|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI
Cytat:
![]() Cytat:
:ju pi:
|
||
|
|
|
#2552 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za takie badziewie ![]() Cytat:
![]() Ogórki małosolne
|
|
#2553 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Fajnie, ze masz coraz więcej z wyprawki
Nie dziwię się, że mają tam taki zapieprz, w końcu to najpopularniejszy na wizażu sprzedawca ![]() Cytat:
![]() Na tych targach kupiłam jedną kieszonkę Maylily i gadałam z dziewczyną która je produkuje. Powiedziała, że spokojnie można kieszonki one size używać jako otulaczy do tetry dla noworodków i ona tak u swojej córci robiła, poza tym powiedziała, żeby nie kupować za dużo na wstępie, tylko po 1-2 sztuki kieszonek, otulacz, formowankę i sporo tetry (mam 40 szt. nie wiem czy dokupować więcej) i sobie wypróbować, bo nie wszystkim mamom i maluchom podpasuje to samo. W ogóle mnie pochwaliła za znajomość tematu Mi sie wydawało, że gów.no jeszcze wiem, ale ponoć większość ludzi tam przychodzących była całkiem zielona w temacie wielo![]() Cytat:
Mi się jeszcze synek ani razu nie przyśnił, ani ciąża ogólnie. Tylko śni mi się, ze wybieram wózek albo inne rzeczy ale dziecka w tych snach nie ma ![]() Cytat:
Cytat:
A mąż musi koniecznie jechać na ten pogrzeb? nie może zostać w razie W z Tobą? przecież skurczy możesz dostać tylko z tego powodu, że się stresujesz jego nieobecnością ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a że cena dla milionerów to się zgadzam nie wiem jakiej firmy bo mąż się nie spytał, ale dla mnie to sa niepojęte sumy![]() A'propos odjechanych wózków to wczoraj widziałam na ulicy ten Orbit Baby co Mucha ma, jest tak samo beznadziejny jak na zdjęciach, jak śmietnik na kółeczkach moim zdaniem
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2012-06-06 o 11:33 |
||||||
|
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o nadzienie, ja wymieszałam ser mascarpone z żółtkami i cukrem pudrem. a na wierzch dałam po całej truskawce. Naprawdę wyszły pyszne - takie właśnie lekkie, pół słodkie przekąski ![]() Widzę, że link nie wchodzi. Składniki: 300 g mąki 200 g masła 100 g cukru pudru 2 żółtka sól Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni. Odmierzamy odpowiednią ilość składników i przystępujemy do wykonania kruchego ciasta. Mąkę przesiewamy na stolnicę i dodajemy szczyptę soli. Schłodzone masło kroimy na kawałki i kładziemy na przesianą mąkę. Masło siekamy szerokim nożem tak, aby w połączeniu z mąką utworzyło konsystencję kaszy. Teraz dodajemy cukier puder...oraz dwa żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Nie ugniatamy zbyt długo, ponieważ masło zacznie się topić pod wpływem ciepła naszych rąk, a ciasto kleić. Czynności mieszania i zagniatania składnikow można również przeprowadzić przy pomocy robota kuchennego. Z ciasta formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na 30 minut do lodówki. W tym czasie przygotowujemy foremki, smarując je cienko - przy pomocy pędzelka - roztopionym masłem.Po 30 minutach wyciągamy ciasto z lodówki. Na stolnicę kładziemy folię spożywcza, a na nią kulę ciasta, które lekko rozpłaszczamy dłońmi - formując prostokąt. Ciasto przykrywamy drugim kawałkiem folii spożywczej. W ten sposób - podczas wałkowania - ciasto kruche nie będzie kleić się do stolnicy i do wałka. Zapobiega to również podsypywaniu ciasta mąką, której zbyt duża ilość może niekorzystnie wpłynąć na konsystencję ciasta. Ciasto kruche wałkujemy na grubość około 3-4 mm. Zdejmujemy folię z wierzchu i zaczynamy nawijać ciasto na wałek. Usuwamy folię ze spodu. Nawinięte na wałek ciasto przenosimy na ułożone blisko siebie foremki, nakładamy je, a następnie delikatnie przyciskamy wałkiem tak, aby z łatwością można było usunąć nadmiar ciasta z brzegów foremek.Ciasto lekko dociskamy palcami do dna foremek i nakłuwamy je widelcem. Zapobiegnie to wybrzuszaniu ciasta podczas pieczenia. Wykrawamy odpowiedniej wielkości kawałki folii aluminiowej i wykładamy nią każdą foremkę, delikatnie dociskając. Kiedy kruche spody na babeczki upieką się, pozostawiamy je w foremkach do wystygnięcia, a następnie delikatnie wyjmujemy, obracając foremki do góry nogami. Wykonując tę czynnosć należy uważać, ponieważ spody są bardzo kruche i mogą się pokruszyc. Edytowane przez pumas Czas edycji: 2012-06-06 o 11:37 |
|
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2556 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to fajnie. Cytat:
![]() Cytat:
od kilku wizyt ginka ciągle mi się pyta czy robiłyśmy cytologię w ciąży, bo wynik trzeba przynieść do porodu.
|
|
#2557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Kurcze teraz zaczęłam czytać o konsekwencjach tego GBS
|
|
#2558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczekam na te późne czereśnie, one są najlepsze ![]() Cytat:
Nawet za darmo bym go nie wzięła...
|
||
|
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojej koleżance gin powiedział odstawiając w 36 tc. fenka że to może być kwestia 1 dnia. Urodziła.. dwie doby po odstawieniu. Ale rozwarcie zrobiło jej się już tydzień wcześniej w 35 tc. |
|
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() która z Was ma??
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-06-06 o 11:41 |
|
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, a ile maluch waży teraz?
|
|
|
|
#2563 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiu nie czytaj nic tylko na następnej wizycie porozmawiaj z ginem.nie ma co sie denerwować na zapas!
|
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
Niewykluczone. Nie jest powiedziane, że na 100% urodzę już zaraz po odstawieniu fenka, ale jest to bardzo możliwy scenariusz. Tak samo jak i taki, że urodzę przed odstawieniem, jak moja kumpela. Nie ma regułyA tak poza tym, to ponieważ dzisiaj stuka mi 30-stka (jak to czytam to czuję się staro ) stawiam ciacho i koktajl
|
#2565 |
|
Branzoletka
|
Się najpierw przywitam i się zabieram za nadrabianie płodnego jak zwykle wieczorku
![]() Tak na szybko, bo nie pamiętam, która się o materac z Ikeii pytała, to my mamy Sułtan Fidjetun i polecam szukać używanych, bo dużo taniej a posiada on zdejmowaną grubą'poszewkę' którą się pierze więc jest nawet higienicznie Myśmy kupowali nowy, bo była kasa ale teraz też będziemy kupować używkę w dobrym stanie.
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a matę możesz wystawić i sprzedać ![]() moja gin robiła mi w drugim trymestrze, bo wtedy mijał rok od poprzedniego badania. Trochę pokrwawiłam, ale jak widać nic złego się nie stało.
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na polskich stronkach go nie ma, ale na niemieckiej jest ![]() skoro mówisz, że jest super, to muszę przetestować!! Aguś 100 lat!!! przede wszystkim łatwego porodu i wiele pociechy z Maleństwa!!!
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-06-06 o 11:45 |
|
|
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka, szczęścia, uśmiechu na ustach, pożytku z TŻ ( ), łatwego porodu i grzecznej córeczki |
|
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
co do cytologii-ja miałam robiona ok 1,5 miesiąca przed zajsciem w ciąże i moja ginka wynik wpisała w karte ciąży
|
|
|
|
#2571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2573 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Aguś to 100 lat życzę
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
teraz nie wiem, we wtorek będziemy sprawdzać
w 32 tyg ważyła 1500g
|
#2575 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ehh czekam aż wróci z pracy i musimy podjąć rozsądną decyzję.aguś wszystkiego najlepszego, 100 lat! i szczęśliwego rozwiązania |
||
|
|
|
#2576 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzięki dziewczyny
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-06-06 o 11:52 |
|||
|
|
|
#2577 |
|
Raczkowanie
|
witam was kochane
w pracu urwanie glowy...czuje sie jak bialy murzyn ...ciagle ktos ode mnie chce jakby dopiero teraz przypomnieli sobie ze za tydzien mnie juz niebedzie (bo macierzynski zaczynam) wiec komus cos musze wytlumaczyc a innym cos przygotwac ... normalnie masakra...tak sie ciesze ze to ostanie dni niedam rady was nadrobic wiec wszystkiego Naj za rozpoczete tygodnie i udane wizyty wczoraj odwiedzilam ginke i maly dalej jest malym ![]() od kilku dni ciagle mokro sie czuje, wiecej sluzu mi wylatuje czasem taki wodnisto-olejisty a czasem jak sluz plodny ... mam nadzieje ze to OK bo dopiero w PL mi moj ginek sprawdzi co i jak ..w NL od poczatku ciazy ani razu mnie dowcipnie nie badali .. bo niby nie ma poco badac |
|
|
|
#2578 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Irmusia go ma ![]() Cytat:
On kosztuje ok 5-6 tysi ![]() Cytat:
Torcik w załączniku ![]() PS. Są tu osoby którym 30 stuknęła parę lat temu, więc sobie wypraszam mówienie że 30 to dużo czy staro
|
||||
|
|
|
#2579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sto lat kochana!!!!!!!!!!!
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślałam, że droższy jest
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.

:ju pi:

sama jestem w szoku, ale nie mniejszym niż mój mąż. On jak wieści usłyszał to dopiero wielkie oczy zrobił

Skomplikowane to wszystko. Chyba pokieruję się tym co napisała tu pewna dziewczyna:

nie wiem jakiej firmy bo mąż się nie spytał, ale dla mnie to sa niepojęte sumy