Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź 2011! - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł
Tuptać zaczynamy i siniaczki nabijamy-mamunty wrzesniowo=pazdziernikowe 2011 2 7,14%
Maluchy pierwsze roczki świętują i coraz więcej łobuzują 1 3,57%
Jescze tylko jeden kroczek i za chwile bedzie roczek 14 50,00%
Świeczki na torty kupujemy, bo za chwilę roczki świętujemy 2 7,14%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek 4 14,29%
Mamy wrześniowo październikowe 2011 5 17,86%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-06, 15:39   #451
martunia_199
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Moja kumpela kupila nawet szczeniaczka uczniaczka za 2 funty i mase innych zabawek i postanowila tym handlowac w PL

za piekna nocke.... oby takich wiecej

u nas kroluja kaczuszki z kapieli ....

No to kochana czas najwzyszy cos z tym zrobic

Heeejjjjj

Ja juz po porannej kawie. Pobudka byla o 7.30 ale sie wyspalysmy nawet. Teraz ja popijam herbatke a mala spi
Pozniej planujemy spacer i jakies male zakupy

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Hej kochana

Benio przesliczny
wow i tyle zabkow juz....
zdjecie nr 2 wymiata
mama moja też miała taki zamiar - stwierdziła że będzie kupowała za tanioszkę a ja będę sprzedawała

Benia zębiszcze wymiatają
A Zosieńka jak zawsze cudna

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 15:43   #452
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
Cotka, powoli do przodu. Tak sobie powtarzam każdego ranka i jakoś idzie

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

no raczej wygląda na takiego że tak powiem "południowca", ciemne włosy, ciemne oczy.
Oooo czyli ładniutki Lubię taki typ urody.
A tak właśnie kojarzę twoje zdjęcie i właśnie blond włosy chyba jasne oczy (?) i tak sobie dumam.

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Musialam
Ale się zmienia ten twój synek I jaki uśmiech.

Lulla ja ostatnio wypadłam z tematu. Jak tam zdrówko?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 15:45   #453
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Buty czadowe i męskie i damskie
A do mnie również przyszła paczka z bobovity z poradnikiem nr 3 i jakimiś tam próbkami. Szkoda, że nie dostałam 1 i 2

Z ciuchami u nas podobnie jak u Cotki. Polujemy na używane okazje lub nie używane ale w dobrej cenie. Matko jedyna jakby mi tak Stefek zaplamił t-shirt za 40zl albo sweter za 60zl, to bym chyba padła
Stary 2012-06-06, 15:49   #454
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
ja jeszcze niczego nie kupilam w zarze dla Mikula ale fajne maja ciuszki to fakt. najlepiej wyczaic jakies perelki i zeby ich bylo wiecej
Bedac jeszcze w ciazy upolowalam w zarze na koncowce wyprzedazy kilka koszulek letnich w cenach typu 2-3 euro i na teraz sa jak znalazl, a kierowalam sie rozmiarem bratanicy w tym roku tez zamierzam polowac

Cytat:
Mama wpadła w szał zakupowy, a dziecko padło w końcu znienacka
z bula

Cytat:
Musialam
Nadia na widok Mikula zrobila aaaaaaaaaa
Stary 2012-06-06, 15:50   #455
Ellabailasola
Raczkowanie

Dziewczyny, dzieki za odp dot. Sadzania. To jestem teraz pocieszona

Sorry, ze nie cytuje, ale nie lapie tego wielokrotnego cytowania na tym moim "glupim" tablecie, tzn. Za male okienko, zapelnia sie cytatami i nie umiem zejsc paluchem na dol, zeby dodac moj tekst...tepa strzala jestem, musze to jakos obcykac

Mama Zo super sukieneczki, ale ceny tez. Ta w kwiatki juz chyba ktoras z was kiedys zamierzala kupic, w kazdym razie pokazywala..nie wiem, czy nie agus...hmmm, ona taka troche "folklorystyczna", przeslodka!
Stary 2012-06-06, 15:52   #456
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
A do mnie również przyszła paczka z bobovity z poradnikiem nr 3 i jakimiś tam próbkami. Szkoda, że nie dostałam 1 i 2

Z ciuchami u nas podobnie jak u Cotki. Polujemy na używane okazje lub nie używane ale w dobrej cenie. Matko jedyna jakby mi tak Stefek zaplamił t-shirt za 40zl albo sweter za 60zl, to bym chyba padła
Nooo. A maluchy tak szybko wszystko brudzą .
Łącznie z ciuchami mamusi

Wymianka.
Stary 2012-06-06, 15:52   #457
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Mikul, to już duży przystojniak.
Stary 2012-06-06, 15:53   #458
thelilah
Zadomowienie

prr szalone
fajnie, jak kiedyś co to po 20str było do nadrabiania

rano poczytałam na telefonie, więc nie pocytuję teraz...

Monia, ale Ci rośnie pannica, śliczna jest Oliveczka, tylko szkoda że ją pchacz przysłania

Agnysko
Benio się zmienił, ja go pamiętałam z takimi mega czarniutkimi włoskami a tu blondasek prawie a ząbków ile już ma

Mamo Zosi śliczne buciki wybrałaś, widziałam je na żywo przesłodkie są (takie zboczenie mam, że dziewczyńskie ubranka też sobie oglądam hehe, i mam nadzieję, że moje drugie dziecko będzie dziewczynką)
a Zosieńka jak zwykle piękna

Lula, Mikuś słodziak butki
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 15:54   #459
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Nooo. A maluchy tak szybko wszystko brudzą .
Łącznie z ciuchami mamusi
I wsyzstkim dookoła
Powiedz mi jeszcze, masz kólka w krzesełku do karmienia z przodu czy z tyłu?
Stary 2012-06-06, 16:06   #460
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo czyli ładniutki Lubię taki typ urody.
A tak właśnie kojarzę twoje zdjęcie i właśnie blond włosy chyba jasne oczy (?) i tak sobie dumam.

Ale się zmienia ten twój synek I jaki uśmiech.

Lulla ja ostatnio wypadłam z tematu. Jak tam zdrówko?
Dzieki daje jakos rade.

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:

No wlasnie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Bedac jeszcze w ciazy upolowalam w zarze na koncowce wyprzedazy kilka koszulek letnich w cenach typu 2-3 euro i na teraz sa jak znalazl, a kierowalam sie rozmiarem bratanicy w tym roku tez zamierzam polowac

z bula

Nadia na widok Mikula zrobila aaaaaaaaaa
Dziekujemy

Cytat:
Mikul, to już duży przystojniak.
Senk ju

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
prr szalone
fajnie, jak kiedyś co to po 20str było do nadrabiania

rano poczytałam na telefonie, więc nie pocytuję teraz...

Monia, ale Ci rośnie pannica, śliczna jest Oliveczka, tylko szkoda że ją pchacz przysłania

Agnysko
Benio się zmienił, ja go pamiętałam z takimi mega czarniutkimi włoskami a tu blondasek prawie a ząbków ile już ma

Mamo Zosi śliczne buciki wybrałaś, widziałam je na żywo przesłodkie są (takie zboczenie mam, że dziewczyńskie ubranka też sobie oglądam hehe, i mam nadzieję, że moje drugie dziecko będzie dziewczynką)
a Zosieńka jak zwykle piękna

Lula, Mikuś słodziak butki
Stary 2012-06-06, 16:17   #461
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ellabailasola Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dzieki za odp dot. Sadzania. To jestem teraz pocieszona

Sorry, ze nie cytuje, ale nie lapie tego wielokrotnego cytowania na tym moim "glupim" tablecie, tzn. Za male okienko, zapelnia sie cytatami i nie umiem zejsc paluchem na dol, zeby dodac moj tekst...tepa strzala jestem, musze to jakos obcykac

Mama Zo super sukieneczki, ale ceny tez. Ta w kwiatki juz chyba ktoras z was kiedys zamierzala kupic, w kazdym razie pokazywala..nie wiem, czy nie agus...hmmm, ona taka troche "folklorystyczna", przeslodka!
to ja kiedyś pokazywałam Aguś ta sukienkę

Mikul super chłopak rośnie
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 16:18   #462
lullaby_ml
Zakorzenienie

dżizas zwariuje z tym netem siedze zgarbiona przy lapku jak szympans bo mi sie ciagle rozlacza i musze w specjalnej pozycji trzymac modem
Stary 2012-06-06, 16:23   #463
danika
Zakorzenienie

dzien dobry

bylismy dzis złożyc wniosek o paszport dla królewny, zrobiliśmy cudną fotę, nawet się młoda cieszyła do aparatu a bałam się ze się rozryczy bo ją wzięlismy śpiącą z auta i tam u fotografa sie obudziła dopiero

jeszcze zakupy, zjedlismy obiadek, Olga padła spać i oto jestem

Cytat:

Ja już pisałam, ale Ty matka pracująca to masz fory w nadrabianiu
Stef pije o 24-1 w nocy (max 180ml mleka lub mleka na noc bebiko), potem się budzi o 4-5 i przetrzymuję go herbatą do 6 i wtedy pije znowu mleko, tu już "czyste".
Jaki kolor masz? Mnie się marzy rudy, ale z moją oprawą oczu, to du.pka Nie poszaleje z kolorem.
u nas podobnie z jedzeniem, tzn ok 23.30-24 a potem ok 4 je. Niestety ani woda, ani herbatka ani soczek ani na rączki - nic, tylko butla

kolor mam cały czas ten sam, taki brązik ja sie farbuje głównie z powodu siwulców a swojego naturalnego tzw. przez moją fryzjerkę "popielatego ciemnego blondu" - dla mnie mysiego - nie lubie

rude mi sie tez podobają, ale jak sobie raz strzeliłam taki kasztan to mi sie odechciało nie pasuje mi

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Przelicytowali mnie
ojoj to szkoda kiecuszki

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość

Daniko moja tez jeszcze sie budzi dwa razy na mleko.... czasem tylko raz .... Czasem jest tak ze dam jej butle ona pociamka i zasypia... Ale smoczka nie chce ( sama sie odzwyczaila )
dobrze wiedzieć, ze nie moja jedna taki nocny żarłok a co do usypiania po pociumkaniu - to samo jest u nas czasem. Dzis np wypiła z 50 ml i kaput

Cytat:

No właśnie będę musiał znowu posiedzieć i czegoś poszukać. A taka fajna byłą, razem z mężem wybieraliśmy... (czytaj: ja wybrałam kilka, a on z tego dopiero )
to i tak dzielny, ja musze wybierać ciuchy dla Olgi jak ich samych zostawiam bo mówi, ze on nie umie wybrać

Cytat:
Dziewczyny potrzebuje kupić Zo zwykły rozpinany sweterek (biały lub granatowy) do jej "kreacji" na sobotę i poszłam dziś do Zary (bo sukienka stamtąd jest właśnie) i Pani
h&m :

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

Ja już miesiąc jestem w pracy, już się pomału wszystko normuje, jakoś to ogarniamy wspólnie z mężem. Nie ukrywam, że pomaga mi w różnych sprawach, wspólnie się zajmujemy Bartusiem, wychodzimy na zmianę z psem i sprzątamy w domu. Także to kwestia myślę organizacji i czasu. Dasz radę, początek na pewno ciężki będzie al e z czasem wszystko się unormuje
A co do wstawania to my wstajemy o 5:30 i też już sie przyzwyczaiłam. Najgorzej wstać a później już z górki

To sobie popisałam
u mnie bardzo podobnie, jakos już się zaczynamy wyrabiać ze wszystkim powoli

Cytat:
Te sa fajne ale nie wiem czy w waszym stylu i guscie jeszcze sa takie sama bym chyba te kupila gdybym miala córcie a w tych sie zachochawszy

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Jednak stwierdzam ze zakochawszy sie w tych
Lula zamorduje CIę żartuje, super butki idę cosik kliknąć dla damy

Cytat:

do mnie nic nie dotarło

mam tak samo ciucholandy rządzą

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Lulka ale ten Mikuliński rośnie a uśmiech ma zabójczy
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 16:26   #464
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
I wsyzstkim dookoła
Powiedz mi jeszcze, masz kólka w krzesełku do karmienia z przodu czy z tyłu?
Z tyłu.
W ogóle wstyd, ale nie mamy miejsca w pokoju u nas na postawienie tego krzesełka i chodzenia obok niego sprawnie i powabnie, więc go nie używamy i stoi w pokoju u mamy A tak pilnie go potrzebowałam

Wymianka.
Stary 2012-06-06, 16:33   #465
lullaby_ml
Zakorzenienie

Danika prociem bardzo

Włączcie rozmowy w toku
Stary 2012-06-06, 16:56   #466
thelilah
Zadomowienie

i jestem znowu...
Miśko zjadł jabłko z wanilią i śpi a mama ma chwilkę dla siebie

Danika, super że Olga była grzeczniutka i uśmiechnięta, a pokażesz ciotkom zdjęcie?

ja wrzucam fotkę Miśka z chrztu, bo któraś chciała żebym pokazała, chyba Minio albo aa2
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg milcioa.jpg (35,2 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez thelilah
Czas edycji: 2012-06-06 o 17:05
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 18:04   #467
agus1978
Wtajemniczenie

Witamy się z Michasią i pędzimy nadrabiać
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 18:07   #468
mama zosi
Zakorzenienie

Miśko jest genialny na tym zdjęciu i jak pozuje

Zośka spała dziś tylko 30 minut w dzień, wywiozłam ją na spacer teraz bo liczyłam że zaśnie, ale weź matka zapomnij
Stary 2012-06-06, 18:29   #469
danika
Zakorzenienie

Cytat:

Danika, super że Olga była grzeczniutka i uśmiechnięta, a pokażesz ciotkom zdjęcie?
tego paszportowego nie pokaże bo je mam w wersji 2,5 cm ale wrzuce Wam mojego małego pełzacza, a co

Miłoszek ciacho niezłe

Cytat:

Zośka spała dziś tylko 30 minut w dzień, wywiozłam ją na spacer teraz bo liczyłam że zaśnie, ale weź matka zapomnij
u nas tez niewiele lepiej, moze godzinke spała...

a oto pełzacz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pełzak.jpg (44,9 KB, 53 załadowań)
Stary 2012-06-06, 18:36   #470
madzialena-lublin
Rozeznanie

Nie wytrzymałam dzisiaj. Dałam Kamilce do jabłka truskawkę
Trzymajcie kciuki żeby jej nie wysypało
Stary 2012-06-06, 18:37   #471
agus1978
Wtajemniczenie

Dzień przeleciał, najpierw zajęcia, potem spacerek, teraz byłam w realu kupic cos najutrzejszego grilla u braciszka i normalnie szaleństwo w sklepie...ludzie mają pełne wózki jakbny to było kilka dni świąt a nie jeden..wogóle młoda nie spała od 3 do 5 w nocy...wogóle spi mi bardzo nerwowo...czyżby nastepne ząbeczki idą?i kupiłam jej dziś pierwsze poważne butki i jak jej mierzyłam w sklepie to ta od razu się brała za chodzenie
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Małgosia nie budzę, sam się budzi . Co do fotelika, to w sumie mamy duże siedzenia, bo ja jeżdżę mondeo kombi, a stary czym popadnie, ale częściej jeśli Franek jeździ, to jeździ moim. W środku jak w samolocie, te fotele są duże. Co do próbowania to u nas z tym słabo, bo muszę gdzieś się wybrać, by mi te foteliki pomierzyli, a chcę zamówić przez neta i ewentualnie tylko w bobowózkach odebrać. Nawet jak do nich podjadę, to nie mają wszystkiego na stanie, a 2 razy nie będę jeździć.

O matko jak ja to napisałam, ale liczę, że zrozumiesz?

Z tymi isofixem to mnie sis sfiksowała, do tego mi dowaliła, że jak stać na lepsze auto, to i na fotelik dla dziecka lepszy .
powiem ci, że te nasze foteliki polskie wcale nie są takie złe, nie mają crash-testów bo to są pieniadze, ale patrząc na Michasię, to jej jest wygodnie, fajnie jej się siedzi, śpi mi w foteliku więc w sumie nie żałuję zakupu....poza tym ile osób tyle róznych opinii...
Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Po poludniu dostala wszystko na raz dalam makaron - nawet cos pogryzla, potem owoce do reki, potem sie znudzily a wydawalo mi sie, ze za malo zjadla to dalam jeszcze kawalek chleba, a potem znowu kawalek owoca, lacznie jadla chyba z godzine, ale chyba sie najadla.

Wybaczcie, ze wiecej nie cytuje, ale boli mnie glowa i rozwazam czy nie pora isc spac.
też tak ostatnio mieszam młodej..je swoje jedzenie i trochę próbuje z mojego talerza...tak przynajmniej sie naje...
Cytat:
A ja już nie wiem, co mam robić i dawać, by podeszło. Kaszę z bobovity kupię, a jutro na obiad pulpety z kaszą i marchewką.
a jakbyś np dała do kaszki owocków?może tak zje?
Cytat:
Aha i te parówki okazały się nie być parówkami tylko to cielaczki, takie kiełbaski.

A danonków nie chciałam dawać, ale jak to tak dobrze je, to co mam zrobić. Dzieciowych jogurtów nie chce. Jeszcze o bakusiu myślę, może mniej szkodliwy od danonków.
jna ot jestem ciemna masa..moglabym prosić o zdjęcie tych cielaczków?co to jest?bo jakoś nie umię skojarzyć
Stary 2012-06-06, 18:38   #472
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
a oto pełzacz
Danika Fotoszopowałaś to zdjęcie?
Cuuuuuuuudna Gunia
Stary 2012-06-06, 18:40   #473
mama zosi
Zakorzenienie

Danika, ten twój "pełzacz" ma śliczne te oczy!
Madzialenka, to trzymamy razem z Zośką mocno kciuki w takim razie!

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Aguś, tu chodzi o cielęce paróweczki, kupowane na wagę, chyba jeszcze niektórzy mówią na nie winierki.
Stary 2012-06-06, 18:47   #474
madzialena-lublin
Rozeznanie

Miałam Was nadrabiać, ale oglądam przedostatnio odcinek Gotowych na Wszystko i ryczę
Stary 2012-06-06, 18:48   #475
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam Was nadrabiać, ale oglądam przedostatnio odcinek Gotowych na Wszystko i ryczę
też ryczałam jak finał oglądałam
Stary 2012-06-06, 18:56   #476
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Danika Fotoszopowałaś to zdjęcie?
Cuuuuuuuudna Gunia
dzieki nie, nie fotoszopowałam takie ma niebieskie oczyska (po kim - nie wiadomo, jako że niewątpliwie jest dzieckiem swego ojca bruneta )

Cytat:
Danika, ten twój "pełzacz" ma śliczne te oczy!
dzieki

Cytat:
Nie wytrzymałam dzisiaj. Dałam Kamilce do jabłka truskawkę
Trzymajcie kciuki żeby jej nie wysypało
bedzie ok
Gunia wcina poziomki juz od kilku dni i nie sypie jej
Stary 2012-06-06, 18:56   #477
agnyska81
Zakorzenienie

Obiad dochodzi, a ja mam jeszcze chwilę dla Was
Rzeczywiście długo mnie musiało nie być, bo nie poznaję Waszych dzieci A śliczne są bardzo
I nowa Zosia jaka ładna czarnulka

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 18:57   #478
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas karuzeli nie było to i problemu nie ma, ostatnio hit to jej gabeczka do kąpieli, wszędzie ją ze sobą zabiera, a jak raczkuje to w buzie wkłada i jak kot swoje łupy nosi
hihi...młoda tak chodzi z gryzaczkami czasem a do tego wydaje okrzyk radości i wyrusza w świat
Cytat:
Wiecie, że mnie też kopie jak chcę go przebrać?? Skąd mu się to bierze to nie wiem. Małgosia nie pisz, że to po mamie .

.
skadś to znamy...albo uderzanie ręką w twarz mamy..bezcenne..
Cytat:
Ja mam teraz chwilę dla siebie.
Oglądam aukcje z biletami na euro. Czego CI ludzie nie wymyślą
Bilet 180 ale dostarczany w eskorcie, której koszt to 3 000 padłam.
przesadza zleksza hihi
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Hejo
Na początek nowego dnia wklejam zdjęcia Benika z dziś (muszę się jakoś zrehabilitować )

1. uśmiech dla wątkowych cioć
2. ulubiona nowa umiejętność
3. zębole w całej okazałości (i widać górną szparę )

I lecę nadrabiać, bo widzę, że największa aktywność na forum jest jak mnie nie ma, wieczorem.
Benio niesamowity..a zębusie pierwsza klasa
Cytat:

No żeby nie uczył się jeść w środku nocy. Chciałabym żeby przesypiał od tej 24-1 do tej 5-6 rano
Kolacje je 19-19.30 i też kaszę ze 160 ml wody.
a jakbyś mu np dawała później mleko z kaszką?może by przesypiał wtedy noc? a jak się obudzi to wodę np?
Cytat:
Witam sie i ja znowu - "tabletowy podczytywacz" ( chyba sie juz tak Archinta raz nazwala) No to ja ten drugi

Tak was czytam przy karmieniu i usypianiu ( bo my nadal tylko przy piersi usypiamy) i jakos nie umialam sie nigdy "na stale" wkrecic i troche poplotkowac. Ale jestem na biezaco
Kochane dzieciaczki macie! Nie moge sie napatrzec fotek

Moja Majka jest malym klocuszkiem, juz mi nawet sugerowano, ze nie raczkuje jeszcze, bo za gruba i jej sie nie chce ruszac, hihi (moja szczera babcia, kiedy ja odwiedzilysmy podczas "urlopu" w Polandii 2 tyg .temu). No nie obeszlo mnie to zbytnio

Zabki mamy cztery

tylko cos mi oprocz piersi, chrupek i wafli ryzowych nie chce jesc zbytnio...i to mnie martwi. Ale widze, ze to nie tylko moja bolaczka...
Pozostaje miec nadzieje- bedzie lepiej, wszystko w swoim czasie, oby...

Milego dnia dziewczynki...bede sie starala naprawde czesciej odzywac, jesli mnie Po raz kolejny przyjmiecie
hej...witamy się z Michasiąa ile Majka waży i ile ma?
Cytat:
Tez tak mysle jeszcze bedzie czas na odchudzanie
A tak serio to podobno piersiowe dzieciaki to takie pulpeciki, no pozniej sie wyrownuje podobno jak zaczynaja biegac. Ciekawa teoria. No mniejsza z tym... grubasek, nie- grubasek- i tak dla mamusi najpiekniejsza na swiecie

Mamusie nie-raczkujacych i nie-samodzielnie siadajacych- sadzacie swoje dzieciaczki? Niby nie mozna, prawda? Majka Jak ja posadze to siedzi juz bez podparcia i ja se tak ja sadzam od czasu do czasu bardzo to szkodliwe??
ja czasami sadzałam młoda, i bardzio jej się to podobało, a jak się jej znudziło to sie przewracałaco jakiś czas to myślę, że nei zaszkodzi za bardzo...
Cytat:

Lulla, u nas widać już przez dziąsło prawą dwójkę, a w ogóle dolne dziąsło wygląda tak, jakby miały iść cztery na raz
może tez tak być...
Cytat:
uwaga, chwalem siem
fajne butki
Stary 2012-06-06, 19:04   #479
lullaby_ml
Zakorzenienie

A co tu tak cicho?
Stary 2012-06-06, 19:12   #480
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Te sa fajne ale nie wiem czy w waszym stylu i guscie jeszcze sa takie sama bym chyba te kupila gdybym miala córcie a w tych sie zachochawszy

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Jednak stwierdzam ze zakochawszy sie w tych
wszystkie super
Cytat:
ja mam cała szafe swoich ciuchów z zary, ale często kupowanych na przecenach sezonowych

teraz jakoś szkoda mi 300 złotych za bluzkę dać, wolę Zo uszczęśliwić!
ja mam tak samo..jakoś teraz pierwsze kroki kieruję do sklepów dzieciowych, a potem dla siebie ewentualnie
Cytat:
Mama wpadła w szał zakupowy, a dziecko padło w końcu znienacka
słodki sen z bułeczką
Cytat:
I jeszcze dziewczyna z all była tak miła, ze właśnie idzie na pocztę mi je wysłać! Może się w końcu przekonam do tego wynalazku.
milo z jej strony naprawde...a all wciaga strasznie
Cytat:
Musialam
słodziak

Cytat:
Danika prociem bardzo

Włączcie rozmowy w toku
a co bylo?
Cytat:
i jestem znowu...
Miśko zjadł jabłko z wanilią i śpi a mama ma chwilkę dla siebie

ja wrzucam fotkę Miśka z chrztu, bo któraś chciała żebym pokazała, chyba Minio albo aa2
mały dżentelman
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
...

a oto pełzacz
ale ma oczka super
Cytat:

Aguś, tu chodzi o cielęce paróweczki, kupowane na wagę, chyba jeszcze niektórzy mówią na nie winierki.
aaa..to już wiem o co chodzi.,,dzięki

id kąpać ta moją marudkę bo juz ma jakąś fazę...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości