Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-06, 18:14   #391
centipede
Zadomowienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Aga_bre tylko bez takich tekstów! Jesteś wspaniałą mamą i nawet nie próbuj myśleć inaczej! My też dokarmiamy, bo by się Malutka nie najadła. To nic złego! Jak byłam w szpitalu to większość dokarmiała a tutaj też widzisz u nas na wątku, że dużo mam tak też musi robić.

Mamy karmiące piersią, trzymacie się bardzo restrykcyjnej diety? Naszej Dominice chyba coś szkodzi, coś co zjadam, tylko jak tu namierzyć co Czytam te porady internetowe i wszystkie listy wyglądają inaczej Najlepiej to chyba o samym chlebie i wodzie

Cytat:
Napisane przez inwytka Pokaż wiadomość
ja sobie kupiłam canpolu 2 staniki do karmienia i nie przewidziałam, że cyce mi trochę urosną po porodzie. A poza tym miesiąc po nadal strasznie bolą mnie cycochy, więc nie jestem w stanie ich nosić na szczęście dałam za nie w sumie 20zł w jakiejś promocji w tesco, więc nie jest mi żal
a teraz jedyny stanik jaki jestem w stanie założyć, to ten sportowy z pepco...
Co to jest ziarninujący pępek? u nas pępuszek zaczyna odpadać! mam nadzieję, że ładnie odpadnie i nie będzie jakichś problemów! Czyli kosiarki dobrze wpływają na Córeczkę ja się właśnie tego boję w spacerach, że zacznie płakać i trzeba będzie wracać EKSPRESEM do chałupy

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
właśnie wróciłam od lekarza szyjka mięciutka, nie wiem czy już bardzo krótka czy co z nią jest, ale lekarka mówiła, że dziecko już się mocno naszykowało na wyjście
Czyli już nieługo a jakieś skurcze przepowiadające masz?

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
te staniki od biedy moga byc ale w ogóle nie podtrzymuja sporego biustuja mam F i ten stanik moich cyców nie ogarnia.

Laski byłam w szpitalu,zrobili mi usg cyców,pobrali krew na badania i ogłaszam wszem i wobec ze wróciłam z całą piersią bo nie mam ropieniai tego chirurga tu u mnie mam ochote ubićMoje Crp wynosi 73Norma jest poniżej 10.dostałam antybiotyk na kolejny tydzień,bo tego mam za mało,ketonal,jakieś okłady mam robić.powinno przejść.
Ania fantastyczne wieści!!!!!!!! Myślałam dzisiaj o Tobie, że biedna tam się męczysz a tutaj takie dobre informacje!!! Ale nie będziesz mogła wrócić do karmienia czy jest szansa?

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
Witam starałam się Was nadrobić, ale jestem chyba już 2-gi wątek w połowie i nie dam rady... zostało mi na bieżąco czytać w miarę posiadania siły i pisać nadal jestem w dwupaku - nie wiem czy się cieszyć, bo nogi puchną i bolą położna zaleciła mi mniej pić...
Trzymam kciuki za udane skompletowanie wyprawki

Begie witaj Obyś szybciutko wróciła do formy podejrzewam, że z siedzeniem teraz nie za bardzo
Stary 2012-06-06, 18:17   #392
Tacca
Zakorzenienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Przy karmieniu podobno nie są zalecane z usztywnieniami bo mogą powodować uciski a przez to zastoje. Chyba dla własnego dobra lepiej się troszkę pomęczyć. Kapukat kiedyś podawała link gdzie były takie biustonosze nieusztywniane ale dobrze podtrzymujące big cyc. Ja kupiłam jakieś do karmienia i jeden sportowy w pepco.

Dzięki!
Ja kupiłam 2 nieusztywniane... Fuj, fuj... Nie lubię takich, ale jest szansa, że się będą trochę rozciągać zanim będę mogła dobrać właściwy stanik sobie.

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
mi się udało idealnie odebrać wynik. w dzień kiedy rozpoczął się poród hihi

wróciłyśmy ze spaceru. idę piec babkę, bo jutro mamy gości.

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

co do staników, to ja póki co chodzę w sportowym, w którym chodziłam w ciąży. czekam na paczkę ze stanikami. ciekawe jakie będą
Mam nadzieję, że i ja zdążę..
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

przytulam

Dziewczyny wczoraj mowie do meza ze przytulanki moga przyspieszyc porod on taki ucieszony a po chwili mowi ... " ale przeciez Dominik ma tak nisko glowke juz" A ja " No to najwyzej postukasz go po czole " A maz taki oburzony " Tak jasne i syn mu sie urodzi z jakims znamieniem na czole " No i na tym temat sie skonczyl
Dzięki!
Dobre!
Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku
super tytuł

jeśli chodzi o mnie nie ogarniam tego wszystkiego a przede wszystkim karmienia dla mnie to czarna magia...
jak tylko myślę o porodzie i jak Antosia ze mnie wyskoczyła i położyli mi ją na brzuchu to ryczę jak bóbr... cały czas nachodzą mnie płacze...
ogólnie jestem słaba, straciłam dużo krwi, hemoglobina wyszła mi coś ok 7...
szwy ciągną jak cholera...mam strasznie obrzęknięte krocze, żylak na żylaku, wielkie szycie i jakiś wielgaśny siniak od strony nacięcia..

mam nadzieję, że uda mi się czasem do Was zajrzeć i że powoli opanujemy sytuację w domu, postaram się też opisać poród i wstawić zdjęcie malutkiej...

Tośka non stop na cycu... ale jakoś specjalnie się nie najada i i tak musimy dokarmiać... nie chcę, żeby tak wiecznie było brodawki bolą niemiłosiernie... gdy mała się drze to nie wiem co robić

dziś była położna, najważniejsze, że z małą wszystko ok,

czy Wasze dzieciątka tylko jedzą a potem śpią, czy są momenty, że leżą i kwęczą i niewiadomo o co chodzi? co wtedy robicie?

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

acha i odpadł nam dzisiaj kikut, w 5 dobie
Witaj, witaj!!!

Mi już trochę lepiej... Popłakałam w podusię. No bo jeszcze tata dzwonił... Musi wyjechać na 3 dni w przyszłym tygodniu i nie ma kto się mamą zająć, też ma problemy i odreagował sobie na mnie... Ja się straszliwie poryczałam i chyba mu się głupio zrobiło, bo w sumie co ja mu winna jestem...
Ale wrócił mąż, przyniósł 2kg truskawek, zrobiłam galaretkę do tego mamy bitą śmietanę... Jakoś to będzie.
Stary 2012-06-06, 18:32   #393
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość

Ania fantastyczne wieści!!!!!!!! Myślałam dzisiaj o Tobie, że biedna tam się męczysz a tutaj takie dobre informacje!!! Ale nie będziesz mogła wrócić do karmienia czy jest szansa?

wiesz ja brałam dwa dni tabletki na zatrzymanie laktacji i widac ewidentnie że zmalała do minimum.Nie chcę być zle zrozumiana ale ja mam dość karmienia piersią bo się cały czas męcze,z Filipem miałam to samo ale wtedy sie meczyłam 5m-cy i skończyło się zatrzymaniem laktacji.Ja płakałam parę razy z powodu zapalenia ból jest okrutny nie życzę tego nikomu,wstać nie mogłam.Boję się że sytuacja sie powtórzy.Szymon najedzony i szczęśliwy i ja też chcę taka być,nie chcę już czuć tego bólu,bezradności.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 18:35   #394
martula007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Do chusty powinna być dołączona instrukcja wiązania
Do tego w necie jest masa podpowiedzi, także w formie video
mam instrukcje... ale boje sie na dziecku cwiczyc ::P
Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
To nasze dzieci się umówiły chyba jestem padnięta i cycki mi odpadają. Małego boli brzuszek i już nie wiem jak mam mu pomóc. A co do pytania nie pomogę niestety bo mój tylko na piersi.
telepatia ?

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
wiesz ja brałam dwa dni tabletki na zatrzymanie laktacji i widac ewidentnie że zmalała do minimum.Nie chcę być zle zrozumiana ale ja mam dość karmienia piersią bo się cały czas męcze,z Filipem miałam to samo ale wtedy sie meczyłam 5m-cy i skończyło się zatrzymaniem laktacji.Ja płakałam parę razy z powodu zapalenia ból jest okrutny nie życzę tego nikomu,wstać nie mogłam.Boję się że sytuacja sie powtórzy.Szymon najedzony i szczęśliwy i ja też chcę taka być,nie chcę już czuć tego bólu,bezradności.
a jakie tabletki bralas? i nie bylo problemu ze strony lekarza zeby Ci przepisał, nie gadal nic?
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 18:36   #395
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:

jeśli chodzi o mnie nie ogarniam tego wszystkiego a przede wszystkim karmienia dla mnie to czarna magia...
jak tylko myślę o porodzie i jak Antosia ze mnie wyskoczyła i położyli mi ją na brzuchu to ryczę jak bóbr... cały czas nachodzą mnie płacze...
szwy ciągną jak cholera...mam strasznie obrzęknięte krocze, żylak na żylaku, wielkie szycie i jakiś wielgaśny siniak od strony nacięcia..

mam nadzieję, że uda mi się czasem do Was zajrzeć i że powoli opanujemy sytuację w domu, postaram się też opisać poród i wstawić zdjęcie malutkiej...

Tośka non stop na cycu... ale jakoś specjalnie się nie najada i i tak musimy dokarmiać... nie chcę, żeby tak wiecznie było brodawki bolą niemiłosiernie... gdy mała się drze to nie wiem co robić

czy Wasze dzieciątka tylko jedzą a potem śpią, czy są momenty, że leżą i kwęczą i niewiadomo o co chodzi? co wtedy robicie?

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Witaj

nie przejmuj się z dnia na dzień będzie coraz lepiej, z karmieniem też się poprawi. Tak samo jak ty miałam takie dziwne płaczliwe dni, też przechodzą . Ja hemoglobine po przetoczeniu miałam 6
,szwy ciągną nadal ale siedzę już od 5 dni na pupie więc jest ok

Gratuluje raz jeszcze

Dziś byliśmy u lekarza mały przez dwa tygodnie przytył 300 gram
waży teraz 4040
Stary 2012-06-06, 18:54   #396
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość
mam instrukcje... ale boje sie na dziecku cwiczyc ::P

telepatia ?

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

a jakie tabletki bralas? i nie bylo problemu ze strony lekarza zeby Ci przepisał, nie gadal nic?
dostinex,lekarz tzn ona zna moją historie laktacyjna i od razu dała mi te tabletki,zwłaszcza ze byłam tydzien na antybioyku z powodu zapalenia tabletki skończyłam w sobote a w niedzile znowu dostałam zapalenia.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-06-06, 18:59   #397
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:

Czyli już nieługo a jakieś skurcze przepowiadające masz?
lekarka stwierdziła, ze to twardnienie brzucha to właśnie skurcze przepowiadające...tylko, że mi brzuch jak chodzę to co chwilę twardnieje i nie jest to wypychanie Małej...a ona kazała na ktg jechać jak będzie twardniał co pół godziny
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 19:11   #398
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Mi twardnieje róznie, bywa ze tez w ciagu godz. z 3 razy. Ale nic nie boli. Ja nie miałam ani razu ktg robionego, gin mnie nie wysłał :/ Powiedział ze jak bede czuła ze cos nie tak, dzidzia nie rusza sie to mam jechac na IP.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 19:14   #399
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
dostinex,lekarz tzn ona zna moją historie laktacyjna i od razu dała mi te tabletki,zwłaszcza ze byłam tydzien na antybioyku z powodu zapalenia tabletki skończyłam w sobote a w niedzile znowu dostałam zapalenia.
Anulka, ale przecież różne są sytuacje Nikt Cię nie ocenia! Ja też mam zapisany dostinex, bez żadnego gadania - moja gin jest super, znamy się już ponad 10 lat, bardziej jak koleżanki jesteśmy, ona też jest ostatnia do oceniania tego, czy ktoś karmi, czy nie i czy ktoś rodzi sn czy chce cc itp. Fajna babka. Mnie też przepisała dostinex, bo ja jak tylko urodzę, to żeby nie paść trupem po prostu muszę brać leki antyhistaminowe. Nie będę dziecku podawać od pierwszej doby życia silnych leków, bo dla mnie to jest chore. Pewnie, niektórzy pediatrzy uważają, że lepiej karmić mimo nie wiem czego - antybiotyków, psychotropów, antyhistamin, może jeszcze wódki i kokainy, ale dla mnie to jakieś nieporozumienie. Ledwo żyję teraz, oby dociągnąć do porodu i już dostinex mam spakowany do szpitala. Zresztą w tym moim szpitalu to nawet by mi sami dali, tam nie ma problemów i nie ma terrorystów laktacyjnych. Na pierwszej konsultacji zaznaczyłam, że chciałabym karmić mm ze względu na swoje leki, powiedziałam, dlaczego taką decyzję podjęłam i że ze względu na problemy z brzuszkiem Michała chciałam prosić dla Wojtka o mleko HA, a panie uśmiechnięte powiedziały, że nie ma najmniejszego problemu i spojrzały na mnie z uśmiechem pt. "nie musisz się dziewczyno tłumaczyć" mleczko już stoi dla mnie podpisane też chciałam spróbować karmić tym razem mimo tych problemów, które miałam z Michałem...ale skoro mam do wyboru nie wychodzić do września z domu, tylko siedzieć przy ciągle włączonym oczyszczaczu powietrza z nawilżaczem i mimo to się męczyć z powodu bólu oczu, gardła itp, kichać, smarkać non stop, spać 24 godziny na dobę i karmić piersią albo karmić mm i jeść te swoje antyhistaminy i jakoś egzystować przy jakimś względnym komforcie, to niestety wybieram to drugie. Mam dwoje dzieci (no na razie jeszcze jedno) i nie mogę sobie pozwolić na to, żeby wyłączyć się z życia na 3 miesiące, a u mnie tak to własnie wygląda bez leków... Tak więc ja jestem w podobnej sytuacji jak Ty... powiem szczerze, nie miejcie, Dziewczyny wyrzutów sumienia, jak Wam się nie podoba karmienie piersią... to nie jest Wasza wina i Wasza decyzja czy dobrze się z tym czujecie, czy nie, tylko te odczucia nie zależą przecież od nas!!!... Nie można sobie wmówić, ze coś nam się podoba, jeżeli tak nie jest!!! ja z Michałem byłam rozdarta przez 4 miesiące - któraś z Was pisała, że po miesiącu nadal bolą Ją brodawki, mnie bolały przez 4 miesiące, sutki miałam jak z drewna, ale wszystko bym wytrzymała, gdyby Michałkowi było na tym moim mleku dobrze. Teraz w ogóle nie mam parcia - owszem, chciałabym, ale jestem pogodzona z tym, ze po prostu muszę wybrać mniejsze zło i powiem szczerze, na pewno to niepopularne - ale w sumie cieszę się, ze nie muszę sama się męczyć z tą decyzją, tylko naprawdę nie mam wyboru, bo od razu po porodzie wcinam antyhistaminę.

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-06-06 o 20:01
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 19:33   #400
śliweńka
Zakorzenienie

ja się odzywam że żyję
ale z takim tempem nigdy nie będę tu na bieżąco

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 19:35   #401
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Anulka, ale przecież różne są sytuacje Nikt Cię nie ocenia! Ja też mam zapisany dostinex, bez żadnego gadania - moja gin jest super, znamy się już ponad 10 lat, bardziej jak koleżanki jesteśmy, ona też jest ostatnia do oceniania tego, czy ktoś karmi, czy nie i czy ktoś rodzi sn czy chce cc itp. Fajna babka. Mnie też przepisała dostinex, bo ja jak tylko urodzę, to żeby nie paść trupem po prostu muszę brać leki antyhistaminowe. Nie będę dziecku podawać od pierwszej doby życia silnych leków, bo dla mnie to jest chore. Pewnie, niektórzy pediatrzy uważają, że lepiej karmić mimo nie wiem czego - antybiotyków, psychotropów, antyhistamin, może jeszcze wódki i kokainy, ale dla mnie to jakieś nieporozumienie. Ledwo żyję teraz, oby dociągnąć do porodu i już dostinex mam spakowany do szpitala. Zresztą w tym moim szpitalu to nawet by mi sami dali, tam nie ma problemów i nie ma terrorystów laktacyjnych. Na pierwszej konsultacji zaznaczyłam, że chciałabym karmić mm ze względu na swoje leki, powiedziałam, dlaczego taką decyzję podjęłam i że ze względu na problemy z brzuszkiem Michała chciałam prosić dla Wojtka o mleko HA, a panie uśmiechnięte powiedziały, że nie ma najmniejszego problemu i spojrzały na mnie z uśmiechem pt. "nie musisz się dziewczyno tłumaczyć" mleczko już stoi dla mnie podpisane też chciałam spróbować karmić tym razem mimo tych problemów, które miałam z Michałem...ale skoro mam do wyboru nie wychodzić do września z domu, tylko siedzieć przy ciągle włączonym oczyszczaczu powietrza z nawilżaczem i mimo to się męczyć z powodu bólu oczu, gardła itp, kichać, smarkać non stop, spać 24 godziny na dobę i karmić piersią albo karmić mm i jeść te swoje antyhistaminy i jakoś egzystować przy jakimś względnym komforcie, to niestety wybieram to drugie. Mam dwoje dzieci (no na razie jeszcze jedno) i nie mogę sobie pozwolić na to, żeby wyłączyć się z życia na 3 miesiące, a u mnie tak to własnie wygląda bez leków...
jest straszna nagonka na karmienie cycem,chciałam ale mam dosc juz tej sytuacji a Ciebie kochana wycałuję kiedyś za dobre słowa w moim kierunku
ten lekarz w szpitalu powiedział ze te tabletki to jakis wariat mi zapisał że powinnam karmić nawet nie chciał wysłychać moich argumentow,nic karmić i koniec.
Brawa dla twoich lekarzy za mleko jestem pod wrażeniem,ja miałam straszne problemy z mlekiem dla Filipa.
Mam tylko nadzieję że moje problemy z cycami się skończyły

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-06-06, 19:51   #402
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
jest straszna nagonka na karmienie cycem,chciałam ale mam dosc juz tej sytuacji a Ciebie kochana wycałuję kiedyś za dobre słowa w moim kierunku
ten lekarz w szpitalu powiedział ze te tabletki to jakis wariat mi zapisał że powinnam karmić nawet nie chciał wysłychać moich argumentow,nic karmić i koniec.
Brawa dla twoich lekarzy za mleko jestem pod wrażeniem,ja miałam straszne problemy z mlekiem dla Filipa.
Mam tylko nadzieję że moje problemy z cycami się skończyły
Anulka, powiem Ci szczerze - bardzo chciałam karmić ze względu na dobro dziecka, ale nienawidziłam tego po prostu. A najbardziej się wściekłam, jak po 4 miesiącach potwornej po prostu męki, wszystkie płacze, kolki, bóle, wycia itp - przeszło jak ręką odjął jak definitywnie odstawiłam Michała od cyca i zostaliśmy wyłacznie na Nutramigenie. Więc jak ktoś mi mówi, jaki to pokarm kobiecy jest zdrowy i najlepszy dla dziecka to cholera jasna mnie bierze. Ja tego nie neguję - na pewno tak jest, ale nie u wszystkich, jak widać. Bo ja wolę mieć najedzone dziecko i normalnie śpiące na mm niż wykończyć siebie i małego na piersi. Bo jeść 6 produktów przez 4 miesiące i nie móc zjeść nawet łyżeczki masła czy pełnoziarnistego pieczywa (bo nawet to małemu szkodziło) to jest po prostu chore. Z żalem odstawiłam go mimo wszystko od piersi, zostaliśmy wyłącznie na Nutramigenie, którym mieliśmy go dokarmiać po karmieniu piersią, ale po kilku dniach czułam się po prostu jak nowa mimo wyrzutów sumienia. Jeżeli komuś odpowiada i dziecku też karmienie piersią, to super, pięknie i cudownie - tylko się cieszyć z całego serca! ale jestem przeciwko tej chorej nagonce, która właśnie spowodowała m.in to, że moje dziecko po prostu głodowało przez miesiąc, bo tak się nakręciłam na karmienie naturalne, że o mało nie zrobiłam dziecku krzywdy. I tak, jeszcze raz to powiem - karmiłam, bo bardzo chciałam żeby Michaś miał to, co najlepsze, ale nienawidziłam tego, odstawiałam go od piersi rozdarta wewnętrznie - bo chciałam karmić, ale miałam dość z drugiej strony. Musiałam prawie zemdleć po tych 4 miesiącach, żeby dojść do takich wniosków. Więc generalnie każdej dziewczynie szczerze życzę wytrwałości ale i zdrowego rozsądku, bo o odporności i zdrowiu dziecka naprawdę decyduje jeszcze masa innych czynników poza karmieniem piersią. I to jest super, że moja przyjaciółka np. karmiła prawie 3 lata - ale ona jadła wszystko i nie miała żadnych problemów. Miała za to straszny problem z porodem - teraz też bardzo przeżywa moją ciążę, więc śmiejemy się, ze ja mogę Wojtka urodzić, a ona mi go wykarmi Myślę, że w każdej sytuacji po prostu zdrowy rozsądek jest najlepszym doradcą

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-06-06 o 20:03
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 20:05   #403
inwytka
Raczkowanie

Cytat:
te staniki od biedy moga byc ale w ogóle nie podtrzymuja sporego biustuja mam F i ten stanik moich cyców nie ogarnia.

Laski byłam w szpitalu,zrobili mi usg cyców,pobrali krew na badania i ogłaszam wszem i wobec ze wróciłam z całą piersią bo nie mam ropieniai tego chirurga tu u mnie mam ochote ubićMoje Crp wynosi 73Norma jest poniżej 10.dostałam antybiotyk na kolejny tydzień,bo tego mam za mało,ketonal,jakieś okłady mam robić.powinno przejść.
Super, że nie będziesz nacinana!

Cytat:
Co to jest ziarninujący pępek? u nas pępuszek zaczyna odpadać! mam nadzieję, że ładnie odpadnie i nie będzie jakichś problemów! Czyli kosiarki dobrze wpływają na Córeczkę ja się właśnie tego boję w spacerach, że zacznie płakać i trzeba będzie wracać EKSPRESEM do chałupy
Nie wiem, czy dokładnie tak to się nazywa. W każdym razie ma jeszcze tam rankę i położna kazała uciskać pępuszek patyczkiem nasączonym spirytusem wymieszanym z wodą w proporcji 2:1. Z tego, co zrozumiałam, żeby zapobiec potem wystającemu pępkowi. Szczerze powiedziawszy nie wgłębiałam się w temat, robię to, co położna mi kazała i widzę poprawę

Kosiarki, suszarki, odkurzacze i wszelkie szumiące urządzenia wpływają uspokajająco na moje dziecko.
Dziś była histeria przez cały dzień i odkryłam, że śpiewanie tej piosenki http://www.youtube.com/watch?v=g4LZwEn1VHQ działa usypiająco. Zaśpiewałam ją chyba ze 100 razy i prosiłam Boga o cierpliwość (dla siebie oczywiście) na szczęście kryzys zażegnany, a poza tym Tż wrócił z pracy, jutro ma wolne, więc może się bawić w usypianie małej do woli

Zuzka

Edytowane przez inwytka
Czas edycji: 2012-06-06 o 20:07
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 20:13   #404
ania_85
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny

Anulka Gerber Mlodemu podchodzi?
U nas ok, maly ladnie przybiera, robi ladne kupy, pieknie beka...Nie powiedzialabym 4 tyg temu,ze bedzie to moja glowna radosc zycia
Czy Wasze dzieci tez sa aktywne np przez 2-3 godziny? Bo slyszalam,ze noworodki caly czas spia,a u mnie czasem czuwa do nastepnego karmienia albo marudzi albo cos go meczy- nie wiem..
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 20:33   #405
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez inwytka Pokaż wiadomość
ja sobie kupiłam canpolu 2 staniki do karmienia i nie przewidziałam, że cyce mi trochę urosną po porodzie. A poza tym miesiąc po nadal strasznie bolą mnie cycochy, więc nie jestem w stanie ich nosić na szczęście dałam za nie w sumie 20zł w jakiejś promocji w tesco, więc nie jest mi żal
a teraz jedyny stanik jaki jestem w stanie założyć, to ten sportowy z pepco

Ja się zastanawiam, czy moje dziecko to taki żarłok, czy ja mam tak mało pokarmu. Karmiłam cycem pół godziny, aż jej leciało mleko po brodzie, ale wypiła jeszcze 50 ml z butelki

ja używałam octeniseptu i 3 tygodnie się trzymał. Dodatkowo źle się oderwał i mamy ziarninujący się pępek czy coś takiego, więc spiryt będzie chyba lepszy w takich proporcjach jak podała agata

Mała dziś coś rozdrażniona jest. Ledwo co wyszłyśmy na spacer - ona w ryk. Dobrze, że w parku koszą trawę. Pojeździłam wózem wokół kosiarek i się uspokoiła. Panowie od koszenia stukali się w głowę
Co i tak nie zmienia faktu, że po godzinie wracałam na syrenie

No i w malutkim parku zobaczyłam jeszcze trzy takie same wózki jak ja mam ale i tak nie żałuję, bo błogosławię osobę, która wymyśliła skrętne kółka. Przynajmniej nie mam problemu z zakupami w małych, ciasnych sklepikach osiedlowych

A ta znowu ryczy....a miałam gotować kalafiorową
Mikołaj też tak ma. Jak się rozedrze to nie wiadomo o co chodzi.

Cytat:
Witam się w nowym wątku
super tytuł

za chiny ludowe nie nadrobię Was

benka99 (Bernadeta, 22 l.).....................( tp.22.05.) ur. 31.05.2012 Maksymilian, 3850g, 58cm. sn
sweetjoy......................... ......................... ...(tp............) ur. 01.06.2012
Gaabbi (Gabi, 30l.).................... ................(.tp 18.06.)ur.03.06.2012 Hania,3090g,53cm,sn
justysd (Justyna, 29l.).................... ..........(tp 07.06.)ur.03.06.2012 Kornelia,2670g,50cm,sn
karozka (Karolina, 22 l.).............(tp 28.05)ur.02.06.2012,Leon, 3550g,58cm,sn
doris888 (Dorota, 25 l.)...............(tp 25.05) ur.31.05.2012, Agata,3840g,57cm,sn
Maloka (Mariola, 29l.).................... ............(tp 18.06)ur.4.06.2012,Michal ina i Alicja

Kochane ! Serdecznie gratuluję z całego serca!!

sweetjoy widzę, że urodziłyśmy tego samego dnia

Ja staram się odróżnić płacz. Umiem odróżniać płacz zmęczeniowy od płaczu z głodu no i ten taki czasami zwkły płacz złośliwości - wtedy robi się czerwony jak burak i ciemiączko mu pulsuje jak wściekłe. A czasami coś tam sobie łka.

anulka, kotku Wasza wymiana zdań na temat karmienia piersią podniosła mnie też na duchu. Dziękuję.
Stary 2012-06-06, 20:34   #406
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

U nas ok, maly ladnie przybiera, robi ladne kupy, pieknie beka...Nie powiedzialabym 4 tyg temu,ze bedzie to moja glowna radosc zycia
Czy Wasze dzieci tez sa aktywne np przez 2-3 godziny? Bo slyszalam,ze noworodki caly czas spia,a u mnie czasem czuwa do nastepnego karmienia albo marudzi albo cos go meczy- nie wiem..
moja tak czasem robi...

Anulka super, że obejdzie się bez nacinania

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 20:52   #407
begie13
Zadomowienie

Cytat:

Begie witaj Obyś szybciutko wróciła do formy podejrzewam, że z siedzeniem teraz nie za bardzo

z siedzeniem i chodzeniem koszmar

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
Witaj

nie przejmuj się z dnia na dzień będzie coraz lepiej, z karmieniem też się poprawi. Tak samo jak ty miałam takie dziwne płaczliwe dni, też przechodzą . Ja hemoglobine po przetoczeniu miałam 6
,szwy ciągną nadal ale siedzę już od 5 dni na pupie więc jest ok

Gratuluje raz jeszcze

Dziś byliśmy u lekarza mały przez dwa tygodnie przytył 300 gram
waży teraz 4040
mam czarne myśli w związku z karmieniem, Tośka potrafi ciągnąć cyca 2 godziny i się nie najada i jest ryk, więc dokarmiamy a ona jest takim żarłokiem, że je łapczywie i jak butle podamy to potem ulewa dużo ... nie wiem czy moje mleko nie jest sycące właśnie siedze z laktatorem a z drugiej piersi mleko cieknie mi po nogach...

za wizytę

dziękuję za gratulacje

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Mikołaj też tak ma. Jak się rozedrze to nie wiadomo o co chodzi.

Ja staram się odróżnić płacz. Umiem odróżniać płacz zmęczeniowy od płaczu z głodu no i ten taki czasami zwkły płacz złośliwości - wtedy robi się czerwony jak burak i ciemiączko mu pulsuje jak wściekłe. A czasami coś tam sobie łka.
ja nie potrafię rozróżnić dla mnie to jest chyba zawsze z głodu, tylko cyc albo butla ją uspokaja...

nie wiem co mam robić, gdybym jeszcze dobrze się czuła to może panowałabym nad sytuacją w miarę a tak jestem jak kaleka

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 20:53   #408
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ja się odzywam że żyję
ale z takim tempem nigdy nie będę tu na bieżąco
Jak wszystkie urodzimy to i tempo będzie mniejsze...

Mi tak brzuch wypycha i twardnieje, ale nic mi gin na ten temat nie mówił.

Czy akcja porodowa może się zacząć choć lekarz stwierdził, że szyjka jeszcze zamknięta? Zastanawiam się co te skurcze u mnie znaczą i ból brzucha.
Stary 2012-06-06, 21:10   #409
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Anulka, powiem Ci szczerze - bardzo chciałam karmić ze względu na dobro dziecka, ale nienawidziłam tego po prostu. A najbardziej się wściekłam, jak po 4 miesiącach potwornej po prostu męki, wszystkie płacze, kolki, bóle, wycia itp - przeszło jak ręką odjął jak definitywnie odstawiłam Michała od cyca i zostaliśmy wyłacznie na Nutramigenie. Więc jak ktoś mi mówi, jaki to pokarm kobiecy jest zdrowy i najlepszy dla dziecka to cholera jasna mnie bierze. Ja tego nie neguję - na pewno tak jest, ale nie u wszystkich, jak widać. Bo ja wolę mieć najedzone dziecko i normalnie śpiące na mm niż wykończyć siebie i małego na piersi. Bo jeść 6 produktów przez 4 miesiące i nie móc zjeść nawet łyżeczki masła czy pełnoziarnistego pieczywa (bo nawet to małemu szkodziło) to jest po prostu chore. Z żalem odstawiłam go mimo wszystko od piersi, zostaliśmy wyłącznie na Nutramigenie, którym mieliśmy go dokarmiać po karmieniu piersią, ale po kilku dniach czułam się po prostu jak nowa mimo wyrzutów sumienia. Jeżeli komuś odpowiada i dziecku też karmienie piersią, to super, pięknie i cudownie - tylko się cieszyć z całego serca! ale jestem przeciwko tej chorej nagonce, która właśnie spowodowała m.in to, że moje dziecko po prostu głodowało przez miesiąc, bo tak się nakręciłam na karmienie naturalne, że o mało nie zrobiłam dziecku krzywdy. I tak, jeszcze raz to powiem - karmiłam, bo bardzo chciałam żeby Michaś miał to, co najlepsze, ale nienawidziłam tego, odstawiałam go od piersi rozdarta wewnętrznie - bo chciałam karmić, ale miałam dość z drugiej strony. Musiałam prawie zemdleć po tych 4 miesiącach, żeby dojść do takich wniosków. Więc generalnie każdej dziewczynie szczerze życzę wytrwałości ale i zdrowego rozsądku, bo o odporności i zdrowiu dziecka naprawdę decyduje jeszcze masa innych czynników poza karmieniem piersią. I to jest super, że moja przyjaciółka np. karmiła prawie 3 lata - ale ona jadła wszystko i nie miała żadnych problemów. Miała za to straszny problem z porodem - teraz też bardzo przeżywa moją ciążę, więc śmiejemy się, ze ja mogę Wojtka urodzić, a ona mi go wykarmi Myślę, że w każdej sytuacji po prostu zdrowy rozsądek jest najlepszym doradcą
szczesliwa mama-szczesliwe dziecko a ja popadałam we frustracje ale ogarnełam sie juz i nie bede sie z tego powodu winić.zaczynałam się czuć jak wyrodna matka,wkółko tylko słyszałam karmić,karmić a ja miałam same problemy z cycami.Podnosisz na duchu,mnie osobiście juz nie pierwszy raz
Cytat:
Czesc Dziewczyny

narazie jest ok,kupy sa średnio 5-6 razy na dobę,beka jak stary chłop
Aktywność mojego Szymona czasmi mnie dobijaOn prawie nie śpi w dzień,śpi godzinkę do południa i do ok 3 godzin po południu,teraz np nie śpi od 17 i choć jest zmęczony ciężko mu zasnąć,oczywiście na rączkach zasypia a w łożeczku oczy jak 5zł.Pranie jeszcze mam nie do kończ powieszone a staram się je powiesić od 19No i Filip chce bajke na dobranoc a Szymon skrzeczy w łóżeczku,nie mówie nic że marzy mi się kąpiel ale poczekam do jutra(m jedzie),jutro biorę prysznic za cały tydzień będe tam siedzieć godzinę,bo zawsze na szybkiego.

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Bajka przeczytana,Szymon chyba zasypia a mi sie przypomniało że od 13 nic nie jadłamwięc jem kolacje i ide spać.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-06-06, 21:21   #410
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Dziewczyny

karola potrafiła 6h w dzień nie spać
teraz potrafi spać kilka razy po 15min ale za to twardo śpi w nocy 8h

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Jak wszystkie urodzimy to i tempo będzie mniejsze...

Mi tak brzuch wypycha i twardnieje, ale nic mi gin na ten temat nie mówił.

Czy akcja porodowa może się zacząć choć lekarz stwierdził, że szyjka jeszcze zamknięta? Zastanawiam się co te skurcze u mnie znaczą i ból brzucha.
mam nadzieję

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 21:27   #411
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
trzymam kciuki

Dziewczyny wczoraj mowie do meza ze przytulanki moga przyspieszyc porod on taki ucieszony a po chwili mowi ... " ale przeciez Dominik ma tak nisko glowke juz" A ja " No to najwyzej postukasz go po czole " A maz taki oburzony " Tak jasne i syn mu sie urodzi z jakims znamieniem na czole " No i na tym temat sie skonczyl
Mój też coś kręci nosem na igraszki przed porodem;/ Nie wiem ...

Byłam dzisiaj na wizycie miałam USG córa ma już prawie 3kg i mam już pozwolenie na rodzenie Dodatkowo mam już rozwarcie wewnętrzne 1 cm. wcześniej miałam tylko zewnętrzne, więc się otwieram Jak myślicie ile to jeszcze może potrwać zanim się zacznie poród?
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 21:36   #412
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Mój też coś kręci nosem na igraszki przed porodem;/ Nie wiem ...

Byłam dzisiaj na wizycie miałam USG córa ma już prawie 3kg i mam już pozwolenie na rodzenie Dodatkowo mam już rozwarcie wewnętrzne 1 cm. wcześniej miałam tylko zewnętrzne, więc się otwieram Jak myślicie ile to jeszcze może potrwać zanim się zacznie poród?
A mi łobuz gin nie zrobił usg... I nie wiem ile mój Piotrunio ma...

Mój mąż jak byliśmy na IP 2 tygodnie temu i lekarz zabronił nam przytulanek, to zdziwiony zapytał, że niby ten lekarz jak sobie to wyobraża, że jak z takim brzuchem???

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

O widzisz.. Mi też o rozwarciu nic nie mówił... On mi w ogóle nic ostatnio nie mówi... Nie podoba mi się to...
Stary 2012-06-06, 21:40   #413
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
A mi łobuz gin nie zrobił usg... I nie wiem ile mój Piotrunio ma...

Mój mąż jak byliśmy na IP 2 tygodnie temu i lekarz zabronił nam przytulanek, to zdziwiony zapytał, że niby ten lekarz jak sobie to wyobraża, że jak z takim brzuchem???

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

O widzisz.. Mi też o rozwarciu nic nie mówił... On mi w ogóle nic ostatnio nie mówi... Nie podoba mi się to...
He he na
Jak się chce to się zawsze jakiś sposób wykombinuje
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 21:52   #414
Tacca
Zakorzenienie

Kupiłam małemu koszulki na all i mówię jeszcze wczoraj do męża, że pewnie będę się musiała kłócić o wysyłkę, bo kupowałam w maju i żadnej wiadomości. Teraz patrzę a na skrzynce mam maila od tej babki, żebym uregulowała należność. Zawsze płacę przez PayU, więc biegusiem sprawdzam i mam potwierdzenia zapłaty z 26 maja. No wkurzyłam się rzetelnie i przesłałam jej dowody wpłaty. Zobaczymy co mi odpisze, kurcze, niech sobie dobrze konto sprawdzi...
Stary 2012-06-06, 22:00   #415
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość

Moze sie zaczac dzisiaj w nocy albo za pare dni .. Ja z rozwarciem 2-3cm chodze od tamtej srody i nic ...

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 22:01   #416
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam małemu koszulki na all i mówię jeszcze wczoraj do męża, że pewnie będę się musiała kłócić o wysyłkę, bo kupowałam w maju i żadnej wiadomości. Teraz patrzę a na skrzynce mam maila od tej babki, żebym uregulowała należność. Zawsze płacę przez PayU, więc biegusiem sprawdzam i mam potwierdzenia zapłaty z 26 maja. No wkurzyłam się rzetelnie i przesłałam jej dowody wpłaty. Zobaczymy co mi odpisze, kurcze, niech sobie dobrze konto sprawdzi...
hmm a mi znów gacie siatkowe i inne takie tam "gadżety" priorytetem od piątku idą babka napisała w piątek o 12 że właśnie wysłała to paczka powinna już u mnie być

cos mnie ta poczta oszukuje napisałam do babki żeby mi podała nr paczki bo chyba musze się zainteresować co też poczta tudzież listonosz z moimi gaciami robi a bez numeru to chyba niczego się na tej poczcie nie dowiem

się skusiłam bo 2zł tańsza niż kurier była ale kurde paczki i listy zawsze szybciutko i terminowo były
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 22:14   #417
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
karola potrafiła 6h w dzień nie spać
teraz potrafi spać kilka razy po 15min ale za to twardo śpi w nocy 8h

mam nadzieję
Witam!

To masz super bo nasz Stasiu to ostatnie dwa dni to ani za bardzo w dzień ani w nocy tylko pozazdrościć ja się cieszę jak obudzi się w nocy trzy razy i jeszcze ma te wzdęcia mam nadzieje że mu to nie długo minie
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 22:15   #418
blueelektron
Rozeznanie

begii a może mała zrobiła sobie smoczka z Twojej piersi??musisz to sprawdzić, ja karmie tylko z cyca i jak widać mały rośnie\

zaobserwuj czy ciągnie i połyka czy tylko sobie lekko ssie
Stary 2012-06-06, 22:25   #419
martula007
Raczkowanie

Cytat:
Anulka, ale przecież różne są sytuacje Nikt Cię nie ocenia! Ja też mam zapisany dostinex, bez żadnego gadania - moja gin jest super, znamy się już ponad 10 lat, bardziej jak koleżanki jesteśmy, ona też jest ostatnia do oceniania tego, czy ktoś karmi, czy nie i czy ktoś rodzi sn czy chce cc itp. Fajna babka. Mnie też przepisała dostinex, bo ja jak tylko urodzę, to żeby nie paść trupem po prostu muszę brać leki antyhistaminowe. Nie będę dziecku podawać od pierwszej doby życia silnych leków, bo dla mnie to jest chore. Pewnie, niektórzy pediatrzy uważają, że lepiej karmić mimo nie wiem czego - antybiotyków, psychotropów, antyhistamin, może jeszcze wódki i kokainy, ale dla mnie to jakieś nieporozumienie. Ledwo żyję teraz, oby dociągnąć do porodu i już dostinex mam spakowany do szpitala. Zresztą w tym moim szpitalu to nawet by mi sami dali, tam nie ma problemów i nie ma terrorystów laktacyjnych. Na pierwszej konsultacji zaznaczyłam, że chciałabym karmić mm ze względu na swoje leki, powiedziałam, dlaczego taką decyzję podjęłam i że ze względu na problemy z brzuszkiem Michała chciałam prosić dla Wojtka o mleko HA, a panie uśmiechnięte powiedziały, że nie ma najmniejszego problemu i spojrzały na mnie z uśmiechem pt. "nie musisz się dziewczyno tłumaczyć" mleczko już stoi dla mnie podpisane też chciałam spróbować karmić tym razem mimo tych problemów, które miałam z Michałem...ale skoro mam do wyboru nie wychodzić do września z domu, tylko siedzieć przy ciągle włączonym oczyszczaczu powietrza z nawilżaczem i mimo to się męczyć z powodu bólu oczu, gardła itp, kichać, smarkać non stop, spać 24 godziny na dobę i karmić piersią albo karmić mm i jeść te swoje antyhistaminy i jakoś egzystować przy jakimś względnym komforcie, to niestety wybieram to drugie. Mam dwoje dzieci (no na razie jeszcze jedno) i nie mogę sobie pozwolić na to, żeby wyłączyć się z życia na 3 miesiące, a u mnie tak to własnie wygląda bez leków... Tak więc ja jestem w podobnej sytuacji jak Ty... powiem szczerze, nie miejcie, Dziewczyny wyrzutów sumienia, jak Wam się nie podoba karmienie piersią... to nie jest Wasza wina i Wasza decyzja czy dobrze się z tym czujecie, czy nie, tylko te odczucia nie zależą przecież od nas!!!... Nie można sobie wmówić, ze coś nam się podoba, jeżeli tak nie jest!!! ja z Michałem byłam rozdarta przez 4 miesiące - któraś z Was pisała, że po miesiącu nadal bolą Ją brodawki, mnie bolały przez 4 miesiące, sutki miałam jak z drewna, ale wszystko bym wytrzymała, gdyby Michałkowi było na tym moim mleku dobrze. Teraz w ogóle nie mam parcia - owszem, chciałabym, ale jestem pogodzona z tym, ze po prostu muszę wybrać mniejsze zło i powiem szczerze, na pewno to niepopularne - ale w sumie cieszę się, ze nie muszę sama się męczyć z tą decyzją, tylko naprawdę nie mam wyboru, bo od razu po porodzie wcinam antyhistaminę.
Tezz denerwuje mnie to parcie na karmienie z piersi. Kiedys mowilam ze nie bede karmic piersia.. ale po tym jak zostalam skrytykowana i nasluchalam sie tego i owego.. uleglam i karmie. Czasami jest ciezko- od czasu do czasu piersi bola strasznie, mala je co chwile...ale narazie karmie, bo wiem ze to dla niej najlepsze. Malo wychodze z domu.. bo nie wyjme cycka na zewnatrz, mam taka blokade nie do przejscia. Albo odciagam albo dopajam woda. No i dieta.... boje sie cokolwiek zjesc zeby malej nie zaszkodzic. Postanowilam ze jesli mi sie uda to bede karmic do 3.. moze 4 miesiaca i nie bede juz sluchac, ze za krotko i co ze mnie za matka. To jest moja decyzja i koniec. Uwazam ze nic na sile...
Doszlo do tego, ze mam wyrzuty sumienia jak czasami ( a zdarzylo mi sie od urodzenia doslownie 3 razy) dokarmiam mala sztucznym melkiem- bo za to tez bylam krytykowana! Jak byla u mnie polozna i spytalam sie jakie sa leki na wstrzymanie laktacji to od razu do mnie z wyrzutami, dlaczego nie chce karmic- nie wspomne ze tylko sie jej zapytalam tak na przyszlosc...
Teraz juz sie przyzwyczailam i karmie- czasami nawet sprawia mi to przyjemnosc, ale na poczatku jak mialam karmic to plakalam- nie dosc ze cale cycki mnie bolaly, sutki mialam poranione, mleka malo to jeszcze psychicznie mi to nie pasowalo. Na szczescie teraz jest lepiej, troszke inaczej do tego podchodze

Cytat:
Czesc Dziewczyny

Moja coreczka w ciagu calego dnia potrafi miec pare drzemek po pol godziny- kiedys miala 3 drzemki. Innym razem miala drzemki po 10 , 15 i 20 minut, a tak to caly czas buszowala. Dzisiaj spala raz pol godziny, raz 1,5h i dwa razy po 15 minut, a nie spi od 7 rano do teraz... ciekawa jestem kiedy usnie bo ja juz padam, tym bardziej ze w nocy dala mi pospac ledwie 4 godziny takze czas aktywnosci mojej Oliwki trwa juz 4,5 h a ma skonczone 3 tygodnie.

Przyszla mi chusta Robilam proby - ale mi sie spodobalo. Tylko mam z jedna rzecza problem - zeby nie scisnac jej za mocno lub odwrotnie- za luzno bo wtedy mala wypadnie lub bedzie niezdrowo siedziec

Kto by pomyslal ze taki maly czlowieczek, tyle zmeczenia, wyrzeczen, a tak sie go kocha i tyle szczescia daje
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 22:31   #420
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Moze sie zaczac dzisiaj w nocy albo za pare dni .. Ja z rozwarciem 2-3cm chodze od tamtej srody i nic ...
No... I bądź tu człowieku mądry...
Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
hmm a mi znów gacie siatkowe i inne takie tam "gadżety" priorytetem od piątku idą babka napisała w piątek o 12 że właśnie wysłała to paczka powinna już u mnie być

cos mnie ta poczta oszukuje napisałam do babki żeby mi podała nr paczki bo chyba musze się zainteresować co też poczta tudzież listonosz z moimi gaciami robi a bez numeru to chyba niczego się na tej poczcie nie dowiem

się skusiłam bo 2zł tańsza niż kurier była ale kurde paczki i listy zawsze szybciutko i terminowo były
Paczki zawsze ładnie idą, chyba, że nie priorytet tylko ekonomiczną wysłała. Ale nr nadania niezbędny.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości