Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-11, 13:02   #991
sailormaary
Zadomowienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
weż wogóle się nie przejmuj wrednymi babami
powiem Ci,że ja się swoje naoglądałam
najpierw moja położna z porodu-wredne babsko, chyba po złości tak się zachowywała- zamiast mi pomóc ona w skurczach partych wychodziła z sali i mówiła, mamuśku nie panikuj, trzeba było się nie bzykać w tak młodym wieku (pierwsze dziecko urodziłam w wieku 20 lat)
miałam potem satysfakcje jak wylała sobie na nogi kaczkę z moimi siuśkami

potem jak mój synio był starszy i leżał w szpitalu, widziałam jak pielęgniarki traktują inne mamy. Obok nas leżał chłopczyk z guzem odbytu, matka była cała w histerii, my coś tam z nią z mężem rozmawiamy i pytamy skąd się to bierze- na co wchodzi pielęgniarka i mówi: z brudu
oczywiście poszła skarga na durną babę

naprawdę szkoda zachodu, Ty nie jesteś niczemu winna i wogóle nawet nie powinnaś o tym myślęc

teraz Ty i Twoja dzidziunia jest najważniejsza
ściskam Cię mocno
dzięki za wsparcie, ja nie wiem czemu te babki tak mają;/ Zero jakiejś wyrozumiałości czy coś,,, Ja nie za bardzo mam wpływ na to jakie żyły mam i że mi tak pękają... a ona może powinna pomyśleć, że mnie to stresuje jak po raz 5 mi się wkuwa w tą sama żyłę;/ No i faktycznie jak one czasami coś palną to można paść...
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:02   #992
andzya
Zakorzenienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
andzya, trzymaj się To przez te ostatnie tyg. tak się w Twoim małżeństwie namieszało? Nie pamiętam, żebyś wcześniej coś o tym pisała... Trzymam kciuki za dobrą decyzję - taką, żebyście Ty i Antoś byli szczęśliwi
Myślę, że nikt nie ma pretensji o pierwszy post, a jak ktoś taki jest, to dostanie następną część do prowadzenia!
dziękuję
No trochę się namieszało od czaasu pojawienia się Antosia.I tak jest lepiej niż na początku,ale dalej nie do końca tak jak powinno

A pierwszy post trochę już ogarnęłam, w razie czego piszcie mi proszę uwagi,ale na PRIV,bo nie mam ostatnio czasu niestety regularnie Was czytać

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
mamy karmiące

myslicie ze można zrobic sobie na obiad mięsko duszone, ale zanim się je wsadzi do duszenia to czy mozna szybko podsmazyc z jednej i drugiej strony, czy lepiej nie? bo juz nie wiem jak mam do tej całej diety podchodzić.
wydaje mi się,że tak.
Ja jem w sumie wszystko,ale nie w jakiś hurtowych ilościach i Małemu nic się nie dzieje.
Stary 2012-06-11, 13:05   #993
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
No niby tak...

Kciuki mocno zaciśnięte!

Ja nie robiłam, nie było wskazań.

Dostałam ostatnio tą kartę, jeszcze się nie rejestrowałam. IMO również warto.

Wiesz, nie porównuj siebie teraz do siebie w wieku 8 lat... Ja ostatnią operację miałam 9 lat temu a wtedy miałam zupełnie inne wyniki nawet krzepliwości niż teraz w 9 miesiącu ciąży...
Nie powinni jednak na Ciebie krzyczeć, bo to przecież nie Twoja wina, współczuję. Ja bym chyba awanturę zrobiła i więcej do tego szpitala nie pojechała...
No może faktycznie, ale jak z glukozą w ciąży też miałam taki problem, że mi krew nie leciała to nie miała babka takich problemów i nie była wredna dla mnie. a to przecież w tym wszystkim jest najgorsze, bo przecież ból zniosę jakoś poboli i przejdzie, a jak ona mnie tak stresuje to wiadomo, że to się własnie odbija na żyłach i się chowają...
Stary 2012-06-11, 13:06   #994
andzya
Zakorzenienie

a co z loksa ?
Stary 2012-06-11, 13:09   #995
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Info z porodówki od 8ewus8!!!

Hej. Jestem na porodowce. O 4ej odeszly mi wody. Rozwarcie na 5 cm. Trzymajcie kciuki.
Powodzenia
Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość

Dziewczyny, warto będąc w Rossmanie, wziąć kartę Rossnę. Bierze się kartę, rejestruje ją na http://www.rossnet.pl/rossne i można artykuły dla dzieci od raz kupować 3% taniej.
Rabat rośnie o kolejny 1% w każdym kwartale, pod warunkiem dokonania zakupów dzieciowych co najmniej 2 razy w miesiącu. IMO warto
Mam juz tą kartę, fajna sprawa z tymi promocjami
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:11   #996
blueelektron
Rozeznanie

była u nas 4 raz położna, na cycki kazała brać paracetamol
idziemy na spacerek
Stary 2012-06-11, 13:13   #997
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
dzięki za wsparcie, ja nie wiem czemu te babki tak mają;/ Zero jakiejś wyrozumiałości czy coś,,, Ja nie za bardzo mam wpływ na to jakie żyły mam i że mi tak pękają... a ona może powinna pomyśleć, że mnie to stresuje jak po raz 5 mi się wkuwa w tą sama żyłę;/ No i faktycznie jak one czasami coś palną to można paść...
wiesz to trzeba mieć twardą dupę i cięty język
im przecież o to chodzi, jak się minęły z powołaniem to niech koprem handlują
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:16   #998
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
hie hie dobre z tym koprem

moja położna mawia, że w szpitalu są takie co lubią pracować i takie co muszą pracować
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:18   #999
ania_85
Rozeznanie

Czesc Dziewczny

Gabi ja tez do wczoraj strasznie sie w nocy pocilam tzn w okolicy piersi, jak juz mleko calkowicie mi zaniklo,to jak reka odjal.

Co do wizyt gosci, ja na poczatku wpadlam w furie,kiedy wszyscy chcieli zobaczyc malego. Na szczescie pare osob bylo na tyle urzejmych,zeby zapytac sie mnie czy mam ochote na odwiedziny. Oczywiscie,ze powiedzialam,ze nie! wczoraj minely 4 tyg i juz jestem gotowa niech sobie przylaza tylko jak juz pisalam,najbardziej wkurzali mnie ludzie,ktorzy wpychali sie na odwiedziny a jak lezalam cala ciaze to jakos nie mieli czasu i ochoty mi raz na jakis czas dotrzymac towarzystwa:/

Fajnie,ze mialyscie mezow chociaz na chwile,bo moj ma wlasna dzialalnosc i nie wzial ani jednego dnia, do tego od razu po wyjsciu ze szpitala wyjechal i w nocy bylam sama teraz tez caly czas sama siedzie w domu wiec jest zaje.biscie...:/ nie dosc,ze nie jem,bo nie mam czasu zrobic obiadu-dzisiaj pierwszy raz,a jak jem to np jogurt pitny,bo takiego nie trzeba przygotowac. Moj kochany maz rano robi sobie kanapki,nie zapyta czy tez chce,do tego zje caly chleb i wyjdzie najedzony i zadowolony...dzisiaj przyprowadze go do porzadku bo woli dluzej pospac,niz skoczyc do sklepu,zebym i ja miala chociaz dwie kromki na sniadanie:/ No i do tego przeprowadzamy sie do konca miesiaca,na nowym miejscu tz robi remont i wraca codziennie o 23..wiec przed 24 dopiero kapiemy malego,ktory doprowadza mnie czasem do furii swoim placzem Jak problemy brzuszkowe sie skoncza to bedzie kochane dziecko...musze przezyc dwa miesiace
Koniec wywodow

Gratuluje nowym rozpakowanym mamom
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:22   #1000
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Mój straszny żarłok i może ssać bez przerwy z pół godziny, ale na początku jak przysypiał to skutkowało podszczypywanie po policzku, takie delikatne oczywiście i poruszanie cycem. A mięsko smaż na zdrowie, nic nie powinno się stać.

Oho mój mały pierdzioch się odzywa... Tylko kurde skąd te zaparcia u niego? Bo to chyba zaparcia
Ale że pierdzi? To normalnie, niech pierdzi na zdrowie Jak pierdzi to dobrze

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:25   #1001
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Bo to jest już znieczulica zawodowa jak nie gorzej - brak powołania... Kochana Ty się nie przejmuj, choć wiem, że to łatwo powiedzieć... Ciąża zmienia każdy zdrowy organizm, nie mamy na to wpływu.Ja nigdy nie miałam problemów z morfologią, nawet anemii w ciąży bardzo nie miałam a pod koniec te płytki mi wyskoczyły. Nic na to nie poradzimy... A że ludzie są jacy są, niektórzy jak się nie wyżyją to spokojnie spać nie mogą...
Ja sobie powiedziałam, że jak w szpitalu u mojego gina zostanę źle potraktowana, to mam to gdzieś i rodzić będę gdzie indziej. Choć mojemu ginowi też mam trochę do zarzucenia pod koniec... Czuję się niedopieszczona jako pacjentka.
Cytat:
No może faktycznie, ale jak z glukozą w ciąży też miałam taki problem, że mi krew nie leciała to nie miała babka takich problemów i nie była wredna dla mnie. a to przecież w tym wszystkim jest najgorsze, bo przecież ból zniosę jakoś poboli i przejdzie, a jak ona mnie tak stresuje to wiadomo, że to się własnie odbija na żyłach i się chowają...
Wredne babsko i tyle. Albo nieudolne, są pielęgniarki, które potrafią pobrać krew z każdej żyły. Coś o tym wiem, bo moja mama ma z tym zawsze problemy, w ogóle leczy się u hematologa i u niej pobranie krwi graniczy z cudem. Też nie jedno już pod tym względem przeszła... Głowa do góry!
Stary 2012-06-11, 13:25   #1002
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
U mnie niestety trochę z tym ciętym językiem ciężko...
Z tego co słyszę od dziewczyn to ciężko jest z tymi babkami i jak ich nie opierdzielisz to będą takie wredne... ale one już z którymś dzieckiem były to one już mają doświadczenie...
Stary 2012-06-11, 13:29   #1003
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
hie hie dobre z tym koprem

moja położna mawia, że w szpitalu są takie co lubią pracować i takie co muszą pracować
Wszędzie są i takie i takie

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:31   #1004
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Też mi się z tym koprem podoba!

Kiedyś z koleżanką z pracy wyskoczyłyśmy do sklepu po drugie śniadanie, a pracowała tam jedna zołza. Babsko było tak nieuprzejme i niemiłe, że moja koleżanka nie wytrzymała i powiedziała jej z troską, że bardzo jej współczuje. Babsko zdziwione w pierwszym odruchu zapytało dlaczego. A moja koleżanka powiedziała, że tego, że ona pewnie pracuje za jakąś karę bo drugiej tak nieuprzejmej ekspedientki w całym mieście nie ma. Zabrałyśmy zakupy i szybko wyszłyśmy, więcej do tego sklepu nawet nie wchodziłyśmy... Ale mina tego babska - bezcenna...
Stary 2012-06-11, 13:35   #1005
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Bo to jest już znieczulica zawodowa jak nie gorzej - brak powołania... Kochana Ty się nie przejmuj, choć wiem, że to łatwo powiedzieć... Ciąża zmienia każdy zdrowy organizm, nie mamy na to wpływu.Ja nigdy nie miałam problemów z morfologią, nawet anemii w ciąży bardzo nie miałam a pod koniec te płytki mi wyskoczyły. Nic na to nie poradzimy... A że ludzie są jacy są, niektórzy jak się nie wyżyją to spokojnie spać nie mogą...
Ja sobie powiedziałam, że jak w szpitalu u mojego gina zostanę źle potraktowana, to mam to gdzieś i rodzić będę gdzie indziej. Choć mojemu ginowi też mam trochę do zarzucenia pod koniec... Czuję się niedopieszczona jako pacjentka.

Wredne babsko i tyle. Albo nieudolne, są pielęgniarki, które potrafią pobrać krew z każdej żyły. Coś o tym wiem, bo moja mama ma z tym zawsze problemy, w ogóle leczy się u hematologa i u niej pobranie krwi graniczy z cudem. Też nie jedno już pod tym względem przeszła... Głowa do góry!
Ja póki co swojej pani gin nie mam nic do zarzucenia, ale w moim wypadku nie wiem czy by coś dało zmienianie szpitala, bo z tego co wiem w mieście obok położne są jeszcze gorsze... już wolę być chociaż pod opieką mojej pani gin, która jest spoko.
To prawda nie raz w ciąży trafiłam na babkę która nie zrobiła mi nawet siniaka.

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:

Kiedyś z koleżanką z pracy wyskoczyłyśmy do sklepu po drugie śniadanie, a pracowała tam jedna zołza. Babsko było tak nieuprzejme i niemiłe, że moja koleżanka nie wytrzymała i powiedziała jej z troską, że bardzo jej współczuje. Babsko zdziwione w pierwszym odruchu zapytało dlaczego. A moja koleżanka powiedziała, że tego, że ona pewnie pracuje za jakąś karę bo drugiej tak nieuprzejmej ekspedientki w całym mieście nie ma. Zabrałyśmy zakupy i szybko wyszłyśmy, więcej do tego sklepu nawet nie wchodziłyśmy... Ale mina tego babska - bezcenna...
He he Wszędzie są ludzie nie zadowoleni z życia... chociaż ja myślę, że to od charakteru zależy, bo ja np rok pracowałam jako kelnerka i wcale to nie była jakaś moja wymarzona praca, ale nie byłam nigdy jakaś wredna czy złośliwa dla klientów.
Stary 2012-06-11, 13:38   #1006
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja póki co swojej pani gin nie mam nic do zarzucenia, ale w moim wypadku nie wiem czy by coś dało zmienianie szpitala, bo z tego co wiem w mieście obok położne są jeszcze gorsze... już wolę być chociaż pod opieką mojej pani gin, która jest spoko.
To prawda nie raz w ciąży trafiłam na babkę która nie zrobiła mi nawet siniaka.
No tak, ja mam o tyle dobrze, że 2 minutki od mojego szpitala jest szpital specjalistyczny (ginekologiczno-położniczy). Pola tam rodziła, ja się tam urodziłam. I to jest dobry szpital. Także w razie co mogę tam uderzyć bez obaw. Męża brat jest ordynatorem w jeszcze innym szpitalu, więc w razie konieczności i nazwisko zrobi swoje. Taka niestety jest u nas rzeczywistość...
Stary 2012-06-11, 13:39   #1007
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:

ja najbardziej nie lubię instytucji poczty normalnie nie trawię ich

a urzędzie sama pracuję więc jestem stronnicza
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-06-11, 13:39   #1008
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Mnie na szczescie w szpitalu poki co spotkały same miłe położne mam nadzieje i na takie trafie w czasie porodu.

Wstawiam fotki łóżeczka Myslałam jeszcze nad połką nad naklejkami, ale nie wiem czy nie bedzie tego za duzo. A wszystkie potrzebne rzeczy mam w komodzie, która stoi obok, narazie kwiatek i kalendarz na wierzchu, ale poźniej juz bedzie to co trzeba.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie001.jpg (85,4 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie000.jpg (68,1 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie002.jpg (85,9 KB, 50 załadowań)
Stary 2012-06-11, 13:42   #1009
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:

a urzędzie sama pracuję więc jestem stronnicza
Miałam podobne odczucia, ale u nas na poczcie jest jedna taka sympatyczna babeczka, że zawsze chodzę tylko do niej.
Ja też urzędnik, ale nigdy sobie nie pozwoliłam na jakieś złośliwe czy niegrzeczne uwagi nawet do najbardziej dokuczliwych klientów. Nie wiem, dla mnie to też kwestia kultury osobistej, żeby szanować drugiego człowieka.
Stary 2012-06-11, 13:44   #1010
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
No tak, ja mam o tyle dobrze, że 2 minutki od mojego szpitala jest szpital specjalistyczny (ginekologiczno-położniczy). Pola tam rodziła, ja się tam urodziłam. I to jest dobry szpital. Także w razie co mogę tam uderzyć bez obaw. Męża brat jest ordynatorem w jeszcze innym szpitalu, więc w razie konieczności i nazwisko zrobi swoje. Taka niestety jest u nas rzeczywistość...
To prawda jak się ma znajomości to się boją potem, żeby na nie nie powiedzieć złego słowa szefowi...
Stary 2012-06-11, 13:44   #1011
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Mnie na szczescie w szpitalu poki co spotkały same miłe położne mam nadzieje i na takie trafie w czasie porodu.

Wstawiam fotki łóżeczka Myslałam jeszcze nad połką nad naklejkami, ale nie wiem czy nie bedzie tego za duzo. A wszystkie potrzebne rzeczy mam w komodzie, która stoi obok, narazie kwiatek i kalendarz na wierzchu, ale poźniej juz bedzie to co trzeba.
Świetne! Ten pociąg to malowany, czy naklejany? Bardzo mi się podoba!
Doczytałam, że naklejki.
Idę robić mizerię...
Stary 2012-06-11, 13:45   #1012
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość

Mi się podoba
Stary 2012-06-11, 13:46   #1013
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Naklejki, w biedronce kiedys były za niecałe 20 zł. wiec zakupiłam

A ja lece na obiad. Ostatni domowy
Stary 2012-06-11, 13:46   #1014
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
To prawda jak się ma znajomości to się boją potem, żeby na nie nie powiedzieć złego słowa szefowi...
Albo, żeby czasem nie zostali podobnie potraktowani... Staram się nie korzystać z koneksji, ale człowiek doprowadzony do ostateczności zrobi wszystko, więc nie wykluczam takiej możliwości.
Stary 2012-06-11, 13:51   #1015
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Świetne! Ten pociąg to malowany, czy naklejany? Bardzo mi się podoba!
Doczytałam, że naklejki.
Idę robić mizerię...
U mnie póki co łóżeczko i przewijak będzie obok łóżka potem pomyślimy nad jakimś kącikiem wtedy bym chciał coś sama namalować No ale to jeszcze z czasem

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Albo, żeby czasem nie zostali podobnie potraktowani... Staram się nie korzystać z koneksji, ale człowiek doprowadzony do ostateczności zrobi wszystko, więc nie wykluczam takiej możliwości.
My mamy niby też znajomego ginekologa(kolega męża) ale to jednak małe powiązanie, a poza tym on chyba nie jest ordynatorem więc nie będą mu się tak babki podlizywać;/ Chętnie też bym skorzystała z takich koneksji, ale niestety się mówi...
Stary 2012-06-11, 13:56   #1016
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
a wiesz, co mówi Polak, zamist dzien dobry jak wchodzi na pocztę?
- o ☠☠☠☠......a,

hehe i ja też się na tym czasem łapię
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 14:03   #1017
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam podobne odczucia, ale u nas na poczcie jest jedna taka sympatyczna babeczka, że zawsze chodzę tylko do niej.
Ja też urzędnik, ale nigdy sobie nie pozwoliłam na jakieś złośliwe czy niegrzeczne uwagi nawet do najbardziej dokuczliwych klientów. Nie wiem, dla mnie to też kwestia kultury osobistej, żeby szanować drugiego człowieka.
my zawsze jesteśmy mili, w tej chwili to chyba jednak standard w większości urzędów , do tego kontakt głównie z przedstawicielami lokalnych władz samorządowych też pewną kurtuazję wymusza, choć robię w strefie administracyjnej i najczęściej rozmawiam z ludźmi telefonicznie
jeden pan chciał mnie na Kamczatkę wysłać za te kosmiczne wymagania, ale jak mu uświadomiłam mu że to wymysł ministerstwa to się zreflektował i całe ministerstwo chciał wysłać

jak się ktoś mocno problematyczny trafi to go do kierownika wysyłamy co niektórzy już doświadczeni we wcześniejszych kontaktach z naszym kierownikiem nagle łagodnieją i się okazuje że nagle nie ma problemu

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
- o ☠☠☠☠......a,

dziś miałam wątpliwą przyjemność się tam wybrać bo moją paczkę co to awizo widmo miałam
a tam jedna pani pieczątki przystawia, kolejka na 7 osób plus karteczka "awaria komputerów" i połowy rzeczy przez to wysłać nie można było
miny ludzi bezcenne, tosobie pomyślałam jak dobrze, że ja tylko po paczkę
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-06-11, 14:09   #1018
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
- o ☠☠☠☠......a,

hahaha doooobre

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 14:10   #1019
inwytka
Raczkowanie

justysd za opis i za szybką akcję!

Rozowa1987 Jaka ślicznotka! i jakie ma grube nóżki i rączki, kiedy moja takie będzie mieć?

Millena Współczuje tak długiego pobytu w szpitalu, na szczęście jesteście juz w domu! Sam poród podobny do mojego, też nie umiałam wyprzeć dziecka, dlatego i byłam nacięta, i położna prawie się na mnie położyła

Cytat:
Napisane przez szerylka Pokaż wiadomość
U nas dziś około 22-23 stopnie cieplutki dzionek się zapowiada ,odwieczny problem jak ubrać malucha na spacer planowałam ubrać body z krótkim rękawkiem albo pajacyk na to koszulę z długim rekawem,spodnie +skarpetki,czapeczka i wsadzić w rożek lub przykryć kocykiem nie wiem czy nie za cienko mam jeszcze dresik polarowy ale nie wiem czy mi się w nim nie zapoci a wy jak planujecie ubrać dziś maluchy na spacer?;
Ja wczoraj ubrałam małą tylko w cienkiego bawełnianego pajaca i tak cały czas w sumie ubieram. Dziś jest chłodniej, więc może ubiorę ją jeszcze w body na krótki rękaw. Ale mój dzieć szybko się przegrzewa, więc lekko ją ubieram

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Spieszę z wieściami, że SzmaragdowyKotek urodziła Wojtusia o 7:12!!
O 4.30 odeszły wody, o 5.30 była w szpitalu, także ekspresowo!
Waga 4170 długi na 61cm A dzięki samozaparciu uwaga: bez nacięcia i bez pęknięcia!
Gratulacjeee!
Gratulacje!! Zazdroszczę braku obrażeń! Na przyszłość będę mądrzejsza i też kupię sobie ten balonik

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko wrzucić zdjęcia Gabrysi! Czasu brak na pisanie ale staram się czytać regularnie

Pierwsze zdjęcie z dnia narodzin, drugie dzisiejsze.
Nie wiem jak u Was ale w szpitalu w którym rodziłam dzieci zawijane są w taki kokonik. Ubranka tylko na wyjście jest potrzebne. Oczywiście można ubrać od razu ale mi się tak podobało i Gabrysi też było wygodnie
Śliczne włoski, coraz więcej włochatych dzieci w wątku

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Odnośnie ubierania dzieci na spacer, czy dziecię leży wam tylko np. pod kocykiem,pieluszką itp. czy macie też tą osłonkę z wózka daną (zaznaczyłam na zdjęciu o co mi chodzi )? Bo ja to mam cały czas i dziecię kocykiem przykryte i się przeraziłam jak przeczytałam jak wy ubieracie maleństwa, bo ja swoje chyba ostro przegrzewam
Tylko kocyk, osłonkę użyłam ze 2 razy, ale wtedy dość mocno wiało.
Cytat:
Info z porodówki od 8ewus8!!!

Hej. Jestem na porodowce. O 4ej odeszly mi wody. Rozwarcie na 5 cm. Trzymajcie kciuki.
Trzymam kciuki
Cytat:
Jestem z powrotem w domu, odesłali mnie rano, bo skurcze ustały... Problem tylko w tym, że próbowały mi 2 babki wkłuć wenflon i teraz mam 10 dziur bo nie chciała mi lecieć krew, babka na mnie krzyczała a ja miałam coraz większego stresa i powiedziała(wykrzyczała), że jak ja zamierzam w ogóle urodzić skoro mam taki problem z wkłuciem wenflon'a, problem w tym, że to z nimi coś jest nie tak, bo ja przecież miałam operacje i wkłuwali mi wenflony nie jeden raz i miałam wtedy 8 lat i nie było takich problemów...
U was też mają położne takie problemy??
Normalnie myślałam, że mnie tam zje, że jak ja wychowam to dziecko i w ogóle najgorsze, że na to wszystko patrzył mąż... ;/

Już was nadrabiam...
Współczuję przeżyć co do wkłuwania się, też miałam problem na porodówce, z dziesięć razy mi się wkłuwały babeczki, bo tak mi żyły pękałya wcześniej byłam przez parę lat byłam honorowym dawcą krwi i nigdy nie miałam takich problemów
Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
ja zaczęłam bezczelnie nie odbierać telefonów - przede wszystkim od mamy dzwoniła dzień w dzień zapytać "jak sie czuję?" po 2 dniach ciszy oddzwoniłam, powiedziałam, że tak jak ostatnio i teraz się uspokoiła po prostu oddzwaniam jak mam ochotę menda jestem...
hehe moja mama też tak 2 tyg przed terminem dzwoniła do mnie codziennie, baa nawet dwa razy dziennie. Za każdym razem pierwsze moje słowa "jeszcze nie rodzę"

A my sobie odpoczywamy na wsi, jest cudownie, bo babcia i dziadek szaleją na punkcie Kaliny, więc ja mam teraz duużo czasu dla siebie
Co prawda w sobotę trochę stracha mi napędziła. Po ponad godzinnej podróży samochodem w takiej duchocie, ona ledwo żywa była w domu. Całą zgrzana i czerwona. Myślałam, że dziecko ugotowałam, ale na szczęście jest ok Drze mordkę tak jak wcześniej i je jeszcze więcej
Dziewczyny, jak długo można trzymać wodę przegotowaną do picia w butelce dla malucha? Bo ja wczoraj byłam cały dzień "w terenie" i dawałam jej ciągle tę samą wodę. Wydaje mi się, że za długo jedna i ta sama woda stała w butelce, ale nie chcę też popadać w paranoję i trzymać dziecko z zbyt sterylnych warunkach

Zuzka
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 14:16   #1020
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
my zawsze jesteśmy mili, w tej chwili to chyba jednak standard w większości urzędów , do tego kontakt głównie z przedstawicielami lokalnych władz samorządowych też pewną kurtuazję wymusza, choć robię w strefie administracyjnej i najczęściej rozmawiam z ludźmi telefonicznie
jeden pan chciał mnie na Kamczatkę wysłać za te kosmiczne wymagania, ale jak mu uświadomiłam mu że to wymysł ministerstwa to się zreflektował i całe ministerstwo chciał wysłać

jak się ktoś mocno problematyczny trafi to go do kierownika wysyłamy co niektórzy już doświadczeni we wcześniejszych kontaktach z naszym kierownikiem nagle łagodnieją i się okazuje że nagle nie ma problemu

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

dziś miałam wątpliwą przyjemność się tam wybrać bo moją paczkę co to awizo widmo miałam
a tam jedna pani pieczątki przystawia, kolejka na 7 osób plus karteczka "awaria komputerów" i połowy rzeczy przez to wysłać nie można było
miny ludzi bezcenne, tosobie pomyślałam jak dobrze, że ja tylko po paczkę
Dokładnie, też zawsze odsyłałam do przełożonych. Skutek natychmiastowy...

Awaria komputerów... No to porażka...

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Wydaje mi się, że przez kilka godzin można wodę przegotowaną trzymać.

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Teraz najgorsze... Skrobanie ziemniaczków... Ale są takie pyszne, że się poświęcę... Pranie nastawiłam. Małż pewnie będzie zły, coś go te moje ciągłe prania drażnią... Nie wiem czemu.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości