Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-06, 16:11   #2731
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Hej.

Zamierzałam iść na badania do przychodni endo i do gina, a ostatecznie poszłam tylko do gina, co oznacza, że przed poniedziałkiem badania dla endokrynologa muszę zrobić za kasę. No ale w piątek mojego gina nie będzie, a wizyta była ważniejsza, niż 25 zł, bo pewnie tyle zapłacę w laboratorium.
Zresztą jak znam endo, to znów ustali mi odległy termin wizyty, więc wykorzystam tamto skierowanie w innym terminie.

Gin stwierdził, że infekcję widać. Dostałam globulki i maść, a skoro przy chodzeniu brzuch boli i ciągnie to... mam więcej leżeć, niż chodzić i np. szkołę rodzenia sobie darować, bo "lepiej, żeby czynność skurczowa zaczęła się za tydzień, niż teraz". W czasie badania na fotelu stwierdził, że szyjka jest długa i zamknięta, a teraz nawet rozwarcie na centymetr nie byłoby groźne. Chyba to wszystko. I słuhaliśmy serduszka , ale tylko takim stetoskopem z głośnikiem. Trochę trwało, nim znalazł tętno, chociaż mała akurat się ruszała.

Przy okazji kupiłam Octenisept i maść Linomag.

Spróbuję Was nadrobić, ale zasypiam, chociaż noc - wyjątkowo - przespałam. Idę zrobić kawę.
to super wiesci a infekcji precz!!!!!! tez mam

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 16:20   #2732
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Kto planuje ze maluszek będzie spać w śpiworku?
ja mam jeden fotke wklejam rozm 62-68 welurowy
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Hejo

Zadowolona wczoraj wyszłam z wizyty u gin mały rośnie jak na drożdżach wyszło z usg że waży 1.33kg ale oczywiście może być lekkie przekłamanie.
Póki co mały jest główką w dół i siedzi sobie bardziej po prawej stronie stąd te nagłe bóle dopegyt mam brać raz dziennie (do tej pory brałam 2x). Dziś byłam na glukozie.....to że słodkie to nic, to miało jakiś dziwny posmak i zapach ale dałam radę
super że wizyta się udała
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny, takie głupie pytanie, jakiego koloru macie wyposażenie łózeczka????? nie wiem jaki kupic chetnie bym rózowy kupila ale przesada to bedzie konkretna
ja mam jasno niebieskie ochraniacze i prześcieradła a pościel na póżniej ciemnoniebieska z kolorowymi wzorkami
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
hej

gratki za wszystkie rozpoczęte tygodnie, ja dziś zaczynam 36tc
gratuluje Kochana
Cytat:
Hej.

Zamierzałam iść na badania do przychodni endo i do gina, a ostatecznie poszłam tylko do gina, co oznacza, że przed poniedziałkiem badania dla endokrynologa muszę zrobić za kasę. No ale w piątek mojego gina nie będzie, a wizyta była ważniejsza, niż 25 zł, bo pewnie tyle zapłacę w laboratorium.
Zresztą jak znam endo, to znów ustali mi odległy termin wizyty, więc wykorzystam tamto skierowanie w innym terminie.

Gin stwierdził, że infekcję widać. Dostałam globulki i maść, a skoro przy chodzeniu brzuch boli i ciągnie to... mam więcej leżeć, niż chodzić i np. szkołę rodzenia sobie darować, bo "lepiej, żeby czynność skurczowa zaczęła się za tydzień, niż teraz". W czasie badania na fotelu stwierdził, że szyjka jest długa i zamknięta, a teraz nawet rozwarcie na centymetr nie byłoby groźne. Chyba to wszystko. I słuhaliśmy serduszka , ale tylko takim stetoskopem z głośnikiem. Trochę trwało, nim znalazł tętno, chociaż mała akurat się ruszała.

Spróbuję Was nadrobić, ale zasypiam, chociaż noc - wyjątkowo - przespałam. Idę zrobić kawę.
czyli wszystko okodpoczywaj dużo a infekcje szybciutko wyleczysz

dziewczyny czy ten termometr z Lidla z giętką końcówką będzie dobry dla dziecka??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg śpiworek.jpg (43,2 KB, 29 załadowań)
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 16:54   #2733
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Hejo

Zadowolona wczoraj wyszłam z wizyty u gin mały rośnie jak na drożdżach wyszło z usg że waży 1.33kg ale oczywiście może być lekkie przekłamanie.
Póki co mały jest główką w dół i siedzi sobie bardziej po prawej stronie stąd te nagłe bóle dopegyt mam brać raz dziennie (do tej pory brałam 2x). Dziś byłam na glukozie.....to że słodkie to nic, to miało jakiś dziwny posmak i zapach ale dałam radę
gratuluję udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Jej, mam trochę pytań odnośnie cc...
Może ktoś wie:
czy bierze się coś dodatkowo do szpitala, czy rezygnuje z czegoś (pewnie z podkładów, tantum rosa do podmywania)
czy powinnam się jeszcze bardziej oszczędzać, żeby nie zaczęła się akcja porodowa
słyszałam coś o przysługującej dwutygodniowej opiece na żonie po cc

Będę potem szperać z tym temacie.

A ja tak lubię wiedzieć co mnie czeka, a tu wszystko się może zdarzyć

A ja myślałam, że Martynka ma taką dużą d*pkę po mamusi, a to głowa
z tego co wiem, to podkłady trzeba mieć, mojej siostrze po cc kazali kupić. Co do opieki nad żoną po cc to przysługuje, tylko nie jestem pewna czy 10, czy 14 dni.

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
właśnie robię ciasto bananowe, bo wczorajsze poszło....robię na większej i niższej blaszce niż keksówka, bo podwójna porcja i potem zrobię jeszcze drugie, bo jutro idziemy na urodzinowego grilla(hmm właśnie leje i chcę się popisać robię wersję wzbogaconą migdałami i posypką z orzechów laskowych-taki wymysł
podziel się

Cytat:
hejgratki za wszystkie rozpoczęte tygodnie, ja dziś zaczynam 36tc

Cytat:
no infekcje są wkurzające, szczególnie te nawracające, coś o tym wiem, na szczęście odpukać, w ciąży JESZCZE mi się nic nie przyplątało. A reszta to wspaniałe wieści

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Jakie macie doświadczenie a propos kupowania artykułów dziecięcych z allegro? Chodzi mi o butelki, smoczki, rożki, pieluchy tetrowe... Bo znalazłam użytkownika, który ma dużo takich fajnych i niedrogich rzeczy i zastanawiam się nad kupnem kilku.
Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 17:01   #2734
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość

z tego co wiem, to podkłady trzeba mieć, mojej siostrze po cc kazali kupić. Co do opieki nad żoną po cc to przysługuje, tylko nie jestem pewna czy 10, czy 14 dni.
---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Jakie macie doświadczenie a propos kupowania artykułów dziecięcych z allegro? Chodzi mi o butelki, smoczki, rożki, pieluchy tetrowe... Bo znalazłam użytkownika, który ma dużo takich fajnych i niedrogich rzeczy i zastanawiam się nad kupnem kilku.
Dzięki

Jak najbardziej kupujemy takie produkty na all. Są też polecani sprzedający na wizażu

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

O tu No i r_p77 pobija rekordy popularności.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 17:01   #2735
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

A ja myślałam, że Martynka ma taką dużą d*pkę po mamusi, a to głowa
Padłam
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

czekaj, czekaj, jeszcze sie nie ciesz na zapas. Może też znienormalniejecie za parę lat
Wróżysz mi, że zostanę moherowym beretem?
Cytat:
dziewczyny, takie głupie pytanie, jakiego koloru macie wyposażenie łózeczka????? nie wiem jaki kupic chetnie bym rózowy kupila ale przesada to bedzie konkretna
Pościel mam zieloną, za to ochraniacz niebieski
Cytat:
gratki za wszystkie rozpoczęte tygodnie, ja dziś zaczynam 36tc

Cytat:
Hej.

To w sumie bardzo dobre wieści A infekcje szybko wyleczysz

Idę do babci, bo ma dla mnie firankę. A później może pizzę zamówimy

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 17:10   #2736
depoison
Zadomowienie

Cytat:
tzn. co masz na myśli? prześcieradło i ochraniacz na szczebelki? jak tak, to ja mam białe

Cytat:
DEPOISON na pewno nie pokazywałaś tych śpiworków są PRZE-CU-DNE, uwielbiam babaluno, a kombinezonik i bluza z uszami piękne te Twoje ubranka
oj, dziękuję
(a śpiworki pokazywałam, tyle że 100 lat temu - ten Babaluno na przykład to było pierwsze zdjęcie (+taki niebieski pajacyk) jakie wrzuciłam na wątek. To w ogóle były pierwsze rzeczy, jakie kupowałam Zosi, jeszcze późną jesienią, zaraz po usg genetycznym )

Maciejka__, czyli wygląda na to, że dobrze, że lubisz robić zakupy przez internet . A tej SR dużo Ci jeszcze zostało? tzn. dużo spotkań przepadnie?

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 17:11   #2737
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki

Jak najbardziej kupujemy takie produkty na all. Są też polecani sprzedający na wizażu

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

O tu No i r_p77 pobija rekordy popularności.
Stary 2012-06-06, 17:20   #2738
karolka110
Wtajemniczenie

Irmusiu czyli, że ja teraz mam inny, gorszy problem- mam przewijak i nie wiem na czy go zamontowaćkosztował 50 zł i bardzo mi się podoba, ale na co i jak go zamontować, skoro w tym stoliku się nie mieści??chyba, że będzie na nim leżał, jakoś zablokowany kołeczkami....już sama nie wiem co tu począć...
Stary 2012-06-06, 17:20   #2739
nadalka
Zakorzenienie

No ja już wróciłam... ale ile się nastękałam to moje...
Byliśmy na miejscu o 12, o 12.10 miała być rozprawa, ale że ta wcześniejsza się przedłużyła to nasza była o 13.30 :/ masakra, myślałam że wyjdę z siebie tak mnie bolał krzyż juz od tego siedzenia, a brzuch tak twardy cały czas że nawet nie mogłam normalnie usiąść ... i te parcie na pupę mam takie straszne, że mam wrażenie że mi rozerwie się coś w środku... :/
Ogólnie rozprawa niby ok, ale jak mnie sędzina wypytywała o to co było to aż się popłakałam 2 razy.. jakieś te wracanie do wspomnień nie miłe.. ehh a nakłamała powódka z mamusią - i to pod przysięgą zeznają a kłamią że żal się robi...
i do mnie sędzina z tekstem jak można mieć takie zaniki pamięci
no kur.wa wszystko to miało miejsce 4 lata temu, i jeszcze w takiej sytuacji , przecież to się nie da wszystkiego przypomnieć.. wrrr
ogólnie sprawa się skończyła że oboje winni, ale ograniczyli jeszcze bardziej bratu widzenie z synem, no tak, płać 500zł na dziecko którego nie możesz nawet zobaczyć... żal.. ale co tam, w końcu mam to za sobą...
A z byłym, jak z byłym, wredna małpa z niego.. ale podrażniłam się z nim trochę , pogadałam i jest dobrze
A najlepsze ja mówię "ale mi ciężko" a on "ale nogi rozkładać to nie było ciężko co?" a ja do niego "jak bym tobie rozłożyła to pewnie lżej by mi nie było" hehe - cięta riposta jeszcze dostał mandat za złe zaparkowanie, ale mój brat mu dał kasę za to więc mu się upiekło
AAAA i najgorsze, jak szłam do samochodu już po sprawie, to taka mnie kolka złapała i to w dwóch miejscach ale po tej samej stronie że myślałam że usiądę na chodniku i dalej nie pójdę... oj ciężko już...

p.s. jak by ktoś nie wiedział to byłam na sprawie rozwodowej u brata.
Stary 2012-06-06, 17:33   #2740
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Irmusiu czyli, że ja teraz mam inny, gorszy problem- mam przewijak i nie wiem na czy go zamontowaćkosztował 50 zł i bardzo mi się podoba, ale na co i jak go zamontować, skoro w tym stoliku się nie mieści??chyba, że będzie na nim leżał, jakoś zablokowany kołeczkami....już sama nie wiem co tu począć...
Hmm a większego stolika nie znalazłaś? Wydaje mi się, ze Ikea ma też trochę większy

o taki np

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70153805/

albo
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10224660/

Edytowane przez Irmusia81
Czas edycji: 2012-06-06 o 17:36
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 17:34   #2741
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Oj, to Ci nie wejdzie na ten stolik
Wymiary stolika: 47x 68,5 cm.
U nas to wygląda tak jak na zdjęciach. Tyle, że my najpierw mieliśmy stół a później głowiłam się nad przewijakiem do niego
a jaką farbką malowaliście ten stolik??ślicznie wygląda w bieli
Stary 2012-06-06, 17:37   #2742
muminek82
Wtajemniczenie

kathrinaaaaa fajnie że jesteś zadowolona z fryzjera i super że macie wózek czekamy jutro na fotki
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Byliśmy na miejscu o 12, o 12.10 miała być rozprawa, ale że ta wcześniejsza się przedłużyła to nasza była o 13.30 :/ masakra, myślałam że wyjdę z siebie tak mnie bolał krzyż juz od tego siedzenia, a brzuch tak twardy cały czas że nawet nie mogłam normalnie usiąść ... i te parcie na pupę mam takie straszne, że mam wrażenie że mi rozerwie się coś w środku... :/
Ogólnie rozprawa niby ok, ale jak mnie sędzina wypytywała o to co było to aż się popłakałam 2 razy.. jakieś te wracanie do wspomnień nie miłe.. ehh a nakłamała powódka z mamusią - i to pod przysięgą zeznają a kłamią że żal się robi...
no kur.wa wszystko to miało miejsce 4 lata temu, i jeszcze w takiej sytuacji , przecież to się nie da wszystkiego przypomnieć.. wrrr
ogólnie sprawa się skończyła że oboje winni, ale ograniczyli jeszcze bardziej bratu widzenie z synem, no tak, płać 500zł na dziecko którego nie możesz nawet zobaczyć... żal.. ale co tam, w końcu mam to za sobą...
A z byłym, jak z byłym, wredna małpa z niego.. ale podrażniłam się z nim trochę , pogadałam i jest dobrze
A najlepsze ja mówię "ale mi ciężko" a on "ale nogi rozkładać to nie było ciężko co?" a ja do niego "jak bym tobie rozłożyła to pewnie lżej by mi nie było" hehe - cięta riposta jeszcze dostał mandat za złe zaparkowanie, ale mój brat mu dał kasę za to więc mu się upiekło
AAAA i najgorsze, jak szłam do samochodu już po sprawie, to taka mnie kolka złapała i to w dwóch miejscach ale po tej samej stronie że myślałam że usiądę na chodniku i dalej nie pójdę... oj ciężko już...

o kurde to miałaś przeżycia nie zazdroszcze,a teraz odpoczywaj
Stary 2012-06-06, 17:38   #2743
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
a jaką farbką malowaliście ten stolik??ślicznie wygląda w bieli
takim lakierem do malowania mebelków dziecięcych. Chyba Altax
Stary 2012-06-06, 17:38   #2744
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmm a większego stolika nie znalazłaś? Wydaje mi się, ze Ikea ma też trochę większy

o taki np

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70153805/

albo
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10224660/
są są-ale ich ceny też są większe....a ten co ty masz taniusi
no zobaczymy, może jakoś zmontujemy te dwa elementy razem
Stary 2012-06-06, 17:39   #2745
houserka
Rozeznanie

princeja mam żółtawo-beżową pościel i ochraniacz z konikami(mama konik i źrebiątko)
linka25ja mam cienki śpiworek, bo w lecie jest ciepło w miarę a w
zimie dobrze grzeją w mieszkaniu, do przykrycia ewentualnie kupiłam dodatkowo taki kocyk
http://www.madar.siedlce.pl/allegro/...a_owieczka.jpg

tż właśnie robi biszkopt, a ja jutro zrobię resztę na ciasto pt: czarny las
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 17:40   #2746
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

to ciężkie miałaś te przeżycia a były rzeczywiście podły
Stary 2012-06-06, 17:41   #2747
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
są są-ale ich ceny też są większe....a ten co ty masz taniusi
no zobaczymy, może jakoś zmontujemy te dwa elementy razem
no właśnie wiem, że tamte są drogie A my kupiliśmy jeszcze taniej, bo za 50 zł. Bo to był egzemplarz z wystawy
Stary 2012-06-06, 17:41   #2748
houserka
Rozeznanie

nadalkaciężki dzień miałaś, teraz odpoczywaj, a tekst byłego
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 17:42   #2749
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
takim lakierem do malowania mebelków dziecięcych. Chyba Altax
znalazłam coś takiego:
http://www.sztukateria.abc24.pl/defa...910&pro=641560

tylko malowaliście białym połysk czy półmat??

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-06-06 o 17:43
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-06, 17:43   #2750
muminek82
Wtajemniczenie

ponawiam pytanie bo sama się nie znam
dziewczyny czy ten termometr z Lidla z giętką końcówką będzie dobry dla dziecka??
Stary 2012-06-06, 17:46   #2751
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
znalazłam coś takiego:
http://www.sztukateria.abc24.pl/defa...910&pro=641560

tylko malowaliście białym połysk czy półmat??
to ten połysk

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
ponawiam pytanie bo sama się nie znam
Niestety nie wiem. Ja będę używać zwykłego elektonicznego.
Stary 2012-06-06, 17:48   #2752
pumas
Zakorzenienie

Aga, wszystkiego co najlepsze! Przede wszystkim zdrowia teraz i dużo dobrego samopoczucia!

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
dziewczyny( od 35 tygodnia ) czy macie też co tydzień KTG , ja mam znowu dzisiaj ostatnio jak byłam miałam linie prostą na skurczach i mam wrażenie ze mała mniej się rusza na badaniu niż w domu , też tak macie ???
Ja ktg mam co wizytę, ale mała mniej się podczas badania rusza - czasami prawie w ogóle.

Cytat:
Zaraz sprawdzę, czy ktoś trzymał za mnie kciuki, bo jak nie, to będę wiedzieć, dlaczego mała ułożyła się miednicowo
Za dwa tygodnie sprawdzimy na USG, czy coś się zmieniło i jak nie, to cc... Heh.
Poza tym waży 2,5 kg i jest nieco do przodu z wielkością - brzuszek i kośc udowa o kilka dni dalej i główka nieco ponad tydzień do przodu.
Ja mam 11 kg na plusie. Skrócenie szyjki nie postępowało.
W sumie dobre wieści, tylko z cc nie umiem się jeszcze oswoić...
Jagoda, jeszcze zdąży się obrócić, zobaczysz, więc nie zamartwiaj się na zapas

Cytat:
doła mam
Znowu rodzinne historie?? Nie przejmuj się tak nimi....

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Dziękuję

Fantastyczny i ta opcja łóżeczka
Tylko cena powala na kolana, na all też nie są tańsze...

Gratulacje już prawie finiszujemy

Dziewczyny powiedzcie mi do czego jest potrzebny rożek( poza zapakowaniem dziecka przy wyjściu że szpitala) czy to jest taki potrzebny zakup poza tym może być za gorąco na takie opatulanie...nie wiem czy kupować czy można podarować sobie
Ja kupiłam rożek, bo koleżanki mówiły, że to must have. Będę go używać głównie do trzymania niemowlaka, a potem do przykrywania.
Jeśli czujesz się pewnie z noworodkami, to sobie daruj zakup, tak myślę

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
hej,
prince-polou mnie na obiad tylko zupa brokułowa
blueberryjak koleżanka karmi piersią to na pewno mięsa smażonego nie je i wzdymających rzeczy, a jesteś pewna że stosuje dietę?
agunia82 sto lata dziecię na pewno już ma 2,5kg skoro w 32 tyg miała 1,5kg, zwykle dziecko w ostatnich m-cach tyje 1 kg na m-c
branzoletkateż się boję nacinania, mam wąska miednicę, ale mam nadzieję że zrobią mi usg przed samym porodem i zmierzą główkę, bo ostatnio była największa, wyprzedzała o 2 tyg!boje się że się nie zmieści w kanale rodnym
Kasik_12ja będę mieć pierwsze KTG na początku 37 tyg, ale słyszałam o przypadkach ,że czasem w ogóle tego nie robią w ciąży jak nic się nie dzieje złego.
zrobiłam dziś spore zakupy na allegro: materac do łózeczka 12,5 cm gruby kokos-pianka-kokos, kocyk, rożek, ,szczotka do mycia butelek i smoczków, bocianek na laktacje, pojemnik na smoczek, prześcieradło nieprzemakalne, podkłady poporodowe z belli i hartmanna, pieluszki tetrowe kolorowe, siateczkowe majtasy,gaziki do pępka pakowane po 100 szt, wkąłdki latacyje z JonsonBaby i chyba tyle...
Wow, jakie zakupy Ja już te wszystkie rzeczy mam

Cytat:
a ja dzis uslysząłam zebym nie dramatyzowała bo moja MĄDRA mama bedac w 9 meisiacu ciazy robila wszytsko, myla okna i podlogi. A ja wielce teraz dramatyzuje
bez komentarza.

Cytat:
Kto planuje ze maluszek będzie spać w śpiworku?
Mój maluch będzie spał w śpiworku, mamy dwa, obydwa kiedyś pokazywałam. Obydwa są identycznej wielkości i grubości, nie są typowo letnie - dzisiaj w Tkmaxx widziałam takie letnie - są bardzo cieniutkie, jak szmatka jakaś, zastanawiałam się, czy kupić.

Cytat:
wanilllka, ewka5891, Irmusia, Aga i inne dziewczyny które chcą używać śpiworków - mam dylemat czy wybrać taki letni czy zimowy. Kupuję śpiworek dla wieku 0-6 miesięcy a Mała będzie w nim spała os sierpnia do stycznia gdzieś... Pokażecie swoje? Są na lato czy zimę?
Kup taki zimowy, czyli jak cieniutka kołderka. Ja np. śpię pod kołdrą cały rok, w lecie też nie jest mi zbyt gorąco.

Cytat:
Ja ochraniacze mam beżowe, kołdrę mam białą z aplikacjami kolorowymi, poduszki niet, prześcieradła białe.

Cytat:
Ale na pewno się nie zmieści? To zamontuj na łóżeczku. Albo tak jak piszesz, połóż na przewijaku i zablokuj kołeczkami.

Kupiłam chyba wszystko z apteki dzisiaj, a nawet nabyłam koszulę do szpitala i koszulę do porodu. Poszłam na halę Auchan i tam kupiłam za 30 zł tzw. sukienki - w życiu bym nie wyszła w takiej jako w sukience, ale sprawdzi się rewelacyjnie jako właśnie koszula.

I apropo koszuli - czy któraś z was chce koszulę do szpitala ode mnie? Nówka, nieśmigana, rozmiar S i rozmiar M. Taka jak w linku, tylko chyba inna aplikacja - zdjęcia mogę wrzucić później. http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...379543258.html
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 17:55   #2753
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ale na pewno się nie zmieści? To zamontuj na łóżeczku. Albo tak jak piszesz, połóż na przewijaku i zablokuj kołeczkami.
no chyba nie wciśnie się jak są różnice 1,5 cm na szerokości i długości....tylko opcja położenia i blokady kołkami wchodzi w grę
na łóżeczku nie mogę, bo na razie mam kołyskę....a jakbym położyła na kołyskę, to już bym Niuni nie wyjęłatakie to komplikacje....

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
to ten połysk
Kochana a Ty łóżeczko też masz z Ikei prawda??to Hensvik??zamierzam je kupić jak mała wyrośnie z kołyski-którą mam za darmo, gdyby nie to byłaby w tym łóżeczku....
jak ono się prezentuje-wklej fotkipamiętam, że już wklejałaś, ale to było dawno....
jaka jest jego jakość??

albo!! można jeszcze zamontować przewijak w poprzek stolika na te kołeczki a z boku stawiać sobie kosmetyki bo zostanie jeszcze 20 cmjakoś damy radę

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-06-06 o 18:00
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 18:09   #2754
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
no chyba nie wciśnie się jak są różnice 1,5 cm na szerokości i długości....tylko opcja położenia i blokady kołkami wchodzi w grę
na łóżeczku nie mogę, bo na razie mam kołyskę....a jakbym położyła na kołyskę, to już bym Niuni nie wyjęłatakie to komplikacje....

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Kochana a Ty łóżeczko też masz z Ikei prawda??to Hensvik??zamierzam je kupić jak mała wyrośnie z kołyski-którą mam za darmo, gdyby nie to byłaby w tym łóżeczku....
jak ono się prezentuje-wklej fotkipamiętam, że już wklejałaś, ale to było dawno....
jaka jest jego jakość??

albo!! można jeszcze zamontować przewijak w poprzek stolika na te kołeczki a z boku stawiać sobie kosmetyki bo zostanie jeszcze 20 cmjakoś damy radę
Łóżeczko kupiłam na allegro. Zwykłe białe, sosnowe 120x60.
Stary 2012-06-06, 18:14   #2755
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Łóżeczko kupiłam na allegro. Zwykłe białe, sosnowe 120x60.
hmm coś sobie zmyśliłam więc
Stary 2012-06-06, 18:29   #2756
Linka25
Zakorzenienie

depoison -śliczne te śpiworki, jak wszystko u Ciebie

Cytat:
ja dostałam śpiworek od kuzynki po jej synku ale za chorere nie wiem jaki to rozmiar....
a cienki czy gruby zimowy?

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
a zabij mnie, ale ja nie wiem czy mój to letni czy zimowy... mam w sumie 3, wszystkie o podobnej grubości, takie jak baaaaardzo cienka kołderka (czyli chyba nie letnie). Jak będą za ciepłe to będę małą kocykiem przykrywać
zdjęć póki co nie zrobię, wybacz, po prostu sił mi dzisiaj na to brak
w porządku czyli masz chyba letnie i to 3

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Ja planuję, dostałam jeden śpiworek 0-3, drugi kupię sama trochę większy i cieplejszy na jesień i zimę.

Cytat:
dlaczego przesada? bierz róż i już

Cytat:
Mam 2 cieńsze, takie z lekkiego polarku i jeden taki a la kołderka na zimę.
Zrobię później fotki albo jutro to wstawię.
to też sporo kupiłaś

Cytat:
Hej.

fajnie, że szyjka tak a nie inna
u mnie też gin szukał troszkę serduszka, co mnie zdziwilo bo przecież dzieci już takie duże

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
ja mam jeden fotke wklejam rozm 62-68 welurowy

chyba cieniutki prawda? a termometr to nie wiem, ja chyba kupię bezdotykowy

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
linka25ja mam cienki śpiworek, bo w lecie jest ciepło w miarę a w
zimie dobrze grzeją w mieszkaniu, do przykrycia ewentualnie kupiłam dodatkowo taki kocyk
http://www.madar.siedlce.pl/allegro/...a_owieczka.jpg
dzięki

Cytat:
Mój maluch będzie spał w śpiworku, mamy dwa, obydwa kiedyś pokazywałam. Obydwa są identycznej wielkości i grubości, nie są typowo letnie - dzisiaj w Tkmaxx widziałam takie letnie - są bardzo cieniutkie, jak szmatka jakaś, zastanawiałam się, czy kupić.

Kup taki zimowy, czyli jak cieniutka kołderka. Ja np. śpię pod kołdrą cały rok, w lecie też nie jest mi zbyt gorąco.
Ja właśnie też śpię pod kołdrą cały rok, nawet w lecie.

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-06-06 o 18:32
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 18:45   #2757
prince_polo
Zakorzenienie

przywiozłam przewijak jaki łądny szukam wlasnie lozeczka itp

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-06, 18:47   #2758
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie też śpię pod kołdrą cały rok, nawet w lecie.
ja tak samo, ale ja zmarzlakiem jestem. Mam nadzieje, ze moj synek nie odziedziczy tego po mnie

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 18:51   #2759
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
gratuluje 37 tyg!dziewcczyny pilyscie wode po wypiciu glukozy?
Nie. Miałam zakaz.
Cytat:
Dzięki dziewczyny
Ale mam na myśli kremy do pupy czy coś do mycia malucha ??
Pierwsza kąpiel ma być w domu, krem do pupy podobno mają, ale lepiej mieć swój, a do buźki kosmetyków nie używasz.
Cytat:
ale jak poród jest już w końcowej fazie to nie ma czasu na cesarkę
Dziewczyny - ja o tym doskonale wiem. Lekarze również i wiem, że nie wszystko można przewidzieć, ale chodzi o to, żeby nie naciskali na SN, jeśli skutek będzie niepewny, bo nie wiemy, jaki będzie poziom krzepliwości krwi dziecka, a przy niskim niektóre metody mogą skończyć się krwiakiem.
Mam nadzieję, że urodzę SN i że płytki krwi małej utrzymają się na bezpiecznym poziomie, ale nadzieja to nie pewność. Niestety hematolog nie wyjaśnił mi, czy bezpieczny poziom płytek u mnie oznacza, że córcia też jest bezpieczna. Chyba jednak nie jest to tak oczywiste, skoro poradził, żebym porozmawiała z ginem i ewentualnie zbadała krew dziecka jeszcze przed porodem.

Prince - skoro pokoik już czeka, to niczym się nie martw!
Agunia - wytrzymaj jak najdłużej.
Luby -
Chmielinka - wyobraź sobie, że mąż wyjedzie dopiero za tydzień.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 18:55   #2760
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:

chyba cieniutki prawda? a termometr to nie wiem, ja chyba kupię bezdotykowy
taki bardzo cienki to nie jest ale na okres letni będzie super,pózniej kupie jakiś ocieplany termometr kupiłam najwyżej będzie dla nas.
Cytat:
przywiozłam przewijak jaki łądny szukam wlasnie lozeczka itp
pochwal się!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości