|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
Powinien Ci chyba dać dalej zwolnienie jeśli nie urodzisz w terminie. Ale w sumie to pewności nie mam, bo ja urodziłam w trakcie zwolnienia.
|
||
|
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
macierzyński można wziąć nawet 2 tyg przed planowanym terminem.
dziwnie lekarz zrobił. ja miałam L4 wystawione na po terminie. i wtedy wizytę gdybym nie urodziła. początkowo (półtora tyg przed porodem) bałam się, że nie dostanę L4 i będę musiała wziąć ten macierzyński, ale nie podstawnie się bałam ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- korzystając z okazji, że mała śpi odkurzyłam w dużym pokoju i wyczyściłam łazienkę ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
u nas połozna za pierwszym razem sprawdzała warunki mieszkalne, jak maluszek wygląda, czy nie ma pleśniawek, pokazała jak dbać o pępek, mi sprawdziła krocze jak się goi rana. tak samo za drugim razem. tyle, że sprawdzała jak pępek się suszy. a dzisiaj oglądała małą.. budzi się głodomor. lecę |
|
|
|
|
#333 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie do mam chłopców:
odciągacie przy myciu napletek? Wszędzie czytałam, żeby tego nie robić, jak była u mnie połozna to kazała lekko odciągać, to odciągałam, ale nie codziennie. A wczoraj byliśmy u pediatry, kobieta odciągnęła go bardzo mocno i okazało się, że ma tam dużo tej białej wydzieliny i kazała mocno odciągać i to myć. I już zgłupiałam
|
|
|
|
#334 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I, jak już napisała Niunia, urlop macierzyński można rozpocząć nawet dwa tygodnie przed wyznaczonym terminem porodu. Ale to też dziwacznie lekarz zrobił, bo wg mnie mógł dać Ci na jeszcze kolejny tydzień, tak byłoby najłatwiej i dla Ciebie, i dla pracodawcy. |
|
|
|
|
#335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#336 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szkoda macierzyńskiego wykorzystywać przed urodzeniem. jak się zmęczę noszeniem brzucha to pojadę do szpitala. Pewnie w poniedziałek. Bo w sobotę ryzykownie (długi weekend).
|
|
#337 |
|
Zadomowienie
|
To ciekawe jak ja dostanę teraz zwolnienie jak pójdę 12.06
![]() Pranie zrobiłam i mój ulubiony stanik uprałam, łaziłam po domu bez, ale musiałam jechać po pieczywo, więc stwierdziłam, że założę na chwilę ten do karmienia, zobaczę jak w nim się chodzi i powiem Wam, że tragedia, nie wiem, może na początku, jak będą piersi bolały to jakoś dam radę, ale na dłuższą metę masakra. Nienawidzę nieusztywnianych biustonoszy,czuję, że te piersi jakoś się rozłażą, bezsensu to wygląda. Kupowała któraś może na allegro usztywniany stanik do karmienia? Oglądałam kilka, są fajne, ale nie wiem jak z rozmiarem... |
|
|
|
#338 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() inwytka dzidzia urocza ![]() dziś pierwszy raz w nocy mały dał się mamie wyspać, padłam jak mucha i do 4:30 spałam, synuś obudził się na karmienie dziś smoczek poszedł w ruch, wczoraj mi wisiał prawie do 23 na cycu i nie spał teraz też coś grymasi ![]() czytałam o odbijaniu po karmieniu piersią i wyczytałam, że gdy dziecko spokojnie ssie to nie łyka powietrza, więc nie ma potrzeby odbicia ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
ja jak teraz nosze takie nieusztywniane i gacie reformy to wyglądam jak stara baba, no ale niestety po urodzeniu dziecka chodzi o wygodę o nie o wygląd, poza tym dla cycka bezpieczniej, bo nie uciska kanałów, też oglądałam na stronie intymna.pl staniki do karmienia usztywniane jeden mi się mega podoba i na mój big cyc by był idealny, ale boje się że jak zamówie to rozmiar nie będzie dobry http://www.intymna.pl/p31,150,0,12,1...iustonosz-soft a tani nie jest |
||
|
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak pojdziesz do szpitala, to moze szpital Ci wystawi zwolnienie? NIe wiem jak to jest z tymi papierami. Edytowane przez justys1358 Czas edycji: 2012-06-06 o 13:08 |
|
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Witam...
Wykończona jestem, zaraz się położę spać normalnie i do porodu nie chcę się budzić... Zwolnienie poprawione i dostarczone, dopadły mnie dziś w pracy te sępice, których akurat nie lubię i normalnie uciekłam... U lekarza... Hm... Studentka zbadała puls dziecku, bardzo ładny 132, lekarz zbadał szyjkę, jeszcze zamknięta, więc dziś pewnie nawet jak będą skurcze to nie urodzę. Przynajmniej nie trzeba się martwić. Pobrał mi posiew na gronkowca, zrobili morfologię. Wyniki mam odebrać za tydzień - no zobaczymy czy zdążę. Nie zrobił mi usg i w ogóle... Depresyjnie mi jakoś...
|
|
|
|
#341 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nawet, jak się zgadzają wymiary to i tak może być różnie po założeniu ze względu na indywidualny kształt biustu. i też bym nie kupiła nieusztywnianego stanika od lat noszę lekko usztywniane, w miękkich źle się czuję. Do karmienia póki co nie kupiłam wcale, mam dużo takich z odpinanymi ramiączkami, może się nadadzą - jak nie, to wiem gdzie kupić blisko domu. Poza tym obawiam się, że kupując teraz nie trafiłabym w rozmiar (biust może urosnąć troszkę po porodzie)
|
|
|
|
|
#342 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kapukat kiedyś podawała link gdzie były takie biustonosze nieusztywniane ale dobrze podtrzymujące big cyc.
|
|
#343 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry dziś wyjątkowo późno
![]() U mnie dalej nic się nie dzieje, żadnych skurczyków, NIC. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|||
|
|
|
#344 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na początek, kiedy piersi przy karmieniu bolą to może i dobre są takie, bo dodatkowo nie uciskają, ale potem nie wyobrażam sobie w takich wychodzić poza dom. U mnie w mieście nie spotkałam usztywnianych, na allegro są firmy alles, ale własnie boję się, że nie wceluje z rozmiarem, bo wiadomo jak to jest. Najwyżej potem będe nosić te sprzed ciąży z odpinanymi ramiączkami, dopóki gdzieś dalej się nie wyrwę i nie kupię. |
|
|
|
|
#346 |
|
Rozeznanie
|
z doświadczenia powiem, tak też kupiłam stanik do karmienia miałam ciut luzu, po napływie pokarmu stał się o dwa rozmiary za mały, musiałam powycinać środki, żeby móc je jakoś nosić, fakt jest, że musze kupić jakiś inne lepszy. Kupiłam 3 staniki i żaden z nich już nie pasuje
|
|
|
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihiwróciłyśmy ze spaceru. idę piec babkę, bo jutro mamy gości. ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- co do staników, to ja póki co chodzę w sportowym, w którym chodziłam w ciąży. czekam na paczkę ze stanikami. ciekawe jakie będą |
|
|
|
|
#348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A czemu robiłyście badanie na gronkowca? na niego też trzeba robić? |
|
|
|
|
#349 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak przyjdzie to dam znać jak się nosi![]() http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...369334689.html ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
bo Nie znoszę jak mnie coś uciska Jeszcze sobie chyba kupię taki miękki ale z fiszbinami, może to było by dobre rozwiązanie dla 8ewus8 Ja myślę, że przyda się i miękki i usztywniany, np na jakieś wyjście?
|
||
|
|
|
#350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), że takie cyce napompowane mlekiem aż się proszą o dobre podtrzymania. Dla mnie nie ma nic gorszego niż zdjęcie biustonosza wieczorem przed kąpielą i karmieniem Maćka. Ważą tonę i ociekają pokarmem, aż proszą się żeby je dobrze trzymać.I niekoniecznie trzeba od razu usztywniany biustonosz, wystarczy taki na fiszbinach. Mnie się niedobrze robi jak widzę kobietę w staniku gdzie piersi ma pod pachami. Ale każdy nosi to co lubi ![]() Podpisano - matka karmiąca, która nie znalazła biustonosza do karmienia, w związku z czym nosząca zwykłe staniki ![]() Alles są o kant dupy potłuc.
|
|
|
#352 |
|
Rozeznanie
|
Jestem wdtrętną matką. Głodziłam dziecko. Dzisiaj zrobiłam test na cyce. Po karmieniu z obu nabrzmiałych cycoli, Mikołaj dopchał się jeszcze 50ml mieszanki. Nawet mu się nie ulało. Jestem okrutną matką. Koniec z walką o cyca kosztem dziecka - to moje postanowienie. A w ogóle to byliśmy dzisaij z Mikołaj na godzinnym spacerze.
|
#353 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
Pani w sklepie mówiła że to ten z najnowszej kolekcji, bo te z tej poprzedniej to faktycznie były takie totalnie nie ozdobione-takie proste jak te z tesco
|
||
|
|
|
#354 |
|
Raczkowanie
|
Tobie gin nie kazał robić? Jest to standardowe badanie, które powinno się zrobić między 35 a 37 tc. Jak nie masz, to pewnie po porodzie dziecko dostatnie automatycznie jakieśtam lekarstwo.
|
|
|
|
#355 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#356 |
|
Rozeznanie
|
Standardowo bada się na paciorkowca- czyli GBS. (Streptococcus Grupy B.)
|
#357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo ciężkie i obolałe... teraz po luteinie jakoś mi zanikła;/ Mam nadzieję, że wróci,..
|
|
|
|
|
#358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do triumpa to ja chciałam bez koronek, bo normalnie też kupuję zawsze gładkie, ale nie przekonam się do nieusztywnianych, nie ma bata. |
|
|
|
|
#359 |
|
Zadomowienie
|
Ja też chyba nie miałam takiego badania, nie przypominam sobie;/ Miałam tylko 3 razy na odczyn coombsa ten na konflikt(bo mam grupę 0Rh(-)a mąż (+))
|
|
|
|
#360 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

mój terrorysta też śpi, a koło 12 muszę go zawieźć do siostry, bo muszę jechać na komendę złożyć zeznania
Czyli nie tak źle. Mała wstawia się w kanał ale się jeszcze odpycha. Szyjka praktycznie zgładzona. Tylko czekać na akcję... Tylko mnie jedno zastanawia: zwolnienie mam do 9.06 czyli do terminu porodu. Następnego mi nie dał bo stwierdził że to już się będzie naliczało macierzyńskie.
Wy też tak miałyście? Skierowania do szpitala mi nie dał. Powiedział tylko że jak do poniedziałku się nie ruszy to mam się zgłosić do szpitala, ale jak tak? Bez skierowania? Sama ogłupiałam. Jak się nie ruszy do poniedziałku to najwyżej będę do niego dzwonić.

za kikutka. U mnie też położna tylko raz była i w sumie nawet nie wiem po co miałaby być częściej. Ale ja to taka Zosia samosia jestem