Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-09, 16:54   #2851
OlusiaS
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Ale ja nawet lubię te wierszowane tytuły, byleby były sensowne i fajne a nie takie byle co byle się zrymowało Nasze zawsze były super i było fajnie, bo raz był wierszyk, raz zwykły tytuł
Dokladnie,ale takie wymyslanie na sile jest bez sensu.Mi sie nasze rymowanki tez podobaly-wszystkie .Ale nie robi mi roznicy prosty tytul,czy wierszowany
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 17:01   #2852
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Dokladnie,ale takie wymyslanie na sile jest bez sensu.Mi sie nasze rymowanki tez podobaly-wszystkie .Ale nie robi mi roznicy prosty tytul,czy wierszowany

rzeczywiscie mamuski mogły poczekać jeszcze ten wątek z tym roczkiem

moja młoda od 15tej zasypia.... trze oczy, ale po 5 min spokojnu ma tyle energii ze masakra.... za 30 min kąpanko i jak padnie to ... szał ciał w klubie wrzuce pare prac

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 17:06   #2853
basiula19
Zadomowienie

a ja siedze w turbanie na głowie maluje kłaki bo odrosty mi sie porobiły strasznie...standardowo na brąz nawet nie zauważyłam, że wziełam ciemną czekoladę to będzie tż czarnule miał heheh później kąpanko moje niunia niunio w kimono a my wieczorek z tżcikiem moim kochanym takie jest plan ale czy Miko tak zaśnie ładnie to jest pytnie heheczy stwierdzi, że on chce z nami posiedzieć heheheh

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 17:24   #2854
Seona
Zakorzenienie

Domi, ciągle zapominam się zapytać: Pola to skrót od Apolonia czy takie imię? Jest takie w kalendarzu, bez problemu zarejestrowałaś w urzędzie?

Planujecie dziewczyny już drugie dziecko? Od kiedy zamierzacie zacząć starania? Pytam z ciekawości, bo ja odliczałam czas aby zacząć starać się o drugie

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 17:27   #2855
glamourous
Zakorzenienie

Moi panowie wlasnie poszli na drzemke

Owieczko na basen chodze tylko z sonia, z blizniakami niestety sama nie dalabym rady. Bo tonie tylko kwestia ubrania ale tez przede
Wszystkim trzymania i zajmowania sie dzieckiem w basenie- rak mi brak. No i kwestia kasy- 45 min kosztuje u nas 30 zl. Poki co chodzilysmy 2 razy w tygodniu ale przewidziana grupa poniedzialkowa jednak bedzie zamknieta- zapisalo sie kilka osob ale juz dwa razy bylysmy z sonia same z instruktoremwiec bedziemy chodzic tylko w soboty
Stary 2012-06-09, 18:40   #2856
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
ja wczoraj chciałam mojego tż odciążyć,bo wziął sobie dodatkową nockę...poszłam siekac ziemniaczki, zacząło kropić i zamiast wrócić o 20 wróciłam o 19:30 i co...mój pan piwkuje, komentuje zażarcie, dziecko w wózku, jedną ręką ją karmił - kaszką. wózek postawił na kocyku po którym mała się zazwyczaj czołga poleciały gromy...a on się piłkę nie interesuje. zazwyczaj jak jeździł na mecze, to tylko po to żeby się bić... na szczęście ładnie się zrekompensował. dostał wypłatę i dostałam coś extra na moje widzimisie

No to chociaż tyle. Ja jutro bd mie premie, ale co z tego jak wiaze sie to z tym ze nie pojedziemy do mojej mamy bo facet przyjezdza po silnik, popolunie mialam miec wolne, ale jakos nie moglam sobie znalesc miejsca jak Michal poszedl z tz na spacer, siedzialam z nimi. Przyszlam do domu a on rozpala grila.
Boszzzz jaka jestem wsciekla. Jutro siedze caly dzien sama na tej pipidowie. Swietna Niedziela
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 18:50   #2857
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Ależ się wczoraj nastraszyłam. TŻ poszedł na imprezkę połączoną z oglądaniem meczu a my zostałyśmy same. Po 8 Martynka zasnęła, a ja koło 21 poszłam do łazienki się myć. Myję się zawsze z nianią, w pewnym momencie coś się zaświeciło, więc poszłam zobaczyć czy przypadkiem mój skarb się nie przebudził. To co zobaczyłam to myślałam że zejdę. Martynka mega wystraszona z oczami na wierzchu ... calutka obrzygana ... wszystko, piżama, poduszka, maskotki obok niej. Musiałam ją przebrać, umyć jeszcze raz bo cała głowa w wymiocinach, przebrać całą pościel. Masakra, dobrze ze nic się nie stało. To już drugie takie coś w tym tygodniu
W poniedziałek muszę zrobić małej posiew moczu, choć mi się wydaje że to z przejedzenia. Wczoraj mnie zadziwiła ... słoik obiadku, słoik deserku, w miedzyczasie normalnie cycek a na kolację 100 ml kaszki i jeszcze cycka obaliła. A potem wszystko zwróciła.
Współczuje dobrze że w porę zareagowałaś.

A moja Oliv już 2 dzień śpi 2 razy w ciągu dnia zawsze tak że 2h zabaw i szła spać a teraz np.dziś wstała o 6,40 usnęła mi dopiero po 10 na spacerze i potem po 12 na 2h obudziła się o 13,40 i nie spała do kąpieli czyli 18,40 może już się przestawiła, ale spoko mi tam nie przeszkadza. A u Was jak w dzień śpią? Noce mamy różne już sama nie wiem co zrobić by rzadko się budziła. A jak ubieracie maluchy do spania? Ja dziś założyłam bodziak z kr.rękawem + spodenki

Glam bo gdzieś przeoczyłam kiedy twój tŻ przyjeżdża?

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-09, 19:11   #2858
princessskaa
Wtajemniczenie

Wpadłam tylko na chwilkę Kochane

Baha te rajstopy to dobry pomysł

Wróciliśmy z lodów Będziemy meczyk oglądać niedługo.

Ale mi tż komplementy prawi po wczoraj A jak on mnie kocha hehe
Nawet usłyszłam, że ja z upływem czasu coraz bardziej mu się podobam hihi

Ja to jednak mam kuźwa talent - sierota potknęłam sie o kabel i walnęłam piszczelem w fotel i mam piękne cztery paseczki czerwone.. Mało co prawda widać, ale jeszcze dowaliłam tą nogę z siniakiem Sierota to me drugie imię..

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Napisałam do znajomej fryzjerki, co pracuje w takim firmowym salonie, żeby mi doradziła, co mogę z herami zrobić, że coś bym zmieniła. I doradza mi karmelowe refleksy - co Wy o tym myślicie?

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
A u Was jak w dzień śpią? A jak ubieracie maluchy do spania?
Moja jak wstanie 5-6 to drzemka ok 9, potem na spacerze śpi ok 13, a potem drzemka ok17. Spać idzie po 19, po 20. Jakoś tak

Mała śpi w body z długim lub w kaftaniku z długim rękawem. Wcześniej jak były mocno ciepłe noce to spokojnie z krótkim rękawem spała.

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Planujecie dziewczyny już drugie dziecko? Od kiedy zamierzacie zacząć starania? Pytam z ciekawości, bo ja odliczałam czas aby zacząć starać się o drugie
Ja w marzeniach zaczynam starać się o dzidzie za jakiś rok,dwa Ale realnie jak patrzę na te plany to lipa.

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Baszka wpadaj jutro do mnie, mam wolną chatę do 14 Mam ciasto z truskawkami, kawę mam i otwarte ramiona for you Co będziesz sama tam siedzieć!

Edytowane przez princessskaa
Czas edycji: 2012-06-09 o 19:13
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 19:32   #2859
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Goldi dzieki za odpowiedź, miałaś moze do czynienia z korundem?
mam korund, mieszam go z zelem pod prysznic. Fajny delikatny peeling z tego sie robi

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Baha jutro mam exam wiec trzymaj nadal te kciuki

Ja nie wyjmowalam do porodu kolczyka, zapomnialam o nim i tak szybko Ci zarosla dziurka? Ja czasami wyjmuje moj na np 2doby jak mi jezyk spuchnie podczas np przeziebienia a potem normalnie przekladam kolczyk i jest cacy.

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Bahamadia_25 ja do przebicia pępka kupiłam taką grubą igłę... mniej wiecej srednicy kolczyka, miałam kiedys tez kolczyk w nosie ale w szkole sie sorki "pruły" i wyjęłam...w jezyku bym chciala ale sie boje

w nosie tez mialam, raz z jednej strony, potem z drugiej
w jezyku wcale nie boli przebijanie.
zreszta laska, przezylas porod... nie ma drugiego takiego bolu
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 19:34   #2860
basiula19
Zadomowienie

mamusie...seonka, ela, pokszywka, domi (dominika) i inne z okolic rzeszów-przeworsk-jarosław może sie spotkamy??????gdzieś kiedyś??

bo wszystkim sie nam napewno nie uda niestety za duży rozrzut po Polsce mamy a tak bym chciała naszą guru poznać ( glam)

Stary 2012-06-09, 19:41   #2861
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Goldi jak ja bylam w wieku princ...i bez tylu dzieci- tez sie rozne rzeczy wyprawialo z tym ze u nas nie gadzety a rozne miejsca ciekawe
ja sie za szybko zestarzalam chyba... my z Tz szalelismy z miejscami bedac w LO... a teraz studenci to przynudzamy

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
a ja siedze w turbanie na głowie maluje kłaki bo odrosty mi sie porobiły strasznie...standardowo na brąz nawet nie zauważyłam, że wziełam ciemną czekoladę to będzie tż czarnule miał heheh później kąpanko moje niunia niunio w kimono a my wieczorek z tżcikiem moim kochanym takie jest plan ale czy Miko tak zaśnie ładnie to jest pytnie heheczy stwierdzi, że on chce z nami posiedzieć heheheh
no to owocnej nocki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-09, 19:44   #2862
glamourous
Zakorzenienie

Goldi no faktycznie stare pierniki z was

Joa moj staruszek przyjezdza 17 go. Nie 12 jak wczesniej mowione bo... Nauczony smutnym doswiadczeniem
Z ambasada w listopadzie kiedy to kupil bilet a nie dostal wizy tym razem nie kupil biletu dopoki wizy nie mial w reku. A w miedzyczasie ceny biletow skoczyly... Ponad 200 euro roznicy na bilecie no wiec przyjedzie pozniej
Domo juz ladnie spi a adam nadal czyta

Basiula ja guru chyba z racji wieku jedynie starszyzna plemienna
Stary 2012-06-09, 19:46   #2863
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Domi, ciągle zapominam się zapytać: Pola to skrót od Apolonia czy takie imię? Jest takie w kalendarzu, bez problemu zarejestrowałaś w urzędzie?

mam mieszane uczucia co do 2giego musialabym studia skonczyc i miec jednak jakies stale dochody.

Baha znokautowalas Tzta

Kasik
dobrze, ze sie nie zakrztusila

dzis na wykladzie dowiedzialam sie, ze porod naturalny jest wydarzeniem najblizszym smierci ze kobieta rodzac jest jakby na granicy zycia i smierci

wiecie, ze ja juz malo co pamietam z porodu Olka?

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Goldi no faktycznie stare pierniki z was

Joa moj staruszek przyjezdza 17 go. Nie 12 jak wczesniej mowione bo... Nauczony smutnym doswiadczeniem
Z ambasada w listopadzie kiedy to kupil bilet a nie dostal wizy tym razem nie kupil biletu dopoki wizy nie mial w reku. A w miedzyczasie ceny biletow skoczyly... Ponad 200 euro roznicy na bilecie no wiec przyjedzie pozniej
Domo juz ladnie spi a adam nadal czyta

Basiula ja guru chyba z racji wieku jedynie starszyzna plemienna
moze bedzie nam dane przezyc druga mlodosc

ale i tak tydzien i zula bedziesz miec u siebie
Stary 2012-06-09, 20:00   #2864
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

no to owocnej nocki
tyyyyyy sama sie owocuj ja narazie na ugorze jade heheh bezplonowo, że tak powiem hehehe

Glam nie pitol kobito ja Cie podziwiam jak nie wiem co a ty znad morza tak????

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

patrzcie jakie nas nieznajome kobitki podglądają

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

dziewczyny wyłazić z krzaków

Stary 2012-06-09, 20:03   #2865
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
mamusie...seonka, ela, pokszywka, domi (dominika) i inne z okolic rzeszów-przeworsk-jarosław może sie spotkamy??????gdzieś kiedyś??

bo wszystkim sie nam napewno nie uda niestety za duży rozrzut po Polsce mamy a tak bym chciała naszą guru poznać ( glam)
Basiula, ja chętnie!! Ja chcę, ja chcę z jakimiś mamami się spotkać Jeszcze Chawa jest "od nas" Gadałam z nią, to ona sierpień-wrzesień będzie mogła, bo też sobie planujemy. Tak za plecami sesese ale może wyrobi się jakoś wcześniej

Ślub
Pati
Lili

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-09, 20:04   #2866
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
Witam

Dziewczyny a Wy wkładacie maluchy do łóżeczka i one tak same sobie zasypiają, długo to trwa?? Bo moja się zaczyna bawić kocykiem, ochraniaczem, nogami, wszystkim czym się da, pełza, wspina się, nie ma mowy o zasypianiu, a ż wreszcie zaczyna się drzeć ze zmęczenia i potem wogóle nie można jej uspokoić.
Moja też tak sie bawi, kręci, wtedy łapie ją za ręke i trzymam lub głaszcze, uspokaja sie i zasypia. Trwa to od kilku sekund do kilkunastu minut w ekstramalnych przypadkach.

[QUOTE=Seona;34601623
Planujecie dziewczyny już drugie dziecko? Od kiedy zamierzacie zacząć starania? Pytam z ciekawości, bo ja odliczałam czas aby zacząć starać się o drugie[/QUOTE]

Ja bym bardzo chciała, ale mój tz. powiedział ze nogdy wiecej, wiec nie wiem co będzie i chciałabym za rok, dwa zacząc starania.

Cytat:
A moja Oliv już 2 dzień śpi 2 razy w ciągu dnia zawsze tak że 2h zabaw i szła spać a teraz np.dziś wstała o 6,40 usnęła mi dopiero po 10 na spacerze i potem po 12 na 2h obudziła się o 13,40 i nie spała do kąpieli czyli 18,40 może już się przestawiła, ale spoko mi tam nie przeszkadza. A u Was jak w dzień śpią? Noce mamy różne już sama nie wiem co zrobić by rzadko się budziła. A jak ubieracie maluchy do spania? Ja dziś założyłam bodziak z kr.rękawem + spodenki

?
Moja ostatnio jest mistrzyni w niespaniu, wstaje między 6 a 7 i zasypia koło 11:30-12;00 na średnio dwie godziny i póżniej już nie śpi wcale lub ma koło 17/18 jakąś 15 minutową drzemkę.

Ostatnio mam tak zajęte dni, że nie ma na nic czasu. Moi rodzice wyjechali, wiec prócz opieki nad Ninką pilnuje rocznego synka siostry w ciągu dni (młody zaziębiony i nie może iść do żłoba), wiec mam co robić GLAM podziwiam ciebie jeszcze bardziej, poza tym można by rzec, że jestem ze wszystkim sama bo tz., siosta i jej tz pracują, wiec dostałam do opieki jeszcze babcie... a babcia jak zwykle wycięła numer powiedziała, że tata jak u niej był przed wyjazdem to przyprowadził zmarłego dziadka, żeby zabrał ją ze sobą... i w nocy z czwartu na piątek znów sie zle poczuła i około 3 rano zabrało ją pogotowie, kolejny 4 udar... wiec jest słabo, bo nie ma komu podrzucić dzieci, nie ma komu jechać do babci bo wszyscy zajęci i wiecie czuje sie z tym zle, a na dodatek podkłociłam sie z tz. bo ma mi za złe, że "sprzedałam" dzieci i pojechałam do babci, bo uwaga potrzebowała piżame, sztucce i inne pierdoły.... wiecie wstyd mi za własnego tz. ze taki czasami jest bez serca

ale sie napisałam;/

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 20:15   #2867
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Basiula, ja chętnie!! Ja chcę, ja chcę z jakimiś mamami się spotkać Jeszcze Chawa jest "od nas" Gadałam z nią, to ona sierpień-wrzesień będzie mogła, bo też sobie planujemy. Tak za plecami sesese ale może wyrobi się jakoś wcześniej
O WY SZUJE PIERUŃSKIE TAJNIAKI TAK SAME OJ WY NIE DOBRE

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

I mam pomysła spotkajmy sie u eli, bo teściów szlak trafi a my połączymy przyjemne z porzytecznym sesesesesseseeeseess
a jak nie to może chociaż teściowa szłu macicy dostanie hehehhe

Stary 2012-06-09, 20:30   #2868
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
basia tez kiedys pytalam, to chyba mialo byc kumy, czyli takie plotkary bo o mamach kwokach slyszalam a kunach nie ale to "nasze" watkowe domniemania. moze to jakis ich wewnetrzy slang? typu gluty u nas - gluten

princesska, takie ubranko to dla mnie za duzo a ja przebieranki lubie ale ja to musze byc zakryta

Przecież zakryte masz w tym ciałko ... bedziesz w siecie ...
Dobre określenie jagoda

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:

Już myślisz o DRUGIM ?
Podziwiam. Ja nie chcę grzeszyć, ale produkcję już raczej zakończę. Tż nie spełnił moich oczekiwań w roli ojca. A może ja się za bardzo czepiam mamma mija jestem przed @ i już mi wali pod kopuą

Idę po Redsa

za ty co nie mogą !
Stary 2012-06-09, 20:31   #2869
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Martynka już śpi

Joamic ... moje dziecko to chyba z tych co potrzebuje mało snu. Wstaje średnio o 6-6:30, potem 9:30-10 drzemka 40minut (maks. godzina), potem koło 13 na spacerku śpi godzinkę i później koło 17 pół godzinki. Chodzi spać między 21 a 22, wcześniej nie da rady jej położyć. Do tego w nocy wstaje minimum 3-4 razy. Wiec jak ona egzystuje to nie wiem

Co do miejsc i baraszkowania, to my też już wszystko mamy za sobą ... dosłownie teraz chyba muszę zacząć zaopatrywać się w fatałaszki jak princ... bo ogień coś ostatnio u nas przygasa Jak już się zacznie to jest ok, ale problem w tym żeby sie zaczęło.

Idę się kochane myć i spać, bo po ostatniej nocy padam na pyszczek.

Seona ... my też już myślimy o drugim ale z racji tego, ze chcę zmienić pracę, to muszę w niej z rok popracować, więc drugie bobo musi poczekać ze 2 lata. Chciałabym, żeby między Martynką a drugim maleństwem były 3 lata różnicy

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

Edytowane przez kkkasikkk
Czas edycji: 2012-06-09 o 20:33
kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-09, 20:35   #2870
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Moi panowie wlasnie poszli na drzemke

Owieczko na basen chodze tylko z sonia, z blizniakami niestety sama nie dalabym rady. Bo tonie tylko kwestia ubrania ale tez przede
Wszystkim trzymania i zajmowania sie dzieckiem w basenie- rak mi brak. No i kwestia kasy- 45 min kosztuje u nas 30 zl. Poki co chodzilysmy 2 razy w tygodniu ale przewidziana grupa poniedzialkowa jednak bedzie zamknieta- zapisalo sie kilka osob ale juz dwa razy bylysmy z sonia same z instruktoremwiec bedziemy chodzic tylko w soboty
Właśnie się zastanawiałam się jak ty ogarniasz swoje dzieciaczki
45zł to strasznie drogo u Nas 1h / 10 z groszami
Stary 2012-06-09, 20:39   #2871
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Współczuje dobrze że w porę zareagowałaś.

Glam bo gdzieś przeoczyłam kiedy twój tŻ przyjeżdża?

MOja ogólnie ma dwie drzemki ale dzisiaj jedna

Co do ubierania to zależy od temp. w pokoju

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 20:39   #2872
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Przecież zakryte masz w tym ciałko ... bedziesz w siecie ...
Dobre określenie jagoda

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Już myślisz o DRUGIM ?
Podziwiam. Ja nie chcę grzeszyć, ale produkcję już raczej zakończę. Tż nie spełnił moich oczekiwań w roli ojca. A może ja się za bardzo czepiam mamma mija jestem przed @ i już mi wali pod kopuą

Idę po Redsa

za ty co nie mogą !
z tego co kojarze to seonka już na drugie hehehh czyżby plany na 3???

ja też kochana własnie pije pianke z soczkiem malinowym a redsa piłąm kiedyś żurawinowego puchotaaaaaa

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość

Seona ... my też już myślimy o drugim ale z racji tego, ze chcę zmienić pracę, to muszę w niej z rok popracować, więc drugie bobo musi poczekać ze 2 lata. Chciałabym, żeby między Martynką a drugim maleństwem były 3 lata różnicy
my też chcemy tak żeby sie urodziła dzidzia jak mikuś bedzie miał 2,5 roku czyli produkcje zaczynamy w przyszłe wakacje hehe

kiedyś rozmawiałam z tż na temat strojów i powiedział, że on woli mnie i tak nago ale dzisiaj mu pokazałam te body princess i zrobił taką mine, że widzę że mimo wszytsko chciałby mnie w czymś takim....cza sie zaopatrzyć i z zaskoczenia wziąść musze sie podszkolić w tańcu erotiko egzotiko jakimś hehe

Stary 2012-06-09, 20:41   #2873
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko na chwilkę Kochane

Baha te rajstopy to dobry pomysł

Wróciliśmy z lodów Będziemy meczyk oglądać niedługo.

Ale mi tż komplementy prawi po wczoraj A jak on mnie kocha hehe
Nawet usłyszłam, że ja z upływem czasu coraz bardziej mu się podobam hihi

Ja to jednak mam kuźwa talent - sierota potknęłam sie o kabel i walnęłam piszczelem w fotel i mam piękne cztery paseczki czerwone.. Mało co prawda widać, ale jeszcze dowaliłam tą nogę z siniakiem Sierota to me drugie imię..

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Napisałam do znajomej fryzjerki, co pracuje w takim firmowym salonie, żeby mi doradziła, co mogę z herami zrobić, że coś bym zmieniła. I doradza mi karmelowe refleksy - co Wy o tym myślicie?

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Moja jak wstanie 5-6 to drzemka ok 9, potem na spacerze śpi ok 13, a potem drzemka ok17. Spać idzie po 19, po 20. Jakoś tak

Mała śpi w body z długim lub w kaftaniku z długim rękawem. Wcześniej jak były mocno ciepłe noce to spokojnie z krótkim rękawem spała.

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Ja w marzeniach zaczynam starać się o dzidzie za jakiś rok,dwa Ale realnie jak patrzę na te plany to lipa.

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Baszka wpadaj jutro do mnie, mam wolną chatę do 14 Mam ciasto z truskawkami, kawę mam i otwarte ramiona for you Co będziesz sama tam siedzieć!

lece moja droga bede o 7

Co do fryzurki, to pisałam Ci już, że sama takie miałam i ew Ciebie w tym widzę

Mimi śpi na noc, body kr rękaw i na to cienka piżamka. W dzień body kr/dł rękaw w zależności od pogody i przykrywam go kocykem.
Ale jak będą ciepłe noce to nie mam pojęcia jak go ubrać do spania, pewnie tylko body kr rękaw
Stary 2012-06-09, 20:41   #2874
basiula19
Zadomowienie

ja jak byłam z mikusiem na basenie to płaciłam 8 zł chyba za siebie za mikusia nic a koleżanka była z 5 letnią siostrzenicą i za nią tez nie płaciła nic....

Stary 2012-06-09, 20:44   #2875
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
mam korund, mieszam go z zelem pod prysznic. Fajny delikatny peeling z tego sie robi

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Baha jutro mam exam wiec trzymaj nadal te kciuki

Ja nie wyjmowalam do porodu kolczyka, zapomnialam o nim i tak szybko Ci zarosla dziurka? Ja czasami wyjmuje moj na np 2doby jak mi jezyk spuchnie podczas np przeziebienia a potem normalnie przekladam kolczyk i jest cacy.

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

w nosie tez mialam, raz z jednej strony, potem z drugiej
w jezyku wcale nie boli przebijanie.
zreszta laska, przezylas porod... nie ma drugiego takiego bolu

Co to korund ?

3mam i nie puszczam

Ja po porodzie nawet nie probowałam go wsadzić, zapommniałam, a teraz do już pewnie dupa, dupa dupa
No ale nic to, przynjmniej nie seplenie już
Stary 2012-06-09, 20:44   #2876
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
wiecie, ze ja juz malo co pamietam z porodu Olka?

ja też coraz mniej a nie było to dla mnie straszne przeżycie

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
Stary 2012-06-09, 20:44   #2877
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
I mam pomysła spotkajmy sie u eli, bo teściów szlak trafi a my połączymy przyjemne z porzytecznym sesesesesseseeeseess
Ela jedziemy do Ciebie
A na poważnie to ja jednak Rzeszów proponuje, bo tu każda wie jak dojechać i chyba do Rzeszowa jest najlepsze połączenie od każdej

Cytat:
Już myślisz o DRUGIM ?
Podziwiam. Ja nie chcę grzeszyć, ale produkcję już raczej zakończę. Tż nie spełnił moich oczekiwań w roli ojca. A może ja się za bardzo czepiam mamma mija jestem przed @ i już mi wali pod kopuą !
Baha, ja się Was pytam ja już mam dwójkę Ja to prędzej o trzecim myślę Tak mnie nachodzi za jakieś 5-6 lat

A co do sprawdzenia się w roli ojca, to ja byłam przerażona jak będzie z drugim bo przy pierwszym było z nim baaardzo ciężko tak teraz rewelacja!! jest 100 razy lepiej.

Owieczka Ty chyba pisałaś, że TŻ nie chce się małym zajmować. Może on poprostu nie umie i nie wie jak spędzać z takim maluchem czas. Tak było z mężem mojej koleżanki. Ale jak mały urósł to ojciec przejął wszystkie obowiązki a ona teraz leży i pachnie, dosłownie A oni rysują i kolorują auta, bawią się pociągami, kolejkami, jeżdżą na rowerze, chodzą do miasta. Wszystko razem robią

Ślub
Pati
Lili
Stary 2012-06-09, 20:46   #2878
nettka_
Zadomowienie

Cytat:

: hahaha:

Stary 2012-06-09, 20:47   #2879
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie się zastanawiałam się jak ty ogarniasz swoje dzieciaczki
45zł to strasznie drogo u Nas 1h / 10 z groszami
30 zl za 45 min- ale nie basenu tylko zajec z instruktorem
Zajecia sa na basenie w hotelu, w grupie 6-8 max osob, jest zysciutko i milo
Moja mama chodzi na aqua aerobic 2 razy w tyg po godzinie i placi 150 zl za mc na basenie miejskim- ale jest nawet po 50 kobit i warunki takie srednie

Basiula- hehe przylacz sie do mojego fanklubu na fejsie za 10 lajkow dostaniesz w nagrode moj portret z autografem

Ufffff wreszcie zebralo sie i leje porzadnie- bo chmurzylo sie od poludnia
Stary 2012-06-09, 20:48   #2880
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
O WY SZUJE PIERUŃSKIE TAJNIAKI TAK SAME OJ WY NIE DOBRE

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

To jeszcze my Dolny Śląsk przyjedziemy, dopieor ją zamuruje sesesese
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości