|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
a gliceryna, mleczko pszczele, all in one, hydrolizat jedwabiu to emolienty czy humektanty? Emolienty, tak?
|
|
|
|
#1832 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
![]() u Anwen też jest podział, lepszy w sumie http://anwena.blogspot.com/p/poprodu...smetyczne.html Edytowane przez almondfairy Czas edycji: 2012-06-08 o 11:52 |
|
|
|
|
#1834 |
|
Wtajemniczenie
|
Uwaga uwaga, oto magia reklamy
dwa produkty o identycznym składzie, tylko spójrzcie na pojemność obu i na cenę czemu ten mniejszy ma więcej opinii? ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...olute-oil.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-olejkami.html |
|
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do sauny to ja bym na czas sauny nałożyła maskę, większość kobiet tak robi. ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Nie, ale są od tego samego producenta - Henkel, więc najwidoczniej ten produkt rozlali do dwóch innych marek Co za dziadostwo, nie wierzę.
|
|
|
|
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co lepsze, przyznali się na FB, że większość ich produktów błotem z Morza Martwego to tylko błoto pakowane w różne opakowania. Tak samo wszelkie sole i peelingi ![]() Niby ma być niedługo na ich stronie skład przy każdym produkcie, nie mogę się tego doczekać
|
|
|
|
|
#1838 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oraz o kremie ze śluzem ślimaka, w którym nie bylo śluzu ślimaka. Mistrzostwo
|
||
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
czyli popsikać sokiem włosy, a potem na to olej położyć?
![]() zmyłam olej, na czas kąpieli wrzuciłam na głowę isanę i 5 kropel jedwabiu, isany było dużo, więc może nie przesadziłam z jedwabiem ![]() a macie jeszcze przykłady innych masek czy odzywek dobrych do tuningowania? Ale takich łatwodostępnych, bo bingacza nigdzie nie znalazłam, glorii też jeszcze nie, a isana już mi się znudziła po 3 opakowaniach ;p też nałożę maskę do sauny dziwna sprawa z tymi psikaczami syoss ![]() dziękuję za podział półproduktów kiedyś miałam z teg wątku zapisany, ale nie mogłam znaleźć
|
|
|
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
Tak ja zrobiłam ale jeszcze nie zmyłam, więc nie wiem jaki efekt
![]() Maski do tuningowania nadają się wszystkie, które nie mają silikonów i pq i mają prosty skład - takie są najlepsze. Dla mnie póki co Gloria się najlepiej sprawdziła. |
|
|
|
#1841 |
|
seriously? no.
|
Dziewczyny, którego Biovaxa polecacie? regenerującego czy latte? z latte jest jakiś gratis - proteiny mleczne L'biotica
|
|
|
|
#1842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w dyskusji mailowej z właścicielem otrzymałam takie informacje, podobn w przeciągu miesiąca to zrobią, we will see
|
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
to jak łączyć emolienty z humektantami, skoro praktycznie wszystko to humektant :/
|
|
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1847 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a ja sobie siedzę i dumam jak by tu ściąć 10cm a jednocześnie nie stracić długości
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz prezczytam, tylko skończę sprzątać
![]() a idąc tym tokiem rozumowania - zbyt proteinową artiste wystarczy zmieszać z olejem? ![]() idę do rossa jeśli zdążę przed pracą, jestem kolejną, która ma zamiar nabyć facelle ;P mam nadzieję, że jest tylko 1 rodzaj i wezme co trzeba
|
|
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
Kascysko musi się wypowiedzieć, ona jest chemikiem to na pewno ogarnie co i jak
![]() ja też już zgłupiałam od tego wszystkiego, im więcej wiem, tym mam wrażenie, że nie wiem nic...
|
|
|
|
#1852 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja dziś chyba 1 raz dałam olej (khadi) na 2h. Efekt podobny, a może i lepszy niż po całej nocy. Ale może to dlatego, że ostatnio rzadko daje olej, bo wieczorem mam jedynie siłę na umycie zębów. Ewa - zajrzałam na Twojego bloga. Ależ Tobie urosły włosy.... długaśne masz już bardzo. O piękności loków nie wspominam bo to oczywiste
zagęścić włosy ![]() od 11 listopada - drożdże od 7 listopada - skalpel Edytowane przez kuleczkka Czas edycji: 2012-06-08 o 13:14 |
|
|
|
|
#1853 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie nałożyłam Bingo z shea, i jakiś gość wyprosił mnie żebym go wpuściła i ankiete prZeprowadzał a ja z odzywką na włosach ahhaha
|
#1854 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja robię pod olej psikacza z soku aloesowego, wody i kwasu hialuronowego i jest pięknie. ![]() Cytat:
![]() latte jest typowo proteinowy, reszta niekoniecznie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tak robię, i tutaj leci Bingacz z shea, Garnier AiK, Venita z shea czy Isana babassu.
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2012-06-08 o 13:32 |
|||||
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
yh a ja myslałam przystępując tu, że wystarczy włos nawilżać półproduktami bez aptekarskiej precyzji ;p, nakładać maski i olejować i voila!
ps. pochwalę się, że dostałam wczoraj komplement na temat moich włosów ogólnie ze szczególnym uwzględnieniem stanu moich końcówek ![]() próbowałam już ariste z isana, efekt ble... z garnierem może spróbuję,ale szkoda mi go trochę ;d chyba jednak przesadziłam z tym jedwabiem, włosy mi podsychaja i chyba będą szorstkie cos czuję co do biovaxa, miałam do przetłuszczających się i nieszczególnie polecam, tzn nie skrzywdził mnie, ale prócz zapachu nie zauważyłam, by był jakis fajny..,. ale ja mam specyficzne włosy jakby co
Edytowane przez Dinulka Czas edycji: 2012-06-08 o 13:37 |
|
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na zakupach
Włosowych i kosmetycznych kupiłam ten płyn facelle zeby zobaczyć czy się u mnie sprawdzi. Oraz Olejek łopianowy z green pharmacy mała któraś go już?( i bronzer z essensowej limitki
|
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Ale olejek po prostu olejek czy balsam z olejkiem łopianowym?
|
|
|
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a oleje, alkohole tłuszczowe to co jak nie emolienty? ![]() jak łączyć? normalnie, mieszać i kłaść, albo warstwami: humektanty na włos, na humektanty emolienty i ot cała filozofia
|
|
#1859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
Olejek olejek
o taki http://moje-kosmetyki-byn.blogspot.c...-pharmacy.html---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- justusia16 A bronzer taki <KLIK> |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

dwa produkty o identycznym składzie, tylko spójrzcie na pojemność obu i na cenę 

Oraz o kremie ze śluzem ślimaka, w którym nie bylo śluzu ślimaka. Mistrzostwo

kiedyś miałam z teg wątku zapisany, ale nie mogłam znaleźć

-47-48-49-50