|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
Cytat:
|
|
|
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
monika- a to dzieciaki czy młodzież? wg karty to 30h- pracujesz więcej?
maksikola- dwa tygodnie płaczu...nie żartuj....a po porodzie to dopiero będzie burza chormonów, kto ze mną wytrzyma...??? niech będą dwa tygodnie bylebym zdążyła porobić co nie porobione szału dostaję- jestem nieporadna, na Tz-a nie bardzo mogę liczyć a nie chcę się sama przeciążać a jak patrzę na moje mieszkanie, które nie wygląda jak powinno i pomyślę, że mam do takiego dziecko przywieźć a zaraz za nim będzie pełno gości do znowu płacze... proszę mi o tym przypomniec przed następnymi staraniami -mam zadbać o to aby przed ciążą nie mieć nadwagi bo potem w 9 miesiącu nie mogę się utrzymać na nogach...w dodatku kolano napinkala jak nie wiem....coś czuję, ze to szybko nie minie, stawy nie wytrzymują obciążenia.... mój nastrój taki dzisiaj marny bo Kasia śpi prawie cały dzień, to już chyba 3 dzien kiedy ma mniejszą aktywność i właczyło mi się panikowanie i ryk... ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- amilcia- co to ta Twoja sąsiadka wymyśla...
|
#2763 |
|
Konto usunięte
|
Zeberko ale rusza się? Jak tylko coś Cię niepokoi, jedź na IP.
|
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34571917]Zeberko ale rusza się? Jak tylko coś Cię niepokoi, jedź na IP.[/QUOTE]
rusza się tylko tak jakoś "leniewie" może wyczuwa mój nastrój... kopnie lekko i śpi dalej zrobiłam jej pobudkę, włączyłam właśnie głośno moją ulubioną piosenkę- modlitwę http://lajon111.wrzuta.pl/audio/6AWi...dzki_jezusicku i obudziła się...rusza się ale nie szaleje jak ostatnio może odpoczywa przed podróżą - może chce się wyprowadzać niebawem, widzę, że brzuch mi opada...
|
#2765 |
|
Konto usunięte
|
Niby przed porodem dzieci słabiej się ruszają, ale ja i tak twierdzę, że jak tylko Cię coś niepokoi, to IP...
|
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34572194]Niby przed porodem dzieci słabiej się ruszają, ale ja i tak twierdzę, że jak tylko Cię coś niepokoi, to IP...[/QUOTE]
wypiłam dzisaj melisę i może też temu się tak wyciszyła... ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Alfa- masz już torbę całkiem popakowaną? Ja mam część rzeczy w walizce a część naznoszonych obok, nie wiem jak je upcham...
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam tylko gaci siatkowych wciąż brak, coś mnie poczta oszukuje w piątek ponoć zamówienie priorytetem wysłane ![]() ja mam dość sporo miejsca jeszcze w torbie, ale ja ubranek nie biorę - bo nie trzeba i ponoć często giną albo inne dzieciaczki sa w nie ubierane (mam mieć pampersy, chusteczki, parę pieluch tetrowych)ubranka na wyjście dla dzieciaczka naszykowane osobno w pudełku na półce i pokazane tż skąd ma wziąć. podkładów, pampersów też trochę mam spakowanych (nie pakowałam całej paczki), a resztę mi tz dowiezie (podkłady w szpitalu dostanę, ale własny zapas też lepiej mieć). Z kosmetyków typu żel pod prysznic, mydło, pasta do zebów pokupowałam miniatury- od razu połowa kosmetyczki luźna. Zastanawiam się w sumie nad suszarką do włosów ![]() Tym sposobem jeszcze trochę luzu mam. Musze jeszcze pomyśleć nad ciuchami dla siebie na wyjście, bo tż się pogubi. Tylko mam aż 2 pary spodni w które wchodzę (a nie liczę że wejdę w te sprzed ciąży) i nie moge ich naszykować bo w czym chodzić bedę.
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-06-07 o 23:21 |
|
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Alfa- widzę, że wszystko dopięte na ostatni guzik...
a ja znowu jestem z tych co wolą nosić... tak też mam np w walizce 2 paczki pampersów (jedne Pampers drugie Baby Dream) gdyby dziecko na któreś było uczulone i żeby nie przyzwyczajało się do jednych, a że boję się, że mi się zakurzą to mam dwie całe paczki...i tak wygląda moje pakowanie a potem nie mogę się pomieścić z tym wszystkim.... ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- chyba też porozrywam te opakowania z pampochów, podpasek i podkładów i wezmę tylko część a resztę zostawię aby Tz-et dowiózł tym sposobem będę mieć 2/3 mniej rzeczy w walizce....bo inaczej nie ma szans się pomieścić.... ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- zjadłam czekoladę i Kasi posmakowało... szaleństwa nie ma ale jakieś wiercenie coraz niżej czuję...
|
#2769 |
|
Konto usunięte
|
Ja w kolejnej ciąży będę sobie chciała kupić detektor tętna. Takie chwile spokoju u dziecka będą mnie przerażały, choć być może są normalne.
|
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34572888]Ja w kolejnej ciąży będę sobie chciała kupić detektor tętna. Takie chwile spokoju u dziecka będą mnie przerażały, choć być może są normalne.[/QUOTE]
Perse- ja rozważałam taki zakup ale pomyślałam, że jak nieumiejętnie zastosuję to urządzenie to dopiero będzie larmo.... okazuje się, że ani muzyka góralska ani czekolada nie działa tak pobudzająco na moje dziecko jak relaksacyjne dzwięki natury (strumyk i ptaki )
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ciekawe ile mi by zajęło zlokalizowanie... nic to idę spać dobranoc
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Alfa-miłych snów!
P.S Ciekawe kiedy dziewczyny zaczną nam obstawiać tp? ![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- wczorajszy zakup w takiej kolorystyce: http://www.e-wozki.pl/sklep/index.ph...-collection-02
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry1 od 6 na nogach, piszę pracę, już właściwie kończę
miłego dnia!
|
#2774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale tu cisza, spokój..
|
||
|
|
|
#2775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przejmuj się tą temperaturą, to nic nie znaczy. Trzeba obserwować cały cykl. Wyrwana z kontekstu tempka nic nie mówi. Eseska miała w I fazie cyklu niskie, więc w jej przypadku 36,5 byłaby "wysoka" dla II fazy. Każdy wykres inny, każda ma inną temperaturę ciała Załóż sobie konto na www.skarbmamy.pl. Mój ginek pieje z zachwytu na d tymi wydrukami. Cytat:
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2012-06-08 o 08:14 |
||
|
|
|
#2776 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zacznij jej dawać kaszki. Cytat:
Cytat:
Po kawce, śniadanku, chłopcy się bawią, tż w pracy. Idę ogarnąć dom. ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
witam
|
|
|
|
#2778 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34570186]Myślimy, ale nie już, tylko za minimum 3 miesiące.[/QUOTE] - najważniejsze abyś była Ty gotowa, jak się zdecydujecie będziemy kibicować
- może pogoda też tak działa na Kasię ... Pamiętam jak były deszczowe, ponure dni to Daria była mało aktywna, dużo spała w brzuszku. Teraz też tak ma choć jest po drugiej stronie brzucha. A i pewnie Kasia ma już mniej miejsca.... Kolorystyka zestawu bardzo ładna. Cytat:
Ale nie narzekam... bo robię to co lubię Cytat:
A co myślisz o kleiku do mleka ?, bo kaszka łyżeczką to jedzenie jej zajmie nam godzinę, Daria jeszcze nie ma takie wprawy w jedzeniu łyżeczką. Dzień dobry
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-06-08 o 08:52 |
||
|
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale super ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34567480]TŻ mi dzisiaj powiedział, że on chce się starać jak najszybciej... Ja niby też, ale równocześnie tak strasznie się boję Byłam u babci, oczywiście potem na cmentarzu i tak właśnie z TŻem gadaliśmy. Wszystko miałam w życiu poukładane, skończone studia -> praca, mieszkanie -> ślub -> dziecko? - trochę się posypało....... I już nic nie jest ważne. Jutro TŻ jedzie na mecz otwarcia też będę o niego dygać, bo tam będzie masa ludzi.... Ja to bym chciała umieć się nie przejmować. Ale obiecałam sobie zakupki po pracy dla odstresowania, nowe butki Oby wyszło..[/QUOTE][1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34572888]Ja w kolejnej ciąży będę sobie chciała kupić detektor tętna. Takie chwile spokoju u dziecka będą mnie przerażały, choć być może są normalne.[/QUOTE] Z tym detektorem to dobry pomysł. Moim zdaniem tak samo będziesz sie stresować za pół roku jak i teraz. Moze teraz rany się zabliźnią, ale jak będziesz znow w ciąży wszystkie obawy powrócą. I na to chyba nie ma lekarstwa. Jeśli nie jestes gotowa to nie zmuszaj się do starań, jednak jeśli chcesz i potrzebujesz dziecka to chyba nie warto katować sie czekaniem na sile. I tak bedziesz sie stresowac w ciazy i tak, bo nigdy nie zapomnisz co Cie spotkało. A taki detektor to mysle ze dobra rzecz na chwile niepokoju, nawet jak zawiedzie to wtedy lecisz na IP, a zawsze jest mozliwosc ze Cie uspokoi. Po tym co przeszłaś mysle ze to bardzo dobry pomysł
|
|
|
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
___________ a tak odnośnie starań to ja mam ostatnio bardzo zmienne fazy pod tym względem, raz bym chciała znowu zacząć, potem nachodzi mnie strach i już nie chcę albo inaczej, chcę, ale bardziej się boję niż chcę i tak w kółko. A na początku, zaraz po # w ogóle nie chciałam, byłam przekonana, że już nigdy nie będziemy próbować, aż się dziwię, że mąż wtedy ze mną wytrzymał, ale powtarzał tylko, że nie zaczniemy się starać dopóki nie będę gotowa a on będzie ze mną zawsze, niezależnie od tego czy będę jeszcze chciała mieć dzieci czy nie. |
|
|
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!!! FIO! ja dziś 15tc 5d wg pierwszych usg!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34567480]TŻ mi dzisiaj powiedział, że on chce się starać jak najszybciej... Ja niby też, ale równocześnie tak strasznie się boję.[/QUOTE] PERSE! o pierwszym dziecku nie zapomnisz. sami musicie poczuc kiedy będizecie gotowi! Każda z nas w innym czasie była gotowa. A strach cóz nieodłaczna częsc życia AM!! Cytat:
to co zaczynamy?????? a ja wczoraj zrobiłam przegląd ubran letnich - wniosek większosć mam na styk aaaaaaaa nie mam w co się ubrac. Na dluzej to mam chy 3 bluzeczki i sukienke a i jedne spoadnie maja obcje taka ze przesuwac guziki mogę to moze jeszcze chwile pochodze! trzeba zrobić jakies zakupy- może szmatex odwiedze! |
|
|
|
|
#2782 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam minusy na lewym -2.75 a na prawym -3.5 a na dodatek astygmatyzm Ale wycena soczewek to sprawa indywidualna bo składa się na nią kilka czynników: wada wzroku, cylinder, rozstaw osi, astygmatyzm itd. A co tez się zastanawiasz nad soczewkami? Maksi moze idź na wizytę tam dostaniesz takie próbne soczewki na dwa tygodnie i sama się przekonasz czy chciałabyś nosić na dłuższą mete. Ja za wizytę zapłaciłam 60 zł i dostałam soczewki próbne a po dwóch tygodniach kontrola czy z okiem wszystko ok. Maksi namawiam namawiam kochana abyś chociaz spróbowała ![]() A tak wogóle to dzień dobry ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
ŻONA OD 17.06.2006 ![]() "Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..." Ugo Foscolo Edytowane przez anusia1808 Czas edycji: 2012-06-08 o 09:30 |
||
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
mi się dziś moja babcia śniła, ale tak normalnie w domu u niej byłam i herbatę piłam (a babcia mi zmarła w poniedziałek, a dziś pogrzeb. Jakoś tak się złożyło 2 tyg temu dziadek od mamy, a teraz babcia od taty. Nowotwór wątroby w 2 miesiące od wykrycia pierwszych "podejrzanych" zmian). Fajnie było ją zobaczyć we śnie taką normalna zdrową, a nie jak w sobotę obolałą, spuchniętą i żółtą. a ja sobie mogę sama tp obstawić na 20 w rocznicę ślubu
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie chyba kupię elektroniczny, jeszcze poczekam co powiedzą inne dziewczyny teraz w ogóle ludzie na rtęciowe rzucają się bo wycofują już je z aptek
|
|
#2785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Bardzo ładny ![]() Cytat:
Jak kupowałam soczewki, to mi kilka razy powtarzali, żeby na basen nie nosić, chyba że w specjalnych okularach, bo coś się może dostać pod soczewkę i to jest niebezpieczne dla oka. Poza tym naprawdę bardzo drogie masz te soczewki ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Czy po acardzie mogą wychodzić siniaki? Bo moje nogi z tyłu to same siniaki, nawet nie wiem skąd są, bo sobie nie przypominam, żebym się gdzieś uderzyła, a tych siniaków mam z 15, jeden duży, reszta mniejsza
|
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chyba, że to takie rekreacyjne "moczenie się" ale i tak lepiej mieć okularki lub jednorazowe soczewki które po wyjściu z basenu się wyrzuca...to chodzi o to, że soczewka jest doskonałą porzywką dla bakterii i jak woda się na soczewkę dostanie to bakterie z wody się do soczewki "przykleją" dla astygmatyków soczewki są sporo droższe - kwestia tych cylindrów których nie ma w innych wadach, mój brat ma znów tak "nietypowe" te cylindry i inne takie, że ma specjalnie zamawiane od producenta z terminem oczekiwania 4 tygodnie
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-06-08 o 10:57 |
|
|
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie teraz tak się zastanawiam... wcześniej brałam acard i nie było na usg tych torbieli, w tym cyklu go nie biorę bo lecę na bromku i torbiele pojawiły się... ciekawe czy to coś ma do rzeczy... Alfa może wiesz?? I takie moje łupie pytanie jak mierzy się położenie i rozwarcie szyjki??
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a siniaki na logike mogą, skoro acard rozrzedza krew...
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie tak pomyślałam, że to może być od tego. No to nieźle, wyglądam jak pobita
|
#2790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po zabiegu w sumie w 2 cs sie udalo,a niecale dwa tygodnie po juz nie uwazalismy,po pierwszej @ oficjalnie sie staralismy. A dzis wlasnie zaczynamy 22 tc ![]() super ![]() Jaki on duzy [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34567480]TŻ mi dzisiaj powiedział, że on chce się starać jak najszybciej... Ja niby też, ale równocześnie tak strasznie się boję Byłam u babci, oczywiście potem na cmentarzu i tak właśnie z TŻem gadaliśmy. Wszystko miałam w życiu poukładane, skończone studia -> praca, mieszkanie -> ślub -> dziecko? - trochę się posypało....... I już nic nie jest ważne. Jutro TŻ jedzie na mecz otwarcia też będę o niego dygać, bo tam będzie masa ludzi.... Ja to bym chciała umieć się nie przejmować. Ale obiecałam sobie zakupki po pracy dla odstresowania, nowe butki Oby wyszło..[/QUOTE]Perse moim zdaniem jesli twoj Tz chce sie w miare szybko starac to lepiej....z tego co slyszalam,wielu facetow ma opory, boi sie po #, stratach dziecka szybko starac.....a to tlyko burzy chyba relacje w zwiazku jesli np jedno chce ,a drugie nie.... Jesli Ty tlyko bedziesz gotowa i on nadal bedzie chcial to super i dzialajcie.... Zycia Waszego Malenstwo ktore stracicliscie nie odzyskacie,ale ono juz zawsze bedzie nad Wami czuwac, bedzie Waszym dzieciatkiem kochanym,a kolejne dziecko mysle,ze po tej stracie moze wzniesc w wazne zycie znow wiele radosci Pochwal sie jak zrobisz zakupy ![]() Tez martwilabym sie o Tz....wiec Cie rozumiem.
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

mam 
(mam mieć pampersy, chusteczki, parę pieluch tetrowych)

ale tu cisza, spokój..
ech...

też będę o niego dygać, bo tam będzie masa ludzi.... Ja to bym chciała umieć się nie przejmować. Ale obiecałam sobie zakupki po pracy dla odstresowania, nowe butki
Oby wyszło..[/QUOTE]

w rocznicę ślubu