|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
Dziecię nakarmione, teraz odsypia noc razem z tatą, a ja owsianka i chwila dla siebie
|
|
|
|
|
#812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
Ta nasza służba zdrowia... Trzymaj się Kochana dzielnie. Najważniejszy jest teraz Borysek, a kilka dni dodatkowych w szpitalu może Wam tylko pomóc. Lepiej, żebyś w domu miała siłę na opiekowanie się dzieckiem. Kurcze, jak to wszystko może się zmienić w ciągu minuty. Jednak super jest przysłowie o planach, z których się śmieją na górze. Pozdrawiam Was serdecznie Pamiętacie, jak miałam w czasie ciąży dylemat, czy na pewno rodzić w klinice, gdzie jest kierownikiem moja ginka? Same złe opinie na internecie czytałam, aż mi się włos na głowie jeżył. Teraz jestem ogromnie szczęśliwa, że trafiłam właśnie tam Co prawda moja ginka ani razu mnie nie odwiedziła na oddziale, ale na to nie liczyłam. jest Kobieta tak zapracowana, że ogólnie małą Ją widać gdziekolwiek. Widać natomiast efekty Jej pracy i nie mam najmniejszego żalu do Niej, że mnie nie zaszczyciła swoją obecnością. Miałam wspaniałą opiekę innych osób, które są tam dzięki Niej- to mi w zupełności wystarczyło
|
|
|
|
|
#813 |
|
BAN stały
|
U nas dziś około 22-23 stopnie cieplutki dzionek się zapowiada ,odwieczny problem jak ubrać malucha na spacer
planowałam ubrać body z krótkim rękawkiem albo pajacyk na to koszulę z długim rekawem,spodnie +skarpetki,czapeczka i wsadzić w rożek lub przykryć kocykiem nie wiem czy nie za cienko mam jeszcze dresik polarowy ale nie wiem czy mi się w nim nie zapoci a wy jak planujecie ubrać dziś maluchy na spacer?;
|
|
|
|
#814 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tamte tabletki zdziałały cuda,pokarm zanikł prawie natychmiastowo za jakie grzechy ja muszę się tak męczyc AAAaa i piersi nie mam już F może jakieś DWczoraj złapała nas ulewa,wszyscy zmokliśmy,nawet majtki mokre Filip miał-boję się żeby się nie rozchorował. ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
millena ale miałaś przejścia,musisz się trzymać,już nie długo wyjdziesz.Moje Crp przy zapaleniu cyca wynosiło 73. |
|||
|
|
|
#815 |
|
Zadomowienie
|
Bry
No to mamy 10 czerwca, mój pierwszy termin z usg i porodu ani widu... Mały buszuje sobie jak zwykle i nic z tego nie wynika. Widzę, że trochę mniej ważę, więc może to dobry znak. Byliśmy wczoraj na ślubie, na wesele to od razu powiedzieliśmy, że nie idziemy ale zaproszono nas dziś na poprawiny. Pojedziemy chyba na godzinkę, mam nadzieję, że wody mi tam nie odejdą :P |
|
|
|
#816 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#817 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja zapomniałam się przywitać
![]() Dzień dobry ![]() Faktycznie zapowiada się ciepły dzionek ![]() Próbujemy się dodzwonić do jakiegoś lekarza, który mógłby przyjechać obejrzeć Hanię. Ten katar na pewno nie jest niczym normalnym Też musiało się coś przypętać |
|
|
|
#818 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#820 |
|
Wtajemniczenie
|
Spieszę z wieściami, że SzmaragdowyKotek urodziła Wojtusia o 7:12!!
O 4.30 odeszły wody, o 5.30 była w szpitalu, także ekspresowo! Waga 4170 długi na 61cm A dzięki samozaparciu uwaga: bez nacięcia i bez pęknięcia! Gratulacjeee! |
|
|
|
#821 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rzeczywiście ekspresowo, tylko zazdrościć.
|
|
|
|
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ale miałam wczoraj wieczór... już myślałam, że się coś zacznie a tu cisza... Mała zaczęła tak dawać w moją szyjkę, że ciężko było mi usiedzieć, zaraz zaczęły się twardnienia brzucha co 3-4 minuty a później ból pleców...jak wróciliśmy do domu to zasnąć nie mogłam, dopiero jak wzięłam nospę i przytuliłam głowę do poduszki to odpłynęłam aż do 7:00 miałam nadzieję, że się rozkręci a jednak dzisiaj po staremu i jeszcze gości mamy popołudniu ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
akurat chwilę po 7:00 kładłam się znowu do łóżka i myślałam o niej
|
|
|
|
|
#823 | |
|
Rozeznanie
|
Hej!!!
Cytat:
millena trzymam kciuki za Ciebie i Borysa! Trzymajcie się tam. Zawsze mówiłam że najgorsze jest przenoszenie ciąży i oczywiście mnie to spotkało!!!
|
|
#824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kotku gratuluje. Z Wojtusia już duży chłopczyk ![]()
Edytowane przez cate_ Czas edycji: 2012-06-10 o 11:18 |
|
|
|
|
#825 |
|
Wtajemniczenie
|
Uprzejmie melduję, że własnie urodziłam Wojtusia!
Wieczorem mnie tak nieprzyjemnie ćmił brzuch, miałam wrażenie, że to jakaś niestrawność. Byłam zdenerwowana, nie mogłam zasnąć. Nad ranem zaczęło mnie strasznie mdlić, poleciałam wymiotować, zrobiłam sobie herbatę i wróciłam z tą herbatą do łóżka. Była 4:30. Ledwo się położyłam, poczułam, jak coś ciepłego mi cieknie po nogach. Zerwałam się z łóżka, poleciałam do łazienki się ogarnąć i pojechaliśmy do szpitala. W szpitalu byliśmy o 5:30, rozwarcie miałam na 2,5 palca, szyjka totalnie zgładzona. O 6:00 było już 3,5 palca, a o 6:10 - 4,5 palca cały poród, od domu, poprzez drogę do szpitala i pobyt na porodówce wymiotowałam. Dostałam tylko czopek przeciwbólowy, ale miałam wrażenie że nic nie działał wszystko działo się strasznie szybko. O 6:30 zaczęła się faza parta - o 7:12 urodziłam Wojtka jak go zważyli i zmierzyli to byłam szczęśliwa, że nie wiedziałam tego wcześniej, bo bym się zestresowała niemożliwie - 4170g i 61 cm Nie nacinali mnie i nie pękłam ani odrobinę! teraz sobie siedzę wygodnie na krzesełku przy lapku, bo mam net w szpitalu i piszę z Wami, bo jak wrócę do domu, to przy dwójce pewnie już czasu nie będzie![]() Millena - ale się nacierpiałaś... mocno Cię przytulam... a wszystkim Mamusiom na skraju terminu życzę gorąco, żeby maluchy juz się pospieszyły i wychodziły z brzuszków!!! ![]() I ślicznie Wam dziękuję za gratulacje, przepraszam że tak zbiorczo, ale na gorąco jeszcze!
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-06-10 o 11:24 |
|
|
|
#826 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
![]() u mnie samopoczucie lepsze, zaliczylam egzaminy a maly tfu tfu nie zapeszajac lepiej sie czuje![]() GABI TERAZ W SZPITALACH NIE ODSLUZOWUJA DZIECI I STAD TEN KATAR o kurde wlaczylam caps lock moja kolezanka miala to samo, nawilzzaj nosek i czysc frida. jej maly mial tyle sluzu-cala frida zapelniona ,ze byli w szpitalu:/ ale to ekstremalne sytuacje. moj pozbyl sie wszystkiego w szpitalu.
|
|
|
|
#827 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja polecam fride ![]() Cytat:
Swoją drogą kotek strasznie ostatnio narzekała więc może to jest dobry pomysł na wykurzenie malucha. ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
No i rzecz jasna zazdroszczę nie pęknięcia![]() Cytat:
Ania czy to twoje mleko po zrobieniu śmierdzi?Bo moje pachnie nie przyjemnie jakby serwatką???? |
||||||
|
|
|
#828 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze nie wiem jak ladnie pachnie takie mleko bo bebiko podobnie wiec chyba kazde tak zajezdza ale fakt specyficzny zapach...jak mlody je to chyba wszystko w porzadku..?
|
|
|
|
|
#829 |
|
Wtajemniczenie
|
Fotę wysłałam Kism, bo miałam do Niej telefon
mam nadzieję, że wstawi, ale niestety zdjęcie mam beznadziejnie zrobione, bo od razu po porodzie, jak Wojtuś jeszcze na mnie leżał i kąt do robienia zdjęcia nie był za dobry a jakoś nie wpadłam na to, żeby poprosić męża zapomniałam o wszystkim
|
#830 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
WOW relacja na zywo!! ciesze sie ze tak szybko i sprawnie poszlo, no i najwazniejsze,ze nie znalas wymiarow malego. Moj sie urodzil 2800 przez cc i do teraz jak patrze na jego glowe to stwierdzam,ze nie przecisnelabym a co dopiero prawie 4200!! trzymajcie sie---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]() ja tez od razu po porodzie trzaskalam foty - na sali pooperacyjnej gdzie nie bylo mozna korzystac z tel, ja wysylalam mmsy i rozmawialam przez tel- ukradkiem za to dzisiaj np nie moge zrobic nic (oprocz zerkania na wizaz oczywiscie),bo z malym na rekach od rana- siedze w gaciach i czuje jaka jestem spocona,na szczescie zasypia i zaraz lece pod prysznic jak Maciek Gajwer
|
||
|
|
|
#831 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
biorę ją do odbicia trzymam trzymam długo i rzadko kiedy jej się odbije a potem.... s.ru.. cała mokra bo tak jej si ulało, z dwa razy miała tak, że wciąż jej się wylewało i końca nie było widać czasem też ma tak, że uleje pomimo odbicia Cytat:
namęczyłaś się bidulko ![]() i współczuję szpitala trzymam kciuki, żebyście wyszli dzisiaj w koncu Tosia dzisiaj jakaś niespokojna, a wczoraj było tak fajnie ![]() kurde nie wiem jak ubrać małą na spacer póki co jest 25 st w cieniu i widzę przez okno, że jakiś wiaterek powiewa---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|||||
|
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
![]() Lecę doczytać... Dużo jakoś chyba napisałyście. ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#833 |
|
Wtajemniczenie
|
Kotku, serdecznie gratuluję wspaniałego porodu i dorodnego synka!
![]() Niestety nic nie dostałam od Ciebie, żadnego smsa czy mmsa |
|
|
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i: Ślicznotka! Cytat:
![]() Ale koszmar... W sumie nie sam poród, ale później... Ale przeszłaś... ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Udało mi się kupić podkłady na łóżko w tesco, nie powstrzymałam się i kupiłam smoka z canpola z piłą... Znaczy mąż płacił, bo ja już goła... Kupił mi też sukienkę. Zieloną. Na wyjście ze szpitala będzie dobra. ![]() Teraz mąż robi obiadek... Idę pomagać.
|
|
|
|
|
#835 |
|
Rozeznanie
|
szmaragdowykotku
![]() dziewczyny masakra z tymi cyckami, chyba cały czas źle przystawiam małego, obejrzałam filmiki poraz n-ty zaczęłam sobie wkręcać, że mam może grzybice brodawki oglądam te moje cyce i oglądam i niby wyglądają normalnie, sutek lekko różowy, otoczka lekko brązowa tak jak w ciąży była tak jest ,żadnych nalotów, tylko to piczenie zanikające i powracające, czasem mnie coś ukłuje miss może coś doradzisz, chodzę i ryczę, nie chciałabym, żeby moje dziecko dostało jakiś pleśniawek. Chodzę myję cyce, smaruje bephantenem. Wcześniej nosiłam non stop muszle aventu te do wietrzenia, może sobie odparzyłam tym sylikonem brodawkę?albo mały mi ponaciągał? dodam, że karmię w jednej pozycji leżącej jutro przyjdzie położna to jej pokarzę, normalnie nie dość że boli jak karmie, to jeszcze jak nie karmię, k....a nie wiem co gorsze |
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gdzie poza IKEĄ można kupić taki regał pod przewijak?
|
|
|
|
#837 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja za to wczoraj w nocy skurcze, nawet policzyłam i były co 8 minut... tyle tylko, że ból był raczej słaby więc nic nie robiłam... tylko tyle, że zasnąć nie mogłam... ;/ ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#838 |
|
Rozeznanie
|
Wpadłam tylko wrzucić zdjęcia Gabrysi! Czasu brak na pisanie ale staram się czytać regularnie
![]() Pierwsze zdjęcie z dnia narodzin, drugie dzisiejsze. Nie wiem jak u Was ale w szpitalu w którym rodziłam dzieci zawijane są w taki kokonik. Ubranka tylko na wyjście jest potrzebne. Oczywiście można ubrać od razu ale mi się tak podobało i Gabrysi też było wygodnie
Edytowane przez ałła Czas edycji: 2012-06-10 o 13:46 |
|
|
|
#839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
he he
|
|
|
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

Ta nasza służba zdrowia...
planowałam ubrać body z krótkim rękawkiem albo pajacyk na to koszulę z długim rekawem,spodnie +skarpetki,czapeczka i wsadzić w rożek lub przykryć kocykiem nie wiem czy nie za cienko
a wy jak planujecie ubrać dziś maluchy na spacer?;
Przed chwilą było ostro. Nawet raz zwymiotowała
No chyba, że Waszym pociechom przy kichaniu też glutek wyleci od czasu do czasu????
za jakie grzechy ja muszę się tak męczyc

a później ból pleców...
No i rzecz jasna zazdroszczę nie pęknięcia
klask i: