z braku laku został johnson

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile płaciłyście za test obciążenia glukozą u siebie w laboratoriach ??
Bo wybieram się w środę na badania, właśnie m.in. na tą glukozę i nie wiem na jaką kwotę się szykować.
u mnie 26 zł

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja się zaczynam bać, bo się właśnie dowiedziałam, że w szpitalu w którym będę rodzić nie dają znieczulenia

Gratuluję poznanych płci
ja rodziłam bez znieczulenia i teraz też będę rodzić w tym samym szpitalu, znów bez znieczulenia, a poród wspominam....dobrze

poród przede wszystkim jest w głowie
jak sobie wmówicie, że będzie bolało to na pewno będzie

dobrze jak sobie kobieta szczerze ze sobą pogada czego od porodu oczekuje, jak się czuje z bólem, czy jest wytrzymała czy choćby malutki ból sprawia jej ogromny dyskomfort

no i warto się dowiedzieć przed czy dany szpital oferuje znieczulenie, jeśli tak to jakie itp.
bo na porodzie chyba lepiej nie być zaskoczonym

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

mój króliczek do roku czasu był Zuzią aż pewnego dnia zauważyłam, że zwierzak ma jakieś ogromne guzki na dole brzuszka. bardzo się przestraszyłam, bo poprzedniego uszatego uspaliśmy z powodu nowotworu.
no więc wpadam go gabinetu zalana łzami i tłumaczę weterynarzowi, że króliś ma jakąś narośl i żeby go ratował, a on chwilę popatrzył, zrobił oczy jak 5 złotych a po chwili wyparował, że zwierzak będzie żył a te narośla to ... JĄDRA
matko, jak mi było wstyd
przez kilka miesięcy unikałam tego weterynarza. nawet sama nauczyłam się obcinać pazurki małemu by tam nie chodzić

za Zuzia zmieniła się na Zenka

Cytat:
Napisane przez olus0607 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, juz od dawna was podczytuję. Jestem w 20 tygodniu ciąży, termin na 24.10. Pisze, bo mam pewne pytanie a dokladnie chodzi mi o to jak są wózki 3 w 1 to tam jest nosidelko i czy ono ma takze funkcje fotelika samochodowego? Zawsze wydawalo mi sie ze nie, ale teraz mam wątpliwości. Zdrówka dla wszystkich przyszłych mam
wózki 3 w 1 zwykle mają gondolę, spacerówkę i fotelik samochodowy, który możesz wpiąć do stelaża wózka
raczej fotelik samochodowy ma funkcję nosidła

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj w aptece i widziałam podkłady poporodowe za 4zł z bella mama.
Już te nazwy mi sie pierdzielą i musze zapytać czy one są dobre czy bedą jeździć między nogami ?????
podobno tak, przynajmniej dużo o tym czytałam przed pierwszym porodem ale ja je miałam i nic mi między nogami nie jeździło
fakt, że używałam ich nieco później
na sam początek polecam wkładki molimed, w necie widzę spore opakowania, ja kupowałam je na sztuki

ja też się już żegnam, idę jeszcze poczytać o rozwoju rocznego dziecka i spać

*mój wiosenny promyczek*

**moje jesienne słoneczko**

Edytowane przez kwartalinka
Czas edycji: 2012-06-04 o 22:51
kwartalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 22:50   #3274
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tyż tak tego małego brzdąca kocham i mówię do niego: mój dzidku i z niecierpliwością czekam, aż poznam płeć

ja mimo iz znam płec to mówie do dzidka "dzidek" i nawet nataniel mi nie pasuje mówiś chyba dzidek to bedzi jego ksywa

a teraz mówie dobranoc i ide oglądac film z onym jakis

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 23:30   #3275
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
ja z natury niewiele pije i w sylwestra twz wypiłam jednego drinka i lampke szampana a tz sie nawalił... a 1 stycznia na kacu mnie bzyknął 2 razy hahaha i zajszłam... za dwa tygodnie juz wiedziałam ale twardo czekałam do @... jednak test zrobiłam dzien przed spodziewaną Od czerwca co miesiąc miałam objawy i testy robiłam jednak jedna krecha zawsze była a wtedy oprócz bólu piersi nie miałam zadnych objawów ale poprostu czułam ze zaszłam i sie nie pomyliłam bałam sie tylko w test spojzec bo bałam sie ze znowu nic... a tu niespodzianka
Ja też robiłam co miesiąc (od października) i w lutym dzień przed spodziewaną @ zrobiłam, ale z myślą.... pewnie i tak się znowu nie udało.... a tu dwie kreseczka:O. I od tego czasu zrobiłam jeszcze jeden na następny dzień i za kilka dni znowu, bo nie wierzyłam..

A zanim wiedziałam, ze jestem w ciąży strasznie źle się czułam....tak jakbym miała być chora na jakąś grypę. tżta oczywiście nie było, bo był w delegacji, ale na szczęście były moje siorki u mnie (tak jak wcześniej wspomniałam na feriach zimowych) i całe szczęście, bo wyprowadzały psa i go karmiły i obiad zrobiły, posprzątały.... bo ja przychodziłam z pracy i szłam do wyra....:O mówiłam: chyba chora będę, bo coś się źle czuje..... a to Bobek tam siedział

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
brałam yasminelle, z zegarkim w reku zawsze, mialam alarm nastawiony. żadnej biegunki, wymiotow, zeby sie tabletka mogla nie wchlonoc, nic!! naprawde nie wiem jak to sie stalo tak wiec po porodzie bedziemy sie podwojnie zabezpieczac, bo chyba juz samym tabletkom nie zaufam
ja też brałam yasminelle, w kwietniu przestałam, bo chcieliśmy zacząć się starać, ginka mi powiedziała, że mamy poczekać pół roku zanim zaczniemy się starać własnie ze względu na tabletki... od października się staralismy, a zaszłam dopiero w lutym:O

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość

Dziewczyny a te witaminy o których piszecie np Femibion to bez recepty są nie?? Bo ja kurcze biorę tylko kwas foliowy i może zastąpić go teraz jakimiś witaminkami...nic mi ta moja ginka nie powiedziała a ja nawet nie pomyślałam żeby zapytać
Bez recepty.

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Ja też mam 70km do Poznania. A w którym kierunku od tego miasta mieszkasz?

Na północ - kierunek Piła. A Ty?

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Dobranoc
Stary 2012-06-05, 00:34   #3276
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam!

Oj kochana, skoro w Krakowie ci się podoba, to i w Warszawie dałabyś radę, bo aż tak zatrważającej różnicy nie ma. Ja tutaj żyję już od kilku lat, pochodzę z małej miejscowości, gdzie wszystko jest blisko i się po prostu przyzwyczaiłam do warunków stolicy. Jak byś nie miała wyjścia i nie mogła nigdzie indziej liczyć na dobrze platną pracę, to i do Nowego Jorku byś się przyzwyczaiła, bo człowiek się adaptuje i mnie osobiście dziwią słowa, że "ja bym czegoś nie mógł" bo tak naprawdę nie wiesz czego nie możesz, dopóki tego nie spróbujesz, ale to jest tylko moje zdanie i oczywiście nikomu go nie narzucam
chyba jestem wyjątkiem albo zatwardziałym wiejskim dzieckiem, bo miasta zupełnie nie dla mnie

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 03:48   #3277
Iwoncia81
Zakorzenienie

No i dzień dobry
Jakaś insomnia mnie ostatnio dopada
Pęcherz wezwał do wc i od drugiej już nie śpie...

Jakoś rozmyślam o tej glukozie co bede w pon. robić i czy ktoś mnie z równowagi wyprowadzi bo bez kolejki sie tam wchodzi. Pewnie znajdzie sie ktoś upierdliwy kogo zbesztam zaraz z góry na dół

Rozmyślam o porodzie który mnie przeraża

Poza tym fajnie kosy ćwierkają od 45 minut, a za dwie godziny z kundlami zaczną wychodzić i bedą darły paszcze

Już sie szarzy za oknem, za godzine chop do pracy wstaje...

I sie rozpisałam z nudów
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 06:30   #3278
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
No i dzień dobry
Jakaś insomnia mnie ostatnio dopada
Pęcherz wezwał do wc i od drugiej już nie śpie...

Jakoś rozmyślam o tej glukozie co bede w pon. robić i czy ktoś mnie z równowagi wyprowadzi bo bez kolejki sie tam wchodzi. Pewnie znajdzie sie ktoś upierdliwy kogo zbesztam zaraz z góry na dół

Rozmyślam o porodzie który mnie przeraża

Poza tym fajnie kosy ćwierkają od 45 minut, a za dwie godziny z kundlami zaczną wychodzić i bedą darły paszcze

Już sie szarzy za oknem, za godzine chop do pracy wstaje...

I sie rozpisałam z nudów
ja będę robić glukozę za tydzień, będzie ciekawie

mnie też poród zaczyna powoli przerażać, bo szpital w którym będę rodzić nie oferuje zzo a myślałam, że to już standard

w Krakowie leje jak z cebra. świetnie, a ja tylko w sandałach mogę chodzić

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 06:47   #3279
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Gratuluję synka

Maggie to będą 2 Zuzie,super

Jak napisałaś że za 8 tygodni możesz się rozpakowywać to aż gęsiej skórki dostałam,to tak blisko.

oj chyba beda 3 ZUZIE
jesli zostaniemy przy tym imieniu bo mi podoba sie jeszcze LAURA JUDYTA i MALWINKA

CO DO plci to ja odrazu mówilam mezowi ze ja staRam sie o dziewczynke

a co do glukozy to w ktorym tygodniu robicie??? ja wszystkie badania mam na nfz
30.03.2016 Antek Fabian

Edytowane przez kajaja
Czas edycji: 2012-06-05 o 07:18
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 07:35   #3280
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień doberek
u Nas chmury okropne,ale jeszcze nie pada.

wstałam dzisiaj o 6,poszłam na spacer z Jurkiem,zjadłam śniadanko i leże chwile jeszcze. I właaśnie Dorianek sie obudził w brzuszku
przynaajmniej ma lepsze spanie od Gracjanka

Co do pieluszek to będą używala jednorazowych,pewnie firmy pampers.

Ja robiłam testy z mężem. I mowie do niego: co obstawiasz,a on smutny mowi pewnie sie nie udalo.
a ja wychodze z łazienki i mowie do niego to zacznij zbierać na wyprawke.
żebyście widzialy jego mine
a bylismy raczej pewni,że sie nie udalo,bo to byl pierwszy miesiac staran

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 07:43   #3281
Konczita
Zakorzenienie

witam się z Wami - dzień dobry
wróciłam z laboratorium, zostawiłam im kasiurę, krew i mocz i wróciłam ...
pogoda jest do kitu ale ja przy takiej czuje się dość fajnie więc nie narzekam zbytnio
noc ogólnie jakaś niespokojna była .... nie wiem czemu ale kręciłam się dzisiaj strasznie i budziłam co chwilę ale może to emocję przed egzaminem dzisiejszym ? sama już nie wiem ...
dzisiaj obiadu nie robię bo muszę czytać ustawy ..i nie mam czasu więc wyciągnę coś co mam na czarną godzinę, jakąś fasolkę bądź gołąbki i mąż sobie poda jak wróci z pracusi więc dzień nad książkami tylko ....
oczywiście wczoraj nie doczekaliśmy się wyników z sobotniego egzaminu ale nie dziwię się bo jakiś konował źle napisał naszą grupę i pewnie profesro nie ma takiej i nie wysłał ehhh masakra .. więc ja nadal czekam .. może odpiszę? zobaczymy ....

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
oj chyba beda 3 ZUZIE
jesli zostaniemy przy tym imieniu bo mi podoba sie jeszcze LAURA JUDYTA i MALWINKA

ja robiłam ale wcześnie bo to był 23t jakoś ... mam nadzieje, że nie będzie kazała powtarzać bleee ...
ehhh to sobie płeć trafiłaś hyhy ... a z imion bardzo Laura mi się podoba ... też bym Laurę chciała albo Malwinkę oo ale mój mąż się uparł że Adunia jest jego i basta

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

jak tak czytam wypowiedzi, że udało się za pierwszym razem to taka radość się pojawia, że to jednak jest możliwe że nie trzeba tyle lat czekać ehh piękne to jest )
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 07:48   #3282
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień Dobry brzuchatki

Wstałam,zjadłam śniadanko a teraz zbieram się na jazdy.

Niestety leje jak nie wiem a chciałam iść odebrać wyniki bo jutro wizyta u ginka,na pocztę i do biedronki pewnie będę zmokła jak kura.

Miłego dnia kochane jak pozałatwiam wszystko to wpadnę tutaj.

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Nam się udało po 17 cyklach kiedy traciłam nadzieję na dzidziusia,jak zrobiłam test to ręce tak mi się trzęsły że masakra,do dziś pomimo rosnącego brzuszka nie mogę czasem uwierzyć w to szczęście.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 07:55   #3283
anesh_
Zakorzenienie

Dzień dobry,
Ale zła jak osa jestem..... bo wczoraj dostałam od mamy i od mamy sąsiadki kwiatki i ja taka szczęśliwa i w ogóle, że te kwiatki mam i 2 godziny jak głupia latałam, pieliłam, na skalniak je wysadzałam, kamyki przesuwałam. I zrobiłam zdjęcia dla tżcika, bo się tak cieszyłam z tych kwiatków. wysłąłam mu zdjecia, bo w delegacji jest, a on mi pisze, że mam zrobić jak było, bo przy pierwszym deszczu to wszystko spłynie....:płacze:

A dzisiaj padało w nocy i nie spłynęło.... I teraz nie wiem.... nie będę rozwalała swojej ciężkiej pracy, tżta nie będzie dwa tygodnie i zobacze - jak spłynie to trudno, wtedy zrobie jak było, a jak nie spłynie to za te moje nerwy się mu teraz oberwie.... Ale zła jestem.... zaraz się popłacze. Dobrze, że mój dzidek mnie trochę popukał to trochę mniej nerwowa jestem...

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
witam się z Wami - dzień dobry
wróciłam z laboratorium, zostawiłam im kasiurę, krew i mocz i wróciłam ...
pogoda jest do kitu ale ja przy takiej czuje się dość fajnie więc nie narzekam zbytnio
noc ogólnie jakaś niespokojna była .... nie wiem czemu ale kręciłam się dzisiaj strasznie i budziłam co chwilę ale może to emocję przed egzaminem dzisiejszym ? sama już nie wiem ...
dzisiaj obiadu nie robię bo muszę czytać ustawy ..i nie mam czasu więc wyciągnę coś co mam na czarną godzinę, jakąś fasolkę bądź gołąbki i mąż sobie poda jak wróci z pracusi więc dzień nad książkami tylko ....
oczywiście wczoraj nie doczekaliśmy się wyników z sobotniego egzaminu ale nie dziwię się bo jakiś konował źle napisał naszą grupę i pewnie profesro nie ma takiej i nie wysłał ehhh masakra .. więc ja nadal czekam .. może odpiszę? zobaczymy ....

ja robiłam ale wcześnie bo to był 23t jakoś ... mam nadzieje, że nie będzie kazała powtarzać bleee ...
ehhh to sobie płeć trafiłaś hyhy ... a z imion bardzo Laura mi się podoba ... też bym Laurę chciała albo Malwinkę oo ale mój mąż się uparł że Adunia jest jego i basta

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

jak tak czytam wypowiedzi, że udało się za pierwszym razem to taka radość się pojawia, że to jednak jest możliwe że nie trzeba tyle lat czekać ehh piękne to jest )
Trzymam kciuki za egz.

No jejku.... i jeszcze cytryna się skończyła.... kupiłam dwa dni temu w tesco, wyjmuję teraz, a tam pleśń i jeszcze herbatę bez cytryne teraz będę piła. No niech to....

Chciałam iść pieszo do miasta.... ale taka pogoda.... jak zacznie padać.... aj.... już sama nie wiem...
Stary 2012-06-05, 07:56   #3284
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień Dobry brzuchatki

Niestety leje jak nie wiem a chciałam iść odebrać wyniki bo jutro wizyta u ginka,na pocztę i do biedronki pewnie będę zmokła jak kura.

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Nam się udało po 17 cyklach kiedy traciłam nadzieję na dzidziusia,jak zrobiłam test to ręce tak mi się trzęsły że masakra,do dziś pomimo rosnącego brzuszka nie mogę czasem uwierzyć w to szczęście.
najważniejsze że się udało ja po 40 cyklach przestałam liczyć ...
miłego dnia Martusia !

Cytat:
Dzień dobry,
Ale zła jak osa jestem..... bo wczoraj dostałam od mamy i od mamy sąsiadki kwiatki i ja taka szczęśliwa i w ogóle, że te kwiatki mam i 2 godziny jak głupia latałam, pieliłam, na skalniak je wysadzałam, kamyki przesuwałam. I zrobiłam zdjęcia dla tżcika, bo się tak cieszyłam z tych kwiatków. wysłąłam mu zdjecia, bo w delegacji jest, a on mi pisze, że mam zrobić jak było, bo przy pierwszym deszczu to wszystko spłynie....:płacze:

A dzisiaj padało w nocy i nie spłynęło.... I teraz nie wiem.... nie będę rozwalała swojej ciężkiej pracy, tżta nie będzie dwa tygodnie i zobacze - jak spłynie to trudno, wtedy zrobie jak było, a jak nie spłynie to za te moje nerwy się mu teraz oberwie.... Ale zła jestem.... zaraz się popłacze. Dobrze, że mój dzidek mnie trochę popukał to trochę mniej nerwowa jestem...

uuuuu to teżecik podpadł tu i to porządnie ... zastaw jak Ci się podoba ... jak spłynie to wówczas zmienisz przed jego powrotem ale skoro po dzisiejszym deszczu nie spłynęło to może będzie ok ? pokaż nam też - my ocenimy

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

wracam do łózka .. może się zdrzemnę? nie mam siły już się uczyć - wymiękłam
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 07:56   #3285
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień Dobry brzuchatki

To trzymam kciuki za jazdy - i za egzamin.
Stary 2012-06-05, 07:57   #3286
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Heloł!!!
Rany dziewczyny jak mnie plecy bolą.Spanie to dla mnie męczarnia jest ostatnimi czasy.Nie wiem jak to później bedzie.Jescze poszłabym gdzieś na spacer ale strasznie leje.Echh.Szkoda gadać

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość

mnie też poród zaczyna powoli przerażać, bo szpital w którym będę rodzić nie oferuje zzo a myślałam, że to już standard
a gdzie zamierzasz rodzic?
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 08:13   #3287
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
najważniejsze że się udało ja po 40 cyklach przestałam liczyć ...
miłego dnia Martusia !

uuuuu to teżecik podpadł tu i to porządnie ... zastaw jak Ci się podoba ... jak spłynie to wówczas zmienisz przed jego powrotem ale skoro po dzisiejszym deszczu nie spłynęło to może będzie ok ? pokaż nam też - my ocenimy

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

wracam do łózka .. może się zdrzemnę? nie mam siły już się uczyć - wymiękłam
Po 40 cyklach? Dobrze, że się w końcu udało

Wyślę na pocztę ten skalniak, bo na forum nie umiem, najwyżej się później usunie i jeszcze później Wam zrobię aparatem nowe i też wyślę. To sobie zobaczycie, bo te telefonem robione, mogą być trochę nie wyraźne.

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Konczita jest na poczcie. Zobacz - jak uważasz spłynie?

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:

Wyślę na pocztę ten skalniak, bo na forum nie umiem, najwyżej się później usunie i jeszcze później Wam zrobię aparatem nowe i też wyślę. To sobie zobaczycie, bo te telefonem robione, mogą być trochę nie wyraźne.

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Wczoraj stanęłam na wagę i ważyłam 50,3 kg, a dzisiaj znowu 48,5.... Ja zawsze jak się u ginki ważę to jej mówię w przybliżeniu, że 49 kg. Kurcze.... sama nie wiem czy to normalne. Moja szwagierka miała w 5 m-cu 5 kg do przodu... Ja nie mam nic. Pewnie niedługo coś przybiorę... Idę zjeść ciacho.
Stary 2012-06-05, 08:15   #3288
muminek88
Zadomowienie

dzien dobry.Ja juz od 6 na nigach a nie spie jeszcze wczesniej bo mialam straszny koszmar.Dobrze ze dzis ide do gina podgladAĆ DZIEWCZYNKI bo az sie poplakalam. Potem chlopcy o 6 wpedzili mi sie do lozka i juz mi smutki przeszly. Chwalilam wam sie ze mamy imiona? Po wielu dyskusjach stanelo na Klaudia Maja i Laura Kinga

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

A u mnie było tak, że skonczyłam karmić cycem jak młody miał 14 miesięcy. Wtedy też dostałam pierwszy od tych 2 lat okres i miesiąc później okazało się, że jestem w ciąży I znowu koniec z okresem
ja skonczylam karmic pierwszego to mial 8 msc,po dwuch plamieniach zaszlam w ciaze,drugiego syna karmilam 7 msc i jak dostalam okres po 3 latach to przyszly migreny tak mi hormony szalaly.Meczylam sie rok i dopiero w tej ciazy przeszlo...

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość

Co do pieluszek to będą używala jednorazowych,pewnie firmy pampers.
ja jak jestem w pl to uzywam zawsze dady z biedronki i uwazam ze sa jak normalne z pampersa tylko ze tansze.Tez sa miekkie ,maja tych falbanek przeciw przemakaniu duzo....

Cytat:
ja z powpodu wypadku samochodowego wcale nie mialam zajsc w ciaze a ewentualnie jej nidy nie donosic a najdluzej staralismy sie 4 cykle o dzidzie i będę mamą 4 skarbow za pol roku :P Teraz bym musiala spakowac moja gromadkę i pokazac temu lekarzowi :P

Dziekuje wszystkim za komentarze mojego bębenka. Te ktore sa tygodniowo okolo mnie ,powiedzcie czy na bliźniaki nie jest mały? Bo w poprzednich ciazach wydawal mi sie wile wiekszy :P

Edytowane przez muminek88
Czas edycji: 2012-06-05 o 08:16
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 08:27   #3289
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
ja z powpodu wypadku samochodowego wcale nie mialam zajsc w ciaze a ewentualnie jej nidy nie donosic a najdluzej staralismy sie 4 cykle o dzidzie i będę mamą 4 skarbow za pol roku :P Teraz bym musiala spakowac moja gromadkę i pokazac temu lekarzowi :P

Super. Ja też mam trzy młodsze siostry i żyć bez nich nie mogę. Pewnie Twoje Szkraby też tak będą miały.
Wczoraj jak tżta do pracy odwoziłam to wstąpiłam na chwilę do mamy. I oni pili wszyscy kawę - w sensie moje siorki i rodzice na dworze. i jak tak na ich patrzę, wszyscy jacyś tacy kolorowi.... włosy zapaćkane, twarze i ręce w jakieś kropki i mówię: "Wy tak jakoś odświętni dzisiaj", a oni: "bo płot malujemy" , mówię Wam jak oni wyglądali:P. Tych wspólnych prac też mi brakuje...
Stary 2012-06-05, 08:34   #3290
lourose
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
ale jestem wykończona!
wczoraj kupiliśmy fotelik maxi cosi do samochodu, używany, wyczaiłam na allegro w bardzo dobrym stanie!

Wściekła jestem bo muszę jechać w delegację na którą nie mam najmniejszej ochoty nie mam siły a boję się jednego d*pka posłać samego

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:
Super. Ja też mam trzy młodsze siostry i żyć bez nich nie mogę. Pewnie Twoje Szkraby też tak będą miały.
Wczoraj jak tżta do pracy odwoziłam to wstąpiłam na chwilę do mamy. I oni pili wszyscy kawę - w sensie moje siorki i rodzice na dworze. i jak tak na ich patrzę, wszyscy jacyś tacy kolorowi.... włosy zapaćkane, twarze i ręce w jakieś kropki i mówię: "Wy tak jakoś odświętni dzisiaj", a oni: "bo płot malujemy" , mówię Wam jak oni wyglądali:P. Tych wspólnych prac też mi brakuje...

haha fajna rodzinka to podstawa ja mam tylko 1 brata, nigdy dłużej się nad tym nie zastanawiałam ale większa ilość rodzeństwa to by była fajna sprawa.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 08:43   #3291
zielona1911
Zakorzenienie

kurde,znowu mialam porabany sen
ze zamordowalam dziewczyne i jej dłon wyrzucilam kolo torów i balam sie ze policja sie dowie ze to ja,chociaz cialo dobrze ukrylam. Balam sie ze pojde siedziec i oseroce dzieci i juz ich nigdy nie zobacze,w snie bylo mi strasznie z tym zle,ale dobrze ze ok 2 w nocy sie obudzilam
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 09:08   #3292
katiem
Wtajemniczenie

Cześć kochane

Ja na chwilę bo do pracy lece.

Miłego dzionka, udanych wizyt, kopniaków, zdania egzaminów

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 09:08   #3293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
ze zamordowalam dziewczyne i jej dłon wyrzucilam kolo torów i balam sie ze policja sie dowie ze to ja,chociaz cialo dobrze ukrylam. Balam sie ze pojde siedziec i oseroce dzieci i juz ich nigdy nie zobacze,w snie bylo mi strasznie z tym zle,ale dobrze ze ok 2 w nocy sie obudzilam
ło rany ale masz sny
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 09:10   #3294
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

słyszałam, że tabletki należy zmieniać iż za długo nie powinno się tych samych brać i może coś w tym jest ???

a ja siedzę i czekam na wyniki ... miały być w poniedziałek a tu już po 21 i wyników brak ehhhh ...
wszystko możliwe

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Gratulacje

Gratulacje

Dziewczyny a te witaminy o których piszecie np Femibion to bez recepty są nie?? Bo ja kurcze biorę tylko kwas foliowy i może zastąpić go teraz jakimiś witaminkami...nic mi ta moja ginka nie powiedziała a ja nawet nie pomyślałam żeby zapytać
bez recepty. Myśle, że powinnaś zapytac gina, bo może byc tak, że on uważa za oczywiste ze ty powinnaś brac i mysli ze bierzesz . Moja sie przy kazdej wizycie pyta czy biore witaminy

Cytat:
a ja jeszcze zapytam ...
co sądzicie o tych pieluszkach

http://allegro.pl/pieluszki-pieluchy...364969841.html
wzorki cudne!! ale ja bym wrzyciu nie używała wielorazowych, przy maluchach jest tylee pracy, że dodatkowej pieluchowej niechce sobie dokładac

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

no ładnie.... w końcu nic nie daj100% pewności, oprócz szklanki wody
dokładnie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

a ja się zastanawiam gdzie sojka i gda ?
no własnie

Cytat:

ja też brałam yasminelle, w kwietniu przestałam, bo chcieliśmy zacząć się starać, ginka mi powiedziała, że mamy poczekać pół roku zanim zaczniemy się starać własnie ze względu na tabletki... od października się staralismy, a zaszłam dopiero w lutym:O

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

heh czyli potwierdza sie, że u mnie po prostu tak miało byc

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
ja będę robić glukozę za tydzień, będzie ciekawie

w Krakowie leje jak z cebra. świetnie, a ja tylko w sandałach mogę chodzić
ja ide na glukoze 18

a gdzie bedziesz rodzic? krakow?

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
oj chyba beda 3 ZUZIE

ja bede miec w 26tc

Cytat:
dzien dobry.Ja juz od 6 na nigach a nie spie jeszcze wczesniej bo mialam straszny koszmar.Dobrze ze dzis ide do gina podgladAĆ DZIEWCZYNKI bo az sie poplakalam. Potem chlopcy o 6 wpedzili mi sie do lozka i juz mi smutki przeszly. Chwalilam wam sie ze mamy imiona? Po wielu dyskusjach stanelo na Klaudia Maja i Laura Kinga
śliczne imiona

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 09:16   #3295
Konto usunięte

kasiam a Ty gdzie rodzisz?
Stary 2012-06-05, 09:20   #3296
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
O matko przykre są takie sny
mnie się śniło 2 dni temu że brałam jakieś narkotyki :/
Stary 2012-06-05, 09:21   #3297
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Mój pierwszy zawód wyuczony to księgowa. Studiowałam ekonomię wieczorowo a dziennie poszłam do studium medycznego na położnictwo. Skończyłam ekonomię i poszłam na akademię medyczną licencjat z położnictwa zrobić. Już wtedy jakoś tak wyszło że po stażu zostałam w szpitalu i tak sobie pracowałam, aż zaszłam w ciążę z Paulą. Poszłam na zwolnienie, umowę miałam do dnia porodu. Później zbierałam się aby wrócić do pracy w szpitalu, bo miałam gdzie wracać, ale nie opłacało mi się. Wtedy pensje były na prawdę marne, a ja musiałabym nianię mieć też na nocki, bo mąż w delegacjach ciągle był. I jakoś tak postanowiliśmy że zamieszkamy w moim rodzinnym mieście a ja wykorzystam może ekonomiczne wykształcenie. I tak zostało. Tęsknię nie raz bardzo za szpitalem, ale papierki polubiłam W szpitalu nawet były mąż mi się oświadczył. Przyszedł mi na nocny dyżur z kwiatami i pierścionkiem
Naprawdę cię podziwiam, bo mimo wszystko dla mnie to tak odległe dyscypliny, że szok

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34510750]ja sie nie mam zamiaru bawić w wielorazówki.wiem że to teraz modne być eko ale nie bede sobie życia utrudniała.wzory są śliczne[/QUOTE]

Ja też, potem na serio będą tylko kupki i pieluchy

Cytat:
hmm ja chyba się skusze i sobie zamówię kilka .. na jeden dzień 10 by wystarczyło ? na noc będą pampersy to pewne ...
Ni ma szans

Cytat:
Dzień dobry,

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Trzymam kciuki za egz.

No jejku.... i jeszcze cytryna się skończyła.... kupiłam dwa dni temu w tesco, wyjmuję teraz, a tam pleśń i jeszcze herbatę bez cytryne teraz będę piła. No niech to....

Chciałam iść pieszo do miasta.... ale taka pogoda.... jak zacznie padać.... aj.... już sama nie wiem...
Wyluzuj warkocze - ogródek jest twój a TŻ niech gada co chce. Za dwa tygodnie będziesz mieć raj a on będzie podziwiał

Cytat:

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Wczoraj stanęłam na wagę i ważyłam 50,3 kg, a dzisiaj znowu 48,5.... Ja zawsze jak się u ginki ważę to jej mówię w przybliżeniu, że 49 kg. Kurcze.... sama nie wiem czy to normalne. Moja szwagierka miała w 5 m-cu 5 kg do przodu... Ja nie mam nic. Pewnie niedługo coś przybiorę... Idę zjeść ciacho.
Spoko, ja do 21 tyg. miałam udokumentowany na karcie ciązy 1 kg
ale po 21 tyg. nadrabiam. W 24 tc 2,5 na plusie, a teraz to już na pewno ze 4 udokumentowane, bo tak to jeszcze pewnie ze dwa do przodu

Cytat:

ja skonczylam karmic pierwszego to mial 8 msc,po dwuch plamieniach zaszlam w ciaze,drugiego syna karmilam 7 msc i jak dostalam okres po 3 latach to przyszly migreny tak mi hormony szalaly.Meczylam sie rok i dopiero w tej ciazy przeszlo...

ja jak jestem w pl to uzywam zawsze dady z biedronki i uwazam ze sa jak normalne z pampersa tylko ze tansze.Tez sa miekkie ,maja tych falbanek przeciw przemakaniu duzo....

Dziekuje wszystkim za komentarze mojego bębenka. Te ktore sa tygodniowo okolo mnie ,powiedzcie czy na bliźniaki nie jest mały? Bo w poprzednich ciazach wydawal mi sie wile wiekszy :P
A jakże, niech widzi i się wstydzi.

Ja się nie starałam bo uważałam i żyłam w przekonaniu, że nie da rady. Ale serio to Konczi podziwiam U mnie chyba Bozia wiedziała co robi, bo moja psychika jest silna, ale tu chybaby się posypała
Mówię do lekarza, że miało to nie być tak szybko. A on do mnie: widocznie się coś u pani naprawiło

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 09:23   #3298
lourose
Wtajemniczenie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34515743]kasiam a Ty gdzie rodzisz?[/QUOTE]

No właśnie, gdzie ?

Ja się chyba na Ujastek zdecyduję.
Dziewczyny a glukozę gdzie robiłyście/robicie? trzeba się wcześniej umawiać? Mam skierowanie ale jeszcze nigdzie nie dzwoniłam.
Stary 2012-06-05, 09:23   #3299
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
No właśnie, gdzie ?

Ja się chyba na Ujastek zdecyduję.
Dziewczyny a glukozę gdzie robiłyście/robicie? trzeba się wcześniej umawiać? Mam skierowanie ale jeszcze nigdzie nie dzwoniłam.
ja w żeromskim,a Ty lourose?
ja robie u gina i umawialam sie z nim miesiac temu
Stary 2012-06-05, 09:26   #3300
lourose
Wtajemniczenie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34515861]ja w żeromskim,a Ty lourose?
ja robie u gina i umawialam sie z nim miesiac temu[/QUOTE]

W Ujastku
W następny wtorek chcę iść na dzień otwarty, mają je co tydzień koło 17:00 i dowiedzieć się o szkołę rodzenia u nich.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości