|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)
Cytat:
CO do spania to ja tez uwielbiam na brzuchu, ostatnio nawet taka miekka poduszke podkladam pod bok i mi lepiej, chyba soie kupie taka motherhood jak dostane wyplate bo juz widze jak sie na niej bedzie wygodnie spalo ![]() co do siusków to tez wlasnie zauwazylam ze mam bardziej żółte niz przed ciaza..
|
|
#2042 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
ale casting chyba nie ma rudego co nie...
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() naszczescie ja uwielbiam spac na boku i to tylko na prawym tyle ze nogi lubie miec strasznie podkulone a z wiekszym brzuchem tez nie bedzie latwo co do farm to akurat nie farbuje wloskow mam swoj naturalny kolor wiec akurat ten problem mnie omija
|
|
#2045 | ||
|
BAN stały
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34621319]A tutaj opisałam jak ciążę liczyć:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=45 [/QUOTE] dziękuję Ci bardzo Cytat:
Cytat:
jakiś czas temu zaczęłam się farbować lorealem preference kolor MANGO. No i właśnie dzisiaj patrzyłam, że on ma amoniak. A te bez amoniaku to tak jak piszesz..jakieś brązy albo zupełnie ciemne kolory i teraz nie wiem co robić czy farbować się mimo wszystko na ten rudy co zawsze czy zrobić sobie jakiś jasny brąz bez amoniaku...
|
||
|
|
|
#2046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2047 |
|
Raczkowanie
|
któras z dziewczyn pisała zdaje sie,że rozjasniac nie wolno w 1 trym.,to farbowac mozna
tak sobie tłumacze.Kobieta w ciązy tez musi jakos wygladac![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- ten mango jest boski,też nim kiedyś robiłam
|
|
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żona zafarbowała sobie włosy, wróciła z piękną fryzurą z salonu. Niestety mąż nie zauważył. Następnego dnia założyła głęboki dekold, zrobiła piękny makijaż- znowu nic nie zauważył. W końcu zagotowałą, założyła maskę gazową, siedzi z mężem i dalej nic nie zauważył. W końcu nie wytrzymała i mówi. - Ty nie zauważyłeś zmian? że coś ze sobą zrobiłam????? Mąż się patrzy na tą swoją żone w masce i mówi - Wiem, brwi zgoliłaś! Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2012-06-10 o 22:16 |
|
|
|
|
#2049 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34621319] Nie zaleca się w 1 trymestrze rozjaśniania, ze wględu na amoniak. Ale farbowanie normalne proszę bardzo.[/QUOTE] tak,ale chodzi o to,żeby go nie wdychać, sam kontakt ze skórą nie ma wpływu na płód ja już pisałam wczęsniej,że rozjaśniam w maseczce |
|
|
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
miło
spacerek wzdłuż rzeki blisko serca Pienin polecam
|
|
|
|
#2052 |
|
Zadomowienie
|
Jasny brąz też ładny kolorek i odmiana b edzie
![]() Dziewczyny zadzwoniłam i jestem umówiona na badania prenatalne na 3 lipca koszt 200 zł. Ojej tylko mówił mi, że będzie krew pobierał a ja myślałam, że to będzie tylko usg genetyczne. Co myślicie? Jest któraś z Was po takim badaniu?? |
|
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
kocham te rejony
na spacerek jednak nie będę mieć czasu bo mam jakąś konferencje ![]() jedynie z poziomu pasażera samochodu będę podziwiać okolicę a i będę prosić co chwila o przerwę na siusiu pod pretekstem popatrzenia na zielone
|
|
|
|
#2054 |
|
Zadomowienie
|
Ale się zdenerwowałam, nie wiem czemu.
|
|
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2056 |
|
Zadomowienie
|
no chyba tym telefonem do lekarza, co napisałam w poście wyżej, aż mi się w brzuchu przewraca wszystko,
---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- a płakać jeszcze nie płakałam ale często mi smutno i mam doła, no i romanse same oglądam i mi się na nich czasami płakać chce - masakra jakaś, zawsze lubiłam thilery. Denerwuje się tym lekarzem, jak na razie wiem, że jedna z Was miała albo będzie mieć te badania a reszta?? Gin mi powiedziała, że są takie badania i ode mnie zależy czy je robić, a czytałam, że w innych krajach robią je wszystkim. ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- o kurcze już prawie 24 a ja jutro wstaje o 6 rano i niedobrze mi teraz, mi zamiast rano to na wieczór mdłości prz ychodzą
|
|
|
|
#2057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi się dzis nie chcę w pracy siedze pije inke i chyba zaraz zasnę co za dzien a roboty do wieczora potrzebuje wakacji
|
#2059 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja idę zaraz córę do przedszkola zanieść i na badania toxo i tsh..i też mi się nie chce...bo auto wciąż u mecha no i muszę na pieszo
|
|
|
|
#2060 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja już ma chyba wszystkie badania za sobą |
|
|
|
|
#2061 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
ja też witam z rana
wy dziewczęta spać nie możecie chyba, mnie dzisiaj obudził taki głód, jakbym tydzień nie jadła, a nie mogę nic wszamać bo na badania kot nie daje mi spać, miałam jeszcze pół godziny spania a ta krowa mała jak wyścigówka zaczęła latać wrrrr.... Odeśpię jak wrócę
|
#2063 | |
|
Wtajemniczenie
|
Zazdroszczę Ci, ja dopiero koniec czerwca
Podobno w 10 tyg można już pooglądać jak dzidziuś macha rączkami i takie tam![]() ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2064 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2066 |
|
BAN stały
|
Ja byłam zawsze śpiochem. Kładłam się koło 24 spać, a budziłam po 9. Odkąd jestem w ciąży, spać się kładę tak samo 23-24 a budzę się o 7 i koniec spania ! Początkowo myślałam, że to z wrażenia hehe, ale już tydzień to trwa. Stałam się nagle rannym ptaszkiem
![]() Dzisiaj lecę na betę zobaczyć jak tam fasolka urosła. A do czwartku coraz bliżej no i dzień dobry dziewczynki
|
|
|
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My z córcią też już nie śpimy od ok. 7 Też zawsze spiochem do 10 potrafilam spac dlatego dla mnie noce nie przespane to jest jakas tragedia hehe no ale znowu mnie to czeka ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
![]() dziś dzwonie się umówić wreszcie na wizyte
|
|
#2068 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a ja mam taki dziwny problem... Chodzę do ginekologa, który w wyznaczone dni w tygodniu przyjmuje w pewnej przychodni, która współpracuje z NFZ. Siedząc na korytarzu zauważyłam, że większość pacjentek chodzi do niego właśnie na kasę chorych, bo te co idą prywatnie mają druczek A4 z podpiętym paragonem. A ja mam jeszcze inną sytuację. Za moje wizyty płaci zakład pracy, bo opłacają za nas jakieś dodatkowe ubezpieczenie i dostaliśmy karty LUX MED. Pewnego dnia siedząc właśnie w tej poczekalni dotarła do mnie myśl, że ilość wizyt na tą kartę może być ograniczona w ciągu roku. Poszłam do rejestracji i dowiedziałam się, że właśnie tak jest i za każdym razem muszą sprawdzać, czy usługa jest dostępna. A co będzie jak okaże się, że "usługa jest niedostępna"??? Czy jak jestem zarejestrowana do tego lekarza na 29.06. mogę do niego pójść na NFZ? Nie rejestrować się już u tych kobitek na kartę tylko po prostu pójść na kasę chorych?
To moja pierwsza ciąża i nie wiem jak to jest. Czy jak chodzę do jednego lekarza systematycznie od początku, to można już powiedzieć, że on prowadzi moją ciążę, czy też trzeba coś wypisać, że to właśnie on jest lekarzem prowadzącym? Jestem totalnie zielona w tym temacie.
|
#2069 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja pierwszą betę zrobiłam, żeby potwierdzić ciążę, dlatego, że na teście kreska wyszła mi bardzo bladziutka. A teraz to po prostu idę sama z siebie
|
|
|
|
|
#2070 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym mogła prawie w ogóle nie pić
![]() W ciąży staram się to zmienić i zmuszam się do wody. Myślicie, że można ją tak nagle polubić ? Dlatego w pełni Cię rozumiem.[/QUOTE]Ja zazwyczaj też mało piłam w ciągu dnia i za bardzo za wodą nie przepadałam. Ale od kiedy wiem o ciąży musiałam zmienić nawyk. Lekarka zaleciła mi dużo pić i to właśnie wody tym bardziej teraz kiedy mam nieodpowiedni wynik moczu. Wypróbowałam różne wody i w końcu się przekonałam. Teraz w kuchni mam całą zgrzewkę wody mineralnej i nawet ją trochę polubiłam. Piję Ustroniankę w zielonkawej butelce. Nawet mi smakuje. Piję znacznie więcej niż kiedyś, ale to wciąż jeszcze mało, pracuję nad sobą
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

to tez wlasnie zauwazylam ze mam bardziej żółte niz przed ciaza..

czy farbować się mimo wszystko na ten rudy co zawsze czy zrobić sobie jakiś jasny brąz bez amoniaku...

a poza tym dziewczyny maja racje..musiałabys na łyso sie ogolic zeby zauwazył