Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-05, 12:14   #151
anulka4771
Wtajemniczenie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez inwytka Pokaż wiadomość
Ten terror, jak to nazwałaś, mnie przeraża. Na ostatniej wizycie położnej prawie zostałam zlinczowana za to, że przeszłam na karmienie mieszane Może część dziewczyn się ze mną nie zgodzi, ale jestem kobietą, a nie tylko matką. A karmienie samą piersią, oprócz tego, że jest dla mnie nadal bolesne (mimo już prawie 4 tygodnie karmię), to jeszcze ograniczające, bo musiałabym siedzieć cały dzień w domu z dzieckiem przy piersi. Przez pierwsze 3 tygodnie to akceptowałam, teraz chcę się trochę ruszyć z domu, dlatego model najpierw cyc max 30 min ssania, a potem jak dziecko głodne to jeszcze sztuczne mleko, jest dla mnie optymalny
Po mojemu to powinna być sprawa indywidualna każdej kobiety i tyle.Jedna chce karmić inna nie.Jedna chce używać smoka inna nie jeszcze inaczej podchodzą do tego nasze maluszki.Ja dałam w szpitalu smoka i zostałam mało co nie zlinczowana,lecz ja się nie dałam i powiedziałam co nie co.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 12:17   #152
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Potwierdzam

niezle musiało to wyglądać
Mnie się raz przytrafiło z takimi kapciami wyjść z przedszkola,bo tam trzeba założyć jak sie wchodzi do sal dzieci.

Filip będzie zadowolony bo przytuli paczkę na dzień dziecka Szymona,bo przecież słodyczy mu nie dam do jedzenia.No i paczkę na euro też dostaliśmy,bardzo fają najbardziej spodoba mu sie piła do grania w nogę.
To musiało wyglądać lepiej niż nieźle teraz się z tego śmieję, ale wtedy jak dotarło do mnie, że ja na jakiś haju autem jechałam, to nie było śmieszne.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 12:18   #153
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
no i wchodze w jeansy sprzed ciąży w sumie takie które były na mnie za duże ale zawsze lepsze to niż dresy ciążowe
Wykończy mnie kiedyś ta czkawka Szymona,prawie po każdym karmieniu go dopada.
Mikołaj też ma czkawkę po jedzeniu. Ja też już chodzę w swoich ciuchach sprzed ciąży.

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Jeszcze Wam napiszę, że w ciąży przytyłam 18 kg, teraz minęło 3 tyg i 4 dni od porodu, a ja nie karmiąc piersią mam już na minusie 13 kg, zostało jeszcze 5 kg, ale mam jeszcze spory brzuszek (taki jak w 5-6 mcu), czasami myślę że już mi tak zostanie mam nadzieję, że te 5 kg to w tym brzuchu siedzi
Na pewno Ci jeszcze brzuszek spadnie. Dobrze, że położna zainteresowała się Tobą,bo moglo się skończyć gorzej. Ja mam od porodu 8kg na minusie, więc praktycznie wszystko co przytyłam już oddałam.

Dziewczyny, które rodzily naturalnie ile mialyście plamienie/krwawienie? Ja jestem 9 dzień po porodzie i dalej chodzę z podpaską. Nie jest tego wiele, ale jedna coś leci cały czas.

I pytanie do mamuś. Czy Wasze brzdące jak śpią tyo mają takie momenty wyskakiwania z siebie?? Wiecie jak nam się czasami śni, że sapdamy czy coś to w całym ciele nagle jest taka drgawka. To Mikołaj ma tak średnio ok. 3-4 razy na 2-2,5 godziny snu.

A no i pochwalimy się, że dzisiaj mamy za soba pierwszą wizytę u pediatry. Mikołaj przytył 240gram od zeszlego poniedziałku i przebił juz swoją wagę uordzeniową. Pani doktor pochwaliła go za osiągnięcia. Ogólnie to powiedziała, że wszystko ok, mamy podawać mleko sztuczne jak sie nie najada. I rada dla mam stasujących system mieszany. Pani doktor powiedziała, że jezęli wprowadzami mieszanki to należy ograniczyć podawanie witaminy K, bo ona jest w mieszankach. Powiedziała, że jeżeli jest pół na pół karmienia mlekiem z cyca i z butli to należy witaminę podawać raz na 3-4 dni. W naszym przypadku (MIkołaj dostaje ok. 100ml mieszanki na dzień) kazała 2 dni w tygodniu nie podawać witaminy K.
Stary 2012-06-05, 12:20   #154
niunia32
Zakorzenienie

mała zjadła, idziemy na jakiś krótki spacerek

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 12:25   #155
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Wczoraj Tz mowił do małej by juz wyszła, a ta odrazu jak go usłyszała i reke na brzuchu poczuła to zaczeła wierzgać, TZ mowi a ona kop, i znów mowi, to ona kopie. Czyli potwierdziła ze chce wyjsc. No i jak TZ skonczył, to odrazu mu sie usneło, ale Maja buszowała w brzuchu, a ja usnąc nie mogłam
Mój mąż też codziennie gada wieczorami z małym i nie wiem czy to zbieg okoliczności czy on rzeczywiscie reaguje na jego głos, zaraz kopie i się pręży. Tak samo rano jak mąż idzie do pracy to daje buzi mi i brzuchowi, tyle, ze brzuchowi daje z dźwiękiem no i mały też zawsze się wtedy wystawia do góry.
Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Hmm, no właśnie jak to jest. Bo ja ostatnie RMUA dostałam też chyba za kwiecień, ale ja mam tam wszędzie zera wpisane...dlaczego?? dlatego że teraz opłaca mnie ZUS?? I takie zerowe RMUA mam wziąć do szpitala?? Mam podbitą legitymację ubezpieczeniową, to może wystarczy w szpitalu??
Jak zus wypłaca to rmua będzie zerowe, ale w szpitalu mi powiedzieli, ze takie ma być.
Cytat:
Aha, ale podbita legitymacja ubezpieczeniowa też chyba jest dokumentem potwierdzającym ubezpieczenie? Ja też dostaje RMUA z duużym opóźnieniem.
nie wiem jak w szpitalu ale u mnie w przychodni rodzinnej jak kiedyś nie miałam rmua tylko legitymacje to powiedzieli, że ona już nie obowiązuje i chcą rmua uwierzyli na słowo i przyjęta byłam, ale od tej pory legitymacji już w ogole nie podbijam.
Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość

Za maj jeszcze nie ma, bo ZUS-y jeszcze nie popłacone Więc to co masz wystarczy
ja tam zawsze dostawałam pierwszego dnia następnego miesiąca i teraz też dostalam 1 czerwca.

Cytat:
Filip będzie zadowolony bo przytuli paczkę na dzień dziecka Szymona,bo przecież słodyczy mu nie dam do jedzenia.No i paczkę na euro też dostaliśmy,bardzo fają najbardziej spodoba mu sie piła do grania w nogę.
ale wcelowałaś z tym porodem, przynajmniej 2 paczki dostałaś
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 12:26   #156
inwytka
Raczkowanie

Cytat:
Po mojemu to powinna być sprawa indywidualna każdej kobiety i tyle.Jedna chce karmić inna nie.Jedna chce używać smoka inna nie jeszcze inaczej podchodzą do tego nasze maluszki.Ja dałam w szpitalu smoka i zostałam mało co nie zlinczowana,lecz ja się nie dałam i powiedziałam co nie co.
Zgadzam się z Tobą Jednym mamom lepiej wychodzi karmienie i ich dzieciaczki po jednym krótkim karmieniu są syte przez następne 3 godziny, a innym, np mnie, już tak dobrze nie idzie, mimo dobrych chęci
A z tym smoczkiem też jest cyrk, ale ja nie mam oporów, jak jest potrzeba, to daję. Choć mała nie jest jakoś za bardzo za smokiem.

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które rodzily naturalnie ile mialyście plamienie/krwawienie? Ja jestem 9 dzień po porodzie i dalej chodzę z podpaską. Nie jest tego wiele, ale jedna coś leci cały czas.
U mnie zaraz minie miesiąc, a ja jeszcze plamię dwa dni temu już prawie nic nie leciało, a wczoraj znów trochę więcej plamiłam ale to ponoć normalne. Mój organizm musi sobie odbić te 9 miesięcy bez miesiączki

Zuzka

Edytowane przez inwytka
Czas edycji: 2012-06-05 o 12:28
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 12:28   #157
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
W nocy karmię w półśnie... i też czkawki nienawidzę. Dziecko już prawie śpi, a jak go dopadnie to szału można dostać...
Mnie najbardziej wnerwia nocne przewijanie. Seba się wtedy całkowicie rozbudza i zaczyna krzyczeć. Gdyby nie przewijanie to bym go niezauważalnie przystawiła do cyca i po sprawie

Cytat:
Jeszcze Wam napiszę, że w ciąży przytyłam 18 kg, teraz minęło 3 tyg i 4 dni od porodu, a ja nie karmiąc piersią mam już na minusie 13 kg, zostało jeszcze 5 kg, ale mam jeszcze spory brzuszek (taki jak w 5-6 mcu), czasami myślę że już mi tak zostanie mam nadzieję, że te 5 kg to w tym brzuchu siedzi
Ja miałam okropny brzuch jak wychodziłam ze szpitala. Wyglądałam, jakbym w ogóle nie urodziła. Ale w domu zaczęłam ostro karmić piersią i mi się w ciągu tygodnia tak obkurczył, że teraz wygląda jakbym się tylko bardziej najadła. Też mi zostało jakieś 4-5kg do wagi sprzed ciąży
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 12:31   #158
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Ja wychodzę po małe zakupy, bo już nawet mleczka nie mam, a ja bez mleczka

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 12:35   #159
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Eh, ja 12 czerwca skończę 26 lat, mi się do tego dnia nie spieszy
ależ to wspaniały wiek

Cytat:
Moja koleżanka twierdzi że ona nie ma legitymacji ubezpieczeniowej i nigdy jej nie miała bo nie miała o czymś takim pojęcia. A ja ją mam od podjęcia pierwszej pracy, potem w tej (druga praca) już nie zmieniałam nic, tylko tą samą się posługuję. Jest obowiązek posiadania takiej legitymacji??
Ja też nigdy nie miałam, pierwszą pracę zaczęłam 6 lat temu i dostawałam tylko luźne paski rmua. Już skończyły się czasy obowiązkowych książeczek ubezpieczeniowych

Cytat:
Ten terror, jak to nazwałaś, mnie przeraża. Na ostatniej wizycie położnej prawie zostałam zlinczowana za to, że przeszłam na karmienie mieszane Może część dziewczyn się ze mną nie zgodzi, ale jestem kobietą, a nie tylko matką. A karmienie samą piersią, oprócz tego, że jest dla mnie nadal bolesne (mimo już prawie 4 tygodnie karmię), to jeszcze ograniczające, bo musiałabym siedzieć cały dzień w domu z dzieckiem przy piersi. Przez pierwsze 3 tygodnie to akceptowałam, teraz chcę się trochę ruszyć z domu, dlatego model najpierw cyc max 30 min ssania, a potem jak dziecko głodne to jeszcze sztuczne mleko, jest dla mnie optymalny
Cytat:
Zgadzam się z Wami. Położna, lekarze, rodzina i ktokolwiek nie mają wg mnie prawa do ostrej krytyki i "linczowania" matek za sposób opieki nad dzieckiem - dopóki jest to sposób niezagrażający jego zdrowiu i życiu oczywiście ale ton, w jakim wiele osób próbuje przekonywać do swoich racji jest dla mnie nie do przyjęcia. Są różne sposoby karmienia itd i to nasza sprawa, jak się do tego zabierzemy. Ja też chcę spróbować wychować dziecko bez smoczka i szlag mnie trafi, jak ktoś mu bez mojej zgody smoczek poda. W planie porodu, który pobrałam ze strony mojego szpitala jest pytanie o to, czy wyrażam zgodę na podanie maleństwu smoczka. Nie wyraziłam i uważam, że tak powinno być, że mam prawo do decydowania od pierwszej chwili co jest dobre dla mojego dziecka.

I też nie jestem zwolenniczką karmienia piersią za wszelką cenę. Oczywiście rozumiem i nawet podziwiam kobiety, które dla karmienia piersią gotowe są na bardzo radykalną dietę (moja znajoma ma dziecko uczulone na niemal wszystko i żyła przez cały czas karmienia "o chlebie i wodzie") czy wiecznie poranione brodawki.
Ja niestety nie mam w sobie aż tyle determinacji do karmienia piersią. Jasne, spróbuję i jeśli tylko będzie to się mi i dziecku udawało, to super. Ale jeśli w trakcie uznam, że już nie dam rady, dopuszczam zmianę na mleko sztuczne.

Cytat:
A no i pochwalimy się, że dzisiaj mamy za soba pierwszą wizytę u pediatry. Mikołaj przytył 240gram od zeszlego poniedziałku i przebił juz swoją wagę uordzeniową. Pani doktor pochwaliła go za osiągnięcia. Ogólnie to powiedziała, że wszystko ok, mamy podawać mleko sztuczne jak sie nie najada. I rada dla mam stasujących system mieszany. Pani doktor powiedziała, że jezęli wprowadzami mieszanki to należy ograniczyć podawanie witaminy K, bo ona jest w mieszankach. Powiedziała, że jeżeli jest pół na pół karmienia mlekiem z cyca i z butli to należy witaminę podawać raz na 3-4 dni. W naszym przypadku (MIkołaj dostaje ok. 100ml mieszanki na dzień) kazała 2 dni w tygodniu nie podawać witaminy K.

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Mój mąż też codziennie gada wieczorami z małym i nie wiem czy to zbieg okoliczności czy on rzeczywiscie reaguje na jego głos, zaraz kopie i się pręży. Tak samo rano jak mąż idzie do pracy to daje buzi mi i brzuchowi, tyle, ze brzuchowi daje z dźwiękiem no i mały też zawsze się wtedy wystawia do góry.
A moje dziecko się uspokaja kiedy Tatuś dotyka brzucha
Może wariować i skakać, Tatuś dotknie brzucha, powie słówko i mały się wycisza
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 12:38   #160
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Witam
urodziłem się o godz. 6.02 4czerwca. Waze 3790 i mam 51 cm
gratulacje:roz a:
Stary 2012-06-05, 12:39   #161
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
ależ to wspaniały wiek

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

A moje dziecko się uspokaja kiedy Tatuś dotyka brzucha
Może wariować i skakać, Tatuś dotknie brzucha, powie słówko i mały się wycisza
Heh u mnie jest dokładnie to samo Wierci się i wierci tylko tata ją pogłaska i spokój Albo ją szturcha, żeby machała nogami he he i wtedy macha
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 12:40   #162
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
I pytanie do mamuś. Czy Wasze brzdące jak śpią tyo mają takie momenty wyskakiwania z siebie?? Wiecie jak nam się czasami śni, że sapdamy czy coś to w całym ciele nagle jest taka drgawka. To Mikołaj ma tak średnio ok. 3-4 razy na 2-2,5 godziny snu.
Seba też tak ma Pytałam się o to w szpitalu i powiedzieli, że noworodki tak mają

Mam pytanie: czy budzicie swoje dzieci na karmienie? Bo u nas czasem Seba tak śpi, że mijają 3 godziny, a on nic i nie wiem czy go wybudzać czy nie. Położna mówiła, żeby poczekać aż sam się obudzi, a z kolei pani od laktacji mówiła, żeby takie malutkie dziecko wybudzać, no i teraz już nie wiem
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 12:44   #163
asiula_n
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny

Chciałam się tylko pożalić, że ja ciągle w dwupaku.
Już prawie tydzień po terminie

Już nawet pisać i czytać nie mam siły... Wymyslam sobie jakieś domowe zajęcia żeby nie zwariować
Jutro wieczorem ktg., codziennie połozna slucha bicia serca, więc wszystko pod kontrolą, w poniedziałek najpewniej szpital i znowu wywoływanie.

Buziaczki dla wszystkich
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 12:45   #164
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
O to ładnie zrzuciłaś! Myślę, że i to co zostało spadnie, tylko do wszystkiego trzeba czasu.
Cytat:
Zgadza się. Podejście niektórych osób jest zwyczajnie wstrząsające. Jeśli będę miała mocno pokaleczone piersi, będzie mnie bolało, to dlaczego mam się zmuszać? Owszem, jeśli by mi bardzo na tym zależało. Nie jestem zdecydowanie na nie, owszem spróbuję, bo wiem, że to jest dla dziecka dobre, ale jeśli będzie mnie to odrzucać? To przecież też możliwe.
Cytat:

Zgadzam się z Wami. Położna, lekarze, rodzina i ktokolwiek nie mają wg mnie prawa do ostrej krytyki i "linczowania" matek za sposób opieki nad dzieckiem - dopóki jest to sposób niezagrażający jego zdrowiu i życiu oczywiście ale ton, w jakim wiele osób próbuje przekonywać do swoich racji jest dla mnie nie do przyjęcia. Są różne sposoby karmienia itd i to nasza sprawa, jak się do tego zabierzemy. Ja też chcę spróbować wychować dziecko bez smoczka i szlag mnie trafi, jak ktoś mu bez mojej zgody smoczek poda. W planie porodu, który pobrałam ze strony mojego szpitala jest pytanie o to, czy wyrażam zgodę na podanie maleństwu smoczka. Nie wyraziłam i uważam, że tak powinno być, że mam prawo do decydowania od pierwszej chwili co jest dobre dla mojego dziecka.

I też nie jestem zwolenniczką karmienia piersią za wszelką cenę. Oczywiście rozumiem i nawet podziwiam kobiety, które dla karmienia piersią gotowe są na bardzo radykalną dietę (moja znajoma ma dziecko uczulone na niemal wszystko i żyła przez cały czas karmienia "o chlebie i wodzie") czy wiecznie poranione brodawki.
Ja niestety nie mam w sobie aż tyle determinacji do karmienia piersią. Jasne, spróbuję i jeśli tylko będzie to się mi i dziecku udawało, to super. Ale jeśli w trakcie uznam, że już nie dam rady, dopuszczam zmianę na mleko sztuczne.
Ja właśnie też nie jestem zdeterminowana. Spróbuję. Tylko ja mam taki paskudny charakter, że jak się mnie dodatkowo zmusza, to włącza mi się opór.. Ze wszystkim tak mam, pewnie jak mnie zaczną atakować to już będzie po karmieniu... Ale mimo wszystko mam nadzieję, że te pogłoski o szpitalnym terrorze laktacyjnym są przesadzone...

Brzuch mnie boli miesiączkowo teraz. Bez skurczy, ale jak na @.

I próbuję się bezskutecznie dodzwonić do przychodni. Muszę zapytać czy zrezygnować ze starej przychodni muszę osobiście.
Stary 2012-06-05, 12:47   #165
niunia32
Zakorzenienie

no i wróciłam ze spaceru.
zniosłam stelaż a tam pada. to się wróciłam. jeszcze sierota sobie kluczy nie wzięłam i zatrzasnęły mi się drzwi z klatki.

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-05, 12:49   #166
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
podziwiam jak ktoś lubi mleko, mnie odrzuca na kilometr.
Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
I próbuję się bezskutecznie dodzwonić do przychodni. Muszę zapytać czy zrezygnować ze starej przychodni muszę osobiście.
moja mama niedawno rezygnowała to wypełniła tylko jakieś tam dokumenty w nowej przychodni i oni sami przesłali sobie ze starej przychodni.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 12:51   #167
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
podziwiam jak ktoś lubi mleko, mnie odrzuca na kilometr.

moja mama niedawno rezygnowała to wypełniła tylko jakieś tam dokumenty w nowej przychodni i oni sami przesłali sobie ze starej przychodni.
To może przespacerujemy się z mężem dziś do nowej... Jak będzie miał ochotę. Bo mi ta moja koleżanka powiedziała, żebym sobie to jeszcze sama załatwiła, bo będą problemy przy wypisie ze szpitala..
Stary 2012-06-05, 12:52   #168
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Ja właśnie też nie jestem zdeterminowana. Spróbuję. Tylko ja mam taki paskudny charakter, że jak się mnie dodatkowo zmusza, to włącza mi się opór.. Ze wszystkim tak mam, pewnie jak mnie zaczną atakować to już będzie po karmieniu... Ale mimo wszystko mam nadzieję, że te pogłoski o szpitalnym terrorze laktacyjnym są przesadzone...
Też tak mam, to chyba jakaś odmiana złośliwości
Co do terroru laktacyjnego - to chyba zależy od szpitala, w jednym lepiej, w drugim gorzej. Mój szpital jest pro-laktacyjny, że tak powiem. Ale wygląda to zachęcająco, na ładnych tablicach z rysunkami i informacjami piszą, że starają się pomagać matce i dziecku i oswajać ich w tej współpracy. Jestem dobrej myśli
Ale z innej beczki, przyznaję, że nie umiem wyobrazić sobie siebie karmiącej piersią, pierś jest dla mnie miejscem bardzo intymnym i nie umiem zwizualizować sobie wiszącego na niej dziecięcego pyszczka
Zobaczymy jak to będzie.

Tacca, a jak Twoje skurcze?
Stary 2012-06-05, 12:53   #169
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Ja już w nocy idę z zamkniętymi oczami robić butlęi karmie na pół spiąco
Co do czkawki nie wiem jak temu zaradzić,ja daję trochę wody i przechodzi.Niestety mojego Szymka też dopada jak juz zasypia i drze się wtedy nie miłosiernie.

Co do cycka to jutro jadę do szpitala na nacięcie i założenie drenu pod znieczuleniemBo u mnie mi nic nie zrobią,oni nie mają odpowiedniego sprzętuPojechałabym dzisiaj ale muszę być na czczo 6 godzin a jutro pojadę na głodnego z samego rańca.
współczuje zabiegu trzymam kciuki za szybki i bezbolesny
Stary 2012-06-05, 13:00   #170
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Otóż to.
Na całe szczęście u mnie w szpitalu smoka mogłam dać jak się darł, a mieszanką sami dokarmiali. Bo jak inaczej, jak do 3. doby po cięciu prawie nie miałam pokarmu... dziecko o suchym pysku trzymać...

Cytat:
Mikołaj też ma czkawkę po jedzeniu. Ja też już chodzę w swoich ciuchach sprzed ciąży.

Na pewno Ci jeszcze brzuszek spadnie. Dobrze, że położna zainteresowała się Tobą,bo moglo się skończyć gorzej. Ja mam od porodu 8kg na minusie, więc praktycznie wszystko co przytyłam już oddałam.

Czy jestem jedyną, która jeszcze z dzieckiem u pediatry nie była?
Planuję iść przed szczepieniem czyli za jakieś 2-3 tygodnie. Czy powinnam iść teraz? Tylko nie wiem po co... dzieć zdrowy, widzę, że przybiera, więc chyba nie ma sensu go stresować wizytą u lekarza...

W spodnie sprzed ciąży weszłam już wracając ze szpitala... lekki dyskomfort czułam po chodzeniu przez tydzień w koszulach nocnych, ale weszłam Teraz mam już 2 kg mniej niż przed ciążą I waga leci w dół, bardzo się z tego cieszę

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
mała zjadła, idziemy na jakiś krótki spacerek
I ja chciałam iść, ale dziecko przewinięte i nakarmione o 11 odłożyłam na chwilę do łóżeczka żeby włączyć pralkę, a on zasnął... i śpi do teraz

Cytat:
ja tam zawsze dostawałam pierwszego dnia następnego miesiąca i teraz też dostalam 1 czerwca.
A to już od pracodawcy zależy. Ale za kwiecień dostałaś...

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Mnie najbardziej wnerwia nocne przewijanie. Seba się wtedy całkowicie rozbudza i zaczyna krzyczeć. Gdyby nie przewijanie to bym go niezauważalnie przystawiła do cyca i po sprawie
U nas ten sam "problem".

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 13:02   #171
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Seba też tak ma Pytałam się o to w szpitalu i powiedzieli, że noworodki tak mają

Mam pytanie: czy budzicie swoje dzieci na karmienie? Bo u nas czasem Seba tak śpi, że mijają 3 godziny, a on nic i nie wiem czy go wybudzać czy nie. Położna mówiła, żeby poczekać aż sam się obudzi, a z kolei pani od laktacji mówiła, żeby takie malutkie dziecko wybudzać, no i teraz już nie wiem
ja swojej nie wybudzam bo i tak dobrze wyglądaliwka jest głodomorem
Stary 2012-06-05, 13:04   #172
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Co do terroru laktacyjnego - to chyba zależy od szpitala, w jednym lepiej, w drugim gorzej. Mój szpital jest pro-laktacyjny, że tak powiem. Ale wygląda to zachęcająco, na ładnych tablicach z rysunkami i informacjami piszą, że starają się pomagać matce i dziecku i oswajać ich w tej współpracy. Jestem dobrej myśli
Ale z innej beczki, przyznaję, że nie umiem wyobrazić sobie siebie karmiącej piersią, pierś jest dla mnie miejscem bardzo intymnym i nie umiem zwizualizować sobie wiszącego na niej dziecięcego pyszczka
Zobaczymy jak to będzie.

Też sobie nie wyobrażam dziecka u piersi, jakoś tego nie widzę...

Skurczy teraz nie mam, natomiast pobolewa mnie ciągle w okolicach jajników i w plecach. I mam jakiegoś powera, okna bym umyła, ale deszcz pada, więc bezsensu.
Wzięłam się za podlewanie kwiatków, ze względu na męża trochę ograniczyłam ten preceder (do 5 dni przesuszam), żeby nie musiał podlewać jak mnie nie będzie... Bo nie poradzi sobie z tym to pewne.
Z jednej strony, dobrze, że jutro się z ginem zobaczę. Ta koleżanka powiedziała mi, że ona jak zaczęła rodzić, to wody jej nie odeszły, bo jakoś powoli jej wyciekały i na porodówce już ich nie było. Lekarz podobno na nią nawrzeszczał, że chciała dziecko zabić...Ale z drugiej strony pocieszyła mnie, że na izbie przyjęć ją szybko załatwili, zobaczyli tylko czyja pieczątka w książeczce ciąży. Także w sumie fajnie, że do niej zajrzałam. Ona chodzi do tego samego lekarza co ja, nawet razem go kiedyś wyszukałyśmy, jeszcze w pracy. Ona była wtedy w ciąży, którą niestety straciła, a ja szukałam nowego lekarza, bo mój zmienił miasto.
Stary 2012-06-05, 13:04   #173
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Idź, idź. Z dzieckiem już nie będzie tak łatwo w każdej chwili wyskoczyć na małe zakupy. Wszystko trzeba mieć pod ręką

Cytat:
Nie budzę. Raz tylko obudziłam w szpitalu jak spał 4,5 godziny w dzień.
Karmienie na żądanie na tym właśnie polega, że dziecko samo daje znać kiedy chce jeść. No, chyba, że spałby 7 czy 8 godzin to bym obudziła

Cytat:

Nie musisz. Składasz deklarację w nowej i już.
Możesz bezpłatnie zmienić lekarz 2 razy w roku

Cytat:
Zobaczymy jak to będzie.

Wiesz... jak też tak miałam. Zmieniło mi się Wystawiam cyca i mam spokój

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 13:11   #174
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Nie musisz. Składasz deklarację w nowej i już.
Możesz bezpłatnie zmienić lekarz 2 razy w roku
No to super.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Babki mi dziś powiedziały, że mam małego brzusia... Z ciekawości zmierzyłam i mam 114. To chyba rzeczywiście nie jest jakiś wielki, spodziewałam się, że może mieć ze 120 co najmniej...
Stary 2012-06-05, 13:12   #175
kism
Wtajemniczenie

karozka, justysd, Gaabbi, cate, serdeczne gratulacje!!!

Dziękujemy bardzo za wszystkie życzenia zdrówka!

anulka, Ty też się trzymaj! Oby dobrze wszystko przebiegło z tym Twoim zabiegiem i szybko się zagoiło

Cytat:
Acha kism odnośnie podobieństwa u Seby to uzgodniliśmy, że oczy ma po mnie, a usta po Pawle Nos jeszcze nie wiadomo. I kształt twarzy też chyba po mnie. Sama jestem ciekawa jak będzie wyglądał jak nabierze już swoich rysów To musi być ektra uczucie widzieć taką małą kopię nas samych
Hehe, to już się nie dziwię, że ja nie mogłam rozstrzygnąć podobieństwa, ale tak jak pisałam jest dla mnie ewidentne, więc pewnie taka kopia Wam urośnie
Co do smoczka to ja nie zmieniłam zdania, nawet nie mam kupionego. Maks nie miał i tak samo Kaj teraz nie ma i dobrze nam z tym
Temperaturę mierzyłam Kajowi normalnie pod pachą 5 min moim Microlifem "owulacyjnym", robiłam to w czasie karmienia, żeby leżał spokojnie.

I to by było na tyle co doczytałam...
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 13:13   #176
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja od wczoraj nie krwawie,mam taką żółtawo-brązową wydzielinę
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
no i wróciłam ze spaceru.
zniosłam stelaż a tam pada. to się wróciłam. jeszcze sierota sobie kluczy nie wzięłam i zatrzasnęły mi się drzwi z klatki.
To żeś się na spacerowała.
Cytat:

Czy jestem jedyną, która jeszcze z dzieckiem u pediatry nie była?
Planuję iść przed szczepieniem czyli za jakieś 2-3 tygodnie. Czy powinnam iść teraz? Tylko nie wiem po co... dzieć zdrowy, widzę, że przybiera, więc chyba nie ma sensu go stresować wizytą u lekarza...
U mnie pediatra przyszła do domu jak Szymon miał 10dni.

i ja też nie wybudzam na karmienie.Najwięcej Szymon spał 5godzin w nocy.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 13:14   #177
niunia32
Zakorzenienie

z moich małych zakupów też nici.. wyskoczę sama jak mąż wróci...

ja też nie budzę na karmienie. jeszcze się nie zdarzyło, żeby mała spała więcej niż 4 godz. no w dzień po porodzie. spała prawie cały dzień - położne mówiły, że normalne, że zmęczone dziecko i może nie chcieć jeść

mała dzisiaj leżąc na brzuszku zamiast główki dzwigała nogi i pupcię..

uuu normalnie się rozpadało....

moje paznokcie na nogach nabrały koloru (w końcu) czerwonego

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-05, 13:20   #178
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Też sobie nie wyobrażam dziecka u piersi, jakoś tego nie widzę...

Skurczy teraz nie mam, natomiast pobolewa mnie ciągle w okolicach jajników i w plecach. I mam jakiegoś powera, okna bym umyła, ale deszcz pada, więc bezsensu.
Wzięłam się za podlewanie kwiatków, ze względu na męża trochę ograniczyłam ten preceder (do 5 dni przesuszam), żeby nie musiał podlewać jak mnie nie będzie... Bo nie poradzi sobie z tym to pewne.
Z jednej strony, dobrze, że jutro się z ginem zobaczę. Ta koleżanka powiedziała mi, że ona jak zaczęła rodzić, to wody jej nie odeszły, bo jakoś powoli jej wyciekały i na porodówce już ich nie było. Lekarz podobno na nią nawrzeszczał, że chciała dziecko zabić...Ale z drugiej strony pocieszyła mnie, że na izbie przyjęć ją szybko załatwili, zobaczyli tylko czyja pieczątka w książeczce ciąży. Także w sumie fajnie, że do niej zajrzałam. Ona chodzi do tego samego lekarza co ja, nawet razem go kiedyś wyszukałyśmy, jeszcze w pracy. Ona była wtedy w ciąży, którą niestety straciła, a ja szukałam nowego lekarza, bo mój zmienił miasto.
Fajny lekarz, nie ma co.
Mój lekarz prowadzący miesiąc temu wyjechał i nie będzie go do końca sierpnia

Cytat:
Wiesz... jak też tak miałam. Zmieniło mi się Wystawiam cyca i mam spokój
Mam nadzieję, że to będzie takie proste

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Babki mi dziś powiedziały, że mam małego brzusia... Z ciekawości zmierzyłam i mam 114. To chyba rzeczywiście nie jest jakiś wielki, spodziewałam się, że może mieć ze 120 co najmniej...
Ja mam 104
Stary 2012-06-05, 13:21   #179
Dasti80
Zakorzenienie

Witam w nowej części tęsknię za Wami może w tej części uda mi się być na bieżąco

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 13:26   #180
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
No to super.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Mi też tak mówią, kobiety które są o miesiąc niżej mają większe brzuchy ode mnie ja mam 86cm.
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości