Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-05, 21:16   #2401
zanka205
Zakorzenienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o jedzenie to wszystko co mogło potencjalnie uczulać wyeliminowałam. Je jak czteromiesięczniak. Z owoców tylko jabłka i banany bo to jadł od początku i było ok. Kaszki i mleko normalnie. Na obiadki ogólnie jest strajk, ale jak zje to też tylko te o niskim stopniu ryzyka Nie daję mu jogurtów, chleba, jajek, paluszków, masła itp.Na razie ząbki nie idą, więc maść odpada, herbatkę pije rumiankową, ale kupiłam ją już po tym jak go wysypało, więc raczej to nie jest źródłem.
Proszek zmieniłam i od przedwczoraj systematycznie piorę wszystkie ciuchy. Pościel też mam zamiar wyprać, ale to pewnie w czwartek jak będę miała wolne, żeby rano wyprać, a wieczorem założyć.
Nie wiem już co mam robić...
widzisz my najpierw wyeliminowalismy to co może uczulać, ale nie pomogło i dopiero zmiana mleka dała efekt, młody miał już chyba 8-9 miesięcy i nagle skazy dostał, do tego mial ją jakieś pół roku zaledwie
cuda wianki normalnie
jadł cały czas mleko modyfikowane aż nagle zaczęło go białko uczulać, choć równie dobrze mogło to być cokolwiek innego co do tej pory jadl normalnie

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 21:19   #2402
Kajool
Zadomowienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Kajool no co Tyyy, za co
no to dobrze
Cytat:
Ależ mnie tż zdenerwował.
Pojechał w trasę do Rybnika i zapomniał reklamówki przygotowanej z prowiantem, kanapkami. Dzwoni do mnie z pretensją że mu nie dałam
Pewnie, pod nos wszystko mu trzeba podstawić. I o wszystkim mam pamiętać.

Ja dzisiaj też robię sobie domowa spa. Czekam aż dzieć uśnie snem głębokim
a to jest typowe dla facetow

Cytat:
Dziewczyny mam tu armagedon
Dominik spać nie może, drapie się po twarzy, po główce, jakby co najmniej mrówki go oblazły.
Do szału doprowadza mnie to uczulenie. Widzę nieznaczną poprawę, ale krostek nadal pełno.
Co ja mam robić? Czym go smarować? Emolium chyba tylko pogarsza sprawę, bo po balsamie bardziej się poci i bardziej go swędzi
tomoze w kisielu z platkow owsianych go wykap??
I nie wiem czy fenistil ni ejest za slaby, moze powinien dostac claritine czy cos takiego??

A moj gagatek wlasnie zasnal. Szaleju sie na noc najadl i zaczal mnie calowac wszedzie. Normalnie myslalam, ze umre ze smiechu. Mam cudowne dziecko

aa i znowu mnie zalewa @
Stary 2012-06-05, 21:26   #2403
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
widzisz my najpierw wyeliminowalismy to co może uczulać, ale nie pomogło i dopiero zmiana mleka dała efekt, młody miał już chyba 8-9 miesięcy i nagle skazy dostał, do tego mial ją jakieś pół roku zaledwie
cuda wianki normalnie
jadł cały czas mleko modyfikowane aż nagle zaczęło go białko uczulać, choć równie dobrze mogło to być cokolwiek innego co do tej pory jadl normalnie
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
tomoze w kisielu z platkow owsianych go wykap??
I nie wiem czy fenistil ni ejest za slaby, moze powinien dostac claritine czy cos takiego??
Jeszcze takiej zagwozdki nie miałam Może jutro przed pracą uda mi się wcisnąć do lekarki Młodego na konsultację (trzecią z rzędu) Ale nie będę brała Dominika, już go dwa razy widziała. Niech mi da skierowanie do dermatologa lub alergologa . No i nie będę go na noc smarowała niczym, bo mam wrażenie, że to wzmaga swędzenie (rym jak tra lala ) Wykąpię go tylko w olianie i zobaczymy.

Dzięki dziewczyny

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 21:27   #2404
zanetaa88
Zakorzenienie

Scio fajna praca. Ja miałam w umowie o prace napisane "doradca mody" zamiast "sprzedawca" i jeździłam na różne szkolenia związane z modą, z trendami fajna sprawa:P

Witam się.

Udało Nam się zarezerwować mały urlopik w Ustronu z mydeal'a za 210zł za 2 os - 2 doby w tym śniadanie i obiadokolacja. Emilie ma za darmoche. Jedziemy 7 wracamy 10tego. Hotel z jakimiś atrakcjami dla dzieci, więc pewnie dama się rozerwie

Byliśmy dzisiaj u doktorka i wszystko pięknie gra. Emilie rozwija się prawidłowo.Dostałam skierowanie do poradni wad postawy - sama chciałam, aby doktorek sprawdził czy dama dobrze chodzi i czy to że od czasu do czasu wkłada nogę do środka to już coś znaczy, tym bardziej że od początku tą nóżkę która wkłada mieliśmy masować, bo były jakieś małe nieprawidłowości...

Niby waży 8800g ale ważyła dziecko na siedząco :| nie wiem co to za metoda, moim zdaniem waży więcej.

No i co jeszczee....

GARTULUJE LASKI ! to teraz się będziecie mazać a mazać kremami, czy co to tam wygrałyście :P

Eweee
cieszę się że tatinek już po ! aby nadal szło tak pięknie

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 21:42   #2405
aania_20
Zakorzenienie

Gratuluję wygranym!

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Ania ale uchwycona mina ten nosek zmarszczony suuuuper!

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
właśnie przeglądam oferty pracy. Poszukują specjalisty ds. mody, tzn panią do sprzedawania w sklepie z ciuchami
coś jak "konserwator powierzchni płaskich zamiast osób sprzątających
Cytat:
Marina jak już lubisz blogi fashionistek to zobacz ten http://styloly.blogspot.com/, to laska ode mnie z wioski. Jak ją widze to mam mase kompleksów, jak można być tak ładną Nie wiedziałam że a blog, 3 ni temu przypadkowo się natknęłam i zbierałam szczękę z podłogi.
jak dla mnie to taka ciut sztuczna uroda, ładna ale nie powala, tu bym wiele ładniejszych wskazała na pewno
Cytat:
Aniaa ależ on się zmienił, wydoroślał, widac że kumaty chłopak

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Piękne zdjęcie. Przesłodko Adam wyszedł z tym noskiem zmarszczonym

Cytat:
Super gość

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
O kurcze, zupełnie jak nie on rośnie jak na drożdżach!

[QUOTE=isiaok;34531035]
ale super!!!!!!!!!
/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Byliśmy dzisiaj u doktorka i wszystko pięknie gra. Emilie rozwija się prawidłowo.Dostałam skierowanie do poradni wad postawy - sama chciałam, aby doktorek sprawdził czy dama dobrze chodzi i czy to że od czasu do czasu wkłada nogę do środka to już coś znaczy, tym bardziej że od początku tą nóżkę która wkłada mieliśmy masować, bo były jakieś małe nieprawidłowości...

super!
i fajny wypoczynek się Wam trafił

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
wyjeżdza ktoś gdzieś na długi weekend? wlasnie się zastanawiam czy się jutro nie spakować... nie moge się oczywiście zdecydowaćna działke
ale chyba potrzebuje odpocząc-psychicznie

My nie, bo u TŻa w pracy nikt nie myśli normalnie, i na piątek zaplanowali szkolenie BHP. Więc wszyscy muszą być w pracy...
Choć może myślą, bo to raczej celowe, złośliwe działanie..

Adaś nauczył się mówić dziadek Tzn w jego wykonaniu to jest tylko "da-dek" ale nie ma wątpliwości o kogo chodzi

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 21:44   #2406
Zmalowana
Zakorzenienie

No i kurde antybiotyk mam wrrrrr. Najgorsze, że nie czuje smaku jedzenia :P Jutro biorę się za masowe robienie pierogów ruskich. Pomroże i będzie co jeść. Ciekawe czy Filip będzie chciał jeść

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 21:45   #2407
Kajool
Zadomowienie

jaciee do dermatologa ni etrzeba sierowania
Stary 2012-06-05, 21:50   #2408
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Poryczałam się http://www.youtube.com/watch?v=NScs_qX2Okk nic strasznego - wzrszające
Ładne
Dla mnie bycie mamą to najwspanialsza rzecz na ziemi. Nigdy w żadnej roli nie czułam się tak dobrze i tak na swoim miejscu

Cytat:
U lekarza byliśmy już dwa razy. Uczulenie, ale nie wiadomo na co. Pokarmowe, kontaktowe, z powietrza. Pani doktor stwierdziła, że wszytko może być, trzeba obserwować. Mleko mówiła, że mało prawdopodobne, ale ja mam coraz więcej wątpliwości.
W krochmalu kąpałam. Wszystko na nic. Jak do piątku nic się nie zmieni to muszę dermatologa szukać
Okropne Bardzo Wam współczuję: jemu bo się męczy, a Tobie tej niepewności, stresu i bezradności Słuchaj, a pyłki mogą uczulać takie maluchy? Bo teraz okres pylenia...

Cytat:
A moj gagatek wlasnie zasnal. Szaleju sie na noc najadl i zaczal mnie calowac wszedzie. Normalnie myslalam, ze umre ze smiechu. Mam cudowne dziecko

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
1. Udało Nam się zarezerwować mały urlopik w Ustronu z mydeal'a za 210zł za 2 os - 2 doby w tym śniadanie i obiadokolacja. Emilie ma za darmoche. Jedziemy 7 wracamy 10tego. Hotel z jakimiś atrakcjami dla dzieci, więc pewnie dama się rozerwie

2. Byliśmy dzisiaj u doktorka i wszystko pięknie gra. Emilie rozwija się prawidłowo.Dostałam skierowanie do poradni wad postawy - sama chciałam, aby doktorek sprawdził czy dama dobrze chodzi i czy to że od czasu do czasu wkłada nogę do środka to już coś znaczy, tym bardziej że od początku tą nóżkę która wkłada mieliśmy masować, bo były jakieś małe nieprawidłowości...
1. O, super! Oby pogoda dopisała
2.

Cytat:
Brumek miałam wczoraj pytać co z pracą: czyli nie bierzesz zlecenia? czy jesteś na wychowawczym i na umowie zlecenie?
Kiedy zaczynacie S T A R A N K A ?
Wychowawczy + umowa o dzieło z moim pracodawcą. Dokładnie ta sama robota, co przed porodem, tylko forma współpracy inna.

A starania planowałam na przełomie lipca i sierpnia zacząć. W sumie dalej planuję, tylko coś mi mąż ostatnio się wymiguje Jest na etapie szukania nowego pracownika i mówi, że póki go nie znajdzie, powinniśmy poczekać. Bo teraz nie ma w ogóle czasu dla nas, a jak już będzie dwójka dzieci, to przydałaby mi się choć odrobina pomocy z jego strony

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Brumekteż zrozumiałam,że Tymek sam chodzi!!!!!
Sam z dużym naciskiem na "prawie" CHoć dziś ani jednego kroku nie zrobił Za to raczkuje na całego.

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dobrze, że chociaż Ty zauważyłaś, że moje dziecko pierwszy raz w życiu nic w nocy nie jadło
Z wyspaniem się troszkę gorzej, bo zapomniałam dodać, że Maja się budziła w nocy ale jak ja, albo tż pogłaskał ją po główce to szybko zasypiała, także mimo wszystko noc na plus
Eeee, teraz to już na bank zacznie przesypiać całe noce! Dziś się jeszcze wybudzała, żebyś szoku jakiegoś nie dostała, ale pewnie powoli, stopniowo odstawi Cię od nocnych pobudek
Stary 2012-06-05, 21:55   #2409
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Beata a jakie zupki gotujesz? Trochę mi głupio i wstyd przed samą sobą że ide na łatwiznę i tylko słoiki i słoiki...no nie tylko, bo sporo je naszego.. ja sama dla nas gotuję bardzo mało zup, 1 w tygodniu albo i nie, bo tż nie zupowy. Najczęściej obiad to mięso, do tego smażone, kotlety, sos mięsny, mięso pieczone, itp. ..
ja gotuje różne, taka kartoflanka, szpinakowa, marchewkowa z ryżem, krupniczek, rosołek z makaronem i podziabaną widelcem marchewką bo Julka uwielbia... różne - i dodaje do tego posiekane mięsko ugotowane już wcześniej i zamrożone - mam porcyjki i tylko dokładam do tych zupek żeby się nie bawić z gotowaniem mięska w takiej małej ilości.
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Beatko wklejam jedną fotkę z widoczną krostką (choć tez obstawiam jakieś ugryzienie przez jakąś muszkę)
ślicznota
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Doradzila mi i dobralysmy odpowiednia metode antykoncepcji. Umowila mnie na zabieg i mam ten implant. W taki sposob to tu dziala
o nie wiedziałam że masz implant. Nie bałaś się wszczepiana czegoś pod skórę? mogę spytać w którym miejscu masz wszczepione? to po jakimś czasie trzeba wymienić? zadowolona jesteś?

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
widze ze wszystkim sie udalo (no prawie, szkoda ze beatka nie weszla na liste). ja tez bardzo dziekuje!!!
ja odpuściłam bardzi szybko - gra niewarta świeczki jak dla mnie
Cytat:
Ja od 10 i troche daje całe jajko 3-4 razy w tygodniu
my jemy żółtko jeszcze ale jak sobie przypomnę, Julka lubi takie w kawałeczkach z zupką.

lecę nadrabiać

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 21:57   #2410
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
1.
My nie, bo u TŻa w pracy nikt nie myśli normalnie, i na piątek zaplanowali szkolenie BHP. Więc wszyscy muszą być w pracy...
Choć może myślą, bo to raczej celowe, złośliwe działanie..

2.Adaś nauczył się mówić dziadek Tzn w jego wykonaniu to jest tylko "da-dek" ale nie ma wątpliwości o kogo chodzi
1. No wiesz co! Trochę to bezduszne z ich strony Bidna Ania
2. Brawo To dziadek pewnie płacze ze wzruszenia?
Stary 2012-06-05, 22:07   #2411
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
1. No wiesz co! Trochę to bezduszne z ich strony Bidna Ania
2. Brawo To dziadek pewnie płacze ze wzruszenia?

1 - bezduszne, ale normalne...powoli się przyzwyczaiłam do tego typu idiotyzmów.

2 - do płaczu mu niewiele brakuje I dumny jak paw

Trzymam kciuki żeby mąż szybko pracownika znalazł

Jacieee... zdrówka! Niefajna sprawa z tą alergią

Zmykam do spania, dobranoc!

Stary 2012-06-05, 22:17   #2412
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

Będzie dobrze!!

dla tych które nie mają FB, wrzucam mojego łobuza, zdjęcie robione na targach mother&baby
wow

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Chyba chodzi o głosowanie na siebie, jak sie wylogujesz z wizażu, głosowanie z kilku przeglądarek, przez odświeżanie.
Tak chyba w regulaminie gdzieś było.

Pozdrów tatę Powiedz, że my tu wszystkie kciuki za niego trzymamy

Podałam Radkowi połowę małego jogurtu naturalnego z dwoma biszkoptami Patitki. Zjadł wszystko ale uszami przy tym nie trząsł
dzieki wielkie - przekaze

Witam sie i tak na szybkosci DZIEKI bylam u taty wycieta cala dolna szczeka i kawalek jezyka. Wstawiona rurka w szyje do karmienia. Opuchniety jeszcze po operacji, ale widac bylo ze szczesliwy. Kazal przywiezc zeszyt i pisal jak sie chcial z nami skomunikowac. Wujek widzial lekarza, podobno nie bylo az tak zle na to jak wygladalo. Stracil bardzo duzo krwi wiec mu przetaczali i przez to nie wycieli mu wezlow chlonnych, wiec za 8 tyg jak sie ladnie wygoi kolejna operacja na wezly chlonne. Najwazniejsze ze po tej jest ok. Poplakal sie jak mu pokazalam na jego telefonie sms ktory napisala moja siostra do niego z rana. Pozniej juz sam napisal mi sms - pytal o Marysie jak zwykle. Ladna pogoda to by siedzial z nia i na spacery chodzil a tu masz ci los

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

zakochałam sie >KLIK<

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 22:17   #2413
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Dziewczyny mam tu armagedon
Dominik spać nie może, drapie się po twarzy, po główce, jakby co najmniej mrówki go oblazły.
Do szału doprowadza mnie to uczulenie. Widzę nieznaczną poprawę, ale krostek nadal pełno.
Co ja mam robić? Czym go smarować? Emolium chyba tylko pogarsza sprawę, bo po balsamie bardziej się poci i bardziej go swędzi
ale Dominika wzięło...
do dermatologa nie potrzebujesz skierowania

może potrzeba czasu żeby alergen przestał działać, bo skoro wyeliminowałaś praktycznie wszystko to może potrzeba czasu aż się organizm unormuje, u nas po alergicznym wysypie na brzuchu, pleckach i ramionkach oraz łydkach trzeba było prawie dwóch tygodni żeby zeszło. A jak wygląda ta wysypka? kroski jak przy ospie, rózyczce czy takie plamy rozlane, czerwone i łuszczace?

Cytat:
Jeśli chodzi o jedzenie to wszystko co mogło potencjalnie uczulać wyeliminowałam. Je jak czteromiesięczniak. Z owoców tylko jabłka i banany bo to jadł od początku i było ok. Kaszki i mleko normalnie. Na obiadki ogólnie jest strajk, ale jak zje to też tylko te o niskim stopniu ryzyka Nie daję mu jogurtów, chleba, jajek, paluszków, masła itp.Na razie ząbki nie idą, więc maść odpada, herbatkę pije rumiankową, ale kupiłam ją już po tym jak go wysypało, więc raczej to nie jest źródłem.
Proszek zmieniłam i od przedwczoraj systematycznie piorę wszystkie ciuchy. Pościel też mam zamiar wyprać, ale to pewnie w czwartek jak będę miała wolne, żeby rano wyprać, a wieczorem założyć.
Nie wiem już co mam robić...

popros może lekarkę o mocniejszy lek antyhistaminowy - fenistil może być zbyt słaby przy tych objawach

najlepiej Zyrtec w kroplach bo przynosi szybką ulge i dziecko się tak nie drapie.

Cytat:
Jeszcze takiej zagwozdki nie miałam Może jutro przed pracą uda mi się wcisnąć do lekarki Młodego na konsultację (trzecią z rzędu) Ale nie będę brała Dominika, już go dwa razy widziała. Niech mi da skierowanie do dermatologa lub alergologa . No i nie będę go na noc smarowała niczym, bo mam wrażenie, że to wzmaga swędzenie (rym jak tra lala ) Wykąpię go tylko w olianie i zobaczymy.

Dzięki dziewczyny
jak nadal nie ma poprawy to ja bym odstawiła na 2-3 dni maści apteczne i kąpała tylko w krochmalu, ewentualnie te najbardziej swędzące miejsca tylko natłuszczała tym co masz ale nie tak całościowo tylko miejscowo właśnie, bo kremowana skóra tak jak piszesz mocniej się poci i jeszcze bardziej to wzmaga swędzenie.

Cytat:
Adaś nauczył się mówić dziadek Tzn w jego wykonaniu to jest tylko "da-dek" ale nie ma wątpliwości o kogo chodzi
śliczny Adaśko

a czy tu jest jeszcze mama której dziecko nie mówi ani mama ani tata ani nic?

bo moja to tylko eeeeeee eeeejjj, nieeeee "eeeooaaa " itp mama ani tata niet

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
No i kurde antybiotyk mam wrrrrr. Najgorsze, że nie czuje smaku jedzenia :P Jutro biorę się za masowe robienie pierogów ruskich. Pomroże i będzie co jeść. Ciekawe czy Filip będzie chciał jeść
zdrówka

Cytat:
dokładnie tak

Stary 2012-06-05, 22:23   #2414
kalinkap13
Rozeznanie

dobry wieczór,

u nas ostatnio był szał urodzinowy przez to brak czasu na net.a od lipca znowu sie zacznie.w samym lipcu 9 osób ma ur

Filip troszke mi sie rozłożył. byłam z nim u lekarza i dostał inhalacje, kropelki do oczu, coś do noska..

co do obiadków-ja robie wiecej i pasteryzuję sobie-np na cały tydzień. jak nie mam-albo słoiczek (już nie pamietam kiedy dawałam-chyba na jakiejś gościnie-albo nasz obiadek)

gratuluję wygranym w konkursie!!

tak na szybko-doczytałam ostatnią stronę:

aania brawo dla Adasia! to dziadzius musi byc dumny
zaneta super!!! to odpoczniecie troszeczkę też z chęcią bym się gdzieś wybrała..
scio piękne!

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 22:25   #2415
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Alicja, Radek Sophie sto latek kochani

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-06-05, 22:29   #2416
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Myślicie że jest jakaś różnica w miodzie takim ze sklepu, a takim kupionym przy ulicy-z własnej pasieki. Który kupujecie?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 22:38   #2417
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
o nie wiedziałam że masz implant. Nie bałaś się wszczepiana czegoś pod skórę? mogę spytać w którym miejscu masz wszczepione? to po jakimś czasie trzeba wymienić? zadowolona jesteś?
Mam implant od okolo pol roku. Bac sie nie balam (po porodzie nie boje sie niczego oprocz dentysty) , robione bylo w znieczuleniu miejscowym. Umiejscowiony jest w prawym przedramieniu od wewnetrznej strony ( pomiedzy pacha a lokciem). Nie widac go golym okiem, chyba ze sie nacisnie to sie odznacza cos na ksztalt zapalki. Ten co ja mam jest na 3 lata. Fajna sprawa bo nie trzeba pamietac o tabletkach. Minus jest taki ze nie wiadomo kiedy wystapi krwawienie. Moze calkiem zaniknac (u mnie chyba tak jest wlasnie). Ogolnie jestem zadowolona w PL niestety niedostepne (zacofany kraj)

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam sie i tak na szybkosci DZIEKI bylam u taty wycieta cala dolna szczeka i kawalek jezyka. Wstawiona rurka w szyje do karmienia. Opuchniety jeszcze po operacji, ale widac bylo ze szczesliwy. Kazal przywiezc zeszyt i pisal jak sie chcial z nami skomunikowac. Wujek widzial lekarza, podobno nie bylo az tak zle na to jak wygladalo. Stracil bardzo duzo krwi wiec mu przetaczali i przez to nie wycieli mu wezlow chlonnych, wiec za 8 tyg jak sie ladnie wygoi kolejna operacja na wezly chlonne. Najwazniejsze ze po tej jest ok. Poplakal sie jak mu pokazalam na jego telefonie sms ktory napisala moja siostra do niego z rana. Pozniej juz sam napisal mi sms - pytal o Marysie jak zwykle. Ladna pogoda to by siedzial z nia i na spacery chodzil a tu masz ci los
no to w sumie chyba nie najgorsze wiesci...

Dziewczyny jak u Waszych maluchow wygladala wysypka po tej calej trzydniowce?????? I to prawda ze sie przechodzi tylko raz?
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 22:41   #2418
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Myślicie że jest jakaś różnica w miodzie takim ze sklepu, a takim kupionym przy ulicy-z własnej pasieki. Który kupujecie?
Do takich sklepowych dodawane są duże ilości cukru, ale jeśli ktoś sprzedaje na potęgę to pewnie i tak karmi pszczółki cukrem. Więc jeśli chcesz dobry miodzik to od ludzi, którzy nie prowadzą dużej sprzedaży.

Jeśli chcesz kupić jakiś miód w sklepie to szukaj takiego co się krystalizuje Sztuczny miód (z dużą ilością cukru) nie robi tego

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2012-06-05 o 22:46
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 23:23   #2419
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

czy tylko moja Marysia nadal nie spi i piluje zabki o pilota od dekodera??

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-06-05, 23:29   #2420
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
czy tylko moja Marysia nadal nie spi i piluje zabki o pilota od dekodera??
moja wczoraj tak buszowala do 23, dzis spi snem sprawiedliwego od 20
na wieczor znow goraczki dostala, juz nie tak wysokiej jak wczoraj ale byla podwyzszona.

Ja juz po dlugiej goracej kapieli z ksiazka i lampka winka, siedze w lozeczku i sie relaksuje ... mmmmmm

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-06-05 o 23:30
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 23:34   #2421
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
moja wczoraj tak buszowala do 23, dzis spi snem sprawiedliwego od 20
na wieczor znow goraczki dostala, juz nie tak wysokiej jak wczoraj ale byla podwyzszona.

Ja juz po dlugiej goracej kapieli z ksiazka i lampka winka, siedze w lozeczku i sie relaksuje ... mmmmmm
zazdraszczam moja najpierw zaliczyla glebe o podloge, a teraz buszuje po sofie i probuje wlezc na lampke

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-06-05, 23:41   #2422
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Radek
Ala
Sophie
Sto lat

Aniu Adaś " wymiata"

BrumeczkuA już myślałam ze Tymonek m jakiś mega skok rozwojowy

Więc wracasz kochana do pracy- fajnie ze będziesz robiła to w domku. A jak myślisz się zorganizować- wieczorami będziesz pisać ?

Dziewczyny gratuluje wygranej w konkursie
Patik nie wstawiam takich tu lasek bo siedzę teraz wkurzona

A wogole to mam okazje usłyszeć wysokie głosy mojej sąsiadki
Od 2 dni ma nowego faceta
I szał ciał jest za ściana

Pozatym nic prawie nieprzespana - więc cały czas mocno tkwimy w kupie
Stary 2012-06-06, 00:26   #2423
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymam kciuki żeby mąż szybko pracownika znalazł

Właśnie ostatnio kumpel się z niego nabijał, jak to jest, że potencjalna ciąża jego żony zależy od tego, czy nzajdzie pracownika

Cytat:
Boże jedyny

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
Filip troszke mi sie rozłożył. byłam z nim u lekarza i dostał inhalacje, kropelki do oczu, coś do noska..

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
1. BrumeczkuA już myślałam ze Tymonek m jakiś mega skok rozwojowy

2. Więc wracasz kochana do pracy- fajnie ze będziesz robiła to w domku. A jak myślisz się zorganizować- wieczorami będziesz pisać ?

3. A wogole to mam okazje usłyszeć wysokie głosy mojej sąsiadki
1. Skok był, ale taki mini-mega
2. Wracam, niestety
I tak, planuję to robić wieczorami. Na pewno, jak Tymek będzie już spał. Szkoda mi trochę tych wieczorów, bo to jedyne chwile w ciągu doby, jakie mam dla siebie. Ale może jakoś to będzie...
3.
Stary 2012-06-06, 06:58   #2424
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
wow

Dobrze że u taty w miarę ok!

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
śliczny Adaśko

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
aania brawo dla Adasia! to dziadzius musi byc dumny

Cytat:
Te w sklepach niestety często są fałszowane. Jeśli się zcukrzył albo zaczyna, to bierz bo raczej jest dobry. Często do tych płynnych dodawany jest zwykły cukier albo są podgrzewane żeby je bardziej upłynnić. A miód podgrzany ponad 40* traci bardzo dużo swoich właściwości. Choć przy ulicy też czasem można się naciąć...
ale widze że już Brunetka napisała, i popieram - małe pasieki, najlepiej jeszcze jeśli się zna właściciela bądź jest polecany.

Cytat:
Aniu Adaś " wymiata"

a to drugie
Cytat:

Właśnie ostatnio kumpel się z niego nabijał, jak to jest, że potencjalna ciąża jego żony zależy od tego, czy nzajdzie pracownika

ale jak go już najdzie, to może nie przerzuci WSZYSTKICH obowiązków na pracownika
?

Dla Ali, Radka i Sophie, oraz dziś dla dwóch Majeczek i Karolka

Stary 2012-06-06, 07:41   #2425
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Najwazniejsze ze po tej jest ok. Poplakal sie jak mu pokazalam na jego telefonie sms ktory napisala moja siostra do niego z rana. Pozniej juz sam napisal mi sms - pytal o Marysie jak zwykle. Ladna pogoda to by siedzial z nia i na spacery chodzil a tu masz ci los
brzmi strasznie skoro konieczne było usunięcie szczęki.. ale trzymam kciuki żeby już teraz było wszystko dobrze

trzymaj się i zdrowia dla Taty.

Cytat:
z pewnością jest - te sklepowe miody to masówka - często fałszowane i nie ma 100% "miodu w miodzie" bo dodają cukier.

Lepsze te z małych pasiek - tak jak pisała Brunetka

Cytat:
Mam implant od okolo pol roku. Bac sie nie balam (po porodzie nie boje sie niczego oprocz dentysty) , robione bylo w znieczuleniu miejscowym. Umiejscowiony jest w prawym przedramieniu od wewnetrznej strony ( pomiedzy pacha a lokciem). Nie widac go golym okiem, chyba ze sie nacisnie to sie odznacza cos na ksztalt zapalki. Ten co ja mam jest na 3 lata. Fajna sprawa bo nie trzeba pamietac o tabletkach. Minus jest taki ze nie wiadomo kiedy wystapi krwawienie. Moze calkiem zaniknac (u mnie chyba tak jest wlasnie). Ogolnie jestem zadowolona w PL niestety niedostepne (zacofany kraj)
dzięki

co do 3-dniówki się nie wypowiem bo nie miałysmy

Cytat:

Pozatym nic prawie nieprzespana - więc cały czas mocno tkwimy w kupie
niezła aparatka.

Cytat:

Dla Ali, Radka i Sophie, oraz dziś dla dwóch Majeczek i Karolka
podpinam się pod życzonka sto lat dzieciaki

Stary 2012-06-06, 08:06   #2426
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
To jak Ty Spryciulo chcesz pierogi robić, jak smaku nie masz? Na czuja?

Cytat:
oooo, nie wiedziałam. Dzięki

Cytat:

Okropne Bardzo Wam współczuję: jemu bo się męczy, a Tobie tej niepewności, stresu i bezradności Słuchaj, a pyłki mogą uczulać takie maluchy? Bo teraz okres pylenia...
Pyłków też nie możemy wykluczyć, tym bardziej, że Dominik ma też katar, ale taki co "pojawia się i znika".

Cytat:

Jacieee... zdrówka! Niefajna sprawa z tą alergią

Cytat:

O Matulu. Ile on przeszedł, a ile jeszcze przed nim Trzymajcie się

Beatka dzięki za rady, bo mi Ciebie nie zacytowało

Witam.

Jestem Królową Kupy dziś
Moje dziecko drapało się całą noc

2 Majeczki i Karol buziaki i

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 08:40   #2427
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

oglądam własnie wPnŚ o 9-letnim chłopczyku który złamał rękę i przez zaniedbanie lekarzy w szpitalu zaczęła mu gnić rączka pod gipsem, chłopiec zaczął gorączkować, wymiotować, lekarze cały czas mówili że wszystko jest ok, wypisali go do domu, matka dopiero poszła do innego lekarza i ten po zdjęciu opatrunku był w szoku... rączka już pewnie nie będzie w pełni sprawna ale może lekarzom uda się zrekonstruować uszkodzone tkanki i miesnie ... straszne..... co za lekarze.... biedne dziecko...

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-06-06 o 09:45
Stary 2012-06-06, 08:47   #2428
Marina1
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny.

Na początek refleksja.
Stwierdziłam, że nie będę się angażować zbytnio w organizację roczku małego. Raz, że każdy wie, jaka jest nasza sytuacja finansowa, a na taką imprezkę trzeba by wydać z 200 zł + i dwa, że jestem sama i mi się po prostu nie chce.

Będzie kawa, tort i zrobię sałatkę gyros. No i ze dwa inne placki jakieś kupię.

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

no Beti teraz też mówią o tym w ddtvn... brak mi słów.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 08:54   #2429
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Brumek miałam wczoraj pytać co z pracą: czyli nie bierzesz zlecenia? czy jesteś na wychowawczym i na umowie zlecenie?
Kiedy zaczynacie S T A R A N K A ?
odpowiem w swoim imieniu - chyba w okolicach września.... ja chyba zwariowałam

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 09:05   #2430
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Marina my tez nie organizujemy jakiejś wielkiej fety. Zapraszamy na 16 na tort, do tego jeszcze ze 2 rodzaje placków, sałatka, troche wędliny i jakieś przekąski typu koreczki, paluszki.
I juz pewnie jeden gość mi odpadnie, bo szwagierka z w-wy albo jak przyjedzie na weekend to pojedzie przed 16 albo wcale nie przyjedzie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości