|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Hej Dziewczyny!!
Kupilam dzis Andrusi sukienke na chrzest ![]() ![]() Emigra mi sie zdaje ze Andrea ma dlugie nogi ![]() ![]() Aguska w koncu to bracia to musza byc podobni ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Dida wspolczuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1112 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Gang Iren
|
Eryk chyba stwierdzil,ze za dobrze byc nie moze,bo skoro nocka byla fajna,to w dzien moze pomarudzic
![]() Nie spi od 9 rano,tylko 10 minut drzemki bylo,jest zmeczony,ale uspic sie nie daje...
#1114 |
Zakorzenienie
|
Gosiu, bo właśnie zmęczonemu najtrudniej usnąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() polozylam malego na macie aby troche glowke pocwiczyl na brzuszku ale jemu ta pozycja tylko ze spaniem sie kojazy ![]() ![]() ![]() maz czytal nam "murzynka bambo", "ptasie radio", "słon trombalski" i "zosie samosie" ![]() dida wspolczuje ![]() Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-06-08 o 14:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1116 | ||
Zakorzenienie
|
Hej, wpadłam na chwilkę, podczytac co u Was
![]() ![]() ![]() Desiu, moi Rodzice mieszkają niecałe 200 km od nas, a wczoraj widzieli Kajunię 2 raz ![]() W lipcu mam zamiar jechac do Nich na tydzień ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Gosia super, że Eryczek tak pięknie przybiera i wszystko w porządku na wizycie ![]() Aalegna ja niebędę używała chodzika, tyle specjalistów odradza że i ja sie zraziłam. Aguśka ale cudni Ci Twoi chłopcy i jacy podobni! ![]() Koniakonia super, że jesteś z dostawki zadowolona! ![]() Dida, szok! Współczuję! Nie dziwię się że się tak zdenerwowałas! Wszystkim kibickom życzę super wrażeń podczas meczu! ![]() Koniakonia jak obstawiasz? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1117 | |||
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Dziekuje za mile slowa w kierunku Filipka i Szymonka ![]() Oni na zdjeciach to jak Aniołki, gorzej na codzien, troszke dają popalić szczegolnie Filip, ale i tak ich bardzo bardzo kocham! A podobienstwo duze, ale rzeczywiscie oczka troszke inne i pyzatosc polikow u Szymonka wieksza ![]() Dzis mąż szedł na pobliski bazarek zrobic zakupy, chcial wziac tylko Filipa ze sobą, ale ja mowie, jak bierzesz jednego, to od razu w wozku wez drugiego hihi ![]() A on nie chcial, bo mowi, jak on biedak zrobi zakupy ![]() A ja mowie, a jak ja codziennie (gdy on ma na rano) robie zakupy z dwójką dzieci? i jeszcze na dodatek sama musze ich uszykowac a nie tak ze ja mu ubralam dwojke i na gotowe jechal. I jakos musze sobie dawac radę. Filip podobno ryczał mu całą drogę na targ i nie wiadomo czemu ![]() ![]() Mąż wrocil tak umeczony ze żal mi sie go zrobilo ![]() Popoludniu idziemy do mojego brata i bratowej, o ktorej Wam pisalam, ze ma raka szyjki macicy. Zaprosili nas na ogladanie meczu, faceci sobie beda ogladac mecz a bratowa pewnie bedzie chciala sie tez odstresowac, pogadac ze mną, bo 15 czerwca ma operacje usuniecia szyjki macicy i części macicy...Trafiła do bardzo dobrej profesorki, ktora za wizyte prywatną bierze 450 zł ale jest i ginekologiem i onkologiem i w trakcie operacji bada komorki z tego co wycina zeby wyciac wszystko co jest zajete komorkami nowotworowymi. U bratowej wyszedl nowotwor sredniego i duzego stopnia złośliwosci (ciezka sprawa i ciezka choroba) ale nadzieje miec trzeba no i super ze bedzie w tak dobrych rekach. Ta pani doktor powiedziala, ze z miesiac czasu pozniej by zrobila cytologie i byloby za pozno. ![]() Idziemy do nich z dzieciaczkami, ona tez ma dwoje dzieciakow wiec beda razem szalec ![]() Cytat:
![]() Ale bedzie u Ciebie kibicow ![]() ![]() Cytat:
![]() No i ok. godz. 5 rano lezelismy w 4 osoby na łożku bo Szymon byl karmiony ![]() no to czekamy na relacje i zdjecia ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Dida wspolczuje ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1119 |
Gang Iren
|
Eryk spi w koncu,mam nadzieje ze dluzej niz 5 minut i ze w koncu bede mogla zrobic obiad
![]()
#1120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie wiem co dzisiaj z moim dziaciatkiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- przyszly mi dzisiaj body wyszczuplajace i sa super - bez problemu zapielam sie w jeansy i sylwetka lepiej sie prezentuje ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Wtajemniczenie
|
Dida jaki palant z tego sasiada, normalnie brak slow!!!
Zdjecia na mailu super....Tikki jaka Peluska juz duza jest, szkoda ze moja Hania nie wychowuje sie juz z Ivorkiem;( Hania sie dzis zaniosla placzem, tak plakala, polozylam do hustawki i zasnela. tutaj w uk pierwsza relacja z euro...to rasizm ze strony polskich kibicow na treningu...szkoda jak sie slyszy takie informacje. |
![]() ![]() |
![]() |
#1122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Wtajemniczenie
|
ja to w ogole boje sie, ze cyrki jakies beda - bo pozniej Polacy beda miec tu przerabane - zwlaszcza - ze w uk milosc do pilki noznej jest wielka.
juz w radio znany angielski pilkarz mowil, ze jesli jestes ciemny to do Polski i Ukrainy sie nie wybieraj, bo rasizm panuje. mam nadzieje ze zadnej kichy nie bedzie. moja malutka dzis tak jak Twoja Julcia - byl placz - nie chciala jesc ani nic innego robic, tez myslalam ze brzuszek boli, i tylko w hustawce zasnela wymeczona placzem, wszedzie bylo zle, na rekach, w lozku. |
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co...pisałam wcześniej, że kupiłam nosidełko Andrei...a dziś dzwoni do mnie szef męża i pyta czy nie chcę czasem nosidełka, bo on ma ze swojego syna i użył 2 razy i może mi go dać, bo nie ma co z nim zrobić
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej hej, no puścili taki "fajny" film w tv , taki który emitowano na wyspach, moim zdaniem mocno zakłamany, wiadomo że są w Polsce i kibole , ale jest też mnostwo normalnych kibiców i to tacy posiadają głównie bilety, taką mam nadzieję. A co do tego incydentu z okrzykami...to ja sie nie dziwie ,że w tv u Was to puścili, skoro puścili tamten film, teraz będą czyhać na każdy taką sprawę, bo po tym filmie rozpętała się burza straszna , więc teraz będą szukać potwierdzenia ,że wcale nie przekłamali w filmie nic.Właśnie w tym filmie czarnoskóry piłkarz taki apel wystosował do ludzi,że jak się do nas pojedzie to się wróci w trumnie ![]() W UK też mają kiboli i kibiców, a z naszego kraju robią kraj dzikusów. Tak samo jak robi się z Polski kraj, w którym mieszkają sami pijacy , a ja tak np. nie uważam. Wiadomo,że jak komuś zależy to wytłuści wszędzie najgorsze cechy.Niech każda narodowość patrzy na swoje zachowanie i wtedy będzie super ![]() ![]() ![]() Lena 2:1 dla Polski, 2 gole strzeli Lewandowski ![]() ![]() Dida takiego to za ja...i o drzewo tłuc, no masakra, mam nadzieję,że będzie musiał zapłacić za szkody i to z nawiązką. Zmykam prasować koszulki i obiecuję zdjęcia ![]() Pozdrawiam i zaglębiam się w Euro |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1126 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1127 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tez musze kupic ten zbedny gadzet, moze zastapi on piastki ![]() Wspolczuje, oby poniosl za to kare... ![]() Cytat:
![]() Koniakonia i Gosia ja bym swojego mleka nawet nie sprobowala, a co dopiero czyjegos... Nawet myslalam ostatnio kto bedzie z butli probowal na lotnisku, bo trzeba. Ale poniewaz corcia gardzi butelka, wiec problemu nie bedzie, z cyckow na szczescie nie kaza pic ![]() ![]() A w ogole to Czesc ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
Zakorzenienie
|
Monia, o tak Peluska sporo urosła, ale już chyba stanęła w miejscu. 30.06 będzie miała roczek, a mnie z nią nie będzie
![]() ![]() Emigra, Monia, moja Andrea też czasami ma takie akcje, że wszystko jest na nie i tylko płacze. A dziś chciała się tulić do mnie i jak ją trzymałam na rękach to była jak zahipnotyzowana. Miałam wrażenie, że nie oddycha ani nie mruga oczami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Rybka tak pewnie zrobię ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa, Alek zaliczył godzinkę spaceru w nosidełku, dobrze że miałam adaptery do wózka.
No to nasze dzieciaczki zaliczą pierwsze ważne wydarzenie sportowe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
Rozeznanie
|
hej
lena z tymi uśmiechami coraz lepiej, dzisiaj z rana moja Julcia uśmiechała się dobre kilka minut jak ją witałam ![]() dida szok! strasznie współczuję, że tacy kretyni chodzą po świecie :bad: A dziś skończyliśmy 7 tygodnia ![]() Natomiast jeśli chodzi o wagę, to generalnie wszystko w normie, ale lekarka i babka w aptece mówią, że taka drobniutka jest moja Julcia, ale to raczej po mnie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2012-06-08 o 16:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Zakorzenienie
|
Konia ja też obstawiam 2:1 dla Polski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1134 |
Zadomowienie
|
Hej dzewczynki...
Aguska chłopcy niamal jak bliźniaki.tacy podobni...a Szymonek rośnie jak na drożdzach ![]() Dida współczuję...kurcze co komu wózek przeszkadza...a jak przeszkadza to niech powie a nie dewastuje ![]() Ja tez mam taką sąsadkę co nie wiadomo co jej do głowy przyjdzie i po spacerku za każdym razem tacham wózek dobrze że tylko na 1 piętro...no ale dzielę sobie na pół najpierw gondola z Małym a potem stelaż... Gosia super że rozmowa z mamą już za Tobą...wiadomo że nie jest zadowolona bo u was miała wygodnie..no ale niestety najwazniejsze żebyście wy czuli się dobrze we własnym domku.. No i życzę udanego chustowania ![]() A no i świetny piknik na trawce ![]() Julliczka uśmiechy dzieciaczków są rewelacyjne...mój syncio też codzień coraz węcej ich wysyła....raz bezźwięczne z zamkniętymi ustami a raz pełnąbuzią sięuśmiecha i jeszcze przy tym tak fajnie mówi "aaaa" ![]() ![]() Co do Euro to ja nie jestem fanką piłki nożnej ale zerknę sobie na mecz... |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Zakorzenienie
|
Lewandowski
![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Wtajemniczenie
|
konia jaki tytul tego filmu?uwazam,ze gospodarze jednak na gosci gwizdac nie. Powinni.nie bronie Anglikow ale Polakow tez nie.ogladam angielska tv I nie wyolbrzymiaja informacji,pokazuja fakty.
Ogladalam jeden film o gosciu ktory jezdzil po swiecie I krecil material o kibolach,ogladalam akurat odcinek o Polsce,jak dla mnie to byla tam sama prawda,ale nie wiem czy mowimy o tym samym filmie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do chodzika- ja wbrew temu, co wczesniej mówiłam ( niechęć do chodzików), wsadzałam Adasia do chodzika, który dostałam od kuzynki. Ale dopiero jak Adam samodzielnie wstawał, czyli w okolicach 10, 11 miesiąca. I nie na długo. Pchacza też mamy, ale traktujemy go raczej jako panel do zabawy, bo faktycznie jest śliski i ucieka przed dzieckiem. Adaś z nim zaczął chodzić, jak juz umiał samodzielnie chodzić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1138 |
Zadomowienie
|
Mało osób podczytuje forum bo pewnie każdy zapatrzony w mecz
![]() Mnie to nie kręci zobaczyłam tylko początek i starczy. Teść za to jak strzeliliśmy gola to tak wrzasnął, że mi się podłoga w pokoju zatrzęsła. Aż poszłam do nich sprawdzić czy dziecka mi nie wystrzaszyli, bo akurat teściowa miała Baśkę na rękach Dziś skończyliśmy 3 miesiące i z tej okazji mała darłą się dziś bez powodu i to dosyć przeraźliwie. Byłam z koleżanką na długim spacerku, ona prowadziła Basię a ja Maćka w spacerówce, wygadałam się i wyzaliłam się za wszystkie czasy. Już wszystkich zaproszonych gości zaprosiłam na chrzciny, robimy 1 lipca. No i przyjechał brat TŻ z małą Gabrysią. Maleńka ma już 5 miesięcy i była wcześniakiem ale ślicznie nadrobiła. Waży ponad 6 kg i nosi rozmiar 68 ale głowę trzyma już sztywno i na siedząco ją trzymają, także nie odbiega aż tak od rówieśników. Zęby jej za to idą i strasznie piskliwie płacze. Moja Basia nie mogła pierwszego dnia tego znieść, była rozkojarzona, ale wczoraj jak przyjechali to miała ich w nosie o 11 zjadła i o 12 jak zasnęła tak spała do 17 przesypiając karmienie. Za to w nocy sobie nadrobiła ![]() Byłam na mailu: Aguśkaa chłopcy bardzo podobni, ale Szymuś to taki pyzuś jest ![]() ![]() gosia super rodzinka, córa już duża i Eryczek słodki jak tak śpi ![]() emigra super wyglądasz i Twoja córeczka też śliczna, ma taką drobniutką buzię a Ty jak się uśmiechasz to wydajesz się bardzo sympatyczną osobą nowaken Antek jaki zadowolony, że ma siostrę ![]() desia Viki to taka fajna śmieszka ![]() tikki super zdjęcia, Andrea i Pelusia fajnie razem wyglądają. no i reszta dziewczyn, których nie wymieniłam, ale zdjęcia oczywiście obejrzałam. Wszystkie dzieciątka są śliczne i pięknie się uśmiechają, Fajnie jest tak oglądać jak te nasze pociechy w tak szybkim tępie się zmieniają ![]() Muszę w końcu sama przysiąść i wam coś wysłać, bo zaniedbałam maila ehh... ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Co do chodaków, bo widzę, że dyskusja na ten temat, to : Miałam synowki nie kupować i nie kupowałam, za to dostał w prezencie na chrzciny. Wsadziliśmy go tam jak miał 5 miesięcy. Z początku, odpychał się do tyłu, ale jak załapał o co chodzi to zasuwał w tym do przodu. Z czasem się tak nauczył, że prawie w nim biegał. Pasowało mu to bo był wszędzie tam gdzie chciał. Jak miał prawie 9 miesięcy to zasuwał w takim tępie, że aż wypadł z niego. I wtedy chodak został schowany. W ciągu tygodnia mały nauczył się raczkować. Teraz przy córci mam obawy czy go wyciągać, może wcale tego nie zrobię. Maciek miał zdrowe bioderka więc nic mu się nie stało i nie chodzi na palcach, jak mówią, że dzieci często przez chodak tak robią. Miałam właśnie taki zamiar kupić ten chodzik co pokazujecie, ale jakoś obyło się bez niego. Dziecko do tego musi mieć zdrowe bioderka przede wszystkim, bo faktycznie może narobić i szkód dziecku.
![]() |
#1139 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1140 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jak dziecko ssie kciuka - tylko lewego - oznacza, że jest głodne czy się uspokaja? Bo już sama nie wiem, mama mnie straszy, że Alek jest głodny, no ale jak byłby głodny toby płakał. Smoczka wypluwa, woli kciuka, ale dlaczego tylko lewego - może będzie leworęczny. Piąstki pakuje do buzi obie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.