|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Helloł...
Siedzę i nadrabiam klub, a tż usypia Idę, naglę słyszę takie człap-człap i widzę Mała. Mówię no chyba sobie w kulki lecisz, ale jego nie ma. Myślę poddał się. Za minutę tż się zrywa i szuka Młodej. Okazało się, że to jemu się przysnęło, a ona uciekła mu z łóżka.... No to idę poczytać co tam u was. A co do K... to jestem zdołowana, nawet nie wiem ci napisać tyle problemów.... |
|
|
|
#2522 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
jakie oczyska!Scio a jakie macie te duplo?No bo one w sumie tez długo posłuża-moze lepsze niz drewniane A bólu zęba współczuje
|
|
|
|
|
#2523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Zawsze ktoś ma gorzej. Ida przeciętnie ok 5 wstaje. Dałabym się pokroić za 6.20 |
|
|
|
|
#2524 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
laski, jak która ma TLC niech sobie włączy, warto. ( reklama teraz )
na polsat cafe, pomyłka.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-06-07 o 20:23 |
|
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
słodki biznes... nie lubie tego, wole na wspólnej
|
|
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
laski sorry na POLSAT CAFE, pomyłka!
carmela nie na tlc , pomyliłam się na polsat cafe.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2528 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
Marina a co leci , tż oglada pokojówkę na manhatanie enty raz i nie chce mi przełączyć an nic
edit: już wiem. OMG! Piękny Ewoludek i Szymon ( co za oczyska).
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smutne... |
|
|
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten zestaw mi się podoba http://allegro.pl/lego-duplo-4962-ma...373503809.html |
|
|
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiliśmy dziś Sarence w parku wate cukrowa
na początku nie chciał uwierzyć że to do jedzenia, ale jak posmakowała...mniam mniam
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2012-06-07 o 20:53 |
|
|
|
#2533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
Lila padła już o 19:30, w dzień spała tylko godzinę ale w końcu przebiła się nam druga górna dwójkaCo do zabawek to Lila ma fazę na zamykanie/otwieranie/wkładanie wyjmowanie. Najlepiej dać jej parę pustych pudełeczek po ciastolinie i ona sobie do nich coś wkłada, wyjmuje, próbuje nałożyć wieczko itd. ![]() I uwielbia też książeczki, co kawałek mnie woła, bierze książkę do ręki i mi ją podaje i coś tam krzyczy żebym czytała ![]() Książeczki polecam z tej serii Obrazki dla maluchów: http://www.amazonka.pl/dzikie-zwierz...00016626.bhtml (to Lilki ulubiona), lubi ogólnie ze zwierzętami, siedzi zafascynowana i tylko muszę jej mówić co jest na każdym obrazku albo naśladować odgłosy
|
#2535 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn. że już kuma o co chodzi ![]() To pewnie niebawem i my dorośniemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale zabawy! Tymuś też lubi te bujaki na sprężynach ![]() Ale on piękny! I te oczy )A wiesz, że u nas w domu zawsze jemy lody, jak nas gardło boli Jako lekarstwo ![]() A co to znaczy, że stabilnie, bo nie wiem, czy Cię dobrze rozumiem? W sensie, że dziecko, jak je samo pcha, to on się nie wywróci? Jeśli tak, to ... tak Natomiast, jak się Tymek całym sobą uwiesi na tylnej części i zacznie cudować, to wtedy niestety samochodzik może sie przefiknąć na niego Ale jak spokojnie to robi, to nie.Cytat:
![]() Tatusiowie zawsze mają zupełnie inne przygody niż matki ![]() Dziś tradycyjnie, jak zawsze w wolne dni, byliśmy na sushi i muszę Wam powiedzieć, że atmosferę Euro już czuć. W zasadzie aż od niej kipi Nowy Świat zapełniony ludźmi po brzegi, koło stadionu całe wycieczki i wszystkie języki słychać dookoła. Polski najmniej ![]() Sympatyczne wrażenie, bardzo A, no okolice stadionu oraz centrum zastawione wozami transmisyjnymi i co krok kamery porozstawiane
|
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam wnerwa - we wtorek 2 rocznica slubu, a ja mam wnerw na TZ jak stad do buenos aires Ehh odechciewa sie wszytskiego. Mogl juz zostac w tej warszawie i nie wracac. Czlowiek chodzi jak zombie a temu ciezko bylo dziecku bluze wlozyc i wziac ja na chwile na dwor i wogole mam dola
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
You - przypomniałaś mi, że i u nas od kilku dni jakies zainteresowanie książeczkami się pojawiło. Bo do tej pory ja mu czytałam lub pokazywałam obrazki, a jemu chodziło tylko o to, żeby mi książeczkę wyrwać i zjeść
A ostatnio pokazywałam mu gazetkę reklamową Lidla i zamiast ją jeść zapatrzył sie w zdjęcie niemowlaka i pokazywał je paluszkiem. I teraz codziennie mu pokazuję książki, gdzie są jakieś dzieci, a on z wielką powagą na twarzy je pokazuje paluszkiem i rozpoznaje oko ![]() A dziś pierwszy raz jadł awokado i zdecydowanie polubił
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem. Ogólnie zestawy są super. Ale ceny masakra
![]() Brumku właśnie o to uwieszanie mi chodziło. U nas książeczki tez są hitem. Te obrazki dla maluchów co youyou pokazywała tez polecam. No i Agaton wszędzie pokazuje "dzidzi" ostatnio w tesco stoimy trzyma mnie za ręke) przy regale z mm i na dole stało bebiko ona podchodzi pokazuje palcem na dziecko i woła "dzidzi"
|
|
|
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc pozostaje wrzesień
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2012-06-07 o 21:08 |
|
|
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
brumek Lila też jadła książki ale na szczęście już jej przeszło i zorientowała się że oglądanie obrazków jest ciekawsze
![]() Potrafi naprawdę długo się skupić na oglądaniu. Ostatnio często czytam na dwa fronty: Lilce przewracam obrazki a w tym czasie Filipowi czytam opowiadania o Franklinie bo się w nim zakochał ![]() Niestety jednak Lila cały czas dużo rzeczy poznaje "paszczowo" kredki, trawa, kamyki to nasza codzienność
|
#2541 |
|
Wtajemniczenie
|
Buziaki dziewczynki!
Tesknie... |
|
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
kurde, a mój igor mówi tylko mamama ale nie jestem pewna czy świadomie... Ale przyznaję się bez bicia- mało do niego mówię, w sumie b. mało. W sumie nie wiem dlaczego...pewnie mi się nie chce, bom zmęczona przy nim fizycznie, no i zapominam o mówieniu.
|
|
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
Marina mój też mało mówi i ja też. W sumie często jest tak że się bawimy i ja się zamyśle jakoś i nie mówie do niego, albo nie wiem o czym mówić, nie umiem opowiadać o wszystkim co jest dookoła. Mam z tym spory problem. Chociaż próbuję się przełamać dla dobra Małego.
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
MARINA moja mowi tata, a jak jej zle to mama - ale rzadko. a tak to papa i nie. TO tyle
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
Lila tez mówi tylko ma-ma. baba i ostatnio ka-ka. A tak to "eeeeee" i "yyyyh"
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
To moje panny mówia tak: Mama, tata, baba i dziadzia,tota(ciocia), daj, am (jeść);czasem wołają : daj am.
Dziś Lila mnie zaskoczyła pokazała na szafę paluszkiem wskazującym i mów :"miś" ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- no i koko na kurki i starają się naśladować psa
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
U nas: mama, tata, dzia-ek, kici, mniam (na jedzenie), daj, nene (smoczek)
|
|
|
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-06-07 o 22:34 |
|
|
|
|
#2550 |
|
Zadomowienie
|
Hej laski, jakoś nie mam weny i nie mogę się wbić w wątek choć jestem na bieżąco.
![]() Stronczku, Wiki nie jest ostatnia Hani dopiero wczoraj udało się zrobienie kilku raczków i do takiego ekstra raczkowania jej jeszcze brakuje. Co dziwne ona zaczęła najpierw siadać, później wstawać, a teraz powoli zaczyna raczkować. Przy czym od razu widać że jest kobietą bo jest w tych wszystkich czynnościach bardzo ostrożna i najmniejsze niepowodzenie kończy się rykiem i fochem do końca dnia.![]() Filmik mnie nieźle rozbawił, Wiki wygląda jakby chciała sama zaśpiewać. No i gratuluję siadania ![]() Aaaa, od bujania się do wczorajszych pierwszych przesunięć minęły 2 tygodnie. ![]() Widzę, że Ewoludkowi na placu zabaw nic nie straszne , a Szymek ma niesamowite oczy i rzęsy. Któraś pisała o ośmiorniczkach- dałam je w prezencie na mikołajki bratankowi i do tej pory robią furorę. Nawet do żłobka je zabiera. Hani też planuję je kupić. Eveewe, przykro że tż nie widzi u Ciebie zmęczenia i potrzeby wsparcia ... i to w takich okolicznościach. ![]() Co do zabawek to ja mogę jedynie powiedzieć, że ostatnio kupiona sprytna torebeczka z fisher price nie zrobiła szału. ![]() Za to nieźle zaczął ją hipnotyzować domek, który jest u rodziców (już trochę przeszedł bo jest po wnuczce przyjaciółki mamy). Domek jest sorterem, w którym mieszkają rożne zwierzątka i do każdego "mieszkania" są inne drzwi, przy czym otwiera się je różnymi kluczami. Jeśli piszę niezrozumiale to link powinien rozjaśnić sprawę. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

idziecie z nim do dermy jutro? jest choć minimalna poprawa?
klask i:
zębole

ale w końcu przebiła się nam druga górna dwójka

i wogole mam dola
myślałam że już masz z głowy egzamiiny i tylko obrona Ci została. Macie termin obrony wyznaczony już?
... i to w takich okolicznościach.