|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
hey kochane
![]() MiciaKicia rozumiem w pełni twoje oburzenie... sama się staram walczyc z takim i innym zachowaniem mojego tż, ale na daremnie.. czasem mi sie wydaje że potrzebna mu jestem tylko do podania żarełka pod nos i ... wiadomo czego... A ja na chwilkę sprzątam gruntownie mieszkanie bo jutro wyjeżdżamy ![]() ![]() ![]() Trzymam mocno kciukaski za wszystkie przyszłotygodniowe wizyty ![]()
Edytowane przez ImmortalWoman Czas edycji: 2012-06-10 o 10:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4803 |
Zakorzenienie
|
MiciaKicia i ausente współczuje Wam, że macie takich pawianów...
Co do akcji z alkoholem to ja jestem uczulona na takich facetów... Agresja we mnie wstepuje, bo niestety ale mój ojczym był alkoholikiem.. Był spokojny, nigdy awantur nie robił - tyle dobrze. Nie moge pojąc jak można byc takim nieodpowiedzialnym. Mój tż wole słodycze niż piwo i to bardzo mnie cieszy. Choc jak czasem sie napije piwa, to jestem tak wściekła, że mam mu ochotę przylać. Lubie alkohol, smakuje mi od czasu do czasu, ale nie cierpie zapachu nawalonego chłopa.. Mam kilka koleżanek, których tż-ci nadużywają alko... Zabiłabym ich gołymi rekami, że tak marnują życie moim koleżankom ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Zakorzenienie
|
A to mnie też bedą na komisje wzywać? ciąża to ciąża co tam mogą sprawdzac?
#4805 |
Wtajemniczenie
|
Hej Hej
też przyszłam się tylko przywitać i życzyć wszystkim miłej niedzieli. Ja niestety dalej jestem bez humoru... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- http://moda.allegro.pl/koszulki-kosz...397010573.html Dziewczyny, która wybrać na imieniny dla męża? ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- albo jeszcze takie http://allegro.pl/koszulki-ciazowe-k...345449190.html
![]() |
#4807 |
Zakorzenienie
|
A ja zaraz idę do mamy na obiadek, tradycyjnie kluseczki śląskie, roladka i czerwona kapusta. Tylko że ja już powoli mam tego wszystkiego dość. Z ojcem się pogodziłam, za to teraz się okazało że siostra jeszcze bardziej namieszała, niż nam się wydawało. W kilka dni coraz bardziej jej nienawidzę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4809 |
Zakorzenienie
|
t13 tez mi się podoba, ale nie wiem czy to nie jest już jak się ma bobaska i na 2 sie czeka
#4810 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym wzięła T7 ;P ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
o matko ale mi smaka narobiłaś!! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- ah i zaczęłam 14 tydzień ![]() ![]()
Edytowane przez ImmortalWoman Czas edycji: 2012-06-10 o 12:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki kochane
![]() my dzis wstalismy z tgżem o 11ej ![]() jedziemy do moich rodzicow bo jeszcze malej nie dalam prezentu na dzien dziecka a moja siostrzenica i chrześniaczka wiec wypada ![]() dekajka-tez myslalam ze twoj tz sie wybiera za granice ![]() ![]() ![]() ![]() co do imprezowania w przeszlsoci to ja tez imprezowalam i to dosc sporo nawet, zaczelo sie w akademiku na studiach, nie stronilam od alko tez , ale wyszalałam sie i tyle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dobra ja lece bede pewnie wieczorkiem lub rano ![]() ![]() buziaki i milej niedzieli !!!! judkama chyba to ty pisalas o bolu brzucha dobrze ze przeszlo achh tez bym sie przerazila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4812 |
Zakorzenienie
|
#4813 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
Oni chyba sobie doliczają rzeczy typu dowiezienie na pocztę itp. Cytat:
------- Pisałyście o tym jak się dowiedziałyście, że jesteście w ciąży. Ja starałam się 2 lata, tzn. tak na prawdę pół, bo wcześniej to było raczej na zasadzie co będzie to będzie. Ale ostatnie pół roku to już wzięłam się bardziej do roboty ![]() Robiąc porządki znalazłam stary test ciążowy, któremu kończyła się data ważności. Pierwszego dnia spodziewanego okresu zrobiłam test, bo pomyślałam sobie, że szkoda byłoby aby się zmarnował i tak wyrzucać go, bez zrobienia. Wyobraźcie sobie mój szok. Ja robię a tu dwie kreseczki ![]() Jeszcze tego samego dnia zrobiłam następny test i znowu to samo. Oczywiście do momentu zrobienia USG jeszcze do końca nie wierzyłam. Ostatnio miałam sen, że miałam małą córeczkę. Miała ze 2- 3 latka. Chciałam ją zawołać, ale zapomniałam....jak ma na imię ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4814 |
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
![]() Mój brat został vicemistrzem Polski w taekwondo! ![]() ![]() Parę lat temu był mistrzem Polski, ale juniorów ![]() Niestety do walki finałowej lekarz go nie dopuścił, bo ma prawdopodobnie złamanego palca stopy i musiał poddać walkę walkowerem My dziś odbyliśmy ostatnie nauki przedmałżeńskie ![]() I ksiądz mnie dziś uświadomił, że jeżeli chcę, aby tata prowadził mnie do ołtarza (a bardzo bym chciała) to musze pogadać z księdzem, który będzie nam udzielał ślubu. Bo standardowo ksiądz wychodzi do przedsionka po PM. Byłam na kilku ślubach, ale nie pamiętałam jak to wszystko wyglądało ![]() Zobaczymy, mam nadzieję, że da się to jakoś załatwić i ksiądz nie będzie robił problemów. Teraz czekają nas intensywne dwa tygodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4815 |
Rozeznanie
|
O jejku jak ten dzień się dłuży.. Jeszcze tu taka pustka
![]() Byłam w sklepie, kupiłam wafelki i wszystkie zjadłam ![]() Idę oglądać coś w TV, bo z nudów czytałam wątek mam V-VI i opisy porodów ![]() ![]()
#4816 |
Zakorzenienie
|
Magdziuś gratki
![]() ![]() ![]()
#4817 | |
Zakorzenienie
|
Kasia ja też czytam ich forum
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4818 | |||||
Zakorzenienie
|
Ausente, MiciaKicia współczuję przebojów z TŻtami
![]() Ale pamiętajcie też o Waszych Maluszkach, że odczuwają Wasze emocje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Najważniejsze, że w końcu się udało! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam już w związku z człowiekiem, który nadużywał alkoholu i "miękkich" narkotyków i teraz jestem strasznie wyczulona na tym punkcie ![]() Na szczęście TŻ wie kiedy przestać i nigdy nie pije tyle,żeby urwał mu się film, albo żebym musiała go holować do domu. I właśnie to ja mu parę razy odwaliłam akcje po alko, ale to jak byliśmy sami i tutaj w domu, więc ![]() Cytat:
![]() ![]() Zaczynamy 18 tydzień, czyli 5 miesiąc ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4819 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do wejscia z ojcem, to niektorzy ksieza robia z tego problem, ale miejmy nadzieje ze sie dogadacie ![]() bo tak to zawsze ksiadz wychodzi po pare mloda a my po obiadku juz i niedlugo bedziemy sie pakowac, w koncu w swoim domku najlepiej ![]() ![]() a mam pytanie może dla Was glupie ![]() jak ugotowac krupnik?? i z czego?? u mnie w domu podobno ojciec nie lubil, wiec sie nie gotowalo a zawsze o nim piszecie i nabralam ochoty zeby ugotowac |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4820 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Miłej zabawy Kochana! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mówisz? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Zakorzenienie
|
no to zdrowko
![]() mówisz, ze z kaszy jeczmiennej, ale to wczesniej taki zwykly wywar sie robi z mieska i warzyw jak do rosolku? i kiey ta kasze wrzucic i ile |
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Zakorzenienie
|
Judkama - ja robie wywar z miesa i jarzyn .. juz na poczatku dodaje kasze jeczmienna ale zeby nie przesadzic z iloscia bo ona lubi napuchnąć . kasza sie musi gotowac min 15 minut . pod koniec doadaje pokrojone w kosteczke ziemniaki , przyprawiam i gotowe ..
Uwielbiam krupnik .. ![]()
#4823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sama jeszcze nie gotowałam krupniku ![]() Więc sugeruję się tym, jak moja mama robiła ![]() Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2012-06-10 o 14:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robię podobnie jak dziewczyny. Z tym, że na koniec wyciągam włoszczyznę, oprócz marchewki pokrojonej w talarki i zostają oczywiście ziemniaki. Czasem dodaję też marchewkę startą na tarce.. Jak kto lubi. I ważne jest to co napisała DeKajka - uważać z ilością, a łatwo przesadzić, bo dopóki nie napuchnie to wydaje się, że cały jest jej za mało. Ja ostatnio dałam jej za dużo i takie gluty mi się zrobiły. Nie było to za dobre. Zwykle dawałam gdzieś pół szklanki na taki większy garnek. Oczywiście to rzecz gustu, ja wolę taką bardziej klarowną i z dosyć dużą ilością marchewki. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
do tego kasza jęczmienna - 100 gram ziemniaki w kostkę sól i pieprz do smaku ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4827 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I faktycznie jak doda się za dużo kaszy to robią się gluty, jak kleik ![]() Cytat:
![]() Też już nie mogę się doczekać ![]() I jakoś, nadal, nie boję się porodu ![]() Zobaczymy co będzie później, bo na razie to jestem bohaterka ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- W poniedziałek zamawiałam podziękowania dla Rodziców przez all. Napisałam do gościa jak to ma wyglądać, na końcu data 23.06.2012. Dziś wchodzę na maila a gość mi przesyła projekt podziękowań. I wszystko pięknie, ładnie, tylko data 23 lipca 2012 ![]() Napisałam mu i mam nadzieję, ze jeszcze nie wysłał nam tych podziękowań ![]() Jadę z TŻ nad jeziorko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4828 |
Zakorzenienie
|
czesc koffane melduje ze zyjemy pozniej nadrobimy siedzimy w domku z mala pada deszcz wiec zabawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciliśmy z mężem od teściów, ehhh teściowa nic tylko by mnie karmiła, ile razy tam nie pojade to Justynka jedz t, zjedz tamto, no weź zjedz bo napewno głodna jesteś
![]()
#4830 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() że też ta cholerna cytologia musiała tak wyjść ![]() Jeszcze się tak zastanawiam, czy te leki faktycznie jakoś szkodzą czy oni tak na tych ulotkach profilaktycznie piszą ![]() na osłodę humoru wcinam właśnie czereśnie i zagryzam truskawkami ![]() Madzius90 gratuluję 18 tyg ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.