Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-06, 14:11   #361
sailormaary
Zadomowienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Zlecil mi, ale na paciorkowca, o gronkowcu nic nie mówił a i ja nie słyszałam.

Co do triumpa to ja chciałam bez koronek, bo normalnie też kupuję zawsze gładkie, ale nie przekonam się do nieusztywnianych, nie ma bata.
co kto woli, tylko z kolei ja sobie nie wyobrażam zasnąć w staniku więc chociaż taki nie usztywniany sobie kupiłam, żeby mi było wygodniej, bo przecież do czegoś będę musiała wkładać wkładki laktacyjne Wiem bo jak miałam siarę to potrafiłam ostro zalać łóżko dlatego już się zabezpieczam))
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 14:13   #362
_agata
Zakorzenienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Czym czyściłaś kikut i w jaki sposób? Czy go lekko odginałaś czy tylko po wierzchu czyściłaś, bo u nas jeszcze się trzyma i nie wiem co z nim zrobić

Już pisałam ostatnio, że my odciągamy delikatnie i czyścimy z tej białej wydzieliny,mocno go odciągać się boję.
Jeśli mogę to napiszę jak z kikutem robiliśmy bo u nas był strasznie gruby i 2 tygodnie się trzymał
Gazik solidnie nasączałam spirytusem (2 części spirytu, 1 część wody) i takim mokrym kręciłam dookoła. Dodatkowo w ty zagłębieniu dookoła kikuta czyściłam patyczkami higienicznymi też zmoczonymi spirytusem. Po tym wszystkim skórę dookoła pępka przemywałam wodą, bo zawsze trochę tego spirytusu się rozleje na boki, i smarowałam oliwką.

Co do odciągania... jak widać są dwie szkoły... odciągać albo nie odciągać...

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Ja już jakiś czas temu miałam siarę i to tak całkiem sporo, więc mniej więcej jestem w stanie sobie wyobrazić Bardzo ciężkie i obolałe... teraz po luteinie jakoś mi zanikła;/ Mam nadzieję, że wróci,..
Myślę, że będą jakieś 10 razy cięższe

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 14:14   #363
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

A wiecie ze moj gin nie zlecił mi badania na GBS, sama sobie zrobiłam. Jesli kiedys bede w ciazy po raz drugi na pewno do niego nie bede chodzic.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 14:19   #364
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
odciągać czy nie odciągać...oto jest pytanie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
A wiecie ze moj gin nie zlecił mi badania na GBS, sama sobie zrobiłam. Jesli kiedys bede w ciazy po raz drugi na pewno do niego nie bede chodzic.
niektórzy nie zlecają i przez to trzeba brać kroplówkę przed porodem. Nie wiem tylko jak to wygląda wówczas gdy przyjeżdża się z bólami. Moja szwagierka miała 5 kroplówek na paciorkowca! ile to czasu schodzi (nie wiem czy to realne zeby tak dużo?)

agata, a w szpitalu jaki stanik miałaś? normalny nosiłaś z odpinanymi ramiączkami?

Edytowane przez 8ewus8
Czas edycji: 2012-06-06 o 14:21
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 14:21   #365
_agata
Zakorzenienie

Nażarłam się makaronu z truskawkami , idę poodkurzać póki potwór śpi

o
Stary 2012-06-06, 14:21   #366
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Czym czyściłaś kikut i w jaki sposób? Czy go lekko odginałaś czy tylko po wierzchu czyściłaś, bo u nas jeszcze się trzyma i nie wiem co z nim zrobić

Już pisałam ostatnio, że my odciągamy delikatnie i czyścimy z tej białej wydzieliny,mocno go odciągać się boję.
czyściłam patyczkiem higienicznym wokół kikutka, lekko go odginając by móc wyczyścić. i spryskiwałam octeniseptem.

teraz też mamy czyścić tak pępuszek...

wsadziłam babkę do piekarnika.

heh... ja to jestem udana. wyciągnęłam nowy worek na śmieci, wrzuciłam kilka papierków, worek zawinęłam i chciałam do lodówki go wsadzić

mała śpi na balkonie. a ja wracam do sprzątania. muszę ogarnąć kuchnię po tej babce :P

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 14:21   #367
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
odciągać czy nie odciągać...oto jest pytanie

niektórzy nie zlecają i przez to trzeba brać kroplówkę przed porodem. Nie wiem tylko jak to wygląda wówczas gdy przyjeżdża się z bólami. Moja szwagierka miała 5 kroplówek na paciorkowca! ile to czasu schodzi (nie wiem czy to realne zeby tak dużo?)
Nie strasz ... choć i tak oni chyba założą mi wenflon...
Stary 2012-06-06, 14:22   #368
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

30 zł zapłaciłam, ale mam spokoj, wynik ujemny wiec nie ma co sie bac

Własnie czytam o cc jak to wyglada Powoli trace nadzieje, ze sie samo zacznie...
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 14:25   #369
niunia32
Zakorzenienie

co do staników to kupiłam takie:
http://allegro.pl/85d-bialy-1szt-biu...347999275.html

zobaczymy jakie będą jak przyjdą. najwyżej pójdą w śmietnik

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
a chciałam kupić dzisiaj truskawki...

co do GBS to mój lekarz sobie w 38tc przypomniał, ale zdążyłam
dziewczyna, która urodziła ze mną i na sali ze mną leżała dostawała antybiotyk, bo lekarz jej nie zlecił badań. nic nie wspomniał.

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-06, 14:28   #370
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Na mnie nie było takich staników bo one od 75 obwodu się zaczynają,,,
Ja własnie jem truskawki z działkiBez porównania z tymi kupnymi
Stary 2012-06-06, 14:30   #371
8ewus8
Zadomowienie

Ja niestety mam paciorkowca, więc i tak mnie czeka podawanie kroplówki

niunia32 nieusztywniane...te mnie nie interesują
Stary 2012-06-06, 14:41   #372
libretka
Raczkowanie

Cześć mamusie i te w dwupaku

Cytat:
Ja niestety mam paciorkowca, więc i tak mnie czeka podawanie kroplówki

niunia32 nieusztywniane...te mnie nie interesują
na paciorkowca nie podają żadnej kroplówki, dostaje się dożylnie antybiotyk, miałam GBSa +, leżałam od środy w szpitalu, a urodziłam w piątek, dostawałam co 12 godzin antybiotyk dożylnie. Żadnej kroplówki.
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 14:43   #373
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:

Daj znać czy mały miał sensacje po nich, bo ja bym też z chęcią zeżarła.
Stary 2012-06-06, 14:46   #374
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Alles są o kant dupy potłuc.

Cytat:
heh... ja to jestem udana. wyciągnęłam nowy worek na śmieci, wrzuciłam kilka papierków, worek zawinęłam i chciałam do lodówki go wsadzić
No to mnie pobiłaś bo ja tylko wtedy to mleko otwarte włożyłam do szafki gdzie mam zamkniete

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Też miałam dziś smaka na truskawki...ale na ulicy kartą płacić się nie da

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Co to znaczy "WIELKOŚĆ MISECZKI 103-105 CM" ...tak jest na tej aukcji.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 14:47   #375
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Cześć mamusie i te w dwupaku

na paciorkowca nie podają żadnej kroplówki, dostaje się dożylnie antybiotyk, miałam GBSa +, leżałam od środy w szpitalu, a urodziłam w piątek, dostawałam co 12 godzin antybiotyk dożylnie. Żadnej kroplówki.
no to może u nas jest inaczej, bo na 100% mówiła, że dostawała kroplówki, z racji, ze też mam paciorkowca czytałam w necie, na różnych forach o tym i też dziewczyny piszą o kroplówkach. Chociażby pierwszy lepszy wpis:
" ja np mialam paciorkowca z grupy B ( znaczy jestem nosicielem ). Problem pojawia sie dopiero przy porodzie, jesli jestes nosicielem to dostajesz kroplowke z anytbiotykiem co 4 godziny. Paciorkowiec jest bezpieczny i dla ciezarnej i dla dziecka do momentu porodu. Dziecko przechodzac przez drogi rodne moze sie zarazic a ze nie ma wyksztalconego ukladu immunologicznego to paciorkowiec moze byc dla noworodka smiertelny. Stad ta kroplowka badz antybiotyk dla noworodka od razu po urodzeniu"
Stary 2012-06-06, 14:51   #376
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Mnie już dziś nie będzie. Idziemy do szwagierki na urodziny. Miłego popołudnia i do jutra

Ps. obżarłam się gołąbkami okrutnie

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 15:04   #377
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość

chyba im o obwód w biuście chodziło..

Cytat:
no to może u nas jest inaczej, bo na 100% mówiła, że dostawała kroplówki, z racji, ze też mam paciorkowca czytałam w necie, na różnych forach o tym i też dziewczyny piszą o kroplówkach. Chociażby pierwszy lepszy wpis:
" ja np mialam paciorkowca z grupy B ( znaczy jestem nosicielem ). Problem pojawia sie dopiero przy porodzie, jesli jestes nosicielem to dostajesz kroplowke z anytbiotykiem co 4 godziny. Paciorkowiec jest bezpieczny i dla ciezarnej i dla dziecka do momentu porodu. Dziecko przechodzac przez drogi rodne moze sie zarazic a ze nie ma wyksztalconego ukladu immunologicznego to paciorkowiec moze byc dla noworodka smiertelny. Stad ta kroplowka badz antybiotyk dla noworodka od razu po urodzeniu"
nie wiem jak to wyglądało u mnie w szpitalu w czasie porodu, ale po wiem, że dziewczyna dostawała dożylnie antybiotyk..

a mnie się o GBS zapytali dopiero w środę (we wtorek urodziłam) i to pediatra.
na IP nie chcieli, w karcie ciąży nie było wpisane, bo byłam przed wizytą. i nic nie dostałam.

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Mnie już dziś nie będzie. Idziemy do szwagierki na urodziny. Miłego popołudnia i do jutra

Ps. obżarłam się gołąbkami okrutnie
baw się dobrze.

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-06, 15:06   #378
8ewus8
Zadomowienie

hmm, po porodzie to nie wiem po co jej dali, bo przecież istotne jest żeby dostać przed porodem i nie zarazić dziecka.
Wolałabym nie mieć tego paciorkowca to przynajmniej byłby jeden problem mniej :/
Stary 2012-06-06, 15:14   #379
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już w poniedziałek na próbę jadłam kilka, i wczoraj Nic mu nie jest, więc jem. Co prawda nie tyle ile bym chciała, ale zawsze coś

Cytat:

Obwód w biuście

Dziewczyny, w Rossmannie od 8 czerwca będzie obowiązywała nowa gazetka z ofertami jedno- i dwudniowymi, czyli każdego dnia i w każdy weekend będzie po 8 produktów w bardzo atrakcyjnych cenach. Gazetka była dziś dołożona do Tele Tygodnia, a dla zalogowanych na Wizażu jest widoczna od tego postu

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post34464865

o
Stary 2012-06-06, 15:14   #380
inwytka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
ja bym nie kupiła bez mierzenia
nawet, jak się zgadzają wymiary to i tak może być różnie po założeniu ze względu na indywidualny kształt biustu.

i też bym nie kupiła nieusztywnianego stanika od lat noszę lekko usztywniane, w miękkich źle się czuję. Do karmienia póki co nie kupiłam wcale, mam dużo takich z odpinanymi ramiączkami, może się nadadzą - jak nie, to wiem gdzie kupić blisko domu. Poza tym obawiam się, że kupując teraz nie trafiłabym w rozmiar (biust może urosnąć troszkę po porodzie)
Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Przy karmieniu podobno nie są zalecane z usztywnieniami bo mogą powodować uciski a przez to zastoje. Chyba dla własnego dobra lepiej się troszkę pomęczyć. Kapukat kiedyś podawała link gdzie były takie biustonosze nieusztywniane ale dobrze podtrzymujące big cyc. Ja kupiłam jakieś do karmienia i jeden sportowy w pepco.

ja sobie kupiłam canpolu 2 staniki do karmienia i nie przewidziałam, że cyce mi trochę urosną po porodzie. A poza tym miesiąc po nadal strasznie bolą mnie cycochy, więc nie jestem w stanie ich nosić na szczęście dałam za nie w sumie 20zł w jakiejś promocji w tesco, więc nie jest mi żal
a teraz jedyny stanik jaki jestem w stanie założyć, to ten sportowy z pepco

Cytat:
Jestem wdtrętną matką. Głodziłam dziecko. Dzisiaj zrobiłam test na cyce. Po karmieniu z obu nabrzmiałych cycoli, Mikołaj dopchał się jeszcze 50ml mieszanki. Nawet mu się nie ulało. Jestem okrutną matką. Koniec z walką o cyca kosztem dziecka - to moje postanowienie. A w ogóle to byliśmy dzisaij z Mikołaj na godzinnym spacerze.
Ja się zastanawiam, czy moje dziecko to taki żarłok, czy ja mam tak mało pokarmu. Karmiłam cycem pół godziny, aż jej leciało mleko po brodzie, ale wypiła jeszcze 50 ml z butelki

Cytat:
Cytat:
Jeśli mogę to napiszę jak z kikutem robiliśmy bo u nas był strasznie gruby i 2 tygodnie się trzymał
Gazik solidnie nasączałam spirytusem (2 części spirytu, 1 część wody) i takim mokrym kręciłam dookoła. Dodatkowo w ty zagłębieniu dookoła kikuta czyściłam patyczkami higienicznymi też zmoczonymi spirytusem. Po tym wszystkim skórę dookoła pępka przemywałam wodą, bo zawsze trochę tego spirytusu się rozleje na boki, i smarowałam oliwką.
ja używałam octeniseptu i 3 tygodnie się trzymał. Dodatkowo źle się oderwał i mamy ziarninujący się pępek czy coś takiego, więc spiryt będzie chyba lepszy w takich proporcjach jak podała agata

Mała dziś coś rozdrażniona jest. Ledwo co wyszłyśmy na spacer - ona w ryk. Dobrze, że w parku koszą trawę. Pojeździłam wózem wokół kosiarek i się uspokoiła. Panowie od koszenia stukali się w głowę
Co i tak nie zmienia faktu, że po godzinie wracałam na syrenie
No i w malutkim parku zobaczyłam jeszcze trzy takie same wózki jak ja mam ale i tak nie żałuję, bo błogosławię osobę, która wymyśliła skrętne kółka. Przynajmniej nie mam problemu z zakupami w małych, ciasnych sklepikach osiedlowych

A ta znowu ryczy....a miałam gotować kalafiorową

Zuzka
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 15:18   #381
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!
Wróciłam z wizyty u lekarza. Waga: 3400. Czyli nie tak źle. Mała wstawia się w kanał ale się jeszcze odpycha. Szyjka praktycznie zgładzona. Tylko czekać na akcję... Tylko mnie jedno zastanawia: zwolnienie mam do 9.06 czyli do terminu porodu. Następnego mi nie dał bo stwierdził że to już się będzie naliczało macierzyńskie. Wy też tak miałyście? Skierowania do szpitala mi nie dał. Powiedział tylko że jak do poniedziałku się nie ruszy to mam się zgłosić do szpitala, ale jak tak? Bez skierowania? Sama ogłupiałam. Jak się nie ruszy do poniedziałku to najwyżej będę do niego dzwonić.
Lady moja córa też w tych okolicach ma wagę...dokładniej 3300g

właśnie wróciłam od lekarza szyjka mięciutka, nie wiem czy już bardzo krótka czy co z nią jest, ale lekarka mówiła, że dziecko już się mocno naszykowało na wyjście

ja dostałam zwolnienie do 22.06 mimo, że termin mam na 16.06 - sama wynegocjowałam branie macierzyńskiego przed porodem i po skończeniu zwolnienia a nieurodzeniu dziecka jest bez sensu.

z zaleceń to 16.06 mam się zgłosić do szpitala gdybym wcześniej nie urodziła,
przy twardnieniach brzucha częściej niż co pół godziny - KTG w szpitalu,
tak samo jak nie będę czuła po posiłkach min 10 ruchów w ciągu godziny - też szpital i ktg - mają obowiązek przyjąć i zbadać.
Oj trzeba się sprężać

zamiast obiadu jem lody... specjalnie p-o nie do tesco pojechałam a przy okazji za całe 10zł kupiłam dwa staniki bawełniane do karmienia
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 15:30   #382
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
Lady moja córa też w tych okolicach ma wagę...dokładniej 3300g

właśnie wróciłam od lekarza szyjka mięciutka, nie wiem czy już bardzo krótka czy co z nią jest, ale lekarka mówiła, że dziecko już się mocno naszykowało na wyjście

ja dostałam zwolnienie do 22.06 mimo, że termin mam na 16.06 - sama wynegocjowałam branie macierzyńskiego przed porodem i po skończeniu zwolnienia a nieurodzeniu dziecka jest bez sensu.

z zaleceń to 16.06 mam się zgłosić do szpitala gdybym wcześniej nie urodziła,
przy twardnieniach brzucha częściej niż co pół godziny - KTG w szpitalu,
tak samo jak nie będę czuła po posiłkach min 10 ruchów w ciągu godziny - też szpital i ktg - mają obowiązek przyjąć i zbadać.
Oj trzeba się sprężać

zamiast obiadu jem lody... specjalnie p-o nie do tesco pojechałam a przy okazji za całe 10zł kupiłam dwa staniki bawełniane do karmienia
Ja też dzisiaj idę do gina na kontrolę i mam wrażenie, że u mnie też już się chce wypychać Zobaczymy co powie
Stary 2012-06-06, 16:22   #383
onething
Zadomowienie

Cytat:

Myślę, że będą jakieś 10 razy cięższe
Cytat:
czyściłam patyczkiem higienicznym wokół kikutka, lekko go odginając by móc wyczyścić. i spryskiwałam octeniseptem.

teraz też mamy czyścić tak pępuszek...

wsadziłam babkę do piekarnika.

mała śpi na balkonie. a ja wracam do sprzątania. muszę ogarnąć kuchnię po tej babce :P
Ja się boje odginać ten kikut właśnie i smaruję tylko w ogół niego i nie wiem czy ma to sens. Jak próbowałam go odgiąć to on tak się leciutko trzymał i bałam się że go oderwę i nawet tam nie ma miejsca żeby do środka patyczek wsadzić Cholera, albo ja tego nie czaje albo mój mały ma jakiś ciasny ten pępek i kikut
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 16:25   #384
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

co do GBS to mój lekarz sobie w 38tc przypomniał, ale zdążyłam
dziewczyna, która urodziła ze mną i na sali ze mną leżała dostawała antybiotyk, bo lekarz jej nie zlecił badań. nic nie wspomniał.
te staniki od biedy moga byc ale w ogóle nie podtrzymuja sporego biustuja mam F i ten stanik moich cyców nie ogarnia.

Laski byłam w szpitalu,zrobili mi usg cyców,pobrali krew na badania i ogłaszam wszem i wobec ze wróciłam z całą piersią bo nie mam ropieniai tego chirurga tu u mnie mam ochote ubićMoje Crp wynosi 73Norma jest poniżej 10.dostałam antybiotyk na kolejny tydzień,bo tego mam za mało,ketonal,jakieś okłady mam robić.powinno przejść.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Edytowane przez anulka4771
Czas edycji: 2012-06-06 o 16:30
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 16:27   #385
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
Może ruszy jeszcze do poniedziałku. Ja jutro mam wizytę ciekawe co mi powie
mam nadzieje ...

trzymam kciuki

Cytat:
Hej!

za pępek

Wróciłam z wizyty u lekarza. Waga: 3400. Czyli nie tak źle. Mała wstawia się w kanał ale się jeszcze odpycha. Szyjka praktycznie zgładzona. Tylko czekać na akcję... Tylko mnie jedno zastanawia: zwolnienie mam do 9.06 czyli do terminu porodu. Następnego mi nie dał bo stwierdził że to już się będzie naliczało macierzyńskie. Wy też tak miałyście? Skierowania do szpitala mi nie dał. Powiedział tylko że jak do poniedziałku się nie ruszy to mam się zgłosić do szpitala, ale jak tak? Bez skierowania? Sama ogłupiałam. Jak się nie ruszy do poniedziałku to najwyżej będę do niego dzwonić.
gratki za udana wizyte

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
U lekarza... Hm... Studentka zbadała puls dziecku, bardzo ładny 132, lekarz zbadał szyjkę, jeszcze zamknięta, więc dziś pewnie nawet jak będą skurcze to nie urodzę. Przynajmniej nie trzeba się martwić. Pobrał mi posiew na gronkowca, zrobili morfologię. Wyniki mam odebrać za tydzień - no zobaczymy czy zdążę. Nie zrobił mi usg i w ogóle... Depresyjnie mi jakoś...
przytulam

Cytat:
Jestem wdtrętną matką. Głodziłam dziecko. Dzisiaj zrobiłam test na cyce. Po karmieniu z obu nabrzmiałych cycoli, Mikołaj dopchał się jeszcze 50ml mieszanki. Nawet mu się nie ulało. Jestem okrutną matką. Koniec z walką o cyca kosztem dziecka - to moje postanowienie. A w ogóle to byliśmy dzisaij z Mikołaj na godzinnym spacerze.
nawet tak nie mow

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Ja też dzisiaj idę do gina na kontrolę i mam wrażenie, że u mnie też już się chce wypychać Zobaczymy co powie
trzymam kciuki

Dziewczyny wczoraj mowie do meza ze przytulanki moga przyspieszyc porod on taki ucieszony a po chwili mowi ... " ale przeciez Dominik ma tak nisko glowke juz" A ja " No to najwyzej postukasz go po czole " A maz taki oburzony " Tak jasne i syn mu sie urodzi z jakims znamieniem na czole " No i na tym temat sie skonczyl

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 16:29   #386
izotropia
Rozeznanie

Witam starałam się Was nadrobić, ale jestem chyba już 2-gi wątek w połowie i nie dam rady... zostało mi na bieżąco czytać w miarę posiadania siły i pisać nadal jestem w dwupaku - nie wiem czy się cieszyć, bo nogi puchną i bolą położna zaleciła mi mniej pić :conf used: nie słucham bo się odwodnię w pochwie mnie kuje i boli okropnie gdy wstaję z łóżka/fotela ale to wina dzidziola bo główkę ma nisko i napiera strasznie... skurczy jakichkolwiek brak, albo ja nie wiem że je mam mały się wypina, rozpycha chyba mi przez skórę wyjdzie, często ma czkawki albo tak mi się zdaje, ułożony jest genialnie do porodu. dziś na usg dowiedziałam się, że waży ok 3100g i mam okropnie paniczny lęk przed porodem a to już/dopiero 36/37 tc nie wiem gdzie chcę rodzić mój lekarz w moim tp ma urlop więc chciałabym w ciągu 2 tyg urodzić.. ale trochę wcześnie Torba nie spakowana -niby dla siebie rzeczy już mam ale nic dla dziecka nie kupione, moi rodzice zamówili nam wózek ubranka dostanę w spadku takie, że aż żal patrzeć i chyba dziecka w większość nie ubiorę bo jest brzydka/zużyta/sprana. Łóżeczko miała nam dać siostra tż ale okazało się, ze odzwyczaja 2 letnią córkę od spania z nimi i chyba w łóżeczko ja kładzie - no ok, inna siostra nadal wiem, że korzysta z łóżeczka a innej się połamało bo dzieci w nim skakały - no ok, nawet mnie to cieszy bo wolę nowe kupić i wiedzieć, że mamy własne a nie pożyczone... zresztą to wydatek ok 200zł + ok 90zł materac, oni mi tam wszystko chcą wcisnąć co im zostało po dzieciach. nawet laktator ze starą datą ważności, a ja już wolę kupić jakiś za 20-40zł i mieć nówkę nie śmiganą... i tak rozbrajają mnie różowe śpiochy dla synka... ich niedoczekanie aż je założymy ja to chyba to co mi tż od nich przywiezie oglądnę i oddam co mi się nie spodoba ja nawet nie mam gdzie tego chomikować... na szczęście torba taka niezbyt wielka podróżna im się uskładała tylko a że będzie lato to dziecko mi nie zamarznie nawet jakbym nic nie wybrała z tej torby w następnym tygodniu jak się nie rozsypię planujemy większe zakupy dla maluszka a jak ja nie dam rady to mam przygotować listę zakupów... więc ją tworzę.. ale mam z tym mały problem... uuu ale się rozpisałam
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 17:14   #387
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
te staniki od biedy moga byc ale w ogóle nie podtrzymuja sporego biustuja mam F i ten stanik moich cyców nie ogarnia.

Laski byłam w szpitalu,zrobili mi usg cyców,pobrali krew na badania i ogłaszam wszem i wobec ze wróciłam z całą piersią bo nie mam ropieniai tego chirurga tu u mnie mam ochote ubićMoje Crp wynosi 73Norma jest poniżej 10.dostałam antybiotyk na kolejny tydzień,bo tego mam za mało,ketonal,jakieś okłady mam robić.powinno przejść.

No suuuuper!
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 17:17   #388
begie13
Zadomowienie

Witam się w nowym wątku
super tytuł

za chiny ludowe nie nadrobię Was

benka99 (Bernadeta, 22 l.).....................( tp.22.05.) ur. 31.05.2012 Maksymilian, 3850g, 58cm. sn
sweetjoy......................... ......................... ...(tp............) ur. 01.06.2012
Gaabbi (Gabi, 30l.).................... ................(.tp 18.06.)ur.03.06.2012 Hania,3090g,53cm,sn
justysd (Justyna, 29l.).................... ..........(tp 07.06.)ur.03.06.2012 Kornelia,2670g,50cm,sn
karozka (Karolina, 22 l.).............(tp 28.05)ur.02.06.2012,Leon, 3550g,58cm,sn
doris888 (Dorota, 25 l.)...............(tp 25.05) ur.31.05.2012, Agata,3840g,57cm,sn
Maloka (Mariola, 29l.).................... ............(tp 18.06)ur.4.06.2012,Michal ina i Alicja

Kochane ! Serdecznie gratuluję z całego serca!!

sweetjoy widzę, że urodziłyśmy tego samego dnia

jeśli chodzi o mnie nie ogarniam tego wszystkiego a przede wszystkim karmienia dla mnie to czarna magia...
jak tylko myślę o porodzie i jak Antosia ze mnie wyskoczyła i położyli mi ją na brzuchu to ryczę jak bóbr... cały czas nachodzą mnie płacze...
ogólnie jestem słaba, straciłam dużo krwi, hemoglobina wyszła mi coś ok 7...
szwy ciągną jak cholera...mam strasznie obrzęknięte krocze, żylak na żylaku, wielkie szycie i jakiś wielgaśny siniak od strony nacięcia..

mam nadzieję, że uda mi się czasem do Was zajrzeć i że powoli opanujemy sytuację w domu, postaram się też opisać poród i wstawić zdjęcie malutkiej...

Tośka non stop na cycu... ale jakoś specjalnie się nie najada i i tak musimy dokarmiać... nie chcę, żeby tak wiecznie było brodawki bolą niemiłosiernie... gdy mała się drze to nie wiem co robić

dziś była położna, najważniejsze, że z małą wszystko ok,

czy Wasze dzieciątka tylko jedzą a potem śpią, czy są momenty, że leżą i kwęczą i niewiadomo o co chodzi? co wtedy robicie?

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

acha i odpadł nam dzisiaj kikut, w 5 dobie

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 17:21   #389
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

hej. Jakoś nie mam czasu ostatnio

co do pępka ja psik octaniseptem i dookoła patyczkiem odpadł przed koncem 2 tygodnia i też smarowałam brzuszek jak _agata linomagiem bądź oliwką bo octanispet wysuszał

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 18:01   #390
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość

super wieści cycuś ocalony
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości