|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
Momentalnie się ciemno zrobiło. Mąż zrobił obiadek pyszny. Jutro rano chyba na zakupy podjedziemy. Trzeba zapasy uzupełnić a dziś mi się nie chce. Coś się chyba położę... Spać mi się chce. Leje.. ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Znów mnie coś boli w pachwinach. Idę poleżeć. Choć w sumie coś bym porobiła, tylko co... |
|
|
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
za opis
|
|
|
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję! |
|
|
|
|
#784 | |
|
Zadomowienie
|
Wygląda jakby już pół roku miała
Cytat:
za opis.Pierwsze dziecko też rodzilam dwie godziny, po trzecim party już był na świecie. teraz już nie było tak kolorowo, na szczęście nie planuje więcej dzieci ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- [B]Gaabi[B] podziwiam za dobry humor, mnie chyba dopada jakąś depresja. Mały ładnie śpi, budzi się tylko na jedzenie co 2,5 - 3 h, rano i wieczorem ma krótkie okresy czuwania ale mój brak sił mnie przytłacza. najbardziej chce mi się ryczec jak nie mogę się zająć starszym synem. Dzisiaj pojechał do babci i tak mi jest przykro, że nie mogę łez powstrzymać. do tego dostałam list od lekarza, znowu wyniki poleciały w dol, już chyba więcej leków nie da się jeść No to się wyzalilam.
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
zbieramy sie na urodziny do szagierki. mala bez cyca byla 5 godz. wow
|
|
|
|
#786 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratki
|
|
|
|
|
#787 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A mam pytanie, bo Gabrysia wielkoludem nie jest i czy określili ją jako hypotrofika?? Bo ja ze względu na wagę Mikołaja mam coś takiego w jego książeczce zdrowia. A właśnie przypomnialo mi się. Dziewczyny, ktore miały w ciąży opryszczkę - taką na ustach powiedzcie o tym przy porodzie. Ja powiedziałam i Mikołaj będzie miał dwa razy za darmo sprawdzany słuch dlapewności bo ponoć taka z ust też może uszkodzić płod.
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam na poczatku ciązy, ale koło nosa.
|
|
|
|
#789 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
odciągałam na noc, bo pewnie spałabym przez 10 min co pół godziny...ale dzisiaj próbujemy z cyca prosto śliczności a nasza taki klocek ![]() Cytat:
za szybki poródmoja Tosia też rodziła się z rączką przy główce ale nic nie mówili mi o żadnych splotach też nie chcę wiedzieć ile mam szwów w środku mam 10 kg na minusie, moja mama twierdzi, że to nienormalne... a od wczoraj straciłam 4 kg jakim cudem ?
|
|||
|
|
|
#790 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Widzę że miałysmy podobnie bo moje mała też z rączką wychodziła, nam nic nie kazali kontrolować? Też miała dużo szwów i do tego dwa razy nacięta, ale najgorsze za nami
|
|
|
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i chyba zadna z nich sie nie rozpakowala ![]() dziekuje Witajcie
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bede powoli zegnac sie z Wami, napisze dopiero jak wróce ze szpitala. Ale mam nr do dwóch z Was, to jak cos bedzie sie działo bede pisac i jak urodze tez oczywiscie
![]() Mam taka cicha nadzieje, ze jednak jutro nie zatrzymaja mnie... Takze trzymajcie się Papa
|
|
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co robić? podstawowe - nie denerwuj się i SPOKOJNIE do wszystkiego podchodź, nie musisz być pedantyczną Panią domu, a z czasem nauczysz się obsługiwać wszystko jedną ręką ![]() piszemy z malcami na ramieniu co do Fridy - ja się brzydzę, nawet gruszką - robi mi się niedobrze, więc fridy nawet nie kupowałam ![]() Cytat:
normalne - wszystkie opuchlizny i woda znika z organizmuw w pierwszych 2 tygodniach
|
||
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oprócz tego miała badanie bioderek, serduszka, pobranie krwi na mukowiscytozę i coś tam jeszcze. Wszystko wyszło ok, na wyniki krwi jeszcze czekamy ![]() Napisałam wypracowanie "opis porodu" Muszę to jeszcze zredagować i nie wiem, czy ktoś się skusi na czytanie taaaakiego dłuuuugiego poematu ![]() edit: nie zapisał mi się opis porodu A Haneczka z buźki wygląda na starszą, bo ma wyraźne rysy twarzy, ale w rzeczywistości, to taka malutka tutinka ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki kichają i kaszlą? Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-06-09 o 20:23 |
|
|
|
|
#799 |
|
Zadomowienie
|
a to moja mała fanka euro
|
#800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#801 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
słodziak
|
|
|
|
|
#802 |
|
Rozeznanie
|
jestem ciekawa jakie jest wasze zdanie na temat szczepionek
w moim otoczeniu zdania są podzielone część szczepiła na NFZ a część brała zintegrowane ja się chyyyyba zdecyduje na nfz- boję się tych zintegrowanych trochę ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- super gratuluje rozpakowanym mamusiom |
|
|
|
#803 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie. Nie dam rady nadrobić zaległości .. jak zwykle... ale to dlatego , ze wciaz jestesmy z Borysem w szpitalu... tak , tak, NFZ zafundował nam już tygodniowe SPA, ciekawe czy załapiemy się na dłuższy turnus.
Do położnych smieje się , że chyba się zamelduję na Ujastku. I to tyle jeśli chodzi o tematy do śmiechu. po pierwsze gratulacje dla rozpakowanych Mamuś!!! co do kasłania i kichania - mój też tak robi, w naszym spa mówią , że musi się oczyścić i że to normalne. rozowa - jaka kibicka !!! :d dobra więcej nie dam rady doczytać bo chciałam wykorzystać chwilę kiedy B śpi i napisać wam jak to było wszystko u mnie. Także zaraz wracam
|
|
|
|
#804 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#805 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Słodka Cytat:
![]() Cytat:
Andzya zrobione. Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-06-09 o 22:22 |
|||
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje
![]() jutro tozrobię,dzisiaj czaszke mi rozsadza...
|
#807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi odnośnie kataru i kaszlu. Wujek google też mnie poinformował, że u noworodków takie odruchy są normalne Bardzo się tej mojej Córuni ulewa Przed chwilą było ostro. Nawet raz zwymiotowała ![]() Poza tym ma katar więc to kichanie, to jednak nie było normalne No chyba, że Waszym pociechom przy kichaniu też glutek wyleci od czasu do czasu????
|
|
|
|
|
#808 | |
|
Zadomowienie
|
z nas też się już smieją , że chyba się przemeldowaliśmy.
nazywają nas stałymi pacjentami, cukiereczkiem (od cukrzycy) lub wampirzycą (od krwiopijcy). nie mam jednak czasu , żeby siąść i napisać wam pełen opis porodu i ostatniego "cudownego" tygodnia. Napiszę po krótce teraz a opotem rozwinę głębiej ![]() Otóż: Borysa urodziłam we czwartek 4 czerwca sn, zaczełam rodzić sama (byłam umówiona dzien pozniej na indukcję). Generalnie wystawiła mnie położna i wystawił mnie też lekarz, ale .. jakoś to przebolałam. Położna się zrehabilitowała i poleciła mi babkę która aktualnie była na dyżurze, zadzwoniła do niej i babeczka sie mną zajęła. I to było najlepsze co mnie spotkało w ciągu ostatniego tygodnia. Położna Ania, ktora ze mną rodziła to cud nie kobieta!!! Bez niej byłoby znacznie gorzej niż jest. Wracając , zaczełam rodzić, akcja się zatrzymała na 2 cm , zapytali się mnie czy chce oksytocynę, czy jedziemy na patologię i czekamy co się bedzie działo, bo do domu to mnie raczej już nie wypuszczą. Zdecydowałam się na oxy bo już było mi ciężko i chciałam mieć to za sobą. Potem była praca nad olejnymi 2 cm, zeby uzyskać 4cm otwarcia i podać zop'a, udało się i to był dla mnie raj potem już nic nie bolało, pracowaliśmy nad partymi, w ciągu godziny chyba (albo ten czas tak szybko płynął) od podania zopa urodziłam synka. a ja po sn siedze dalej Cytat:
jeśli chodzi o glutki to ja nie wiem... moj chyba nie ma, ma czysty nosek. nie wiem czy podczas kąpieli mu czyszczą czy nie, pewnie tak, no w każdym razie, mnie ta przyjemnośc na razie nie dotyczy. |
|
|
|
|
#809 |
|
Rozeznanie
|
od 4 nie śpię, mały mi grymasi,
jeszcze mnie sutki pięką, taki ból powracający macie jakies rady? |
|
|
|
#810 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc!
Na początek gratululuje wszystkim nowo rozpakowanym mamusiom !!! Nie dam rady przeczytac tylu stron i jeszcze kilku z poprzedniego wątku... chociaz w jeden dzien juz bylam zalogoeana i mialam cos pisac, ale Hania zaczela drzec pychola... chyba z poltora tygodnia mnie nie bylo z powodu braku czasu - przezywamy oblezenie odwiedzin znajomych i rodzin ciagle jakies imprezy itp... szczerze mam juz tego powoli dosc... ciągłe gotowanie i sprzątanie i tak w kolko! Dobrze, ze moj maz ma tacierzynskie i mi pomaga, bo chyba padlabym na pysk. Mielismy juz impreze na 10 osob.Dzidzius rosnie zdrowo, w przyszlym tygodniu idziemy na wizyte do pediatry i usg bioderek. Urosla juz sporo, nabrala cialka i jest naprawde sliczna ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- ale... juz 2 razy sie "wyrwalam" z pieluch na impreze do znajomych (tescie zostali z malutką), a wczoraj pojechalam na zakupy po stanik ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- edit: slodkie macie dzieciaczki!!
Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-06-10 o 08:56 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.

Ja mam non stop banana na twarzy i co jakiś czas płaczę ze wzruszenia
Momentalnie się ciemno zrobiło. Mąż zrobił obiadek pyszny. 

choc ja zaraz po mowilam ze juz nigdy wiecej.... ale teraz zmienilam zdanie
za opis

jakim cudem ?

z powodu braku czasu - przezywamy oblezenie odwiedzin znajomych i rodzin