|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
cuda wianki normalnie jadł cały czas mleko modyfikowane aż nagle zaczęło go białko uczulać, choć równie dobrze mogło to być cokolwiek innego co do tej pory jadl normalnie
|
|
#2402 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
no to dobrze
![]() Cytat:
Cytat:
I nie wiem czy fenistil ni ejest za slaby, moze powinien dostac claritine czy cos takiego?? A moj gagatek wlasnie zasnal. Szaleju sie na noc najadl i zaczal mnie calowac wszedzie. Normalnie myslalam, ze umre ze smiechu. Mam cudowne dziecko ![]() aa i znowu mnie zalewa @
|
|
|
#2403 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Może jutro przed pracą uda mi się wcisnąć do lekarki Młodego na konsultację (trzecią z rzędu) Ale nie będę brała Dominika, już go dwa razy widziała. Niech mi da skierowanie do dermatologa lub alergologa . No i nie będę go na noc smarowała niczym, bo mam wrażenie, że to wzmaga swędzenie (rym jak tra lala ) Wykąpię go tylko w olianie i zobaczymy.Dzięki dziewczyny
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
Scio fajna praca. Ja miałam w umowie o prace napisane "doradca mody" zamiast "sprzedawca" i jeździłam na różne szkolenia związane z modą, z trendami fajna sprawa:P
Witam się. Udało Nam się zarezerwować mały urlopik w Ustronu z mydeal'a za 210zł za 2 os - 2 doby w tym śniadanie i obiadokolacja. Emilie ma za darmoche. Jedziemy 7 wracamy 10tego. Hotel z jakimiś atrakcjami dla dzieci, więc pewnie dama się rozerwie ![]() Byliśmy dzisiaj u doktorka i wszystko pięknie gra. Emilie rozwija się prawidłowo.Dostałam skierowanie do poradni wad postawy - sama chciałam, aby doktorek sprawdził czy dama dobrze chodzi i czy to że od czasu do czasu wkłada nogę do środka to już coś znaczy, tym bardziej że od początku tą nóżkę która wkłada mieliśmy masować, bo były jakieś małe nieprawidłowości... Niby waży 8800g ale ważyła dziecko na siedząco :| nie wiem co to za metoda, moim zdaniem waży więcej. No i co jeszczee.... GARTULUJE LASKI ! to teraz się będziecie mazać a mazać kremami, czy co to tam wygrałyście :P Eweee cieszę się że tatinek już po ! aby nadal szło tak pięknie
|
|
|
|
#2405 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję wygranym!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() [QUOTE=isiaok;34531035] ale super!!!!!!!!! /QUOTE] ![]() Cytat:
super! i fajny wypoczynek się Wam trafił Cytat:
My nie, bo u TŻa w pracy nikt nie myśli normalnie, i na piątek zaplanowali szkolenie BHP. Więc wszyscy muszą być w pracy... Choć może myślą, bo to raczej celowe, złośliwe działanie.. ![]() ![]() Adaś nauczył się mówić dziadek Tzn w jego wykonaniu to jest tylko "da-dek" ale nie ma wątpliwości o kogo chodzi
|
|
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
No i kurde antybiotyk mam wrrrrr. Najgorsze, że nie czuje smaku jedzenia :P Jutro biorę się za masowe robienie pierogów ruskich. Pomroże i będzie co jeść. Ciekawe czy Filip będzie chciał jeść
|
#2407 |
|
Zadomowienie
|
jaciee do dermatologa ni etrzeba sierowania
|
|
#2408 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie bycie mamą to najwspanialsza rzecz na ziemi. Nigdy w żadnej roli nie czułam się tak dobrze i tak na swoim miejscu ![]() Cytat:
Bardzo Wam współczuję: jemu bo się męczy, a Tobie tej niepewności, stresu i bezradności Cytat:
Cytat:
![]() 2. Cytat:
A starania planowałam na przełomie lipca i sierpnia zacząć. W sumie dalej planuję, tylko coś mi mąż ostatnio się wymiguje Jest na etapie szukania nowego pracownika i mówi, że póki go nie znajdzie, powinniśmy poczekać. Bo teraz nie ma w ogóle czasu dla nas, a jak już będzie dwójka dzieci, to przydałaby mi się choć odrobina pomocy z jego strony Sam z dużym naciskiem na "prawie" CHoć dziś ani jednego kroku nie zrobił Za to raczkuje na całego.Cytat:
Dziś się jeszcze wybudzała, żebyś szoku jakiegoś nie dostała, ale pewnie powoli, stopniowo odstawi Cię od nocnych pobudek
|
|
#2409 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja odpuściłam bardzi szybko - gra niewarta świeczki jak dla mnie ![]() my jemy żółtko jeszcze ale jak sobie przypomnę, Julka lubi takie w kawałeczkach z zupką. lecę nadrabiać
|
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bidna Ania 2. Brawo To dziadek pewnie płacze ze wzruszenia?
|
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 - bezduszne, ale normalne...powoli się przyzwyczaiłam do tego typu idiotyzmów. 2 - do płaczu mu niewiele brakuje I dumny jak paw ![]() Trzymam kciuki żeby mąż szybko pracownika znalazł ![]() Jacieee... zdrówka! Niefajna sprawa z tą alergią ![]() Zmykam do spania, dobranoc!
|
|
|
#2412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Witam sie i tak na szybkosci DZIEKI Najwazniejsze ze po tej jest ok. Poplakal sie jak mu pokazalam na jego telefonie sms ktory napisala moja siostra do niego z rana. Pozniej juz sam napisal mi sms - pytal o Marysie jak zwykle. Ladna pogoda to by siedzial z nia i na spacery chodzil a tu masz ci los ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- zakochałam sie >KLIK<
|
|
#2413 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do dermatologa nie potrzebujesz skierowania może potrzeba czasu żeby alergen przestał działać, bo skoro wyeliminowałaś praktycznie wszystko to może potrzeba czasu aż się organizm unormuje, u nas po alergicznym wysypie na brzuchu, pleckach i ramionkach oraz łydkach trzeba było prawie dwóch tygodni żeby zeszło. A jak wygląda ta wysypka? kroski jak przy ospie, rózyczce czy takie plamy rozlane, czerwone i łuszczace? Cytat:
popros może lekarkę o mocniejszy lek antyhistaminowy - fenistil może być zbyt słaby przy tych objawach najlepiej Zyrtec w kroplach bo przynosi szybką ulge i dziecko się tak nie drapie. Cytat:
Cytat:
a czy tu jest jeszcze mama której dziecko nie mówi ani mama ani tata ani nic? bo moja to tylko eeeeeee eeeejjj, nieeeee "eeeooaaa " itp mama ani tata niet Cytat:
dokładnie tak
|
|
|
#2414 |
|
Rozeznanie
|
dobry wieczór,
u nas ostatnio był szał urodzinowy przez to brak czasu na net.a od lipca znowu sie zacznie.w samym lipcu 9 osób ma ur ![]() Filip troszke mi sie rozłożył. byłam z nim u lekarza i dostał inhalacje, kropelki do oczu, coś do noska.. co do obiadków-ja robie wiecej i pasteryzuję sobie-np na cały tydzień. jak nie mam-albo słoiczek (już nie pamietam kiedy dawałam-chyba na jakiejś gościnie-albo nasz obiadek gratuluję wygranym w konkursie!! ![]() tak na szybko-doczytałam ostatnią stronę: aania brawo dla Adasia! to dziadzius musi byc dumnyzaneta super!!! to odpoczniecie troszeczkę też z chęcią bym się gdzieś wybrała.. scio piękne! |
|
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
Alicja, Radek Sophie sto latek kochani
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
Myślicie że jest jakaś różnica w miodzie takim ze sklepu, a takim kupionym przy ulicy-z własnej pasieki. Który kupujecie?
|
|
|
|
#2417 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w PL niestety niedostepne (zacofany kraj) Cytat:
Dziewczyny jak u Waszych maluchow wygladala wysypka po tej calej trzydniowce?????? I to prawda ze sie przechodzi tylko raz? |
||
|
|
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chcesz kupić jakiś miód w sklepie to szukaj takiego co się krystalizuje Sztuczny miód (z dużą ilością cukru) nie robi tego
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2012-06-05 o 22:46 |
|
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
czy tylko moja Marysia nadal nie spi i piluje zabki o pilota od dekodera??
|
#2420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na wieczor znow goraczki dostala, juz nie tak wysokiej jak wczoraj ale byla podwyzszona. Ja juz po dlugiej goracej kapieli z ksiazka i lampka winka, siedze w lozeczku i sie relaksuje ... mmmmmm Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-06-05 o 23:30 |
|
|
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja najpierw zaliczyla glebe o podloge, a teraz buszuje po sofie i probuje wlezc na lampke
|
|
#2422 |
|
Wtajemniczenie
|
Radek Ala SophieSto lat Aniu Adaś " wymiata" BrumeczkuA już myślałam ze Tymonek m jakiś mega skok rozwojowy ![]() Więc wracasz kochana do pracy- fajnie ze będziesz robiła to w domku. A jak myślisz się zorganizować- wieczorami będziesz pisać ? Dziewczyny gratuluje wygranej w konkursie ![]() Patik nie wstawiam takich tu lasek bo siedzę teraz wkurzona ![]() A wogole to mam okazje usłyszeć wysokie głosy mojej sąsiadki ![]() Od 2 dni ma nowego faceta I szał ciał jest za ściana Pozatym nic prawie nieprzespana - więc cały czas mocno tkwimy w kupie
|
#2423 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Właśnie ostatnio kumpel się z niego nabijał, jak to jest, że potencjalna ciąża jego żony zależy od tego, czy nzajdzie pracownika Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2. Wracam, niestety ![]() I tak, planuję to robić wieczorami. Na pewno, jak Tymek będzie już spał. Szkoda mi trochę tych wieczorów, bo to jedyne chwile w ciągu doby, jakie mam dla siebie. Ale może jakoś to będzie... 3.
|
|
#2424 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobrze że u taty w miarę ok! ![]() ![]() Cytat:
ale widze że już Brunetka napisała, i popieram - małe pasieki, najlepiej jeszcze jeśli się zna właściciela bądź jest polecany. Cytat:
![]() a to drugie Cytat:
ale jak go już najdzie, to może nie przerzuci WSZYSTKICH obowiązków na pracownika ? Dla Ali, Radka i Sophie, oraz dziś dla dwóch Majeczek i Karolka
|
|
|
#2425 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymaj się i zdrowia dla Taty. Cytat:
Lepsze te z małych pasiek - tak jak pisała Brunetka Cytat:
co do 3-dniówki się nie wypowiem bo nie miałysmy Cytat:
podpinam się pod życzonka
|
|
|
#2426 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oooo, nie wiedziałam. Dzięki Cytat:
Cytat:
Trzymajcie się ![]() Beatka dzięki za rady, bo mi Ciebie nie zacytowało Witam. Jestem Królową Kupy dziś ![]() Moje dziecko drapało się całą noc ![]() 2 Majeczki i Karol buziaki
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
oglądam własnie wPnŚ o 9-letnim chłopczyku który złamał rękę i przez zaniedbanie lekarzy w szpitalu zaczęła mu gnić rączka pod gipsem, chłopiec zaczął gorączkować, wymiotować, lekarze cały czas mówili że wszystko jest ok, wypisali go do domu, matka dopiero poszła do innego lekarza i ten po zdjęciu opatrunku był w szoku... rączka już pewnie nie będzie w pełni sprawna ale może lekarzom uda się zrekonstruować uszkodzone tkanki i miesnie ... straszne..... co za lekarze.... biedne dziecko...
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-06-06 o 09:45 |
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Na początek refleksja. Stwierdziłam, że nie będę się angażować zbytnio w organizację roczku małego. Raz, że każdy wie, jaka jest nasza sytuacja finansowa, a na taką imprezkę trzeba by wydać z 200 zł + i dwa, że jestem sama i mi się po prostu nie chce. Będzie kawa, tort i zrobię sałatkę gyros. No i ze dwa inne placki jakieś kupię. ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- no Beti teraz też mówią o tym w ddtvn... brak mi słów.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
Marina my tez nie organizujemy jakiejś wielkiej fety. Zapraszamy na 16 na tort, do tego jeszcze ze 2 rodzaje placków, sałatka, troche wędliny i jakieś przekąski typu koreczki, paluszki.
I juz pewnie jeden gość mi odpadnie, bo szwagierka z w-wy albo jak przyjedzie na weekend to pojedzie przed 16 albo wcale nie przyjedzie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

Nie daję mu jogurtów, chleba, jajek, paluszków, masła itp.Na razie ząbki nie idą, więc maść odpada, herbatkę pije rumiankową, ale kupiłam ją już po tym jak go wysypało, więc raczej to nie jest źródłem.

) Wykąpię go tylko w olianie i zobaczymy.

i fajny wypoczynek się Wam trafił 

Bidna Ania 
12.06.2010
zębole