|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Cytat:
![]() W takim razie owocnych staranek życzę
|
|
#2642 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam wizyte 25 czerwca ![]() no to jesteśmy w ciąży w jednakowym czasie,fajnie.... mnie tez mdli strasznie i rano wymiotuję,ale damy radę
|
|
|
|
|
#2643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w mojej glowie od wczoraj znowu obliczenia, kalkulacje, życie nadzieją... Echh... pożyjemy, zobaczymy
|
|
#2644 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Mowa o torbielach? Nie wiem czy juz pisalam ale potrzebuje rady. Bo mialam torbiel 3cm i zmniejszyla sie do 1,5 teraz nie wiem, i powiedzcie mi czy mam brac luteine? Od ktorego dnia? I czy moge ją brac po # bo wtedy chyba sie wywoła @ a nie wiem czy nie powinnam na nią naturalnie poczekać Cytat:
|
|
|
|
|
#2645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2646 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobitki
![]() Jak mija weekend (jeżeli go macie)? My wczoraj byliśmy z znajomymi na działce, grill i te sprawy.. Znajoma jest w 6 miesiącu ciąży, więc trochę sobie poplotkowałyśmy Dziś malowanie kibelka, Tż już działa, a ja mam zaraz wkroczyć sprzątać.. później chcemy iść zobaczyć do Strefy Kibica co się dzieje i jak da radę to obejrzyć meczyk... no chyba że będzie tłum ludzi to się cofniemy do domu (bo mamy dość blisko) i tam sobie obejrzymy
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2647 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja niestety nie mam weekendu ale wczorej troszkę odpoczełam, mieliśmy najazd moich rodzicó wczorej, wieczorem grilla ze znajomymi nad wodą a dziś do pracy na popołudnie- a tak mi się niechce, że szok.....Dzastin08: życze miłego sprzątania, ja przedwczorej przyszalałam z sprzątaniem (mycie okien, pranie firanek itp...) ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
Ja niestety nie mam weekendu ale wczorej troszkę odpoczełam, mieliśmy najazd moich rodziców , wieczorem grilla ze znajomymi nad wodą a dziś do pracy na popołudnie- a tak mi się niechce, że szok.....Dzastin08: życze miłego sprzątania, ja przedwczorej przyszalałam z sprzątaniem (mycie okien, pranie firanek itp...)
|
||
|
|
|
#2648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam Ja owszem miałam zrobione wszystkie te 3 hormony. Endokrynolog stwierdziła, że przy TSH jakie mam to ft4 jest ciut za niskie. Albo na odwrót - nie pamietam. Dlatego przepisała mi ten lek, zresztą twierdziła, że to jest mała dawka. Nie wiem dlaczego tak robiła, przecież w końcu to ona jest lekarzem. Mi to raczej nie zaszkodzi. Smutno mi dzisiaj. Raz, że piątek i jutro już wyjeżdżamy z Lądka , także kicha ogólna. Ja wiem, że dziewczyny w ciąży tak miały, taki śluz i nitki krwi, ale ja czuję, że moja koleżanka @ się zbliża. Ech...chyba pójdę na jakiś zabieg, poprawię sobie humor. Buuuu...
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#2649 |
|
Zadomowienie
|
anna2007 i lukinia: kochane trzymam kciuki , żeby wszystko było dobrze
|
|
|
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
My dziś zwołujemy ekipe do nas na meczyk
![]() Wszystko fajnie tylko myslalam ze na Euro to my wszystkim powiemy o ciazy, a teraz to mam zamiar jedynie sie schlac Cytat:
|
|
|
|
|
#2651 |
|
Zadomowienie
|
Kochane moje chciałam się Was zapytać czu używałyście testów owulacyjnych???Ja się tak zastanawiam czy sobie niekupić, by łatwiej, pewniej określić idealnie dni na przyjemności
tak sobie teraz wyliczałam dni cyklu swojego i sama już niewiem, jak długi mam cykl, gdyż 2 dni temu dostałam @, ale bez bolących piersi, bólu brzucha, tylko dziś rano obudził mnie dopiero ból brzucha i "płynie ze mnie" jak z kranu (ja właśnie należe do tych kobitek co mają długie @, obfite i na początku bolesne @). Doradźcie mi czy liczyć cykl od pierwszego dnia @, czy dopiero od dziś, kiedy to mam obfite krwawienie........Już zgłupiałam z tym liczeniem i oznaczaniem dni płodnych |
|
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
a ja mam doła. wczoraj rozmawiałam z moją przyjaciółką i ona jest w ciąży, właśnie to odkryła, 6 tydzień. nie planowała, ale oboje się bardzo cieszą. a ja? a jakoś doła załapałam. cieszę się z nią, ale mi smutno, że to nie ja, że każdy w okół ma dziecko, ciążę, a ja nie ![]() macie podobnie? czy to tylko ja taka zazdrośnica? |
|
|
|
#2653 | |
|
Zadomowienie
|
Jeśli któraś z Was używała testów owulacyjnych to niech podzieli się opiniami na ich temat.....czy warto używać???czy pomogły zafasolkować
???ogólnie czy warto sobie nimi głowę zawracać???![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
jak dowiaduję się , że kolejna znajoma czy któraś z rodziny jest w ciązy, a jej nieplanowała to mnie to tak przygnębia i cieszy jednocześnie. Chciałabym by mi się tak odrazu udało zafasolkować jak innym!!! Na dodatek w pracy często mam kontakt z kobietkami z maleństwami, i tak wówczas patrze na te dzieciątka i tak w głębi duszy sobie myśle- TEŻ TAK CHCE . w pracy też mam styczność z ubrankami dla milusińskich bo pracuje obok działu dzieciencego i go w ciągu zmiany mijam kilkukrotnie....a tam takie kaftaniki,śpioszki, sukieneczki......Domciatko: masz ogromny talent!!!podziwiam trud włożony w te twoje cudeńka co robisz z papieru |
|
|
|
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz, ja nawet jak mam zamówienie na album dla dziecka to też mi się smutno to robi. bo sobie myślę, że mogłabym robić w tym czasie album dla swojego dziecka, a robię dla kogoś innego. staram się tak nie myśleć, jakoś wmawiam sobie, że jeszcze muszę wyczekać i że moje dziecko przyjdzie pewnego dnia. |
|
|
|
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W razie czego dam znać, czy warto
|
|
|
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh powiem jeszcze raz - dni płodnych się NIE LICZY, dziewczyny, no proszę Was .. zainteresujcie się trochę głębiej tematem poza głupimi kalendarzykami
![]() A co do @ to najlepiej jako 1 dzień przyjmować ten, kiedy objawy są najbardziej typowe, tzn ból brzucha, obfite krwawienie. Ja tak przynajmniej oznaczam. Wszelkie krwawienia przed to raczej plamienia u mnie są.
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2012-06-08 o 15:13 |
|
|
|
#2657 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aco do oznaczania pierwszego dnia @ - to najlepiej przyjąć zasadę, że jak miesiączka zacznie się przed południem (niezależnie od obfitości), to przyjmujemy ten dzień jako pierwszy dzień @. A jak zacznie się po południu, to przyjmujemy dzień następny jako pierwszy dzień @![]() Cytat:
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-06-08 o 14:41 |
||
|
|
|
#2658 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE= czy warto sobie nimi głowę zawracać???
[/QUOTE]nie warto, lepiej postawić na obserwację swojego organizmu a nie na coś co raz zadziała a raz nie, zwłaszcza że pozytywny test niekoniecznie musi oznaczać, że owu faktycznie będzie. Jak dla mnie szkoda kasy, chociaż raz testowałam z ciekawości i tylko dlatego, że w rossmanie pomylilam test owu z ciążowym. ja mam kupę śluzu, ból brzucha i @ niet... czekam
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
i obyś się nie doczekała @Trzymam kciuki ![]() A ja w trakcie TYCH dni więc też będę czekała
|
#2660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki!!!! PO MECZU tak się denerwowalem na tym meczu, że byłam pewna że @ pociekla.... ale dupa to tylko śpiki ![]() ale ile ich było!
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-06-08 o 20:54 |
|
|
|
|
#2661 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Kochane, zgodnie z Waszymi radami pojechalam do rodzinnego domu aby pojsc do lekarza. Przepisal mi euthyrox n 25 i pregnaplus z jodem. Zdziwilam sie bo powiedzial, ze nie widzi przeciwskazac do odkladania staran - kiedy mojej kolezance z lepszym wynikiem kazal zaprzestac do wyprostowania tsh. Czy ktoras rowniez ma problem z tsh i moze sie ustosunkowac? Ponadto powiedzial ze za tydzien mam zrobic test bo nie wyklucza ciazy a za wczesnie aby wykryc na usg i tu tez mam do Was prosbe, czy ktoras rozumie co oznacza endometrium 3liniowe w fazie wzrostowej i pecherzyki 6mm na jajniku? Mialyscie racje troche sie uspokoilam, trzymam kciuki za zafalsolkowanie dziewczyny
|
#2662 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2663 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=MarudexuS;34580445]Ehh powiem jeszcze raz - dni płodnych się NIE LICZY, dziewczyny, no proszę Was .. zainteresujcie się trochę głębiej tematem poza głupimi kalendarzykami
![]() Mi niechodziło, że liczę dni płodne, tylko chodziło mi, że trudno mi wyliczyć ile dni ma mój cykl, bo zazwyczaj 27-30, różnie....i dlatego trudno mi wyznaczyć dzień przewidywanej owulacji, a ja pomimo starań "poznania swego organizmu" kiedy mam owulację , nadal pewna tego momentu niejestem, to zależy od miesiąca..... ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- evvelina88: dzięki za wiadomość, napewno kupie, to może dzięki nim przynajmniej orjentacyjnie bede wiedziała kiedy owulacja będzie u mnie ciekawe, ile tak naprawde kobieta takie testy owulacyjne pomogły zajść w ciąze, bo czytając różne opinie to zdania są podzielone....wiele trwiedzi, że pomagają, inne z kolei twierdzą , że to marnowanie pieniędzy...... |
|
|
|
#2664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Przed chwila weszłam na FB i wszedzie dzieci kibicujące Polsce albo brzuchy ciazowe a tak wogole to meczyk wczoraj bardzo udany, popilismy troche ![]() Wynik 1:1 szału nie ma, ale to przez mojego kolege bo jako jedyny tak obstawiał, myślalam że go wyrzuce z 3 piętra zrobilismy grila takze fajnie było ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2665 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a dziękuję... już wszystko ogarnięte, plecy mi wczoraj odpadały i ogólnie byłam tak zmęczona że 21:30 już spałam... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzień Dobry A ja głupia zrobiłam test 2 dni przed @ i wyszedł negatywny.. nie wiem po co jak w sumie czuję już ,że @ przyjdzie lada dzień...,emocje mnie poniosły... trudno. Czekam na @ i działamy dalej ![]() Idę zaraz zjeść śniadanie i muszę pokój ogarnąć... ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
Też nie mam humoru od rana,więc nie jesteś sama ![]() A co do meczu.. to też mnie nie porwał, pierwsza połowa świetna za to druga cieniutka..
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||||
|
|
|
#2666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dodam,ze ja po 15 latach leczenia doszlam do momentu odstawienia tabletek,przez 2 lata wszystko bylo ok,ale zycie dalo mi troche stresu,zmiana klimatu,stylu jedzenia i powrocila do mnie...ale na szczescie wrocilam do lekow i szybko powrocilam do norm i tak minelo znow 2 lata(bez tabletek) i jest wporzadku.a teraz jestem w 12 tyg ciazy,hormony pod kontrola bez zmian,takze bardzo sie ciesze ![]() glowa do gory,jak lekarz pozwala..to tylko sie cieszyc powodzenia w starankach Edytowane przez bazile Czas edycji: 2012-06-09 o 08:38 |
|
|
|
|
#2667 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2668 |
|
Zadomowienie
|
Witam weekendowo!
Co do liczenia i kalkulatorów to można je o kant d... Mi w tym cyklu wyliczyło, że owu ma być 12 dnia cyklu (przy cyklach 26 dniowych). U gina byłam w 16 dc i powiedział, że pęcherzyk ma dopiero 11mm. Według moich obserwacji owulka wystąpiła dopiero wczoraj, czyli 19dc. Także albo mi się ten cykl znacznie wydłuży, albo źle oznaczam pierwszy dc. U mnie @ zwykle zaczyna się plamieniami przez około 3 dni, potem dopiero rozwija się na całego. Ja zawsze te plamienia oznaczałam jako 1dc i widać był to błąd z mojej strony. W każdym bądź razie wczoraj było przytulanko i dwa dni wcześniej też. Bardzo jestem ciekawa czy uda nam się coś zmajstrować, bardzo bym chciała, ale jednak staram się nie nastawiać. |
|
|
|
#2669 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Idź na hydromasaż albo perełkową, ja je uwielbiam
|
|
|
#2670 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, 1 dc oznacza się od dnia takiego 'prawdziwego' krwawienia, plamienia, które trwaja kilka dni przed @ i jest to jakby śluz zabarwiony na brazowo/ brunatno ( moze tez byc jasne zabarwienie tych kolorków) są raczej oznaka niedomogi lutealnej. Inna sprawa jeżeli plamienie trwa 1 dzień i jest to delikatne plamienie krwią - w takim przypadku można to uznać za 1 dc. Niestety błędne oznaczenie 1 dc bywa bardzo często przyczyną złego odczytania sygnałów z organizmu i przeoczenia owulacji - o takiej pomyłce pisała dedra. W takim przypadku nie ma nawet co liczyć, że nawet najlepsze testy owu zadzialaja, bo tam jest potrzebne oznaczenie 1 dc.
Nie wiem czy jakoś to kumato opisalam...
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-06-09 o 10:08 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

)

a to znaczy, ze male ma juz nie tylko serduszko, ale glowe, oczy, a nawet posladki
po prostu szok... moje mdlosci chyba sie wzmagaja, ale zauwazylam ze ma to zwiazkem tym jak czesto jem - jak caly czas co 1-2 godziny po trochu to jest ok, ale jak sie troche przeglodze to zaraz mi slabo i czuje metaliczny smak w ustach... troche mnie to dziwi, bo myslalam ze niedobrze to sie robi od jedzenia, a nie z jego braku
ale wczorej troszkę odpoczełam, mieliśmy najazd moich rodzicó wczorej, wieczorem grilla ze znajomymi nad wodą

, także kicha ogólna. Ja wiem, że dziewczyny w ciąży tak miały, taki śluz i nitki krwi, ale ja czuję, że moja koleżanka @ się zbliża. Ech...chyba pójdę na jakiś zabieg, poprawię sobie humor. Buuuu...