Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-06, 11:19   #331
rinco
Wtajemniczenie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
U mnie też położna tylko raz była i w sumie nawet nie wiem po co miałaby być częściej. Ale ja to taka Zosia samosia jestem mój terrorysta też śpi, a koło 12 muszę go zawieźć do siostry, bo muszę jechać na komendę złożyć zeznania wrrr
U mnie była 3 razy i jeszcze ma przyjść w piątek. Przychodzi zawsze z wagą, więc kontroluje czy Seba przybiera. Poza tym mi się zawsze w międzyczasie nasuną jeszcze jakieś pytania, więc mi dużo pomagają te wizyty

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Wróciłam z wizyty u lekarza. Waga: 3400. Czyli nie tak źle. Mała wstawia się w kanał ale się jeszcze odpycha. Szyjka praktycznie zgładzona. Tylko czekać na akcję... Tylko mnie jedno zastanawia: zwolnienie mam do 9.06 czyli do terminu porodu. Następnego mi nie dał bo stwierdził że to już się będzie naliczało macierzyńskie. Wy też tak miałyście? Skierowania do szpitala mi nie dał. Powiedział tylko że jak do poniedziałku się nie ruszy to mam się zgłosić do szpitala, ale jak tak? Bez skierowania? Sama ogłupiałam. Jak się nie ruszy do poniedziałku to najwyżej będę do niego dzwonić.
Ale macierzyński się nalicza chyba od urodzenia dziecka, a nie od terminu porodu? Powinien Ci chyba dać dalej zwolnienie jeśli nie urodzisz w terminie. Ale w sumie to pewności nie mam, bo ja urodziłam w trakcie zwolnienia.
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 11:41   #332
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

macierzyński można wziąć nawet 2 tyg przed planowanym terminem.

dziwnie lekarz zrobił. ja miałam L4 wystawione na po terminie. i wtedy wizytę gdybym nie urodziła. początkowo (półtora tyg przed porodem) bałam się, że nie dostanę L4 i będę musiała wziąć ten macierzyński, ale nie podstawnie się bałam

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

korzystając z okazji, że mała śpi odkurzyłam w dużym pokoju i wyczyściłam łazienkę

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
za kikutka. U mnie też położna tylko raz była i w sumie nawet nie wiem po co miałaby być częściej. Ale ja to taka Zosia samosia jestem mój terrorysta też śpi, a koło 12 muszę go zawieźć do siostry, bo muszę jechać na komendę złożyć zeznania wrrr
dzięki.
u nas połozna za pierwszym razem sprawdzała warunki mieszkalne, jak maluszek wygląda, czy nie ma pleśniawek, pokazała jak dbać o pępek, mi sprawdziła krocze jak się goi rana.

tak samo za drugim razem. tyle, że sprawdzała jak pępek się suszy.

a dzisiaj oglądała małą..

budzi się głodomor. lecę

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 11:51   #333
Freya_85
Raczkowanie

Mam pytanie do mam chłopców:
odciągacie przy myciu napletek? Wszędzie czytałam, żeby tego nie robić, jak była u mnie połozna to kazała lekko odciągać, to odciągałam, ale nie codziennie. A wczoraj byliśmy u pediatry, kobieta odciągnęła go bardzo mocno i okazało się, że ma tam dużo tej białej wydzieliny i kazała mocno odciągać i to myć. I już zgłupiałam
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 12:03   #334
fonn
Rozeznanie

Cytat:
(...) Tylko mnie jedno zastanawia: zwolnienie mam do 9.06 czyli do terminu porodu. Następnego mi nie dał bo stwierdził że to już się będzie naliczało macierzyńskie. Wy też tak miałyście? Skierowania do szpitala mi nie dał. Powiedział tylko że jak do poniedziałku się nie ruszy to mam się zgłosić do szpitala, ale jak tak? Bez skierowania? Sama ogłupiałam. Jak się nie ruszy do poniedziałku to najwyżej będę do niego dzwonić.
Skierowania do porodu nie są już potrzebne
I, jak już napisała Niunia, urlop macierzyński można rozpocząć nawet dwa tygodnie przed wyznaczonym terminem porodu. Ale to też dziwacznie lekarz zrobił, bo wg mnie mógł dać Ci na jeszcze kolejny tydzień, tak byłoby najłatwiej i dla Ciebie, i dla pracodawcy.
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 12:22   #335
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
odciągacie przy myciu napletek? Wszędzie czytałam, żeby tego nie robić, jak była u mnie połozna to kazała lekko odciągać, to odciągałam, ale nie codziennie. A wczoraj byliśmy u pediatry, kobieta odciągnęła go bardzo mocno i okazało się, że ma tam dużo tej białej wydzieliny i kazała mocno odciągać i to myć. I już zgłupiałam
Mi położna nie kazała odciągać, więc nie odciągam, ale sama już nie wiem jak to ma być
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 12:38   #336
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Skierowania do porodu nie są już potrzebne
I, jak już napisała Niunia, urlop macierzyński można rozpocząć nawet dwa tygodnie przed wyznaczonym terminem porodu. Ale to też dziwacznie lekarz zrobił, bo wg mnie mógł dać Ci na jeszcze kolejny tydzień, tak byłoby najłatwiej i dla Ciebie, i dla pracodawcy.
On mi powiedział że takie są przepisy i nawet jakby mi wystawił po terminie to ZUS to jakoś inaczej przeliczy. Szkoda macierzyńskiego wykorzystywać przed urodzeniem. jak się zmęczę noszeniem brzucha to pojadę do szpitala. Pewnie w poniedziałek. Bo w sobotę ryzykownie (długi weekend).
Stary 2012-06-06, 12:51   #337
8ewus8
Zadomowienie

To ciekawe jak ja dostanę teraz zwolnienie jak pójdę 12.06
Pranie zrobiłam i mój ulubiony stanik uprałam, łaziłam po domu bez, ale musiałam jechać po pieczywo, więc stwierdziłam, że założę na chwilę ten do karmienia, zobaczę jak w nim się chodzi i powiem Wam, że tragedia, nie wiem, może na początku, jak będą piersi bolały to jakoś dam radę, ale na dłuższą metę masakra. Nienawidzę nieusztywnianych biustonoszy,czuję, że te piersi jakoś się rozłażą, bezsensu to wygląda.
Kupowała któraś może na allegro usztywniany stanik do karmienia?
Oglądałam kilka, są fajne, ale nie wiem jak z rozmiarem...
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 12:59   #338
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Witajcie
generalnie nie dam rady was nadrobic. Zrobie to po powrocie do domu. Urodzilismy Borysa Jana w poniedzialek 4 czerwca o 18.10. Dzieciak zdrowy i piekny wazyl 3430 i mierzyl 55cm. Ze mna troche gorzej bo mimo sn stracialm troche krwi i mi hemoglobina poleciala na leb i szyje,jutro sie okaze czy musze miec przetaczana krew. NIE MAM POKARMU i to mnie mega martwi a brodawy sie wklesly,ale walczymy.tzn pokarm gdzies tam jest ale trzeba rozhulac laktacje bo narazie nic nie leci. Wroce nach house to napisze wiecej. Buziaki dla wszystkich !!!
GRATKI

inwytka

dzidzia urocza

dziś pierwszy raz w nocy mały dał się mamie wyspać, padłam jak mucha i do 4:30 spałam, synuś obudził się na karmienie

dziś smoczek poszedł w ruch, wczoraj mi wisiał prawie do 23 na cycu i nie spał

teraz też coś grymasi

czytałam o odbijaniu po karmieniu piersią i wyczytałam, że gdy dziecko spokojnie ssie to nie łyka powietrza, więc nie ma potrzeby odbicia

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Pranie zrobiłam i mój ulubiony stanik uprałam, łaziłam po domu bez, ale musiałam jechać po pieczywo, więc stwierdziłam, że założę na chwilę ten do karmienia, zobaczę jak w nim się chodzi i powiem Wam, że tragedia, nie wiem, może na początku, jak będą piersi bolały to jakoś dam radę, ale na dłuższą metę masakra. Nienawidzę nieusztywnianych biustonoszy,czuję, że te piersi jakoś się rozłażą, bezsensu to wygląda.
hehe

ja jak teraz nosze takie nieusztywniane i gacie reformy to wyglądam jak stara baba, no ale niestety po urodzeniu dziecka chodzi o wygodę o nie o wygląd, poza tym dla cycka bezpieczniej, bo nie uciska kanałów, też oglądałam na stronie intymna.pl staniki do karmienia usztywniane jeden mi się mega podoba i na mój big cyc by był idealny, ale boje się że jak zamówie to rozmiar nie będzie dobry http://www.intymna.pl/p31,150,0,12,1...iustonosz-soft a tani nie jest
Stary 2012-06-06, 13:06   #339
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:

Wróciłam z wizyty u lekarza. Waga: 3400. Czyli nie tak źle. Mała wstawia się w kanał ale się jeszcze odpycha. Szyjka praktycznie zgładzona. Tylko czekać na akcję... Tylko mnie jedno zastanawia: zwolnienie mam do 9.06 czyli do terminu porodu. Następnego mi nie dał bo stwierdził że to już się będzie naliczało macierzyńskie. Wy też tak miałyście? Skierowania do szpitala mi nie dał. Powiedział tylko że jak do poniedziałku się nie ruszy to mam się zgłosić do szpitala, ale jak tak? Bez skierowania? Sama ogłupiałam. Jak się nie ruszy do poniedziałku to najwyżej będę do niego dzwonić.
Ja mam tp na 8.06, zwolnienie mam do 15 czerwca, ale powiedział ze z dniem urodzenia dziecka ono sie anuluje i zaczyna macierzynski. I ze bez sensu brac wczesniej macierzynski.

Ale jak pojdziesz do szpitala, to moze szpital Ci wystawi zwolnienie? NIe wiem jak to jest z tymi papierami.

Edytowane przez justys1358
Czas edycji: 2012-06-06 o 13:08
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:07   #340
Tacca
Zakorzenienie

Witam...

Wykończona jestem, zaraz się położę spać normalnie i do porodu nie chcę się budzić...

Zwolnienie poprawione i dostarczone, dopadły mnie dziś w pracy te sępice, których akurat nie lubię i normalnie uciekłam...

U lekarza... Hm... Studentka zbadała puls dziecku, bardzo ładny 132, lekarz zbadał szyjkę, jeszcze zamknięta, więc dziś pewnie nawet jak będą skurcze to nie urodzę. Przynajmniej nie trzeba się martwić. Pobrał mi posiew na gronkowca, zrobili morfologię. Wyniki mam odebrać za tydzień - no zobaczymy czy zdążę. Nie zrobił mi usg i w ogóle... Depresyjnie mi jakoś...
Stary 2012-06-06, 13:12   #341
fonn
Rozeznanie

Cytat:
ja bym nie kupiła bez mierzenia
nawet, jak się zgadzają wymiary to i tak może być różnie po założeniu ze względu na indywidualny kształt biustu.

i też bym nie kupiła nieusztywnianego stanika od lat noszę lekko usztywniane, w miękkich źle się czuję. Do karmienia póki co nie kupiłam wcale, mam dużo takich z odpinanymi ramiączkami, może się nadadzą - jak nie, to wiem gdzie kupić blisko domu. Poza tym obawiam się, że kupując teraz nie trafiłabym w rozmiar (biust może urosnąć troszkę po porodzie)
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:16   #342
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Nienawidzę nieusztywnianych biustonoszy,czuję, że te piersi jakoś się rozłażą, bezsensu to wygląda.
Przy karmieniu podobno nie są zalecane z usztywnieniami bo mogą powodować uciski a przez to zastoje. Chyba dla własnego dobra lepiej się troszkę pomęczyć. Kapukat kiedyś podawała link gdzie były takie biustonosze nieusztywniane ale dobrze podtrzymujące big cyc. Ja kupiłam jakieś do karmienia i jeden sportowy w pepco.

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Depresyjnie mi jakoś...
Stary 2012-06-06, 13:17   #343
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry dziś wyjątkowo późno
U mnie dalej nic się nie dzieje, żadnych skurczyków, NIC.

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez inwytka Pokaż wiadomość
Gratuluję rozpakowanym mamusiom!

My poszliśmy tylko na spacerek, a tu tyle stron do nadrobienia. Wrzucam fotki mojego zezola (nie zwracajcie uwagi na moje paznokcie i skórki na pierwszym zdjęciu, macierzyństwo pochłania mnie w tej chwili totalnie )

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Witajcie
generalnie nie dam rady was nadrobic. Zrobie to po powrocie do domu. Urodzilismy Borysa Jana w poniedzialek 4 czerwca o 18.10. Dzieciak zdrowy i piekny wazyl 3430 i mierzyl 55cm. Ze mna troche gorzej bo mimo sn stracialm troche krwi i mi hemoglobina poleciala na leb i szyje,jutro sie okaze czy musze miec przetaczana krew. NIE MAM POKARMU i to mnie mega martwi a brodawy sie wklesly,ale walczymy.tzn pokarm gdzies tam jest ale trzeba rozhulac laktacje bo narazie nic nie leci. Wroce nach house to napisze wiecej. Buziaki dla wszystkich !!!
Gratuluję i oby wszystko skończyło się dobrze

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:19   #344
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Poza tym obawiam się, że kupując teraz nie trafiłabym w rozmiar (biust może urosnąć troszkę po porodzie)
No ja właśnie kupiłam do 2 karmienia ale pewnie będą za małe jak będę karmić. Teraz mają tylko ociupinkę luzu. Najwyżej trzeba będzie zainwestować w kolejne, albo w jakieś sportowe. Ale to czas pokaże.
Stary 2012-06-06, 13:30   #345
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Przy karmieniu podobno nie są zalecane z usztywnieniami bo mogą powodować uciski a przez to zastoje. Chyba dla własnego dobra lepiej się troszkę pomęczyć. Kapukat kiedyś podawała link gdzie były takie biustonosze nieusztywniane ale dobrze podtrzymujące big cyc. Ja kupiłam jakieś do karmienia i jeden sportowy w pepco.

Mnie biust praktycznie się nie powiększył, minimalnie na początku ciąży jedynie. Kupiłam 2 do karmienia, takie lepsze trochę i to nawet nie to, że one nie podtrzymują, bo nie mam wielkiego biustu, tylko poprostu beznadziejnie to wygląda.
Na początek, kiedy piersi przy karmieniu bolą to może i dobre są takie, bo dodatkowo nie uciskają, ale potem nie wyobrażam sobie w takich wychodzić poza dom.
U mnie w mieście nie spotkałam usztywnianych, na allegro są firmy alles, ale własnie boję się, że nie wceluje z rozmiarem, bo wiadomo jak to jest.
Najwyżej potem będe nosić te sprzed ciąży z odpinanymi ramiączkami, dopóki gdzieś dalej się nie wyrwę i nie kupię.
Stary 2012-06-06, 13:33   #346
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
No ja właśnie kupiłam do 2 karmienia ale pewnie będą za małe jak będę karmić. Teraz mają tylko ociupinkę luzu. Najwyżej trzeba będzie zainwestować w kolejne, albo w jakieś sportowe. Ale to czas pokaże.
z doświadczenia powiem, tak też kupiłam stanik do karmienia miałam ciut luzu, po napływie pokarmu stał się o dwa rozmiary za mały, musiałam powycinać środki, żeby móc je jakoś nosić, fakt jest, że musze kupić jakiś inne lepszy. Kupiłam 3 staniki i żaden z nich już nie pasuje
Stary 2012-06-06, 13:42   #347
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
U lekarza... Hm... Studentka zbadała puls dziecku, bardzo ładny 132, lekarz zbadał szyjkę, jeszcze zamknięta, więc dziś pewnie nawet jak będą skurcze to nie urodzę. Przynajmniej nie trzeba się martwić. Pobrał mi posiew na gronkowca, zrobili morfologię. Wyniki mam odebrać za tydzień - no zobaczymy czy zdążę. Nie zrobił mi usg i w ogóle... Depresyjnie mi jakoś...
mi się udało idealnie odebrać wynik. w dzień kiedy rozpoczął się poród hihi

wróciłyśmy ze spaceru. idę piec babkę, bo jutro mamy gości.

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

co do staników, to ja póki co chodzę w sportowym, w którym chodziłam w ciąży. czekam na paczkę ze stanikami. ciekawe jakie będą

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:45   #348
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
mi się udało idealnie odebrać wynik. w dzień kiedy rozpoczął się poród hihi

wróciłyśmy ze spaceru. idę piec babkę, bo jutro mamy gości.

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

co do staników, to ja póki co chodzę w sportowym, w którym chodziłam w ciąży. czekam na paczkę ze stanikami. ciekawe jakie będą
To daj znać jak Ci przyjdą, jakie zamówiłaś?

A czemu robiłyście badanie na gronkowca? na niego też trzeba robić?
Stary 2012-06-06, 13:52   #349
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Ja kupiłam na allegro Kostara(niby można wymienić jak by był nie dobry- pytałam sprzedawcy) rozmiar65E wymierzyłam się i tak mi wyszło, jest własnie usztywniany. Mam już taki triumph'a miękki więc będę miała i taki i taki, jeszcze na jakiś męża by się przydało naciągnąć Jak przyjdzie to dam znać jak się nosi
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...369334689.html

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:

To prawda, ja tam nawet wolę nie usztywniany i czasami wietrzę cyc bo Nie znoszę jak mnie coś uciska Jeszcze sobie chyba kupię taki miękki ale z fiszbinami, może to było by dobre rozwiązanie dla 8ewus8 Ja myślę, że przyda się i miękki i usztywniany, np na jakieś wyjście?
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:52   #350
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Ja kupiłam na allegro Kostara(niby można wymienić jak by był nie dobry- pytałam sprzedawcy) rozmiar65E wymierzyłam się i tak mi wyszło, jest własnie usztywniany. Mam już taki triumph'a miękki więc będę miała i taki i taki, jeszcze na jakiś męża by się przydało naciągnąć Jak przyjdzie to dam znać jak się nosi
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...369334689.html
oki to czekam na opinię jak już przyjdzie. Też mam triumpha, ale średnio mi się podoba.
Stary 2012-06-06, 13:54   #351
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie biust praktycznie się nie powiększył, minimalnie na początku ciąży jedynie. Kupiłam 2 do karmienia, takie lepsze trochę i to nawet nie to, że one nie podtrzymują, bo nie mam wielkiego biustu, tylko poprostu beznadziejnie to wygląda.
Na początek, kiedy piersi przy karmieniu bolą to może i dobre są takie, bo dodatkowo nie uciskają, ale potem nie wyobrażam sobie w takich wychodzić poza dom.
U mnie w mieście nie spotkałam usztywnianych, na allegro są firmy alles, ale własnie boję się, że nie wceluje z rozmiarem, bo wiadomo jak to jest.
Najwyżej potem będe nosić te sprzed ciąży z odpinanymi ramiączkami, dopóki gdzieś dalej się nie wyrwę i nie kupię.
Uwierz mi (albo nie ), że takie cyce napompowane mlekiem aż się proszą o dobre podtrzymania. Dla mnie nie ma nic gorszego niż zdjęcie biustonosza wieczorem przed kąpielą i karmieniem Maćka. Ważą tonę i ociekają pokarmem, aż proszą się żeby je dobrze trzymać.
I niekoniecznie trzeba od razu usztywniany biustonosz, wystarczy taki na fiszbinach.
Mnie się niedobrze robi jak widzę kobietę w staniku gdzie piersi ma pod pachami. Ale każdy nosi to co lubi

Podpisano - matka karmiąca, która nie znalazła biustonosza do karmienia, w związku z czym nosząca zwykłe staniki

Alles są o kant dupy potłuc.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:55   #352
aga_bre
Rozeznanie

Jestem wdtrętną matką. Głodziłam dziecko. Dzisiaj zrobiłam test na cyce. Po karmieniu z obu nabrzmiałych cycoli, Mikołaj dopchał się jeszcze 50ml mieszanki. Nawet mu się nie ulało. Jestem okrutną matką. Koniec z walką o cyca kosztem dziecka - to moje postanowienie. A w ogóle to byliśmy dzisaij z Mikołaj na godzinnym spacerze.
Stary 2012-06-06, 13:59   #353
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
heh ja wszystkie staniki musiałam wymienić już na początku ciąży, bardzo mi urosły cycuchy... Też się zastanawiałam nad tymi Alles ale w końcu kupiłam kostara

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
oki to czekam na opinię jak już przyjdzie. Też mam triumpha, ale średnio mi się podoba.
Nie jest taki zły, nawet ma koronki Pani w sklepie mówiła że to ten z najnowszej kolekcji, bo te z tej poprzedniej to faktycznie były takie totalnie nie ozdobione-takie proste jak te z tesco
Stary 2012-06-06, 13:59   #354
Freya_85
Raczkowanie

Cytat:
To daj znać jak Ci przyjdą, jakie zamówiłaś?

A czemu robiłyście badanie na gronkowca? na niego też trzeba robić?
Tobie gin nie kazał robić? Jest to standardowe badanie, które powinno się zrobić między 35 a 37 tc. Jak nie masz, to pewnie po porodzie dziecko dostatnie automatycznie jakieśtam lekarstwo.
Stary 2012-06-06, 14:01   #355
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
nie mamy już kikutka dalej mamy czyścić to co zostało.
następna wizyta położnej... przy następnym dziecku

chciałam iść na spacer, ale mała śpi. nie chcę jej budzić.

miało być ładniej dzisiaj, póki co jest dalej pochmurno
Czym czyściłaś kikut i w jaki sposób? Czy go lekko odginałaś czy tylko po wierzchu czyściłaś, bo u nas jeszcze się trzyma i nie wiem co z nim zrobić

Cytat:
Już pisałam ostatnio, że my odciągamy delikatnie i czyścimy z tej białej wydzieliny,mocno go odciągać się boję.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 14:03   #356
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Tobie gin nie kazał robić? Jest to standardowe badanie, które powinno się zrobić między 35 a 37 tc. Jak nie masz, to pewnie po porodzie dziecko dostatnie automatycznie jakieśtam lekarstwo.
Standardowo bada się na paciorkowca- czyli GBS. (Streptococcus Grupy B.)
Stary 2012-06-06, 14:05   #357
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Uwierz mi (albo nie ), że takie cyce napompowane mlekiem aż się proszą o dobre podtrzymania. Dla mnie nie ma nic gorszego niż zdjęcie biustonosza wieczorem przed kąpielą i karmieniem Maćka. Ważą tonę i ociekają pokarmem, aż proszą się żeby je dobrze trzymać.
I niekoniecznie trzeba od razu usztywniany biustonosz, wystarczy taki na fiszbinach.
Mnie się niedobrze robi jak widzę kobietę w staniku gdzie piersi ma pod pachami. Ale każdy nosi to co lubi

Podpisano - matka karmiąca, która nie znalazła biustonosza do karmienia, w związku z czym nosząca zwykłe staniki

Alles są o kant dupy potłuc.
Ja już jakiś czas temu miałam siarę i to tak całkiem sporo, więc mniej więcej jestem w stanie sobie wyobrazić Bardzo ciężkie i obolałe... teraz po luteinie jakoś mi zanikła;/ Mam nadzieję, że wróci,..
Stary 2012-06-06, 14:05   #358
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Zlecil mi, ale na paciorkowca, o gronkowcu nic nie mówił a i ja nie słyszałam.

Co do triumpa to ja chciałam bez koronek, bo normalnie też kupuję zawsze gładkie, ale nie przekonam się do nieusztywnianych, nie ma bata.
Stary 2012-06-06, 14:09   #359
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Ja też chyba nie miałam takiego badania, nie przypominam sobie;/ Miałam tylko 3 razy na odczyn coombsa ten na konflikt(bo mam grupę 0Rh(-)a mąż (+))
Stary 2012-06-06, 14:10   #360
Freya_85
Raczkowanie

Cytat:
Ano, faktycznie, pomyliło mi się
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości