Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-10, 10:53   #4801
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III

hey kochane

MiciaKicia rozumiem w pełni twoje oburzenie... sama się staram walczyc z takim i innym zachowaniem mojego tż, ale na daremnie.. czasem mi sie wydaje że potrzebna mu jestem tylko do podania żarełka pod nos i ... wiadomo czego...

A ja na chwilkę sprzątam gruntownie mieszkanie bo jutro wyjeżdżamy rano zakupy i w trasę juz się nie moge doczekać a mi w końcu widać brzusio.... w ciągu 2 dni mi go wypchało hihi nie ukryję juz go :P

Trzymam mocno kciukaski za wszystkie przyszłotygodniowe wizyty

Edytowane przez ImmortalWoman
Czas edycji: 2012-06-10 o 10:55
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 10:57   #4802
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
No masz! Nie wiem jak ja czytam, ale wydawało mi się że TŻ jedzie za granicę.. Taka rozłąka nie jest straszna, dacie radę, a kasa zawsze się przyda. Na L4 uważajcie, bo jeżeli zwolnienie dłuższe niż trzydzieści kilka dni to ZUS sprawdza i zaprasza na komisję Mój mąż ma zwolnienie od 9 maja do 18 czerwca i już pismo przysłali z zaproszeniemA chłop po poważnej operacji kolana (unieruchomiony), a oni chcę sprawdzić czy aby L4 nie wystawione zbyt pochopnie. To samo w tamtym roku mieliśmy jak mąż miał kontuzję kostki- L4 na 5 tyg i "zaproszenie" też było. Dobrze, że ciężarne zostawiają w spokoju
U nas z tymi wezwaniami przez ZUS są jaja, bo mąż zameldowany jest u siebie w domu i wezwania przychodzą do Kielc, a w tamtym roku to przyszło do Krakowa Musieliśmy pisać odwołanie, że adres zamieszkania i pracy mamy inny. Na szczęście bez problemu zmieniali i wzywali tu na miejscu. Nie darują człowiekowi Także miejcie się na baczności, bo jak oni mają coś wypłacić to sprawdzą sto razy, czy oby słusznie
Dobrze czytalas bo mial jechac za granice ale zwyczajnie plany sie zmienily .. A co do L4 to załatwia sobie na niecąły miesiac wiec wypłaca mu pracodawca a nie ZUS ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 11:18   #4803
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

MiciaKicia i ausente współczuje Wam, że macie takich pawianów...
Co do akcji z alkoholem to ja jestem uczulona na takich facetów... Agresja we mnie wstepuje, bo niestety ale mój ojczym był alkoholikiem.. Był spokojny, nigdy awantur nie robił - tyle dobrze.
Nie moge pojąc jak można byc takim nieodpowiedzialnym.

Mój tż wole słodycze niż piwo i to bardzo mnie cieszy. Choc jak czasem sie napije piwa, to jestem tak wściekła, że mam mu ochotę przylać.
Lubie alkohol, smakuje mi od czasu do czasu, ale nie cierpie zapachu nawalonego chłopa..
Mam kilka koleżanek, których tż-ci nadużywają alko... Zabiłabym ich gołymi rekami, że tak marnują życie moim koleżankom
Stary 2012-06-10, 11:19   #4804
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

A to mnie też bedą na komisje wzywać? ciąża to ciąża co tam mogą sprawdzac?

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 11:19   #4805
natallkaa
Wtajemniczenie

Hej Hej
też przyszłam się tylko przywitać i życzyć wszystkim miłej niedzieli.

Ja niestety dalej jestem bez humoru... zastanawiam się, czy nie zadzwonić jutro do lekarza...
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 11:28   #4806
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
Hej Hej
też przyszłam się tylko przywitać i życzyć wszystkim miłej niedzieli.

Ja niestety dalej jestem bez humoru... zastanawiam się, czy nie zadzwonić jutro do lekarza...
Może zadzwoń, lepiej dmuchać na zimne.

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

http://moda.allegro.pl/koszulki-kosz...397010573.html

Dziewczyny, która wybrać na imieniny dla męża?

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

albo jeszcze takie
http://allegro.pl/koszulki-ciazowe-k...345449190.html

P

Szymonek
Stary 2012-06-10, 11:29   #4807
landi0909
Zakorzenienie

A ja zaraz idę do mamy na obiadek, tradycyjnie kluseczki śląskie, roladka i czerwona kapusta. Tylko że ja już powoli mam tego wszystkiego dość. Z ojcem się pogodziłam, za to teraz się okazało że siostra jeszcze bardziej namieszała, niż nam się wydawało. W kilka dni coraz bardziej jej nienawidzę dziś dowiedziałam się, że mój brat zły na mnie, bo siostrzyczka mu nagadała na mnie, co wogóle nie jest prawdą. Nie wiem co to ma na celu, ale chyba zazdrości mi dobrych relacji z rodziną, to teraz je stopniowo niszczy. My z Matim doszliśmy do wniosku, że jak ona do lipca będzie mieszkać u rodziców, to my szukamy mieszkania w innym mieście. Tak oszczędzimy sobie przykrości, a może akurat uda się coś fajnego znaleźć czasem lepiej jednak być z dala od rodziny, bo jak się jest za blisko, to są potem takie głupie sprzeczki i kłótnie
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 11:31   #4808
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

albo jeszcze takie
T5 albo T13 ja bym wziela ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-06-10, 11:34   #4809
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
T5 albo T13 ja bym wziela ..
t13 tez mi się podoba, ale nie wiem czy to nie jest już jak się ma bobaska i na 2 sie czeka

P

Szymonek
Stary 2012-06-10, 11:47   #4810
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:

albo jeszcze takie

ja bym wzięła T7 ;P

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
A ja zaraz idę do mamy na obiadek, tradycyjnie kluseczki śląskie, roladka i czerwona kapusta. Tylko że ja już powoli mam tego wszystkiego dość. Z ojcem się pogodziłam, za to teraz się okazało że siostra jeszcze bardziej namieszała, niż nam się wydawało. W kilka dni coraz bardziej jej nienawidzę dziś dowiedziałam się, że mój brat zły na mnie, bo siostrzyczka mu nagadała na mnie, co wogóle nie jest prawdą. Nie wiem co to ma na celu, ale chyba zazdrości mi dobrych relacji z rodziną, to teraz je stopniowo niszczy. My z Matim doszliśmy do wniosku, że jak ona do lipca będzie mieszkać u rodziców, to my szukamy mieszkania w innym mieście. Tak oszczędzimy sobie przykrości, a może akurat uda się coś fajnego znaleźć czasem lepiej jednak być z dala od rodziny, bo jak się jest za blisko, to są potem takie głupie sprzeczki i kłótnie

o matko ale mi smaka narobiłaś!! a siostrą nie ma się co przejmować... może zazdzdrosna i tyle! zero stresu

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

ah i zaczęłam 14 tydzień

Edytowane przez ImmortalWoman
Czas edycji: 2012-06-10 o 12:27
Stary 2012-06-10, 11:48   #4811
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

hej dziewczynki kochane)

my dzis wstalismy z tgżem o 11ej a mielismy budzik na 9ta ale co tam
jedziemy do moich rodzicow bo jeszcze malej nie dalam prezentu na dzien dziecka a moja siostrzenica i chrześniaczka wiec wypada ciesze sie bardzo ze ją zobacze
dekajka-tez myslalam ze twoj tz sie wybiera za granice no to dobrze , w Polsce to zawsze jednak blisko i bedziecie sie widziec ja tez nei znosze rozłąkii z moim Michalem )a co tydzien sie żeganmy co prawda na 3-4 dni wiec nie az tak zle ale jednak na łeb czasem dostaje jak siedze sama

co do imprezowania w przeszlsoci to ja tez imprezowalam i to dosc sporo nawet, zaczelo sie w akademiku na studiach, nie stronilam od alko tez , ale wyszalałam sie i tyle jedyne czego mi brakuje to tancow bo bardzo lubie tanczyca reszty mi wogole nei brakuje bo ci znajomi od imprez to okazali sie byc zadnymi znajomymi, jak przestalam chodzic na imprezy z nimi szybko o mnie zapomnieli, a i te imprezy nic do życia mi nie wnosily.no ale przezylam, wyszalałam się i tylemoj tz za to nie pali, alko nie pije ewentualnie żywca bezalkoholowego lub lech free hehhe a wodki to nei znosi zresztyą ma słabsza glowe niż ja )wczoraj na miescie wypil pol zwyklego piwa i sie z niego smailam bo juz mial faze ale wole cos takiego niz u mojego bylego ktory pil bardzo duzo i co najgorsze po alko stawal sie bardzo agresywny na poczatku tylko do obcych a na koncu juz do mnie i mojej siostry (mieszkala z nami)

dobra ja lece bede pewnie wieczorkiem lub ranobo wieczorem idziemy na rynek dzis gra irlandia a tu pelno irlandczykow wiec bedzoie wesolo
buziaki i milej niedzieli !!!!

judkama chyba to ty pisalas o bolu brzucha dobrze ze przeszlo achh tez bym sie przerazila ale bedzie dobrze
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-10, 11:59   #4812
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
ah i zaczęłam 14 tydzień

Na pamiątkę ...

Stary 2012-06-10, 12:44   #4813
Sola1
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
wkurzyla mnie babka ta od aukcji.wysyla mi koszt wysylki poczta 20zl-chyba ja pogielo!!wyslalam jej cennik i kazalam podac rzeczywisty koszt wysylki no bez przesady!!
Na allegro trzeba uważać, bo człowiek myśli, że kupuje po okazyjnej cenie, a potem okazuje się, że przesyłka to jeszcze raz tyle albo i więcej.
Oni chyba sobie doliczają rzeczy typu dowiezienie na pocztę itp.

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
ale mam skopany humor dzisiaj, normalnie porażka, poradzcie mi coś bo już nie wiem co robić
Pisałam Wam ostatnio, że dzwonił do mnie lekarz, że mam przyjść odebrać receptę bo drugi raz wyszła mi cytologia nie tak jak trzeba. Przepisał mi jakieś inne globulki niz ostatnio i potem ma mi zrobić kolejną cytologię.
Odebrałam ta receptę u rejestratorki, wczoraj wykupiłam leki - czytam ulotkę a tak jak krowie na rowie, że lek jest przeciwskazany dla kobiet w ciąży i że wchłonięty jod może przenikać przez barierę łożyskową. Z kolei w tych drugich globulkach (bo zapisał dwa rodzaje) to samo plus to, że branie ich jest wskazane tylko w przypadku gdy korzyści dla matki przewyższają ewentualne ryzyko dla płodu.

no zalamać się idzie. Płakać mi się chcę cały dzień, nie chcę brać tych głupich leków, boję się, że zaszkodzą maluszkowi
myślicie, że lekarz mógł się pomylić???
Ja jak mam wątpliwości co do lekarza to idę do innego. A jak nie chcesz to idź do niego z tą ulotką i pokaż. Pamiętaj, że lekarze też mogą się pomylić, dlatego warto czytać ulotki i w razie wątpliwości je jeszcze skonsultować. Mojej babci która miała problem ze łzawiącym okiem lekarz przepisał kropelki na (!) suche oczy. Na szczęście ona też czyta ulotki i poszła do lekarza to wyjaśnić i wtedy przepisał jej już właściwe na łzawiące oko.

-------

Pisałyście o tym jak się dowiedziałyście, że jesteście w ciąży.
Ja starałam się 2 lata, tzn. tak na prawdę pół, bo wcześniej to było raczej na zasadzie co będzie to będzie. Ale ostatnie pół roku to już wzięłam się bardziej do roboty . Przy czym w tym ostatnim miesiącu już zwątpiłam i myślałam, że pewnie będzie znowu to samo. W sumie pogodziłam się już z tym, że raczej nic z tego nie będzie i trzeba będzie pójść do lekarza i zrobić badania.

Robiąc porządki znalazłam stary test ciążowy, któremu kończyła się data ważności. Pierwszego dnia spodziewanego okresu zrobiłam test, bo pomyślałam sobie, że szkoda byłoby aby się zmarnował i tak wyrzucać go, bez zrobienia. Wyobraźcie sobie mój szok. Ja robię a tu dwie kreseczki
Jeszcze tego samego dnia zrobiłam następny test i znowu to samo.
Oczywiście do momentu zrobienia USG jeszcze do końca nie wierzyłam.

Ostatnio miałam sen, że miałam małą córeczkę. Miała ze 2- 3 latka. Chciałam ją zawołać, ale zapomniałam....jak ma na imię Szukałam w jakimś akcie urodzenia ( który wyglądał jak jakiś akt notarialny na kilkanaście stron) i nigdzie nie było napisane.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 13:35   #4814
madzius90
Zakorzenienie

Cześć Mamusie

Mój brat został vicemistrzem Polski w taekwondo! Ależ jestem z niego dumna
Parę lat temu był mistrzem Polski, ale juniorów
Niestety do walki finałowej lekarz go nie dopuścił, bo ma prawdopodobnie złamanego palca stopy i musiał poddać walkę walkowerem

My dziś odbyliśmy ostatnie nauki przedmałżeńskie
I ksiądz mnie dziś uświadomił, że jeżeli chcę, aby tata prowadził mnie do ołtarza (a bardzo bym chciała) to musze pogadać z księdzem, który będzie nam udzielał ślubu. Bo standardowo ksiądz wychodzi do przedsionka po PM.
Byłam na kilku ślubach, ale nie pamiętałam jak to wszystko wyglądało
Zobaczymy, mam nadzieję, że da się to jakoś załatwić i ksiądz nie będzie robił problemów.

Teraz czekają nas intensywne dwa tygodnie
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 13:37   #4815
Kasia_11_83
Rozeznanie

O jejku jak ten dzień się dłuży.. Jeszcze tu taka pustka
Byłam w sklepie, kupiłam wafelki i wszystkie zjadłam Na meczyk mam jeszcze chipsy Fromage.
Idę oglądać coś w TV, bo z nudów czytałam wątek mam V-VI i opisy porodów Boże co nas czeka.. Mam nadzieje, że przez te następne 20 tygodni zdążę się nastawić psychicznie

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 14:02   #4816
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Magdziuś gratki a ja się żegnam do zobaczenia za tydzień życzę wam miłego tygodnia i dobrego samopoczucia i oby dzidzie mocno kopały paaaa
Stary 2012-06-10, 14:03   #4817
DeKajka
Zakorzenienie

Kasia ja też czytam ich forum .. i tez zaczynam powoli sie bac aczkolwiek jest to dosc intrygujące, jak to bedzie wygladac .. co bede czuc i w sumie to juz sie nie moge doczekac ..

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Magdziuś gratki a ja się żegnam do zobaczenia za tydzień życzę wam miłego tygodnia i dobrego samopoczucia i oby dzidzie mocno kopały paaaa
pa kochana i baw sie dobrze

Na pamiątkę ...

Stary 2012-06-10, 14:07   #4818
madzius90
Zakorzenienie

Ausente, MiciaKicia współczuję przebojów z TŻtami
Ale pamiętajcie też o Waszych Maluszkach, że odczuwają Wasze emocje

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
właśnie mnie też zdziwiły bolące piersi, zwłaszcza sutki i taki metaliczny posmak w ustach, do tego z 10 dni wcześniej miałam skąpe 2-dniowe plamienie i cisza (zagnieżdżenie?)
ale mimo to jakoś odtrącałam te myśli bo nie chciałam się znów rozczarować
wcześniej chyba ze 3 testy robiłam w różnych miesiącach i zawsze negatywne były
A ja właśnie zawsze byłam pewna, że musi wystąpić plamienie implantacyjne, a że go nie miałam to ciężko było mi uwierzyć, w to, że mogę być w ciąży no i jednak

Najważniejsze, że w końcu się udało!

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Madziuś, zobaczyłaś dwie kreseczki w przeddzień moich urodzin!

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie plamię już od 2 dni , ból brzucha jest mniejszy Luteina działa cuda
oby tak zostało!

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Laski przezylam wcozraj chwile grozy
W weekend sporo nosilam malego bo byli goscie i on nie mogl sie odnalezc, a jestesmy u tesciowej to tym bardziej nie czul sie u siebie.
w kazdym razie mysle ze to przez to
Dostalam skurczy, kurcze bolesnych co kilka minut, bylo ich tylko kilka ale juz mialam najgorsze mysli, tym bardziej ze w tamtej ciazy takie skurcze to mialam dopiero przy porodzie.
Nalykalam sie asparginu, bo tylko to malam przy sobie z magnezem i lezalam, na szczescie szybko przeszlo,
ale teraz tak sie boje, we wtorek jak tylko wrocimy ide od gina swojego na szybsza wizyte, bo starsznie sie boje ze szyjka sie przez to skraca, albo cos
Idź jak najszybciej do gina

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Ja mam to szczęście, że mój mąż nigdy nie odwalił mi żadnego numeru. Nawet jak pije alko to potrafi się zachować jak człowiek, nie odwala mu kolba, nie robi się agresywny.
Mój TŻ na szczeście też

Byłam już w związku z człowiekiem, który nadużywał alkoholu i "miękkich" narkotyków i teraz jestem strasznie wyczulona na tym punkcie
Na szczęście TŻ wie kiedy przestać i nigdy nie pije tyle,żeby urwał mu się film, albo żebym musiała go holować do domu.

I właśnie to ja mu parę razy odwaliłam akcje po alko, ale to jak byliśmy sami i tutaj w domu, więc

Cytat:
Kochana zadzwoń, skoro ma Cię to niepokoić

Zaczynamy 18 tydzień, czyli 5 miesiąc
Stary 2012-06-10, 14:08   #4819
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
t13 tez mi się podoba, ale nie wiem czy to nie jest już jak się ma bobaska i na 2 sie czeka
Dzieki Tobie mam juz prezent na dzien ojca dla TŻta właśnie ta koszulka to juz dl apodwojnego taty sie mi wydaje

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie

Niestety do walki finałowej lekarz go nie dopuścił, bo ma prawdopodobnie złamanego palca stopy i musiał poddać walkę walkowerem

My dziś odbyliśmy ostatnie nauki przedmałżeńskie
I ksiądz mnie dziś uświadomił, że jeżeli chcę, aby tata prowadził mnie do ołtarza (a bardzo bym chciała) to musze pogadać z księdzem, który będzie nam udzielał ślubu. Bo standardowo ksiądz wychodzi do przedsionka po PM.
Byłam na kilku ślubach, ale nie pamiętałam jak to wszystko wyglądało
Zobaczymy, mam nadzieję, że da się to jakoś załatwić i ksiądz nie będzie robił problemów.

Teraz czekają nas intensywne dwa tygodnie
masz super brata
co do wejscia z ojcem, to niektorzy ksieza robia z tego problem, ale miejmy nadzieje ze sie dogadacie
bo tak to zawsze ksiadz wychodzi po pare mloda

a my po obiadku juz i niedlugo bedziemy sie pakowac, w koncu w swoim domku najlepiej a snilo sie mi dzis ze rozpakowywałam paczke z bodziakami i wszystkie byly moocno różowe

a mam pytanie może dla Was glupie
jak ugotowac krupnik?? i z czego?? u mnie w domu podobno ojciec nie lubil, wiec sie nie gotowalo
a zawsze o nim piszecie i nabralam ochoty zeby ugotowac

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-10, 14:12   #4820
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

Miłej zabawy Kochana!

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Dzieki Tobie mam juz prezent na dzien ojca dla TŻta właśnie ta koszulka to juz dl apodwojnego taty sie mi wydaje
Fajny pomysł

Cytat:
masz super brata
co do wejscia z ojcem, to niektorzy ksieza robia z tego problem, ale miejmy nadzieje ze sie dogadacie
bo tak to zawsze ksiadz wychodzi po pare mloda
No mam super brata, tylko on nie zawsze potrafi docenić to jak bardzo go kocham

Mówisz? Mam nadzieję, że nasz ksiądz nie będzie robił problemów, a jeśli no to trudno

Cytat:
a my po obiadku juz i niedlugo bedziemy sie pakowac, w koncu w swoim domku najlepiej a snilo sie mi dzis ze rozpakowywałam paczke z bodziakami i wszystkie byly moocno różowe
O ciekawe czy to proroczy sen

Cytat:
jak ugotowac krupnik?? i z czego?? u mnie w domu podobno ojciec nie lubil, wiec sie nie gotowalo
Moja mama gotuje z kaszy jęczmiennej
Stary 2012-06-10, 14:19   #4821
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
no to zdrowko

mówisz, ze z kaszy jeczmiennej, ale to wczesniej taki zwykly wywar sie robi z mieska i warzyw jak do rosolku? i kiey ta kasze wrzucic i ile

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-06-10, 14:20   #4822
DeKajka
Zakorzenienie

Judkama - ja robie wywar z miesa i jarzyn .. juz na poczatku dodaje kasze jeczmienna ale zeby nie przesadzic z iloscia bo ona lubi napuchnąć . kasza sie musi gotowac min 15 minut . pod koniec doadaje pokrojone w kosteczke ziemniaki , przyprawiam i gotowe ..

Uwielbiam krupnik ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-06-10, 14:33   #4823
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
no to zdrowko

mówisz, ze z kaszy jeczmiennej, ale to wczesniej taki zwykly wywar sie robi z mieska i warzyw jak do rosolku? i kiey ta kasze wrzucic i ile
Tak jak napisała DeKajka

Ja sama jeszcze nie gotowałam krupniku
Więc sugeruję się tym, jak moja mama robiła

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2012-06-10 o 14:34
Stary 2012-06-10, 14:49   #4824
judkama
Zakorzenienie

dzieki laseczki, musze w takim razie nabyc kasze i bedziemy gotowac pojutrze

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-06-10, 15:01   #4825
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Zauważyłam, że wielu facetów nie przepada za krupnikiem. Mój TŻ też nie lubi.

Ja robię podobnie jak dziewczyny. Z tym, że na koniec wyciągam włoszczyznę, oprócz marchewki pokrojonej w talarki i zostają oczywiście ziemniaki. Czasem dodaję też marchewkę startą na tarce.. Jak kto lubi. I ważne jest to co napisała DeKajka - uważać z ilością, a łatwo przesadzić, bo dopóki nie napuchnie to wydaje się, że cały jest jej za mało. Ja ostatnio dałam jej za dużo i takie gluty mi się zrobiły. Nie było to za dobre. Zwykle dawałam gdzieś pół szklanki na taki większy garnek. Oczywiście to rzecz gustu, ja wolę taką bardziej klarowną i z dosyć dużą ilością marchewki.

Cytat:
Cześć Mamusie

Super .

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Kasia ja też czytam ich forum .. i tez zaczynam powoli sie bac aczkolwiek jest to dosc intrygujące, jak to bedzie wygladac .. co bede czuc i w sumie to juz sie nie moge doczekac .. [COLOR="Silver"]
Ja narazie jestem bardziej podekscytowana i nie mogę się doczekać. Z czasem może będzie inaczej. Na chwilę obecną to im trochę zazdroszczę, że to już
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 15:16   #4826
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

A ja na chwilkę sprzątam gruntownie mieszkanie bo jutro wyjeżdżamy rano zakupy i w trasę juz się nie moge doczekać a mi w końcu widać brzusio.... w ciągu 2 dni mi go wypchało hihi nie ukryję juz go :P
bawcie się dobrze

Cytat:

[/COLOR]http://moda.allegro.pl/koszulki-kosz...397010573.html

albo jeszcze takie
hehe ta T1 zabawna

Cytat:
ah i zaczęłam 14 tydzień

Cytat:

Cytat:

Cytat:
najpierw normalnie wywar: 2 litry wody, mięsko - ja daję udka lub skrzydełka, marchew, por, seler, pietrucha, listek laurowy
do tego kasza jęczmienna - 100 gram
ziemniaki w kostkę
sól i pieprz do smaku
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 15:38   #4827
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja robię podobnie jak dziewczyny. Z tym, że na koniec wyciągam włoszczyznę, oprócz marchewki pokrojonej w talarki i zostają oczywiście ziemniaki. Czasem dodaję też marchewkę startą na tarce.. Jak kto lubi. I ważne jest to co napisała DeKajka - uważać z ilością, a łatwo przesadzić, bo dopóki nie napuchnie to wydaje się, że cały jest jej za mało. Ja ostatnio dałam jej za dużo i takie gluty mi się zrobiły. Nie było to za dobre. Zwykle dawałam gdzieś pół szklanki na taki większy garnek. Oczywiście to rzecz gustu, ja wolę taką bardziej klarowną i z dosyć dużą ilością marchewki.
Też taką lubię

I faktycznie jak doda się za dużo kaszy to robią się gluty, jak kleik

Cytat:
Ja narazie jestem bardziej podekscytowana i nie mogę się doczekać. Z czasem może będzie inaczej. Na chwilę obecną to im trochę zazdroszczę, że to już
Ja też
Też już nie mogę się doczekać
I jakoś, nadal, nie boję się porodu
Zobaczymy co będzie później, bo na razie to jestem bohaterka

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

W poniedziałek zamawiałam podziękowania dla Rodziców przez all.
Napisałam do gościa jak to ma wyglądać, na końcu data 23.06.2012.
Dziś wchodzę na maila a gość mi przesyła projekt podziękowań. I wszystko pięknie, ładnie, tylko data 23 lipca 2012
Napisałam mu i mam nadzieję, ze jeszcze nie wysłał nam tych podziękowań

Jadę z TŻ nad jeziorko
Stary 2012-06-10, 15:58   #4828
weronika23
Zakorzenienie

czesc koffane melduje ze zyjemy pozniej nadrobimy siedzimy w domku z mala pada deszcz wiec zabawiam
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 16:55   #4829
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Właśnie wróciliśmy z mężem od teściów, ehhh teściowa nic tylko by mnie karmiła, ile razy tam nie pojade to Justynka jedz t, zjedz tamto, no weź zjedz bo napewno głodna jesteś

P

Szymonek
Stary 2012-06-10, 16:58   #4830
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jak mam wątpliwości co do lekarza to idę do innego. A jak nie chcesz to idź do niego z tą ulotką i pokaż. Pamiętaj, że lekarze też mogą się pomylić, dlatego warto czytać ulotki i w razie wątpliwości je jeszcze skonsultować. Mojej babci która miała problem ze łzawiącym okiem lekarz przepisał kropelki na (!) suche oczy. Na szczęście ona też czyta ulotki i poszła do lekarza to wyjaśnić i wtedy przepisał jej już właściwe na łzawiące oko.

-------
Cytat:

Kochana zadzwoń, skoro ma Cię to niepokoić

ech Dziewczyny zastanawiam się cały czas ale chyba zadzwonię. Ale i tak czuję, że mi powie, że świadomie je przepisał i mam brać. I przez cały czas będę się martwiła, że szkodzę dziecku ale z drugiej strony co mam zrobić?
że też ta cholerna cytologia musiała tak wyjść

Jeszcze się tak zastanawiam, czy te leki faktycznie jakoś szkodzą czy oni tak na tych ulotkach profilaktycznie piszą

na osłodę humoru wcinam właśnie czereśnie i zagryzam truskawkami

Madzius90 gratuluję 18 tyg i utalentowanego brata
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości