|
|
#2821 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV
Cytat:
Co do zasypiania to w dzień jest problem czasami z zaśnięciem, mała podpłakuje, bo nie chce się poddać i zasnąć. I albo leży w łóżeczku i ją głasiam, trzymam za rączkę, albo leżymy obie na łóżku i ją tulę i podśpiewuję, albo w wózku zasypia Moja lubi tulić się do pieluszki No i smok podstawa ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
![]() Fajna strona jest prowokacyjna.pl Tania przesyłka przy wpłacie na konto ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Ale się wyleżałam Wstaję, muszę iść na solarium, bo mi zamkną Po obiedzie jedziemy ze znajomymi do Nałęczowa na lody Kurde tak ciepło jest, a ja po wczorajszych wirażach mam pamiątke w postaci siniaka na nodze Dobrze, że po wewnętrznej str nogi, ale i tak od przodu troche widać i kiszka odsłaniać nogi.. A tak gorąco, co robić? Możne podkładem przykryję? A w ogóle to sa sposoby, żeby szybko znikł?
|
||
|
|
|
#2822 |
|
Zadomowienie
|
witam,
ja już posprzatałam, pranie zrobione zostało poodkurzać ale niechce Mikiego budzić bo śpi smacznie........wczoraj skubaniec sturlał sie łóżka na szczęscie to w sypialni jest niskie a leżał z tz i mu sie kimło a mały sru na podłoge myślałam że zawału dostane a tżtowi jak by nie to że małego miałam na rękach to bym Mikołaj zasypia raczej sam wcześniej było lepiej bo odkładałam go do łóżeczka nakręcełam muzyke w karuzeli ale musiałam misie ściągnąć bo wtedy zaczynał sie niby bawić i tak 2 razy nakręcałam i mały spał.....teraz też niema problemu z zasypianiem ale trzeba sie koło niego położyć wtedy on sie przytula i zasypia po chwili....miał czas ze zasypiał na rękach szczególnie na ostatnią drzemke przed kapielą ale ja po zabiegu niestety nie mogłam chodzić i go nosić a tatuś nie umiał tak jak mały lubi i sie dziecko oduczyło....
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
hej Mamuski
A mnie dziś Michałek zbudził bo gadał do siebie przez sen Princesa no własnie fotki daj U nas przed dziecmi to tez byly ciuszki, miejsca i bicie rekordów Pogoda do bani
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2012-06-09 o 11:55 |
|
|
|
#2824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
princ respekt
|
|
#2825 |
|
Wtajemniczenie
|
Princ poka fote,poka
![]() Baha ![]() jagooda oj dzieje sie ostatnio na watku,oj dzieje .Zazdroszcze pozegnania smoczka,a kilka dni temu zastanawialam sie,czy go nie odstawic,ale jakos jestem zbyt wygodna ![]() mola_aa dziekuje za troske .Humor dzisiaj jej dopisuje na szczescie.Mlodemu nadal cos jest,boli go glowa,jest blady,taki jakis nie do zycia. Kurcze,wprosili sie dzisiaj nam na mecz sasiedzi Gotuje dzisiaj zupe smieciowe,wrzucam wszystkie warzywa,jakie mam w lodowce .Ciekawe,co to mi z tego wyjdzie...---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Skad sie u was bierze takie libido?Ciuszki,miejsca,la nie .Jak wy to robicie ?Kiedys troche lepiej bylo,a teraz...szkoda gadac
|
|
|
|
#2826 |
|
Zadomowienie
|
Nie to jest jej "przyszywany brat" bo już inna go sobie zarezerwowała hehe więc Olivka nie chce im przeszkadzać woli mieć brata, bo przynajmniej codziennie się widują :-=)
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
Basen zaliczony
Nie chce sie chwalic ale sonia jest najodwazniejszym dzieckiem w grupie Ale wyszlo mi niestety ze ma problem z podporzadkowaniem sie i juz sie martwie czy to nie bedzie problem w przedszkolu
|
#2828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2829 |
|
Zadomowienie
|
moje dziecko jeszcze nie śpi od 8 rano
masakra Ja Paulinki nie noszę na rękach jak jest śpiąca biorę poduszkę, przytulam ją do siebie i lulam i śpi ![]() Ja bym sobie jakiegoś drinka walnęła
|
#2830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też bym chętnie drinka wypiła
|
|
#2831 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przynajmniej spał a moja co? oczy jak 5zł i duuuupa drineczki
|
|
#2832 |
|
Zadomowienie
|
ważne że nie marudzi
no drineczki dobre są .... czekam aż skończę karmić piersią... a narazie zostaje mi piwko bez alkoholowe ... zapomniałam napisać że byłam na spacerze,całe 20minut.... bo zaczęło padać :/
|
#2833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja od dawna śpi na gryce ![]() owieczka a mi tak marzy się dzisiaj deszczyk...strasznie parno |
|
|
|
|
#2834 |
|
Zadomowienie
|
Zasnęła
|
#2835 |
|
Zadomowienie
|
sprzątanko skończone Miko sie obudził to poodkurzałam pobawiliśmy sie troche i znowu padł hehe pewnie na pogode ma takie spanie bo parówa u nas nieziemska.....mam natchnienie upiec jakiegoś placka ale jakoś mi sie niechce i niewiem co z tym zrobić
tż przyjedzie to posadzimy kwiatki które uwaga : kupiłam 2 tygodnie temu a tż zrobił mi takie z opony śliczne wazy juz z 3 tygodnie temu ale bidak nie zdążył do tej pory ich pomalować ale już dziś pitole sadze w niemalowanych......a kwiatki w wodzie stoją i nawet kwitnąć zaczynają heheh---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- a jeszcze miałam pytać: co to są te mamy kuny?? i dlaczego tak???
|
#2836 |
|
Zadomowienie
|
Ja biorę się za dalsze sprzątanie chcąc nie chcąc:P
Zbiera się na burze...mogło by trochę popadać ![]() A ja dzisiaj spakowałam cały duży karton za małych ciuchów i sru na poddasze aaaa wczoraj dostałam od szwagierki cały worek ciuchów dla Paulinki
|
#2837 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Ależ się wczoraj nastraszyłam. TŻ poszedł na imprezkę połączoną z oglądaniem meczu a my zostałyśmy same. Po 8 Martynka zasnęła, a ja koło 21 poszłam do łazienki się myć. Myję się zawsze z nianią, w pewnym momencie coś się zaświeciło, więc poszłam zobaczyć czy przypadkiem mój skarb się nie przebudził. To co zobaczyłam to myślałam że zejdę. Martynka mega wystraszona z oczami na wierzchu ... calutka obrzygana ... wszystko, piżama, poduszka, maskotki obok niej. Musiałam ją przebrać, umyć jeszcze raz bo cała głowa w wymiocinach, przebrać całą pościel. Masakra, dobrze ze nic się nie stało. To już drugie takie coś w tym tygodniu ![]() W poniedziałek muszę zrobić małej posiew moczu, choć mi się wydaje że to z przejedzenia. Wczoraj mnie zadziwiła ... słoik obiadku, słoik deserku, w miedzyczasie normalnie cycek a na kolację 100 ml kaszki i jeszcze cycka obaliła. A potem wszystko zwróciła. Noc oczywiście miałyśmy tragiczną, zasnęła o 24 i się budziła co godzinę. O 7 już wstała. Dziś cały dzień śpi. Wysłałam ją ze skacowanym tż do parku. Princeska ... Podziwiam Cię!!!!!! ... ale chcę coś takiego tż zafundowac na jego imieniny choć nie wiem czy mi odwagi nie braknie. My teraz tuli tuli raz na 2 tygodnie. Zawsze coś ... to ja padam, to Martyna do 22 szaleje, a jak zaśnie to znowu gości mamy a potem to juz obydwoje lecimy z nóg Idę kończyć obiadek, bo coś sie u nas chmurzy i pewnie zaraz lunie. Coś miałam jeszcze napisać ... ehhh ale z tego zmęczenia zapomniałam Oczywiście na tż liczyc nie mogę bo on zmęczony skacowany już 2 drzemki od godz. 9 miał
|
#2838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ojjj biedactwo chyba faktycznie za dużo zjadła dobrze ,że nic się jej nie stało
|
|
#2839 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki nadrobiłam
![]() Wczoraj nasi grali a ja u fryca byłam ale nie wróciłam zadowolona mimo, że kupe kasy u niej zostawiłam, robiłam odrosty na bardzo jasny blond i w sumie wyglądam tak jakbym była u fryzjera ze 3 tygodnie temu a nie wczoraj ahhh nie mam tutaj szczęścia do \fryzjerów Nie używam czapeczek jak jest zimno to kaptur .
|
#2840 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez miałam w języku, ale wyjęłam na samym początku w ciąży bo miałam masakrycznie metalowy posmak... teraz próbowałam włozyc, ale posmak nadal jest, wiec żegnaj kolczyku ![]() no Ty to jesteś chuck norris widze tak TŻta z półobrota ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
ja jak młoda o 19 zasypia to ze 2 razy napiłam się takiego normalnego piwka, znaczy 1 sztuke ... a że karmienie miałam o 4 to wiem że w organiźmie już nie było po nim śladu... ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
ja jak moja odkładam i nie jest tak mega zmeczona to tez się bawi- nawet 2h potrafi... kiedys myslalam ze spi- patrze a ona w najlepsze z miskami gada, kreci sie, wierci... jak zaczyna marudzic/płakać to uspokajam na rączkach i hyc do łóżeczka... początkowo pare razy trzeba było powtórzyć, ale teraz rzadko zdarza sie ze musze 2 razy .... jak już płacze to raz.... ale na rękach trzymam tak ze 3-5 min bo jak szybciej odłoże to od nowa ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
kiedys ktoras dziewczyna wrzucała kalkulator kiedy mozna karmic bezpiecznie, w zaleznosci od ilosci wypitego %%% ... ale nie moge znalezc... wiec załącze artykuł ... http://www.mamazone.pl/artykuly/male...e-piersia.aspx |
||||
|
|
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i podziwiam, że Tz puszczasz tak ciągle gdzieś samego ![]() My osobno nie wychodzimy raczej, tzn z kolegą na piwo to okej, ale na jakieś imprezki to nie ![]() Tż dziś kupił swojskie warzywka takie malutkie jeszcze i ugotowałam obiadek dla Michałka. Jak nie może patrzeć na słoiczki i nie chce ich jeść (ani buzi otwierać, bo musze go rozsmieszac, zeby wcisnac) to do mojego obiadku otwieral sam i zjadł dużo
|
|
|
|
|
#2842 |
|
Zadomowienie
|
Ja też ostatnio sama gotuje przynajmniej wiem co je
|
#2843 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
u nas powoli w tej materii widzę poprawę, ale ja miałam uraz po naszych długich staraniach, zero spontaniczności i z zegarkiem w ręku, teraz powoli odżywam, ale na takie body bym się jeszcze niezdecydowałaCytat:
![]() kkkasikkk biedna Martynka Nie śmiać się, ze pytam o takie głupoty, ale po prostu nie wiem
|
|
#2844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
taaaak
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zbierajcie, zbierajcie takie filmy, późnie będzieco co mieli wnukom pokazywać Nie miałam netu/byłam na spacerze ale mi się za Wami tęskniło ale za to chata na błysk ![]() Nadrabiam ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- [QUOTE=owieczka86;34593006] Bahamadia_25 ja do przebicia pępka kupiłam taką grubą igłę... mniej wiecej srednicy kolczyka, miałam kiedys tez kolczyk w nosie ale w szkole sie sorki "pruły" i wyjęłam...w jezyku bym chciala ale sie boje QUOTE] przypomniałaś mi, miałam jeszcze w nosie przebijałam z resztą sama - kolczykiem ![]() a pępek miałam przebijany taką samą metodą jak Ty Czego to się nie robło dla mody
|
|
|
|
|
#2846 |
|
Wtajemniczenie
|
ufff,poszedl koopal,ale z krzykiem
.Ale dziecko od razu szczesliwe .Jagooda tak,jak piszesz.Albo polowke ugotowanego albo surowe dzielisz na talerzyku i polowe wlewasz pod koniec gotowania zupki. Ja tez podziwiam kkasikk za puszczanie tz'ta na imprezy .Na jakies piwko albo na urodziny do znajomych,jak ja nie moge (np.jak sie urodzila mala albo idziemy razem,a ja wracam miedzy 19 a 20,bo mala chce spac),to owszem.
|
|
|
|
#2847 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miłam Krmi często na początku karmienia, teraz może powiecie, że żulica jestem, ale zdażami się że sobię pół Redsa strzelę, bo już w nocy nie karmię Takie różne fstałaszki zamawiam na All bądź jak Princ z prowokacyjna.pl (chyba) ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
Kup sobię rajstopy w spreju. Są na All Sally Hansen. Jak nie teraz to na przyszłość na pewno Ci się przydadzą sesese ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
Doskonal wiem o co mu chodziło, ale mało mu było to walnęłam i poszło P.S. nawet najlepsi mają podknięcia |
|||
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
basia tez kiedys pytalam, to chyba mialo byc kumy, czyli takie plotkary
bo o mamach kwokach slyszalam a kunach nie ale to "nasze" watkowe domniemania. moze to jakis ich wewnetrzy slang? typu gluty u nas - gluten![]() princesska, takie ubranko to dla mnie za duzo ale ja to musze byc zakryta
|
|
|
|
#2849 |
|
Wtajemniczenie
|
A moze basiula nie w temacie calkiem-nabijalysmy sie z nazwy mam sierpniowych? (nie pamietam dokladnie).Do rymu napisaly "mamy kuny"
.Ale czy mi sie tylko wydaje,czy pierwszy watek na dole nie jest przesada??Przeciez do wrzesnia/pazdziernika jeszcze sporo czasu!
|
|
|
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad.2. Olusia, no pośpieszyły się dziewczyny ![]() Ale ja nawet lubię te wierszowane tytuły, byleby były sensowne i fajne a nie takie byle co byle się zrymowało Nasze zawsze były super i było fajnie, bo raz był wierszyk, raz zwykły tytuł
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.

Oj widzę, ze tu nie tylko kosmetyczne szaleństwa się dzieją
Dziewczyny a Wy wkładacie maluchy do łóżeczka i one tak same sobie zasypiają, długo to trwa?? Bo moja się zaczyna bawić kocykiem, ochraniaczem, nogami, wszystkim czym się da, pełza, wspina się, nie ma mowy o zasypianiu, a ż wreszcie zaczyna się drzeć ze zmęczenia i potem wogóle nie można jej uspokoić.
Moja lubi tulić się do pieluszki
choc i tak nie ma zle, bo regularne tiru riru, a nie raz na dwa tyg
Dobrze, że po wewnętrznej str nogi, ale i tak od przodu troche widać i kiszka odsłaniać nogi.. A tak gorąco, co robić? Możne podkładem przykryję? A w ogóle to sa sposoby, żeby szybko znikł?

.Humor dzisiaj jej dopisuje na szczescie.
.Jak wy to robicie 

Ale to do naszego prywatnego archiwum - kiedyś jak będę babunią i tż już nie teges to chociaż pooglądamy i powspominamy