XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-08, 08:46   #2491
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25
Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Marzy mi się pierwszy taniec do Enigma Gravity of love http://www.youtube.com/watch?v=aSTV99Uy8hk tylko .... jaki taniec do niej ahhh... na kurs już się nie zapiszemy... może wystawię ogłoszenie czy będzie ktoś chętny stworzyć układ..
Też mi się podoba....mam nawet dzwonek w telefonie
Napewno wykorzystam ją do filmu
Bardzo dużo osób też wykorzystuje muzyke z filmu "gladiator"

Wczoraj siedziałam na you tube i oglądałam same przygotowania do slubów.....szukam inspiracji na fryzure
Stary 2012-06-08, 08:47   #2492
__Paulinka__
Zakorzenienie

Bry

Cytat:

Dziś meczyk póki jeszcze nie mam dużego brzuszka to sobie zrobię mejk ap biało czerwony, bluzeczkę taką do połowy cycków bo tak fajnie od dołu będą wystawać i majteczki bokserki i tak będę oglądać meczyk z TŻ ha

jak wystąpisz w takim stroju to Wy chyba nie bedziecie oglądali meczu hehe

ide do pracy:/ jak dobrze, ze jest piatek
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 08:53   #2493
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Też mi się podoba....mam nawet dzwonek w telefonie
Napewno wykorzystam ją do filmu
Bardzo dużo osób też wykorzystuje muzyke z filmu "gladiator"

Wczoraj siedziałam na you tube i oglądałam same przygotowania do slubów.....szukam inspiracji na fryzure
a jaka to piosenka z Gladiatora?
Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Bry

jak wystąpisz w takim stroju to Wy chyba nie bedziecie oglądali meczu hehe

obawiam się, że jednak obejrzymy hehehe choćbym jak się starała :P

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 08:54   #2494
morelka1987
Zadomowienie

Cześć Ślicznotki
Ale fajnie że dzisiaj wolne jsteśmy z TŻ u moich rodziców, zjemy śniadanko i jedziemy do USC. Wczoraj rozdalismy 4 zaproszenia, dzisiaj rozdamy 3. A jutro przymiarka już nie mogę sie doczekać

Fajna ta piosenka Enigmy, znałam ją z wielu filmów na youtubie głównie z sesji w plenerze, ale nie miałam pojęcia kogo ta piosenka ;-)

Szkoda że ja nie mogę zobaczyć fotek Audrey :-(
Stary 2012-06-08, 08:58   #2495
omosia
Raczkowanie

Hej kochane. U mnie w domu strasznie duże zamieszanie na dzień przed weselem. To tak jka wszyscy są przyjezdni. Jeszcze dziś mają kolejni goście przyjechać.
Kurcze jeszcze musze tyle rzeczy dziś zrobić....

Trzymajcie za mnie kciuki bo nie wiem czy wyrobie....
Ślub: 9 czerwca 2012 o godzinie 16:00
omosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 09:01   #2496
niut0
Zakorzenienie

Niut & Łukasz
relacja 02.06

Czwartek
W czwartek mieliśmy trzaskanie, tym które nie pamiętają napiszę, że rodzina/znajomi/sąsiedzi przychodzą strzaskać młodym na szczęście porcelanę. Młodzi sprzątają i tak cały wieczór Osoby które już strzaskały zostają na kołacz/kiełbaskę/wódkę. Zdarza się też czasami, że ktoś Młodym wysypuje już kubły do których pozbierali wcześniej potłuczoną porcelanę. Raz czy dwa razy może to być śmieszne, potem to wg mnie złośliwość. Właśnie tego najbardziej obawiali się Mój TŻ i tata- bali się, że jak ktoś nam to zacznie wysypywać to ja się wku^wie i tyle będzie z trzaskania Na szczęście tata bardzo fajnie wszystko schował, a ja byłam grzeczna Dzielnie pomagał nam chrześniak TŻta, najpierw trzaskał razem z gośćmi, potem wołał "ciocia, lękawicki!". Zakładałam mu rękawiczki, on brał dużą miotłę i sprzątał, słodki widok Było bardzo wesoło, wszystko się fajnie udało

Piątek
Ten dzień rozpoczął się wizytą u kosmetyczki, robiłam manicure hybrydowy.
(BTW-dla zainteresowanych, miał się trzymać 3 tyg, to zależy od płytki paznokcia. Mi pierwszy fragment odprysnął we wtorek, trochę powietrza pod to weszło i już dzisiaj z bliska nie wygląda zbyt dobrze. Najważniejsze jednak, że obyło się bez tipsów ). Później miałam mega dylemat co zrobić z winietkami. Tak źle i tak niedobrze. Przy stołach prostokątnych nie umiałam gości usadzić i już mnie to doprowadziło do płaczu- i akurat w tym momencie przybył listonosz z prezentem od naszej Brydzi Nie otwierałam od razu sama, ale tak się ucieszyłam, że od razu mi się humor poprawił! Dziękuję jeszcze raz Brydziu
Później pojechaliśmy na salę, pownosiliśmy wódkę, nie dałam jednak winietek tylko same te kartoniki panna młoda/frak a w środku michałek.
Wieczorem gdy jadłam kolację ktoś zadzwonił do drzwi, wyglądam przez okno a am moje przyjaciółki zrobiły mi mini panieński no i oczywiście ogromną niespodziankę
Stary 2012-06-08, 09:02   #2497
omosia
Raczkowanie

Wiecie czego się dowiedziałam??? Kur.....Zepsuły sie organy u nas w kościele ja pier.....będe zaraz wyć
Ślub: 9 czerwca 2012 o godzinie 16:00
omosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 09:03   #2498
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
a jaka to piosenka z Gladiatora?

obawiam się, że jednak obejrzymy hehehe choćbym jak się starała :P

http://www.youtube.com/watch?v=0e58iruffGI proszę
Adiemus też bardzo dużo osób ma w filmie http://www.youtube.com/watch?v=B7zJ0yVSSvE

Ja tez bym chciała zobaczyć Audrey
Stary 2012-06-08, 09:03   #2499
niut0
Zakorzenienie

Sobota
Obudziłam się o czasie, pojechałyśmy z mamą do fryzjera na 8 i jak już wiecie spotkałam tam księdza, który miał odprawiać naszą mszę Mam wrażenie, że był bardziej zestresowany ode mnie Ja cały czas, od początku tygodnia byłam na luzie Po fryzjerze wróciłam do domu, przyjechała p.makijażystka i p.fotograf. Ok 11:30 zaczęłam się ubierać, w miedzy czasie zadzwoniła jedna z przyjaciółek, byli w szpitalu z mężem, od rana bolał go brzuch, nie wiedzieli czy to wyrostek czy nerki Była bardzo przejęta, że ich nie będzie. (Na szczęście nie było to nic groźnego i zrobili nam niespodziankę przyjeżdżając na poprawiny)
Podczas ubierania zdążyłam już tę moją bransoletką zahaczyć i zaciągnąć trochę suknię. Wcale się nie przejęłam Nie mogłam się doczekać aż zobaczę TŻta Przyjechał po 12, pięknie wyglądał w garniturze Musiałam mu przypiąć butonierkę i miałam z tym nielada problem. Nie wiem jak dziewczyny w tipsach sobie poradziły Później było błogosławieństwo, cały czas miałam banan na twarzy. Byłam naprawdę bardzo szczęśliwa Chyba dzięki temu mojemu uśmiechowi nikt nie płakał TŻ mi powiedział, że jestem najpiękniejszą Panną Młodą
Pojechaliśmy pod kościół, jak mnie chrześniak TŻ zobaczył to trochę się speszył, chyba stwierdził, ze to jakaś biała zjawa Poczekaliśmy w nawie kościoła aż wszyscy wejdą i podeszliśmy do przodu dopiero gdy zaczęła grać muzyka. Ja cały czas z uśmiechem na twarzy, TŻ podobno trząsł sie lekko z nerwów Przysięga i nakładanie obrączek to coś co będę pamiętać na pewno do końca życia, najprzyjemniejszy moment nie tylko ślubu, ale i wesela Mówiliśmy pewnie, prosto w oczy
Po mszy goście obsypali nas tyyyyyloma grosikami, że gdyby nie pomoc to zbieralibyśmy to do dzisiaj Pod kościołem składali nam życzenia tylko goście, którzy nie jechali na wesele. Wprawdzie cały czas pięknie świeciło słońce, ale wiał też zimny wiatr, a ja byłam tylko w tiulowym szalu. Czułam jak wiatr podrywa mi welon do góry, w tłumie rozległo się "ohh" to stwierdziłam, ze nie będę go przytrzymywać, niech sobie lata. A za moment czuję tylko jak welon mi się wyrywa i leci w siną dal musiałam mieć piękną minę w tym momencie, nie mogę się doczekać zdjęć
Takze oczepiny miałam już pod kościołem Pojechaliśmy potem do domu, zostawić prezenty, przymocować welon i zdjąć te moją nieszczęsną bransoletkę, którą ciągle zahaczałam o suknie. Pojechaliśmy na salę gdzie przywitano nas chlebem i kozim mlekiem Później szampan, sto lat, obiad, pierwszy taniec i zabawa do rana Dla mnie ta część "weselna" była bardziej stresująca, perfekcjonizm mnie zabija Czułam się jak gospodyni i chciałam, żeby inny się dobrze czuli. Najspaniajsza była msza w kościele, czułam sie jak gdybym była tylko ja i TŻ

W butach z acesu2 wytrzymałam tylko do 22, ale ja mam dziwne nogi potem na przebranie miałam.... sandały na koturnie Piękne połączenie, ale nogi mnie już tak bolały, że nie mogłam wytrzymać. Do dzisiaj zresztą duże palce u nóg mnie bolą.

edit: Zapomniała dopisać, że dziadkowie mieli w ten dzień 50 lat po ślubie, złożyliśmy im życzenia, wręczyliśmy kwiaty i dziadkowie zatańczyli razem taniec, a na koniec dali sobie buziaka

Edytowane przez niut0
Czas edycji: 2012-06-08 o 09:18
niut0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 09:04   #2500
niut0
Zakorzenienie

Niedziela
Poprawiny były już bardziej na spokojnie, skończyły się o 19, a w domu byliśmy po 21.

Myślę, że wszyscy się fajnie bawili

Ale wam wielgachną relację walnęłam
Jeszcze z moich przemyśleń:
-w 1 dzień nie poszło za dużo wódki, poszły za to wszystkie johny walkery Osobny stół z alkoholem też nie do końca sie sprawdził, te osoby które siedziały najdalej chyba wstydziły się tam iść świadek i świadkowa poroznosili część win na stoły. Ogólnie obydwaj spisali sie świetnie
-pończochy samonośne- cuuudo! Dlaczego jak wcześniej tego nie odkryłam Czułam się swobodniej niż w rajstopach, trochę powietrza do mnie dochodziło a że uda mam to się miały gdzie trzymać, polecam
-w dzień wesela było słonecznie, ale dosyć chłodno. Na sali i na dworze przydał mi się baardzo biały sweterek kupiłam go, uwaga, w tesco na dzieciecym- rozmiar na 11-12 lat za ok 40zł, a na mnie wygląda jak bolerko z rękawem 3/4 Nie kupowałam go z myślą o sukni ślubnej, dzień przed do mnie dotarło, że może się przydać w chłodny dzień
-suknia spisała się świetnie, było mi bardzo wygodnie, nie miałam żadnych problemów z wsiadaniem/wysiadaniem, była lekka i czułam się świetnie. a mimo to, ze była lekka to na poprawinach przy śmianiu się, bolały mnie mięśnie w okolicach żeber, tam gdzie była mocno dopasowana

Wczoraj...
... mieliśmy plener. W centrum miasta i w sadzie. Zdjęcia będą w następną niedzielę i wtedy na pewno się nimi podzielę
A na razie macie małą próbkę
Pierwsze zdjęcia z czwartkowego trzaskania, razem z naszym pomocnikiem Drugie i trzecie zrobione przez Muffinka w kościele i ostatnie z poprawin
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0004.jpg (122,2 KB, 284 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg -1069.jpg (75,1 KB, 381 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg -1090.jpg (135,1 KB, 332 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0001.jpg (101,1 KB, 324 załadowań)

Edytowane przez niut0
Czas edycji: 2012-06-08 o 09:21
niut0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 09:05   #2501
klaudusk_a
Zakorzenienie

za wszystkie zestawienia

kocurku super ze imprezka się udała

niuto czekamy na relację i jakieś foteczki

wczoraj rozdaliśmy bardzo dużo zaproszeń, więc jeszzcee jeden weekend i koniec

plan na dziś:
definitywnie skończyć pracę i ją druknąć, napisać konspekt na w-f i przygotować zajęcia z muzyki

a wieczorem pewnie koledzy przyjadą na mecz, bo Tż brat kupił wielki telewizor z myślą o euro

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 09:07   #2502
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Niuto do nas przyszła
Witaj żonko
Czekamy na relację
Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
przecież byłam duszą i ale naprawdę coś tam zbiłam

niutek wrócił żono nasza
haha naprawdę zbiłaś? moja wariatka

Uf, relacja napisana, 40 min mi to zajęło
Stary 2012-06-08, 09:07   #2503
fablous
Zakorzenienie

niutku piękna relacja!
cudny moment przysięgi, można się wzruszyć

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 09:10   #2504
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Niedziela
Poprawiny były już bardziej na spokojnie, skończyły się o 19, a w domu byliśmy po 21.

-w 1 dzień nie poszło za dużo wódki, poszły za to wszystkie johny walkery Osobny stół z alkoholem też nie do końca sie sprawdził, te osoby które siedziały najdalej chyba wstydziły się tam iść świadek i świadkowa poroznosili część win na stoły. Ogólnie obydwaj spisali sie świetnie
-pończochy samonośne- cuuudo! Dlaczego jak wcześniej tego nie odkryłam Czułam się swobodniej niż w rajstopach, trochę powietrza do mnie dochodziło a że uda mam to się miały gdzie trzymać, polecam
-w dzień wesela było słonecznie, ale dosyć chłodno. Na sali i na dworze przydał mi się baardzo biały sweterek kupiłam go, uwaga, w tesco na dzieciecym- rozmiar na 11-12 lat za ok 40zł, a na mnie wygląda jak bolerko z rękawem 3/4 Nie kupowałam go z myślą o sukni ślubnej, dzień przed do mnie dotarło, że może się przydać w chłodny dzień

Wczoraj...
... mieliśmy plener. W centrum miasta i w sadzie. Zdjęcia będą w następną niedzielę i wtedy na pewno się nimi podzielę
Pierwsze zdjęcia z czwartkowego trzaskania, razem z naszym pomocnikiem Drugie i trzecie zrobione przez Muffinka w kościele i ostatnie z poprawin

Ślicznie....cudowna para
Stary 2012-06-08, 09:12   #2505
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Niedziela

Wczoraj...
Wyglądałaś posągowo, cudnie! Tworzyliście przepiękną parę młodą

Stary 2012-06-08, 09:14   #2506
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Niut & Łukasz

relacja 02.06

Czwartek
W czwartek mieliśmy trzaskanie, tym które nie pamiętają napiszę, że rodzina/znajomi/sąsiedzi przychodzą strzaskać młodym na szczęście porcelanę. Młodzi sprzątają i tak cały wieczór Osoby które już strzaskały zostają na kołacz/kiełbaskę/wódkę. Zdarza się też czasami, że ktoś Młodym wysypuje już kubły do których pozbierali wcześniej potłuczoną porcelanę. Raz czy dwa razy może to być śmieszne, potem to wg mnie złośliwość. Właśnie tego najbardziej obawiali się Mój TŻ i tata- bali się, że jak ktoś nam to zacznie wysypywać to ja się wku^wie i tyle będzie z trzaskania Na szczęście tata bardzo fajnie wszystko schował, a ja byłam grzeczna Dzielnie pomagał nam chrześniak TŻta, najpierw trzaskał razem z gośćmi, potem wołał "ciocia, lękawicki!". Zakładałam mu rękawiczki, on brał dużą miotłę i sprzątał, słodki widok Było bardzo wesoło, wszystko się fajnie udało
U nas też jest trzaskanie,robi się je tydz przed ślubem....tego obawiam się najbardziej
Stary 2012-06-08, 09:14   #2507
klaudusk_a
Zakorzenienie

niutorelacja piękna, a zdjęcia jeszcze piękniejsze

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 09:14   #2508
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Cierpliwe zestawienie na 99 dni przed:
za zestawienie. Super kolorki

Niuto czekamy na relację. Ślicznie wyglądałaś

Aaaaaaaa, dziś 99 ddś

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 09:15   #2509
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Niedziela

Wczoraj...
walnęłam talerzem liczy się??

niut
pięknie wyglądaliście i przystojnego masz TŻ tzn męża
relację czytałam i mi się gęba cieszyła
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 09:15   #2510
fablous
Zakorzenienie

Niuto mam techniczne pytanie - widzę, że nie miałaś halki, suknia nie "majdała" Ci się między nogami?

Stary 2012-06-08, 09:17   #2511
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
za zestawienie. Super kolorki

Niuto czekamy na relację. Ślicznie wyglądałaś

Aaaaaaaa, dziś 99 ddś

Hehh ty odliczasz a ja patrze na twoje cyfry i się stresuje
Mam pól godz pożniej
Stary 2012-06-08, 09:23   #2512
carmelova
Zakorzenienie

omosia trzymam mocno kciuki. Na pewno będzie dobrze
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 09:24   #2513
Nattiv
Zakorzenienie

Niuto Piękna relacja

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 09:24   #2514
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Uciekam do pracy...Miłego dnia...
Stary 2012-06-08, 09:35   #2515
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
niutku piękna relacja!
cudny moment przysięgi, można się wzruszyć
Cytat:
Wyglądałaś posągowo, cudnie! Tworzyliście przepiękną parę młodą

dziękujemy

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
U nas też jest trzaskanie,robi się je tydz przed ślubem....tego obawiam się najbardziej
Tata naprawdę pomysłowo schował kubły. To co widzisz na zdjęciu to przód garażu. Zrobili przed nim taką ochronę z płyt, żeby nic nie leciało na ogródek nasz i sąsiadów. No garażu można było wejść tylko przez okno. Kubły, sztuk 3, były schowana właśnie w garażu pod oknem, było spięte razem zapinaniem do rowerów, nie było szans, że ktoś je wyciągnie

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
niutorelacja piękna, a zdjęcia jeszcze piękniejsze

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
walnęłam talerzem liczy się??

niut
pięknie wyglądaliście i przystojnego masz TŻ tzn męża
relację czytałam i mi się gęba cieszyła
no pewnie, że się liczy!
dzięki mi też się gęba cieszyła przez cały dzień

Cytat:
Niuto mam techniczne pytanie - widzę, że nie miałaś halki, suknia nie "majdała" Ci się między nogami?
Nie majtała Myślę, że długość była idealna i dlatego mi nie przeszkadzała. A nawet jak trochę majtała to mi to nie przeszkadzało. Przy szybszych tańcach/wchodzeniu po schodach trzymałam ją w jednej ręce.

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Niuto Piękna relacja

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

idę obudzić mojego męża relacja na wizażu napisana, więc czas wstawać Wpadnę może znowu wieczorem, albo jutro na pewno. na wszystkie techniczne i inne pytania chętnie odpowiem
Stary 2012-06-08, 09:36   #2516
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Cytat:
Niedziela

-suknia spisała się świetnie, było mi bardzo wygodnie, nie miałam żadnych problemów z wsiadaniem/wysiadaniem, była lekka i czułam się świetnie. a mimo to, ze była lekka to na poprawinach przy śmianiu się, bolały mnie mięśnie w okolicach żeber, tam gdzie była mocno dopasowana

Wczoraj...
Piękna relacja,świetne zdjęcia.Gratuluję

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 09:42   #2517
Chatka
Wtajemniczenie

Hej hej Lasunie, to znów ja!

Miałam chwile na nadrobienie trochę, ponieważ TADAM, mam ropne zapalenie gardła i zatok. Generalnie od wtorku zdycham (we wtorek jeszcze byłam w pracy, ale wyszłam wcześniej, no i w środę lekarz i ogólnie masakra). Także jedyne, co dob re, to że mogłam ponadrabiać odrobinę, chociaż zaraz po tym poście wracam do leżenia i gapienia się w TV, bo już się zmęczyłam. Patrzcie, jak się dla Was poświęcam

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Zestawienie na 100 dni przed 15.09.2012r. godzina: 14:30

Kolor przewodni: FIOLETOWY I ECRU
Piękne zestawienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Panieński był dużym spontanem, ale wypadł fajowo. Nie było tańców itp. ale laseczki sie spisały!!

Duzo pysznego zarcia, duzo alkoholu, duzo za☠☠☠istych zabaw.....

cudowny tort (zdjęcia później), cuodwne prezenty - bielizna, podwiazka i bon do H&M...przyda sie bardzo!!

Jakie zabawy były... np Kalambury. Smiechu po pachy. Męża przyszłego jak sie okazało znam słabo.....

Teraz dogorwewam, bo za chwile jade do chrzesniaka na urodziny

Moja świadkowa sie spisała na medal.

Oczywiście miało byc wiecej niespodzianek, ale panienski był jak juz pisałam spontanem (był juz przeciez odwołany ).

Aha dziewczyny przebrały sie za☠☠☠iscie....przyklej ane wąsy i białe koszule plus krawaty....nawet moja mama sie przebrała bo przyjechała...masakra.

Widok mamuśki z wąsmi i pijącej drinka ze słomki "peniska"- bezcenne...
Super, że panieński się udał!
Ja nie wiem, jak będzie z moim, bo te moje przyjaciółki się znów coś dogadać nie mogą podobno... Ale chrzanić, ja się tym przejmować nie zamierzam, obiecały mi niespodziankę, to niech robią i koniec.

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
glebniecie jak Wam cos napisze :
Zaiste glebłam I jak nie kochać tych naszych facetów?

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
P.S. Za niecałe 21 godzin rozpoczyna się EURO
Jak dobrze, że nie mamy telewizora
My mamy, ale żadnym meczem go na pewno nie zbrukamy

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Ja chcę ślub. Już. Włączcie jakiś czasoprzyśpieszacz, niech się skonczy sesja-obrona-egzaminy wstepne - jesień-zima-wiosna. Chcę już sierpien '13

Mam focha na wszystko,o
Lala, nie masz pojęcia, jak to szybko przeleci... Ja teraz bardzo chciałabym mieć jeszcze z pół roku dodatkowe.

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Na naszej podróży poślubnej było cudownie ja chcę jechać jeszcze raz
Opowiaaaaaaaaaaadaj!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Cierpliwe zestawienie na 99 dni przed:

Data ślubu: 15 września 2012 r. godz. 12:00
Kolor przewodni: zielony
Motyw półprzewodni: drzewo

Z jak załatwione, zaklepane, zamówione, zazaliczkowane:

Kościół: moja parafia, godzina zapisana w proboszczowym kajecie, Ksiądz - kolega Tżta zgodził się nas pobłogosławić
Nauki przedślubne+poradnia: http://www.dar.rybnik.net.pl/index.php polecamy!
Dekoracja kościoła: pani Ania
Oprawa muzyczna: koleżanka zagra na wiolonczeli (reszta jeszcze nie ustalona)

Sukienka: szyta w salonie Hebe, coś jak Ellis 11228, ale z ciulu
Buty: zielone zamszowe szpilki z Mohito
Fryzura+makijaż: salon Luiza w Tworkowie
Paznokcie: ciocia Tż

Strój Pana Młodego: kupione tylko zielone szelki na sesję

Obrączki: proste, kupione na jubilerskiej ulicy w Rybniku
Sala: http://www.anielski-mlyn.pl/home/local
Dj/Wodzirej: http://www.kargol.pl/gallery/index-dj.html
Fotograf: http://www.dwawilki.pl/zdjecie,3,313,34.html
Bukiety, butonierki: kwiaciarnia w Rac
Zaproszenia: robione własnoręcznie (mamy tylko jedno wzorcowe i materiały)
Księga gości: w formie drzewa (mamy kupione tusze)
Sesja narzeczeńska: wygrałam na fb (ale nie mamy czasu, żeby ją uskutecznić)
Podróż poślubna: jedziemy do małej chatki w górach

Do załatwienia:

USC i protokół
Grawer na obrączkach
Strój PMki: bielizna (to graniczy z cudem), biżuteria
Strój PMego: wszystko (prócz szelek)
Zaproszenia: zrobić, rozdać, rozesłać
Auto: znaleźć taniej niż za 1000zł Warszawę lub Syrenkę
Alkohol: poczekać aż skończy się Euro, wybrać i kupić
I mnóstwo innych rzeczy

A w załączniku tylko to, co już fizycznie (lub prawie-suknia, bukiet) mamy
Piękne zestawienie!
A powiedz mi, jakie tusze kupiliście? I sprawdzaliście już, czy się nadają? Bo my kupiliśmy jakieś na próbę, ale jakoś tak nie bardzo się odciskają...

Cytat:
Napisane przez omosia Pokaż wiadomość
Hej kochane. U mnie w domu strasznie duże zamieszanie na dzień przed weselem. To tak jka wszyscy są przyjezdni. Jeszcze dziś mają kolejni goście przyjechać.
Kurcze jeszcze musze tyle rzeczy dziś zrobić....

Trzymajcie za mnie kciuki bo nie wiem czy wyrobie....
Kochana, 3mam kciuki, żeby wszystko dziś było pięknie i cudownie. Acapella też można śpiewać! Ale może naprawią te organy.... Wszystkiego naj Kochana

Cytat:
Sobota
Obudziłam się o czasie, pojechałyśmy z mamą do fryzjera na 8 i jak już wiecie spotkałam tam księdza, który miał odprawiać naszą mszę Mam wrażenie, że był bardziej zestresowany ode mnie Ja cały czas, od początku tygodnia byłam na luzie Po fryzjerze wróciłam do domu, przyjechała p.makijażystka i p.fotograf. Ok 11:30 zaczęłam się ubierać, w miedzy czasie zadzwoniła jedna z przyjaciółek, byli w szpitalu z mężem, od rana bolał go brzuch, nie wiedzieli czy to wyrostek czy nerki Była bardzo przejęta, że ich nie będzie. (Na szczęście nie było to nic groźnego i zrobili nam niespodziankę przyjeżdżając na poprawiny)
Podczas ubierania zdążyłam już tę moją bransoletką zahaczyć i zaciągnąć trochę suknię. Wcale się nie przejęłam Nie mogłam się doczekać aż zobaczę TŻta Przyjechał po 12, pięknie wyglądał w garniturze Musiałam mu przypiąć butonierkę i miałam z tym nielada problem. Nie wiem jak dziewczyny w tipsach sobie poradziły Później było błogosławieństwo, cały czas miałam banan na twarzy. Byłam naprawdę bardzo szczęśliwa Chyba dzięki temu mojemu uśmiechowi nikt nie płakał TŻ mi powiedział, że jestem najpiękniejszą Panną Młodą
Pojechaliśmy pod kościół, jak mnie chrześniak TŻ zobaczył to trochę się speszył, chyba stwierdził, ze to jakaś biała zjawa Poczekaliśmy w nawie kościoła aż wszyscy wejdą i podeszliśmy do przodu dopiero gdy zaczęła grać muzyka. Ja cały czas z uśmiechem na twarzy, TŻ podobno trząsł sie lekko z nerwó Przysięga i nakładanie obrączek to coś co będę pamiętać na pewno do końca życia, najprzyjemniejszy moment nie tylko ślubu, ale i wesela Mówiliśmy pewnie, prosto w oczy
Po mszy goście obsypali nas tyyyyyloma grosikami, że gdyby nie pomoc to zbieralibyśmy to do dzisiaj Pod kościołem składali nam życzenia tylko goście, którzy nie jechali na wesele. Wprawdzie cały czas pięknie świeciło słońce, ale wiał też zimny wiatr, a ja byłam tylko w tiulowym szalu. Czułam jak wiatr podrywa mi welon do góry, w tłumie rozległo się "ohh" to stwierdziłam, ze nie będę go przytrzymywać, niech sobie lata. A za moment czuję tylko jak welon mi się wyrywa i leci w siną dal musiałam mieć piękną minę w tym momencie, nie mogę się doczekać zdjęć
Takze oczepiny miałam już pod kościołem Pojechaliśmy potem do domu, zostawić prezenty, przymocować welon i zdjąć te moją nieszczęsną bransoletkę, którą ciągle zahaczałam o suknie. Pojechaliśmy na salę gdzie przywitano nas chlebem i kozim mlekiem Później szampan, sto lat, obiad, pierwszy taniec i zabawa do rana Dla mnie ta część "weselna" była bardziej stresująca, perfekcjonizm mnie zabija Czułam się jak gospodyni i chciałam, żeby inny się dobrze czuli. Najspaniajsza była msza w kościele, czułam sie jak gdybym była tylko ja i TŻ

W butach z acesu2 wytrzymałam tylko do 22, ale ja mam dziwne nogi potem na przebranie miałam.... sandały na koturnie Piękne połączenie, ale nogi mnie już tak bolały, że nie mogłam wytrzymać. Do dzisiaj zresztą duże palce u nóg mnie bolą.

edit: Zapomniała dopisać, że dziadkowie mieli w ten dzień 50 lat po ślubie, złożyliśmy im życzenia, wręczyliśmy kwiaty i dziadkowie zatańczyli razem taniec, a na koniec dali sobie buziaka
Aaaaaaaale relacjon! I fotki, piękne! Już na poczcie pisałam, ale powtórzę - wyglądaliście rewelacyjnie! I ta relacja cuuudowna, jak pięknie się to czyta
A z tymi Dziadkami to specjalnie celowaliście w tę datę, czy przypadkiem wyszło?
Ale się cieszę, że wszystko Wam się tak przepięknie udało

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 09:46   #2518
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Audrey: jakiego tuszu do rzęs używasz? Bosskie! A ciało -
ok 2-3 razy nakładam na rzęsy bazę z VIRTUALA stars coś tam
białe opakowanie, srebrna rączka.
później nakładam ok 2-3 razy żółtego colossala z rimmela w tej chwili go uwielbiam, pewnie za ok 2 opakowania mi przejdzie ale aktualnie to mój nr 1

Cytat:

To samo pomyślałam jak zobaczyłam te foty. Audrey sprawiasz, że nienawidzę własnego ciała
Zdradzisz sekret takiego płaskiego brzuszka? Pamiętam, że pisałaś że swego czasu sporo schudłaś.
Nie wiem czy chcesz takiego sposobu mialam przewlekłe zapalenie nerek, wracało co ok 3 tygodnie przez pół roku czasu i z 55 kg zrobiło się 44 . Wyglądałam jak więzień z Oświęcimia, po prostu strasznie.
Na szczęście wyrównałam sobie ładnie wagę i teraz ważę 50 kg
Ale nie ćwiczę, ani nie ograniczam jedzenia, bo mam po mamie bardzo szybką przemianę materii. Moja mama z 50tką na karku waży 56 kg
Tyle że gram w siatkówkę co tydzień Ale to raczej nie wpływa na szczupłość

Cytat:
Napisane przez morelka1987 Pokaż wiadomość

Szkoda że ja nie mogę zobaczyć fotek Audrey :-(
Wyślij mi na PW link do FB jeśli masz

Cytat:
Napisane przez omosia Pokaż wiadomość
Wiecie czego się dowiedziałam??? Kur.....Zepsuły sie organy u nas w kościele ja pier.....będe zaraz wyć
no to super!
szukaj kogoś kto na skrzypcach choć brzdęknie, na pewno będzie pięknie!

aaahhh Niutek
piękna relacja i oczywiście cudnie wyglądaliście

PS. Salomony TŻta poszły do reklamacji i na szybko kupiłam mu zastępcze buty, akurat identyczne pumy jak ma Twój TŻt na trzaskaniu
Stary 2012-06-08, 09:54   #2519
(kicia)
Zakorzenienie

morelko zobaczysz audrey od warunkiem że będziesz wieczorem na wizażu

za wszystkie zestawienia

niutku piękna relacja. Jak już pisałam na poczcie wyglądaliście cudnie a Ty przeuroczo jak
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 10:05   #2520
carmelova
Zakorzenienie

niuto wyglądałaś cudownie! Świetna relacja. Też mam buty z akces2, ten sam model, ale na szpilce 7 cm i wydają się być wygodne, tylko są dosyć wąskie. A jaką Ty miałaś wysokość obcasa?
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości